-
Πάντως μου αρέσει, ότι ζούμε για χρόνια τώρα, αλλά επιτέλους στο πετσί μας, τι σημαίνει καπιταλιστικές κρίσεις, που δημιουργούνται σε κεντρικές οικονομίες και μεταδίδονται μέχρι να τον πιουν οι περιφερειακές.
Αναρωτιόμαστε πότε ήταν η αρχή του προβλήματος, κι ελπίζουμε ότι τη στιγμή που θα πληγεί πραγματικά ο καθένας, τότε θα αντιδράσει και θα προκαλέσει την αλλαγή.
Αλλά ταυτόχρονα πιστεύουμε ότι αυτοί που τα έλεγαν, ζούσαν σε άλλες εποχές και δεν καταλαβαίνουν τπτ και δεν έχουν σκεφτεί τπτ σωστό για το σήμερα, μιας που τόσο έχουν εξελιχθεί τα πράγματα... -
Ο χρήστης Nozomi έγραψε:
ΈΠΡΕΠΕ ΠΑΣΗ ΘΥΣΙΑ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΕΓΓΕΝΗ του ΔΝΤ .....
με δέσμευση 5ετούς (ή όσο χρειαστεί) ΔΙΚΟΥ ΜΑΣ οικονομικού προγράμματος, το οποίο θα κατέστρωναν τα δικά μας οικονομικά μυαλά και θα πέρναγε μια οικουμενική κυβέρνηση.
Ποιά θα ήταν η διαφορά από τώρα ?
Θα πέρναγε μέτρα που θα είχαν ως βασικό στόχο την ΑΝΑΖΩΟΓΟΝΗΣΗ της οικονομίας μας και όχι την νέκρωση κάθε οικονομικής δραστηριότητας.Πότε είδες τα ΔΙΚΑ μας οικονομίκα μυαλά να έχουν στόχο την Αναζωογόνηση της οικονομίας ?????
ΟΛΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΗΤΑΝ... ό μόνος τους στόχος ηταν η αναζωογόνηση της τσέπης τους...Τουλαχιστον με το ΔΝΤ θα ξέρουμε κάθε ευρώ που παει, γιατί πριν κανείς δεν ήξερε...
Τους ρώταγαν πόσα χρωστάμε... κανείς δεν ήξερε.... τους ρωταγαν πόσους ΔΥ έχουμε.... κανείς δεν ήξερε.... που είναι τα βιβλία σας ρώταγαν.... κάνεις δεν ηξερε.... -
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Δεν έχω συνδρομή σε κινητό, σπάνια χρεώνω κάρτα και πάντα την πληρώνω στην ώρα της, δεν πληρώνω συνδρομητική τηλεόραση και φυσικά δεν πάω σε μπουζουκτσίδικα κλπ. Ακόμα και χωρίς τη μείωση ήμουν οριακός, τώρα τί;;; Και δεν θεωρώ εαυτόν φτωχό....Χωρίς να είναι προσωπικό το σχόλιο που θα κάνω θα μάθεις να ζεις χωρίς BMW 520, αλλά με Toyota Avensis , κοκ Πρακτικά δηλαδή θα υποχρεωθούν οι περισσότεροι να κατέβουν μια σκάλα όσον αφορά το επίπεδο διαβίωσής τους, περικόπτοντας κάθε τι περιττό και δίνοντας πολύυυ μεγαλύτερη σημασία στο που καταλήγουν τα χρήματα που μπαίνουν μέσα στο σπίτι. Αρκετοί βέβαια απ' την άλλη, χωρίς να ήταν και πλούσιοι, θα μπορέσουν να συνεχίσουν να ζούνε πρακτικά όπως ζούσαν, καθώς μπορούσαν και είχαν μάθει να αποταμιεύουν χρήματα και άρα ακόμα και με μειώσεις μισθών δε θα βρεθούν να ξοδεύουν περισσότερα απ' όσα βγάζουν...
Δυστυχώς βέβαια κάποιοι θα μείνουν χωρίς δουλειά και ενδεχομένως θα βρεθούν και σε πολύ άσκημη οικονομική κατάσταση, ελπίζω λοιπόν γρήγορα να ρίξουν τις απαιτήσεις τους και να καταδεχτούν να αναλάβουν εργασίες που χρόνια τώρα απαξιούσαν να κάνουν και ενδεχομένως όσον αφορά συγκεκριμένες εργασίες θεωρούσαν κιόλας ότι είναι δουλειές για τους μετανάστες και μόνο...Γενικά, αναμένονται μεγάλες ανατροπές στη νοοτροπία του λαού, αποτέλεσμα ενός σοκ που καλώς ή κακώς χρειαζόμασταν, στην πορεία όμως θα 'κλάψει' πολύς κόσμος...
