-
Γενικά είναι εντελώς άκυρο μέσω μιας παράνομης κατάστασης να προχωράμε σε εξομοίωση γηγενών και επίλληδων. Αυτούς τους οποίους ετερόδοξους η ετερόεθνους που αναφέρεις δεν είναι υποχρεωμένη να τους δεχτεί μια κοινωνία με τους ορους που θέλουν αυτοί, ιδιαίτερα όταν στην πλειοψηφία τους μιλάμε για αλλοδαπούς που εφόρμησαν λαθραία και χωρίς καμιά πολιτική υποδοχής στην χώρα μας. Γενικά προχωράς σε μια υπερβαση εξαρχής και η οποία αφορά το οτι ούτε λίγο ούτε πολύ πρέπει εκβιαστικά να δεχτούμε την παρουσία τους εδώ όπως και να έχει και όχι μόνο αυτό αλλά και να αλλάξουμε ως κοινωνία εξαιτίας αυτών και όχι να προσαρμοστούν αυτοί στις ιδιαιτερότητες της τοπικής κοινωνίας. Και κυρίως η ελληνική κοινωνία δεν είχε σχέση με μια κοινωνία όπως οι ΗΠΑ. Το τι γίνεται στην Αμερική δεν αφορά και ούτε μπορεί να αποτελεί οδηγό για το τί πρέπει να κάνει η ελληνική κοινωνία.
ΔΝΤΖ τους ετερόδοξους δεν τους αναφέρω μόνο εγώ αλλά πρωτίστως το Υπουργείο Παιδείας. Και αξίζει εδώ να ειπωθεί κάτι πολύ σημαντικό. Το υπουργείο, με άλλη εγκύκλιό του, καθορίζει τα χαρτιά τα οποία πρέπει να έχει το κάθε παιδί προκειμένου να το κάνει δεκτό για φοίτηση στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, και τα χαρτιά είναι ίδια για όλα τα παιδιά.
Σημαντικό στοιχείο είναι επίσης ότι κάνει δεκτά ΚΑΙ τα παιδιά των παρανόμων μεταναστών και όχι μόνο των νομίμων αφού αυτά που ζητάει είναι πιστοποιητικό γέννησης ή ληξιαρχική πράξη γέννησης, χαρτιά εμβολιασμού, εξέταση από οδοντίατρο (τα τελευταία γίνονται από το ΙΚΑ). Άρα το ελληνικό κράτος δέχεται , αρχικώς τουλάχιστον, και δεν ξεχωρίζει αυτά τα παιδιά από τα παιδιά των άλλων, τους δίνει δηλαδή το δικαίωμα στη βασική παιδεία, στο δε νομοσχέδιο που κατατέθηκε προς διαβούλευση ανάμεσα στα κριτήρια που θέτει για να πάρει κανείς την ιθαγένεια (ενώ στο ενδιάμεσο δεν την έχει), είναι και η φοίτηση σε ελληνικό σχολείο (ανάλογα με την περίπτωση).
Αρκεί εδώ να αναφερθεί ότι η Γαλλία μόλις την προηγούμενη εβδομάδα ζήτησε από τα παιδιά των παρανόμων μεταναστών να εγκαταλείψουν τα δημόσια σχολεία της χώρας, περιστατικό πρωτοφανές για τη χώρα και που δημιούργησε αρκετό σούσουρο.
Κρίνοντας με την αρχή της πλειοψηφίας και μόνο, όταν σε ένα σχολείο τα ελληνόπουλα είναι πλειοψηφία (και συνήθως είναι) , τότε πρέπει το σχολικό πρόγραμμα να προσαρμόζεται ανάλογα με αυτά και οι άλλοι να ακολουθούν.
Στο άλλο άκρο κρίνοντας με βάση τα αμερικάνικα πρότυπα, πρέπει να απαλειφθεί κάθε αναφορά σε θρησκεία, να αποκαθηλωθούν όλα τα θρησκευτικά σύμβολα, να καταργηθεί ο εκκλησιασμός, ο αγιασμός και οι σχολικές-θρησκευτικώς προερχόμενες αργίες κ.ο.κ., και στο προαύλιο να κυματίζει η αστερόεσσα.Άποψή μου? Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα. Το θέμα είναι ένας τεράστιος γόρδιος δεσμός και μόνο εύκολα δεν λύνεται, και καλό είναι να ακουστεί κάθε άποψη . Δεν νομίζω ότι σε προσωπικά θέματα όπως αυτό της θρησκείας ή της ιθαγένειας πρέπει να εφαρμόζονται πλειοψηφικά μέτρα και σταθμά, ούτε από την άλλη μια μικρή (έως πολύ μικρή σε ορισμένες περιπτώσεις) μειοψηφία να μπλοκάρει συνεχώς διαδικασίες που αφορούν το υπόλοιπο σύνολο. Μια βήμα προς βήμα προσέγγιση ίσως με αμοιβαίες παραχωρήσεις και ειλικρινή προσπάθεια εξεύρεσης κάποιας σύγχρονης και ευρέως αποδεκτής λύσης, ίσως, ΙΜΟ, να είναι το καλύτερο, χωρίς γκετοποίηση των όποιων μεταναστών.
