-
Το Tiguan το είδα αρκετά προσεκτικά πρόσφατα (πριν μια εβδομάδα)!
Απογοητευτικό ακόμα και απο την εμφάνιση! Και άντε αυτό είναι υποκειμενικό!
Το να ζητάει 30.000€ για ένα αυτοκίνητο που σε εξοπλισμό τα έχει και το ... Swift των 11.000€ ... Ξεκάθαρα παραλογο!
Στο Scout υπάρχουν όλα τα υπέρ των προαναφερθέντων παραπάνω απο τους φίλους ενώ κερδίζει λόγω όγκου και σε εμφάνιση.
Ακόμα και από το Yeti, το Scout το θεωρώ ανώτερο και πιο προσεγμένο!
Γενικά πάντως προσωπικά μια ιδιαίτερη εμπιστοσύνη μου εμπνεουν μόνο ο 1,4 122ΗΡ και ο 1,8 160ΗΡ (ίσως σαν πιο απλές κατασκευές) και όχι τόσο οι ενδιάμεσοι ή άλλοι τουρμποκομπρεσσοράτοι κλπ. -
βλεπω οτι οι αποψεις μεχρι τωρα ειναι συντριπτικα υπερ του scout.μπορει καποιος ομως να μου εξηγησει γιατι τα tiguan εχουν γεμισει τον κοσμο ενω το scout το εχω δει μονο στις εκθεσεις;
-
Γιατί το Tiguan δηλώνει SUV (έχει και εκτός δρόμου έκδοση! )...ενώ το 'ταπεινό' Scout μοιάζει -και είναι εν μέρει- ένα υπερυψωμένο στέισον. Ως γνωστόν οι Ελληνες είμαστε φουλ περιπετειώδεις τύποι και παραβλέπουμε την πρακτικότητα!
-
Το προηγούμενο Scout ήταν 2λιτρο και ανταγωνιστικό ακόμα και σε τιμή με ΟΛΑ τα suv της αγοράς που πρόσεφεραν και ... υψος και υφος ... 'απο Cayenne και πάνω'! Ενώ το Scout ήταν απλώς ένα υπερυψωμένο SW ... άντε crossover που δεν αρμόζει με το όνειρο του νεοέλληνα! (Το νέο με τον 1,8 πάντως το έχω δει αρκετά αν και πάλι το 'ζημιώνει' το -αν και υπερτιμημένο- Yeti!
Στο Tiguan? Γιατί πίστεψαν ότι είναι συμφερότερα τα 35.000€ με τα τέλη και τις ασφάλειες για 1,4 απο τα 28.000€ (κατα μέσο όρο, στο περίπου) για τα 2,0cc!Γενικά πάντως το Scout στοχευει στην 4κίνηση που ο κόσμος δείχνει ότι δεν τον καίει ιδιαίτερα (φαντάζομαι ένα δικίνητο Octavia5 Scout σε 1,4 122ΗΡ θα είχε καλύτερη τυχη) ενώ το Tiguan ήταν το προσιτότερο premium γι' αυτούς που δεν μπορούσαν να έχουν X3, Q5 κλπ!
-
Αν ψάχνεσαι εκτός δρόμου τότε Tiguan, αλλιώς Scout.
-
Ψηφίζω Scout.....
-
scout.. ενα εργαλειο σε καλη τιμη..
Εμφανισιακα η 'σαυρα' μ αρεσει πολυ καλυτερα ωστοσο..Ειναι πολυ ακριβη ομως. -
Ο χρήστης lpat2001 έγραψε:
Scout γιατι- μεγαλος χωρος αποσκευων
- κανονικη ρεζερβα που σημαινει οτι σε μια εκδρομη την βαζεις και συνεχιζεις και δεν
καταστρεφεις την διαθεση σου και την εκδρομη ψαχνοντας αγωνιωδως για βουλκανιζατερ στην ακρη του
πουθενα - Φθηνοτερα σερβις (τσεκαρε το και θα δεις...)