-
Ο χρήστης n00b έγραψε:
Είναι λίγο ξεκάρφωτο αλλά αξίζει
Ενδεικτικό του αλαλούμ που επικρατεί:Διάβασε καλύτερα, το άρθρο του capital εξηγεί τη διαφορά.
Άσχετο: μου άρεσαν σήμερα οι δηλώσεις Γερουλάνου. Καλός μου φαίνεται γενικά αυτός ο Γερουλάνος αν και φατσικά μου θυμίζει τον Μπινιάρη...
Αμερικανόφατσα...
-
http://www.youtube.com/watch?v=n5ijUChJ ... re=related
-
Ενδιαφέρον κειμενάκι (στα αγγλικά)...
http://www.dailymail.co.uk/news/article ... tmare.html
-
ο Γερουλανος ειναι απο αλλο πλανητη σε χειροτερο βαθμο απο καθε αλλο υπουργο..
πού τους μαζευει αυτους ο παπανδρεου?
βασικα γιατι ψηφισα πασοκ?
ή μαλλον γιατι ψηφισα γενικοτερα?
(και καθομουν και στην εφορευτικη τοσες ωρες )δε θυμαμαι ποιος , αλλα ελεγε καποιος εδω στο φορουμ οτι 'θα βελαξουμε' μετα τις εκλογες..
ποσο δικιο ειχε και ποσο ζωα ειμαστε ολοι εμεις που καθομαστε και παιζουμε το παιχνιδι των απατεωνων..
κρεμασμα θελουν ολοι τους
-
delete
-
μια χαρα δουλευουν τα παιδια στα χωρια, απλα πολλοι θελουν να φυγουν και πολλοι φευγουν συχνα επειδη αναγκαζονται
δε φταινε αυτοι αν οι μεταναστες εριξαν τις τιμες και τα μεροκαματα
οσο για τις οικοδομες, δεν πληρωνουν το ιδιο οπως καποτε και δεν ειδα τις τιμες των σπιτιων να πεφτουν απο τα φθηνα και ανασφαλιστα εργατικα χερια..
ακουω συνεχεια τα ιδια και τα ιδια , ομως αναρωτιεμαι.. παλια ποιος εκανε τις δουλειες?
-
και καθομουν και στην εφορευτικη τοσες ωρες
-
πραγματικα δεν εχω περασει χειροτερα στη ζωη μου.. 18 ωρες σερι
ειχαμε και μια κατσικα αντιπροσωπο της ΝΔ που ηθελε να βρουμε 2 χαμενα ψηφοδελτια της και μετρουσαμε και ξαναμετρουσαμετι θες μωρη ηλιθια, πηρατε το πουλο , τι δε καταλαβες?
ειμασταν μονο 2 (αναπληρωματικοι εννοειται) και ο αλλος τα εξυνε, με βρηκε μαλακα και εβγαζα ολη του δουλεια
τα αλλα 2 τσολια που πληρωνονταν κιολας αραζαν.. τουλαχιστον η μια ειχε πεταξει και λιγο βυζακι/μπουτακι εξω και περναμε ματι να περναει η ωρα
η αλλη γριετζω, μας εδειχνε φωτο με τη μεταλλαγμενη κορη της , μπας και μας τη πασαρει (ειδε αυτη γλυφαδιωτες και θα νομιζε οτι ειμαστε λεφταδες που θα αποκαταστησουμε το μπουμπουκι της )και εδω συνηθιζουν το εξης , αμα δουν οτι πας (γιατι δεν παει κανεις) σε φωναζουν 2η και 3η φορα
στις επομενες εκλογες απο οτι φαινεται δε θα ψηφισω καν
ας χωσουν την υποτιθεμενη δημοκρατια τους στο κωλι τους
-
Ο χρήστης aserf έγραψε:
Χωρίς να είναι προσωπικό το σχόλιο που θα κάνω θα μάθεις να ζεις χωρίς BMW 520, αλλά με Toyota Avensis....Καταλαβαίνω τι εννοείς αλλά αυτή τη στιγμή η BMW 13 ετών και 2000 κυβικών κοστίζει συνολικά λιγότερο από το νεότερο Avensis. Εγώ θεωρώ πώς πουλώντας (πρακτικά χαρίζοντας αφού η αγοραστική του αξία είναι αστεία) ένα αυτοκίνητο που τα κάνει όλα καλά και μου καλύπτει τις ανάγκες μου και δίνοντας επιπλέον λεφτά για κάτι νεότερο και για μένα όχι καλύτερο θα βγω ζημιωμένος. Οπότε τυχόν τράμπα δεν συμφέρει. Αν βέβαια έπαιρνα πχ μτx Cordoba ναι θα έπεφτα σε επίπεδο διαβίωσης αλλά τουλάχιστον θα έκανα και οικονομία σε όλους τους τομείς (αγορά, τέλη, ασφάλεια, βενζίνη κλπ), με ένα Avensis θεωρώ ότι πληρώνω πολλά για να κερδίσω λίγα.>Πρακτικά δηλαδή θα υποχρεωθούν οι περισσότεροι να κατέβουν μια σκάλα όσον αφορά το επίπεδο διαβίωσής τους, περικόπτοντας κάθε τι περιττό και δίνοντας πολύυυ μεγαλύτερη σημασία στο που καταλήγουν τα χρήματα που μπαίνουν μέσα στο σπίτι. ...
