-
O τίτλος φαίνεται να έχει συνταχθεί από παράφρονα αλλά με τα νέα οικονομικά δεδομένα ίσως και να μην είναι τόσο τρελός.
Το Πολάκι ξεκινάει στα 16+ και με 3-4 εξτρά φτάνει χαλαρότατα τα 18-19παρά χιλιαρικόπουλα. Με τις νέες εκπτώσεις της BMW (το αφεντικό τρελάθηκε) παίρνεις μια (γυμνή) 116 με 20 χιλιάρικα.
Ως εκ τούτου αξίζει να πάρεις ένα πλούσιο TSI ή βάζεις 2 χιλιάρικα (άντε 3 αν πάρεις και κανένα εξτραδάκι για την 1) για να ανέβεις κατηγορία? Πόσο αξίζει κάτι τέτοιο?
Οι επιδόσεις πόση διαφορά έχουν στην πράξη? Στο 0-100 είναι κοντά νομίζω αλλά δεν έχω βρει επιδόσεις σε ρεπρίζ για να δω πόσο άνετα μπορείς να κινηθείς και σε εθνική. Γνωρίζω ότι οι επιδόσεις της 116 δεν είναι και ότι καλύτερο αλλά οι επιδόσεις πάντοτε αναλογούν στη χρήση και στον οδηγό.
Για χρήση κατά 70% πόλη και κατά 30% εθνική. Η πραγματική (όχι η δηλωθείσα εννοείται) κατανάλωση είναι κοντά πιστεύετε? Η συντήρηση είναι ανάλογου κόστους?
Γενικά τι συν και πλην βλέπετε σε κάθε επιλογή από αυτές τις δύο ?
-
O τίτλος φαίνεται να έχει συνταχθεί από παράφρονα αλλά με τα νέα οικονομικά δεδομένα ίσως και να μην είναι τόσο τρελός.
Το Πολάκι ξεκινάει στα 16+ και με 3-4 εξτρά φτάνει χαλαρότατα τα 18-19παρά χιλιαρικόπουλα. Με τις νέες εκπτώσεις της BMW (το αφεντικό τρελάθηκε) παίρνεις μια (γυμνή) 116 με 20 χιλιάρικα.
Ως εκ τούτου αξίζει να πάρεις ένα πλούσιο TSI ή βάζεις 2 χιλιάρικα (άντε 3 αν πάρεις και κανένα εξτραδάκι για την 1) για να ανέβεις κατηγορία? Πόσο αξίζει κάτι τέτοιο?
Οι επιδόσεις πόση διαφορά έχουν στην πράξη? Στο 0-100 είναι κοντά νομίζω αλλά δεν έχω βρει επιδόσεις σε ρεπρίζ για να δω πόσο άνετα μπορείς να κινηθείς και σε εθνική. Γνωρίζω ότι οι επιδόσεις της 116 δεν είναι και ότι καλύτερο αλλά οι επιδόσεις πάντοτε αναλογούν στη χρήση και στον οδηγό.
Για χρήση κατά 70% πόλη και κατά 30% εθνική. Η πραγματική (όχι η δηλωθείσα εννοείται) κατανάλωση είναι κοντά πιστεύετε? Η συντήρηση είναι ανάλογου κόστους?
-
-
Μια χαρά και εγώ τέτοια δηλείμματα ή 1 στην βασική έχει air condition ;
κατά τα άλλα το vw έχει καλύτερες επιδόσεις και χαμηλότερα τέλη και μπορεί και καλύτερους χώρους
η bmw προσφέρει οδιγική αίσθηση , πίσω κίνηση , πολύ καλύτερα χειριστήρια . Από κατανάλωση πρέπει να είναι κοντά στην εθνική εννοείται πως καλύτερο ταξίδι θα κάνεις με την 1 . Εν κατακλείδι αν δν σε πειράζει που είναι παλιό μοντέλο πια πάρε την 1 αξίζει σε σχέση με το polo. -
Δεν ξέρω για το Polo (παρεμπιπτόντως οι τιμές του όπως διάβασα μου κάνουν για ληστεία μετά φόνου όπως και για όλα τα VW) αλλά και στην 116 όταν μία φορά έτυχε να μπω φράκαρα (1.83 και 94 κιλά είμαι) και δεν μπορούσα να βγω... και πλέον όταν βλέπω τη σειρά 1 να περνάει δίπλα μου, πραγματικά λυπάμαι και συμπονώ τον οδηγό και τους επιβάτες της... Στα λεφτά αυτά υπάρχουν σοβαρότερα αυτοκίνητα ειδικά αν μιλάμε και για αυτοκίνητο πόλης βασικά, με τα μισά χρήματα βρίσκεις τουλάχιστον αμάξι να μπορείς να μπεις και να βγεις άνετα ακόμα και πίσω σαν το Daihatsu Cuore. Αν πάλι θέλουμε αμάξι για πουλ μουρ αλλάζει η υπόθεση και τότε πάρτε και Bentley για την πόλη...κανένα πρόβλημα.
