-
Επίσης ξέχασα να αναφέρω κάτι: όταν τείπα στον πωλητή ότι το χρειάζομαι γρήγορα το αμάξι λόγω του ότι η γυναίκα μου γεννάει μέσα στο Απρίλιο, μου είπε ότι θα μου δώσει ένα Yeti αντικατάστασης μέχρι να έρθει το δικό μου. Και σκέφτομαι άμα το πάρω και μου φέρει το δικό μου μετά από κάνα... εξάμηνο τι κάνω; Ή δεν τον συμφέρει να έχει δώσει αυτοκίνητο αντικατάστασης για πολύ καιρό; Ποια είναι η άποψή σας, να τον πιέσω παίρνοντας το Yeti και κρατώντας το ή να μην το πάρω και να τον πιέζω πηγαίνοντας από εκεί κάθε τρεις και λίγο;
-
Φίλε μου το να σου δώσουν αυτοκίνητο αντικατάστασης είναι το λιγότερο που μπορούν να κάνουν για την καθυστέρηση στην παράδοση του αυτοκινήτου σου και την όποια ταλαιπωρία ή αναστάτωση στον προγραμματισμό σου έχεις υποστεί. Φυσικά και να το πάρεις και θα το παραδόσεις μόνο την ημέρα που θα παραλάβεις το δικό σου.
ΟΜΩΣ, μην παραδώσεις το μτχ που έχεις για ανταλλαγή (και να εξοφλήσεις έτσι το καινούριο) εαν δεν στο φέρουν προηγουμένως να το δεις από κοντά. Πρώτα θα το δεις ότι είναι οκ, και μετά θα τους μεταβιβάσεις και θα τους παραδώσεις το παλιό.
-
Ο χρήστης markvag έγραψε:
Τώρα να πω ότι κι εμένα άργησε καμμιά 10αριά μέρες;;;;Ρίξτου ένα καλό test drive και άμα θες στην υπογραφή κατά την παράδοση, γράψε κι ένα 'χωρίς να το έχω οδηγήσει' ή κάτι τέτοιο, μιας και εμένα σαν απάντηση στην καταγγελία (που μεταξύ άλλων τους είπα ότι τραβάει δεξιά), μου κότσαραν το δελτίο παραλαβής...
Όσο για τη ΒΙΑΜΑΡ, αν κρίνω από τη δική μου εμπειρία, το μόνο που την ενδιαφέρει είναι να πέσει το ρευστό... (είπαμε, skoda, citroen αντιπροσωπεύονται από τον ίδιο όμιλο)
Μακάρι να πλάθω σενάρια επιστημονικής φαντασίας, απλά έχε το νου σου!
καλα ξεμπερδεματα
-
Ο χρήστης Sot78 έγραψε:
Επίσης ξέχασα να αναφέρω κάτι: όταν τείπα στον πωλητή ότι το χρειάζομαι γρήγορα το αμάξι λόγω του ότι η γυναίκα μου γεννάει μέσα στο Απρίλιο, μου είπε ότι θα μου δώσει ένα Yeti αντικατάστασης μέχρι να έρθει το δικό μου. Και σκέφτομαι άμα το πάρω και μου φέρει το δικό μου μετά από κάνα... εξάμηνο τι κάνω; Ή δεν τον συμφέρει να έχει δώσει αυτοκίνητο αντικατάστασης για πολύ καιρό; Ποια είναι η άποψή σας, να τον πιέσω παίρνοντας το Yeti και κρατώντας το ή να μην το πάρω και να τον πιέζω πηγαίνοντας από εκεί κάθε τρεις και λίγο;Από την άλλη σκέφτομαι μήπως είμαι και λίγο υπερβολικός... Πάνω κάτω όλοι λίγο περιμένουν, οπότε ας περιμένω να δω τι θα μου πουν κατά τις 10-15 Απριλίου και βλέπουμε. Από ό,τι καταλαβαίνω δεν μπορώ να κάνω και πολλά πράγματα από το να περιμένω!
-
Πήρα χθες το Yeti ως αυτοκίνητο αντικατάστασης μέχρι να έρθει το δικό μου. Εξυπηρετικότατοι, μου είπαν ότι το Octavia εκτελωνίστηκε, οπότε περιμένουν τη φορτωτική να το φέρουν στο μαγαζί, να του βάλουν πινακίδες και δώρα και να το πάρω. Μου ανέφεραν ότι ισχύει η ημερομηνία που μου είχαν δώσει, δηλαδή 10-15 Απριλίου. Ίδωμεν...
