-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Επαναλαμβάνω το απλό αληθινό παράδειγμα. Εισαγωγή επώνυμου μπλουζακίου (κατασκευής άπω ανατολής) κόστος στον εισαγωγέα τελικό 6 ευρώ, το πουλάει στον έμπορο 30 και αυτός το δίνει με 90. Μέσα στην ίδια χώρα το κόστος του προϊόντος ανέβηκε 15 φορές!! Είναι λογικό;; Ο εισαγωγέας που απλά έχει μια αποθήκη κι ένα φορτηγάκι 5 φορές επάνω;; Ίδιο ρούχο πολύ επώνυμο σε Αγγλία ή Ιταλία. Στην Ελλάδα 2-3 φορές ακριβότερο.... Δεν μιλάμε για 10-20-30% αλλά για 200 και 300%! Σου απάντησα πριν γι΄αυτό....Είναι πολύ αόριστο αυτό που λες πάντως και δεν μπορώ να είμαι πιο λεπτομερής...Αν θες βοήθησέ με, γιατί ετσι οπως το παρουσιάζεις, κάτι δεν κάνω καλά εδω πέρα και παιδεύομαι με τη δουλειά που κάνω.... Γιατί να μας θεωρούν τόσο κορόιδα; Δεν βρίσκω καμία απολύτως ηθική δικαιολογία. Τα περί εξόδων και ενοικίων κλπ είναι γελοίες δικαιολογίες. Το ότι πρέπει να πληρώσεις τρελλό αέρα και τρελλό ενοίκιο δεν με νοιάζει, ας μην ανοίξεις ποτέ μαγαζί!
Φυσικά βέβαια και φταίει και ο καταναλωτής που πάει και τα αγοράζει.... γιατί αλλιώς δεν θα έμενε το μαγαζί ανοιχτό. Όταν μισθωτός των 700 ευρώ ζήτησε από τον αδελφό μου μια και περνούσε από εκεί να του πάρει μια ζώνη Hermes των 500 ευρώ όπως με τρόμο διαπίστωσε ο αδελφός μου τι να πούμε...
Είναι πολύ αναμενόμενο πολλοί μαζαγάτορες να ζοριστούν (γιατί πολλοί με οικονομίες παίρνανε τέτοια προϊόντα και όχι μόνο άνετοι). Και καλό είναι οι εκμισθωτές να μειώσουν σημαντικά το ενοίκιο γιατί θα μείνουν με ξενοίκιαστο το ακίνητό τους για πολύ καιρό.
Μακάρι λοιπόν οι φούσκες να ξεφουσκώσουν σταδιακά (και όχι να σκάσουν απότομα) και να προκύψει μια πολύ πιο υγιής κατάσταση για όλους.Απο κει και πέρα αυτά που λες για τις υπερβάσεις, είναι σωστά....Αλλα επειδή πάντα υπάρχουν αυτοι που περιέγραψες, δεν φταίνει οι καταστηματάρχες....Αυτό που λέω είναι οτι η ακρίβεια είναι κάτι πολύ σχετικό...!! Αν δεν φτάνω τη ζώνη των 500 ευρώ, δεν την παίρνω....Δεν την χαρακτηρίζω ακριβή, το κατάστημα σφαγείο κλπ....!!!
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Spartan είμαι ο ανθρωπός σου ο καλύτερος πελάτης σε ένδυση - υπόδηση!
Οι μόνες ελληνικές επιχειρήσεις που με έχουν αφήσει ικανοποιημένο σε βάθος χρόνου είναι
Ziros εσωρουχα και Πουρνάρας σε κάλτσες
Στα αθλητικά και ρούχα και παπούτσια δεν υπάρχει ελληνικό προϊόν που να τα χτυπάει!
Τα timberland που πήρα στο Vegas 60 euro εδώ τα είχε ο κλέφτης 270 euro. Φυσικά και δεν ξαναπατάω στην αλυσίδα του.
