-
Fiat Panda 1.2 του 2006 με 48.000 από αντιπρ. της Fiat ή Ford Fiesta 1.4 του 2005 με 67.000 από ιδιώτη?
-
Ο χρήστης thodwris_ έγραψε:
Fiat Panda 1.2 του 2006 με 48.000 από αντιπρ. της Fiat ή Ford Fiesta 1.4 του 2005 με 67.000 από ιδιώτη?τιμές???
-
Ο ιδιώτης το αφήνει 5.000 (αλλά πρέπει να του κάνω το service των 60.000)
και η αντιπροσωπεια 5.800 (συμπεριλαμβάνεται service). -
Ο ιδιώτης το αφήνει 5.000 (αλλά πρέπει να του κάνω το service των 60.000)
και η αντιπροσωπεια 5.800 (συμπεριλαμβάνεται service).από άποψη επιδόσεων δεν πρέπει να διαφέρουν και πολύ δεδομένο οτι ο 1,4 της φορντ είναι ψιλοχώμα...
αν υποθέσουμε οτι και τα 2 είναι σε παρόμοια κατάσταση... τότε το φιέστα ...
-
Απότι είδα στο βιβλίο service έχει κάνει service sta 35/40.000 και λείπει των 60.000.
Θα το τσεκάρει και μηχανικός φυσικά.
-
Απότι είδα στο βιβλίο service έχει κάνει service sta 35/40.000 και λείπει των 60.000.Θα το τσεκάρει και μηχανικός φυσικά.
πιο πριν δεν είχε κάνει σέρβις??
λάδια στα 10/15k??
φίλτρα?? -
Nαι εχει κανει ολα τα προηγουμενα στη Ford.
Αυτο που ειναι να γινει τωρα μονο πρεπει να κανω εγω, ποσο περιπου λετε να κοστισει το γενικο service στη fiat;
-
Nαι εχει κανει ολα τα προηγουμενα στη Fiat.Αυτο που ειναι να γινει τωρα μονο πρεπει να κανω εγω, ποσο περιπου λετε να κοστισει το γενικο service στη fiat;
Για το Πάντα, σύμφωνα με τα παιδιά στο fiat panda club, φτάνει στα 450 ευρώ εάν μιλάμε για μεγάλο (60.000 χλμ) όπου περιλαμβάνει ιμάντες. Το απλό(20.000 χλμ) 200-250 ευρώ με φίλτρα λάδια μπουζί. Πάντως οι περισσότεροι τα κάνουν έξω στα μισά λεφτά.
-
Σορρυ για το Fiesta ηθελα να πω. Του Fiat μου τα κανει η αντιπροσωπεια.
-
Σορρυ για το Fiesta ηθελα να πω. Του Fiat μου τα κανει η αντιπροσωπεια.Κοίταξε οι ιμάντες αλλάζουν αρκετά αργότερα στα 8-10 χρόνια, οπότε τώρα θα πας για φίλτρα λάδια,μπουζί, υγρά φρένων, υγρά ψυγείου. Κανονικά τα σέρβις(σύμφωνα με τη Φορντ) πηγαίνουν κάθε 20Κ/1 χρόνος λάδια , φίλτρο, κάθε 40Κ/2 χρόνια τα ίδια + υγρά φρένων, κάθε 60Κ/3 χρόνια λάδια, φίλτρα, μπουζί. Οπότε εξαρτώνται από το τι έκανε ο προηγούμενος ιδιοκτήτης.
-
Θα σου πρότεινα αφού είσαι νέος οδηγός να πάρεις ένα αυτοκίνητο με ESP.
Τα υπόλοιπα τα θεωρώ αρκετά δευτερεύοντα (επιδόσεις, κράτημα, αίσθηση, κλπ.), το ESP θα σε βοηθήσει τη μια στιγμή που θα το χρειαστείς τόσο ώστε να σου διορθώσει την όποια απειρία.
Σε αυτά τα χρήματα το fiat punto 1.4 sporting (όχι το grande, το προηγούμενο) είναι αυτό που θα βρεις. -
Ο χρήστης famas έγραψε:
Κοίταξε οι ιμάντες αλλάζουν αρκετά αργότερα στα 8-10 χρόνια, οπότε τώρα θα πας για φίλτρα λάδια,μπουζί, υγρά φρένων, υγρά ψυγείου. Κανονικά τα σέρβις(σύμφωνα με τη Φορντ) πηγαίνουν κάθε 20Κ/1 χρόνος λάδια , φίλτρο, κάθε 40Κ/2 χρόνια τα ίδια + υγρά φρένων, κάθε 60Κ/3 χρόνια λάδια, φίλτρα, μπουζί. Οπότε εξαρτώνται από το τι έκανε ο προηγούμενος ιδιοκτήτης.
Θα αφήσεις τον ιμάντα σου 10 χρόνια;
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Κοίταξε οι ιμάντες αλλάζουν αρκετά αργότερα στα 8-10 χρόνια, οπότε τώρα θα πας για φίλτρα λάδια,μπουζί, υγρά φρένων, υγρά ψυγείου. Κανονικά τα σέρβις(σύμφωνα με τη Φορντ) πηγαίνουν κάθε 20Κ/1 χρόνος λάδια , φίλτρο, κάθε 40Κ/2 χρόνια τα ίδια + υγρά φρένων, κάθε 60Κ/3 χρόνια λάδια, φίλτρα, μπουζί. Οπότε εξαρτώνται από το τι έκανε ο προηγούμενος ιδιοκτήτης.
