-
-
χαίρομαι και μόνο που το βλέπω...
πόσο μάλλον όταν ξέρω ότι έχει φτιαχτεί από Έλληνες με μεράκι! -
Σε τι τιμές παίζουν αυτά άραγε;
Sent from my iPhone 5 using Tapatalk
-
Η πονεμενη ιστορια του Ελληνικου Αυτοκινητου...
Καποτε ειχαμε εργοστασιο εδω (ΤΕΟΚΑΡ), καποτε -1986- ενα Τεχνικο Λυκειο (Συρου) στο ημερολογιο της χρονιας αντι να κανει καμια εκτυπωση χαρτη ή αλλα 'χαρωπα' για την πενθημερη εκδρομη που θα εκαναν τα κοκκαλα της μανας μου να τριζουν -διευθυντρια τοτε του Λυκειου που σας ελεγα- ειχε το δικο του μονοθεσιο, αλλα τοτε δεν ειχαμε ιδιωτικη τηλεοραση κτλ για να διαδωθει το πραγμα. Οσο για το Pony, το ειχα φαει με το κουταλι πιτσιρικακος στη ΔΕΗ του νησιου με τον πατερα μου.
Αυτο που πληρωνουμε δυστυχως και δεν εχουμε εγχωριο αυτοκινητο, ειναι αυτη ακριβως η απογυμνωση βαριας βιομηχανιας. Ενω κατι ειχαμε μεχρι τις αρχες του '80 τα κλεισαμε ολα αργα και σταθερα και αντε τωρα να τα ξαναφτιαξεις. Προπερσι που πηγα Τσεχια ειδα αυτο ακριβως: Δεν ηταν μονο τα αυτοκινητα Skoda, αλλα και τα τραμ, τα τρενα, τα λεωφορεια, τα τρολεϊ, καποια οπλα και πρακτικα ο,τι φτιαχνεται απο σιδερο. Η Skoda δεν ανοιξε 'χθες', ηταν εκει απο τα μεσα του 19ου αιωνα. Και η κουλτουρα/μηνυμα του 'κατι φτιαχνουμε και εμεις' φαινοταν ακομα και στο αεροδρομιο μιας και το Fabia μαζι με μια touch οθονη στο πλαϊ για να ασχολεισαι ηταν η τελευταια σου εικονα απο τη χωρα προτου φυγεις...
Τωρα τι γινεται με μια Ελλαδα που ειτε ειναι στην Ευρωπη ειτε οχι ειναι το ιδιο και το αυτο; Η αναγκη να φτιαξουμε δικα μας πραγματα ειναι επιτακτικοτατη πια αφου η πλειοψηφια του πληθυσμου φυτοζωει ειτε με μνημονιο ειτε χωρις. Με ολο το σεβασμο λοιπον στον κ. Γαγανελη (ακομα Porsche unleashed παιζω αρα ειμαι fan) δεν μπορει και δεν πρεπει κανεις να δωσει 33.000Ε για 50 αλογα και donor car το Σκαραβαιο οταν με τα ιδια λεφτα παιρνει πχ Astra OPC ή Caterham 7. Μιλαμε για χαος στην πρωτη περιπτωση και για κατι ποοοολυ καλυτερο με ιδια φιλοσοφια στη δευτερη.
Τι πρεπει να κανει λοιπον ενας ανθρωπος σαν τον κ. Γαγανελη; Ή να μεινει στην ιδια ρεπλικα αλλα με τα μισα λεφτα ή να επικεντρωθει στην κατασκευη ενος οχηματος (ο,τι να ναι) με οροφη τα 6-7000Ε. 'Μα πώς;' θα ρωτησει ευκολα καποιος. Πού θα βρει/αγορασει τις πατεντες και την τεχνογνωσια; Ε, εδω χρειαζεται και ενας Ελληνας επιχειρηματιας με οραμα, ο οποιος θα βαλει πλατη. 'Δεν υπαρχουν λεφτα ουτε γι' αυτους;' Ναι καλα, η οικογενεια Θεοχαρακη πχ στην οποια ανηκε η ΤΕΟΚΑΡ μπορει να πηρε τη Renault-Dacia προχτες, αλλα η αγορα θα εγινε μαλλον γιατι στη νοσηλευτρια του Metropolitan δινει πλεον 480 καθαρα (απο 1100 καποτε) και της κρεμαει το κωλαντερο (σορρυ) στη δουλεια και κατα τα αλλα οι ευκαταστατοι νοσηλευομενοι/celebrities εχουν και απαιτησεις...
Θεωρω οτι με καποιο τροπο θα μπορουσε ή να φτιαχτει ενα καλυτερο Yugo ή η Αντωνελλα με την κουστωδια της να ζητησει καποια τεχνογνωσια απο Κινα μερια (και οχι μονο να δινει ο,τι δινεται) και φυσικα αυτα να τα προσαρμοσουμε με τον καιρο στις δικες μας απαιτησεις. Πρεπει να αποκτησουμε βιομηχανια οχηματων (για καθε χρηση) το ταχυτερο δυνατο. Γι'αυτο Αλεξ ή οποιος αλλος κυβερνησει στο μελλον, τα εσοδα απο τους υδρογονανθρακες θα πρεπει να προβλεψουν καποια ποσα για τη συγκροτηση βιομηχανιας, ειναι πιο αποδοτικο γιατι θα δημιουργησει θεσεις εργασιας παρα να ανεβουν οι συνταξεις. Αυτες θα ανεβουν αν εργαζεται κοσμος και πληρωνονται κατα συνεπεια πιο πολλες εισφορες...
-
Δικό σου το κείμενο;
-
ναι...
-
ΟΚ, ένα σχόλιο στα γρήγορα. Έχουμε 2 ΑΕΙ, ίσως και παραπάνω απλά εγώ ξέρω 2 προσπάθειες, που εξελίσουν 2 φόρμουλες με αξιόλογα αποτελέσματα.
-
Και μακαρι να γινουν περισσοτερα. Το παραδειγμα που εγραψα ηταν πρακτικα προ 30ετιας. Φαντασου πως το κοιταζα, 7 χρονων σκατο εγω τοτε, ή την πλακα που επαθα οταν μπηκα μεσα εεεε εκατσα πανω βασικα γιατι ηταν σαν τρακτερ με καπακι μονοθεσιου. Ασε που ηταν μπροστομηχανο . Old school κυριολεκτικα...
Και ολα αυτα σε ενα νησι που εχει-δεν εχει δρομο να πας πανω απο 100. Αμα υπαρχει τρελα...Ας ελπισουμε να γινει επιτελους κατι σε αυτο τον τομεα. Εννοειται οτι καθε αρχη και δυσκολη και τεραστιο το εδαφος που πρεπει να καλυφθει. Ομως ολα γινονται, μεχρι και τα (σκατο)hyundai εγιναν αυτοκινητα μεσα σε 20 χρονια. Θυμηθειτε το Excel ( σε τι, αληθεια; ) και βαλτε το διπλα στο 'άει θερτι'. Προσωπικοτητα/ταυτοτητα βεβαια στην αλλη ζωη, αλλα η προοδος αναμφισβητητη και οχι 'με ξενα κολυβα', οπως skoda/seat που χαρη στη VW απο σπιρτοκουτα φτιαχνουν αυτοκινητα που ειναι πιο ενδιαφεροντα στο ματι απο αυτα της μαμας εταιριας... -
Καλές οι σκέψεις σου, πολύ χαριτωμένη η πένα σου, αλλά δυστυχώς τελείως ανεδαφικά και ουτοπικά. Ποτέ δεν είχαμε βαριά βιομηχανία και το να ζητάς να αποκτήσουμε τώρα, με τα παρόντα δεδομένα και χωρίς τις πλάτες κάποιου μεγάλου κατασκευαστή (τα ξένα κόλλυβα που αναφέρεις, απλώς δε γίνεται!
Το κενό που μας χωρίζει με τις σοβαρές παραγωγικές χώρες όλο και μεγαλώνει. Το μόνο που θα μπορούσε να γίνει θα ήταν να ανοίξει εδώ εργοστάσιο κάποιος μεγάλος κατασκευαστής, αλλά απέχουμε (λίγο) ακόμα από τα μηνιάτικα των 250 ευρώ. Αν και με τη γραφειοκρατία και την έλλειψη σοβαρότητας σε νομοθετικό επίπεδο, δε βλέπω γιατί θα προτιμούσαν εμάς κι όχι τη Σερβία ή τη Βουλγαρία. Στο κάτω-κάτω, εκεί είναι ήδη χαμηλότατοι οι μισθοί, ενώ δεν υπάρχει και τόσο υψηλή φορολογία.Μέχρι τότε, το εγχείρημα του ανθρώπου από την Κατερίνη είναι εξαιρετικό. Για το αν αξίζει να δώσει κάποιος 30τόσα χιλιάρικα για 50 ίππους, μιλούν καλύτερα οι πωλήσεις/εξαγωγές του. Προφανώς και αυτός που θα επιλέξει ένα τέτοιο κόσμημα δεν ενδιαφέρεται για την απόλυτη οδηγική ευχαρίστηση, οπότε τα OPC και τα Caterham φυσιολογικά δε θα τον συγκινήσουν. Μακάρι να έβρισκε κι άλλους μιμητές.
-
Ο χρήστης dimsabas έγραψε:
Μέχρι τότε, το εγχείρημα του ανθρώπου από την Κατερίνη είναι εξαιρετικό. Για το αν αξίζει να δώσει κάποιος 30τόσα χιλιάρικα για 50 ίππους, μιλούν καλύτερα οι πωλήσεις/εξαγωγές του. Προφανώς και αυτός που θα επιλέξει ένα τέτοιο κόσμημα δεν ενδιαφέρεται για την απόλυτη οδηγική ευχαρίστηση, οπότε τα OPC και τα Caterham φυσιολογικά δε θα τον συγκινήσουν. Μακάρι να έβρισκε κι άλλους μιμητές.
Για να μην παρεξηγουμαι, αμα ψαξεις το τι και το πως (εχω καποιο παλιο pdf του σωσμενο), σε συμφερει καλυτερα να παρεις καποια εκδοση 356/550 με πιο μεγαλο μοτερ και πολλα εξτρα γιατι πραγματικα το value for money ειναι πολυ καλυτερο. Η αιχμη μου ειναι για την βασικη εκδοση. Γι' αυτο εβαλα το παραδειγμα του Caterham εξαλλου, για να δειξω οτι γινεται να παρεις κατι παρομοιο και καλυτερο. Εξαλλου με 30.000 φερνεις μια ωραιοτατη γνησια 911. Δεν τον απαξοιω τον ανθρωπο και η ποιοτητα του γνωστη, εχω δει και σκαραβαιο μπιμπελο φτιαγμενο απο εκεινον. Για φαντασου ομως να ηταν αισθητα φθηνοτερη η ρεπλικα. Δε θα μπορουσε να κανει περιπου οσο ο 'μιχος σου' αλλα με παρομοια ιπποδυναμη και στησιμο;;;
Καλα δε το συζηταμε, αυτη η 550 τα σπαει...Η (πικρη) αληθεια ειναι ομως οτι οποιος εχει τοσα χρηματα για να παρει ενα αυτοκινητο, οσο και αν αγαπα την ιδεα του ελληνικου αυτοκινητου δε νομιζω να το αποτολμησει, εκτος αν ειναι σημαντικα φθηνοτερο. Γιατι λοιπον να μη δοκιμασει αυτο ο (ηρωικος) κ Γαγανελης; Να προσεγγισει τις επιδοσεις μιας ρεπλικας τυπου 7 ή ΑC cobra, αλλα με χαμηλοτερες τιμες. Θα πιασει στανταρ. Εγω πχ αν με 30-40Κ ηξερα οτι θα παρω ενα αυτοκινητο με επιδοσεις της προκοπης θα το εκανα χαλαρα και θα γελουσα χαιρεκακα σε καθε γερμανικο που θα πατουσα και ας μην ειχε navi, μοκετα στις θηκες των θυρων και 'πατητες' ποτηροθηκες...
-
Άδεια στην Ελλάδα αυτά βγάζουνε, ή κυκλοφορούνε σαν VW Beetle?
-
Η τιμή εκκίνησης στη χώρα μας είναι τα 35900€ . η δε 550 που πουλήθηκε πρόσφατα στην Αυστρία είχε τιμή 115000€.
Η Replicar Hellas ουσιαστικά έχει εξαγωγικό χαρακτήρα με την πλειοψηφία των πωλήσεών της να κατευθύνεται σε χώρες όπως Αυστρία-Γερμανία-Ελβετία. Με τη συμμετοχή της εταιρείας στην έκθεση Techno Classica Essen 2013 επιτεύχθηκαν συμφωνίες για προπαραγγελίες από μια χώρα που καλύπτουν την περίοδο 2014-2015.Παράλληλα γίνονται διαπραγματεύσεις για την αντιπροσώπευση της εταιρείας και σε άλλες 3 χώρες. -
A, δλδ απο τα 32-70.000 τωρα περνα στα 36-115000...
Τελος παντων το γεγονος και μονο οτι δεν εκλεισε -οπως θα ηταν το λογικο στην (Μπουρδ)ελλαδα- αλλα αντιθετως επεκτεινεται ειναι πολυ καλο. Εφοσον του βγαινει η συνταγη του ανθρωπου εμας μας περισσευει...
Εγω παλι σε μερικα χρονια θα προτιμησω ενα caterham (σε καινουργιο) που ξαναλεω ειναι κοντα σε αυτη τη φιλοσοφια αν το θεμα μας ειναι οι επιδοσεις/ευχαριστηση ή -το πιθανοτερο- μια παλια 911 που και the real thing ειναι και τα ιδια θα μου παει οπως βλεπω στο mobile.
Αν ομως το κοστος κατεβει, μετα χαρας θα αγοραζα ενα οχημα φτιαγμενο απο συμπατριωτη μου. Ετσι θα πρεπει να κανουμε οσο περισσοτεροι γινεται, ναι μεν γνωριζοντας οτι το τελικο προϊον δε θα ειναι στα στανταρ 'φτασμενων' αυτοκινητοβιομηχανιων αλλα απο την αλλη να μην εχει τιμη supercar...
Παντως θα προτεινα στον ιδιο τον κ Γαγανελη και 'στο συναφι μου' (αγωνιζομενοι) να βρεθουν και να τα πουν. Νομιζω οτι θα μπορουσε ο ανθρωπος να φτιαξει αν οχι το ελληνικο Radical, την ελληνικη Formula Vee (σκαραβαιος technology) και να αποκτησουμε ενα πραγματικα ελληνικο ενιαιο... Πιστευω οτι θα ηταν μια εποφελεστατη συμφωνια και για τις 2 πλευρες.
-
-
Ψάχνοντας για πληροφορίες στον ιστότοπο της εταιρίας, παρατήρησα ότι το επίπεδο των αγγλικών είναι μάλλον χαμηλής ποιότητας. Αν είσαι πιθανός πελάτης και αναζητάς πληροφορίες σου δημιουργεί άσχημη εντύπωση.
Jacob
-
δείτε για σύγκριση ,το σιτε του αυστριακού αντιπροσώπου
-
Ό,τι και να λέμε, οι άνθρωποι είναι μερακλίδες και άριστοι, όπως φαίνεται, σε αυτό που κάνουν. Θαυμάζω την λεπτομέρεια και την ποιότητα στην δουλειά τους και χαίρομαι ιδιαιτέρως που πάει καλά και στο εξωτερικό. Εμένα όμως προσωπικά με ξενερώνει αφάνταστα να οδηγάω κάτι που δεν είναι αυτό που δείχνει (= Ρέπλικα).
Επειδή σίγουρα δεν είμαι ο μόνος, πιστεύω πως η τεχνογνωσία της εταιρίας, θα μπορούσε να εφαρμοστεί σε κάποιο νέο πρότζεκτ για την δημιουργία ενός σύγχρονου σχεδιαστικά αυτοκινήτου. Πάλι στο ίδιο concept, με αμάξωμα από fiber glass, ελαφρύ, πισωκίνητο φυσικά, με donor car ίσως mx5 πρώτης ή δεύτερης γενιάς. Φανταστείτε λίγο την υλοποίηση, με τιμή να παίζει στα 18 χιλιάρικα για την βασική έκδοση με τον 1600άρη του mx5, με βάρος καμιά 600αριά - 700αριά κιλά και πείτε μου αν θα πήγαινε καλά σε πωλήσεις εντός Ελλάδος. Θεωρώ πως αν ο σχεδιασμός ήταν ελκυστικός θα έκανε τεράστιο σουξέ, παρά την κρίση.
Και για να μην πάει το μυαλό σας σε τίποτα αισχρά body kit που κάνουν το mx5 'σαν' Aston Martin, εννοώ κάτι πιο πολιτισμένο από το αντίστοιχο Εγγλέζικο Mev Exocet (mx5 kit car):
-
Από τη στιγμή που με 18Κ μπορείς να αγοράσεις μια Boxster S ή μια Μ3 Ε46 και ένα Miata Mk1 και ένα Miata Mk2, το να δώσει κάποιος τόσα χρήματα για ένα Miata 10ετίας ή 20ετίας με πλαστικό αμάξωμα, μου φαίνεται τουλάχιστον αστείο. Από την άλλη, αν δε δεις κάτι υλοποιημένο, δεν μπορείς να βγάλεις σαφή συμπεράσματα.
-
Τιμές πώλησης των αυτοκινήτων της Replicar Hellas στο εξωτερικό.
http://www.gebrauchtwagen.at/detailansicht.php?id_fahrzeug=3265661
http://www.gebrauchtwagen.at/detailansicht.php?id_fahrzeug=3265659
http://www.gebrauchtwagen.at/detailansicht.php?id_fahrzeug=2686553
http://www.gebrauchtwagen.at/detailansicht.php?id_fahrzeug=2461865
http://kleinanzeigen.ebay.de/anzeigen/s-anzeige/356-speedster-hochwertige-replik-von-rch!-(vorfuehrwagen)/106488339-216-7001?ref=search
http://kleinanzeigen.ebay.de/anzeigen/s-anzeige/356-speedster-carrera-(replik)-einzigartig!-vorfuehrwagen/106482280-216-7001?ref=search
Από τη στιγμή που υπάρχουν άνθρωποι στο εξωτερικό , διατεθειμένοι να πληρώσουν αυτά τα ποσά για την απόκτηση των συγκεκριμένων οχημάτων , αυτό αν μη τι άλλο , αποτελεί απόδειξη της ποιοτικής δουλειάς που συντελείται στην εταιρεία.
Πιθανά να είναι τελείως διαφορετικό κοινό αυτοί που προτιμούν να αγοράσουν μια ρέπλικα απ αυτούς που έχουν την πρόθεση να δώσουν το αντίστοιχο ποσό για κάποια μεταχειρισμένη 911 ή άλλο μοντέλο αντίστοιχης κατηγορίας. -
Ο χρήστης dimsabas έγραψε:
Από τη στιγμή που με 18Κ μπορείς να αγοράσεις μια Boxster S ή μια Μ3 Ε46 και ένα Miata Mk1 και ένα Miata Mk2, το να δώσει κάποιος τόσα χρήματα για ένα Miata 10ετίας ή 20ετίας με πλαστικό αμάξωμα, μου φαίνεται τουλάχιστον αστείο. Από την άλλη, αν δε δεις κάτι υλοποιημένο, δεν μπορείς να βγάλεις σαφή συμπεράσματα.EEEEEπ!!! Σε πιασα! Οχι τιποτε, αλλα μου την ειπες που θα προτιμουσα ενα Astra OPC/Caterham 7 αντι της ρεπλικας των 50hp.
Ο Κωνσταντινος εχει δικιο. Δεν ειναι το ιδιο κοινο σιγουρα. Το θεμα ειναι οτι καποιος που πραγματικα αγαπα το σπορ αυτοκινητο/οδηγηση δεν εχει κομπλεξ με τις ρεπλικες/kit cars. Το μονο που αξιωνουμε ειναι μια τιμη της προκοπης ή επιδοσεις/στησιμο αντιστοιχο της -τυχον- πολυ υψηλης τιμης. Nαι, κατανοουμε το υψηλο κοστος κατασκευης, αλλα απο την αλλη δεν υπαρχει τοσος εξοπλισμος ανεσης/ασφαλειας, ηλ. συστηματα και εξελιγμενα μοτερ/κιβωτια...
Πισω στα '90s αλλα και στα '00s, το 7 και αλλα 'light is right' ηταν μονοδρομος για επιδοσεις και 'χαρντκοριλα'. Τωρα ομως τα (μεγαλα) gti περασαν ευκολα τα 200-250ps και ετσι εκλεισαν πολυ απο το κενο στις επιδοσεις. Οντας κιολας κανονικα αυτοκινητα και οσα εχουν μπλοκε αρκουντως ενδιαφεροντα και στο στριψιμο, ε πια δεν μπορεις να κλεισεις τα ματια στο συνολικο πακετο...Πλεον η ρεπλικα/kit car πρεπει να μην ειναι η 'βασικη' για να σε τραβηξει...
Ελληνικη Αυτοκινητοβιομηχανια!