Αυτό είναι αυτονόητο. Λίγο πολύ θα πρέπει να γίνεται προσαρμογή των εξόδων και του τρόπου ζωής στα εισοδήματα (για να μην καταλήξουμε στο Για λογαριασμό σας). Απλά στη περίπτωσή μου δεν είναι το αυτοκίνητο που δεν ταιριάζει με τα εισοδήματα ή που χρειάζεται αλλαγή (η οποία δεν θα βοηθήσει αρκετά έτσι κι αλλιώς) αλλά άλλο πράμα (που μόλις ρυθμιστεί δεν θα με φοβίζει ούτε η επόμενη μείωση).
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Κάτσε ρε φιλαράκι, να πούμε εκεί πέρα, κάτσε!
ΕΜΕΙΣ φροντίσαμε, δεν φρόντισε κανένας άλλος. Εμείς θέλαμε να βγάλουμε μύρια στο χρηματιστήριο χωρίς να σκίσουμε εφημερίδα, εμείς χαρήκαμε που 'διώξαμε τις πολυεθνικές', εμείς γεμίζουμε τα ξένα ΣΜ, εμείς διώχνουμε τα λ7 μας αραχτοί στα καφενεία κ πληρώνοντας ξένους να περιποιούνται την περιουσία μας. Κι εμείς σήμερα είμαστε έτοιμοι να διαιωνίσουμε την κατάσταση.
Ποιοί 'κάποιοι', δλδ?Ποιός ανέβασε πλασματικά το χρηματιστήριο; Εσύ; Εγώ; Εγώ πάντως δεν το έκανα!
Εμείς, που πήραμε τα ωραία μας λ7 και τα 'σπρώξαμε', βέβαιοι ότι θα πολλαπλασιάζονται μέρα παρά μέρα. Αν δεν το κάναμε εμείς ποιός έβαζε λ7, ο Φούφουτος? Και ποιός ξαναψήφισε τον 'οι έξυπνοι αγοράζουν στα χαμηλά'?
Ποιός έδιωξε τις πολυεθνικές; Εσύ; Εγώ; Δεν θυμάμαι να έδιωξα καμμιά πολυεθνική ...
Ε, πως, ποιοί έκαναν απεργία κάθε δεύτερη μέρα, ποιοί άλλαζαν νομοθετικά πλαίσια κάθε μήνα, ποιοί εργάζονταν ασυνείδητα και, εν τέλει, ποιοί ξαναψήφισαν τα κόμματα κ τα πρόσωπα που μας έβαλαν σε 'στενωπούς'? Αν όχι εμείς, ΠΟΙΟΙ????
Ποιός έφερε τα ξένα ΣΜ στην Ελλάδα; Εσύ; Εγώ; Δεν θυμάμαι να κάλεσα κανένα ξένο ΣΜ...
Α, καλά! Άλλοι τα γεμίζουν, άλλοι ψωνίζουν σ' αυτά, άλλοι τα στηρίζουν, άλλοι τελικά φαίνεται ότι άφησαν τεράστια χρέη στους Έλληνες χοντρέμπορους κ ψωνίζουν πλέον τοις απολύτου μετρητοίς από τα κάθε λογής μετρο, μακρο κ δεν συμμαζεύεται. Άλλοι, ξένοι, όχι εμείς...
Ποιός έφερε τους ξένους να περιποιούνται την περιουσία μας; Εσύ; Εγώ; Δεν θυμάμαι να έκανα κάτι τέτοιο.
Ως άνω: Άλλοι εκμεταλλεύτηκαν το (αρχικό) χαμηλό ημερομίσθιο, για να έχουν το αραλίκι τους.
