-
Περί 'βίζας' λόγος:
Wikileaks: Λίβυοι αξιωματούχοι εκβίαζαν την ελληνική πρεσβεία για να εκδίδει βίζες
Σύμφωνα με τον αναπληρωτή επικεφαλής της ελληνικής διπλωματικής αποστολής (DHM) Ιωάννη Σταματέκο, η κυβέρνηση της Λιβύης ενημέρωσε επίσημα την ελληνική Πρεσβεία στην Τρίπολη ότι δεν θα επέτρεπαν να περάσει από το τελωνείο ένα φορτίο διπλωματικών προμηθειών για την ελληνική Πρεσβεία αν η Ελλάδα δεν άλλαζε την άποψη της για 12 περιπτώσεις αιτήσεων για βίζα, που ενδιέφερε ιδιαίτερα τις Αρχές της Λιβύης.Όπως αναφέρει το έγγραφο, το φορτίο περιείχε αλκοολούχα ποτά από μια Δανική ιδιωτική εταιρεία διπλωματικών προμηθειών. Ο κ. Σταματέκος αναφέρει, σύμφωνα με το έγγραφο, ότι η Λιβύη τελικά εμπόδισε την παράδοση του φορτίου καθώς το ελληνικό προξενείο αρνήθηκε να δώσει τουριστική βίζα στους 12 Λίβυους. Σημειώνεται επιπλέον ότι οι αιτούντες δεν είχαν σκοπό να ταξιδέψουν στην Ελλάδα, αλλά ήθελαν μια βίζα Schengen από την ελληνική Πρεσβεία, καθώς η Ελλάδα δεν είχε ακόμη υιοθετήσει τα βιομετρικά χαρακτηριστικά στα διαβατήρια της.
Παρόμοιο περιστατικό σημειώθηκε σύμφωνα με το τηλεγράφημα και με την Ελβετική πρεσβεία, ωστόσο, αναφέρεται πως δεν είναι γνωστό ποια ήταν η αντίδρασή της Ελβετίας.
-
Έχω την εντύπωση πως οι Έλληνες (οσονούπω μειοψηφία στην ίδια τους τη χώρα) δεν έχουν πια πρόβλημα με τους Αλβανούς,τους Πολωνούς ή τους Βούλγαρους.Οι πληθυσμοί αυτοί έχουν πλέον ενσωματωθεί ομαλά,έχουν (αρκετοί αν όχι οι περισσότεροι) προοδεύσει,προσαρμόστηκαν και ζουν σχεδόν όπως ζούσαν αυτοί που βρήκαν εδώ (οι Έλληνες).Χαίρομαι να βλέπω μετανάστες που προόδευσαν,χαίρομαι να βλέπω τις οικογένειες τους και χαίρομαι που ασπάστηκαν τις συνήθειες του αυτόχθονος λαού.
Το πρόβλημα είναι,όπως έχω ξαναγράψει,με τα εκατομμύρια των εισβολέων από πολιτισμούς τελείως ξένους προς τον ελληνικό,τον ευρωπαικό και το βαλκανικό.Μας χωρίζει η άβυσσος,πώς να το κάνουμε.Και δεν υπάρχει περίπτωση να ευημερήσουμε όσο είναι εδώ,ΟΥΤΕ ΕΜΕΙΣ,ΟΥΤΕ ΑΥΤΟΙ.Χάνουμε όλοι.