Θα αφήσεις τον ιμάντα σου 10 χρόνια;
Κωσταντίνε μου, το λέει το επίσημο πρόγραμα της Φορντ, το Etis. Λέει για 160.000 εώς 200.000 χλμ ανάλογα το αμάξι και περίοδος από 8 εώς 10 χρόνια. Ακόμα κι οι αντιπροσωπείες τα ίδια λένε. Στο δικό μου πχ λέει 8 χρόνια ή 160Κ. Σε φίεστα 1400ρι 8βάλβιδο έλεγε 12 χρόνια ή 240Κ....Τι να πω....ακόμα κι ο GeorgeFocus Θα συμφωνήσει
-
Ναι, ξέρω μωρέ τι λένε και θέλω πολύ να το εμπιστευτώ. Απλά αν γίνει η μ@λακία και κουρέψεις το σύμπαν, αμφιβάλω αν θα σταθούν δίπλα σου... Δεν ξέρω, τα 10 χρόνια πολλά μου φαίνονται.
Το βλέπω πολύ πιο οικονομοτεχνικά το θέμα: πες μια αλλαγή ιμάντα 300 ευρώ (τσιμπημένη τιμή).
Αν κουρέψεις valvetrain πας για χιλιάρικο+.
Οπότε ίσως συμφέρει να δώσεις ένα ακόμα 300αρι στα 5 χρόνια, δεν ξέρω... -
Να πω μόνο ότι κάποια στιγμή η Ρενώ από εκεί που έλεγε κάθε 60Κ αλλαγή ιμάντα το πήγε αυθαίρετα στα 90Κ για ίδιους κινητήρες μιλάμε(Κ4J και Κ4Μ). H Χιουντάι από εκεί που ζητούσε σέρβις κάθε 7500Κ το πήγε στα 10Κ πάλι αυθαίρετα.Ειδικά για αυτό πήγαμε στην αντιπροσωπεία και μας άλλαξαν το βιβλιαράκι, γιατί λέει βάζουν καλύτερα υλικά Δλδ. υπάρχει γενικά μια άυξηση των ορίων, που δεν πιστεύω να μην γίνεται βάση κάποιας έρευνας, ούτε πως θεωρούν ότι όλα τα αυτοκίνητα κινούνται σε καλές συνθήκες.
Για τη σχέση κόστος σέρβις / πιθανή ζημία, συμφωνώ απόλυτα και θα το σκεφτώ πολύ κάποια στιγμή. -
εννοείται να παρεις το φιεστάκι, το παντα ειναι μια κατηγορια κατω, με αλλαγή ιμάντων ανα 60χιλιάδες χιλόμετρα (; ), αρκετά πιο αργο, εως τραγικό σε επιδόσεις, με μικρότερο πορτοπαγκαζ κ συγκριτικά με χειρότερη οδική συμπεριφορά.
κ σε κατανάλωση, δεν θα εχουν διαφορά.
κοιτα μόνο το φιεστα να μην ειναι κατι περίεργες εκδόσεις που εβγαζαν με υποτυπώδη εξοπλισμό (φιεστα fun κτλ) -
Κάθε 80.000χλμ ή 3 χρόνια βρήκα ότι θέλει αλλαγή ιμάντα το Panda.
Αν ισχύει δεν ξέρω. -
Ο χρήστης sotirisk82 έγραψε:
Θα σου πρότεινα αφού είσαι νέος οδηγός να πάρεις ένα αυτοκίνητο με ESP.
Τα υπόλοιπα τα θεωρώ αρκετά δευτερεύοντα (επιδόσεις, κράτημα, αίσθηση, κλπ.), το ESP θα σε βοηθήσει τη μια στιγμή που θα το χρειαστείς τόσο ώστε να σου διορθώσει την όποια απειρία.
Σε αυτά τα χρήματα το fiat punto 1.4 sporting (όχι το grande, το προηγούμενο) είναι αυτό που θα βρεις.Σε αυτή την περίπτωση σίγουρα θα το χρειαστεί το ESP...
Ειδικά πάντως στα πρώτης γενιάς ESP (πρωτης γενιάς δεν ήταν, πρωτης εφαρμογής σε οικονομικώς βατά αυτοκίνητα ήταν) ενιώθα ότι έμπαινε όποτε θυμόταν... Υπήρχαν φορές που σε έκοβε χωρις λόγο και άλλες που σε άφηνε να γλυστρίσεις παραπάνω από όσο θα έπρεπε (ίσως βέβαια να φτάινε και οι ημιάκαμπτοι και να είναι θέμα αίσθησης...)....
-
το Fiesta έχει ESP.
-
Παω για το φιεστακι. Θελει καινουργια λαστιχα και γενικο service.
-
Καλοταξιδοοοο!!!!!!!!!!!!!
Μεταχειρισμένο για νέο οδηγό