Ποιός έιναι έτοιμος να διαιωνίσει την κατάσταση; Εγώ όχι ίσα ίσα που κατεβαίνω και στην βουλή αν είναι να την κάψουμε, για σένα δεν ξέρω μπορεί και να σε συμφέρει να πάνε οι μισθοί στα 200€
Αυτοί οι μισθοί, άμυαλε φίλε, βολεύουν ΜΟΝΟΝ τις πολυεθνικές, που θα βρουν έτσι τσάμπα εργάτες δίπλα στην πόρτα τους. Εσύ την διαιωνίζεις κι όσοι σαν εσένα δεν καταλαβαίνουν που φταίνε κ δεν αλλάζουν. Όσοι συνεχίζουν να ψωνίζουν εισαγόμενα ή μέσω ιντερνετ γιατί 'τα βρίσκουν φτηνότερα', όσοι αρνούνται (σαν τον φίλο μου τον Asimov) να σκεφτούν ότι το ότι σπούδασαν κάτι δεν σημαίνει ότι είναι κάποιος υποχρεωμένος να τους βρει δουλειά να κάνουν πάνω σ' αυτό κι αρνούνται να σκεφτούν ότι το σπούδασαν γιατί τους άρεσε κ για επάγγελμα θα μπορούσαν να γίνουν (πχ) αγρότες ή φουρναραίοι.
Για το μόνο που έχω να κατηγορώ τον εαυτό μου και τον λαό είναι για αυτούς που ψηφίζαμε τόσα χρόνια.
Αλλά ας μου πεί κάποιος από εδώ μέσα ένα κόμμα, από αυτά που έχουμε, ικανό να πάει την χώρα μπροστά! Να το ψηφίσουμε τις επόμενες εκλογές, και εγώ μαζί σας!Έτσι, ωραία, άνετα και απροβλημάτιστα. Άλλος να μας πει κάποιο κόμμα (για να λέμε μετά ότι εκείνος έφταιγε?) κι εκείνο να μας βγάλει από το αδοέξοδο...
Πήγαινε εσύ σε κάποιο κόμμα, ασχολήσου εσύ με την πολιτική, βγάλε μας εσύ. Ή, έστω, αγαπητέ συνέλληνα, μην δέχεσαι το (κάθε λογής) 'φακελάκι', κατάγγειλε όποιον σου το ζητάει, μην ξαναψηφίζεις τους κλέφτες, μην αφήνεις να σε κυβερνάνε οι ίδιοι που σε ρίξανε στον λάκο. Πριν πας στην βουλή, πήγαινε στην πολεοδομία δίπλα στο σπίτι σου, στον δήμαρχό σου, στον νομάρχη σου. Ρίξε 10 μπούφλες στους άθλιους, κάνε τους να λειτουργήσουν σωστά. Άσε λίγο την Ελλάδα κα ξεκίνα από την γειτονιά σου.
Σκέψου μήπως μπορείς να κάνεις τπτ παραπάνω από σουβλατζίδικο. Αποσύνδεσε επί τέλους στο άχρηστο (όπως το κατάντησες) μυαλό σου την παραγωγικότητα από την εκμετάλλευση κ χρησιμοποίησέ το για κάτι παραγωγικό. Σκέψου ότι το να παράγεις κάτι - οτιδήποτε, να πάρει ο δίας - μπορεί να είναι κουραστικό αλλά δίνει κ μια ικανοποίηση, μια ευχαρίστηση, χαρά.10 σελίδες σε μισή μέρα μόνο σ' ένα θέμα, θα μου πεις. Όντως, παραγωγικότατοι Έλληνες!
-
Αν δεν ήμασταν στο € θα ρίχναμε μια ξεγυρισμένη υποτίμηση (14% όπως το 98), δεν θα άνοιγε μύτη, αν και θα μείωνε την αξία όλης μας της περιουσίας (πχ. και των καταθέσεων) και θα ακρίβαιναν τα πάντα.
Τώρα, που δε γίνεται υποτίμηση, κόβεται το 15% των ετήσιων απολαβών και θα γίνει χαμός...
(Το μόνο που ανησυχώ είναι μη βγούμε τελικά από το € οπότε τον φάμε από όλες τις πλευρές) -
Και πρακτικά θα ανέβαζε το χρέος στο ίδιο ποσοστό όμως. Γιατί δεν χρωστούσαμε σε δραχμές αλλά σε δολάρια.
Δυστηχώς πολλές επιχειρήσεις έχουν ήδη plan B... Που στις περισσότερες σημαίνει απολύσεις προσωπικού για μείωση των εξόδων
-
το ακουσα και αυτο...
ελεγε μια στην τηλ οτι πρεπει να ειμαστε χαρουμενοι που εχουμε τον Παπανδρεου γιατι αν δεν υπηρχε επρεπε να τον εφευρουμε...και πρεπει να ειμαστε ευγνωμονες απεναντι του που μας εσωσε...