Για εθνική ταυτότητα,γλώσσα κτλ δεν μιλάω.Δυστυχώς χαθήκαν πολύ νωρίτερα λόγω της αμερικανοποίησης και των ομοιδεατών της κυρίας Diamantopoulou.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Οι πρώτοι Αλβανοί και Βορειοηπειρώτες διέφεραν ΠΟΛΥ, προφανώς λόγω κακής διατροφής. Η επόμενη γενιά, που σήμερα είναι μεταξύ 20-30, δύσκολα διακρίνεται από τους Έλληνες.Επειδή έχω ΠΟΛΛΕΣ σχεσεις και με Αλβανούς και με Βορειοηπειρώτες, όντως στην αρχή διέφεραν πάρα πολύ με μας, αλλα διέφεραν κι εξακολουθούν να διαφέρουν και μεταξύ τους κι εμφανισιακά και στην ομιλία. Ανω των 30 ετών Αλβανό απο Βορειοηπειρώτη, τον ξεχωρίζω για την πλάκα, αν μιλήσουν κιόλας τότε δε μου ξεφεύγει. Ειδικά για την ομιλία, επειδή εχω καταγωγή απο Ηπειρο, ξεχωρίζω τα ιδιώματα της γλώσσας και μου είναι πολύ ευκολο να εντοπίσω εναν Βορειοηπειρώτη, μιας και οι Αλβανοί απλά δεν τα χρησιμοποιούν γιατί δεν τα ξέρουν, εκτός κι αν.... έμαθαν Ελληνικά σε κάποιο χωριό της Ηπείρου όταν ηρθαν Ελλάδα.
Φυσικά κάτι Αλβανάκια στην εφηβεία, δεν τα παίρνω χαμπάρι με τίποτα...Είχα ενα τρεντοκόριτσο με κόκκινα μαλλιά προχθές δίπλα μου στην εφορία και ενω μιλούσε με την υπάλληλο, αν δεν έβγαζε να της δώσει την Αλβανική ταυτότητα (ή αδεια παραμονής, κατι τετοιο...) δεν θα πίστευα ποτέ οτι είναι Αλβανίδα...!
Ο βαθμός αφομοίωσης κλπ των μεταναστών εξαρτάται απο το πόσο ισχυρούς δεσμούς έχουν με πατρίδα τους αλλα και με τη θρησκεία τους....! Ασιάτες πάντως, θεωρώ αδυνατο να αφομοιωθούν. Οι Αλβανοί αν και κοντά στη χώρα τους ψιλοαφομοιώθηκαν, γιατί στην ουσία οι περισσότεροι είναι άθρησκοι, ακομη και αυτοί που δηλωνουν μουσουλμάνοι. Ακόμη και οι Αλβανοί όμως,θα αφομοιωθούν πλήρως όταν οι σημερινοί εφηβοι αποκτήσουν παιδιά. Εκείνα ναι, θα μπορούμε να πούμε οτι αφομοιώθηκαν πλήρως. -
Ο χρήστης thvarveris έγραψε:
Διαφέρουν κατά την γνώμη μου τουλάχιστον σωματικά. Κοντοστούπηδες , κατσιασμέμοι, λες και έχουν βγει όλοι από ένα καλούπι.
Στην αρχή για τους μεγαλύτερους νόμιζα ό,τι φταίει η κακή διατροφή που είχαν από τον καθεστώς Χότζα, αλλά και τα παιδιά τους που γενιούνται και μεγαλώνουν εδώ στο ίδιο εξελίσονται, οπότε μάλλον μιλάμε για χαρακτηριστικό της φυλής τους (πω πω θα με πουν και ρατσιστή τώρα).
Τους 'κόβεις' από χλμ μακριά. -
Περίμενε EDDIE, όπου να'ναι θα βρεθεί κάποιος να πει ότι το ένας της ρουθούνι είναι πιο ανοιχτό, το αυτί της πιο πεταχτό, το στρινγκ δεν είναι μάρκα και τα πόδια της βρωμάνε.... Γκόλουμ, λέγκολες και μύδια με @@...
-
«Έκρηξη» εισροής μεταναστών από τον Έβρο
Μεγάλη αύξηση παρουσιάζει ο αριθμός των μεταναστών που εισήλθαν παράνομα στην Ελλάδα το τελευταίο 9μηνο του 2010 σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2009.Σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, εισήλθαν από την Τουρκία, μέσω του Έβρου, 31.912 μετανάστες, ενώ το 2009 είχαν μπει 6.615, δηλαδή ποσοστό αύξησης 371%.