Προς άπαντες διαχειριστές. Λυπάμαι, αλλά δεν είδα μέχρι στιγμής κανέναν να επεμβαίνει στις απαράδεκτες, για δημόσια συζήτηση, εκφράσεις του Κογιότ, ενώ σε άλλες περιπτώσεις (τι ζάντα φοράει το Σιρόκο π.χ. ή τι αεροτομή η Μίτο) σπεύδετε.
edit : ok, problem solved -
Ο χρήστης jtblaster έγραψε:
μια απορια μου:
πως τα παιδια των παρανομων μεταναστων καταληγουν να παρακολουθουν μαθηματα στα σχολεια? Με τι δικαιολογητικα/χαρτια?
Υποστηρίζεις να μείνουν αναλφάβητα ???
Αν μη τι άλλο το Ελληνικό κράτος τους δίνει άδεια παραμονής αν γεννηθούν εδώ ...
δεν πηρα θεση, απορια εθεσα.
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
μια απορια μου:
πως τα παιδια των παρανομων μεταναστων καταληγουν να παρακολουθουν μαθηματα στα σχολεια? Με τι δικαιολογητικα/χαρτια?
Υποστηρίζεις να μείνουν αναλφάβητα ???
Αν μη τι άλλο το Ελληνικό κράτος τους δίνει άδεια παραμονής αν γεννηθούν εδώ ...
δεν πηρα θεση, απορια εθεσα.
ΟΚ απλά έχω διαβάσει διάφορα ως τώρα ....
-
Στο άλλο άκρο κρίνοντας με βάση τα αμερικάνικα πρότυπα, πρέπει να απαλειφθεί κάθε αναφορά σε θρησκεία, να αποκαθηλωθούν όλα τα θρησκευτικά σύμβολα, να καταργηθεί ο εκκλησιασμός, ο αγιασμός και οι σχολικές-θρησκευτικώς προερχόμενες αργίες κ.ο.κ., και στο προαύλιο να κυματίζει η αστερόεσσα.
Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί κάτι τέτοιο να είναι παράλογο για τους Αμερικάνους ??? Δεν θα μπορούσαμε να ακολουθούσαμε και εμείς μια τέτοια τακτική χωρίς καν τη σημαία ....
Ορμάτε να με κατασπαράξετε όλοι μαζί....
Δεν μπορώ αν καταλάβω γιατί πρέπει να με ενοχλεί ο οποιοσδήποτε και ακόμα περισσότερο γιατί πρέπει να με ενοχλούν τα πιστεύω οποιουδήποτε !!!!
Έχουμε φτάσει το 2010 και πραγματικά ελεύθερος δεν είναι κανένας μας ....
-
Ο χρήστης jtblaster έγραψε:
Δεν μπορώ αν καταλάβω γιατί πρέπει να με ενοχλεί ο οποιοσδήποτε και ακόμα περισσότερο γιατί πρέπει να με ενοχλούν τα πιστεύω οποιουδήποτε !!!!
Έχουμε φτάσει το 2010 και πραγματικά ελεύθερος δεν είναι κανένας μας ....
αν ίσχυε για όλους αυτό θα ζούσαμε στον παράδεισο.
εσύ είσαι προοδευτικός, ανεκτικός και ο άλλος ο αγράμματος (χωρίς να το καταλαβαίνει) υποκινούμενος σου διαλύει αυτό που έχεις σε μια στιγμή. -
Ο χρήστης vice246 έγραψε:
εσύ είσαι προοδευτικός, ανεκτικός και ο άλλος ο αγράμματος (χωρίς να το καταλαβαίνει) υποκινούμενος σου διαλύει αυτό που έχεις σε μια στιγμή.
Νομίζω ότι πρέπει να κοιτάξουμε γύρω μας πολύ πιο απλά όλοι μας και σίγουρα δεν είναι θέμα ούτε ανεκτικότητας, ούτε μόρφωσης.
Κατά την ταπεινή μου άποψη εξάλλου ένας μορφωμένος, συνειδητοποιημένα μή προοδευτικός άνθρωπος (για να μην χρησιμοποιήσω άλλους χαρακτηρισμούς) είναι επικυνδηνος.
-
@christos.dimou
Συνοψιζω τα συμπερασματα σου :-
Kαποιοι Ελληνες θεωρουν οτι πληττονται απο το νομοσχεδιο (το θεωρουν δικαια ή οχι ? ). Τι σχεση εχει αυτο με το αν συμφωνεις ή οχι ?
-
Το νομοσχεδιο δεν καταπνιγει το αισθημα αδικιας που αισθανονται οι μεταναστες (δικαιο ή οχι το αισθημα αδικιας ? ) αλλα και δημιουργει αισθημα δυσαρεσκειας σε καποιους Ελληνες (δικαιο ή οχι το αισθημα δυσαρεσκειας ?) . Αρα τι λες ? Περισσοτερα ή λιγοτερα δικαιωματα στους μεταναστες ?
-
ΟΙ Ιρακινοι/Πακιστανοι/Αλβανοι/Βουλγαροι/Ρουμανοι/Πολωνοι/Ρωσοι/Αφρικανοι θα δημιουργησουν lobby που θα εξυπηρετει τα συμφεροντα (ποιου ?) χρησιμοποιωντας ως μεσο πιεσης τη ψηφο τους στις δημοτικες εκλογες.