αυτα δειχνουν τα καναλια για να μας πεισουν οτι πρεπει να ειμαστε ευχαριστημενοι που εχουμε και αυτα που εχουμε...
Ο χρήστης nass έγραψε:
Αν δεν ήμασταν στο € θα ρίχναμε μια ξεγυρισμένη υποτίμηση (14% όπως το 98), δεν θα άνοιγε μύτη, αν και θα μείωνε την αξία όλης μας της περιουσίας (πχ. και των καταθέσεων) και θα ακρίβαιναν τα πάντα.
Τώρα, που δε γίνεται υποτίμηση, κόβεται το 15% των ετήσιων απολαβών και θα γίνει χαμός...
(Το μόνο που ανησυχώ είναι μη βγούμε τελικά από το € οπότε τον φάμε από όλες τις πλευρές)αν γινει αυτο τοτε δεν μας σωζει τιποτα...
θα γινουμε μεταναστες....buongiorno....
-
Όταν ο μισθός φτάσει τα 300 εβρά θα έρθουν άραγε ξένες επενδύσεις;
Και αν έρθουν θα πανηγυρίσουμε;
Τα σκλαβάκια της ένωσης δεν θέλουμε να γίνουμε; Ε λοιπόν θα τα καταφέρουμε αν προσπαθήσουμε.
Προς το παρόν ας βολευτούμε με το όργιο της μαύρης εργασίας που θα ακολουθήσει, και τους δείκτες ανεργίας να βαράνε κόφτες και αν πατώσουμε όσο μας ζητήσουν τα αφεντικά μας θα έρθουν και οι επενδύσεις.
Ο ραγιάς πως λέγεται στα Γερμανικά; -
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Κάτσε ρε φιλαράκι, να πούμε εκεί πέρα, κάτσε!
ΕΜΕΙΣ φροντίσαμε, δεν φρόντισε κανένας άλλος. Εμείς θέλαμε να βγάλουμε μύρια στο χρηματιστήριο χωρίς να σκίσουμε εφημερίδα, εμείς χαρήκαμε που 'διώξαμε τις πολυεθνικές', εμείς γεμίζουμε τα ξένα ΣΜ, εμείς διώχνουμε τα λ7 μας αραχτοί στα καφενεία κ πληρώνοντας ξένους να περιποιούνται την περιουσία μας. Κι εμείς σήμερα είμαστε έτοιμοι να διαιωνίσουμε την κατάσταση.
Ποιοί 'κάποιοι', δλδ?Ποιός ανέβασε πλασματικά το χρηματιστήριο; Εσύ; Εγώ; Εγώ πάντως δεν το έκανα!
Εμείς, που πήραμε τα ωραία μας λ7 και τα 'σπρώξαμε', βέβαιοι ότι θα πολλαπλασιάζονται μέρα παρά μέρα. Αν δεν το κάναμε εμείς ποιός έβαζε λ7, ο Φούφουτος? Και ποιός ξαναψήφισε τον 'οι έξυπνοι αγοράζουν στα χαμηλά'?
Ποιός έδιωξε τις πολυεθνικές; Εσύ; Εγώ; Δεν θυμάμαι να έδιωξα καμμιά πολυεθνική ...
Ε, πως, ποιοί έκαναν απεργία κάθε δεύτερη μέρα, ποιοί άλλαζαν νομοθετικά πλαίσια κάθε μήνα, ποιοί εργάζονταν ασυνείδητα και, εν τέλει, ποιοί ξαναψήφισαν τα κόμματα κ τα πρόσωπα που μας έβαλαν σε 'στενωπούς'? Αν όχι εμείς, ΠΟΙΟΙ????
Ποιός έφερε τα ξένα ΣΜ στην Ελλάδα; Εσύ; Εγώ; Δεν θυμάμαι να κάλεσα κανένα ξένο ΣΜ...
Α, καλά! Άλλοι τα γεμίζουν, άλλοι ψωνίζουν σ' αυτά, άλλοι τα στηρίζουν, άλλοι τελικά φαίνεται ότι άφησαν τεράστια χρέη στους Έλληνες χοντρέμπορους κ ψωνίζουν πλέον τοις απολύτου μετρητοίς από τα κάθε λογής μετρο, μακρο κ δεν συμμαζεύεται. Άλλοι, ξένοι, όχι εμείς...
Ποιός έφερε τους ξένους να περιποιούνται την περιουσία μας; Εσύ; Εγώ; Δεν θυμάμαι να έκανα κάτι τέτοιο.
