-
Σκεφτομαι να παρω νεο επαγγλεματικο αλλα δεν μπορω να αποφασισω σε τι καυσιμο.
Η διαφορα του ιδιου αυτοκινητου με διαφορετικο κινητηρα ειναι 1600Ε επιπελον για το Diesel και δεν ξερω αν με συμφερει να τα δωσω. Προκειτε για το Opel combo με 1.3cdti και τον αντιστιχο z1.4xep αμολυβδη. Ο κατασκευαστης δίδει περιπου 1,5 λίτρο διαφορα καταναλωσης σε μικτό κύκλο οποτε με τωρινες τιμες υπολογιζω να χρειαστουν και 6 χρόνια για να αποσβεσω με την οικονομια. Παρολαυτα όμως οι τιμες 'παιζουν' και μπορει το χρονικό διαστημα να αμβλυνθει ή να μικρύνει. Κύριος δισταγμος μου έιναι όμως η ποιοτητα του Diesel και οι ακριβες επισκευες που μπορεί να προέλθουν απο κακης ποιοτητας καυσιμο.
Με τα τωρινα δεδομενα δύσκολα θα φτάσω τα 20000km/year και επισης δεν εχω προβλημα με το καυσιμο μαις και μενω επαρχια.
Να κανω τη διαφορα και να παρω 'βενζινη' ή να πάω όπως πάνε σχεδόν όλοι οι επαγγελματίες? -
Η διαφορα του ιδιου αυτοκινητου με διαφορετικο κινητηρα ειναι 1600Ε επιπελον για το Diesel και δεν ξερω αν με συμφερει να τα δωσω. Προκειτε για το Opel combo με 1.3cdti και τον αντιστιχο z1.4xep αμολυβδη. Ο κατασκευαστης δίδει περιπου 1,5 λίτρο διαφορα καταναλωσης σε μικτό κύκλο οποτε με τωρινες τιμες υπολογιζω να χρειαστουν και 6 χρόνια για να αποσβεσω με την οικονομια. Παρολαυτα όμως οι τιμες 'παιζουν' και μπορει το χρονικό διαστημα να αμβλυνθει ή να μικρύνει. Κύριος δισταγμος μου έιναι όμως η ποιοτητα του Diesel και οι ακριβες επισκευες που μπορεί να προέλθουν απο κακης ποιοτητας καυσιμο.
Με τα τωρινα δεδομενα δύσκολα θα φτάσω τα 20000km/year και επισης δεν εχω προβλημα με το καυσιμο μαις και μενω επαρχια.
Να κανω τη διαφορα και να παρω 'βενζινη' ή να πάω όπως πάνε σχεδόν όλοι οι επαγγελματίες? -
Diesel ασυζητητη και τωρα με την αυξηση στην βενζινη μην το σκεφτεσαι καθολου! Σχετικα με τον προβληματισμο σου περι ντηζελ, ρωτα τους επαγγελματιες οδηγους που βαζουν για να σου πουν! Παντως επειδη μενεις επαρχεια η βενζινη θα παει στον θεο!
-
Αν σε ρώταγε κάποιος να του δώσεις δάνειο 1500 ευρώ και να στο αποπληρώσει άτοκα σε 6 χρόνια θα το έκανες?
Επίσης αν πάθει μια ζημιά η τρόμπα του common rail θα χρειαστείς 18 χρόνια για να το αποσβέσεις.
ΥΓ. Το πιθανότερο η τιμή του καυσίμου να αυξάνεται μαζί σε βενζίνη και ντίζελ.
-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
Αν σε ρώταγε κάποιος να του δώσεις δάνειο 1500 ευρώ και να στο αποπληρώσει άτοκα σε 6 χρόνια θα το έκανες?Επίσης αν πάθει μια ζημιά η τρόμπα του common rail θα χρειαστείς 18 χρόνια για να το αποσβέσεις.
ΥΓ. Το πιθανότερο η τιμή του καυσίμου να αυξάνεται μαζί σε βενζίνη και ντίζελ.
1.) τρελος είσαι?
2.) δεν ξερω αν θα ειναι 18 αλλα παντως θα μου πεσουν σιγουρα τα μαλλια
3.)η τιμη θα ανεβαινει, αλλα η διαφορα θα μεινει η ίδια? Αυτο ειναι το αγνωστο Χ -
Ο χρήστης nEK έγραψε:
1.) τρελος είσαι?απάντησες μόνος σου λοιπόν. Τώρα αν τα χρόνια είναι 4 ή 8 έχει διαφορά?
-
Η διαφορά στην κατανάλωση είναι πολύ μεγαλύτερη σε πραγματικές συνθήκες. Εκεί θεωρώ οτι το πετρέλαιο υπερτερεί. Η ροπή από το ...0 βοηθά πολύ. Επίσης ναι μεν το common rail είναι απλησίαστο, αλλά το κόστος χρήσης είναι σημαντικά χαμηλότερο σε ένα πετρελαιοκίνητο. Προσωπικά θεωρώ οτι αξίζει τον κόπο
-
Δεν ξερω αν εχει διαφορα μιας και το υπολογιζω μεταξυ 4- χρονια αλλα ποτε δεν ξερεις!
Αλλα τι να πω, η οικονομια θα φαινετε αμεσα στη τσεπη απο τη καταναλωση, και συν του ότι θα αγορασθει με διακανονσιμο το αυτοκινητο!!
Δύσκολη η σύγκριση με πολλες αγνωστου χρόνου εκπλήξεις που κοστίζουν!! -
Εκείνο που με ενοχλεί περισσότερο απόλα δεν είναι η αύξηση της φορολογίας λόγω κινδύνου χρεωκοπίας αλλά το απίστευτο μπουρδέλο στην αγορά καυσίμων. Έχουν περάσει δεν ξέρω και εγώ πόσες ΑΧΡΗΣΤΕΣ κυβερνήσεις και ούτε μια δεν κατάφερε να βάλει τάξη στη νοθεία, την κλοπή ποσότητας, στο νέρωμα, την κλεψιά. Είμαστε η μοναδική χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση (με επιφύλαξη για Βουλγαρία ίσως) που ΤΡΕΜΕΙΣ να βάλεις βενζίνη ή πετρέλαιο μην είναι νοθευμένο και σου καταστρέψει το αυτοκίνητο που δεν χρωστάς σε κανένα ΚΕΡΑΤΑ.
ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ ΡΕΕΕΕ.. ΠΑΡΤΕ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΙΣ ΛΕΜΟΝΟΚΟΥΠΕΣ. ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ... -
Ο χρήστης kalmik έγραψε:
Εκείνο που με ενοχλεί περισσότερο απόλα δεν είναι η αύξηση της φορολογίας λόγω κινδύνου χρεωκοπίας αλλά το απίστευτο μπουρδέλο στην αγορά καυσίμων. Έχουν περάσει δεν ξέρω και εγώ πόσες ΑΧΡΗΣΤΕΣ κυβερνήσεις και ούτε μια δεν κατάφερε να βάλει τάξη στη νοθεία, την κλοπή ποσότητας, στο νέρωμα, την κλεψιά. Είμαστε η μοναδική χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση (με επιφύλαξη για Βουλγαρία ίσως) που ΤΡΕΜΕΙΣ να βάλεις βενζίνη ή πετρέλαιο μην είναι νοθευμένο και σου καταστρέψει το αυτοκίνητο που δεν χρωστάς σε κανένα ΚΕΡΑΤΑ.
ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ ΡΕΕΕΕ.. ΠΑΡΤΕ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΙΣ ΛΕΜΟΝΟΚΟΥΠΕΣ. ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ...Χαμενες θα πανε και οι λεμονοκουπες αστο! Να ναι και οι 300 στη Βουλη και να παει καποιος με αρχ@@ια και να τους τιναξει στον αερα! Να δεις πως καθαριζει ο τοπος μια και καλη Ουτε πετραδακι να μην μεινει.
-
Ελα μην ξεφευγουμε απο το θεμα παρακαλω!
Μαλλον για βενζινη θα παω γιατι όσο και να ακριβυνει η βενζινη εγω μπροστατζα δεν δινω με κινυδω να τα χασω τα λεφτα απο τυχον αλλα προβλήματα απο ποιοτητες καυσιμων και ανταλλακτικων κλπ -
Πόσα χρόνια σκοπεύεις να το κρατήσεις;
-
ξερω γω?
Αν κρινω απο το επιβατικο τουλαχιστον 8, αλλα εως τότε δεν ξερει κανεις τι γίνετε!
Μπορει να τα κονομησω και να παρω αλλα δυο ή να φαληρησω και να παρω παπακι με τρειλερ για τα εργαλεια!!!
Παντως περισσοτερα απο το μεσο ορο νομιζω -
Ο χρήστης nEK έγραψε:
Παντως περισσοτερα απο το μεσο ορο νομιζωΠάρε πετρέλαιο,
αλλά να το πηγαίνεις μαλακά γιατί αυτές οι μηχανές δεν αντέχουν συνέχεια τέρμα γκάζι. -
Πετρελαιο....Αυτα με common rail ζημιες και δωθε κειθε κατι @ρχιδι@ ειναι σπανιες ζημιες.....Εχει το αφεντικο του πατερα μου golf mk2 1.6 diesel και ειναι σκυλι!
-
εγω θα επαιρνα ντιζελ.
αυτα που λετε για ζημιες δεν τα παιρνω στα σοβαρα,τοσα φορτηγα καινουρια που κυκλοφορουν δεν παθαινουν τιποτα.η βενζινη ειναι ακριβοτερη και μαλιστα θα αυξηθει περισσοτερο απο το ντιζελ,ασε που καιει και λιγοτερο.
οποτε ντιζελ χαλαρα. -
Ο χρήστης GiwrgosFocus έγραψε:
Πετρελαιο....Αυτα με common rail ζημιες και δωθε κειθε κατι @ρχιδι@ ειναι σπανιες ζημιες.....Εχει το αφεντικο του πατερα μου golf mk2 1.6 diesel και ειναι σκυλι!Τι να πάθει το μκ2 ρε Γιώργη
-
Ο χρήστης GiwrgosFocus έγραψε:
Πετρελαιο....Αυτα με common rail ζημιες και δωθε κειθε κατι @ρχιδι@ ειναι σπανιες ζημιες.....Εχει το αφεντικο του πατερα μου golf mk2 1.6 diesel και ειναι σκυλι!μαλακωσα ,μολις πιασουμε τον ανηφορο θα μου κλασεις τον γκιωνη
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Πετρελαιο....Αυτα με common rail ζημιες και δωθε κειθε κατι @ρχιδι@ ειναι σπανιες ζημιες.....Εχει το αφεντικο του πατερα μου golf mk2 1.6 diesel και ειναι σκυλι!
Τι να πάθει το μκ2 ρε Γιώργη
Aυτο να μου πεις!Αλλα εχω και εναν Θειο μου που εχει το turneo connect tdci 2.0 με 133 αλογα(?) και ειναι απροβληματιστο!
μαλακωσα ,μολις πιασουμε τον ανηφορο θα μου κλασεις τον γκιωνη
Το σαραντατριο να εχει κοψει καπιστρι,να εχει σηκωσει πανι και να σανιδωνει τωρα να δινει!ΤΟΥΦΑ ΤΟ ΝΤΟΥΜΑΝΙ!
diesel η βενζινοκινητο?