-
αχ αυτο το πορτμπαγκαζ....
βρηκε ευκαιρια η θεια και μας γεμισε καφασια τα πορτοκαλια!!!
-
Από τριγμούς πώς τα πάει;
-
Καλησπέρα παίδες!Επειδή ενδιαφέρομαι για το 1.2 tsi...Μπορεί κάποιος κάτοχος να μου πει ποια είναι η μέση πραγματική κατανάλωση;
-
Ο χρήστης TimDeLAY έγραψε:
Από τριγμούς πώς τα πάει;Μετα απο 40.000 βαρβατα χιλιομετρα, ο μονος τριγμος που παρατηρησα πριν 3 βδομαδες, προερχεται απο το aftermarket bluetooth... Κατα τα αλλα τιποτα...
-
αισίως έφτασα τα 7.000 χλμ...
Το αυτ/το το κινώ 1-2 μέρες την εβδομάδα το πολύ , σε λίγο χρονίζω (Γενάρη του 2012..) και θα πάω για το 1 σερβις..
Το μόνο πρόβλημα που μου παρουσίασε , είναι ότι 2 φορές κατά την στιγμή που έβαλα εμπρός τον κινητήρα κατέβηκαν και τα 4 παράθυρα κάτω...
Τα ανέβασα με το κόλπο με το κλειδί (μέσω της πόρτας..)
Κατά άλλα περίφημα...
Το καλοκαίρι που πήγαμε διακοπές , φορτώθηκε οσάν να κάναμε μετακόμιση..
Αυτό είναι όλα τα λεφτά..ο κινητήρας δε... -
Ο χρήστης Focusman91 έγραψε:
Από τριγμούς πώς τα πάει;
Μετα απο 40.000 βαρβατα χιλιομετρα, ο μονος τριγμος που παρατηρησα πριν 3 βδομαδες, προερχεται απο το aftermarket bluetooth... Κατα τα αλλα τιποτα...
Τυχερος....
-
Προφανώς έχεις υπόψη σου κι άλλες περιπτώσεις. Δε μας λες καμιά λεπτομέρεια παραπάνω;
-
Ο χρήστης TimDeLAY έγραψε:
Προφανώς έχεις υπόψη σου κι άλλες περιπτώσεις. Δε μας λες καμιά λεπτομέρεια παραπάνω;Octavia 5RS, Ιανουαριος 2008, ~60Κ km...εκνευριστικοι τριγμοι απο τα B-pillar απο τα ~15Κ, υποβραχιωνιο και πορτες. Ταπετσαρια πορτας συνοδηγου αλλαχθηκε στην εγγυηση, γιατι εσκασε το πλαστικο στο πανω μερος....μπαινει αερας απο το παραθυρο του συνοδηγου παρα τις αλλαγες στις τσιμουχες, νερο ακομα δεν εχουμε δει. Οι εξωτερικοι καθρεφτες τρεμουν πανω απο τα 180...αυτα τα λιγα..
-
Ο χρήστης VolvoZeus έγραψε:
Προφανώς έχεις υπόψη σου κι άλλες περιπτώσεις. Δε μας λες καμιά λεπτομέρεια παραπάνω;
Octavia 5RS, Ιανουαριος 2008, ~60Κ km...εκνευριστικοι τριγμοι απο τα B-pillar απο τα ~15Κ, υποβραχιωνιο και πορτες. Ταπετσαρια πορτας συνοδηγου αλλαχθηκε στην εγγυηση, γιατι εσκασε το πλαστικο στο πανω μερος....μπαινει αερας απο το παραθυρο του συνοδηγου παρα τις αλλαγες στις τσιμουχες, νερο ακομα δεν εχουμε δει. Οι εξωτερικοι καθρεφτες τρεμουν πανω απο τα 180...αυτα τα λιγα..