-
Το δικαιωμα ψηφου στις δημοτικες εκλογες δινει τη δυνατοτητα στους μεταναστες να επιβαλλουν κωδικες ντυσιματος, την αποκαθηλωση των εικονων απο τα εκπαιδευτικα ιδρυματα , να μη θιγουμε τον Αλλαχ ,κλπ
ασε που ειναι και τιγκα στο μανιχαισμο
-
-
Ο χρήστης Coyot έγραψε:
@σαρμαδάκο (καλοπροαίρετα και όχι προσωπικά): τα 'κρατικοεθνικά' που δεν σ' αρέσουν, είναι η εθνική πολιτισμική υπόσταση της κοινωνίας και υιοθέτησή της από ένα κράτος, που σημαίνει κράτος ΔΙΚΟ ΜΑΣ. Οι μανάδες μας γέννησαν έμβια όντα, ανθρώπινη υπόσταση μας έδωσε η κοινωνία, η εν προκειμένω εθνική, ασχέτως αν αυτό σου αρέσει. Οι 'ΕΜΕΙΣ' είμαστε οι Έλληνες, χωρίς να σημαίνει ότι κάθε άνθρωπος ανήκει μόνο σε μία συλλογικότητα, μόνο σε ένα 'εμείς' (είμαστε και Έλληνες, αλλά και Ηπειρώτες ή Κρητικοί, και φτωχοί ή πλούσιοι, και εργοδότες ή εργαζόμενοι, και Παναγιωτοπουλαίοι ή Μακρήδες, και μουσικοί ή νομικοί ή αγρότες ή γιατροί κλπ, και πάνω απ' όλα άνθρωποι). Αυτό που μας καθορίζει αποφασιστικά είναι όμως το πρώτο, η εθνικότητά μας, όσο και αν κοινωνικά και προσωπικά συμπλέγματα δεν επιτρέπουν σε όλους να το αναγνωρίσουν.
Θες να είσαι 'αναρχικός'; Θες να κάνεις επανάσταση; Το μέγιστο που θα μπορούσες να καταφέρεις (εκτός από μία τρύπα στο νερό και εκτεταμένο όλεθρο στους συμπατριώτες σου) είναι να καταχωρηθείς στην Ιστορία ως ΕΛΛΗΝΑΣ 'αναρχικός' επαναστάτης (με αυτή τη σειρά θα αναφέρονταν οι ιδιοτητές σου).Περιττό να πώ ότι, με το να εχθρεύεσαι το έθνος που ανήκεις, και το κράτος αυτού του έθνους:
- Ευνοείς το ισχυρότερο κράτος του κόσμου, που επιδίδεται στον κατακερματισμό και εξασθένιση των υπόλοιπων, ειδικά σε αυτήν την ήπειρο. Υπηρετείς μία αυτοκρατορική πολιτική που θα τη χαρακτήριζα επιεικώς ακροδεξιά.
- Σε οποιοδήποτε πολιτισμένο ή και απολίτιστο κράτος του κόσμου που ενδιαφέρεται για την επιβίωσή του, θα σου είχαν κόψει τον αέρα (και τον κώλο) από πολύ νωρίτερα, πολύ πριν φτάσεις να πληκτρολογείς έχθρα προς τους δικούς σου. Αλλά ας όψεται η ανυπαρξία του κράτους, αυτού που διάλεξες να πολεμήσεις...
Επίσης καλοπροαίρετα και όχι προσωπικά, γιατί με ενδιαφέρει η προσεγγισή σου, όντας στο εντελώς ίσως αντίθετο άκρο.
Θα μιλήσω προσωπικά, προσπαθώντας να βάλω πέντε σκέψεις, με τις όποιες γνώσεις και εμπειρίες έχω μέχρι τώρα, όντας πλέον μόνιμος κάτοικος εξωτερικού.
Πρώτα κάτι περί υπηκοότητας.
Δυνητικά μπορώ να πάρω ας πούμε την ολλανδική υπηκοότητα μετά απο κάποια χρόνια παραμονής εδώ. Πιθανόν να είναι και χαρά τους να μου τη δώσουν, γιατί έχουν επενδύσει πάνω μου και δεν θέλουν να με δουν να γυρίζω στην ελλάδα μετά το τέλος του διδακτορικού. Θα χαρούν ίσως ακόμα περισσότερο, μιας και θα μιλάω ολλανδικά, ίσως και επειδή θα έχω ολλανδέζα γκόμενα.Αυτό θα με κάνει να πάω στον πόλεμο για την ολλανδία? Ή θα με κάνει να νοιώθω ολλανδό?
Ποσώς τους απασχολεί αυτό απ ότι καταλάβατε, γιατί ο στόχος τους είναι απλά να με ενσωματώσουν στην κοινωνία, θέλοντας να με κάνουν να νοιώθω άνετα κι όχι παραπαίδι του συστήματος. Σε αυτό λοιπόν είχε απόλυτο δίκιο ο κογιοτ μή βλέποντας κοντόφθαλμα, αυτός είναι ο στόχος της απόδοσης εθνικότητας, η άμβλυνση των διαφορών και τελικά η ενσωμάτωσή τους στο σύστημα.