Για να πάρεις μια ιδέα περι κρίσης σήμερα θα παώ να πάρω ένα ζευγάρι από την γνωστή ελληνική αλυσίδα που αντι για 300 αρχική το εχει 150 λόγο παρατεταμένου bazzar. Φοράω ένα μοντέλο prada με μικρές παραλλαγές στο σχέδιο εδώ και 10 χρόνια. Η ποιότητα υλικών έχει πέσει κατακόρυφα. Δεν είναι χαζός ο πελάτης
Σε κουστούμια και πουκάμισα, ΡΑΒΩ! Ενώ υπάρχουν καλοί ραυτάδες έξω σε μικρές γειτονιές μετά από λίγο καιρό πανε να σε τσιμπήσουν σε τιμές την στιγμή που οι περισσότεροι δεν δίνουν και απόδειξη!
Πλέον ράβω σε 'κυριλε' μαγαζιά που μετράει η παροχή υπηρεσίας και βλέπω τα δείγματα όπως μου αρέσει.Παντως ο Καλογηρου ειχε καλες τιμες στα Πραντα με την εκτπωση αν υπηρχαν νουμερα. Το ξερω γιατι πριν λιγες μερες τα ειχα κοιταξει στο Λονδινο και ηταν αρκετα πιο πανω στην Αγγλια. Για εσωρουχα, αθλητικα ρουχα και παπουτσια παντα απο Β. Αμερικη, τεραστια διαφορα.
Πουκαμισα Ζενια και Τζ. Αρμανι. Κοστουμι πες μου που ραβεις γιατι ενδιαφερομαι και εγω αν η τιμη ειναι καλυτερη απο Αγγλια αν και εξω οι ραφτες ειναι καλυτεροι τουλαχιστον στην δικη μου εμπειρια απο μεταποιησεις. -
Μεγάλες ελληνικές εταιρείες παραγωγής παπουτσιών είναι οι εξής: Boxer, Kricket, Tσακίρης Μαλλάς, JB Μπουρνάζος, Elite, America, Bαβουλάς, Dodici, Boss, Texter, Παππάς, Vassilis Zoulias, Rollini, Donna Di Gio, Envie, Exe, Seven, Uomo
-
delete
-
Είναι άλλο να κάνει επίσημη έκπτωση ή έστω αλλαγή στην τιμή και άλλο να πρέπει να το συζητήσεις, να το ζητήσεις, να το παζαρέψεις και ανάλογα με τα γούστα του τις ανάγκες σου και το ταλέντο σου να φτάσεις σε κάποια μειωμένη τιμή που μπορεί να ποικίλλει από -10% ως -αρκετά%.
Προσωπικά είμαι υπέρ της συγκεκριμένης τιμής που αυτή είναι κι αν δεν σας αρέσει πάτε αλλού....όχι θα δούμε τι μπορούμε να κάνουμε και λοιπές κοροϊδίες. Αλλά θα στρώσετε που θα πάει, μερικοί θα πεινάσουν και ή θα κλείσουν ή θα λογικευτούν. Ε τότε και οι υπόλοιποι θα πρέπει να ακολουθήσουν. -
Ο χρήστης ratanplan έγραψε:
Παιχνίδι αγγλικής φίρμας, κατασκευασμένο στην Κίνα:
τιμή στην Ελλάδα 110 ευρώ
τιμή στην Αγγλία 60 ευρώΊσως η Αγγλία είναι πιο κοντά στην Κίνα σε σχέση με την Ελλάδα.
Πήγα στο κατάστημα 2 φορές, διαπίστωσα την κοροϊδία και τους χαιρέτησα. Ας τα βάλουν...
Πρόκειται για την ELC, αν αναρρωτιέται κανείς.
Τα ίδια και χειρότερα με ρουχισμό. Δύο ως και τρεις φορές ακριβότερα σε τιμές λιανικής μεταξύ Αγγλίας και Ελλάδας για τα ίδια ακριβώς επώνυμα προϊόντα.
Πόσα κομμάτια πουλάει το ELC, της Ελλαδας και ποσα της Αγγλιας? Αν παρουμε σα δεδομενο οτι της Αγγλιας πουλάει πολλαπλασια κομάτια απο τον καθε κωδικό, δεν ειναι λογικο να αγοράζει πολύ φθηνότερα? Επίσης σε κάποιους κωδικους κραχτες μπορει να θελει το Αγγλικο μαγαζι να εχει τραγικα χαμηλη τιμή (ακομη και για εσωτερικο ανταγωνισμο) και να πουλάει ακομη και κατω του κόστους (στην Ελλαδα δεν μπορεις να πουλας κατω του κοστους, μόνο κατω απο κάποιες προϋποθέσεις και για συγκεκριμενο διαστημα)
Τωρα για να ξαναδουμε....ειναι τοσο κλέφτες εκει στο Ελληνικο ELC?
Κλέφτες δεν θα τους έλεγα, αφού τόσο πουλάνε κι εσύ αν θες αγοράζεις. Αλλά θα τους δω τώρα που έσφιξαν οι κώλοι.
Φυσικά δεν μιλάμε για κράχτες, αλλά για όλα τα προϊόντα.
Πώς; Δεν μπορεί να βγει αν δεν πουλάει φθηνότερα; Τότε να μη βγει καθόλου, δεν είναι δα υποχρεωτικό όποιος ανοίγει μαγαζί να βγάζει σπίτια και καγιέν.
Μπορεί να βγει δηλαδή ο Έλληνας που βγάζει τα μισά από τον Άγγλο εργαζόμενο, αλλά όχι το μαγαζί που έχει το μισό εργατικό κόστος από το αγγλικό;Καθένας κάνει τα κουμάντα του.
Θες άλλο παράδειγμα; La Sensa. Βρετανική εταιρεία με καταστήματα στην Ελλάδα. Χαλαρά 50% φθηνότερα στα περισσότερα προϊόντα στην Αγγλία (για εκπτώσεις δεν το συζητάμε, εκεί έχουμε κάτι διαφορές της τάξης του 80%). Κι αν πας στα ελληνικά καταστήματα, θα δεις Φιλιππινέζες υπαλλήλους, ευνόητο το γιατί.
Έχω κι άλλα παραδείγματα. Οικογένεια με 4 αυτοκίνητα, σπίτια, εξοχικά, παιδιά όλα στο Κολλέγιο, ζωή και κότα (ταξίδια, εσωτερική υπηρέτρια) με 3 μαγαζιά 'τρύπες'.
Κατάστημα με 1 υπάλληλο από το οποίο ζουν πολύ καλά 3 οικογένειες (ιδιοκτήτες και 2 παντρεμένα τέκνα τους).
Άλλη περίπτωση που είχα δει ιταλικό...ένδυμα και το είχε 108 ευρώ. ΟΚ λέω, θα κόψετε κάτι; '105 ευρώ, δεν μπορώ λιγότερο'. Θα το έπαιρνα, αλλά με εξόργισε τόσο πολύ η εκμετάλλευση της κατάστασης, που αγόρασα από αλλού (που ήταν μάλιστα ελληνικό και καλύτερο θα προσέθετα).
Από την άλλη, οι ΙΥ 700-800 ευρώ, πολλές φορές μαύρα και με απλήρωτες υπερωρίες.Τα διάφορα ELC τα ανέφερα για να υπάρχει το μέτρο σύγκρισης, μην πει κανείς ότι ο ένας έχει 'σινιέ' και οι άλλοι κινεζιές.
Kαθολου κλεφτες...παντα απο εκει ψωνιζω..και εχω την δυνατοτητα να παρω καλα παιχνιδια χωρις να δωσω 50-100€ κτλ
Καλυτερη ποιοτητα απο τα jumbo και συνεχως ανανεωνουν τα παιχνιδια τους...Φυσικά είναι ποιοτικά (αν και made in China), αλλά αυτό το ποιοτικό το πληρώνει ο Εγγλέζος πολύ φθηνότερα, με πολύ υψηλότερο εισόδημα. Δεν τίθεται θέμα σύγκρισης με τα διάφορα Jumbo.