-
Ο άνθρωπος δν μίλησε για χώρους δν δίχνει να τον απασχολεί , έχει άλλες χάρες η 1.
-
H 1 έχει τραγικά μικρούς χώρους....
...μπορεί να νομίζει οτι δεν τον απασχολεί... αλλά όταν δεν θα μπορεί να χωρέσει ίσως να αρχίσει να τον απασχολεί...
-
οι δύο μπροστά κάθονται άνετα , πίσω είναι λίγο στριμόκωλη αλλά είπαμε hachback και πίσω κίνηση έχουν συμβηβασμούς.
-
Ο χρήστης Professeur έγραψε:
Για χρήση κατά 70% πόλη και κατά 30% εθνική.Με αποκλειστικο γνωμονα αυτο νομιζω οτι το Πολο ειναι πιο ορθολογικη αγορα, αν και παλι 18χιλ τα θεωρω υπερβολικα!
-
Απο τα πιο κουφα διλληματα.. Παντως σιγουρα η μπεμπα θα οδηγιεται πιο ευχαριστα..Ποιοτητα bmw παντως δεν εχει στο εσωτερικο της και συμφωνω οτι δεν εχει χωρους για τους πισω αλλα ισως αυτο να μη σε ενδιαφερει.. Την αγορασε πριν 1,5 χρονο γειτονας πατερας καλου φιλου οποτε εχω παραστασεις και μετακινησεις με το αυτοκινητο..Δε μ αφηνει να την οδηγησω ομως..
Αν το χρησιμοποιεις κατα 70% πολη ισως σπαστεις με το παρκινγκ και να βολευει το ακριβο ομως polo..Σιγουρα θα ταξιδευεις με την 1 πιο ανετα ξεκουραστα.. Γενικα πολλα λεφτα κατα την αποψη μου θελεις να δωσεις γι αυτο που θα παρεις.. -
επειδή θα κάνει 30% των km του στην εθνική, θα έλεγα σειρά 1, απλώς και μόνο γιατί θα έχει καλύτερο πάτημα από το polo στα (αρκετά) km/h της εθνικής.
Επειδή βέβαια εγώ μπει σε σειρά 1, μπορώ να πω ότι οι πίσω χώροι είναι τραγικοί για την κατηγορία.
Αν μιλάμε και για 3θ...δε θέλω να το σκέφτομαι ΚΑΝ!Το θετικό για το πόλο είναι η πολύ οικονομική χρήση που προσφέρει στο αγοραστή (καύσιμα, τέλη, ασφάλεια κτλ-κτλ)
ερώτηση (απορία περισσότερο):
αφού κοιτάει για σειρά 1 στα περίπου 20.000€, γιατί όχι πχ γυμνό Golf 1.4tsi (122ps)? (αν και θα δεχτώ ότι είναι παρα-φορεμένο πλέον )
Ή κάποιο (γλ)Astra σε αυτά τα λεφτά?
ή...yeti 1.2tsi ? -
Η βασική 1 νομίζω πως δεν έχει air condition , επίσης για δίπορτα ενδιαφέρεσαι για τις 2πορτες ή 5πορτες εκδοχές ; τα 2πορτα είναι πιο ενδιαφέροντα εμφανισιακά.
-
Polo 1200 κυβικά με 18000euro;;;; ...
Με τόσα λεφτά αγοράζεις BMW ... (... ή κάποιο άλλο μικρό που προσφέρει πολλά περισσότερα...)
(μεταξύ των δύο εννοείται BMW... Εγώ θα έψαχνα και για καλομεταχειρισμένη 116 ή και 118/120 μοντέλο 2008/2009. Υπάρχουν πολλά και καλά σε αντιπροσωπείες BMW.)
-
Διευκρινήσεις/απαντήσεις/αφορισμοί/συμπληρώσεις :
- μιλάμε για πεντάθυρα (άλλωστε το Πολάκι δεν έχει ακόμη δίθυρο νομίζω)
- το Γιέτι είναι ένα πολύ καλό αυτοκίνητο αλλά με ιδιόμορφη εμφάνιση (για να το πω κομψά!)
- η ποιότητα στο Πολάκι είναι εκπληκτική αλλά νομίζω η ποιότητα στην 1 είναι ακόμη καλύτερη.
- οι χώροι στο Πολακί αν και μικρότερης κατηγορίας μου φάνηκαν καλύτεροι από την 1. Στην 1 πίσω κάθεσαι ψιλοανετα για τα πόδια (μπαινοβγαίνεις ψιλοδύσκολα βέβαια) αλλά το υπερυψωμένο κάθισμα με την κάπως χαμηλή οροφή οδηγούν το κεφάλι να εφάπτεται στην οροφή και γενικότερα να έχει μαι αίσθηση κλειστοφοβίας. Στο Πόλο πίσω είσαι ψιλοάνετα. Απο πορτ μπακαζ με το μάτι μου φάνηκαν κοντινά.