Τώρα, κάνω παιδιά ας πούμε, αυτά τί πιστεύετε ότι θα είναι? Θα μεγαλώσουν στην Ολλανδία, εφόσον αποφασίσω να ζήσω εδώ, γιατί θα πρέπει να τους απασχολεί αν είναι απόγονοι του μεγάλου αλεξάνδρου? Είναι πολίτες μιας άλλης χώρας, .& -
Όπως αν αποφασίσουμε να ζήσουμε ελλάδα, θα είναι έλληνες πολίτες. Μπορεί να τους βγάλεις ολλανδικό διαβατήριο, αλλά όντας μεγαλωμένα στην ελλάδα θα είναι έλληνες.Και στις δύο περιπτώσεις, προφανώς, είναι υποχρεωτικό να μιλάν και τις δύο γλώσσες, αλλά αυτό ξεφεύγει του παρόντως.
Πάμε τώρα στα άλλα σχόλια, που είναι πιο ουσιαστικά και πιο πικάντικα.
Μεγάλη κουβέντα ο αυτοκαθορισμός ή ο ετεροκαθορισμός.
Δεν αντιλέγω ότι οι προσλαμβάνουσες που έχεις από πιτσιρίκι σε καθορίζουν ως άνθρωπο, για αυτό και τα σχολεία επιτελούν αυτό το έργο της διαμόρφωσης εθνικής συνείδησης.
Το θέμα είναι ότι αν το ίδιο πιτσιρίκι το είχες πάει στην αλβανία και άκουγε τις εκεί πατριωτικές κορώνες θα γινόταν χότζας.
Ελπίζω να μη διαφωνούμε σε αυτό κογιότ, πραγματικά δεν πιστεύω ότι ασπάζεσαι τον γενετικό καθορισμό πάνω σε αυτό το θέμα.Όπως εσένα λοιπόν σου αρέσει αυτό
Οι μανάδες μας γέννησαν έμβια όντα, ανθρώπινη υπόσταση μας έδωσε η κοινωνία, η εν προκειμένω εθνική, ασχέτως αν αυτό σου αρέσει
σε άλλους δεν αρέσει, έστω κι αν τους σημαδεύει στη ζωή τους, άλλους περισστοερο άλλους λιγότερο.
Όποιος ολλανδός με γνωρίζει ας πούμε μου λεέι είσαι έλληνας.
Δεν έχω κανένα πρόβλημα με αυτό, αλλά το να μου λές ότι απλά ετεροκαθορίζομαι χωρίς να έχω τη δυνατότητα να επιλέξω εγώ τί θα διαμορφώσει την προσωπικότητα μου είναι too much.
Στην επόμενη ερώτησή τους λοιπόν αν πηγαίνω τακτικά στην εκκλησία, όταν τους είπα μόνο για να βάλω βόμβα, επειδή οι ολλανδοί δεν πιάνουν το λεπτό χιούμορ σοκαρίστηκανΌσον αφορά την τελευταία σου τοποθέτηση, κάλλιστα θα μπορούσα να σου αντιστρέψω το επιχείρημα, μιας και όπως γνωρίζεις εθνικά κράτη με την έννοια που τους προσδίδουμε είναι τελευταίο φρούτο.
Αν μίλαγες έτσι πχ τον καιρό της φεουδαρχίας, θα σε κρεμάγανε Κι όμως να που βρέθηκες με εθνική συνείδησηΣου φαίνεται λογικό επειδή απλά το ζεις και σε βολεύει.
Δε σημαίνει ότι έτσι θα είναι για πάντα, και μπορεί να μή ζήσεις για να δεις την κατάρευση των εθνικών κρατών (αν και πολύ θα το θελα ) αλλά πραγματικά δεν μπορώ να σκεφτώ γιατί να μη γίνει.Σόρρυ αν τα έγραψα λίγο μπερδεμένα, ελπίζω να βγαίνει το νόημα που θέλω να περάσω
-
Η Ολλανδία έχει γύρω γύρω χώρες που κάνουν σενάρια εισβολής σαν αυτά που δημιεύθηκαν πρόσφατα στην Τουρκία? Έχει γύρω γύρω χώρες που κατά καιρούς δημοσιεύουν χάρτες τους με σύνορα που περιλαμβάνουν την β. Ελλάδα? Αν δεν είχαμε κακή γειτονιά ελάχιστα θα με απασχολούσε. Αλλά επειδή το έργο των ισχυρών το έχουμε δει φοβάμαι. Ήδη μιλάνε για τουλάχιστον 10+% του πληθυσμού αλλοδαπούς. Αν τους δοθεί υπηκοότητα και μπουν στη βουλή μετά θα έχουν από έξω πολλούς που θα τους βοηθούν για να περάσουν διάφορα ζητήματα που στρέφονται κατά της χώρας μας. Δυστυχώς όπως έχω πει πέσαμε σε πολύ κακή γειτονιά. Δεν έχω τπτ με τους μετανάστες που τους πούλησαν ακριβά ελπίδα για μια καλλίτερη ζωή και τώρα θα πωλείται πολύ πιο ακριβά αφού θα επικαλούνται και δυνατότητα ''ελληνοποίησης'' ωραίο αυτό λες και πρόκειται ποτέ να γίνω ή περισσότερο να νιώσω άγγλος, αμερικανός, γάλλος ή αυστριακός. Αλλά ρεαλιστικά βλέποντας το παγκόσμιο στερέωμα δεν είμαστε η λύση για κάθε δυστυχή συνεπικουρούμενο αυτό και από την τραγική κατάσταση της οικονομίας μας.