Όσονα αφορά το Yeti τώρα, αντικειμενικά δεν μου αρέσει και τόσο πολύ εμφανισιακά απέξω, αλλά όταν μπήκα μέσα, έκλεισα τις πόρτες και δεν ακούγονταν τίποτα, κάθε λεπτό που περνούσα μαζί του το έβρισκα όλο και πιο καλό (να σημειώσω εδώ ότι είναι η έκδοση 1.8 4Χ4 με το μηχανικό κιβώτιο). Το δε γκάζι του είναι τέτοιο που δεν το περιμένεις, ειλικρινά κουφάθηκα με την αμεσότητα του γκαζιού και το τίναγμα που νιώθεις να σε πετάει μπροστά. Δεν καταλαβαίνει τίποτα από λακκούβες και κακό οδόστρωμα. Για να καταλάβετε τη διαφορά, το δικό μου αμάξι είναι το Peugeot 206 cc, οπότε καταλαβαίνετε, κάμπριο, σκληρές αναρτήσεις, σπορ γενικώς, τριξίματα παντού λόγω φυσικά οροφής και δεν συμμαζεύεται. Η μέρα με τη νύχτα δηλαδή στο Yeti. Ελπίζω και το Octavia να είναι έτσι στον δρόμο
Τέλος, έχει ωραίο ταμπλό, με ενσωματωμένο Navi από το εργοστάσιο. Άψογη η λειτουργία του, πανεύκολο και η οθόνη αφής απλά τα σπάει. Μέχρι που καλάρεσε και στη γυναίκα μου και ήθελε και στο δικό μας (η αλήθεια είναι ότι και μένα μου γυάλισε). Παραφωνία τα αγγλικά, αλλά πιστεύω θα δουλεύει και στα ελληνικά... -
Ο χρήστης Sot78 έγραψε:
Πήρα χθες το Yeti ως αυτοκίνητο αντικατάστασης μέχρι να έρθει το δικό μου. Εξυπηρετικότατοι, μου είπαν ότι το Octavia εκτελωνίστηκε, οπότε περιμένουν τη φορτωτική να το φέρουν στο μαγαζί, να του βάλουν πινακίδες και δώρα και να το πάρω. Μου ανέφεραν ότι ισχύει η ημερομηνία που μου είχαν δώσει, δηλαδή 10-15 Απριλίου. Ίδωμεν...
Όσονα αφορά το Yeti τώρα, αντικειμενικά δεν μου αρέσει και τόσο πολύ εμφανισιακά απέξω, αλλά όταν μπήκα μέσα, έκλεισα τις πόρτες και δεν ακούγονταν τίποτα, κάθε λεπτό που περνούσα μαζί του το έβρισκα όλο και πιο καλό (να σημειώσω εδώ ότι είναι η έκδοση 1.8 4Χ4 με το μηχανικό κιβώτιο). Το δε γκάζι του είναι τέτοιο που δεν το περιμένεις, ειλικρινά κουφάθηκα με την αμεσότητα του γκαζιού και το τίναγμα που νιώθεις να σε πετάει μπροστά. Δεν καταλαβαίνει τίποτα από λακκούβες και κακό οδόστρωμα. Για να καταλάβετε τη διαφορά, το δικό μου αμάξι είναι το Peugeot 206 cc, οπότε καταλαβαίνετε, κάμπριο, σκληρές αναρτήσεις, σπορ γενικώς, τριξίματα παντού λόγω φυσικά οροφής και δεν συμμαζεύεται. Η μέρα με τη νύχτα δηλαδή στο Yeti. Ελπίζω και το Octavia να είναι έτσι στον δρόμο
Τέλος, έχει ωραίο ταμπλό, με ενσωματωμένο Navi από το εργοστάσιο. Άψογη η λειτουργία του, πανεύκολο και η οθόνη αφής απλά τα σπάει. Μέχρι που καλάρεσε και στη γυναίκα μου και ήθελε και στο δικό μας (η αλήθεια είναι ότι και μένα μου γυάλισε). Παραφωνία τα αγγλικά, αλλά πιστεύω θα δουλεύει και στα ελληνικά...Έτσι που τα λές καλύτερα να μην στο φέρουν ποτέ το octavia!!!
-
Ο χρήστης nascar1 έγραψε:
...
Έτσι που τα λές καλύτερα να μην στο φέρουν ποτέ το octavia!!!
