-
Ο χρήστης italakias έγραψε:
τοσα φορτηγα καινουρια που κυκλοφορουν δεν παθαινουν τιποτα.Τα φορτηγά δεν φοράνε τον 1,3 της όπελ και είναι ΑΚΡΙΒΑ.
-
τι σχεση εχει αυτο;
-
Ότι και να πάρεις δεν θα δεις μεγάλες διαφορές με τα χλμ. που κάνεις και τα χρόνια που θα το κρατήσεις. Μη δυιλίζεις τον κώνωπα.
-
Leasing και πετρελαιο;
-
Δεν διυλιζω το κώνωπα, απλα θελω να παρω μια απόφαση χωρις να το μετανοιωσω μετα! Για leasing δεν το σκεφτομαι μιας και δεν εχω μεγαλα εισοδηματα.
-
ως επαγγελματικο λογικα θα εχεις αναγκη απο δυναμη για τις περιπτωσες που το φορτωνεις..
προτεινω πετρελαιο για τους εξης λογους.
1)εχεις δυναμη-ροπη απο χαμηλα
2)ακομα κ σε συνθηκες πιεσης η διαφορα στην καταναλωση ειναι αμελητεα,εναντιθεσει με οποιονδηποτε βενζινοκινητηρα,οποιος σε τετοιες περιπτωσεις πινει τον βοσπορο..
3)ειναι σαφως πιο αξιοπιστοι οι πετρελαιοκινητηρες κ με μεγαλυτερη διαρκεια ζωης.
4)αν ειναι να αποκτησεις προβλημα στον κινητηρα,γιατι πρεπει να γινει αποκλειστικα με τον πετρελαιοκινητηρα?με τον βενζινοκινητηρα δηλαδη δεν παιζει να παθεις τιποτα απολυτως?ελεος με αυτες τις νοοτροπιες δηλαδη..
αν φοβασαι βαζε καυσιμο εκει που βαζουν επαγγελματιες,οπως οδηγοι φορτηγων η ταξι.αυτοι λογικα εχουν εμπειρια κ δεν ρισκαρουν με νοθευμενο καυσιμο..εμεις παντως με 3 πετρελαιοκινητα στην οικογενεια(κ αναμενεται τουλαχιστον 1 ακομα) βαζουμε απο το ιδιο πρατηριο(σε περιπτωση που συμβει κατι ξερουν οτι παντα βαζουμε απο αυτους,οποτε δεν γλυτωνουν) το οποιο εχουμε επιβεβαιωσει οτι χρησιμοποιουν κ επαγγελματιες.. -
νομιζω πως εχω καταληξει στο πετρελαιο!! Αν εξαιρεσουμε την αρχικη διαφορα στη τιμη, που μπορει να τη θεωρησω ως επενδυση για το μελλον το πετρελαιο συμφερει!!
Δεν χαλαν καθε μερα οι κινητηρες. Αν ηταν ετσι όσοι κυκλοφορουν με diesel θα επρεπε να το είχαν σκυλομετανιωσει!! Θα προσεχω απο που θα βαζω πετρελαιο και καπου καπου καποιο καθαριστικο και τελος!!
Α, και παντα τιμολογιο στα καυσιμα!! -
Ο χρήστης nEK έγραψε:
νομιζω πως εχω καταληξει στο πετρελαιο!! Αν εξαιρεσουμε την αρχικη διαφορα στη τιμη, που μπορει να τη θεωρησω ως επενδυση για το μελλον το πετρελαιο συμφερει!!
Δεν χαλαν καθε μερα οι κινητηρες. Αν ηταν ετσι όσοι κυκλοφορουν με diesel θα επρεπε να το είχαν σκυλομετανιωσει!! Θα προσεχω απο που θα βαζω πετρελαιο και καπου καπου καποιο καθαριστικο και τελος!!
Α, και παντα τιμολογιο στα καυσιμα!!Το σωστοτερο πραγμα διαλεξες! Αυτο που εγραψα και εγω! DIESEL και ξερο ψωμι!
-
Βενζινοκίνητο.......μην ακούω για diesel και π@π@ριές.....
-
Καλά, για επαγγελματικό εννοείται diesel! Εδώ άλλοι κάνουν αμάν να πάρουν κι εσύ που μπορείς... Σχετικά με το κόστος, για μένα είναι λάθος να υπολογίζεις πόσο σε συμφέρει βάσει μόνο της διαφοράς τιμής και κατανάλωσης. Θα ήταν έτσι αν το βενζινοκίνητο με το πετρελαιοκίνητο ήταν ακριβώς ίδια αυτοκίνητα με μόνες διαφορές στην τιμή κτήσης (υπέρ της βενζίνης) και στην κατανάλωση (υπέρ του πετρελαίου). Δεν είναι όμως έτσι, καθώς υπάρχουν κι άλλοι παράγοντες (που έχουν αναφερθεί κατά βάση):
- Κατ' αρχήν η ροπή από χαμηλά... Εκτός απ' την αίσθηση σε επιτάχυνση, ρεπρίζ κτλ. είναι και πολύ χρήσιμη για επαγγελματική χρήση (όταν θα το έχεις φορτωμένο κτλ.).
- Μακροζωία κινητήρα (με σωστή συντήρηση πάντα). Άλλο να έχεις όριο ζωής τα 200-250000 km με τη βενζίνη (κι αυτό αισιόδοξα) κι άλλο τα 500000 και βάλε με το πετρέλαιο.
- Λογική κατανάλωση ακόμα και σε συνθήκες που πιέζεις περισσότερο τον κινητήρα.
Βέβαια υπάρχουν και αρνητικά:
- Ευαισθησία κινητήρα σε κακής ποιότητας καύσιμο (είπαμε βάζεις από επιλεγμένα!).
- Ο πετρελαιοκινητήρας δε στροφάρει ψηλά και γενικά δεν ενδείκνυται για χρήση στο όριο. Αλλά σε επαγγελματικό όχημα δε νομίζω να σε απασχολεί κάτι τέτοιο...
Οπότε από μένα πετρέλαιο
-
ακομα ψαχνω να βρω τι διαφορετικο ειπα εγω στην απαντηση μου απο αυτα που εγραψε ο τιμ..
-
Ο χρήστης PuntoLord έγραψε:
Βενζινοκίνητο.......μην ακούω για diesel και π@π@ριές.....Είδε το φως το πραγματικό!
-
Αυτό με την μεγαλύτερη διάρκεια ζωής και μεγαλύτερη αντοχή του diesel είναι μύθος, δεν καταλαβαίνω γιατί αναπαράγεται τόσο πολύ.
-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
Αυτό με την μεγαλύτερη διάρκεια ζωής και μεγαλύτερη αντοχή του diesel είναι μύθος, δεν καταλαβαίνω γιατί αναπαράγεται τόσο πολύ.Το 1.000.000 + χλμ, δεν νομιζω να ειναι μυθος
-
Με τη λογική αυτή ένας βενζινοκινητήρας είναι 3 φορές πιο ανθεκτικός από έναν diesel
Ο μύθος είναι πως οι diesel είναι εγγενώς πιο ανθεκτικοί από τους otto.
-
H κουβέντα έχει πολύ ψωμί.
Ένας πετρελαιοκινητήρας εργάζεται σε σημαντικά χαμηλότερες στροφές και θερμοκρασίες από έναν βενζινοκινητήρα. Αυτά συμβάλλουν πολύ στην μακροζωία του.
Όμως παράλληλα εργάζεται σε πολύ υψηλότερες συμπιέσεις και είναι, συνήθως, υπερτροφοδοτούμενος. Αυτά είναι αρνητικά, και εν μέρει για την συμπίεση διορθώνεται με την πολύ πιο στιβαρή κατασκευή του. Δεν είναι τυχαίο ότι ένας πετρελαιοκινητήρας, ακόμη και ατμοσφαιρικός, είναι πιο βαρύς από έναν βενζινοκινητήρα αναλόγων επιδόσεων.
Η τελική σούμα είναι συνήθως θετική για το πετρέλαιο, αν και τα τελευταία χρόνια οι διαφορές μειώνονται. -
Ο χρήστης C.L.A.B. έγραψε:
ακομα ψαχνω να βρω τι διαφορετικο ειπα εγω στην απαντηση μου απο αυτα που εγραψε ο τιμ..Χεχε τώρα που τα ξαναδιαβάζω έχεις δίκιο, προηγουμένως δε διάβασα με λεπτομέρειες όλα τα post
-
Ακομη δεν εκλεισα το αμαξι, προλαβενω να αλλαξω γνώμη πάλι΄...
-
oxι δεν προλαβαινεις,ντιζελ θα παρεις.
-
Ο χρήστης nEK έγραψε:
Ακομη δεν εκλεισα το αμαξι, προλαβενω να αλλαξω γνώμη πάλι΄...Το ντιζελ ειναι ο φιλος του επαγγελματια!Μην κανεις βλακεια και αγορασεις βενζινοκινητο επαγγελματικο! Αυτα μονο οι γυφταιοι τα κανουν επειδη θελουν να ακουνε ηχο...
diesel η βενζινοκινητο?