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Πρώτα κάτι περί υπηκοότητας.
Δυνητικά μπορώ να πάρω ας πούμε την ολλανδική υπηκοότητα μετά απο κάποια χρόνια παραμονής εδώ. Πιθανόν να είναι και χαρά τους να μου τη δώσουν, γιατί έχουν επενδύσει πάνω μου και δεν θέλουν να με δουν να γυρίζω στην ελλάδα μετά το τέλος του διδακτορικού. Θα χαρούν ίσως ακόμα περισσότερο, μιας και θα μιλάω ολλανδικά, ίσως και επειδή θα έχω ολλανδέζα γκόμενα.Αυτό θα με κάνει να πάω στον πόλεμο για την ολλανδία? Ή θα με κάνει να νοιώθω ολλανδό?
Ποσώς τους απασχολεί αυτό απ ότι καταλάβατε, γιατί ο στόχος τους είναι απλά να με ενσωματώσουν στην κοινωνία, θέλοντας να με κάνουν να νοιώθω άνετα κι όχι παραπαίδι του συστήματος. Σε αυτό λοιπόν είχε απόλυτο δίκιο ο κογιοτ μή βλέποντας κοντόφθαλμα, αυτός είναι ο στόχος της απόδοσης εθνικότητας, η άμβλυνση των διαφορών και τελικά η ενσωμάτωσή τους στο σύστημα.
Τώρα, κάνω παιδιά ας πούμε, αυτά τί πιστεύετε ότι θα είναι? Θα μεγαλώσουν στην Ολλανδία, εφόσον αποφασίσω να ζήσω εδώ, γιατί θα πρέπει να τους απασχολεί αν είναι απόγονοι του μεγάλου αλεξάνδρου? Είναι πολίτες μιας άλλης χώρας, .& -
Όπως αν αποφασίσουμε να ζήσουμε ελλάδα, θα είναι έλληνες πολίτες. Μπορεί να τους βγάλεις ολλανδικό διαβατήριο, αλλά όντας μεγαλωμένα στην ελλάδα θα είναι έλληνες.Και στις δύο περιπτώσεις, προφανώς, είναι υποχρεωτικό να μιλάν και τις δύο γλώσσες, αλλά αυτό ξεφεύγει του παρόντως.
Και κάτι περί ιθαγένειας...
Μπορεί νομικά σε πολλά κράτη να είναι το ίδιο πράγμα άλλα θέλω μία απάντηση στο παρακάτω:-
Εάν βγάλουμε στα παιδιά του rx8_drifter (παράδειγμα τώρα) ολλανδικά διαβατήρια (ας τους πούμε ολλανδοέλληνες) και αυτά τα παιδιά θα έρθουν μετά από 10+ χρόνια στην Ελλάδα και δεν πατάνε πόδι πια στην Ολλανδία!
Μεγαλώνει ο γιος και παντρεύεται μία ολλανδοελληνίδα εδώ και συνεχίζουν να μένουν στην Ελλάδα!
Κάνουν και ένα παιδί! Το παιδί αυτό θα πάρει ολλανδική υπηκοότητα ή όχι; -
Εάν βγάλουμε στα παιδιά του rx8_drifter (παράδειγμα τώρα) ολλανδικά διαβατήρια (ας τους πούμε ολλανδοέλληνες) μεγαλώνουν και δεν πατάνε πόδι στην Ελλάδα. Πάλι παντρεύεται ο γιος μια ολλανδοελληνίδα και κάνουν παιδιά. Αυτά τα παιδιά θα πάρουν την ελληνική υπηκοότητα ή όχι;
Ή όταν έρθουν εδώ θα είναι μετανάστες;
-
-
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
Η Ολλανδία έχει γύρω γύρω χώρες που κάνουν σενάρια εισβολής σαν αυτά που δημιεύθηκαν πρόσφατα στην Τουρκία? Έχει γύρω γύρω χώρες που κατά καιρούς δημοσιεύουν χάρτες τους με σύνορα που περιλαμβάνουν την β. Ελλάδα? Αν δεν είχαμε κακή γειτονιά ελάχιστα θα με απασχολούσε. Αλλά επειδή το έργο των ισχυρών το έχουμε δει φοβάμαι. Ήδη μιλάνε για τουλάχιστον 10+% του πληθυσμού αλλοδαπούς. Αν τους δοθεί υπηκοότητα και μπουν στη βουλή μετά θα έχουν από έξω πολλούς που θα τους βοηθούν για να περάσουν διάφορα ζητήματα που στρέφονται κατά της χώρας μας. Δυστυχώς όπως έχω πει πέσαμε σε πολύ κακή γειτονιά. Δεν έχω τπτ με τους μετανάστες που τους πούλησαν ακριβά ελπίδα για μια καλλίτερη ζωή και τώρα θα πωλείται πολύ πιο ακριβά αφού θα επικαλούνται και δυνατότητα ''ελληνοποίησης'' ωραίο αυτό λες και πρόκειται ποτέ να γίνω ή περισσότερο να νιώσω άγγλος, αμερικανός, γάλλος ή αυστριακός. Αλλά ρεαλιστικά βλέποντας το παγκόσμιο στερέωμα δεν είμαστε η λύση για κάθε δυστυχή συνεπικουρούμενο αυτό και από την τραγική κατάσταση της οικονομίας μας.Υπογράφω για τα **bold **και εγώ!!!
