-
ειστε
-
Ο χρήστης PuntoLord έγραψε:
λόρδε ..... πιστεύεις ότι πχ μια 325 είναι πιο αργή από την 320d ???
τα diesel μοτέρ, πολύ πρόχειρα τώρα, είναι συμφέρουσα αγορά αν γράφεις πολλά ταξιδιάρικά χλμ ή όταν το κράτος παίζει με τους φόρους ώστε να συγκρατήσει το diesel για τους επαγγελματίες μεταφορείς.
Καθημερινό όχημα θα ήθελα κι εγώ ένα V50 D5, αλλά για να γουστάρω, κάποιο ατμοσφαιρικό Honda nsxR-typeR EP3 να ουρλιάζει ψηλά
Συγκρίνεις ανόμοια οχήματα, 325i vs 330d έχουν ίδιο κινητήρα (3000cc) και παρόμοια ιπποδύναμη (218 vs 231)......επιδόσεις ίδιες ακριβώς......
Μετα απο τοσες σελιδες συζητησεων εξακολουθεις να συγκρινεις ανομοια πραγματα...turbo diesel με ατμοσφαιρα βενζινη....keep walking
-
Ο χρήστης VolvoZeus έγραψε:
λόρδε ..... πιστεύεις ότι πχ μια 325 είναι πιο αργή από την 320d ???
τα diesel μοτέρ, πολύ πρόχειρα τώρα, είναι συμφέρουσα αγορά αν γράφεις πολλά ταξιδιάρικά χλμ ή όταν το κράτος παίζει με τους φόρους ώστε να συγκρατήσει το diesel για τους επαγγελματίες μεταφορείς.
Καθημερινό όχημα θα ήθελα κι εγώ ένα V50 D5, αλλά για να γουστάρω, κάποιο ατμοσφαιρικό Honda nsxR-typeR EP3 να ουρλιάζει ψηλά
Συγκρίνεις ανόμοια οχήματα, 325i vs 330d έχουν ίδιο κινητήρα (3000cc) και παρόμοια ιπποδύναμη (218 vs 231)......επιδόσεις ίδιες ακριβώς......
Μετα απο τοσες σελιδες συζητησεων εξακολουθεις να συγκρινεις ανομοια πραγματα...turbo diesel με ατμοσφαιρα βενζινη....keep walking
+1... Αγαπητέ λορδε προσπάθησε να καταλάβεις ότι συγκρίνεις ανομοια πράγματα ... Καταντας απυθμενα κουραστικος....
-
Το ερώτημα που μου απήφθυνε ο johnkyr ήταν :
Ο χρήστης johnkyr έγραψε:
λόρδε ..... πιστεύεις ότι πχ μια 325 είναι πιο αργή από την 320d ???Εκεί απάντησα :
+1... Αγαπητέ λορδε προσπάθησε να καταλάβεις ότι συγκρίνεις ανομοια πράγματα ... Καταντας απυθμενα κουραστικος....
Ερώτηση - Απάντηση...τόσο απλά....
-
Ο χρήστης sv2 έγραψε:
Το ξέρω αλλά δεν έχω παρατηρίσει κάτι ούτε στο αυτοκίνητο με βενζίνη 3-4 μηνών,ούτε στην εξωλέμβια με βενζίνη 10 μηνών τουλάχιστον αλλά ούτε και στην γεννήτρια που έχω στο σπίτι με βενζίνη τουλάχιστον 10 ετών που έχω σε μπιτόνι.
3-4 μηνών βενζίνη είναι για πέταμα, δεν συζητάμε για παραπάνω.
2χρονο έχεις στο σκάφος; Έβαλες μπροστά και πήρε κανονικά με 10 μηνών βενζίνη;
-
Ο χρήστης Pai Mei έγραψε:
Το ξέρω αλλά δεν έχω παρατηρίσει κάτι ούτε στο αυτοκίνητο με βενζίνη 3-4 μηνών,ούτε στην εξωλέμβια με βενζίνη 10 μηνών τουλάχιστον αλλά ούτε και στην γεννήτρια που έχω στο σπίτι με βενζίνη τουλάχιστον 10 ετών που έχω σε μπιτόνι.
3-4 μηνών βενζίνη είναι για πέταμα, δεν συζητάμε για παραπάνω.
2χρονο έχεις στο σκάφος; Έβαλες μπροστά και πήρε κανονικά με 10 μηνών βενζίνη;
Θα έχει λογικά λιγότερα οκτάνια, αφού οι χημικές ενώσεις που μπαίνουν για να τ' ανεβάσουν, είναι ιδιαίτερα πτητικές, αλλά αν το μοτέρ δεν έχει απαιτήσεις, θα την κάψει υποθέτω...
Σε δίχρονο μοτέρ, αν η βενζίνη είναι με λάδι μέσα θέλει....κούνημα! Αλλιώς, κινδυνεύεις να καις καθαρή βενζίνη, οπότε παίζει να κολλήσει το μοτέρ!
-
Ακόμα και σε σκάφη με σχετικά παλιά 2χρονα εξωλέμβια μοτέρ, η μίξη γίνεται αυτόματα, οπότε δεν χρειάζεται να σε απασχολεί καθόλου. Απλά τσεκάρεις τακτικά την στάθμη του λαδιού στο δοχείο.
Στο καρτ φυσικά την μίξη την κάνεις ο ίδιος, και πράγματι πρέπει να ανακατευτεί καλά το μίγμα. Συχνό τσεκάρισμα θέλει και το φιλτράκι βενζίνης, αν βουλώσει το στέγνωμα-κόλλημα είναι σίγουρο.
Πέραν αυτού, η πολυκαιρισμένη βενζίνη -από τους 2 μήνες και μετά- επηρεάζει πολύ την απόδοση και καλό είναι να μην χρησιμοποιείται. Δεν συζητάω για 10 μήνες και 1 χρόνο, που έχει γίνει νερό...
-
Ισχύει ότι για ίδιου βάρους, αεροδυναμικής, αντιστάσεων και τριβών αυτοκίνητα πιο γρήγορος θα είναι ο στέλνων επιτυχώς περισσότερα άλογα στο δρόμο. Όχι όμως μέγιστα άλογα αλλά τα άλογα τη στιγμή της σύγκρισης. Το αν βγαίνουν στις 4000 ή στις 7000 και αν είσαι με 3η ή 4η δεν παίζει ρόλο. Αν πηγαίνουν με την ίδια σταθερή ταχύτητα πχ 80χλμ άσχετα από σχέση κιβωτίου, διαφορικό και λάστιχα θα βγάζουν τα ίδια άλογα. Αν επιταχύνουν θα πάει πιο μπροστά όποιος θα βγάζει περισσότερα άλογα από τον άλλον στις στροφές του κινητήρα που θα ακολουθήσουν.... Επειδή κάθε σύγκριση σαν την προηγούμενη στο δρόμο είναι δύσκολη και τελικά δεν εξαρτάται από το είδος του καυσίμου (ίδιο πρόβλημα σύγκρισης υπάρχει ακόμα και με το ίδιο καύσιμο) πιο καλό είναι το 0-100 ή καλύτερα 0-160 ή ακόμα καλύτερα το 60-160 κλπ.
Με λεπτομερή καμπύλη ροπής και σχέσεων μετάδοσης μπορεί ο καθένας να προβλέψει με μεγάλη επιτυχία το ποιος θα προηγηθεί σε κάθε στιγμή.... αν και πάλι είναι λίγο ως πολύ πιο δύσκολο να αποφανθείς για μια πιο παρατεταμένη σύγκριση με αλλαγή ταχύτητας.
Μετά από αυτά νομίζω ότι πρέπει να ξεπεράσουμε το θέμα επιδόσεων γιατί δεν εξαρτώνται από το είδος του καυσίμου. Οι διαφορές που προκύπτουν από το είδος του καυσίμου μπορεί να είναι σε αίσθηση, ήχο, κραδασμούς, μυρωδιά στο βενζινάδικο, ντουμάνι στην εξάτμιση, στο ζύγισμα και σίγουρα είναι σε κατανάλωση. Ας αφήσουμε τις επιδόσεις εκτός....
diesel η βενζινοκινητο?