-
Κατανοητό. Απλώς δεν είναι τόσο απόλυτο -όπως το έγραψες αρχικά-, ώστε να βάζεις
-
Ο χρήστης kyr80 έγραψε:
Παράλογο όμως είναι να μην συννενοούμαστε ΑΝ βολεύει, για παμε με 1-2 αντι για 4. Όπως παράλογο είναι στην εκδρομούλα 4 ζευαριών να πηγαίνουν με 4 αυτοκίνητα. Παράλογο είναι που όταν ήμουνα φοιτητής, πηγαίναμε 3 άτομα από εντελώς ανατολικά(Καλαμαριά) σε τέρμα δυτικά(Σίνδο) με 3 αυτοκίνητα και βρίζαμε για την κίνηση(τότε δεν μας ένοιαζε η οικονομία γιατί πλήρωναν άλλοι).
Εδώ ρε Κυριάκο γκρινιάζουν για την κίνηση, γκρινιάζουν για την βενζίνη κι όταν πρότεινα να πηγαίνουμε 3 άτομα εναλάξ με ένα αυτοκίνητο, δεν συμφωνήσαμε γιατί έρχονται στη δουλειά πέραν της κανονικής ώρας προσέλευσης
-
Έχει αλλάξει η καταναλωτική και, γενικότερα, η συνολική συμπεριφορά αρκετών.
Για παράδειγμα, όλο και περισσότεροι φέρνουν στην εργασία ταπεράκι ή/και σάντουιτς σε αλουμινόχαρτο. Είναι αυτό που αναφέρθηκε παραπάνω ότι τώρα με την κρίση θα κάνουμε τα αυτονόητα. Κάθε μέρα να αγοράζεις σάντουιτς, ενώ μπορείς να το φτιάχνεις από το σπίτι, δεν λέει.
Όπως επίσης και καφέ. Αφού κάποιοι έχουν καφετιέρα για γαλλικό καφέ, ή ψυγειάκι με κρύο νερό για παρασκευή φραπέ, δεν υπάρχει λόγος να πληρώνουν καφέ στο κυλικείο. Μια γνωστή αγοράζει καφέ από το κυλικείο, επειδή 'ντρέπομαι την κυρία' (εννοεί την κυρία στο κυλικείο)!
Δεύτερο παράδειγμα, το γκαζόν του γείτονα γίνεται τις τελευταίες ημέρες ωραίος λαχανόκηπος. Θα μείνει και γκαζόν, έχει πολύ χώρο. Ίσως καλομάθαμε, είχαμε και στα χωριά μας γκαζόν - λίγα λαχανικά είναι απλό να τα καλλιεργείς.
Επειδή έχω εμπειρίες, παλαιότερα, με μεταφορά ατόμων στην εργασία με αυτοκίνητα (για αρκετά χιλιόμετρα σε επαρχιακούς δρόμους), μπορεί να είναι λίγο περίεργη υπόθεση, κυρίως αν κάποιοι δε δείχνουν κατανόηση. Η απλούστερη περίπτωση είναι να έχουν όλοι αυτοκίνητο, οπότε δε μπαίνει θέμα πληρωμής, γιατί η μεταφορά είναι εναλλάξ.
Όταν όμως, για παράδειγμα, κάποιος δεν έχει αυτοκίνητο και μεταφέρεται από άλλους, πόσο πρέπει να πληρώσει?
Επίσης, μπορεί κάποιος να έχει αυτοκίνητο, αλλά να μη θέλει να το χρησιμοποιήσει (π.χ. είναι άπειρος οδηγός και η διαδρομή είναι κατσάβραχα, χειμώνας, βροχές κλπ), τότε γνωρίζω περιπτώσεις που σημειώθηκαν τριβές ('κι εμείς κορόιδα είμαστε που παίρνουμε το αυτοκίνητο'?).