-
Ο χρήστης iant έγραψε:
Και κάτι περί ιθαγένειας...
Μπορεί νομικά σε πολλά κράτη να είναι το ίδιο πράγμα άλλα θέλω μία απάντηση στο παρακάτω:-
Εάν βγάλουμε στα παιδιά του rx8_drifter (παράδειγμα τώρα) ολλανδικά διαβατήρια (ας τους πούμε ολλανδοέλληνα) και αυτά τα παιδιά θα έρθουν μετά από 10+ χρόνια στην Ελλάδα και δεν πατάνε πόδι πια στην Ολλανδία!
Μεγαλώνει ο γιος και παντρεύεται μία ολλανδοελληνίδα εδώ και συνεχίζουν να μένουν στην Ελλάδα!
Κάνουν και ένα παιδί! Το παιδί αυτό θα πάρει ολλανδική υπηκοότητα ή όχι; -
Εάν βγάλουμε στα παιδιά του rx8_drifter (παράδειγμα τώρα) ολλανδικά διαβατήρια (ας τους πούμε ολλανδοέλληνα) μεγαλώνουν και δεν πατάνε πόδι στην Ελλάδα. Πάλι παντρεύεται ο γιος μια ολλανδοελληνίδα και κάνουν παιδιά. Αυτά τα παιδιά θα πάρουν την ελληνική υπηκοότητα ή όχι;
Ή όταν έρθουν εδώ θα είναι μετανάστες;
Η γιαγιά μου γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου από Γάλλο πατέρα κι Ελληνίδα μητέρα και πήρε αυτόματα τη Γαλλική υπηκοότητα. Η μητέρα μου, αν και γεννήθηκε στην Ελλάδα, πήρε αυτόματα τη Γαλλική υπηκοότητα (νομίζω ότι δεν έχει επισκεφτεί ποτέ τη Γαλλία). Εγώ κι ο αδελφός μου πήραμε επίσης αυτόματα τη Γαλλική υπηκοότητα (έχω πάει στη Γαλλία μία φορά για 5 ημέρες).
-
-
Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
Η γιαγιά μου γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου από Γάλλο πατέρα κι Ελληνίδα μητέρα και πήρε αυτόματα τη Γαλλική υπηκοότητα. Η μητέρα μου, αν και γεννήθηκε στην Ελλάδα, πήρε αυτόματα τη Γαλλική υπηκοότητα (νομίζω ότι δεν έχει επισκεφτεί ποτέ τη Γαλλία). Εγώ κι ο αδελφός μου πήραμε επίσης αυτόματα τη Γαλλική υπηκοότητα (έχω πάει στη Γαλλία μία φορά για 5 ημέρες).
Πήρες και Αιγυπτιακή υπηκοότητα;
-
Ο χρήστης iant έγραψε:
Πήρες και Αιγυπτιακή υπηκοότητα;
Όχι. Αυτό που ήθελα να δείξω είναι ότι υπάρχει μεταφορά της υπηκοότητας/ιθαγένειας από γονείς σε παιδιά ακόμα κι αν δε ζουν στη συγκεκριμένη χώρα (Γαλλία) τα τελευταία 70+ χρόνια
-
Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
Όχι. Αυτό που ήθελα να δείξω είναι ότι υπάρχει μεταφορά της υπηκοότητας/ιθαγένειας από γονείς σε παιδιά ακόμα κι αν δε ζουν στη συγκεκριμένη χώρα (Γαλλία) τα τελευταία 70+ χρόνια
Και εγώ τέτοιος είμαι
Ήθελα να μάθω για την μεταφορά της υπηκοότητας και ΜΟΝΟ !
Υπάρχει (κατ'εμε) διάφορα ανάμεσα υπηκοότητας και ιθαγένειας!
Και τέθηκα υπέρ υπηκοότητας και όχι ιθαγένειας! Αλλά με την 'καλή' γειτονιά που έχουμε θα έλεγα ίσως και όχι και στην υπηκοότητα! Το πολύ ναι στην υπηκοότητα με αυστηρά όμως κριτήρια (βλέπε μερικές σελίδες πριν) ! -
Αυτό περί ιθαγένειας και υπηκοότητας το έχουμε αναλύσει, και έχει ειπωθεί ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΑ ότι είναι τι ίδιο, ας μην επανερχόμαστε
-
Ο χρήστης Monika έγραψε:
Όσον αφορά τα 'σόγια' είναι έκφραση το 'το σόι Έλληνας είσαι'. Σαν να 'λεγα 'Μα καλά, Έλληνας είσαι συ με αυτά που λες;'. Δεν χωρίζουμε σε σόγια τους Έλληνες φυσικά.. Η ανάλυση που έκανες περί σογιών είναι περιττή.μα δεν κατάλαβα κάτι διαφορετικό.
Με το δεύτερο τρόπο γραφής λοιπόν, 'τι πρέπει να λέει κάποιος έλληνας προκειμένου να είναι έλληνας ( wtf ) και πόσων ειδών έλληνες υπάρχουν.
