-
Το τελευταίο διάστημα ακούμε συνεχώς για τη δραματική κατάσταση στην αγορά, αλλά και βλέπουμε ένα γενικότερο ψυχρό αγοραστικό ενδιαφέρον.
Θα είχε ενδιαφέρον λοιπόν να δούμε τι ακριβώς ισχύει;
Έχουμε όντως επηρεαστεί από τη γενικότερη δύσκολη οικονομική περίοδο που διανύουμε και ξοδεύουμε λιγότερα ή όχι;
-
Το τελευταίο διάστημα ακούμε συνεχώς για τη δραματική κατάσταση στην αγορά, αλλά και βλέπουμε ένα γενικότερο ψυχρό αγοραστικό ενδιαφέρον.
Έχουμε όντως επηρεαστεί από τη γενικότερη δύσκολη οικονομική περίοδο που διανύουμε και ξοδεύουμε λιγότερα ή όχι;
-
-
Ξοδευω λιγο πιο συγκρατημενα,σκεφτομαι δευτερη φορα για να παρω κατι πολυτελείας,αλλα νομιζω οτι τελικα ολα ειναι θεμα κλίματος,αυτα ξεκινησαν πρωτου καν νιωσουμε αλλαγη στα εσοδα οι περισσοτεροι.
-
Δεν εχουμε αλλαξει ιδιατερα την καταναλωτικη συμπεριφορα και θα προτεινα να μπει και σαν επιλογη. Παντως εγω τα μαγαζια γενικοτερα τα βλεπω σε μια κινηση και μπορω να πω πως το εμποριο δεν πεθαινει οπως και η διασκεδαση. Αυτη την εντυπωση εχω τουλαχιστον.
-
Δεν υπάρχει η επιλογή καταναλώνω περισσότερο, Γιατί ? Εγώ αυτή θα επέλεγα ......
-
Βάλε και 4η περίπτωση -> ξοδεύω περισσότερα από πριν (είτε λόγω πτώσης τιμών σε διάφορα είδη -ζόρισμα εμπορίου, είτε λόγω αύξησης εισοδημάτων, είτε...)
-
Οι μαγαζάτορες πάντα κλαίγονται (άλλο αν έχουν σπίτι+εξοχικό+bmw) αλλά είναι από τις λίγες φορές ποου βλέπω πράγματι να κλείνουν μαγαζιά. Πάντως καταναλώνω ελαφρά πιο συντηρητικά. (οι τιμές πάλι παραμένουν στα ύψη)
-
Σωστές οι παρεμβάσεις σας.
-
Ο χρήστης xenos έγραψε:
Οι μαγαζάτορες πάντα κλαίγονται (άλλο αν έχουν σπίτι+εξοχικό+bmw) αλλά είναι από τις λίγες φορές ποου βλέπω πράγματι να κλείνουν μαγαζιά. Πάντως καταναλώνω ελαφρά πιο συντηρητικά. (οι τιμές πάλι παραμένουν στα ύψη)αυτό ακριβώς κάνω κι εγώ.
Επίσης προσπαθώ (πλέον) να τιμωρώ τους πολύ ακριβούς (που τα έχουν ακριβά χωρίς λόγο). -
Οπως και πριν.
Υπαρχουν πραγματι αλλαγες στην αγορα αλλα δεν οδηγησαν σε αλλαγες στις συνηθειες που ειχα παλιοτερα. -
Εκτός του νέου κολλήματός μου με τα πούρα που είναι πολύ ελεγχόμενο καθώς κάνω μία στο τόσο, κατά τα άλλα μείωσα πολύ τα έξοδά μου. Αποταμίευση. Μάζευε και ας είναι ρώγες γιατί με αυτά που βλέπω δεν πάμε καλά..
-
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Βάλε και 4η περίπτωση -> ξοδεύω περισσότερα από πριν (είτε λόγω πτώσης τιμών σε διάφορα είδη -ζόρισμα εμπορίου, είτε λόγω αύξησης εισοδημάτων, είτε...)... είπε ο εκνευριστικά cool τύπος. Αγχώσου για κάτι επιτέλους ρεεεεεεεεεεε!
-
εγω παντα ψωνιζα αυτα που μου ηταν απαραιτητα.
τα λεφτα μου τα χαλαγα σε ποτα και τσιγαρα.
το ποτο το ελλατωσα αλλα και το τσιγαρο λιγοτερο ομως. -
Στα καθημερινά έξοδα (τα οποία έτσι κι αλλιώς ήταν περιορισμένα) δέν έχω αλλάξει συνήθειες καθώς ουσιαστικά δέν έχω υποστεί σημαντική μείωση εισοδήματος. Όμως κάποιες μεγάλες αγορές που είχα προγραματίσει (μηχανάκι και/η αντικατάσταση αυτοκινήτου) έχουν μπεί στο ψυγείο. Γενικά το έχω ρίξει στην αποταμίευση γιατί δέν ξέρω τί ξημερώνει.
-
Σε επαγγελματικό άρα και προσωπικό επίπεδο δεν με έχει επηρεάσει η κρίση οπότε συνεχίζω το ίδιο όπως πρίν. Έτσι κι αλλιως ποτέ μου δεν ανοιγόμουνα πολύ οικονομικά, πάντα πάω μέχρι εκεί που πάει η τσέπη μου η οποία μου επιτρέπει να έχω και να διατηρώ ένα δάνειο.
-
παλια ετρωγα μακαρονια με σαλτσα τονου. τωρα τα τρωω με σκετη, κοκκινη σαλτσα. παλια αγοραζα πιο ακριβα μακαρονια (1.17 ευρω). τωρα πιο φθηνα (1.07 ευρω)
εχοντας υπολογισει οτι τρωω μακαρονια ισως και 10 φορες το μηνα, υπολογιζω οτι εχω σωσει μονο απο τα μακαρονια:
1 ολοκληρο ευρω/μηνα!
episis exw kopsei ta psila pou dinw ston pakistano sto fanari.. adithetws σημερα tou deixnw to finger k tou fwnazw eeh paki fυck off heh
γαμαω οταν σκεφτομαι οικονομικα!
-
Υπάρχουν και φθηνότερα μακαρόνια, αν θες να κάνεις σοβαρή οικονομία.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Υπάρχουν και φθηνότερα μακαρόνια, αν θες να κάνεις σοβαρή οικονομία. -
Εντάξει, δεν χρειάζεται (ακόμα) να βράσει τον Πακιστανό, αρκεί προς το παρόν να του δείχνει δάκτυλο.
Πόσο έχει αλλάξει η κρίση την καταναλωτική σας συμπεριφορά;