Αύξηση παρουσιάζει και ο αριθμός των μεταναστών που εισήλθαν από τις Κυκλάδες, ενώ μειώθηκε ο αριθμός των μεταναστών από τα Δωδεκάνησα.
Συνολικά απ΄όλες τις περιοχές της χώρας εισήλθαν το τελευταίο εννεάμηνο του 2010 96.398 μετανάστες έναντι 96.085 το 2009.
http://www.skai.gr/news/greece/article/ ... -ton-evro/Ενταξει ειναι αδυνατον να αναχαιτιστεί ολο αυτο το κύμα μεταναστων ,τα νουμερα ειναι φοβερα 32,000 ατομα μπηκαν μονο απο τον Εβρο
-
Ο χρήστης Dodger έγραψε:
Περίμενε EDDIE, όπου να'ναι θα βρεθεί κάποιος να πει ότι το ένας της ρουθούνι είναι πιο ανοιχτό, το αυτί της πιο πεταχτό, το στρινγκ δεν είναι μάρκα και τα πόδια της βρωμάνε.... Γκόλουμ, λέγκολες και μύδια με @@...Το χω ακούσει και αυτό για τη συγκεκριμένη. Σχολίαζε κάποιος μια φώτο κουτσομπολίστικου περιοδικού που έδειχνε το νέο της βυζί να ξεχειλίζει και πετάγεται κάποιος και λέει 'Έλα μωρέ με το αλβανάκι εκεί πέρα...'
-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
....μάνα μου....
-
Ο χρήστης Dodger έγραψε:
Περίμενε EDDIE, όπου να'ναι θα βρεθεί κάποιος να πει ότι το ένας της ρουθούνι είναι πιο ανοιχτό, το αυτί της πιο πεταχτό, το στρινγκ δεν είναι μάρκα και τα πόδια της βρωμάνε.... Γκόλουμ, λέγκολες και μύδια με @@...αφου ηθελες να ακουσεις κατι ακου το..
ωραια γκομενα , αλλα πολυ δευτερατζα
(ουτε με τα δαχτυλα , ουτε με τις γαμψες μυτες εχω κολληματα αν εχεις στο νου σου το αλλο τοπικο , ουτε καν με τις χοντρες.. αλλα με τις δευτερατζες εχω )
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
Περίμενε EDDIE, όπου να'ναι θα βρεθεί κάποιος να πει ότι το ένας της ρουθούνι είναι πιο ανοιχτό, το αυτί της πιο πεταχτό, το στρινγκ δεν είναι μάρκα και τα πόδια της βρωμάνε.... Γκόλουμ, λέγκολες και μύδια με @@...
αφου ηθελες να ακουσεις κατι ακου το..
(ουτε με τα δαχτυλα , ουτε με τις γαμψες μυτες εχω κολληματα αν εχεις στο νου σου το αλλο τοπικο , ουτε καν με τις χοντρες.. αλλα με τις δευτερατζες εχω )
Δευτερατζα - σουργελο αλλα μια καταθεση φαντάζομαι της την εκανες
-
Ο χρήστης Drunkard έγραψε:
«Έκρηξη» εισροής μεταναστών από τον Έβρο
Μεγάλη αύξηση παρουσιάζει ο αριθμός των μεταναστών που εισήλθαν παράνομα στην Ελλάδα το τελευταίο 9μηνο του 2010 σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2009.Σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, εισήλθαν από την Τουρκία, μέσω του Έβρου, 31.912 μετανάστες, ενώ το 2009 είχαν μπει 6.615, δηλαδή ποσοστό αύξησης 371%.
Αύξηση παρουσιάζει και ο αριθμός των μεταναστών που εισήλθαν από τις Κυκλάδες, ενώ μειώθηκε ο αριθμός των μεταναστών από τα Δωδεκάνησα.