Ως άνω: Άλλοι εκμεταλλεύτηκαν το (αρχικό) χαμηλό ημερομίσθιο, για να έχουν το αραλίκι τους.
Ποιός έιναι έτοιμος να διαιωνίσει την κατάσταση; Εγώ όχι ίσα ίσα που κατεβαίνω και στην βουλή αν είναι να την κάψουμε, για σένα δεν ξέρω μπορεί και να σε συμφέρει να πάνε οι μισθοί στα 200€
Αυτοί οι μισθοί, άμυαλε φίλε, βολεύουν ΜΟΝΟΝ τις πολυεθνικές, που θα βρουν έτσι τσάμπα εργάτες δίπλα στην πόρτα τους. Εσύ την διαιωνίζεις κι όσοι σαν εσένα δεν καταλαβαίνουν που φταίνε κ δεν αλλάζουν. Όσοι συνεχίζουν να ψωνίζουν εισαγόμενα ή μέσω ιντερνετ γιατί 'τα βρίσκουν φτηνότερα', όσοι αρνούνται (σαν τον φίλο μου τον Asimov) να σκεφτούν ότι το ότι σπούδασαν κάτι δεν σημαίνει ότι είναι κάποιος υποχρεωμένος να τους βρει δουλειά να κάνουν πάνω σ' αυτό κι αρνούνται να σκεφτούν ότι το σπούδασαν γιατί τους άρεσε κ για επάγγελμα θα μπορούσαν να γίνουν (πχ) αγρότες ή φουρναραίοι.
Για το μόνο που έχω να κατηγορώ τον εαυτό μου και τον λαό είναι για αυτούς που ψηφίζαμε τόσα χρόνια.
Αλλά ας μου πεί κάποιος από εδώ μέσα ένα κόμμα, από αυτά που έχουμε, ικανό να πάει την χώρα μπροστά! Να το ψηφίσουμε τις επόμενες εκλογές, και εγώ μαζί σας!Έτσι, ωραία, άνετα και απροβλημάτιστα. Άλλος να μας πει κάποιο κόμμα (για να λέμε μετά ότι εκείνος έφταιγε?) κι εκείνο να μας βγάλει από το αδοέξοδο...
Πήγαινε εσύ σε κάποιο κόμμα, ασχολήσου εσύ με την πολιτική, βγάλε μας εσύ. Ή, έστω, αγαπητέ συνέλληνα, μην δέχεσαι το (κάθε λογής) 'φακελάκι', κατάγγειλε όποιον σου το ζητάει, μην ξαναψηφίζεις τους κλέφτες, μην αφήνεις να σε κυβερνάνε οι ίδιοι που σε ρίξανε στον λάκο. Πριν πας στην βουλή, πήγαινε στην πολεοδομία δίπλα στο σπίτι σου, στον δήμαρχό σου, στον νομάρχη σου. Ρίξε 10 μπούφλες στους άθλιους, κάνε τους να λειτουργήσουν σωστά. Άσε λίγο την Ελλάδα κα ξεκίνα από την γειτονιά σου.
Σκέψου μήπως μπορείς να κάνεις τπτ παραπάνω από σουβλατζίδικο. Αποσύνδεσε επί τέλους στο άχρηστο (όπως το κατάντησες) μυαλό σου την παραγωγικότητα από την εκμετάλλευση κ χρησιμοποίησέ το για κάτι παραγωγικό. Σκέψου ότι το να παράγεις κάτι - οτιδήποτε, να πάρει ο δίας - μπορεί να είναι κουραστικό αλλά δίνει κ μια ικανοποίηση, μια ευχαρίστηση, χαρά.10 σελίδες σε μισή μέρα μόνο σ' ένα θέμα, θα μου πεις. Όντως, παραγωγικότατοι Έλληνες!
Θα σου απαντούσα σε ένα - ένα στα παραπάνω αλλά δεν προλαβαίνω.
Θα αρκεστώ λοιπόν στο εξής:
Κατ' αρχήν δεν ξέρεις αν παράγω κάτι ή όχι. Αλλά σίγουρα δεν βγάζω λεφτά από το μόχθο των άλλων και τώρα πλέον από τον άδικο μόχθο των άλλων μιας και οι μισθοί θα πάνε πλέον στα 200€/ μήνα.
Εαν δεν πέσουν και οι τιμές το ίδιο, προσωπικά έχω δηλώσει ότι τα χρήματα που κοστίζει μια καραμπίνα και αρκετές σφαίρες τα έχω κρατήσει ήδη στην άκρη.
