-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Μήπως είναι λίγο παραπάνω 'φιρμοποιημένα' τα συγκεκριμμένα...;; Στην Αμερικη δεν πρέπει να αποτελούν και ΣΠΟΥΔΑΙΑ φίρμα....
δε καταλαβες, οι τιμες αυτες για Αμερικη δεν θεωρουνται φθηνες! Μη κοιτας που ο Ελληνας εχει μαθει να δινει 100-200αρικα για να παρει μπλουζες - παντελονια.
διασημα μποτακια που εδω θεωρουνται 'φιρμα' και τα πληρωνεις 220-270€, στην Αμερικη θεωρουνται απλα 'καλα', γιατι πωλουνται στην πραγματικη τους τιμη, και οχι με 400% καπελο.
περιμενω να μπει online ο φιλος που κανει αγορες απο Αμερικη για να αναφερω ακομη πιο συγκεκριμενα παραδειγματα
Σε ΕΚΛΙΠΑΡΩ ρε Σπυρο...!! Ποια είναι αυτά τα μποτάκια με 400% καπέλο...!!! Εγω σου υπόσχομαι να τα δίνω με 100%, να σκίσω όλους τους ανταγωνιστές μου και να γίνω επιτέλους πλούσιος..!! Ενα 10% για πάρτη σου ρε συ...!!
-
λοιπον, πραγματικες αγορες:
αθλητικα asics 70€, εδω 160€
ρολοι citizen 380, εδω 650
μπλουζακια τομμυ 40, εδω 100-110
μποτακια 120, εδω 260
γυαλια revo 110, εδω 230
φιλτρο νερου espring 437, εδω 703ολες οι τιμες ειναι με τα μεταφορικα, εκτος απο το τελευταιο.
-
Ο χρήστης kristosFM έγραψε:
οπως καλη ωρα συμβαινει με τα tommy hilfiger. μας εχει βρίσει εμας τους ελληνες ο τομυ αλλα ενταξει δεν ειναι λογος αυτος να μην αγορασεις κατι απο την φιρμα του. οταν ομως τα μπλουζακια εδω κοστιζουν πανω απο 100ευρω και σου ερχονται απο αμερική με 30ευρω ..Το βρίσιμο ειναι urban legend + hoax.
Τα ρουχα υπερεκτιμημενα στην ελλαδα (οπως και τα nautica). Εχουν περασει σαν ρουχα σκαφατων οποτε τα γουστα πληρωνονται. Προσωπικα τα θεωρω απολυτως φλουφλικα στην μεγαλη τους πλειοψηφια.
-
Spartan υπάρχει μια νοοτροπία σε κάποιους έλληνες μαγαζάτορες, που ίσως δουλεύει εν καιρώ παχέων αγελάδων αλλά δεν αργεί να αποδειχθεί ζημιογόνος τελικά.
Παράδειγμα:
Σουβλατζής, σε παραλιακή πόλη της Εύβοιας, μαγαζί-γωνία, ξεκινάει με καλό προϊόν και ρεαλιστικές τιμές, με 1-2 ανταγωνιστές που δεν του τρώνε μεγάλο μέρος της πελατείας.
Μετά από λίγα χρόνια, και ένω οι δουλειές πηγαίνουν σαφώς καλά, έρχονται και οι πρώτες μερκέντες να παρκάρουν έξω από το μαγάζι, κάνει και ανακαίνιση να γίνει πιο 'μοντέρνος' και μέχρι εδώ δεν υπάρχει πρόβλημα.
Έλα όμως που για να βγάλει την ανακαίνιση -ή γιατί θεωρεί ότι πλέον αναβαθμίστηκε σε primium γυρατζή- τσιμπάει τις τιμές, και μάλιστα με πτώση της ποιότητας στο προϊόν... Παράλληλα ανοίγει πιο κάτω άλλος ανταγωνιστής, σε λιγότερο προνομιακή θέση μεν, αλλά με φτηνότερο και καλύτερο προϊόν... Το αποτέλεσμα μπορείς να το μαντέψεις, ο πρώτος βαράει μύγες όλο και περισσότερο, ο δεύτερος αυξάνει σταθερά το πελατολόγιό του.Που οφείλεται αυτό;
Κατά πρώτον στην έπαρση των μαγαζατόρων και την παντελή έλλειψη επιχειρηματικής παιδείας. Είναι οι τύποι που θέλησαν να γίνουν πλούσιοι 'σε μια βραδιά' και κοπάνησαν τις τιμές πρώτα με την στρογγυλοποίηση επί εισαγωγής ευρώ, και έπειτα με όποιον τρόπο μπορούσαν να σκεφτούν. Θα λιμοκτονήσουν πλέον; Φυσικά, αλλά δεν φταίει κανείς άλλος παρά το ξερό τους το κεφάλι κατά κύριο λόγο.
Καλή η μόστρα και η υπερκοστολόγηση, αλλά θα πρέπει να έχεις και το κατάλληλο προϊόν και τις κατάλληλες υπηρεσίες για να δουλέψει το κόλπο και φυσικά ευελιξία, προσαρμοστικότητα και διαρκές επιχειρηματικό σχέδιο, έννοιες άγνωστες στους περισσότερους αεριτζήδες. -
Ο χρήστης Spartan έγραψε:
Μια σωστή επιχειρηση ΔΕΝ κοστολογεί, ουτε στο περιπου και σίγουρα οχι με οτι κατέβει στο κεφάλι του ιδιοκτήτη...Ορμώμενος από αυτό θυμήθηκα τι μας λέγανε στο πανεπιστήμιο (και που το βλέπω καθημερινά, εκτός από συγκεκριμένες εξαιρέσεις, για συγκεκριμένους λόγους και το λιανεμπόριο δεν είναι στις εξαιρέσεις). Ότι δηλαδή η τιμή πώλησης δεν έχει σχέση με το κόστος. Η τιμή πώλησης είναι αυτή που θα πληρώσουν οι πελάτες. Είναι δουλειά του προμηθευτή - μαγαζάτορα να βρει προϊόντα τέτοια ή να ρίξει τα κόστη του σε τέτοιο βαθμό που θα μπορεί να πουλήσει στην τιμή της αγοράς και να επιβιώσει / βγάλει κέρδος.
Στην προκειμένη περίπτωση πχ ένα πουκάμισο το βρίσκεις στο internet με 40 ευρώ παραδοτέο στην πόρτα σου. Εάν ο μαγαζάτορας της γειτονιάς μου το πουλάει με 40 άντε 45, θα το πάρω από αυτόν. Αν το πουλάει 60, γιατί;;; Θα κλείσει... Έτσι λειτουργεί η αγορά και προσωπικά το συναντώ καθημερινά στη δουλειά μου (όχι με είδη ένδυσης). Είτε το πουλάς στην τάδε τιμή, είτε δεν το πουλάς καθόλου...
Σε ότι αφορά το λιανεμπόριο και τα περιθώριά του, είναι προφανώς μεγάλα γιατί πληρώνεις:
α) Το ότι τα έχει άμεσα εκείνη τη στιγμή διαθέσιμα (και όχι 'βάλε παραγγελία τώρα για να τα πάρεις σε 1 μήνα').
β) Το ότι είναι μικρά συνήθως μαγαζιά στη γωνία (και αυτό το θέλουμε συνήθως ή μάλλον το θέλαμε μέχρι πρόσφατα, καθώς φαίνεται ότι αλλάζει σιγά σιγά...)
γ) Το ότι αυτός θα παραγγείλει ΜΙΑ φορά και θα το κρατήσει σαν στοκ όλη τη σεζόν.
δ) Τον κίνδυνο να του μείνει. Ο μαγαζάτορας ξέρει ότι αν παραγγείλει πχ 100 κομμάτια η πιθανότητα να τα πουλήσει και τα 100 στην 'κανονική' τιμή είναι μικρή. Η εμπειρία του λέει ότι τα 10 θα του μείνουν και μάλλον θα τα πετάξει. Άρα θα πρέπει να υπολογίσει και αυτό το κόστος στην τιμή (αν βέβαια η τιμή αυτή θεωρείται ακριβή, θα του μείνουν περισσότερα...). Γι' αυτό στο τέλος των σεζόν (στις εκπτώσεις δηλαδή) βλέπουμε και κάποιες εξευτελιστικές τιμές. Πχ εγώ αγόρασα γιλέκο που κανονικά έκανε 22 ευρώ με 3,90 στο τέλος των εκπτώσεων... Ξέρω ότι έκανε τόσο πριν τις εκπτώσεις γιατί είχαμε αγοράσει το ίδιο (με 22 ευρώ) για δώρο πριν τις εκπτώσεις και μ' άρεσε και για μένα... Και το πήρα με λιγότερο από 4... Αν το κόστος αγοράς του συγκεκριμένου ήταν 10 ευρώ, με το που το πούλησε με 4 είχε ζημιά 6 ευρώ... αν δεν το πουλούσε θα είχε ζημιά 10 ευρώ. Ποιο είναι καλύτερο;Φυσικά και υπάρχουν θέματα με υπερβολές, αλλά ακόμα και 100% στην τιμή αγοράς, ίσως (λέω ΙΣΩΣ) να μην είναι υπερβολή για κάποια είδη. Και φυσικά συχνά τα κόστη ενός μαγαζιού (ενοίκια, κτλ) είναι τεράστια και οι τζίροι όχι τέτοιοι που να τα καλύπτουν.
Πιστεύω πως το πράγμα θα στρώσει επώδυνα. Πολύ επώδυνα. Δεν ξέρω αν υπήρχε άλλος τρόπος, αλλά τώρα ίσως δεν θα υπάρχουν περιθώρια...
-
Σε αρκετά επώνυμα προϊόντα πάντως η λιανική τιμή δεν καθορίζεται από αυτόν που τα διαθέτει στον τελικό καταναλωτή αλλά από αυτόν που τα εισάγει.
Σε μερικές περιπτώσεις η τιμή αγοράς (χονδρική + ΦΠΑ) είναι μεγαλύτερη από την τιμή στο internet.
Αυτό που χρειάζεται σε μερικές κατηγορίες προϊόντων είναι να μειώσουν οι εισαγωγείς τα κέρδη τους, έτσι ώστε να μπορεί το κατάστημα να τα διαθέσει σε καλύτερες τιμές.
_
-
Pai mei...
Ως συνηθως, αλλη μια σωστή και τεκμηριωμένη προσεγγιση απο μέρους σου! Αυτή είναι η νοοτροπία της αρπαχτής που περιγράφεις και τον τυπο δεν το λυπάμαι καθόλου...!! Προσωπικά, εχω τελειως διαφορετική παιδεία πάνω στην επιχειρηματικότητα και αυτή μου την μετέδωσε ο πατέρας μου, μιας και η δική μας επιχείρηση, χρονολογείται προπολεμικά σχεδόν..! Το παν είναι η διάρκεια....!!! Ουτε καν το κέρδος...!! Εκει στοχεύεις και το κέρδος πια αποτελεί αναγκαστικό επακολουθο, θες δε θες, που λέει ο λόγος...!! Αλλωστε, όπως λένε κι οι METALLICA 'the brightest flame, burns quickest'..!
Συνεπώς, δεν υπερασπιζομαι καθολου αυτούς που περιγράφεις....!! Αυτοι είναι οι υπάιτιοι που το καταναλωτικό κοινό εχει χασει πια την εμπιστοσύνη του...!! Συνηθως μάλιστα είναι ανθρωποι που απλά βρέθηκαν με καποια χρήματα, τα.. 'επένδυσαν' και φαντάστηκαν οτι σε λιγα χρόνια θα είναι κοτεράτοι...! Aς πάνε απο κει που ηρθανε, δε με απασχολεί....
Δεν ασχολουμαι με αυτούς ομως, γιατί αυτοί είναι το ενα ακρο....Οπως επίσης δεν ασχολουμαι και με τους διαφορους 'σκοτωμένους', που ξεφτυλιζουν τις τιμές των προιοντων λογω δικής τους αδυναμίας να διαχειριστούν την επιχείρησή τους σωστά. Αυτοί είναι το αλλο ακρο.....Οι στρογγυλοποιησεις που αναφέρεις, να ξέρεις κάνανε την μεγαλύτερη ζημιά στους καταστηματάρχες...!! (τους σωστους, το τονιζω....) Κι αυτό γιατι, αν εξαιρέσουμε την χρονια της μετάβασης, οπου μπροστά στο νέο, δεν ξέραμε ακριβώς τί θα γίνει και οι μετατροπές ηταν ΑΚΡΙΒΩΣ στην ισοτιμία (ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ), απο κει και περα η στρογγυλοποιηση ηταν προς τα κάτω...(αντιστοιχα και ο τζίρος).
-
Ο χρήστης kubiak έγραψε:
Σε αρκετά επώνυμα προϊόντα πάντως η λιανική τιμή δεν καθορίζεται από αυτόν που τα διαθέτει στον τελικό καταναλωτή αλλά από αυτόν που τα εισάγει.Σε μερικές περιπτώσεις η τιμή αγοράς (χονδρική + ΦΠΑ) είναι μεγαλύτερη από την τιμή στο internet.
Αυτό που χρειάζεται σε μερικές κατηγορίες προϊόντων είναι να μειώσουν οι εισαγωγείς τα κέρδη τους, έτσι ώστε να μπορεί το κατάστημα να τα διαθέσει σε καλύτερες τιμές.
_
Χαρακτηριστικό παράδειγμα γνωστά προϊόντα περιποίησης αυτοκινήτου.
Την τιμή την επιβάλει η εισαγωγική με ΤΟ καπέλο σε σχέση με άλλες χώρες, ενώ έχουν μεριμνήσει ώστε να μην μπορείς να παραγγείλεις από άλλη χώρα (σου λένε δεν επιτρέπεται να στείλουν σε άλλη χώρα και σε παραπέμπουν στον εισαγωγέα).
-
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
Σε αρκετά επώνυμα προϊόντα πάντως η λιανική τιμή δεν καθορίζεται από αυτόν που τα διαθέτει στον τελικό καταναλωτή αλλά από αυτόν που τα εισάγει.
Σε μερικές περιπτώσεις η τιμή αγοράς (χονδρική + ΦΠΑ) είναι μεγαλύτερη από την τιμή στο internet.
_
Χαρακτηριστικό παράδειγμα γνωστά προϊόντα περιποίησης αυτοκινήτου.
Την τιμή την επιβάλλει η εισαγωγική με ΤΟ καπέλο σε σχέση με άλλες χώρες, ενώ έχουν μεριμνήσει ώστε να μην μπορείς να παραγγείλεις από άλλη χώρα (σου λένε δεν επιτρέπεται να στείλουν σε άλλη χώρα και σε παραπέμπουν στον εισαγωγέα).
γιαυτο τα καλα παιδια μπαινουν στο ebay και τα αγοραζουν κανονικοτατα.
-
ενα μεγαλο κοστολογειο του Εισαγωγεα ειναι και τι δινει για διαφημηση στα διαφορα περιοδικα η εκπομπες!! φυσικα αυτο εμενα δεν με ενδιαφερει... αλλα οταν αυτος εχει 'κανει' φιρματο ενα πρωιον που εξω δεν ειναι σε αντιστοιχη υποληψη της αγορας σημαινει οτι εγω του χρηματοδοτω την διαφημηση... για να το κανει 'επωνυμο'....
-
Χωρίς να είμαι επαγγελματίας του χώρου, έχω την υποψία ότι τα τελευταία χρόνια (εννοώ και ακόμη προ κρίσης) οι Έλληνες ξοδεύουν όλο και λιγότερα για ρούχα, είτε αγοράζοντας φτηνότερα είτε σπανιότερα. Έχει κανείς κάποια έγκυρα στοιχεία;
-
Ο χρήστης kubiak έγραψε:
Σε αρκετά επώνυμα προϊόντα πάντως η λιανική τιμή δεν καθορίζεται από αυτόν που τα διαθέτει στον τελικό καταναλωτή αλλά από αυτόν που τα εισάγει.Σε μερικές περιπτώσεις η τιμή αγοράς (χονδρική + ΦΠΑ) είναι μεγαλύτερη από την τιμή στο internet.
_
ΠΟΛΥ, μα ΠΑΡΑ πολύ σωστός..!! Ειδικά στα επώνυμα...!! Το μόνο, διπλό, ως ενα βαθμό, ελαφρυντικό που δινω στους εισαγωγεις, είναι το εξης...!
1ον... Σε μια τοσο μικρη αγορα οπως της Ελλαδας και με τόση πληθωρα επωνυμων προιοντων, δεν ξέρω αν μπορούν να στοχεύσουν στην κατανάλωση κι οχι στο ποσοστό κέρδους...
2ον... Οι στόχοι σε τζίρους που τους επιβάλλουν οι μητρικές εταιρίες, προκειμένου να μη χασουν ή και να πάρουν αρχικά την αντιπροσωπεια, είναι εξαντλητικοί..!!!Markvag...., συγκλονιστικά ΣΩΣΤΟΣ κι ας μην εχω σπουδάσει.... Αυριο θα κάνω κανω 1- 2 σχολια σ΄αυτα που εγραψες....
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
λοιπον, πραγματικες αγορες:αθλητικα asics 70€, εδω 160€
μποτακια 120, εδω 260
γυαλια revo 110, εδω 230
φιλτρο νερου espring 437, εδω 703ολες οι τιμες ειναι με τα μεταφορικα, εκτος απο το τελευταιο.
Το ξαναλέω και θα το ξαναλέω μέχρι να γίνω κουραστικός και οχι για να σας πείσω,αλλά για να μην παραπληροφορούμε τον κόσμο εδω μέσα..
Τόμυ μπλουζάκι που να έχει στο net 40 και εδω 100-110 ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!!!!
Επειδή αυτό είναι το αντικείμενό μου δεν δέχομαι εξηγήσεις του τύπου 'μου είπαν,άκουσα,ο φίλος-γνωστός-κουμπάρος κ.λ.π.'Όσο για τα υπόλοιπα μπορεί και να είναι σωστά εφόσον δεν γνωρίζω, εκτός απο τα μποτάκια ίσως,που μπορεί να είναι timberland οπότε αν συμβαίνει αυτό,πάλι δεν ισχύει για λόγους που αναφέρθηκαν πιο πίσω..μην λέμε τα ίδια και τα ίδια -
Ο χρήστης Spartan έγραψε:
Markvag.... κι ας μην εχω σπουδάσει....
Δεν χρειάζεται να έχεις σπουδάσει... λίγα χρόνια 'στην πιάτσα' και λίγο μυαλό να έχει κανείς και καταλαβαίνει ότι είναι κοινή λογική... (βέβαια, βρίσκουμε όλο και συχνότερα ότι αυτή η κοινή λογική λείπει τραγικά από αυτή τη χώρα...)
Τα επώνυμα προϊόντα πχ είναι μία από τις εξαιρέσεις. Στις συγκεκριμένες περιπτώσεις, η τιμή δεν παίζει ρόλο και κάποιες φορές η χαμηλή τιμή συνεπάγεται χαμηλότερους τζίρους (πχ αν η Mercedes πουλούσε την C όσο η Ford πουλάει το Mondeo, αμφιβάλω αν θα πουλούσε παραπάνω...)
-
Ο χρήστης angel rabbit έγραψε:
Χωρίς να είμαι επαγγελματίας του χώρου, έχω την υποψία ότι τα τελευταία χρόνια (εννοώ και ακόμη προ κρίσης) οι Έλληνες ξοδεύουν όλο και λιγότερα για ρούχα, είτε αγοράζοντας φτηνότερα είτε σπανιότερα. Έχει κανείς κάποια έγκυρα στοιχεία;Δεν ισχύει...
@markvag
Σωστή η λογική σου -
Ο χρήστης aris07 έγραψε:
μποτακια 120, εδω 260
γυαλια revo 110, εδω 230
Το ξαναλέω και θα το ξαναλέω μέχρι να γίνω κουραστικός και οχι για να σας πείσω,αλλά για να μην παραπληροφορούμε τον κόσμο εδω μέσα..
Τόμυ μπλουζάκι που να έχει στο net 40 και εδω 100-110 ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!!!!
Επειδή αυτό είναι το αντικείμενό μου δεν δέχομαι εξηγήσεις του τύπου 'μου είπαν,άκουσα,ο φίλος-γνωστός-κουμπάρος κ.λ.π.'Όσο για τα υπόλοιπα μπορεί και να είναι σωστά εφόσον δεν γνωρίζω, εκτός απο τα μποτάκια ίσως,που μπορεί να είναι timberland οπότε αν συμβαίνει αυτό,πάλι δεν ισχύει για λόγους που αναφέρθηκαν πιο πίσω..μην λέμε τα ίδια και τα ίδιαφιλε θα μας τρελανεις?
θες αποδειξη απο την αγορα του τομμυ για να δεις οτι εχει 40€?ολα αυτα που αναφερω ειναι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ αγορες που εχουν γινει, δεν ειναι 'ακουσα, μου ειπαν κτλ κτλ'
-
Ο χρήστης angel rabbit έγραψε:
Χωρίς να είμαι επαγγελματίας του χώρου, έχω την υποψία ότι τα τελευταία χρόνια (εννοώ και ακόμη προ κρίσης) οι Έλληνες ξοδεύουν όλο και λιγότερα για ρούχα, είτε αγοράζοντας φτηνότερα είτε σπανιότερα. Έχει κανείς κάποια έγκυρα στοιχεία;Θεωρω βασιμη την υποψια σου ,αν κ εγω την κριση την τοποθετω στην μετα Σημιτη εποχη ,δεν γνωριζω ομως οταν λες για κριση σε ποια περιοδο αναφερεσαι .
Κρινοντας απο τον εαυτο μου ,τα τελευταια χρονια εχω μειωσει το κοστος της ενδυσης ριχνοντας το βαρος των αγορων μου στις εκπτωσεις κ στις ελαχιστες πραγματικες ευκαιριες των αουτλετς .ΥΓ την κριση δεν περιμενα να την πληροφορηθω απο την τηλεοραση ,ημουν σιγουρος οτι καποια στιγμη θα ξεσπασει ως προς το μεγεθοε της ειχα επιφυλαξεις .
-
http://clothing.shop.ebay.com/Sweaters- ... m282&gbr=1
http://cgi.ebay.com/NWT-Men-TOMMY-HILFI ... 35a77b7a50
ειχες δικιο, υπαρχουν και με 33€, μαζι με τα μεταφορικα
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
λοιπον, πραγματικες αγορες:αθλητικα asics 70€, εδω 160€
Δέν ξέρω για τα υπόλοιπα, αλλά στα αθλητικά δέν βρίσκεις τόσο μεγάλες διαφορές στις τιμές, εκτός άν είναι μαιμού.
Πχ εγώ προσωπικά αγοράζω μόνο Nike για τρέξιμο γιατί αυτά εχω βρεί οτι ταιριάζουν καλύτερα στο πόδι μου. Υπάρχουν ξένα site και τύποι στο ebay που πουλάνε Nike σε τιμές ξεφτίλα αλλά όλως τυχαίως έχουν μόνο 5-6 απο τα πιό τρεντυ μοντέλα, ενώ τα καλά παπούτια τρεξίματος ή δεν τα έχουν καθόλου ή τα έχουν στη νορμάλ τιμή.
Φαντάζομαι και στα ρούχα πρέπει να παίζει πολύ μαιμού.
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Δέν ξέρω για τα υπόλοιπα, αλλά στα αθλητικά δέν βρίσκεις τόσο μεγάλες διαφορές στις τιμές, εκτός άν είναι μαιμού.
Πχ εγώ προσωπικά αγοράζω μόνο Nike για τρέξιμο γιατί αυτά εχω βρεί οτι ταιριάζουν καλύτερα στο πόδι μου. Υπάρχουν ξένα site και τύποι στο ebay που πουλάνε Nike σε τιμές ξεφτίλα αλλά όλως τυχαίως έχουν μόνο 5-6 απο τα πιό τρεντυ μοντέλα, ενώ τα καλά παπούτια τρεξίματος ή δεν τα έχουν καθόλου ή τα έχουν στη νορμάλ τιμή.
Φαντάζομαι και στα ρούχα πρέπει να παίζει πολύ μαιμού.
φυσικα και παιζουν μαιμουδες, σε ολα τα ειδη.
μιλαω για αγορες γνησιων.φυσικα μαιμουδες βρισκεις και σε Ελληνικα μαγαζια.
ριξε μια ματια εδω: http://www.barolas.com/
Eνδυση-υπόδηση...Μυθοι και πραγματικότητα!