-
Με αφορμή καποια πράγματα που ειπώθηκαν στο 'Σουπερμάρκετ' για το εμποριο, ανοιγω αυτό το θέμα ωστε να ανταλλαξουμε απόψεις και να μάθουμε ολοι μας πράγματα που θα μας κάνουν και καλύτερους επαγγελματίες και καλύτερους καταναλωτές...! Πραγματικά, προσωπικά με ενδιαφέρει πάρα πολύ η άποψη των καταναλωτών και γι΄αυτό προσπαθώ να κάνω διάλογο με μαζί τους καθημερινά για διάφορα θέματα σχετικά με την δουλειά μου. Θεωρώ πως και οι απόψεις που παρατίθενται εδω, είναι χρήσιμες και μόνο καλό μπορούν να κάνουν.
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Γενικα πάντως, μας συμφέρει να είμαστε όσο πιο τοπικιστές γίνεται....!! Ειδικά με το ειδος της οικονομιας που έχουμε σαν χώρα...
**Ολοι οι έμποροι το κατανοούμε και το κάνουμε πράξη όσο γίνεται...**Θα επρεπε το ιδιο να κάνουν και οι Ε.Ε και οι αυτοαπασχολουμενοι...Μαζί για το πρώτο μέρος.
Σχετικά με το ότι οι έμποροι το κατανοούμε κλπ δεν μπορώ να συμφωνήσω και να το δεχτώ όταν όλοι εισάγετε και γεμίζετε τα μαγαζιά σας με ξένα πράματα. Τα οποία μάλιστα χρησιμοποιείτε ως κράχτες και τα οποία συχνά υπερτιμολογείτε εντυπωσιακά... (και μη μου πείτε ότι το κάνετε για να μην τα πουλήσετε και να προωθήσετε τα ελληνικά.... ) Το 'υπετιμολογώ εντυπωσιακά', είναι πολύ σχετικό....Yπάρχει ενα σημείο, που το χαμηλό ποσοστό κέρδους και η συνεπαγώμενη μεγάλη κατανάλωση (αφου φαντάζομαι αυτό είναι το ζητούμενο για να βγει ενα κέρδος) αρχίζει να γίνεται ασύμφορη, αφου (για παράδειγμα) θέλει πολλά χέρια για να εξυπηρετηθεί...!! Δεν μπορείς να περάσεις αυτήν την 'κόκκινη γραμμή', όσο κι αν το θέλεις....Είτε προκειται για προιόντα είτε για υπηρεσίες...Ακριβώς όπως το λες είναι...!!! (πες Κινέζικα, μη ντρέπεσαι... ]) Αλλα να σου πω και κάτι άλλο...;; Εμεις φέρνουμε αυτό που 'εσεις' ζητάτε....!! Οταν πριν 6-7 χρόνια το 80% των εμπορευμάτων μου ηταν Ελληνικά, είχα αρχίσει να είμαι ακριβός για ευνοητους λόγους....Ο κόσμος μου έφερνε παραδείγματα αλλων καταστηματων, οπου 'οι τιμές ηταν πολύ καλύτερες'. Τί κι αν πάλευα να εξηγήσω οτι πρόκειται για εισαγωγές απο Κίνα, Μπαγκλαντές, Ινδία κλπ..;; Τί κι αν συνέχισα για μεγάλο διάστημα να 'φυλάω Θερμοπύλες' προτιμώντας τα Ελληνικά προιόντα...;; Εγω κοιτούσα σαν τον χαζό και οι ανταγωνιστές μου τριγύρω 'βγάζανε σακούλες'..!! Οι καταναλωτές φεύγανε απο μένα και πηγαίνανε στα 'φτηνά' καταστήματα, γιατί εγω ημουν ενας κακός παλιοπ.....ης, που τους έβλεπα σαν πορτοφόλι και ήθελα να τους μαδήσω...! Αν και χάνωντας ενας πελάτη, είναι εξαιρετικά δύσκολο να τον ξαναφέρεις, ήλπιζα πως ο κόσμος θα εκτιμήσει την ποιότητα και την τίμια στάση απέναντί του και θα 'τιμωρήσει' τους άλλους....Μάταια όμως...Ετσι, άρχισα κι εγω να αναζητώ εισαγωγείς με φτηνά προιόντα...Μαζί με μένα βέβαια, παρα πολλοί συνάδελφοι....Και βρήκα κι εγω και οι άλλοι....Ετσι όμως άρχισαν να κλείνουν οι Ελληνες βιοτέχνες ενας-ενας και τώρα πια έχω κατα 80% εισαγωγής και 20% Ελληνικά...Ακριβώς το αντίθετο απ΄οτι πριν...Αν θέλω βέβαια τώρα πια, ας ψάξω να βρω Ελληνικά. Δεν υπάρχουν ουτε για δείγμα που λέει ο λόγος....
Περα απο τα παραπάνω, αυτό που εννοώ οτι κατανοούμε οι εμποροι, είναι οτι στηρίζουμε ο ενας τον αλλο....! Αγόρασα πρόσφατα ηλεκτρικές συσκευές 5,000 ευρώ, απο μικρομάγαζο ηλεκτρικών συσκευών....Αν και με έκπληξη διαπιστωσα οτι απο τις 4 προσφορές που πήρα ηταν ο φτηνότερος, (συμπεριλαμβανομένων των μεγαθηρίων Κωτσόβολος, Media Markt....) ακόμη και λίγο ακριβότερος να ηταν, θα τον προτιμούσα....! Το ίδιο και με την κάμερα που πήρα πριν 2 χρόνια....Τη βρήκα στο νετ 600 ευρώ και σε κατάστημα με φωτογραφικά 680...Του πρότεινα να μου τη δώσει 600, οσο τη βρήκα και μου απάντησε οτι μπορούσε μέχρι 630...Εννοείται πως την πήρα και δεν με πείραξαν καθόλου τα 30 ευρώ παραπάνω...Οχι επειδη μου περισσεύουν, αλλα επιεδή απλα κατανοώ τη θέση του, αλλα κι επειδή τα χρήματά μου θα μένανε εδω..!! Στην Ελλάδα....!! Με τον εναν ή τον αλλο τρόπο, πάλι σε μένα γύρισαν....Αν την έπερνα απο Γερμανία όμως.....;;;Και γιατί να το κάνω αυτό???
Για να συνεχίζω να εκτρέφω τις εξωφρενικές τιμές των εδώ καλόπαιδων?? Να μάθουν να πουλούν φθηνότερα.
Γενικα πάντως, μας συμφέρει να είμαστε όσο πιο τοπικιστές γίνεται....!! Ειδικά με το ειδος της οικονομιας που έχουμε σαν χώρα...Ολοι οι έμποροι το κατανοούμε και το κάνουμε πράξη όσο γίνεται...Θα επρεπε το ιδιο να κάνουν και οι Ε.Ε και οι αυτοαπασχολουμενοι...
Τα εδω καλόπαιδα όμως θα ΄ρθουν να σου αναθέσουν δουλειές, είσαι και Μηχανικός τρομάρα σου... Ουτε οι Γερμανοί, ουτε οι Γαλλοι , ουτε οι Αγγλοι....! Εχε υπ΄οψιν το εξης παράλληλα...Το πόσο φτηνό είναι ενα προιον στο ράφι, εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό απο το ποσο φτηνά θέλει να το πουλήσει το ΣΜ και οχι η ιδια η εταιρία..Εκει που φτάσανε τα πράγματα με το ολιγοπώλιο των ΣΜ, (το αναφέρει στην πισω σελίδα και ο vice) αυτοί εχουν το μαχαιρι, αυτοί και το πεπόνι....Γνωστα πραγματα πλέον αυτά...Τί φταίει φτάσαμε εκει...;;
1ον... Η κουτοπονηρία και η κακία του Ελληνα για τον πουστη (όποιον) που κονομαει στην πλατη του....
2ον... Η μικρή του αγοραστική δυναμη που τον κάνει να τα βλέπει όλα ακριβα....
3ον... Η ασυγκράτητη καταναλωτική και αναλωτική του μανία....!!! Λες και πρέπει να τα έχουμε 'όλα' επειδή τα έχει και ο αλλος ή και να μην τα ΄χει, εμεις τα θέλουμε....Λες και γεννηθηκαμε να μας χρωστάει κάποιος ολα τα αγαθα του κόσμου. Αφου μάλιστα διαπιστώσαμε οτι τα χρεωστούμενα δεν μας τα έδωσε, αποφασίσαμε να αποκτήσουμε εμεις εντουτοις αυτά τα αγαθα, αλλα να χρωστάμε εμεις και τα παιδιά μας για μια ζωή....! -
Με αφορμή καποια πράγματα που ειπώθηκαν στο 'Σουπερμάρκετ' για το εμποριο, ανοιγω αυτό το θέμα ωστε να ανταλλαξουμε απόψεις και να μάθουμε ολοι μας πράγματα που θα μας κάνουν και καλύτερους επαγγελματίες και καλύτερους καταναλωτές...! Πραγματικά, προσωπικά με ενδιαφέρει πάρα πολύ η άποψη των καταναλωτών και γι΄αυτό προσπαθώ να κάνω διάλογο με μαζί τους καθημερινά για διάφορα θέματα σχετικά με την δουλειά μου. Θεωρώ πως και οι απόψεις που παρατίθενται εδω, είναι χρήσιμες και μόνο καλό μπορούν να κάνουν.
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Γενικα πάντως, μας συμφέρει να είμαστε όσο πιο τοπικιστές γίνεται....!! Ειδικά με το ειδος της οικονομιας που έχουμε σαν χώρα...
**Ολοι οι έμποροι το κατανοούμε και το κάνουμε πράξη όσο γίνεται...**Θα επρεπε το ιδιο να κάνουν και οι Ε.Ε και οι αυτοαπασχολουμενοι...Μαζί για το πρώτο μέρος.
Σχετικά με το ότι οι έμποροι το κατανοούμε κλπ δεν μπορώ να συμφωνήσω και να το δεχτώ όταν όλοι εισάγετε και γεμίζετε τα μαγαζιά σας με ξένα πράματα. Τα οποία μάλιστα χρησιμοποιείτε ως κράχτες και τα οποία συχνά υπερτιμολογείτε εντυπωσιακά... (και μη μου πείτε ότι το κάνετε για να μην τα πουλήσετε και να προωθήσετε τα ελληνικά.... ) Το 'υπετιμολογώ εντυπωσιακά', είναι πολύ σχετικό....Yπάρχει ενα σημείο, που το χαμηλό ποσοστό κέρδους και η συνεπαγώμενη μεγάλη κατανάλωση (αφου φαντάζομαι αυτό είναι το ζητούμενο για να βγει ενα κέρδος) αρχίζει να γίνεται ασύμφορη, αφου (για παράδειγμα) θέλει πολλά χέρια για να εξυπηρετηθεί...!! Δεν μπορείς να περάσεις αυτήν την 'κόκκινη γραμμή', όσο κι αν το θέλεις....Είτε προκειται για προιόντα είτε για υπηρεσίες...Ακριβώς όπως το λες είναι...!!! (πες Κινέζικα, μη ντρέπεσαι... ]) Αλλα να σου πω και κάτι άλλο...;; Εμεις φέρνουμε αυτό που 'εσεις' ζητάτε....!! Οταν πριν 6-7 χρόνια το 80% των εμπορευμάτων μου ηταν Ελληνικά, είχα αρχίσει να είμαι ακριβός για ευνοητους λόγους....Ο κόσμος μου έφερνε παραδείγματα αλλων καταστηματων, οπου 'οι τιμές ηταν πολύ καλύτερες'. Τί κι αν πάλευα να εξηγήσω οτι πρόκειται για εισαγωγές απο Κίνα, Μπαγκλαντές, Ινδία κλπ..;; Τί κι αν συνέχισα για μεγάλο διάστημα να 'φυλάω Θερμοπύλες' προτιμώντας τα Ελληνικά προιόντα...;; Εγω κοιτούσα σαν τον χαζό και οι ανταγωνιστές μου τριγύρω 'βγάζανε σακούλες'..!! Οι καταναλωτές φεύγανε απο μένα και πηγαίνανε στα 'φτηνά' καταστήματα, γιατί εγω ημουν ενας κακός παλιοπ.....ης, που τους έβλεπα σαν πορτοφόλι και ήθελα να τους μαδήσω...! Αν και χάνωντας ενας πελάτη, είναι εξαιρετικά δύσκολο να τον ξαναφέρεις, ήλπιζα πως ο κόσμος θα εκτιμήσει την ποιότητα και την τίμια στάση απέναντί του και θα 'τιμωρήσει' τους άλλους....Μάταια όμως...Ετσι, άρχισα κι εγω να αναζητώ εισαγωγείς με φτηνά προιόντα...Μαζί με μένα βέβαια, παρα πολλοί συνάδελφοι....Και βρήκα κι εγω και οι άλλοι....Ετσι όμως άρχισαν να κλείνουν οι Ελληνες βιοτέχνες ενας-ενας και τώρα πια έχω κατα 80% εισαγωγής και 20% Ελληνικά...Ακριβώς το αντίθετο απ΄οτι πριν...Αν θέλω βέβαια τώρα πια, ας ψάξω να βρω Ελληνικά. Δεν υπάρχουν ουτε για δείγμα που λέει ο λόγος....
Περα απο τα παραπάνω, αυτό που εννοώ οτι κατανοούμε οι εμποροι, είναι οτι στηρίζουμε ο ενας τον αλλο....! Αγόρασα πρόσφατα ηλεκτρικές συσκευές 5,000 ευρώ, απο μικρομάγαζο ηλεκτρικών συσκευών....Αν και με έκπληξη διαπιστωσα οτι απο τις 4 προσφορές που πήρα ηταν ο φτηνότερος, (συμπεριλαμβανομένων των μεγαθηρίων Κωτσόβολος, Media Markt....) ακόμη και λίγο ακριβότερος να ηταν, θα τον προτιμούσα....! Το ίδιο και με την κάμερα που πήρα πριν 2 χρόνια....Τη βρήκα στο νετ 600 ευρώ και σε κατάστημα με φωτογραφικά 680...Του πρότεινα να μου τη δώσει 600, οσο τη βρήκα και μου απάντησε οτι μπορούσε μέχρι 630...Εννοείται πως την πήρα και δεν με πείραξαν καθόλου τα 30 ευρώ παραπάνω...Οχι επειδη μου περισσεύουν, αλλα επιεδή απλα κατανοώ τη θέση του, αλλα κι επειδή τα χρήματά μου θα μένανε εδω..!! Στην Ελλάδα....!! Με τον εναν ή τον αλλο τρόπο, πάλι σε μένα γύρισαν....Αν την έπερνα απο Γερμανία όμως.....;;;Και γιατί να το κάνω αυτό???
Για να συνεχίζω να εκτρέφω τις εξωφρενικές τιμές των εδώ καλόπαιδων?? Να μάθουν να πουλούν φθηνότερα.
Γενικα πάντως, μας συμφέρει να είμαστε όσο πιο τοπικιστές γίνεται....!! Ειδικά με το ειδος της οικονομιας που έχουμε σαν χώρα...Ολοι οι έμποροι το κατανοούμε και το κάνουμε πράξη όσο γίνεται...Θα επρεπε το ιδιο να κάνουν και οι Ε.Ε και οι αυτοαπασχολουμενοι...
Τα εδω καλόπαιδα όμως θα ΄ρθουν να σου αναθέσουν δουλειές, είσαι και Μηχανικός τρομάρα σου... Ουτε οι Γερμανοί, ουτε οι Γαλλοι , ουτε οι Αγγλοι....! Εχε υπ΄οψιν το εξης παράλληλα...Το πόσο φτηνό είναι ενα προιον στο ράφι, εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό απο το ποσο φτηνά θέλει να το πουλήσει το ΣΜ και οχι η ιδια η εταιρία..Εκει που φτάσανε τα πράγματα με το ολιγοπώλιο των ΣΜ, (το αναφέρει στην πισω σελίδα και ο vice) αυτοί εχουν το μαχαιρι, αυτοί και το πεπόνι....Γνωστα πραγματα πλέον αυτά...Τί φταίει φτάσαμε εκει...;;
1ον... Η κουτοπονηρία και η κακία του Ελληνα για τον πουστη (όποιον) που κονομαει στην πλατη του....
3ον... Η ασυγκράτητη καταναλωτική και αναλωτική του μανία....!!! Λες και πρέπει να τα έχουμε 'όλα' επειδή τα έχει και ο αλλος ή και να μην τα ΄χει, εμεις τα θέλουμε....Λες και γεννηθηκαμε να μας χρωστάει κάποιος ολα τα αγαθα του κόσμου. Αφου μάλιστα διαπιστώσαμε οτι τα χρεωστούμενα δεν μας τα έδωσε, αποφασίσαμε να αποκτήσουμε εμεις εντουτοις αυτά τα αγαθα, αλλα να χρωστάμε εμεις και τα παιδιά μας για μια ζωή....! -
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
**Ολοι οι έμποροι το κατανοούμε και το κάνουμε πράξη όσο γίνεται...**Θα επρεπε το ιδιο να κάνουν και οι Ε.Ε και οι αυτοαπασχολουμενοι...
Μαζί για το πρώτο μέρος.
Ο χρήστης Govus έγραψε:
Θέλαμε παιδικό καθισματάκι για το τέκνο μας: στο συγκεκριμένο κατάστημα κόστιζε 200 Ε. Σε ιντερνετομάγαζο, 140+μεταφορικά (γύρω στο 20αρικο). Σε συνοικιακό κατάστημα, το βρήκα 170. Στη συνέχεια, χρειαστήκαμε και μεγαλύτερο καθισματάκι. Πάλι στο γνωστό κατάστημα. Τιμή: 320 (ίση με την προτεινόμενη λιανική από τον αντιπρόσωπο, όπως έμαθα στη συνέχεια. Στο ιντερνετομάγαζο, 240 +μεταφορικά. Στο (γνωστό, πλέον) συνοικιακό: 275.
Μαντέψτε (α) από που ψωνίσαμε τελικα και (β) ποιο το ποσοστό κέρδους της γνωστής αλυσίδας.Έχω και 'γω πρόσφατο παράδειγμα, με ακόμη πιο 'τρανταχτές' διαφορές: Roemer Kidfix στο Ελλάντα (μοντέλο 2009) και στο κακό Γερμανία (μοντέλο 2010)...
Συνολικό κόστος: μείον 20 € από Γερμανία, συμπεριλαμβανομένων αξεσουάρ (ποτηροθήκη και αντιϊδρωτικό κάλυμμα), που δεν ξέρω πόσο κάνουν στο ελλάντα (ΑΝ υπάρχουν θα είναι ΣΙΓΟΥΡΑ ακριβότερα) και εξόδων αποστολής .Αλλο ενα παράδειγμα που αφορά κι εμένα...Πληρωσα πριν 3 χρόνια παιδικό καθισμα, 25 ευρώ ακριβότερα, αλλα το πήρα απο μικρομάγαζο στην πόλη μου, οχι μεσω νετ...Και τότε πάλι προτιμησα να μεινουν τα χρήματα μου εδω κι ας μου κόστισε λίγο παραπάνω....
Το να αναφέρω βέβαια οτι και αυτός ο τέλευταίος και οι αλλοι στα 2 προηγούμενα παραδείγματά μου, ηρθαν και ψώνισαν κι αυτοί απο μένα, μικρή σημασία εχει για τους περισσότερους, μεγάλη όμως για μας... -
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Αλλά όταν το ίδιο επώνυμο ρούχο (μια και είσαι σε αυτόν τον χώρο) το πουλάνε στην Ελλάδα 2-3 φορές ακριβότερα από ότι σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες μη μου λες ότι δεν κοροϊδεύετε τον Έλληνα καταναλωτή.
(περιλαμβάνω εισαγωγέα και τελικό έμπορο αν δεν είναι ο ίδιος, εμένα δεν με ενδιαφέρει ποιος αλλά ότι η τελική τιμή είναι απαράδεκτη. Όταν μάλιστα έμαθα ότι είναι αληθινά τα νούμερα του πιο κάτω παραδείγματος: κόστος για επώνυμο μπλουζάκι στον εισαγωγέα στην Ελλάδα και εκτελωνισμένο 6 ευρώ, πώληση στον έμπορο στα 30 και τιμή βιτρίνας 90 ευρώ.... 15 φορές αύξηση τιμής μέσα στην Ελλάδα...!! )Αααα, γι΄αυτό το θέμα, τα παράπονά σου στο Λάκη Γαβαλά....!!! Και σε κάθε λογής αντιπρόσωπο που μαζεύει 5-6 brands και σε βάζει να χορέψεις στο δικό του ρυθμό. Η κατάσταση με τα πολύ επώνυμα είναι πολύ μυστήρια και δύσκολη. Απο τις τιμές που πουλάνε στον καταστηματάρχη, απο τις παραγγελιες με μινιμουμ που αυτός πρέπει να βαζει, απο τον τρόπο αποπληρωμής των εμπορευμάτων κλπ....Τα πολύ επώνυμα είναι αλλη ιστορία και γι΄αυτό οσες φορές προσπάθησα να ασχοληθώ, τελικά εκανα πίσω...
Τωρα στο παραδειγμά σου αν θες μου λες με pm ποια εταιρία το κάνει αυτό, για να σου πω ΑΝ ξέρω, αν αληθεύει ή οχι...!! Στο υπόσχομαι, αν αξίζει τον κόπο, εγω θα το πουλάω 57....!!! Μόνο που θα κάνουμε μια συμφωνία...Αν έρθεις στις εκπτώσεις (που σημειωτέον διαρκούν 6 μήνες το χρόνο), γιατί τότε θα ερθεις, μη μου παραπονεθείς γιατί ΔΕΝ κάνω έκπτωση 40-50-60% 'που έχουν όλα τα μαγαζά'.....! -
Παρτο αυγο και κουρευτο....ειναι παρα πολλα πραγματα που πρεπει να λαβει κανεις υποψη του για να εχει μια ολοκληρωμενη εικονα.
Ειναι παντως γεγονος οτι στην Ελλαδα σε ολους τους τομεις ξεφυγαμε στην ακριβεια γιατι κανεις δεν υπολογιζε τιποτα..πηγαινε ο αλλος να νοικιασει μαγαζι και πληρωνε αερα,πατερα,μαφια ελληνικη,μαφια αλβανικη,δημοτικα τελη,χονδρεμπορους,αστυνομικους και φυσικα μετα ολα αυτα επιβαρύνανε το προϊον..οσο ο αγοραστης τα εσκαγε ηταν ολοι ευχαριστημενοι βεβαια αλλα κανεις δεν ηθελε να δει το προφανες...οτι αυτο το 'μοντελο' δεν ειχε βιωσιμοτητα.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Παιχνίδι αγγλικής φίρμας, κατασκευασμένο στην Κίνα:
τιμή στην Ελλάδα 110 ευρώ
τιμή στην Αγγλία 60 ευρώΊσως η Αγγλία είναι πιο κοντά στην Κίνα σε σχέση με την Ελλάδα.
Πήγα στο κατάστημα 2 φορές, διαπίστωσα την κοροϊδία και τους χαιρέτησα. Ας τα βάλουν...
Πρόκειται για την ELC, αν αναρρωτιέται κανείς.
Τα ίδια και χειρότερα με ρουχισμό. Δύο ως και τρεις φορές ακριβότερα σε τιμές λιανικής μεταξύ Αγγλίας και Ελλάδας για τα ίδια ακριβώς επώνυμα προϊόντα.
Γιατι στο Λονδινο υπαρχει μια μπουτικ ανα 200 κατοικους ενω στην Αθηνα ο καθε Αθηναιος εχει την δικη του μπουτικ ....καπως ετσι .
Πουλανε ενα παντελονι κ θελουν να καλυψουν τα εξοδα του μηνα κ να περισεψει κατι για να ζησει η οικογενεια κ να συντηρησουν σκαφη κ αυτοκινητα .
Γνωστο φιρματο καταστημα πουλουσε ενα παλτο 850€ , το κατεβασε στα 300€ απολυτως μετρητοις κ χωρις αποδειξη .Αλλη μια μεγάλη αλήθεια είναι αυτή που λέει ο Γιωργος....!! Υπεράριθμα καταστήματα, που αναγκαστικά ΔΕΝ βγαίνουν αν δεν πουλήσουν ακριβά....!! Πολλοί θεωρήσανε το εμπόριο εύκολο τροπο πλουτισμού και με τους ευνοικούς όρους που επικράτησαν την τελευταία δεκαετία, (επιταγές, δάνεια, επιδοτήσεις) ανοίξανε ενα μαγαζί και αρχίσανε να πουλάνε αναζητώντας μ@#$$#@ες....Καποιοι πάλι 'φορτωμένοι' ανοίξανε στις συζύγους ενα κατάστημα 'να μην κάθεται στο σπίτι' (να μην κάνει κάτι αλλο στο σπίτι, αλλα τέσπα)....Ε, καιρός τώρα πια να το κλείσουν...Δεν είναι τόσο ευκολα τα πράγματα όσο τα φαντάστηκαν.
-
Παλιότερα (αν δεν κάνω και λάθος, βέβαια ...) κάποιος φίλος είχε ποστάρει συγκριτικά τον ελληνικό και τον γερμανικό (; ) κατάλογο του ΙΚΕΑ. Χρειάζεται να πούμε σε ποιό απ' τα δύο αυτά ευρωπαϊκά κράτη ( ) πλήρωνες ακριβότερα;;
Και μη μου πείτε πως τα ΙΚΕΑ είναι υπεράριθμα ... -
Spartan είμαι ο ανθρωπός σου ο καλύτερος πελάτης σε ένδυση - υπόδηση!
Οι μόνες ελληνικές επιχειρήσεις που με έχουν αφήσει ικανοποιημένο σε βάθος χρόνου είναι
Ziros εσωρουχα και Πουρνάρας σε κάλτσες
Στα αθλητικά και ρούχα και παπούτσια δεν υπάρχει ελληνικό προϊόν που να τα χτυπάει!
Τα timberland που πήρα στο Vegas 60 euro εδώ τα είχε ο κλέφτης 270 euro. Φυσικά και δεν ξαναπατάω στην αλυσίδα του.
Στα παπούτσια οι τιμές στην Ελλάδα είναι γελοίες. Tο ξέρω ότι έχουν ενοίκια τρελλά, αλλα είναι χαζό να πουλάς πιο ακριβά από το Internet. Στα high end, που παίζω Λονδίνο και Μιλάνο είναι η λύση.
Για να πάρεις μια ιδέα περι κρίσης σήμερα θα παώ να πάρω ένα ζευγάρι από την γνωστή ελληνική αλυσίδα που αντι για 300 αρχική το εχει 150 λόγο παρατεταμένου bazzar. Φοράω ένα μοντέλο prada με μικρές παραλλαγές στο σχέδιο εδώ και 10 χρόνια. Η ποιότητα υλικών έχει πέσει κατακόρυφα. Δεν είναι χαζός ο πελάτηςΣε κουστούμια και πουκάμισα, ΡΑΒΩ! Ενώ υπάρχουν καλοί ραυτάδες έξω σε μικρές γειτονιές μετά από λίγο καιρό πανε να σε τσιμπήσουν σε τιμές την στιγμή που οι περισσότεροι δεν δίνουν και απόδειξη!
Πλέον ράβω σε 'κυριλε' μαγαζιά που μετράει η παροχή υπηρεσίας και βλέπω τα δείγματα όπως μου αρέσει.Πλέον μέσω Internet βρίσκεις τιμή γιατα πάντα!
Να βγάλουν και τα ελληνικά μαγαζιά δεν αντιλέγω αλλά δεν μπορείς να διαφέρεις πάνω απο 20-30% από τις διεθνείς τιμές.Αμά δείς τον ισολογισμό έλληνα ρουχαλά στο ενεργητικό του θα έχει και την Cayenne και το σκάφος. Αυτό δεν είναι ηθικό
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Να βγάλουν και τα ελληνικά μαγαζιά δεν αντιλέγω αλλά δεν μπορείς να διαφέρεις πάνω απο 20-30% από τις διεθνείς τιμές.Σ΄αυτό συμφωνώ 100%... Απλά κάνω ενα διαχωρισμό σε σχεση με τα Αμερικάνικα προιόντα.....Είναι λογικό να είναι πιο ακριβά και λόγω μεταφορικών και λόγω δασμών. Επίσης μεγάλη σημασία εχει η ισοτιμία ευρώ-δολλαριου. Αν το δολλάριο ηταν ισχυρότερο, τότε τα Αμερικάνικα προιοντα θα ηταν ακόμη ακριβότερα.
-
φίλε Spartan να σε ρωτήσω κάτι που πάντα το είχα απορία?
γιατί ο Έλληνας έμπορος θα βάλει πάντα και παντού τιμές για παζάρι?
το λες και στο πρώτο σου μήνυμα, το έδινε 680 του είπα να το αφήσει πιο κάτω μου το έδωσε 630 και δεν με πείραξε που έδωσα +30
εμένα όμως με πειράζει να κάνω παζάρι με 630... -
Πριν απο κάτι χρονάκια στην Βόρεια Ιταλία έψαχνα για ραδιο-σιντι γιατί η φορολογία εδω ήταν
Βρήκα λοιπόν διάφορες τιμές για κάτι συγκεκριμένο.Οι τιμές άρχιζαν απο 350 ευρώ περίπου και έφταναν μέχρι και 430 για το ίδιο πράγμα πήγα στον δεύτερο φθηνότερο (με βόλευε η απόσταση),και αφού τον ενημέρωσα για την χαμηλότερη τιμή που είχα βρει,μου έκανε και αυτός το ίδιο και έτσι το πήρα απ' αυτόν..
Για να μην λέτε οτι αυτό είναι μόνο Ελληνικό προνόμιο@cpp
Απο 'οπου και να τα αγοράσεις τα timberland θα πληρώσεις τα ίδια..ακόμα και στο US αυτά που θα βρείς φθηνά θα είναι παλιά σχέδια (3-4-5 χρόνια πριν).Τα φετινά σχέδια κοστίζουν και εκει σχεδόν οσο εδω -
+1
Παιδιά ευκαιρίες για καλά (και καλά ...) παπούτσια στο εξωτερικό θα βρείτε μόνο σε αυτά περασμένων σεζόν. Τα τελευταία 1-2 χρόνια έχουν αρχίσει να ρίχνουν και εδώ τις τιμές των προηγουμενων σεζόν παπουτσιών. Τα νέα τα έχουν στις ίδιες σχεδόν τιμές.
Εκεί που μας σκίζουν κυριολεκτικά οι ξένοι είναι στα διάφορα άουτλετς. Στη Β. Ιταλία έχουν μεγάλα και πολύ ωραία άουτλετς, ελάχιστα έξω από τη πόλη, με μεγάλη ποικιλία σε είδη, μάρκες, νούμερα για όλα τα βαλάντια. Εδώ δυστυχώς δεν παίζουν τέτοια. -
Επαναλαμβάνω το απλό αληθινό παράδειγμα. Εισαγωγή επώνυμου μπλουζακίου (κατασκευής άπω ανατολής) κόστος στον εισαγωγέα τελικό 6 ευρώ, το πουλάει στον έμπορο 30 και αυτός το δίνει με 90. Μέσα στην ίδια χώρα το κόστος του προϊόντος ανέβηκε 15 φορές!! Είναι λογικό;; Ο εισαγωγέας που απλά έχει μια αποθήκη κι ένα φορτηγάκι 5 φορές επάνω;;
Ίδιο ρούχο πολύ επώνυμο σε Αγγλία ή Ιταλία. Στην Ελλάδα 2-3 φορές ακριβότερο.... Δεν μιλάμε για 10-20-30% αλλά για 200 και 300%! Γιατί να μας θεωρούν τόσο κορόιδα; Δεν βρίσκω καμία απολύτως ηθική δικαιολογία. Τα περί εξόδων και ενοικίων κλπ είναι γελοίες δικαιολογίες. Το ότι πρέπει να πληρώσεις τρελλό αέρα και τρελλό ενοίκιο δεν με νοιάζει, ας μην ανοίξεις ποτέ μαγαζί!
Φυσικά βέβαια και φταίει και ο καταναλωτής που πάει και τα αγοράζει.... γιατί αλλιώς δεν θα έμενε το μαγαζί ανοιχτό. Όταν μισθωτός των 700 ευρώ ζήτησε από τον αδελφό μου μια και περνούσε από εκεί να του πάρει μια ζώνη Hermes των 500 ευρώ όπως με τρόμο διαπίστωσε ο αδελφός μου τι να πούμε...
Είναι πολύ αναμενόμενο πολλοί μαζαγάτορες να ζοριστούν (γιατί πολλοί με οικονομίες παίρνανε τέτοια προϊόντα και όχι μόνο άνετοι). Και καλό είναι οι εκμισθωτές να μειώσουν σημαντικά το ενοίκιο γιατί θα μείνουν με ξενοίκιαστο το ακίνητό τους για πολύ καιρό.
Μακάρι λοιπόν οι φούσκες να ξεφουσκώσουν σταδιακά (και όχι να σκάσουν απότομα) και να προκύψει μια πολύ πιο υγιής κατάσταση για όλους. -
Onyx αυτό το κέρδος που αναφέρεις,του λιανοπωλητή εννοώ,ΔΕΝ υπάρχει.Τουλάχιστον σε επώνυμα προιόντα οι τιμές λιανικής είναι φιξαρισμένες απο τον αντιπρόσωπο της εταιρείας στην Ελλάδα,και τα ποσοστά κέρδους είναι πολύ χαμηλότερα.Και σχεδόν πάντα είναι παρόμοιες με αυτές της υπόλοιπης ευρωπαικής ένωσης.Παράδειγμα:μπλούζα marlboro classics πέρισυ πουλιόταν στην Ελλάδα 69 ευρώ και στην Ιταλία 72 ακριβώς η ίδια.Μπορεί βέβαια να συμβεί και το αντίστροφο σε άλλο προιόν,αλλά οι διαφορές είναι ελάχιστες.