Πάντως αν θέλετε ποιοτικά, διαφορετικά από τα συνηθισμένα, έξυπνα παιχνίδια που μάλιστα 'μένουν' (και ως διακοσμητικά αργότερα) από οικολογικά/μη τοξικά υλικά:
http://www.plantoy.gr -
delete
-
α) Οταν το αντικειμενο Α πουλιεται εδω περα 200 ευρω κ το βρισκω στην Αγγλια, μαζι με τα μεταφορικα, 120 (πραγματικο παραδειγμα κ ενα απο 100αδες που εχω κατα την 5ετη διαμονη μου στην Αγγλια), τοτε φυσικα κ θα αγορασω απο την Αγγλια ΚΑΙ θα νιωσω πολυ ομορφα για το οτι δινω τα λεφτα μου στους Αγγλους .
β) Το εχω ξανααναφερει εδω μεσα το σκηνικο: Οταν γνωστος μου μαγαζατορας (με γνωριζει απο παιδι) μου λεει 'αυτα τα γυαλια κανουν 300 ευρω αλλα επειδη ειναι περσινο μοντελο θα στα αφησω 240', κ ανακαλυπτω οτι στην πραγματικοτητα ειναι 3 σεζον πισω κ οσα εχουν μεινει στο εξωτερικο προσπαθουν να τα διωξουν με 140 ευρω, καθολου δεν με αγγιζει που παει για φουντο ο μαλακας, ουτε για το οτι 'κλεινει αλλο ενα συνοικιακο μαγαζακι'. Καλα να παθει.
-
Ο χρήστης Nozomi έγραψε:
Έχω κι άλλα παραδείγματα. Οικογένεια με 4 αυτοκίνητα, σπίτια, εξοχικά, παιδιά όλα στο Κολλέγιο, ζωή και κότα (ταξίδια, εσωτερική υπηρέτρια) με 3 μαγαζιά 'τρύπες'.
Κατάστημα με 1 υπάλληλο από το οποίο ζουν πολύ καλά 3 οικογένειες (ιδιοκτήτες και 2 παντρεμένα τέκνα τους).Δυστυχώς (για μας λόγω τιμών), έχω δει και εγώ κάποιες περιπτώσεις με μαγαζάκια που οι ιδιοκτήτες του έχουν lifestyle που δεν συμβαδίζει με αυτό που θα σκέφτονταν ο καθένας απ' τημν τρύπα που εκμεταλλεύονται !
Καλά κάνουν και τα βγάζουν οι άνθρωποι, δεν τα κλέβουν.
Το πρόβλημα όμως υπάρχει όταν πληρώνουν τον εμποροϋπάλληλο 700 ευρώ και πωλούν το προϊόν τους σε απαράδεκτα υψηλή τιμή.
Δεν πειράζει, θα πάρουν το μαθηματάκι τους απ' την κρίση, όπως το παίρνουν ήδη απ' το Διαδίκτυο...δεν ειμαι σιγουρος οτι δεν κλεβουν.... οχι αποδειξεις..κ.λ.π.Μουρατο μαγαζι με πολυ ενοικιο και γενικα εξοδα???? πως βγαινει αν δεν πουλαει με ρυθμους ημερησιου τζιρου = ενοικιο.... παλιος τροπος να υπολογιζουν αν το μαγαζι παει καλα αλλιως ολα χρωστουμενα ειναι...
-
+1 σε όλα τα (κακά) παραδείγματα που ανέφεραν όλοι οι προηγούμενοι..όποιος αισχροκερδεί αυτούς τους χαλεπούς καιρούς και δεν είναι ανταγωνιστικός να κλείσει.
Γιατί δεν ανοίγουμε και ενα θεματάκι με εστιατόρια-καφετέριες-ξενοδοχεία???
Εκει να δείτε ποσοστά κερδών και αισχροκέρδιες.... -
εχω δεκαδες παραδειγματα με τραγικες διαφορες τιμων μεταξυ Ελληνικων καταστηματων και ιντερνετ (Αγγλια, Γερμανια, ΗΠΑ)
να γραψω μερικα που θυμαμαι
- παλτο γυναικειο 220€, εδω 900€ (απο επωνυμο καταστημα στην Αγγλια)
- μπλουζακια επωνυμα 40€, εδω 120€
- παπουτσια επωνυμα 60€, εδω 250€
- τσαντα γυναικεια 90€, εδω 500€
- μιξερ 220€, εδω 550€
μιλαω παντα για ακριβως τα ιδια προιοντα, και συνηθως για αγορα απο καταστηματα με φυσικη παρουσια στο εξωτερικο, οχι απλα eshops. Στις τιμες περιλαμβανεται και το κοστος αποστολης μεχρι το σπιτι σου.
τεραστιο μεριδιο ευθυνης για τις υπερβολικες τιμες στην Ελλαδα συνηθως εχει το ενοικιο που πληρωνουν τα καταστηματα. Ομως, οπως εχω ξαναγραψει, οταν για οποιοδηποτε λογο εισαι αναγκασμενος να πουλας 100-500% πανω για να εισαι κεδροφορος, αυτο σημαινει οτι η επιχειρηση σου ειναι απλα μη ανταγωνιστικη! Αρα το λουκετο ειναι θεμα χρονου.
ειδικα πλεον που το ιντερνετ εχει μπει σε παρα πολλα σπιτια, ο καταναλωτης μπορει πλεον να δει και να συγκρινει τιμες.
-
Aφού πηγαιναν και πλήρωνανα αέρα για να νοικιάσουν μαγαζιά και ενοίκια πολλών χιλιάδων, τι θα έκαναν? Θέμα χρόνου το μπούκωμα!
-
οπως καλη ωρα συμβαινει με τα tommy hilfiger. μας εχει βρίσει εμας τους ελληνες ο τομυ αλλα ενταξει δεν ειναι λογος αυτος να μην αγορασεις κατι απο την φιρμα του. οταν ομως τα μπλουζακια εδω κοστιζουν πανω απο 100ευρω και σου ερχονται απο αμερική με 30ευρω ..
και που πηγα στα mall και αγορασα το καλοκαιρι μια βερμουδα nautica στην τιμη των 90ευρω και υστερα ειδα το made in china. ευχαριστω δεν θα ξαναπαρω. οχι, nautica θα ξαναπαρω αλλα σε αυτη την τιμή δεν το νομιζω. θα πηγαίνω η factory outlet που τα βρισκω σε καλες τιμες η θα πηγαινω στα γνωστα μαγαζια που πηρα ενα napapijri στα 20ευρω με τις καρτελες του ολα πανω το ιδιο ποιοτικο με τα αντιστοιχα. για αναρωτηθείτε ποσα μαγαζια εμπορευονται τετοια προιοντα με τιμες αναλογες των εμπορικων. πανω απο 500% κερδος.
-
Με όλη την καλή διάθεση..μάλλον υπερβάλεις λιγουλάκι..
Τομμυ μπλουζάκι ακόμα και αν είναι μονόχρωμο και κοντομάνικο δεν κάνει 30 ευρώ..κάνει κάτι παραπάνω απο 35 και χωρίς μεταφορικά και δασμούς,που δεν ξέρω πόσο κοστίζουν,θα ήθελα να μάθω όμως αν κάποιος μπορεί να με διαφωτίσει..
Επίσης το συγκεκριμένο εδω δεν πουλιέται 100 αλλά η τυπική λιανική του είναι 65 αν θυμάμαι καλά.Τώρα εντάξει το 35 απο το 65 απέχει πάρα πολύ,αλλά αν υπολογίσουμε κέρδος εισαγωγέα,κέρδος λιανοπωλητή,μεταφορικά,φόρους + το γεγονός οτι τα χρώματα του net είναι παρολθόντων ετων +οτι στις εκπτώσεις αυτό το μπλουζάκι θα κοστίζει απο 39-45 έέ δε νομίζω οτι είναι τραγικά τα πράγματα -
μπλουζακια τομμυ παιρνει φιλος συχνα απο αμερικη. 40€ μαζι με τα μεταφορικα. Στα εδω μαγαζια εχει 100-120€. Μιλαω για το γνησιο προιον.
-
Μήπως είναι λίγο παραπάνω 'φιρμοποιημένα' τα συγκεκριμμένα...;; Στην Αμερικη δεν πρέπει να αποτελούν και ΣΠΟΥΔΑΙΑ φίρμα....