Συνολικά απ΄όλες τις περιοχές της χώρας εισήλθαν το τελευταίο εννεάμηνο του 2010 96.398 μετανάστες έναντι 96.085 το 2009.
http://www.skai.gr/news/greece/article/ ... -ton-evro/Ενταξει ειναι αδυνατον να αναχαιτιστεί ολο αυτο το κύμα μεταναστων ,τα νουμερα ειναι φοβερα 32,000 ατομα μπηκαν μονο απο τον Εβρο
Η διαφορά είναι ότι λόγω Frontex έχουν μειωθεί πολύ τα αντίστοιχα νούμερα από τα νησιά. Οπότε λίγο-πολύ στα ίδια πρέπει να είμαστε.
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
Γιατί η Σάσα Μπάστα ή η Στικούδη είναι πρωτής διαλογής κρέατα? Η κοπέλα το αρχαιότερο επάγγελμα του κόσμου κάνει όπως και οι άλλες (παρελκόμενο του κυρίου, κύρια απασχόληση δεν με νοιάζει). Και ως αντικείμενο του πόθου (αυτό πουλά η συγκεκριμένη όπως και οι άλλες) ε πως να το κάνουμε καλή είναι. (ως πολύ καλή αλλά ας μην το κάνουμε θέμα)
Ειδικά δε στις γυναίκες όπου δεν υπήρχε από το θέμα της επιλογής (όπως φώναζε και η γιαγιά στο γνωστό ανέκδοτο 'όταν λέμε όλες εννούμε όλες') τι σχέση έχει το γονίδιο?? Όλα είναι θέμα πλαστικού, μακιγιέρ και εκπαίδευσης ώστε να έχει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα (γιατί όλες οι γυναίκες το έχουν έμφυτο το στήσιμο μπροστά στο φακό αλλά και στο κεφαλάρι της κρεβατοκάμαρας). Από εκεί και πέρα πως μπορούμε να κρίνουμε τον μέσο όρο. Εγώ προσωπικά στο ΤΕΙ αδυνατώ να διακρίνω κοπέλλες ή αγόρια από Ελλάδα ή Αλβανία παρά μόνον τη στιγμή του ελέγχου των ταυτοτήτων στις εξετάσεις όπου τα επώνυμα συνήθως αποκαλύπτουν την αλήθεια (αν και υπάρχουν αλβανοί με επώνυμα όπως 'Παπαδόπουλος', 'Λάτσιος', 'Μπουγάς' που όπως και να το κάνουμε δεν είναι μόνον αλβανικά) σε συνδυασμό με το πατρώνυμο και βέβαια την εκδούσα αρχή.
Άντε λέμε ότι οι Αλβανοί δεν έχουν αφομοιωθεί 100%. Έστω ότι έχουν αφομοιωθεί 90%. Αλλά κατά τον ίδιο τρόπο οι Κρητικοί ή οι Τρικαλινοί πχ. έχουν αφομοιωθεί λιγότερο (αν ακούσεις τόσο τον ένα όσο και τον άλλο να μιλά σου έρχεται να βάλεις τα γέλια ειδικά αν (όπως στην περίπτωση των 2ων) είσαι και από την ευρύτερη περιοχή και καταλαβαίνεις τι λένε). Γιατί λοιπόν κάποιος που λέει 'σκλι' αντί για σκυλί, ή 'εφάγαμεν' ή πλτις πλτις (πλήτεις, πλήτεις) ή χρησιμοποιεί το 'τσι' ως άρθρο να τον θεωρήσω ότι είναι περισσότερο ενταγμένος από ένα πιτσιρίκι που έχει γεννηθεί στην Ελλάδα, έχει υπηρετήσει στον Ελληνικό Στρατό, μιλά σωστά Ελληνικά (ή τουλάχιστον μιλά τα Ελληνικά που καταλαβαίνουν όλοι), έχει αφομοιώσει πλήρως το τρόπο ζωής της Ελλάδος (με τα στραβά και τα καλά του) και δεν θέλει να ακούσει κουβέντα για πιθανή επιστροφή στο τόπο γέννησης των γονιών του. Και αυτό ανεξάρτητα από χρώμα, θρησκεία. Γιατί κακά τα ψέματα δεν είναι ούτε το χρώμα (τι κοινό είχαν οι Ιώνες με τους Δωριείς στα φυσιογνωμικά χαρακτηριστικά ή με τους προ-Έλληνες) ούτε η θρησκεία που καθορίζει μία εθνική ταυτότητα.