Jacob
All guns blazing
-
Nielsen: Οκτώ στους 10 δεν αγοράζουν, μαχαίρι και στα βασικά
Στην Ευρώπη ένας στους πέντε καταναλωτές δηλώνει πως δεν του περισσεύουν καθόλου χρήματα, ενώ στην Ελλάδα το ποσοστό είναι ακόμα χειρότερο καθώς ένας στους τέσσερις αναφέρει πως δεν του απομένουν έσοδα.
«Μαχαίρι» στα έξοδα έβαλαν λόγω οικονομικής δυσπραγίας εννέα στους δέκα Έλληνες, ενώ οι οκτώ στους δέκα σταμάτησαν να αγοράζουν νέα ρούχα ή να διασκεδάζουν εκτός σπιτιού. Την ίδια ώρα ένα πολύ υψηλό ποσοστό έχει στραφεί σε φθηνότερα καταναλωτικά προϊόντα, ώστε να καταφέρει να αντεπεξέλθει στην περιορισμένη αγοραστική του δύναμη.
Τα συμπεράσματα αυτά προκύπτουν από την τελευταία έρευνα Καταναλωτικής Εμπιστοσύνης της Nielsen, βάσει της οποίας στην Ελλάδα σημειώθηκε μία από τις μεγαλύτερες πτώσεις του σχετικού δείκτη, οδηγώντας τη χώρα στο χαμηλότερο ιστορικά ποσοστό της.
Η παγκόσμια Καταναλωτική Εμπιστοσύνη το 4ο τρίμηνο του 2010 έπεσε σε 25 από τις 52 χώρες της έρευνας, καθώς οι ελπίδες εξόδου από την οικονομική κρίση εξανεμίστηκαν στα τέλη του περασμένου έτους. Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας η κλιμακούμενη ανησυχία για την ανεργία, η έλλειψη νέων επενδύσεων και εργασιών και η αύξηση των τιμών στα τρόφιμα και στο ηλεκτρικό δημιουργούν ένα δυσοίωνο κλίμα παγκοσμίως.
Στην Ελλάδα ο δείκτης έκανε βουτιά 9 μονάδων και έπεσε για πρώτη φορά στις 48, οδηγώντας τη χώρα στις τρεις τελευταίες θέσεις της παγκόσμιας κατάταξης (μόνο η Πορτογαλία και η Κροατία βρίσκονται χαμηλότερα, με 45 μονάδες). Από τα πλέον ανησυχητικά στοιχεία είναι πως η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων (83%) δε θεωρεί πως η χώρα θα καταφέρει να βγει από την ύφεση μέσα στο 2011.
Στην Ευρώπη ένας στους πέντε καταναλωτές δηλώνει πως δεν του περισσεύουν καθόλου χρήματα, ενώ στην Ελλάδα το ποσοστό είναι ακόμα χειρότερο καθώς ένας στους τέσσερις αναφέρει πως δεν του απομένουν έσοδα. Η Οικονομία παραμένει η μεγαλύτερη ανησυχία των Ελλήνων, με ποσοστό που είναι το υψηλότερο στην Ευρώπη (40%), ενώ το 34% δηλώνει πως με τα χρήματα που του περισσεύουν ξεπληρώνει δάνεια, πιστωτικές κάρτες και χρέη, όταν το μέσο Ευρωπαϊκό ποσοστό βρίσκεται στο 26%.
Η εργασιακή ασφάλεια κατέχει και αυτή ένα πολύ υψηλό ποσοστό ανησυχίας (36%), αποτυπώνοντας τους προβληματισμούς που έχει προκαλέσει η αυξημένη ανεργία, που έφτασε το 12,4% στο 3ο τρίμηνο του 2010.
Τέλος, εννέα στους δέκα Έλληνες αναφέρουν πως έχουν κάνει περικοπές στα έξοδά τους, όταν μόλις 6 στους 10 Ευρωπαίους δηλώνουν το ίδιο. Η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων έχει μειώσει τα χρήματα που δαπανά για την αγορά νέων ρούχων (81%) και για τη διασκέδαση εκτός σπιτιού (80%), ενώ ένα πολύ υψηλό ποσοστό (64%) έχει στραφεί σε φθηνότερα καταναλωτικά προϊόντα, ώστε να καταφέρει να αντεπεξέλθει στην περιορισμένη αγοραστική του δύναμη.http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=12336&subid=2&pubid=95113157
-
Εδώ που τα λέμε το ρύζι του Βερόπουλου δεν διαφερει και πολύ απο το άλλα επώνημα .Δεν ξέρω αν είχε αστέρι απ'έξω ποιός θα το αγόραζε.
-
Για να δούμε πόσο θα αλλάξει η καταναλωτική μας συμπεριφορά έν έτει 2011...
Αύξηση 5,2% σε ένα χρόνο για το οικογενειακό καλάθι
Ακριβότερα κατά 5,2%, ή 111,37 ευρώ, κοστίζει στους καταναλωτές το οικογενειακό καλάθι τον Ιανουάριο του 2011, σε σύγκριση με ένα χρόνο νωρίτερα, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το Ελληνικό Κέντρο Καταναλωτών (ΕΛΚΕΚΑ).
http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=254575 -
Τα έξοδα ένδυσης της οικογένειας, τα οποία συνολικά έφταναν πάντα τα 5-6.000€ ετησίως (4μελής απο 22 έως 49 ετών), περιορίστηκαν στα 2.000€ καθώς και τα έξοδα κινητής τηλεφωνίας , που απο 250€ πήγαν στα 100€ μηνιαίως.
Κατά τα λοιπά στα ίδια βρίσκομαι, με μικροδιαφορές προς τα κάτω βέβαια, αλλά όχι άξιες λόγου. -
Ο χρήστης Kωνσταντίνος έγραψε:
Για να δούμε πόσο θα αλλάξει η καταναλωτική μας συμπεριφορά έν έτει 2011...
Αύξηση 5,2% σε ένα χρόνο για το οικογενειακό καλάθι
Ακριβότερα κατά 5,2%, ή 111,37 ευρώ, κοστίζει στους καταναλωτές το οικογενειακό καλάθι τον Ιανουάριο του 2011, σε σύγκριση με ένα χρόνο νωρίτερα, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το Ελληνικό Κέντρο Καταναλωτών (ΕΛΚΕΚΑ).
http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=254575**ΨΕΜΜΑΤΑ!!!!ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΕΣ!!!!
**Η Αληθεια ειναι Αυτη:
**Φθηνότερο το καλάθι της οικογένειας **
Από 6,6% έως 9,36% φθηνότερο το καλάθι 15ημέρου τετραμελούς οικογένειας.Σύμφωνα με στοιχεία του Παρατηρητηρίου Τιμών της Γενικής Γραμματείας Εμπορείου, συγκεκριμένα προϊόντα που συνιστούν μεγάλο καλάθι τετραμελούς οικογένειας για 15ημερο πωλούνται φθηνότερα φέτος σε σχέση με πέρυσι, από 6,6% έως 9,36%.
Ειδικότερα, με τις τιμοληψίες του Παρατηρητηρίου Τιμών, σε τέσσερις αλυσίδες Σούπερ-Μάρκετ, με ημερομηνία 20 Ιανουαρίου 2010 και 20 Ιανουαρίου 2011, καταγράφεται μείωση τιμών ως εξής:
Σούπερ-Μάρκετ Α : 73 προϊόντα - κόστος Ιανουαρίου 2010 215,86 ευρώ, κόστος Ιανουαρίου 2011 195,51 ευρώ (μείωση 9,36%)
Σούπερ-Μάρκετ Β : 70 προϊόντα - κόστος Ιανουαρίου 2010 201,62 ευρώ, κόστος Ιανουαρίου 2011 176,76 ευρώ (μείωση 8,48%)
Σούπερ-Μάρκετ Γ : 67 προϊόντα - κόστος Ιανουαρίου 2010 199,59 ευρώ, κόστος Ιανουαρίου 2011 187,37 ευρώ (μείωση 6,6%)
Σούπερ-Μάρκετ Δ : 72 προϊόντα - κόστος Ιανουαρίου 2010 224,76 ευρώ, κόστος Ιανουαρίου 2011 198,50 ευρώ (μείωση 8,34%)
Πρόκειται για προϊόντα που αντιπροσωπεύουν ακριβώς το καλάθι της νοικοκυράς, το καλάθι της οικογένειας.
Από τις τιμοληψίες αυτές και τα αποτελέσματα τους, προκύπτει ότι, «Ο προσεκτικός καταναλωτής μπορεί φέτος να αγοράσει φθηνότερα από πέρυσι», όπως τόνισε και ο Υφυπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Ντίνος Ρόβλιας.
http://www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ
Τι ειπες??
Δεν το πιστευεις?? -
Δηλαδή, εμείς που δώσαμε σήμερα 200 € παρά 25 λεπτά για 78 είδη (νέο οικογενειακό ρεκόρ ), πρέπει να πούμε και 'ευχαριστώ' ;
-
Σήμερα Καθαρά Δευτέρα ο τίτλος θέματος θα έπρεπε να μετονομαστεί σε ''αν η κριση έχει αλλάξει το'' ψώνιο ''σας '' .Πήγα σε μαγαζί παραθαλάσσιο ταβέρνα ,κάτι γεροντάκια το είχαν ,ένα χιλιόμετρο απο μαγαζί παρόμοιο αλλά με porsche και jeep μεγάλης αξίας παρκαρισμένα απ'έξω και κοστολόγιο κατευθείαν στα αυτιά και έφαγα με 33 ευρώ Με τα καταφρεσκα ψαρακια μου κτλ .Ουτε κουβερ χρεωση και τα ψαρια σε μονοψήφια νούμερα! .....Όχι οτι με χάλασε αλλά δεν νομίζω ότι δεν ήξεραν όλοι αυτοί το μαγαζί που πήγα!.....και στην επαρχία ειδικά!....
Κουβεντιάζουν πολλοί και λενε για κρίση......μα τελικά που ειναι η κρίση βρε παιδιά ?.. ...Κάνει κράτηση ο άλλος απο την Αθήνα για τραπέζι στην Ναυπακτο να πάει να αφήσει απο 100 εως 200 ευρώ χαλαρά αυθημερόν λες και θα πάει ανέξοδος ως εκεί.
Τέλος πάντων για να μην παρεξηγηθώ απλά σας λέω ότι σήμερα είδα την υποκρισία του Έλληνα στην επαρχία ,όπου φυσικά δεν υπάρχει καμία μα καμία οικονομική κρίση στίς τσέπες.Μετά απο κουβέντα με τον μαγαζάτορα τυχαία πληροφορήθηκα τις αγορές των γνωστων συμπολιτών μου οι οποίοι φυσικά δεν είχαν αναφέρει ποτέ -και γιατί να το κανουν άλλωστε-τι αγόρασαν και έμεινα μ.......ας!...Επιχειρηματίες όλοι ,από εσώρουχα εμπόριο μέχρι φαρμακοποιοί.Ρωτησα για Δημόσιο Υπάλληλο και ....τα καλά τα είχαν οι ελεύθεροι επαγγελματίες και έμποροι .....και ένας πολιτικός.... ..Γράφτε για κριση και καταναλωτισμό και ΔΝΤ.Εγώ τον δινω τον μισθό μου για να σωθεί η χώρα .Κανένα πρόβλημα. Δε με ν οιάζει να μην μου ξαναδώσουν δεκάρα.Καλύτερα .Λες και έχω όρεξη να πλήρώνω!..
Ευχή λοιπόν δίνω σε όλους να περνάνε καλά ,και του χρόνου με υγεία.ΥΓ..Τα καημένα τα καραβιδάκια και οι γάμπαρες ....ούτε κιχ δεν έκαναν σήμερα!...Που να έρχονταν και η κρίση!
-
Ο χρήστης coupeas έγραψε:
Τέλος πάντων για να μην παρεξηγηθώ απλά σας λέω ότι σήμερα είδα την υποκρισία του Έλληνα στην επαρχία ,όπου φυσικά δεν υπάρχει καμία μα καμία οικονομική κρίση στίς τσέπες.
ισχύει
μόνο αν έχεις κάνει λοβοτομή
ή έχεις μυωπία πάνω 7
ή iq κάτω του 12 -
.....Μά να μην βρίσκεις καρεκλα ........Τρέχει το χρήμα ...φίλε!...
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Τέλος πάντων για να μην παρεξηγηθώ απλά σας λέω ότι σήμερα είδα την υποκρισία του Έλληνα στην επαρχία ,όπου φυσικά δεν υπάρχει καμία μα καμία οικονομική κρίση στίς τσέπες.
ισχύει
ή έχεις μυωπία πάνω 7
ή iq κάτω του 12Η κρίση έχει επηρεάσει δραστικά τις καταναλωτικές συνήθειες (και στην επαρχία).
Το βλέπω στο Σουπερμάρκετ , όπου οι συσκευασίες στα ράφια είναι πλέον στην πλειοψηφία τους no name.
Στο ταμείο , όπου πλέον τέλος τα υπερφορτωμένα καρότσια.
Στα εμπορικά καταστήματα που βαράνε μύγες , ψόφησαν και αυτές λόγω κρύου.
Στην τιμή του πετρελαίου θέρμανσης , 0,87/l έβαλε γνωστός μου προχθές.
Στις καφετέρειες και τις ταβέρνες στο κέντρο της πόλης , που άλλες εποχές τέτοια περίοδο έκανες ουρά να βρεις τραπέζι και την Κυριακή υπολειτουργούσαν.
Στις ταχύτητες που κινούνται τα αυτοκίνητα στην ΕΟ , 80 και δεξιά (το τελευταίο δεν είναι κακό).
....έχει και άλλα παραδείγματα -
Ο χρήστης coupeas έγραψε:
:lol: .....Μά να μην βρίσκεις καρεκλα ........Τρέχει το χρήμα ...φίλε!...Ρε coyreas ,εχεις το δικαιωμα να γραφεις την αποψη σου ,οποια κ αν ειναι αυτη ,αλλα μην μας περνας για τελειως .........
-
εγω βλεπω οτι το μπουκοταζ στα γερμανικα προιοντα 'συνεχιζετε'...στα lidl γινετε χαμος απο κοσμο που ψωνιζει, πλέον όχι μονο 'χαζα' αλλά και βασικά ειδη διατροφης και σπιτιου.
-
Σύμφωνα με μαρτυρίες γνωστών μου που κινούνται στην αγορά επαρχιακών πόλεων, υπάρχει κρίση, ανεργία και λιγοστό χρήμα. Περισσότερο από παλιά εννοείται.
Προφανώς αυτοί που ζούσαν με τις κοτούλες, τα προβατάκια και το μποστανάκι τους δεν αντιμετωπίζουν πρόβλημα, ιδίως αν τρέχει και κάποιος μισθός σταθερής θέσης, πχ δάσκαλος, δημοτικός υπάλληλος κλπ.
Αλλά τα πράγματα έχουν σφίξει - ίσως λιγότερο από Αθήνα/Θεσσαλονίκη, αλλά πολύ αισθητά.Το ότι γεμίζουν κάποια μαγαζιά σε ορισμένες περιοχές δεν σημαίνει πολλά, πρέπει να κοιτάζουμε τη συνολική ζήτηση προϊόντων και υπηρεσιών.
Ο χρήστης nEK έγραψε:
εγω βλεπω οτι το μπουκοταζ στα γερμανικα προιοντα 'συνεχιζετε'...στα lidl γινετε χαμος απο κοσμο που ψωνιζει, πλέον όχι μονο 'χαζα' αλλά και βασικά ειδη διατροφης και σπιτιου.Μπα; Τέλειωσε το μποϊκοτάζ στα ολλανδικά προϊόντα για το όνομα της Μακεδονίας;
Πόσο καιρό είχε κρατήσει είπαμε; -
Ο χρήστης nEK έγραψε:
εγω βλεπω οτι το μπουκοταζ στα γερμανικα προιοντα 'συνεχιζετε'...στα lidl γινετε χαμος απο κοσμο που ψωνιζει, πλέον όχι μονο 'χαζα' αλλά και βασικά ειδη διατροφης και σπιτιου.Κάνουν μπουκοταζ στις σακούλες όμως.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Το ότι γεμίζουν κάποια μαγαζιά σε ορισμένες περιοχές δεν σημαίνει πολλά, πρέπει να κοιτάζουμε τη συνολική ζήτηση προϊόντων και υπηρεσιών.Είναι σαν κάτι άλλα υπέροχα που διαβάζαμε πριον λίγο καιρό.
Γεμάτες λέει η μαρίνες με κότερα, άρα ο έλληνας είναι πλούσιος και δεν υπάρχει κρίση
aka:ισχύει
ή έχεις μυωπία πάνω 7
ή iq κάτω του 12 -
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Το ότι γεμίζουν κάποια μαγαζιά σε ορισμένες περιοχές δεν σημαίνει πολλά, πρέπει να κοιτάζουμε τη συνολική ζήτηση προϊόντων και υπηρεσιών.
Είναι σαν κάτι άλλα υπέροχα που διαβάζαμε πριον λίγο καιρό.
Γεμάτες λέει η μαρίνες με κότερα, άρα ο έλληνας είναι πλούσιος και δεν υπάρχει κρίση
aka:ισχύει
ή έχεις μυωπία πάνω 7
ή iq κάτω του 12λαρτζ σας βρίσκω
Οι πωλήσεις Rolex πώς πάνε?
-
Ο χρήστης ΓΙΩΡΓΟΣ123 έγραψε:
:lol: .....Μά να μην βρίσκεις καρεκλα ........Τρέχει το χρήμα ...φίλε!...
Ρε coyreas ,εχεις το δικαιωμα να γραφεις την αποψη σου ,οποια κ αν ειναι αυτη ,αλλα μην μας περνας για τελειως .........
..Σε καμιά περίπτωση δεν εννοώ αυτό.Κοίτα λίγο τα στατιστικά πιο πάνω και θα δεις ότι υπάρχει και μια δόση λογικής σε αυτά που έγραψα.Στο κάτω κατω αφού δεν εχω iq τουλάχιστον ας πίστεψετε αυτα που είδα.Καλοπληρωτες δηλ.Δε μπορεί να μην βλέπω κιόλας!..
Το θεμα για μενα φιλε μου και σοβαρολογώ ,είναι ότι ακομα δεν ήρθαν τα δύσκολα.Όταν έρθουν θα πάψουν τα ματακια μου να βλέπουν αδιέξοδα στις εισόδους των μαγαζιών.Και τα πράσινα χαρτονομίσματα να ανεμίζουν με υπερηφάνεια στα ακροδάχτηλα.Αν μπορέσω να παω να τους δώ!
Και αφού γινονται αυτα που λέτε και τα γνωρίζω πολύ καλά,θεωρώ ότι η χθεσινή μέρα έδειξε το αντιθετο ακρο της κρίσης.
θέλετε να είναι το 40%,το 30%,το 20% ,το θέμα είναι ότι εγώ προσωπικά δεν είδα καμιά ένδειξη δυσφορίας.
Και μη μου πείτε οτι δεν υπάρχουν αυτοί που γκαβατζοθηκαν τόσα χρονια ή αυτοί που ακομα μισθονονται βασιλικά !
Απο εκει και πέρα το σχολιό μου περιέχει και μια δόση ειρωνείας σε αυτούς που ανέφερα πιο πάνω .
θα μου πεις Καθαρά Δευτέρα ήταν οπότε οτι ειχε ο καθενας το εδωσε .
Οκ ,συγνωμη .Εκανα λάθος!Αν ημουν κουρέας φίλε μου θα ήμουν σε καλύτερη οικονομική θεση τωρα!....
Πόσο έχει αλλάξει η κρίση την καταναλωτική σας συμπεριφορά;