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
τεραστιο μεριδιο ευθυνης για τις υπερβολικες τιμες στην Ελλαδα συνηθως εχει το ενοικιο που πληρωνουν τα καταστηματα. Ομως, οπως εχω ξαναγραψει, οταν για οποιοδηποτε λογο εισαι αναγκασμενος να πουλας 100-500% πανω για να εισαι κεδροφορος, αυτο σημαινει οτι η επιχειρηση σου ειναι απλα μη ανταγωνιστικη! Αρα το λουκετο ειναι θεμα χρονου.
ειδικα πλεον που το ιντερνετ εχει μπει σε παρα πολλα σπιτια, ο καταναλωτης μπορει πλεον να δει και να συγκρινει τιμες.Κάπως ετσι είναι και η Ελληνική οικονομία τώρα που μιλάμε...! Ετοιμη για λουκέτο, αλλα το αγγουρι θα το φάμε σχεδόν όλοι..! Αυτή η θεοποιηση της ανταγωνιστικότητας είναι υπεύθυνη, για όλα....Αλλα τη ΝΙΚΕ και κάθε ΝΙΚΕ που φτιάχνει παπούτσι των 10 ευρώ και μας το πουλάει 130, με την πλάτη του Κινέζου του ενός ευρώ μεροκάματου , τη στηρίζουμε...!! Ο σκατόπουστας, ο καταστηματάρχης μας φταίει.... Γι΄αυτό λέμε οτι το καπιταλιστικό σύστημα έχει πρόβλημα...Απλά το πρόβλημα το πιάνουμε κάθε φορά απο κει που μας συμφέρει, απ΄την αλλη, δεν κάνει...Θα λερωθούμε...
-
Ο χρήστης Spartan έγραψε:
Μήπως είναι λίγο παραπάνω 'φιρμοποιημένα' τα συγκεκριμμένα...;; Στην Αμερικη δεν πρέπει να αποτελούν και ΣΠΟΥΔΑΙΑ φίρμα....δε καταλαβες, οι τιμες αυτες για Αμερικη δεν θεωρουνται φθηνες! Μη κοιτας που ο Ελληνας εχει μαθει να δινει 100-200αρικα για να παρει μπλουζες - παντελονια.
διασημα μποτακια που εδω θεωρουνται 'φιρμα' και τα πληρωνεις 220-270€, στην Αμερικη θεωρουνται απλα 'καλα', γιατι πωλουνται στην πραγματικη τους τιμη, και οχι με 400% καπελο.
περιμενω να μπει online ο φιλος που κανει αγορες απο Αμερικη για να αναφερω ακομη πιο συγκεκριμενα παραδειγματα
-
Όντως αρκετά επώνυμα και πανάκριβα στην Ελλάδα στην Αμερική δεν θεωρούνται κάτι εξαιρετικό και οι τιμές τους είναι ανάλογες.
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Προσωπικά είμαι υπέρ της συγκεκριμένης τιμής που αυτή είναι κι αν δεν σας αρέσει πάτε αλλού....όχι θα δούμε τι μπορούμε να κάνουμε και λοιπές κοροϊδίες. Αλλά θα στρώσετε που θα πάει, μερικοί θα πεινάσουν και ή θα κλείσουν ή θα λογικευτούν. Ε τότε και οι υπόλοιποι θα πρέπει να ακολουθήσουν.Καλό είναι, περα απο την ξερή τιμή ενος προιοντος, να αξιολογούμε-εκτιμούμε-πληρώνουμε και κάποια αλλα πράγματα....Και σου ξαναλέω πως η κοστολόγηση ΔΕΝ είναι κάτι απλό και στατικό, όπως θες να το παρουσιάζεις...Ακόμη και στο νετ υπάρχουν διαβαθμίσεις και διαφοροοιήσεις, στο ιδιο site, για το ίδιο προιόν...! Ακόμα και στα αυτοκίνητα, που μετά απο 3 μηνες ο γείτονάς σου το παίρνει 1500 + !!!! ευρώ φτηνότερα απο σένα...!! Αλλα εκει, τί να πούμε....;; Χορεύουμε στο ρυθμό που μας χτυπάνε..!!
Eνδυση-υπόδηση...Μυθοι και πραγματικότητα!