- το γκολφ απορρίπτεται. Το αστρα επίσης (πολύ μοντέρνο).
- μπροστά η 1 δεν είναι τραγική από χώρους. Είναι νομίζω αρκετά καλή.
- στη βασική η 1 δεν έχει κλιματισμό σίγουρα. Δεν έχω καταλάβει αν δεν έχει ΚΑΘΟΛΟΥ ψύξη, έστω και το απλό air condition με το κλασσικό κουμπί για το ον/οφ. To γνωρίζει αυτό κάποιος σίγουρα? Φεύγει BMW προς Ελλάδα χωρίς έστω απλό air condition εν έτει 2010? Εγκληματικό αν μη τι άλλο !
- μιλάμε για χρήση από 2 άτομα κυρίως οπότε οι μπροστινοί χώροι είναι πιο χρειαζούμενοι. Φυσικά οι 5 πόρτες παραμένουν ως απαραίτητο.
Για τις επιδόσεις υπάρχουν κάποια νούμερα? Κυρίως στις ρεπρίζ.
-
Ο χρήστης cctop έγραψε:
Αν πάλι θέλουμε αμάξι για πουλ μουρΑυτό συνοψίζει όλο το δίλημμα, αν γουστάρεις μπεμβεδάκι και ταιριάζει στο... lifestyle σου , τσίμπα το.
Προσωπικά μου φαίνεται πολύ περίεργο που σκέφτεσαι polo φορτωμένο και 1 βασική, αλλά φυσικά δεν
σκέφτονται όλοι με τον ίδιο τρόπο...Εγώ θα έψαχνα και για καλομεταχειρισμένη 116 ή και 118/120 μοντέλο 2008/2009.
+1
Να έχει τουλάχιστον αξιοπρεπή εξοπλισμό και ζάντες. -
Ρε παιδιά με όλο το σεβασμό, ας ξεκολλήσουμε λίγο από το Πουλ Μουρ! Από πότε μια 116 των 20 χιλιαρίκων είναι πουλ μουρ για ένα σοβαρό άνθρωπο που γνωρίζει και δύο τρία πράγματα από αυτοκίνητα και τιμές ?!?!
Το είχα εκφράσει πολλές φορές και παλιότερα που δέχονταν άπειρη χολή και η 116 και 316. Μπορεί να υστερούν στις επιδόσεις αλλά ΔΕΝ είναι για πέταμα ως συνολικά πακέτα. Ειδικά τώρα με τα 3.5 χιλιάρικα έκπτωση η 1 να αποκτά και τις τιμές που έπρεπε να έχει εξαρχής...
Με αυτό που λέω δεν έννοω ότι το Πολάκι δεν είναι γ@μάτο. Απλά είναι και αυτό (όπως ήταν και η 1 πριν λίγες ημέρες!) υπερτιμημένο κατά 1-2 χιλιάρικα...
-
Κανένα, αλλά αν επιμένεις μόνο ανάμεσα σε αυτά τα δύο, τότε 116. Αρκετά μαζεμένες διαστάσεις για την πόλη και σαφώς καλύτερο πάτημα και οδική συμπεριφορά εκτός. Από επιδόσεις είναι πολύ κοντά. Ο 1600άρης απλά θέλει περισσότερες στροφές (το οποίο φυσικά είναι ωραίο αν σου αρέσει η ψυχωμένη οδήγηση).
-
Ο χρήστης cctop έγραψε:
πλέον όταν βλέπω τη σειρά 1 να περνάει δίπλα μου, πραγματικά λυπάμαι και συμπονώ τον οδηγό και τους επιβάτες της...Ευχαριστώ για την...συμπόνοια , αλλά ειλικρινά, στο δικό μου οδηγός και συνοδηγός κάθονται βασιλικά, οι πίσω έχουν πρόβλημα στα πόδια τους αν οι μπροστινοί έχουν τραβήξει πολύ πίσω το κάθισμα και φυσικά ο χώρος είναι μόνον για 2 άτομα, στην δική μου τρίθυρη 120i.
Το μόνο θέμα που θα μπορούσες να της προσάψεις, είναι πως όντας κάπως ξαπλωτή η θέση, δυσκολεύεσαι λίγο στο μπες -βγες, κατά τ' άλλα, δεν υπάρχει θέμα.
Αν κάποιος ψάχνει οικογενειακό, ας κοιτάξει αλλού βέβαια, οι χώροι στο πίσω κάθισμα είναι μικροί, ενώ και ο χώρος αποσκευών είναι κάτω του μέσου όρου (και χωρίς ρεζέρβα! ).
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Ευχαριστώ για την...συμπόνοια , αλλά ειλικρινά, στο δικό μου ....
Πότε πήρες εσύ Σειρά 1;
-
Κι εγω το εχω χασει αυτο το επεισοδιο..
VW Polo 1.2 tsi vs BMW 116 ...