Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Για το συγκεκριμένο θέμα υπάρχει τεράστια παραφιλολογία. Υπάρχουν και κάποιοι (προφανώς υποστηρικτές) που θεωρούν ότι ο πατερούλης περίμενε την γερμανική εισβολή αλλά σκόπιμα (WTF?) άφησε το στρατό του να κοιμάται για να αφυπνιστεί και καλά ο λαός από το πατατράκ.
Αν κρίνω πάντως από το ότι ήταν σε διαπραγματεύσεις για ειρήνη με τους γερμαναράδες μετά το Στάλινγκραντ, νομίζω ότι η κρίση δεν ήταν και το δυνατό του σημείο...
Ωραίο ΟΤ ανοίξαμε... Το World at War ευτυχώς αντελήφθηκα πότε το έδινε μια εφημερίδα, τσίμπησα όλη τη σειρά και τη φυλάω σα τα μάτια μου. Εκπληκτική σειρά και σε πάρα πολύ μεγάλο βαθμό αντικειμενική. Όχι σα την ιστορία του φασίστα του Λίντελ Χαρτ.
Εντάξει, αντικειμενικό δεν θα το πεις το World at War [βασικά δεν νομίζω ότι γίνεται να έχεις αντικειμενικές πηγές για το ζήτημα. Απλώς μπορεί κανείς να διαβάζεις διάφορες υποκειμενικές και να βγάζει τα συμπεράσματά του].
Εμένα μου αρέσει γιατί έχει πολύ original footage
Κι ο ριζοσπάστης είχε 'μοιράσει' ένα επίσης πολύ καλό ντοκυμαντερ-σειρά από άλλη οπτική γωνία φυσικά [War of the World νομίζω ] επίσης με πολύ original footage.
Για το ζήτημα της προετοιμασίας του πατερούλη, βάλε λίγο στη μέση το παντελώς διαλυμένο στρατό [από WWI σε επανάσταση κλπ] και το space-for-time για τη μεταφορά ολόκληρης της βαριάς βιομηχανίας από την δυτική πλευρά προς την ανατολική. Actual μεταφορά όμως, αποσυναρμολόγηση και ξήλωμα όλων των εργοστασίων και μεταφορά με τραίνα. Όχι και μικρό πράγμα.
Τέσπα, πολύ ΟΤ εδώ....