-
Και ας μην ξεχνάμε ότι οι Αλβανοί ως Ιλλυριείς (έτσι γράφετε αυτό ??? ) Είναι μαζί με τους Έλληνες ουσιαστικά οι 'αυτόχθονες' των Βαλκανίων και είναι λογικό έπειτα απο τόσες χιλιάδες χρόνια να έχουν ανακατευτεί τουλάχιστον μεταξύ τους. Οπότε οποιαδήποτε έκφραση του στυλ 'Ελληνικό αίμα' ή 'Αλβανικό αίμα' να είναι εντελώς άτοπη !
-
Όλα και όλα, για την Σάσα ποσώς με ενδιαφέρει, αλλά για τη Στικούδη (όπως και την κα. Τσαπανίδου) δεν σηκώνω μύγα στο σπαθί μου, pun intended.-
-
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
Γιατί η Σάσα Μπάστα ή η Στικούδη είναι πρωτής διαλογής κρέατα? Η κοπέλα το αρχαιότερο επάγγελμα του κόσμου κάνει όπως και οι άλλες (παρελκόμενο του κυρίου, κύρια απασχόληση δεν με νοιάζει). Και ως αντικείμενο του πόθου (αυτό πουλά η συγκεκριμένη όπως και οι άλλες) ε πως να το κάνουμε καλή είναι. (ως πολύ καλή αλλά ας μην το κάνουμε θέμα)
Ειδικά δε στις γυναίκες όπου δεν υπήρχε από το θέμα της επιλογής (όπως φώναζε και η γιαγιά στο γνωστό ανέκδοτο 'όταν λέμε όλες εννούμε όλες') τι σχέση έχει το γονίδιο?? Όλα είναι θέμα πλαστικού, μακιγιέρ και εκπαίδευσης ώστε να έχει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα (γιατί όλες οι γυναίκες το έχουν έμφυτο το στήσιμο μπροστά στο φακό αλλά και στο κεφαλάρι της κρεβατοκάμαρας). Από εκεί και πέρα πως μπορούμε να κρίνουμε τον μέσο όρο. Εγώ προσωπικά στο ΤΕΙ αδυνατώ να διακρίνω κοπέλλες ή αγόρια από Ελλάδα ή Αλβανία παρά μόνον τη στιγμή του ελέγχου των ταυτοτήτων στις εξετάσεις όπου τα επώνυμα συνήθως αποκαλύπτουν την αλήθεια (αν και υπάρχουν αλβανοί με επώνυμα όπως 'Παπαδόπουλος', 'Λάτσιος', 'Μπουγάς' που όπως και να το κάνουμε δεν είναι μόνον αλβανικά) σε συνδυασμό με το πατρώνυμο και βέβαια την εκδούσα αρχή.
Άντε λέμε ότι οι Αλβανοί δεν έχουν αφομοιωθεί 100%. Έστω ότι έχουν αφομοιωθεί 90%. **Αλλά κατά τον ίδιο τρόπο οι Κρητικοί ή οι Τρικαλινοί πχ. έχουν αφομοιωθεί λιγότερο (αν ακούσεις τόσο τον ένα όσο και τον άλλο να μιλά σου έρχεται να βάλεις τα γέλια ειδικά αν (όπως στην περίπτωση των 2ων) είσαι και από την ευρύτερη περιοχή και καταλαβαίνεις τι λένε). Γιατί λοιπόν κάποιος που λέει 'σκλι' αντί για σκυλί, ή 'εφάγαμεν' ή πλτις πλτις (πλήτεις, πλήτεις) ή χρησιμοποιεί το 'τσι' ως άρθρο να τον θεωρήσω ότι είναι περισσότερο ενταγμένος **από ένα πιτσιρίκι που έχει γεννηθεί στην Ελλάδα, έχει υπηρετήσει στον Ελληνικό Στρατό, μιλά σωστά Ελληνικά (ή τουλάχιστον μιλά τα Ελληνικά που καταλαβαίνουν όλοι), έχει αφομοιώσει πλήρως το τρόπο ζωής της Ελλάδος (με τα στραβά και τα καλά του) και δεν θέλει να ακούσει κουβέντα για πιθανή επιστροφή στο τόπο γέννησης των γονιών του. Και αυτό ανεξάρτητα από χρώμα, θρησκεία. Γιατί κακά τα ψέματα δεν είναι ούτε το χρώμα (τι κοινό είχαν οι Ιώνες με τους Δωριείς στα φυσιογνωμικά χαρακτηριστικά ή με τους προ-Έλληνες) ούτε η θρησκεία που καθορίζει μία εθνική ταυτότητα.
H επίσημη Ελληνική γλώσσα (ή καλύτερα διάλεκτος) είναι η .. Αθηναική
Η 'ένταξη' ενός γηγενούς περιλαμβάνει και παραστάσεις προηγουμένων γενεών που μεταφέρονται μέσω της παράδοσης , της οικογένειας και του γενικότερου κοινωνικού περίγυρου. -
H διάλεκτος πάντως και οι κατά τόπους ιδιαιτερότητες δε νομιζω πως είναι κάτι αρνητικό. Θα θλιβόμουν πάρα πολύ αν σε όλη την Ελλάδα γίνονταν όλοι 'Αθηναίοι'.
-
Και τα αθηναίικα δεν είναι αυθύπαρκτη γλώσσα. Είναι μείγμα από όλα σχεδόν τα γλωσσικά ιδιώματα της χώρας, με ολίγη από ξενισμούς και αρκετή γλώσσα τηλεόρασης, το πρόγραμμα της οποίας είναι ίδιο σε όλη την επικράτεια.
Αυτή η γλώσσα έχει επικρατήσει πλέον, τα τηλεορασίστικα. -
Μιας και πιάσαμε αυτή την κουβέντα, μου γεννήθηκε μια απορία, με αφορμή μια κουβέντα που είχα με κάτι φίλους ολλανδούς χτες το βράδυ.
Ποιά περιοχή στην ελλάδα θεωρείται ότι μιλάει τα ελληνικά με την 'σωστή' προφορά?
εδώ ας πούμε τα 'καθαρά' ολλανδικά μιλιούνται στο Haarlem
-
Η μόνη σωστή απάντηση, είναι ότι δεν υπάρχει απάντηση. Τι πάει να πει ελληνικά με 'σωστή' προφορά?
-
Το Κολωνάκι.
Στην ουσία 'σωστή' προφορά είναι η 'επίσημη'. Και επίσημη είναι αυτή την οποία χρησιμοποιούν οι κρατικοί εκπρόσωποι (εξαιρούνται οι Πρωθυπουργοί). Το σύνηθες είναι να ομιλείται 'σωστά' μια γλώσσα στα δελτία ειδήσεων των κρατικών καναλιών, αυτός δηλαδή είναι ένας απλός πρακτικός κανόνας. Πχ αν ακούσεις Γάλλο, ακόμα και Παριζιάνο, ή Άγγλο, ακόμα και Λονδρέζο, ανάθεμα κι αν καταλάβεις τίποτα, εφόσον η επαφή σου με τη γλώσσα περιορίζεται στα του Institut Français d'Athènes ή τα τεστάκια Listening του Cambridge.
ΕΙΣΤΕ ΥΠΕΡ Η ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ;