-
Παρήγγειλα είναι κανονικά καθώς το α γίνεται η στον αόριστο. Στα νεοελληνικά πάντως και τα 2 σωστά είναι νομίζω.
Καλοφορετα τα high heels. Θα εκτιμηθούν κι αυτά δεόντως φαντάζομαι...
-
Ο χρήστης stefan147 έγραψε:
Παρήγγειλα είναι κανονικά καθώς το α γίνεται η στον αόριστο. Στα νεοελληνικά πάντως και τα 2 σωστά είναι νομίζω.Καλοφορετα τα high heels. Θα εκτιμηθούν κι αυτά δεόντως φαντάζομαι...
Αν φτασουν ποτε ναι θα εκτιμηθουν.Ειναι τελεια αν και πληρωσα πολυ
περι παρη(α)γειλα μας ειχαν πει κατι μυστηρια στο σχολειο και ενω χρησιμοποιω το παρηγγειλα,ειχα παντα την αισθηση οτι ειναι λαθος .End offtopic -
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Το θεμα ειναι οτι ο καταστηματαρχης αγοραζει 10 τζην πχ με 100 ευρω και τα πουλαει με 170 ευρω. Οποτε βγαζει 70 ευρω το τζην. α) Με αυτα τα 70 ευρω πρεπει να καλυψει διαφορες τρυπες ενω ειναι σχεδον σιγουρο οτι δεν θα τα πουλησει και τα 10 τζην.
Επιπλεον ο πωλητης τις περισσοτερες φορες δεν μπορει να παρει αποφαση για καλυτερη τιμη. Υπαλληλος ειναι.
β) Οποτε μην ειστε ολοι τοσο απλοχερηδες και σκεφτειτε λιγο και την απεναντι πλευρα.
στο α) το μονο που μπορω να απαντησω ως πελατης που καλουμαι να αποφασισω που θα δωσω τα λεφτα μου ειναι 'κ τι με νοιαζει εμενα?'. ΔΙΚΟ του προβλημα ειναι να δουλεψει με τετοιο τροπο ωστε να τον συμφερει ΕΝΩ με κραταει ως πελατη.
Το β) κανονικα δεν πρεπει να το σχολιασω καν. Δηλαδη αυτο που μας λες ειναι 'πελατη λιανικης, σκεψου λιγο κ τον μαγαζατορα κ τα ζορια του πριν αποφασισεις να μην αγορασεις κατι απο εκεινον οταν το βρισκεις αλλου (πολυ) φθηνοτερα'. . Αυτο δεν λες?
Λοιπον παιδες, το εμποριο στην Ελλαδα ειναι σαπιο. Οπως ειναι σαπια κ σχεδον τα παντα (υγεια? εκπαιδευση? δημοσια διοικηση?). Καμμια εκπληξη εδω, γιατι να ηταν διαφορετικα? Γιατι ειναι σαπιο?
Γιατι ο εισαγωγεας θελει να πουλαει ακριβοτερα απο τον αντιστοιχο εξω?
Γιατι ο εισαγωγεας βαζει υποχρεωτικη ελαχιστη τιμη για καθε προιον στο λιανεμπορο, για να μην χαλαει την πιατσα πουλωντας φθηνοτερα ενω μπορει?
Γιατι ο χονδρεμπορος κ μετα ο λιανεμπορος βαζει 30-40-50-200-500% καπελο σε καθε βημα της διακινησης?
Γιατι ο λιανεμπορος εχει συμφωνησει να πληρωνει νοικι 2000/τμ?
Γιατι ο λιανεμπορος ειναι ενας απο τους 50 που δραστηριοποιουνται στο ιδιο αντικειμενο στον ιδιο δρομο, κ πρεπει απο ενα τεμαχιο να βγαλει 200% κερδος 'για να βγαινει'?
Γιατι ο λιανεμπορος πουλαει 100ε ενα προιον με κοστος 5ε, επειδη 'αν το πουλαει 15ε δεν θα το αγορασει κανενας/θα το παρουν μονο αλλοδαποι' οπως ειπωθηκε πιο πανω?Υπαρχει κατι απο τα παραπανω που να ΜΗΝ ισχυει κ γινεται στην ελληνικη αγορα? Οχι. Οταν λοιπον ολοι λεμε οτι το συστημα αυτο πρεπει να αλλαξει, ετσι ωστε κ οι τιμες να πεσουν, κ ο καταναλωτης να εχει οφελος, αλλα κ ο πωλητης /εμπορος να κανει καλυτερα κ αποδοτικοτερα για αυτον τη δουλεια του, ΠΩΣ θα αλλαξει το συστημα αυτο? Οταν παμε σαν τα προβατα κ πληρωνουμε κατι 50-200% ακριβοτερα απο οσο κυκλοφορει αλλου? Με παρακαλια? Με ηθικο κηρυγμα τυπου 'ξερετε, δεν ειναι σωστο αυτο που κανετε'?
Οχι, θα αλλαξει οταν κλεισουν οι περισσοτεροι, μεινουν μονο οσοι σηκωνει οι αγορα, κ προσαρμοστουν καταλληλα οταν αρχισουν να καταλαβαινουν οτι ο πελατης ηρθε, δοκιμασε, κ μετα ψωνισε απο την Αγγλια πχ οπου βρηκε το ιδιο πραγμα με λιγοτερα λεφτα. Μονο ετσι. Τα ειπε κ αλλος πιο πανω, οσο ηταν ολα καλα κ τα σκαγαμε σαν μαλακες (ή δεν υπηρχε αλλος τροπος, πχ ιντερνετ eBay eshop κλπ πριν 10 χρονια, για εμας τους μη-κοροιδα), δεν υπηρχε κανενας λογος να αλλαξει το πραγμα. Τωρα που τσουζει, καποιοι λιγοι καταλαβαινουν κ προσαρμοζονται, καποιοι περισσοτεροι χαχανιζουν κοροιδευοντας τον πελατη που του λεει 'εγω το ψωνισα απο αλλου κ θα συνεχισω να το κανω'. Ε, σκεφτειτε ποιοι θα κλεισουν...
Το θεμα ειναι οτι ισχυει αυτο που σου ειπα και το καταλαβαινεις οτι ισχυει αφου εξηγησες τους λογους. Απο εκει και περα προφανως θα διαλεξεις τι σε συμφερει και απο που θα το αγορασεις το προιον οπως κανω και εγω.
-
Ο χρήστης Tsardas έγραψε:
Μα για την Boxer το βασικο target group ηταν ο Ελληνας συνταξιουχος. Τωρα που δεν εχει να δωσει 70-90 Ευρω για ενα ζευγαρι κοιταει να κατεβει λιγο ηλικιακα. Το εργοστασιο γενικα υπολειτουργει. Για το λαουτζικο το 50αρικο για παπουτσι ειναι ταβανι.Ποτέ δεν ήταν target group της Boxer και καμιάς σοβαρής εταιρείας οι συνταξιούχοι. Είναι η μόνη μεγάλη επιχείρηση υποδημάτων που έχει επιβιώσει και μάλιστα επένδυσε πρόσφατα 25εκ. ευρώ σε καινούριο εργοστάσιο και αυτά δε γίνονται πουλώντας σε ηλικιωμένους. Απλούστατα, οι πιο νέοι σε ηλικία έπαψαν να αγοράζουν δερμάτινα παπούτσια προτιμώντας τα αθλητικά Nike, Adidas κτλ (τα οποία στις πιο πολλές περιπτώσεις δεν είναι δερμάτινα και σχεδόν ποτέ στο εσωτερικό) κάτι το οποίο δε συνέβαινε 20-30 χρόνια νωρίτερα όπου πχ στο πανεπιστήμιο ήταν αδιανόητο να πας φορώντας αθλητικά...
-
Τι θυμηθηκα τωρα,που την ειχανει πει σε ενα υποψηφιο προεδρο των ΗΠΑ γιατι φοραγε (οποια προκλησις) παπουτσι των 300$,που με την τοτε ισοτιμια ηταν κατι σαν 200 EUR
-
Ο χρήστης stefan147 έγραψε:
Στο link δεν ξέρω τι είναι, το έβαλα για να δείξω το σχέδιο. Παρήγγειλα ένα ζευγάρι χθες από κει οπότε θα δούμε σε 2-3 βδομάδες αν είναι original ή μαϊμουδέξ. Οι τιμές που αναφέρω πάντως είναι τιμές από την Tods στο Golden Hall πριν κάνα 2μηνο που είχε εκπτώσεις.
Ααα έκανες παραγγελιά? Περιμένω να μου πεις τότε. Γιατί αν δεν είναι, τότε χτύπησες φλέβα χρυσού.
Είναι από αμέρικα? Τελωνείο δεν θα έχει?Γράψε άκυρο. Τα κάνα όλα στη δουλειά χθες χωρίς πολύ προσοχή και είδα σήμερα τη χρέωση στην κάρτα και το 126 δολάρια είναι per unit. Μα τι !!
252 δολλάρια το σύνολο, τουτέστιν 180€ περίπου. Φθηνά μεν αλλά καμία σχεση με αυτό που είχα στο μυαλό μου. Σαν μ@λ@κ@ς θα την πάταγα!!
Άρα (λογικά) είναι original.
Τα τοντς και τα πραντα στη Αμερική είναι πιο ακριβά απο Ευρώπη σε κανονικές τιμές. Αυτα που βλέπει σε αυτο είναι προφανώς κομμάτια περυσινά που έχουν ξεμείνει.
-
Θα σου πρότεινα το http://www.spartoo.gr/shoes-man.php για αγορά ανδρικών παπουτσιών, έχεις χιλιάδες επιλογές για παπούτσια τέτοιου τύπου. Εκτός από την Caterpillar, υπάρχει και η Timberland και η Columbia, Merrell, Τeva, κι άλλες μάρκες.
http://www.spartoo.gr/Botes-man-sty-10218-10014-0.php#rst
Πολύ καλό site και με δωρεάν αποστολή και επιστροφή.
-
-
Θυμήθηκε τέσσερα χρόνια μετά να κάνει διαφήμιση
-
Ξέρει κανείς στην Αθήνα κάποιο μεγάλο κατάστημα με **φτηνά **ανδρικά φούτερ/πουλόβερ;
Όταν λέω 'φτηνά' εννοώ πραγματικά φτηνά και όχι 'φτηνά για πλούσιους' τύπου Factory Outlet...
Γιατί πήγα στο Factory Outlet και παραλίγο να πάθω εγκεφαλικό με τις τιμές που έβλεπα...Όσο είχα το Carrefour είχα βολευτεί. Και φτηνά και καλά...
-
Δεν δοκιμάζεις στο McArthur αλλά και στα H&M?
-
Στα H&M πήγα πριν δύο βδομάδες. Κυρίως γυναικεία και τα αντρικά απλησίαστα (για μένα).
Ωστόσο πήρα μία αθλητική ζακέτα αλλά τελικά το μετάνιωσα.
Στα MacArthur ούτε που ξέρω πως πάνε εκεί. Ξεκίνησα μία μέρα και χάθηκα...
Αλλά και εκεί πανάκριβα θα είναι.Επίσης μου κάνει εντύπωση ότι όπου έχω πάει (Empoli, Factory Outlet, H@M) τα ρούχα που βρίσκω είναι σε υπερβολικά στενή γραμμή. Υπάρχει λόγος που κάνουν τα ρούχα να είναι κολλημένα στο σώμα;
Θεωρούν ότι όλοι οι άντρες έχουμε άτριχο ανορεκτικό σώμα τύπου 'Νίνο' φωτομοντέλου;Πήγα σε μία βιοτεχνία ρούχων στην Νέα Ιωνία και προσπαθούσε ο ιδιοκτήτης να με πείσει ότι πλέον τα ρούχα πρέπει να κολλάνε πάνω στο αντρικό σώμα. Με έβαλε να δοκιμάσω κάτι παντελόνια τζιν και όλα τα παντελόνια ήταν σαν καλσόν επάνω μου... Σαν γκέυ μπαλαρίνος ήμουν με μπυροκοιλιά...
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Επίσης μου κάνει εντύπωση ότι όπου έχω πάει (Empoli, Factory Outlet, H@M) τα ρούχα που βρίσκω είναι σε υπερβολικά στενή γραμμή. Υπάρχει λόγος που κάνουν τα ρούχα να είναι κολλημένα στο σώμα;Ναι υπάρχει...προωθείτε το πρότυπο του gay άνδρα, κυρίως γιατί οι σχεδιαστές είναι gay, οπότε σχεδιάζουν με βάση το τι τους αρέσει.
ΥΓ: Το McArthur είσαι σε 15' από την γειτονιά μας μέσο Α.Ο και σε κάνα 25' από Μαραθώνος.
-
5 επτά (νομίζω έτσι το λένε
Βορέου 5, Αθήνα 105 51
21 0321 3224
Κάνε μια βόλτα, καλή ποότητα σε χαμηλές τιμές, γίνονται και παζάρια στο ταμείο.
Φέρνει συνέχεια νέο εμπόρευμα και ρώτησε για τα ανδρικά που είναι και τι έχει.
Έχω καιροό να πάω, ελπίζω να μην άλλαξε κάτι
Αν δεν σου κάνει αυτό τότε έισαι εδώ: (αστειεύομαι)
http://www.laikesagores.gr/ -
Τα McArthur είναι πανάκριβα....
Εδώ στη Γλυφάδα υπάρχει ένα carambola στην Λεωφ. Βουλιαγμένης.
Κάνε ένα κόπο να πας έχω ακούσει για καλές τιμές αλλά δεν έχω πάει -
Ο χρήστης Andreas-Qashqai έγραψε:
Τα McArthur είναι πανάκριβα....Όχι όλα τα μαγαζιά. Έχει κάποια (π.χ. το Allstars) τα οποία έχουν καλές τιμές. Εγώ έχω πάρει καλά φούτερ (χοντρά και καλής ποιότητας) με €20-25.
-
Ο χρήστης odiki_asfaleia έγραψε:
5 επτά (νομίζω έτσι το λένε
Βορέου 5, Αθήνα 105 51
21 0321 3224
Κάνε μια βόλτα, καλή ποότητα σε χαμηλές τιμές, γίνονται και παζάρια στο ταμείο.
Φέρνει συνέχεια νέο εμπόρευμα και ρώτησε για τα ανδρικά που είναι και τι έχει.
Έχω καιροό να πάω, ελπίζω να μην άλλαξε κάτι
Αν δεν σου κάνει αυτό τότε έισαι εδώ: (αστειεύομαι)
http://www.laikesagores.gr/Στη Λαϊκή του Χαλανδρίου έχω πάει δύο φορές...
Τίποτα το ιδιαίτερο. Ρούχα μεταχειρισμένα, δεύτερης διαλογής και ότι έχουν 'πετάξει' διάφοροι έμποροι και βιοτέχνες που έκλεισαν τις επιχειρήσεις τους.Το άλλο που λες είναι στο Μοναστηράκι. Αν κατέβω στο κέντρο κάποια στιγμή θα περάσω και από εκεί. Ευχαριστώ.
-
Ο χρήστης Andreas-Qashqai έγραψε:
...
Εδώ στη Γλυφάδα υπάρχει ένα carambola στην Λεωφ. Βουλιαγμένης.
Κάνε ένα κόπο να πας έχω ακούσει για καλές τιμές αλλά δεν έχω πάειΏπα! Το Carambola το έχω πάρει πρέφα στην Βουλιαγμένης. Είναι μεγάλο και βρίσκεται σε ένα εμπορικό.
Σε αυτό θα πάω σίγουρα. Είναι και καλή η βόλτα εκεί!!!!! ...
Ευχαριστώ!
-
Στα McArthurGlen έχουν προσφορές σε χειμερινά ρούχα stock τριών χρόνων σε πολύ καλές τιμές. Storm σε συμβουλεύω να περάσεις μια βόλτα. Έχει και καφεδάκι καλό να πιείς. Και θα τσιμπήσεις και μάρκα!
-
Δύσκολο να ξαναμπώ στη προσπάθεια να πάω στα mcarthur. Αν τύχει ποτέ (δηλαδή ποτέ ) και κανονίσω με παρέα τότε θα πάω. Αλλά να τρέχω μόνος μου εκεί κάτω με τίποτα...
Ήδη και στο Factory στο αεροδρόμιο που πήγα με χάλασε πολύ. Πολύ φασαρία για το τίποτα. Μόνο για βόλτες είναι αυτά και να κοιτάς πέρα/δώθε.
Eνδυση-υπόδηση...Μυθοι και πραγματικότητα!