Γιατί μπορεί να γράφεις ότι δεν διαχωρίζουμε τους έλληνες, αλλά ταυτόχρονα γράφεις και ένα 'έλληνας είσαι εσύ με αυτά που λες;'Στο δημοτικό, χρυσέ μου άνθρωπε, τα διδάσκει όλα ένας. Αυτός που θα κάνει μαθηματικά, θα κάνει και τη γλώσσα και την ιστορία και όλα.
Για δάσκαλο του παιδιού μου θέλω τον οποιονδήποτε Έλληνα που αγαπάει την πατρίδα του. Και αυτό είναι άσχετο με τις πολιτικές παρατάξεις. Διαφορετικά αγαπάει την πατρίδα του ο δεξιός και διαφορετικά ο αριστερός; Ουδεμία σχέση έχει.
Εγώ πάλι όχι. Μπορώ να φανταστώ (σου έγραψα και μερικά παραδείγματα) πολλούς έλληνες που αγαπάνε την πατρίδα τους, και δεν θα τους ήθελα όχι για δασκάλους, αλλά για να είμαι ειλικρινής ούτε ως μέρος του υπαρκτού.
-
Ο χρήστης dstou έγραψε:
ΙΜΟ, σε ένα σύγχρονο κράτος, είτε δυτικό είτε άλλο, θρησκευτικά σύμβολα σε κρατικά κτίρια όπως τα σχολεία είναι περιττά. Μάλιστα καλό είναι να φύγουν από τους τοίχους το συντομότερο, προτού δηλαδή πέσουν θύματα βανδαλισμού από θερμόαιμους μαθητές ετερόδοξων ως προς τον χριστιανισμό δογμάτων και θρησκειών, και αρχίσουν τα δημοσιεύματα από τις εφημερίδες και τα κανάλια προς όλες τις κατευθύνσεις (βούτυρο στο ψωμί και πεδίον δόξης λαμπρό για πολλούς, και όχι μόνο προς την κατεύθυνση του τηλεπλασιέ Σπυρίδωνα/Άδωνι). Το διοικείν εστίν προβλέπειν.
Εντούτοις, ενώ η κατάργηση της πρωινής προσευχής στα σχολεία είναι (σχετικά) εύκολη υπόθεση, στο φινάλε όποιος θέλει να προσεύχεται ας προσεύχεται στο σπίτι του σε όποιο θεό πιστεύει, αν πιστεύει, η ανάκρουση του εθνικού ύμνου στον ίδιο χώρο αλά Αμερική, Κούβα, Β. Κορέα, Αλβανία επί Χότζα, κ.α. είναι ίσως περισσότερο προκλητική και προβληματική.
Ο λόγος? Δεν είναι πλέον όλοι οι μαθητές Έλληνες ή ελληνοποιημένοι. Είναι βέβαια η ισχυρή πλειοψηφία, αλλά την πρωτοβάθμια, τουλάχιστον, εκπαίδευση στην Ελλάδα την παρακολουθούν πλήθος ξένων μαθητών, πολλοί εκ των οποίων ούτε έχουν ούτε θέλουν να λάβουν την ελληνική ιθαγένεια, ούτε έχουν καμμιά όρεξη να παπαγαλίζουν τον εθνικό μας ύμνο. Τη βασική παιδεία θέλουν για να μην μείνουν αγράμματοι.
Ειρήσθω εν παρόδω ότι στο εθνικό μας σύμβολο, στη σημαία, περιέχεται και ένα θρησκευτικό σύμβολο, ο σταυρός, ο οποίος είναι και το πλέον προβαλλόμενο επάνω της. Ορισμένοι πιστοί άλλων δογμάτων (και αρκούντως 'κολλημένοι') δεν το καλοβλέπουν αυτό.Ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω βάσει ποιας λογικής σκέφτεσαι!
Ήρθαν τα άγρια να διώξουν τα ήμερα; Επειδή εδώ μαζεύτηκε κάθε καρυδιάς καρύδι, χωρίς να το θέλουμε οι περισσότεροι και με το έτσι θέλω, θα προσαρμοστούμε εμείς με τα γούστα τους, για να μην έχουμε αντιδράσεις; Φιλοξενούμενοι είναι. Και οι φιλοξενούμενοι πρέπει να σέβονται και τα σύμβολα και τις συνήθειες της χώρας που τους δέχεται στους κόλπους της. Όχι να μας επιβάλλουν τραμπουκίστικα όπως περιγράφεις ('προτού δηλαδή πέσουν θύματα βανδαλισμού από θερμόαιμους μαθητές ετερόδοξων') αυτό που θέλουν!
Αν εσύ δε γουστάρεις να βλέπεις εικόνες στις τάξεις των παιδιών του και να ακούς τον εθνικό ύμνο, είναι άλλο θέμα. Υπάρχει και το δικαίωμα της απαλλαγής και από τα θρησκευτικά και από την προσευχή. -
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
δεν θα τους ήθελα όχι για δασκάλους, αλλά για να είμαι ειλικρινής ούτε ως μέρος του υπαρκτού.Αγαπητέ σομφορουμίτη, σόρρυ αλλά αυτό που λες είναι πολύ βαρύ. Φαντάσου να σου έλεγα εγώ ότι δε σε θέλω ως μέρος του υπαρκτού, επειδή δεν έχεις τις ίδιες απόψεις... Διαφωνούμε στις απόψεις μας, ναι. Δεν είμαστε όμως ο ένας του πεταματού και ο άλλος ο άξιος και ο χρήσιμος για την ανθρωπότητα, λες και ο ένας είναι εγκληματίας για ισόβια. Όλοι είναι χρήσιμοι, ακόμα και αν διαφωνούν. Γνώμη μου είναι ότι πρέπει να αποφεύγουμε τόσο ακραία συναισθήματα τύπου 'Δε θέλω ο άλλος καν να υπάρχει'.