+1
Μου θύμισε πριν 3 χρόνια όταν είχα το Aygo για σερβις -και χρειάστηκε να μείνει λόγω φορτου εργασίας πέρα απο 24 ώρες- στην αντιπροσωπία μου έδωσαν σαν αυτοκίνητο αντικαταστασης ένα υπερξοπλισμένο Avensis SW ... και τους έλεγα ... με το πάσο τους, να μη βιαστούν για να γίνει ζωστή δουλειά! Μετά απο ένα ΣΚ ... όταν ξαναμπήκα στη 'κουμπότρυπα' έννιωσα κλπ!!!Σίγουρα βέβαια το Octavia5 είναι πολύ καλή επιλογή και ίσως καλύτερη του Yeti σε κάποια πράγματα ιδίως σε άσφαλτο, κατανάλωση, άνεση κλπ.
-
Ο χρήστης Sot78 έγραψε:
Παραφωνία τα αγγλικά, αλλά πιστεύω θα δουλεύει και στα ελληνικά...Αμ δε...
-
Σύντομες εντυπώσεις μετά από 4200 χλμ πίσω απ’ το τιμόνι μιας Octavia5, 1,4 TSI με τα 122 άλογα, αυτή που της έγινε facelift το καλοκαίρι του 2009, έκδοση ambiente (αν θυμάμαι καλά για το τελευταίο).
Θετικά
Χώροι. Πας διακοπές, φορτώνεις το πορτμπαγκάζ ό,τι θέλεις και τα καταπίνει όλα. Όχι να βάζεις αποσκευές στα πόδια σου, στο πίσω κάθισμα κλπ.Εργονομία. Δεν έχω εντοπίσει ελάττωμα.
Άνεση, ποιότητα κύλισης. Καλή άνεση, ποιότητα κύλισης επαρκής, αλλά όχι κάτι το ιδιαίτερο. Μερικές φορές το οδόστρωμα (π.χ στην άθλια διαδρομή Μενίδι-περιμετρική Αγρινίου) «νικάει» την ηχομόνωση, χάνεται λίγο η στιβαρότητα, ενώ ακούγονται μικροτριγμοί από τις πόρτες. Βέβαια το αυτοκίνητο δεν έχει σχεδιαστεί για τέτοιο οδόστρωμα.
Ποιότητα. Η απτή, αυτή που αντιλαμβάνεσαι, είναι άψογη. Πρέπει να οδηγήσεις σε πολύ καρόδρομο (βλέπε παραπάνω) γιας να ακούσεις ελαφρό τσικ από τις πόρτες, κυρίως την μπροστά δεξιά.
Κινητήρας, κιβώτιο. Το μεγαλύτερο ατού του αυτοκινήτου. Για τον οικογενειακό χαρακτήρα του αυτοκινήτου κατάλληλος. Γκάζι καλό εκεί που το θες (ρεπρίζ) και χαμηλή κατανάλωση. Ιωάννινα-Πάτρα περίπου 6.5 λίτρα/100 χλμ φορτωμένος. Με λίγη προσπάθεια, όχι να είσαι κινητό εμπόδιο, κάνεις κάτω από 6 λίτρα/100 χλμ (ένδειξη trip computer). Η έκτη ταχύτητα χρησιμοποιείται συχνά και ο κινητήρας δεν ακούγεται καθόλου, πηγαίνεις με πολλά χλμ σε αυτοκινητόδρομο με λίγες στροφές του κινητήρα. Στον παραπάνω καρόδρομο σου φεύγει και το άγχος των φορτηγών, προσπερνάς πολύ άνετα. Κιβώτιο καλό σε αίσθηση, δεν κολλάει σε αλλαγές, δεν χάνεις αλλαγές.
Τιμόνι-φρένα. Μέτριο τιμόνι, δεν έχει πολύ καλή αίσθηση, (υποκειμενικό αυτό). Φρένα πολύ αποτελεσματικά, αν και αίσθηση ελαφρώς στο περίπου.
Καθίσματα. Άνετα και στηρίζουν το σώμα. Ευχάριστη έκπληξη.