Ο θυμός μου οφείλεται στο ότι τόσα χρόνια άλλοι κέρδιζαν αλλά πλέον από εμένα ζητάνε να πληρώσω ενώ οι ίδιοι δεν δίνουν τίποτε από αυτά που φάγανε. Να πληρώσουν πρώτα αυτοί και μετά να βοηθήσω και εγώ όπως μπορώ. -
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
Κακως δεν το βλεπεις, γιατι υπαρχουν ειδικοτητες που μπορουν ν' απορροφηθουν σχεδον αποκλειστικα στον δημοσιο τομεα, λογω της φυσης τους (εχω στο μυαλο μου συγκεκριμενα παραδειγματα στους τομεις της υγειας και της παιδειας -και δεν εννοω δασκαλους). Επισης (αυτο ειναι απαντηση σε ολους) μιλαμε για ανθρωπους με ιδιαιτερες ικανοτητες που περασαν απο σκληρες δοκιμασιες για να κερδισουν αυτη τη μονιμοτητα - 8ωρο, πως να το κανουμε. Προφανως μια μεριδα των αποτυχοντων συνυποψηφιων τους θα κρυφογελουν τωρα, αλλα δεν το κανουν γιατι αποκαθισταται η δικαιοσυνη.
Φίλτατε, οι άνθρωποι αυτοί έκαναν μία συγκεκριμένη επιλογή στη ζωή τους, όπως και όλοι. Δυστυχώς, ατύχησαν... Δεν είναι σωστό, δεν είναι δίκαιο, αλλά τουλάχιστον έχουν έναν half-decent μισθό και τη δουλειά τους. ΦΥΣΙΚΑ, κανείς δεν λέει ότι είναι σωστό το μέτρο ή καλό, απλά έτσι είναι η κατάσταση. Σε ότι αφορά διαδικασίες επιλογής προσωπικού, υπάρχουν εταιρείες που σε περνάνε από τέτοιο κόσκινο που το ΑΣΕΠ μοιάζει παιχνιδάκι (ελάχιστες, θα συμφωνήσω). Εξάλλου, το ΑΣΕΠ ευνοεί αφάνταστα την παπαγαλία, που διαφέρει πάρα πολύ από την πραγματική γνώση ενός αντικειμένου (δεν λέω ότι όσοι έγραψαν ήταν απλά παπαγάλοι, απλά λέω ότι μπορεί ΚΑΙ ένας τέτοιος να περάσει).
Το αλλο περι παραγωγικοτητας το αφηνω ασχολιαστο.
Μαρκο οι νεοδιοριστοι στο δημοσιο θα βγαζουν λιγοτερα απο τα 700-800 που λες και μαλιστα επι 12, οχι επι 14. Επισης αν μου βρεις διαδικασια προσληψης στον ΙΤ, αντιστοιχης δυσκολιας με τον διαγωνισμο για ΠΕ Εφοριακους του περασμενου ετους (ναι αυτους που αποφασισαν τελικα να μη διορισουν), εγω θα παραιτηθω απο καθε επιχειρηματολογια. Δεν ανηκω σ' αυτους, ουτε εχω γνωστο που περασε, αλλα απο τα λιγα που ακουσα απο γνωστους που πηγαν κι εδωσαν, σοκαριστηκα. Νταξει μπορει καποιος που δεν περασε να λεει 'καλα να παθουν, να μην τους διορισουν, κι αν το κανουν να τους σκισουν μισθολογικα' κλπ κλπ, αλλα την αληθεια την ξερει πολυ καλα μεσα του.Για το διαγωνισμό, ας σου πω παράδειγμα γνωστού που τον πήραν σε γνωστή αλυσίδα σούπερ μάρκετ. Αφού πέρασε 3-4 κύκλους συνεντεύξεων (μέσα σε διάστημα 1-2 μηνών - και συνεντεύξεις πολύ σκληρές και ψυχοφθόρες, μιλάμε για αρκετά άγριες καταστάσεις), μετά για 1 έτος ήταν εκπαιδευόμενος και κάθε μήνα άλλαζε τόπο διαμονής, στα διάφορα καταστήματα της αλυσίδας ανά την Ελλάδα. Γύρισε ΟΛΗ τη χώρα... Κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης δούλεψε σε ΟΛΕΣ τις θέσεις ενός σούπερ μάρκετ (από ταμίο, αποθήκη, έως υπεύθυνος καταστήματος), με ωράρια 07:00 - 22:00 συνεχόμενα, με ένα διαλειμματάκι ίσα ίσα για να τσιμπήσεις κάτι. Φυσικά, εάν δεν ήταν άψογος ανά πάσα στιγμή θα έφευγε.
Όταν τελείωσε τελικά τον στείλανε στην Κρήτη (είναι από Θεσ/νίκη και αρχικά είχε πάει με τη συμφωνία να είναι Κεντρική Μακεδονία) και τα ωράρια ήταν από το χάραμα μέχρι το βράδυ.