Περίεργα πράγματα πάντως είναι όλα αυτά που διάβασα και να σου πω την αλήθεια φίλε δεν τα έχω ακούσει από κανέναν ιδιοκτήτη octavia, πόσο μάλλον RS που πρέπει να είναι και πιο στιβαρό. Εμένα στις 15.000 χλμ που είναι δεν κάνει κιχ από πουθενά, είναι σαν να το πήρα χθες. Δεν έχει σκάσει κανένα πλαστικό, δεν μπαίνει από πουθενά αέρας και φυσικά ούτε και νερό, οι εξωτερικοί καθρέφτες σε αυτές τις ταχύτητες όχι μόνο δεν τρέμουν αλλά ίσα ίσα που ακούγεται ένα θρόισμα από την αντίσταση του αέρα. Οπότε μάλλον πιο εύστοχα θα μπορούσαμε να πούμε ότι ήταν άτυχος ο φίλος σου με το RS για κακή παρτίδα παρά
όλοι οι άλλοι τυχεροί... -
Ο χρήστης Sot78 έγραψε:
Περίεργα πράγματα πάντως είναι όλα αυτά που διάβασα και να σου πω την αλήθεια φίλε δεν τα έχω ακούσει από κανέναν ιδιοκτήτη octavia, πόσο μάλλον RS που πρέπει να είναι και πιο στιβαρό. Εμένα στις 15.000 χλμ που είναι δεν κάνει κιχ από πουθενά, είναι σαν να το πήρα χθες. Δεν έχει σκάσει κανένα πλαστικό, δεν μπαίνει από πουθενά αέρας και φυσικά ούτε και νερό, οι εξωτερικοί καθρέφτες σε αυτές τις ταχύτητες όχι μόνο δεν τρέμουν αλλά ίσα ίσα που ακούγεται ένα θρόισμα από την αντίσταση του αέρα. Οπότε μάλλον πιο εύστοχα θα μπορούσαμε να πούμε ότι ήταν άτυχος ο φίλος σου με το RS για κακή παρτίδα παρά όλοι οι άλλοι τυχεροί...1- Δεν μπαινουν νερα
2- Ειναι του αδελφου
3- Σε γνωστων (του) RS θεματακια τετοια υπαρχουν..
...ο ιδιος παρεπιπτοντως τα εχει γραψει στα παπακια του και δεν ασχολειτε (αν και ποτε δεν τον ενδιεφεραν ιδιαιτερα τετοια θεματα). Απο την αλλη, ποτηρακι υψηλης, αντλια νερου (αλλαχθηκε στα 20K στην εγγυηση και στα 45Κ ξανα αλλα αυτη τη φορα με αφτερμαρκετ μεταλλικη-μεχρι τωρα καλα) και τα καγκουροξενον που του φορτωσε ο Παζαροπουλος (σβηνουν στη μεγαλη σκαλα) τον προβληματιζουν περισσοτερο, και δυστυχως ουτε αυτα ειναι μεμονομενες περιπτωσεις... -
Με τετοια προβληματα αρχιζω και τρομαζω....
-
Για να το λέει ο άνθρωπος έτσι θα είναι σίγουρα. Δεν ξέρω τι να υποθέσω, μήπως τα RS έχουν τα θεματάκια τους τελικά. Γιατί επαναλαμβάνω στο δικό μου 1.4 TSI και σε όλα τα άλλα γνωστών που γνωρίζω δεν έχω ακούσει τέτοια πράγματα, ακόμη ακόμη και για παλαιότερα μοντέλα (1.4, 1.6 FSI κ.λπ.). Βέβαια είναι και λίγα τα χιλιόμετρα που έχω γράψει, οπότε αν κάποιος ή κάποιοι έχουν περισσότερα χιλιόμετρα (από 40.000 και άνω) ας μας διαφωτίσουν για το τι... μας περιμένει.
-
Έκανα πρόσφατα το σέρβις των 2 ετών που συνέπεσε ακριβώς με τα 15.00 χλμ. Κανένα πρόβλημα το αυτοκίνητο. Είχα αλλάξει λάδια και στα 7.500 χλμ. Τιμή ελάχιστα παραπάνω από την τιμή που αναφέρουν οι 4Τ στο τεύχος Οκτωβρίου, σελ. 119. στο άρθρο για το κόστος συντήρησης.
Γενικά, σε αυτή την έκδοση τουλάχιστον, αυτοκίνητο που το σέβεσαι, σε μεταφέρει με ασφάλεια και άνεση στον προορισμό σου, αλλά δεν προκαλεί έντονα οδηγικά συναισθήματα.
Jacob
-
Εμεις που φτασαμε τα 40.000 + χλμ. δεν εχουμε καποιο προβλημα... Μονο μια καμμενη λαμπα (μου ειπε ο πατερας μου οτι του εβγαλε ενα τετοιο μηνυμα) και τη Δευτερα αλλαζουμε τα μαμισια λαστιχα... Καποια Continental θα βαλουμε αλλα δεν θυμαμαι μοντελο..
-
Ο χρήστης Focusman91 έγραψε:
.. Καποια Continental θα βαλουμε αλλα δεν θυμαμαι μοντελο..Μαυρα και στρογγυλα;
-
Sport Contact 2 μου ειπε ο father, οτι θα βαλει... Μολις το εμαθα...
-
Βγήκαν τα 3 πες του...
-
Και τα 5 μη σου πω...
-
Ο χρήστης stefan147 έγραψε:
Και τα 5 μη σου πω...Στέφανε μόλις μου έκανες τα 3, 5;
-
Octavia 5