Όχι θετικά
Έχει αεροδυναμικό θόρυβο ανάμεσα στην εμπρός και πίσω πόρτα αριστερά-ενοχλητικός και απογοητευτικός μετά τα 100 χλμ/ώρα. Σε βρεγμένο οδόστρωμα μπαίνει λίγο νερό (περισσότερο από φτηνά και παλαιά αυτοκίνητα που έχω οδηγήσει) στο κενό ανάμεσα στις πόρτες και το αμάξωμα. Ίσως για τα παραπάνω να ευθύνεται το συγκεκριμένο αυτοκίνητο. Η μεγαλύτερη απογοήτευση.Στερεοφωνικό μέτριο. Στο δικό μου, αν έχεις μέσα CD και θέλεις να το ακούσεις, πρέπει πρώτα να πατήσεις το κουμπί και να το βγάλεις και μετά να το ξαναβάλεις μέσα-αλλιώς δεν παίζει (μιλάω για γνήσια CD). Πίσω δεν έχει ηχεία...
Το manual έχει πολλά λάθη-εκεί που πρέπει να γράψουν «ε» γράφουν «ι» και άλλα τέτοια λάθη.
Γενικά καλό οικογενειακό αυτοκίνητο, με τα μικρά ελαττώματά του αυτονόητα σε αυτή την κατηγορία τιμής.
Jacob
-
Όχι θετικά
Έχει αεροδυναμικό θόρυβο ανάμεσα στην εμπρός και πίσω πόρτα αριστερά-ενοχλητικός και απογοητευτικός μετά τα 100 χλμ/ώρα. Σε βρεγμένο οδόστρωμα μπαίνει λίγο νερό (περισσότερο από φτηνά και παλαιά αυτοκίνητα που έχω οδηγήσει) στο κενό ανάμεσα στις πόρτες και το αμάξωμα. Ίσως για τα παραπάνω να ευθύνεται το συγκεκριμένο αυτοκίνητο. Η μεγαλύτερη απογοήτευση.
Τι εννοείς αεροδυναμικό θόρυβο, δηλαδή με κλειστά τα παράθυρα και ταχύτητα μόλις 100 χλμ. υπάρχει ενοχλητικός θόρυβος; Επίσης βάζει νερό μέσα; Αυτά είναι απίστευτα, θέλω να πιστεύω αυτό που λες φίλε, ότι δηλαδή έτυχαν στο συγκεκριμένο αυτοκίνητο και όχι σε όλα... Γιατί από ό,τι έχω διαβάσει από αεροδυναμικούς θορύβους η Octavia δεν υπάρχει και αυτό για τα νερά πάλι, ξέρω γω.
Επίσης το Yeti αντικαταστάσης που έχω τώρα (με 10.000 χλμ.) δεν κάνει κιχ ούτε σε ευθείες και πολύ περισσότερο σε κακοτράχαλους δρόμους, η Octavia πιστεύω θα είναι ακόμη καλύτερη -
Ο αεροδυναμικός θόρυβος απ τις πόρτες και το μπάσιμο νερών μάλλον πάνε πακέτο στο αμάξι που οδήγησε ο συνφορουμίτης, πιστεύω ότι υπήρχε κατασκευαστικό ελάττωμα σε αυτό το σημείο ή το αμάξι είχε τρακάρει και η επισκευή δεν έγινε σωστά.
-
Οι τσιμουχες των παραθυρων ηταν γνωστο προβλημα στην pro f/l octavia 5...στα 200km/h τρεμει ο εξωτερικος καθρεπτης....και απο τριγμους φουλ εξτρα σε πορτες, τουνελ μετα απο 10χιλ χλμ. Η ποιοτητα δεν νομιζω να ηταν ποτε το δυνατο σημειο του αυτοκινητου..
-
Δεν ξέρω πόσο διαφορετικά αυτοκίνητα μπορεί να είναι ρε παιδιά, αλλά πώς το Yeti δεν κάνει κιχ πουθενά και η Οctavia (με όχι τόσο σκληρές αναρτήσεις όσο ενός SUV) να είναι θορυβώδης δεν το καταλαβαίνω. Περιμένω αυτή την εβδομάδα να το πάρω και θα σας πω εντυπώσεις, αν και δεν θα μπορώ να το πάω με τίποτα στα 200 με το καλημέρα
-
Αεροδυναμικος θορυβος απο τους καθρεφτες κ οχι απο την πορτα,υπαρχει μετα τα 140 κ δεν ειναι ενοχλητικος,για μενα τουλαχιστον.Σε καμια περιπτωση δεν τον εχω ακουσει γυρω στα 100χλμ.Ο καθρεφτης δεν κουνιεται στα 200.
Οσο για την κυλιση,δεν ειναι ουτε κορυφαια ουτε χαλια.Μετρια προς καλη,αλλα για μενα ειναι πιο ησυχο απο το γκολφ gt που ειχα πριν.