-
Ο χρήστης Monika έγραψε:
ΙΜΟ, σε ένα σύγχρονο κράτος, είτε δυτικό είτε άλλο, θρησκευτικά σύμβολα σε κρατικά κτίρια όπως τα σχολεία είναι περιττά. Μάλιστα καλό είναι να φύγουν από τους τοίχους το συντομότερο, προτού δηλαδή πέσουν θύματα βανδαλισμού από θερμόαιμους μαθητές ετερόδοξων ως προς τον χριστιανισμό δογμάτων και θρησκειών, και αρχίσουν τα δημοσιεύματα από τις εφημερίδες και τα κανάλια προς όλες τις κατευθύνσεις (βούτυρο στο ψωμί και πεδίον δόξης λαμπρό για πολλούς, και όχι μόνο προς την κατεύθυνση του τηλεπλασιέ Σπυρίδωνα/Άδωνι). Το διοικείν εστίν προβλέπειν.
Εντούτοις, ενώ η κατάργηση της πρωινής προσευχής στα σχολεία είναι (σχετικά) εύκολη υπόθεση, στο φινάλε όποιος θέλει να προσεύχεται ας προσεύχεται στο σπίτι του σε όποιο θεό πιστεύει, αν πιστεύει, η ανάκρουση του εθνικού ύμνου στον ίδιο χώρο αλά Αμερική, Κούβα, Β. Κορέα, Αλβανία επί Χότζα, κ.α. είναι ίσως περισσότερο προκλητική και προβληματική.
Ο λόγος? Δεν είναι πλέον όλοι οι μαθητές Έλληνες ή ελληνοποιημένοι. Είναι βέβαια η ισχυρή πλειοψηφία, αλλά την πρωτοβάθμια, τουλάχιστον, εκπαίδευση στην Ελλάδα την παρακολουθούν πλήθος ξένων μαθητών, πολλοί εκ των οποίων ούτε έχουν ούτε θέλουν να λάβουν την ελληνική ιθαγένεια, ούτε έχουν καμμιά όρεξη να παπαγαλίζουν τον εθνικό μας ύμνο. Τη βασική παιδεία θέλουν για να μην μείνουν αγράμματοι.
Ειρήσθω εν παρόδω ότι στο εθνικό μας σύμβολο, στη σημαία, περιέχεται και ένα θρησκευτικό σύμβολο, ο σταυρός, ο οποίος είναι και το πλέον προβαλλόμενο επάνω της. Ορισμένοι πιστοί άλλων δογμάτων (και αρκούντως 'κολλημένοι') δεν το καλοβλέπουν αυτό.Ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω βάσει ποιας λογικής σκέφτεσαι!
Ήρθαν τα άγρια να διώξουν τα ήμερα; Επειδή εδώ μαζεύτηκε κάθε καρυδιάς καρύδι, χωρίς να το θέλουμε οι περισσότεροι και με το έτσι θέλω, θα προσαρμοστούμε εμείς με τα γούστα τους, για να μην έχουμε αντιδράσεις; Φιλοξενούμενοι είναι. Και οι φιλοξενούμενοι πρέπει να σέβονται και τα σύμβολα και τις συνήθειες της χώρας που τους δέχεται στους κόλπους της. Όχι να μας επιβάλλουν τραμπουκίστικα όπως περιγράφεις ('προτού δηλαδή πέσουν θύματα βανδαλισμού από θερμόαιμους μαθητές ετερόδοξων') αυτό που θέλουν!
Αν εσύ δε γουστάρεις να βλέπεις εικόνες στις τάξεις των παιδιών του και να ακούς τον εθνικό ύμνο, είναι άλλο θέμα. Υπάρχει και το δικαίωμα της απαλλαγής και από τα θρησκευτικά και από την προσευχή.γιατί δηλαδή πρέπει πάντα να διώχνει καποιος κάποιον ???
γιατί πρέπει εμείς να προσαρμοστούμε με τα γούστα τους και αυτοί με τα δικά μας ???
Το παιδί του Πακιστανού, να πάει το απόγευμα στο τζαμί (αν το βρεί πουθενά) , το παιδί της Μονικας να πάει στην εκκλησία και το δικό μου να πάει όπου γουστάρει και αν γουστάρει!!!
Είμαι μάλλον πολύ χαζός και δεν καταλαβαίνω το κακό σε αυτό που είναι ....
Απαλλαγή από την θεολογία, γιατί θρησκειολογία δεν είναι αυτό το ΠΡΑΓΜΑ, δεν μπορεί να πάρει κανένας γιατί μετά είναι δακτυλοδεικτούμενος.
Να την χαιρόμαστε λοιπόν την ανεξιθρησκεία μας την δημοκρατία μας και όπως είπα και πιο πάνω την ελευθεριά μας ...
ΕΙΣΤΕ ΥΠΕΡ Η ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ;