-
Οι τσαγγαριδες, οσο και αν καποιοι θα πουν 'μα ποσοι να υπαρχουν πια?' , απ οτι βλεπω γυρω μου δε καταλαβαινουν τιποτα και μαλιστα ειναι απο τους λγιους κερδισμενους της ολης καταστασης.. Ειναι ενας γερακος στη γειτονια μου και προσφατα εκανε και ολικη αναβαθμιση χωρου, βιτρινας-εικονας.. Πριν κανα μηνα εβλεπα και σχετικο ρεπορταζ..
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Κάπου διάβασα οτι στο κραχ που είχε γίνει στην Αμερική ανακαλύφθηκαν ή αναπτύχθηκαν τα εξής: τζόγος, χοτντογκ, μοδίστρες, τσαγκάρηδες.
Σίγουρα ξέχασες και τα μπουρδέλα...
……αμ δεν τα ξέχασε, αυτά έχουν πατώσει!!!. Όταν οι έγχρωμοι έχουν βγάλει τα μαγαζιά τους στο πεζοδρόμιο, και δεν αστυνομεύονται, τα ‘σπίτια’ με τους φόρους θα ζήσουν…..μην μου ζητάτε περισσότερα…
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Οι τσαγγαριδες, οσο και αν καποιοι θα πουν 'μα ποσοι να υπαρχουν πια?' , απ οτι βλεπω γυρω μου δε καταλαβαινουν τιποτα και μαλιστα ειναι απο τους λγιους κερδισμενους της ολης καταστασης.. Ειναι ενας γερακος στη γειτονια μου και προσφατα εκανε και ολικη αναβαθμιση χωρου, βιτρινας-εικονας.. Πριν κανα μηνα εβλεπα και σχετικο ρεπορταζ..+ποδηλατάδικα!
-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Κάπου διάβασα οτι στο κραχ που είχε γίνει στην Αμερική ανακαλύφθηκαν ή αναπτύχθηκαν τα εξής: τζόγος, χοτντογκ, μοδίστρες, τσαγκάρηδες.
Και συμπληρώνω επεξηγώντας στους νεότερους…
Τζόγος = φλούδα ελπίδα.
Χοντογκ = ψόφιο φαγητό, για ψόφια πορτοφόλια.
Μοδίστρες= για μεταποιήσει και εφαρμογή των παλαιών και μπαλώματα των φθαρμένων.
Τσαγκάρηδες= πρόσθετες σόλες για τα παλιά παπούτσια.Και κακό χρόνο να έχουν, δυστυχώς αυτό άρχισε και συμβαίνει. Παντός το πρώτο που έκαναν, από όπου και θα τα αρπάξουν, εξαθλιώνοντας έτι περισσότερο τους έλληνες, μιναρές πολίτες, είναι ο τζόγος, βλέπε φρουτάκια.
Ήταν ανάγκη να την δω αυτήν την ενότητα??....
ΑΝΤΩΝΗΣ. -
Ο χρήστης Mad_Max_Geo έγραψε:
Μοδιστρες εεε?Ειναι η μανα μου μοδιστρα και δεν την εχει αγγιξει και τοσο πολυ η κριση...Ολοι θα ραβουν ρουχα...Ειδικα αμα εχεις ενα αλφα ονομα στον χωρο σου.
Επισης και στο βουλκανιζατερ που δουλευει ο πατερας μου δεν εχουν νιωσει κριση...Ουτε η δουλεια εχει πεσει...
ΚΑΙ ΜΑΚΑΡΙ, οι γονής σου να μην τους αγγίξει η κρίση. Τρία ευπρεπή μοδιστράδικα στην γειτονία μου έκλισαν, που έβγαζαν καλά χρήματα. Όλοι πελάτες μου. άνοιξαν τρία υπόγεια για επισκευές, με φάτσες που να μην στα λέω, και κάνουν διορθώσεις, όλοι αλλοδαποί.
Εκεί όμως που έχω έγκυρες στατιστικές μαζί με εμένα, η πώληση ελαστικών τα 2 τελευταία χρόνια έπεσαν 60%. Ας μιλήσουν οι συνάδελφοι.
ΑΝΤΩΝΗΣ. -
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Τα γραφεία ευρέσεως εργασίας .......
…που νοικιάζουν υπαλλήλους. Στην ΔΕΗ όπου έχει διαφανεί και σκάνδαλο, τον καθαρισμό του κεντρικού κτιρίου, τον έχει ιδιώτης. Πλήρωνε τους καθαριστές 2,5ε την ώρα και παλιωνότανε 9ε!!!.....οι μονοί νταμαρτζήδες που επιζούν…..να δούμε ποτέ θα τους φάμε.
Α. -
«Οχι στην Τυραννία & το B(ρ)όγχο των Πλαστικών»
Για το πρώτο κοντός ψαλμός αλληλούια……
Για το δεύτερο μην περιμένεις τίποτα, πέταξε το πουλάκι για το βαμβάκι και το γυαλί.
Α. -
antonis-team χωρίς να θέλω να γίνω αδιάκριτος, κι εφόσον θες, μπορείς να μας δώσεις ένα μέγεθος (ως ποσοστό) τι πτώση έχεις (αν έχεις) στα αυτοκίνητα προς επισκευή (δηλαδή στην πελατεία γενικότερα);
Γιατί από όσα εξουσιοδοτημένα έχω περάσει το τελευταίο διάστημα, έχω παρατηρήσει πως είναι πολύ πεσμένη η κίνηση...
-
«Εταιρίες πληροφορικής που ΔΕΝ κάνουν δουλιές (μόνο) με το Δημόσιο. Ειδικά όσες δραστηριοποιούνται σε παγκόσμια κλίμακα (δουλεύω σε τέτοια) δεν νιώθουν τίποτα. Βέβαια αυτό δε σημαίνει ότι καλοπερνάμε, αλλά κίνδυνο να μείνουμε στο δρόμο δε νομίζω ότι διατρέχουμε.»
Ανταπαντώ…..μακάρι φιλέ μου. Η ανιψιά μου είναι σε τέτοια πολυεθνική στην Αθήνα. Δυο πτυχία ανωτέρας, και μεταπτυχιακό στην Γαλλία. Από 1200 καθαρά τον μήνα, 800 μεικτά. Ετοιμάζετε να γυρίσει Γαλλία.
Ο ανιψιός, τέρας μόρφωσης στην πληροφορική. Δυο πτυχία ανωτέρας, δυο μεταπτυχιακά. Έχει γράψει 5 βιβλία για το αντικείμενο που διδάσκονται. Έβαλε της βάσεις για το ΤΑΧΙΣ. Παρατήθηκε από το δημόσιο 2500ε , διδάσκει σε πανεπιστήμιο στης σκανδιναβικές χώρες, και βγάζει και ένα ντοκτορά!!. Αγόρασε σπίτι, το παιδί του άμεσος σε σταθμό και η γυναίκα του διδάσκει σε άλλο πανεπιστήμιο. Έφυγε σχεδόν πριν 2 χρόνια!!!.
Η κόρη μου η μεγάλη. Ένα πτυχίο ανώτατης σχολής, ένα μεταπτυχιακό, και φυτοζωεί με ‘μπλοκάκι’. Ψάχνετε για εξωτερικό.
Η μικρή μου κόρη. Μέσα μαζικής ενημέρωσης, επικοινωνίας και δημοσιογραφίας, επικοινωνιολόγος, αποφοίτησε μέσα στης πρώτες από το καποδιστριακό Αθήνας. Και της τρις ειδικότητες. Η παντιος έχει δυο, ο Πειραιάς δυο, η Θεσσαλονίκη δυο!. Πριν μερικές μέρες βραβεύτηκε η ομάδα της, σαν η καλύτερη στο χώρο της διαφήμισης πανελλαδικά. Είναι ανάρπαστη από της πολυεθνικές και της άλλες του κλάδου στον χώρο της διαφήμισης, η οποία δεν περνά κρίση. Κατακλύζετε από προτάσεις. Μην μιλάμε για χρήματα…ψάχνει και για δεύτερη δουλειά. Δουλεύει από της 10 το πρωί μέχρι τα ξημερώματα πολλές φόρες. Μένουν μαζί μου….και ούτε λόγος για παντρειά από μέρος τους…..
Όλα τα παιδιά που προανέφερα + τρις γλώσσες + τα ελληνικά….και όχι όπως τα γράφω εγώ ο ανορθόγραφος.Είμαι παράλογος όταν φωνάζω ψεύτες και κλέφτες?, «λεφτά υπάρχουν», μα δεν μας είπαν ότι τα έχουμε εμείς.
« μαζί τα φάγαμε»….μα το δικό μας στομάχι έχει κολλήσει την πλάτη, το δικό τους κρέμεται. Αλλά καλεί μαλακες ήμαστε. Μπορεί το ψαρί να βρωμάει από το κεφάλι που λένε, μα είναι παραμύθι της χαλιμας. Όλο το σόμα είναι βρόμιο. Και δεν έχει δίκιο η σκουπιδοσακουλα, όταν έλεγε ότι οι «πολίτες διαφθείρουν τους πολιτικούς»?. Δεν τους γλύφαμε, δεν του πληρώναμε για μια θέση στο δημόσιο?.
Ας τους φάμε στην μούρη τώρα…..
ΑΝΤΩΝΗΣ. -
Οι ιστοριες που μας ειπες ειναι αρκετα αντιπροσωπευτικες για το τι συμβαινει στις ηλικιες 26-29 αυτες τις μερες...Και κυριως για ατομα που εχουν φιλοδοξιες και αναζητουν το κατι καλυτερο αλλα καναμε το λαθος και μειναμε εδω
-
Ο χρήστης bibendum έγραψε:
αλλα καναμε το λαθος και μειναμε εδωΓιατί δε φεύγεις στο εξωτερικό?
-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
αλλα καναμε το λαθος και μειναμε εδω
Γιατί δε φεύγεις στο εξωτερικό?
δε θα ελεγα οτι ειναι τοοοοσο ιδανικα τα πραγματα στην Ευρωπη, σιγουρα οχι για ολες τις χωρες και φυσικα αναλογα την ειδικευση που εχει καποιος.
-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
αλλα καναμε το λαθος και μειναμε εδω
Γιατί δε φεύγεις στο εξωτερικό?
Το σκεφτομαι αρκετα αυτο το καιρο...Βεβαια ουτε εκει ειναι οπως παλια τα πραγματα ιδανικα και μετα χανεις αλλα πραγματα, οπως φιλους ,οικογενεια, σχεσεις κτλ κτλ...
-
Δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα για εξωτερικό... Απ' όσο καταλαβαίνω είναι σχετικά εύκολο για ανειδίκευτο προσωπικό (που θα πάει έξω και ό,τι βρει, που κάτι θα βρεί) και υψηλόβαθμα στελέχη που θα πάνε συστημένα/μιλημένα και όχι στα τυφλά.
Για χαμηλά/μεσαία στελέχη είναι αρκετά δύσκολο. Αν έχεις κάποιο γνωστό με σπίτι κάτι γίνεται.
Τα γραφεία ανεύρεσης εργασίας έχω μια υποψία ότι είναι εντελώς γτπκ. -
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα για εξωτερικό... Απ' όσο καταλαβαίνω είναι σχετικά εύκολο για ανειδίκευτο προσωπικό (που θα πάει έξω και ό,τι βρει, που κάτι θα βρεί) και υψηλόβαθμα στελέχη που θα πάνε συστημένα/μιλημένα και όχι στα τυφλά.
Για χαμηλά/μεσαία στελέχη είναι αρκετά δύσκολο. Αν έχεις κάποιο γνωστό με σπίτι κάτι γίνεται.
Τα γραφεία ανεύρεσης εργασίας έχω μια υποψία ότι είναι εντελώς γτπκ.Ο καλυτερος τροπος για να μπεις στην αγορα εργασιας του εξωτερικου ειναι μεσω καποιου μεταπτυχιακου στην χωρα που θες...Οσοι πανε στην Αγγλια πχ μετα απο ψαξιμο λιγων μηνων σιγουρα κατι βρισκουν...Να πας ξεκαρφωτος ως graduate η εχοντας 2-3 χρονια προυπηρεσια σε Ελλαδα δυσκολο να σε παρουν στα σοβαρα...
Αλλος προσιτος τροπος ειναι μεσω διασυνδεσης της εδω σου εταιρειας με το εξωτερικο..
-
Ο χρήστης Mercyful_Fate έγραψε:
Εταιρίες πληροφορικής που ΔΕΝ κάνουν δουλιές (μόνο) με το Δημόσιο. Ειδικά όσες δραστηριοποιούνται σε παγκόσμια κλίμακα (δουλεύω σε τέτοια) δεν νιώθουν τίποτα. Βέβαια αυτό δε σημαίνει ότι καλοπερνάμε, αλλά κίνδυνο να μείνουμε στο δρόμο δε νομίζω ότι διατρέχουμε.Ξέρω όμως από πρώτο χέρι ότι το επάγγελμα των πωλητών σε καταστήματα περνάει μεγάλη κρίση. 2 ξαδέρφες μου (η μια πωλήτρια σε κατάστημα ρούχων, η άλλη στο τμήμα καλλυντικών του Hondos) έχουν χάσει τη δουλιά τους.
Το 'δεν νοιώθουν τίποτα' δεν είναι και τόσο αληθές.. περισσότερο ισχύει για τα παραρτήματά τους στην Ελλάδα, επειδή είμαστε φτηνοί (σχετικά..) πληροφορικάριοι.. Κι εγώ μέχρι πρότινος εργαζόμουν σε πολυεθνική που δραστηριοποιείται στο χώρο των εταιρικών τηλεπικοινωνιών.. Τα sites σε Ελλάδα και Τουρκία έχουν μείνει σχεδόν αλώβητα (μόνο κάποια προνόμια έχουν ψιλο-κοπεί), αλλά σε όλο σχεδόν τον υπόλοιπο κόσμο.. μεγάλη πίκρα.. χιλιάδες απολυμένοι και ολόκληρα sites να κλείνουν..
-
Ο χρήστης Kωνσταντίνος έγραψε:
Σίγουρες δουλειές , μπορεί να πέσουν λίγο οι τιμές για ενα κομμάτι του αγοραστικού κοινού , αλλά και πάλι έχει μέλλον!
http://www.baboulas.gr/Μιλαγα με τον αδερφο της υπαλληλου μου που ειναι νεκροθαφτης.
'Ασε μου λεει, κ εμεις χαλια, εχει πεσει πολυ η δουλεια'¨.
-
Τους περνάνε χερούλια και τους θάβουν?
-
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
Γιατί από όσα εξουσιοδοτημένα έχω περάσει το τελευταίο διάστημα, έχω παρατηρήσει πως είναι πολύ πεσμένη η κίνηση...
Φαντάζομαι , και τα χιλιόμετρα που γράφει ο καθένας πρέπει να έχουν πέσει αρκετά οπότε έχουν μειωθεί και οι απαιτήσεις για service. Εξάλλου στα νέα μοντέλα με τα long life λιπαντικά τη βγάζεις και με μια φορά το χρόνο.
-
δεν ξερω αν εχει αναφερθει ξανα,αλλα βλεπω πως οι κομμωτριες βγαζουν τα κερατα τους,πολυ χρημα λεμε.φυσικα ειναι αφορολογητα και ολα μαυρα,εννοω αυτες που πανε στα σπιτια,ειμαι 35 χρονων και ποτε δεν εχω ακουσει κομμωτρια να μην εχει δουλεια και να εχει χρεοκωπησει.γνωριζω 10 τετοιες που κανουν αυτη τη δουλεια σε αθηνα και επαρχια και ολες κανουν ζωη παραμυθι για τα δεδομενα τις ελλαδας.φυσικα τους λεω για κριση και μου λενε πως δεν εχουν ιδεα τι ειναι αυτο(μεταφορικα).
Επαγγελματα που δεν τα αγγιζει η κριση.....