Θεμα με νερο υπαρχει,οχι στο βρεγμενο οδοστρωμα ομως.Μετα απο πλυσιμο με πιεστικο η εντονη βροχοπτωση οντως μαζευει νερα στο σημειο που αναφερθηκε κ μαλλον φταινε οι τσιμουχες οι οποιες ειναι διαφορετικες απο του προ facelift μοντελο.
Τριγμοι στις πορτες δεν...Τριγμο ακουσα απο την μπροστα αριστερα προχτες μετα την τοποθετηση μεμβρανων οποτε το αποδιδω εκει.Αυριο θα ξαναπερασω απο το μαγαζι που τις εβαλα για να το κοιταξουμε.Θορυβο κανουν οι γνωστες-αγνωστες τσιμουχες κ μαλλον .Λυνεται με σπρει σιλικονης η καλυτερα με κρεμα λανολινης. -
Ο χρήστης Sot78 έγραψε:
και πολύ περισσότερο σε κακοτράχαλους δρόμους, η Octavia πιστεύω θα είναι ακόμη καλύτερηΗ λογική μου και μόνο χωρίς να έχω οδηγήσει το Octavia5 μου λέει ότι το Yeti είναι καλύτερο σε κακοτραχαλους δρόμους. Το Octavia5 το φανταζομαι το 'καλό' cruiser με καλύετρη κύλιση σε μεγάλες ευθείες, εθνικές οδούς και σε καλή άσφαλτο αλλά σίγουρα όπως όλα τα κλασικά αυτοκίνητα 'αντιδρούν' στους χωματόδρομους. Ακόμα και το Qashqai που δεν έχει ακριβώς SUV χαρακτήρα, σε χωματόδρομο έχει πιο soft συμπεριφορά ενώ και στην άσφαλτο είναι πιο μαλακό και με μεγαλύτερες κλήσεις από μια ... κούρσα!
Νομίζω πως η σύγκριση με το Yeti, αδικεί την Octavia5 η οποία έχει καλύτερη αεροδυναμική και καλύτερη συμπεριφορά στην άσφαλτο. -
με το καλο να ερθει ο απογονος
οσον αφορα το esp ειναι απιστευτο αυτο που προσφερει και μπροστα του δεν βαζω ουτε 18 αεροσακους και λοιπα κολοκυθια......αν μπορεις εστω και τωρα ζητα να το βαλουν η' αλλαξε εκδοση
δεν θα το δεις πολλες φορες να δουλευει αλλα μια και τα εβγαλε τα λεφτα του......αποψη μου! -
Μάλλον έχεις δίκιο, άδικη η σύγκριση, εντελώς διαφορετικά αυτοκίνητα, με διαφορετικό προσανατολισμό. Θέλω να πιστεύω ωστόσο ότι θα είναι εξίσου άνετο. Τώρα αυτό που ανέφεραν τα παιδιά πιο πάνω για νερά από κάτω είναι απορίας άξιον... Αυτοκίνητο 20.000 ευρώ εν έτει 2010 να βάζει νερά μέσα... Εδώ το 206 cc με τη μεταλλική οροφή από το 2004 που το έχω δεν μου έχει βάλει ούτε σταγόνα μέσα. Τι μπορούμε να κάνουμε για αυτό;
-
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
οσον αφορα το esp ειναι απιστευτο αυτο που προσφερει και μπροστα του δεν βαζω ουτε 18 αεροσακους και λοιπα κολοκυθια......αν μπορεις εστω και τωρα ζητα να το βαλουν η' αλλαξε εκδοση
δεν θα το δεις πολλες φορες να δουλευει αλλα μια και τα εβγαλε τα λεφτα του......αποψη μου!Ευχαριστώ πολύ φίλε μου για τις ευχές σου, τον περιμένουμε από μέρα σε μέρα... Τώρα για το ESP, μάλλον δεν προλαβαίνω, αφού βιάζομαι να το πάρω γρήγορα το αυτοκίνητο και λογικά ως τις 15 θα το έχω (σύμφωνα με τον πωλητή). Μακάρι να μη χρειαστεί να δω ποτέ την απώλειά του
-
σαφεστατα.......και δεν θα το δεις αν εισαι συνετος οδηγος
-
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
δεν θα το δεις πολλες φορες να δουλευει αλλα μια και τα εβγαλε τα λεφτα του......αποψη μου!+1
Octavia 5