- 1800 κυβικα αντι των 1400 του τiguan...στις μεγαλες καλοκαιρινες θερμοκρασιες που το τουρμπο εχει
ψιλοθεματακια τα πραγματικα κυβικα παιζουν ρολο ειδικα αν εισαι φορτωμενος - 1.8Τsi απλο τουρμπο αντι του 1.4 Tsi με την πιο πολυπλοκη υλοποιηση τουρμπο που μακροπροθεσμα δεν
ξερεις τι γινεται
Αν δεν σε χαλαει η εμφανιση (υποκειμενικο) ειναι μονοδρομος η επιλογη
1.Συμφωνω σε ολα τα παραπανω και προσθετω, οτι σε περιπτωση που δεν σε νοιαζουν πολυ οι εκτος δρομου δυνατοτητες και απλα θες την προσφυση της τετρακινησης και λιγο πιο προστατευμενο αμαξωμα απο κατω δεν υπαρχει λογος να πας σε SUV.Αυτα τα εχει και το Scout. Ετσι και αλλιως ουτε και το Tiguan εχει τιποτα τρομερες εκτος δρομου δυνατοτητες.
2.Επισης γλιτωνεις γυρω στα 5000 ευρω απο την τιμη αγορας.
- Οπως και να το κανουμε το Scout ειναι ενα χαμηλο αμαξι ενω το Tiguan ενα SUV οποτε λογικα το Scout θα συμπεριφερεται λιγο καλυτερα στο δρομο.
**Εν τελει Scout απο μενα, το θεωρω μια ΠΑΡΑ πολυ καλη επιλογη και μακαρι οσοι ηθελαν ενα μεγαλο οικογενειακο αυτοκινητο με λιγο εκτος δρομου χαρακτηρα να επαιρναν αυτο και οχι τα ηλιθια SUV!!!
** -
Scout και απο εμενα! Βασικα αφου ειναι Τsi και τα δυο την ιδια τεχνολογια μοτερ εχουν . Και αν θες με ενα προγραμματακι το πας 250 αλογα!
-
Ο χρήστης lll έγραψε:
Scout και απο εμενα! Βασικα αφου ειναι Τsi και τα δυο την ιδια τεχνολογια μοτερ εχουν . Και αν θες με ενα προγραμματακι το πας 250 αλογα!και παράλληλα μια εγγραφή στο forum της VW (του γκρουπ) για αναφορά βλαβών και προβλημάτων!
-
Scout κι από 'μένα, λόγω κινητήρα, οδικής συμπεριφοράς, χώρων, εξοπλισμού, τιμής και, βεβαίως, εμφάνισης (υποκειμενικό το τελευταίο).
Ως προς την ποιότητα, όπως πολύ σωστά ειπώθηκε, τα μηχανικά μέρη είναι τα ίδια. Όσο για τον ποιοτικό έλεγχο, η Σκόντα διαθέτει το πιο σύγχρονο εργοστάσιο του γκρουπ, στο Μλαντα Μπόλεσλαβ.
Τέλος, αν το off roading ήταν προτεραιότητα του φίλου που ρωτάει, δεν θα ρωτούσε καν για αυτά τα 2 αμάξια.
Οι άνθρωποι που είναι για πολλές ανωμαλίες (οδικές ) παίζουν, αναλόγως αναγκών σε χώρους και οικονομικών δυνατοτήτων, σε Σουζούκι Τζίμνυ (άντε και Βιτάρα), Λάντα Νίβα, Λαντ Ρόβερ Ντηφέντερ και Τογιότα Λαντ Κρούζερ (και Μερσέντες G-Wagen ). Aυτοί είναι και οι μόνοι που χρειάζονται μεγάλη απόσταση απ' το έδαφος.
Οι υπόλοιποι άντε να χρειάζονται το πολύ κάποιο υπερυψωμένο στέησον (Οκτάβια Σκάουτ, Α4 Ωλλ Ρόουντ, Φόρεστερ). -
Ανάλογα το πόσο μακρυά θέλεις να φτάσεις με το αυτοκίνητό σου εκτός δρόμου. Το ctavia λόγο προβόλων και μειωμένης απόστασης από το έδαφος μπορεί να κινηθεί μόνο σε λίγο δύσκολους χωματόδρομους. Για το κάτι παραπάνω θα χρειαστείς το tiguan. Δες και το yeti.
-
Ο χρήστης Coyot έγραψε:
... Όσο για τον ποιοτικό έλεγχο, η Σκόντα διαθέτει το πιο σύγχρονο εργοστάσιο του γκρουπ, στο Μλαντα Μπόλεσλαβ.
Τέλος, αν το off roading ήταν προτεραιότητα του φίλου που ρωτάει, δεν θα ρωτούσε καν για αυτά τα 2 αμάξια. ...Εγώ πάλι νομίζω ότι ο ίδιος ο φίλος θέτει τις προτεραιότητες από τη στιγμή που έχει δίλημμα ανάμεσα σε δύο αυτοκίνητα που και τα δύο είναι από λίγο έως περισσότερο υπερυψωμένα, με λιγότερες ή περισσότερες δυνατότητες offroad και με τετρακίνηση και στα δύο μοντέλα της σύγκρισης.
Αλλά για το εργοστάσιο Μλάντα Μπόλεσλαβ, έχω το ερώτημα από πού ισχύει αυτό ότι είναι το πιο σύγχρονο...;
Πραγματικά το έχω απορία, γιατί το έχω ξαναδιαβάσει εδώ μέσα στο παρόν φόρουμ,
δηλαδή από πού προέκυψε ότι το Μλάντα Μπόλεσλαβ είναι το πιο σύγχρονο εργοστάσιο του γκρουπ,
όταν υπάρχουν πόσα άλλα εργοστάσια του γκρουπ με μεγαλύτερο παραγωγικό δυναμικό
ή είναι κιόλας πιο καινούρια από το Μλάντα και μάλιστα εκείνα φτιαγμένα από την αρχή...;Και γιατί να είναι πχ πιο σύγχρονο όχι μόνο από το Crewe της Bentley ή το Molsheim της Bugatti ή τη Sant'Agata της Lamborghini, αλλά και από τη Δρέσδη, το Γκιορ, το Ίνγκολσταντ, το Τσούφενχαουζεν, το Σολομόνοβο, το Μαρτορέλ, το Ζβίκαου, το Πόζναν, την Παλμέλα και πόσα άλλα;
Αλλά ακόμα και αν το εργοστάσιο αυτό υποθετικά ήταν το πιο σύγχρονο, από πού αυτό θα έδινε το συμπέρασμα ότι το επίπεδο του ποιοτικού ελέγχου είναι εξίσου υψηλό (ακόμα και αν όντως είναι έτσι...);
Συν ότι το Octavia στην Ευρώπη δεν παράγεται μόνο στο Μλάντα Μπόλεσλαβ, αλλά και στο Βρχλαμπι (Τσεχία), στην Μπρατισλάβα (Σλοβακία) και στην Καλούγκα (Ρωσία), άρα πώς μιλάμε μόνο για ένα εργοστάσιο παραγωγής και μόνο;
-
Εγω λεω να παρεις το tiguan γιατι αυτο σαρεσει πιο πολυ και αυτο γουσταρεις πιο πολυ
-
Επειδή παραμετροι δεν είναι μόνο οι χώροι και η εμφάνιση, την καλύτερη δυνατή συνολική εικόνα θα την έχεις εάν τα οδηγήσεις έστω και λίγο. Δεν τα έχω οδηγήσει αλλά φαντάζομαι διαφέρουν σε αίσθηση, συμπεριφορά και ικανότητες.
Σ' αυτό δε το συγκριτικό ίσως να παίζει ρόλο και το 'όνομα' (image) που θεωρώ (και άλλοι ίσως είτε απο μέσα τους είτε το εκφραζουν) υπάρχει νικητής ενώ οι 'χάρες' μάλλον μοιράζονται ... ίσως μπορεί και να επιβεβαιώνει τη λαική ρήση!Δυο πράγματα θεωρώ μείον στο Tiguan (και όχι μόνο με το Scout αλλά σχεδόν και με τα υπόλοιπα Suv). Τιμή και πολυπλοκότητα του 1,4! Αν είχε τον 1,8 θα ήταν σίγουρα πολύ καλύτερη πρόταση και ίσως τότε διακιολογούσα και την τιμή του!
-
Scout και από εμένα. Το έχω εδώ και 5 μήνες και είμαι απόλυτα ικανοποιημένος από την ποιότητα, τους χώρους, τον κινητήρα, καθώς και από το 'πάτημα' του στο δρόμο. Έχω κινηθεί αρκετά και σε χιόνι, όπου ανταπεξήλθε με άνεση, παρά τα ασφάλτινα ελαστικά του.
-
Ο χρήστης kournik έγραψε:
Scout και από εμένα. Το έχω εδώ και 5 μήνες και είμαι απόλυτα ικανοποιημένος από την ποιότητα, τους χώρους, τον κινητήρα, καθώς και από το 'πάτημα' του στο δρόμο. Έχω κινηθεί αρκετά και σε χιόνι, όπου ανταπεξήλθε με άνεση, παρά τα ασφάλτινα ελαστικά του.Στο δρομο πώς παει?Μηπως εχει αυξημενες κλίσεις στις στροφες?
-
Είναι αναμενόμενο ένα υπερυψωμένο αυτοκίνητο με αυξημένη διαδρομή αναρτήσεων να γέρνει περισσότερο από άλλο κανονικό. Το πόσο θα το δεις στη δοκιμή.
Η διαφορά σε επιδόσεις ή για την ακρίβεια στην καθημερινή αίσθηση επιδόσεων δεν πρέπει να είναι ασήμαντη, το Scout πρέπει να δείχνει τη δύναμή του παντού.
Το αισθητικό μέρος είναι προσωπικό θέμα και μπορεί να είναι λόγος απόρριψης. Για μένα τα SUV δεν είναι παρά ξεχειλωμένα και υπερυψωμένα στέισον, μου φαίνεται αστείο που ο ενδιαφερόμενος τα διαφοροποιεί αλλά όπως λέω γούστα είναι αυτά και απόλυτα σεβαστά. Αν πάρεις αυτοκίνητο όμως μόνο με οικονομοτεχνικά στοιχεία κάπου θα σε τρώει.
Οδήγησέ τα και τα δύο, θα δεις λεπτομέρειες και διαφορές που δεν θα διαβάσεις πουθενά και θα σε βοηθήσουν να αποφασίσεις.
Προσωπικά θεωρώντας ότι κανένα από τα δύο δεν έχει ιδιαίτερες ικανότητες εκτός δρόμου (και ξέροντας ότι τα λάστιχα παίζουν μεγαλύτερο ρόλο) θα προτιμούσα το Scout για το χαμηλότερο κέντρο βάρους του, την καλύτερη αίσθηση στο δρόμο, τις επιδόσεις και την τιμή θυσιάζοντας την ευκολία φορτώματος παιδιών και την αφ' υψηλού θέα! -
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Είναι αναμενόμενο ένα υπερυψωμένο αυτοκίνητο με αυξημένη διαδρομή αναρτήσεων να γέρνει περισσότερο από άλλο κανονικό. Το πόσο θα το δεις στη δοκιμή.+ότι επειδή είναι ψηλό δεν σημαίνει ότι είναι κ μαλακό κ άνετο...
-
θειος μου εχει το scout to προηγουμενο το 2λιτρο. Οταν το ειχε παρει το αυτοκινητο ταξιδεψαμε αρκετα και η αληθεια ειναι οτι μου αρεσει το αυτοκινητο αρκετα. Πηγαινε ωραια στο δρομο, εχει καλη ποιοτητα εσωτερικα και νομιζω απο ποιοτητα δεν ειχε να ζηλεψει τιποτα απο τα vw.
To tiguan το πηρε προσφατα ενας φιλος μου. ΚΑλο αυτοκινητο και αυτο αν και αισθανθηκα οτι στο δρομο η ποιοτητα κυλησης και ο θορυβος απο κινητηρα ειναι λιγο χειροτερος απο golf. Το εσωτερικο του πανομοιοτυπο μ ενα golf plus. Μεχρι εδω ολα καλα αλλα οταν μαθεινεις οτι η τιμη ξεφευγει απο τα 30.000 για να του βαλεις βασικο εξοπλισμο τοτε αναριωτεσαι πολυ αν αξιζει η αγορα του.Οποτε και απο μενα scout. Πολυ πιο τιμια αγορα...
TIGUAN 1.4TSI η OCTAVIA 5 SCOUT 4X4 1.8TSI