Ο ΑΣΕΠ όπως καταλαβαίνεις του φαίνεται παιχνιδάκι στην παιδική χαρά...
Σε ότι αφορά τον πρώτο μισθό, ο δικός μου πρώτος μισθός, με το μεταπτυχιακό στο χέρι και 3 ξένες γλώσσες ήταν 641 ευρώ καθαρά (χωρίς οδοιπορικά ή οτιδήποτε άλλο). Και είχα ήδη 2 χρόνια που δούλευα... Φυσικά, έφυγα μετά από 6 μήνες... Αλλά αν ξεκινούσα τώρα, πολύ απλά δεν θα είχα την επιλογή να φύγω (κατά πάσα πιθανότητα). Για λόγους σύγκρισης, αναφέρω ότι γνωστή μου ξεκίνησε την ίδια περίοδο να δουλεύει στην εφορία και σαν πρώτο μισθό ΚΑΘΑΡΑ έπαιρνε περίπου 1900 ευρώ (ελεύθερη, χωρίς παιδιά, χωρίς μεταπτυχιακό, με μόνο ένα lower από ξένες γλώσσες). Και πήγαινε στη δουλειά με λεωφορειάκι της υπηρεσίας... Επιλέχθηκε επειδή έγραψε καλά ΜΙΑ μέρα...
Γι' αυτό σου λέω... τα 1.000 ευρώ καθαρά είναι πολύ καλά με τις συνθήκες που επικρατούν. Οι συνθήκες είναι τόσο χάλια...
Και καλά... εσύ έχεις μία καβάντζα. Γράφεις κανένα βιβλίο και καθάρισες...
Σε ότι αφορά τις ξένες επενδύσεις δεν πρόκειται να έρθουν, ακόμα κι αν ο μισθός είναι 1 ευρώ... Όταν κλείνουν δρόμοι / λιμάνια με το παραμικρό, η φορολογική και άλλη νομοθεσία αλλάζει επειδή ο υπουργός κοιμήθηκε στραβά, κτλ... μην περιμένετε τίποτα...
-
Ο χρήστης klong έγραψε:
Θα σου απαντούσα σε ένα - ένα στα παραπάνω αλλά δεν προλαβαίνω.
Θα αρκεστώ λοιπόν στο εξής:
Κατ' αρχήν δεν ξέρεις αν παράγω κάτι ή όχι. Αλλά σίγουρα δεν βγάζω λεφτά από το μόχθο των άλλων και τώρα πλέον από τον άδικο μόχθο των άλλων μιας και οι μισθοί θα πάνε πλέον στα 200€/ μήνα.
Εαν δεν πέσουν και οι τιμές το ίδιο, προσωπικά έχω δηλώσει ότι τα χρήματα που κοστίζει μια καραμπίνα και αρκετές σφαίρες τα έχω κρατήσει ήδη στην άκρη.
Ο θυμός μου οφείλεται στο ότι τόσα χρόνια άλλοι κέρδιζαν αλλά πλέον από εμένα ζητάνε να πληρώσω ενώ οι ίδιοι δεν δίνουν τίποτε από αυτά που φάγανε. Να πληρώσουν πρώτα αυτοί και μετά να βοηθήσω και εγώ όπως μπορώ.Δεν καταλαβαίνεις ότι 'αυτοί' για τους οποίους μιλάς είμαστε εμείς κ δεν μπορώ να κάνω κάτι γι' αυτό.
Επίσης δεν καταλαβαίνεις ότι χέστηκες για το ποιός είμαι εγώ προσωπικά κ το ίδιο κάνω κι εγώ. Αν θέλω μπορώ να 'είμαι' βουλευτής, μπορεί και νομάρχης. Μπορεί κ δ/ντής πολυεθνικής ή πωλητής λαϊκών αγορών. Δεν είμαστε εδώ για να λέμε και καλά προσωπικές ιστορίες κρυμένοι πίσω από νικ.
Τα λ7 που παίρνεις, αν δεν παράγεις κάποιο 'χειροποίητο' προϊόν το οποίο πουλάς σε κάποιους, είναι και από τον μόχθο άλλων, όπως ο μόχθος ο δικός σου προσφέρει ίσως υπηρεσίες που αυτοί απολαμβάνουν. Έτσι (θα έπρεπε να) λειτουργεί ένα σύνολο, μια κοινωνία.
Αυτό το '200 Ε' είναι κάτι σαν το 'γενιά των 700Ε'?
ΔΝΤ, eurogroup, κούρεμα, μνημόμιο ΙΙ, σωθήκαμε!!!