Επειδή όμως πιστεύω αυτά που έγραψες θα σου πω τι πιστεύω οτι συνέβη στη δικιά σου περίπτωση.Ο τύπος που πουλούσε με αυτά τα ποσοστά ήταν απλά τυχοδιώκτης και σίγουρα δεν θα παει μακριά..αν υπάρχει ακόμα βέβαια..
Με λίγα λόγια οι εταιρείες δίνουν στους εμπόρους τις προτεινόμενες τιμές λιανικής που πρέπει να ισχύουν πάντα..τώρα αν 1 παντελόνι πρέπει να πουλιέται για παράδειγμα 60 ευρώ και ο.. το πουλάει 90 ή 100 είναι σίγουρο οτι αυτός ο τύπος κάποια στιγμή θα φουντάρει,γιατί ο κόσμος πια τσεκάρει και δεν είναι ζωο -
Ο χρήστης aris07 έγραψε:
Onyx αυτό **το κέρδος που αναφέρεις,του λιανοπωλητή εννοώ,ΔΕΝ υπάρχει.**Τουλάχιστον σε επώνυμα προιόντα οι τιμές λιανικής είναι φιξαρισμένες απο τον αντιπρόσωπο της εταιρείας στην Ελλάδα,...
Με λίγα λόγια οι εταιρείες δίνουν στους εμπόρους τις προτεινόμενες τιμές λιανικής που πρέπει να ισχύουν πάντα..τώρα αν 1 παντελόνι πρέπει να πουλιέται για παράδειγμα 60 ευρώ και ο.. το πουλάει 90 ή 100 είναι σίγουρο οτι αυτός ο τύπος κάποια στιγμή θα φουντάρει,γιατί ο κόσμος πια τσεκάρει και δεν είναι ζωοΛίγο με νοιάζει για το ποιος είναι ο πιο μεγάλος κερδοσκόπος στην Ελλάδα, ο εισαγωγέας ή ο έμπορος. Με νοιάζει το αποτέλεσμα στον τελικό χρήστη και συχνά οι συγκρίσεις είναι πιο κοντά σε αυτά που λέω εγώ παρά σε αυτά που λες εσύ... Από την άλλη είναι ο χώρος σου και πρέπει να ξέρεις πιο πολλά και θεωρώ ότι δεν έχεις κανένα τρομερό συμφέρον να με αποπροσανατολίσεις. Ίσως απλά να κοιτάζω σε σωστά μέρη έξω ή/ή και λάθος μέρη στην Ελλάδα... (αν και όσα αναφέρω είναι προσωπικές εμπειρίες φίλων/συγγενών μου γιατί εγώ δεν κοιτάζω καθόλου, γενικά απεχθάνομαι την αγορά ειδών ρουχισμού, ευτυχώς που μου φέρνουν δώρα).
Για αυτό το τελευταίο ότι ο κόσμος τσεκάρει μη βάλεις και το χέρι σου στη φωτιά... δεν θα είχαμε φτάσει εδώ αν ήταν έτσι!
-
Ο χρήστης aris07 έγραψε:
Onyx αυτό το κέρδος που αναφέρεις,του λιανοπωλητή εννοώ,ΔΕΝ υπάρχει.Τουλάχιστον σε επώνυμα προιόντα οι τιμές λιανικής είναι φιξαρισμένες απο τον αντιπρόσωπο της εταιρείας στην Ελλάδα,και τα ποσοστά κέρδους είναι πολύ χαμηλότερα.Και σχεδόν πάντα είναι παρόμοιες με αυτές της υπόλοιπης ευρωπαικής ένωσης.Παράδειγμα:μπλούζα marlboro classics πέρισυ πουλιόταν στην Ελλάδα 69 ευρώ και στην Ιταλία 72 ακριβώς η ίδια.Μπορεί βέβαια να συμβεί και το αντίστροφο σε άλλο προιόν,αλλά οι διαφορές είναι ελάχιστες.
Επειδή όμως πιστεύω αυτά που έγραψες θα σου πω τι πιστεύω οτι συνέβη στη δικιά σου περίπτωση.Ο τύπος που πουλούσε με αυτά τα ποσοστά ήταν απλά τυχοδιώκτης και σίγουρα δεν θα παει μακριά..αν υπάρχει ακόμα βέβαια..
Με λίγα λόγια οι εταιρείες δίνουν στους εμπόρους τις προτεινόμενες τιμές λιανικής που πρέπει να ισχύουν πάντα..τώρα αν 1 παντελόνι πρέπει να πουλιέται για παράδειγμα 60 ευρώ και ο.. το πουλάει 90 ή 100 είναι σίγουρο οτι αυτός ο τύπος κάποια στιγμή θα φουντάρει,γιατί ο κόσμος πια τσεκάρει και δεν είναι ζωοΔηλαδη ,ποσο το υπολογιζεις το ποσοστο κερδος στα επωνυμα προιοντα ,γιατι οταν το καταστημα μου κανει εκπτωση 60%στα αρμανι δεν πιστευω να πουλαει με χασουρα .
Στα μη επωνυμα παντως πιστευω -με στοιχεια -οτι το ποσοστο κερδους σε πολλες περιπ[τωσεις ξεπερνα το 300,400%.
Απαντηση που πηρα απο φιλο παιδικο που εχει 4καταστηματα .
Αν αυτο το προιον που αγορασα 10 το βαλω στην βιτρινα με 15 μονο μεταναστης θα το αγορασει κ εγω δεν απευθυνομαι σ'αυτους .Το εβαλε 90
ΥΓ κατι ειπες για ζωα -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Παιχνίδι αγγλικής φίρμας, κατασκευασμένο στην Κίνα:
τιμή στην Ελλάδα 110 ευρώ
τιμή στην Αγγλία 60 ευρώΊσως η Αγγλία είναι πιο κοντά στην Κίνα σε σχέση με την Ελλάδα.
Πήγα στο κατάστημα 2 φορές, διαπίστωσα την κοροϊδία και τους χαιρέτησα. Ας τα βάλουν...
Πρόκειται για την ELC, αν αναρρωτιέται κανείς.
Τα ίδια και χειρότερα με ρουχισμό. Δύο ως και τρεις φορές ακριβότερα σε τιμές λιανικής μεταξύ Αγγλίας και Ελλάδας για τα ίδια ακριβώς επώνυμα προϊόντα.
Πόσα κομμάτια πουλάει το ELC, της Ελλαδας και ποσα της Αγγλιας? Αν παρουμε σα δεδομενο οτι της Αγγλιας πουλάει πολλαπλασια κομάτια απο τον καθε κωδικό, δεν ειναι λογικο να αγοράζει πολύ φθηνότερα? Επίσης σε κάποιους κωδικους κραχτες μπορει να θελει το Αγγλικο μαγαζι να εχει τραγικα χαμηλη τιμή (ακομη και για εσωτερικο ανταγωνισμο) και να πουλάει ακομη και κατω του κόστους (στην Ελλαδα δεν μπορεις να πουλας κατω του κοστους, μόνο κατω απο κάποιες προϋποθέσεις και για συγκεκριμενο διαστημα)
Τωρα για να ξαναδουμε....ειναι τοσο κλέφτες εκει στο Ελληνικο ELC?
-
Kαθολου κλεφτες...παντα απο εκει ψωνιζω..και εχω την δυνατοτητα να παρω καλα παιχνιδια χωρις να δωσω 50-100€ κτλ
Καλυτερη ποιοτητα απο τα jumbo και συνεχως ανανεωνουν τα παιχνιδια τους... -
Ο χρήστης wannabe έγραψε:
φίλε Spartan να σε ρωτήσω κάτι που πάντα το είχα απορία?γιατί ο Έλληνας έμπορος θα βάλει πάντα και παντού τιμές για παζάρι?
το λες και στο πρώτο σου μήνυμα, το έδινε 680 του είπα να το αφήσει πιο κάτω μου το έδωσε 630 και δεν με πείραξε που έδωσα +30
εμένα όμως με πειράζει να κάνω παζάρι με 630...Δεν είναι πάντα τιμές για παζάρι....Μια σωστή επιχειρηση ΔΕΝ κοστολογεί, ουτε στο περιπου και σίγουρα οχι με οτι κατέβει στο κεφάλι του ιδιοκτήτη...
Στο παραδειγμα που αναφέραμε, υπάρχουν πολλοί λόγοι που μπορέι να διαφοροποιείται η τιμή...Χωρις να γνωρίζω απο ηλεκτρονικές συσκευές, 2-3 πραγματακια που μου ερχονται είναι τα εξης..- Η συγκεκριμμένη κάμερα μπορεί μετά απο 1 μηνά να πήγαινε για αντικατάσταση απο ενα νέο μοντέλο....Δεν βλέπω το λόγο να κατεβάσει την τιμή, τουλάχιστο μεχρι να ερθει το νέο μοντέλο, ειδικά πχ αν είχε μονο ενα κομματι....Αν είχε στοκ 10 τεμάχια, θα είχε λογο να την ξεφορτωθεί κι αυτός νωρίτερα...
- Μπορέι να επιασε ενα στοχο τζιρου στη SONY πχ και να πήρε μια έκπτωση απο την εταιρία την οποία ηθελε για τον εαυτό του. Δεν είναι κακό...
- Μπορεί η εταιρία να τον ειδοποιησε οτι η τιμή του προιοντος έπεσε ενα 10% για χ, ψ, λόγους....Συμβαίνει και ειδικά στα ηλεκτρονικά όλοι ξέρουμε τί σκαμπανέβασμα τιμών υπάρχει...
Απο κει και πέρα, η διαπραγμάτευση τιμών ή αλλιως παζάρι, δεν είναι κάτι κακό....Γίνεται λίγο-πολύ παντού στον κόσμο και μπορεί να υπάρχουν 1002 λόγοι....Το εμπόριο δεν είναι κατι στατικό. Αλλωστε παζάρι στην ουσία γίνεται ακόμη και στην αγορά αυτοκινητου απο αντιπροσωπεία....!! (δωρα κλπ) Πόσο μάλλον στα υπόλοιπα προιόντα....
Εξάλλου και οι εκπτώσεις στα ρουχα τί ειναι..;;; (ή θα ΄πρεπε να είναι...! ) Παζάρι είναι....Σου λέω εγω οτι το μπουφάν εχει 80 ευρώ, αλλα επειδή είναι τελος σεζον και δεν θέλω να μου μείνει για του χρόνου που θα αλλαξει η μοδα ή επειδή ερχεται νεκρή περιοδος (Μάρτιος) ή επειδή δεν αρεσε σαν σχεδιο και μου έμεινε ή επειδή χρειάζομαι ρευστό, στο δίνω όσο μου κόστισε....Στην ουσία αλλάζω την τιμή και στο δίνω πολύ φτηνότερα απο τον.... Μήτσο που το πήρε 80 τον Δεκέμβριο....Και τότε καλά εκανα και τωρα αναγκαστικά πια, καλά κάνω.
Eνδυση-υπόδηση...Μυθοι και πραγματικότητα!