Navigation

• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    • ΑΓΩΝΕΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
    • CLASSIC
    • ΤΙΜΕΣ
    • VIDEO
    • 4ΤΡΟΧΟΙ
    • Register
    • Login
    • Search
    • Unread
    • Recent
    • Popular
    Ελληνικη Αυτοκινητοβιομηχανια!
    1. Home
    2. Περί αυτοκίνησης
    3. Ελληνικη Αυτοκινητοβιομηχανια!
    • 1
    • 2
    • 25
    • 26
    • 27
    • 28
    • 29
    • 55
    • 56
    • 27 / 56
    Περί αυτοκίνησης
    162
    1116
    1565
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • D
      drdino last edited by

http://www.caranddriver.com/news/car/10q1/2010_hennessey_ford_f-150_svt_raptor_velociraptor_500-car_news

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • T
        techadmin admin last edited by

Κωσταντίνε η γνώμη μου είναι πως αυτό το δίλημα δεν θα έπρεπε να υπάρχει. Το αυτοκίνητο αυτό είναι κάτι εξωτικό λόγω της ανάρτησής του αλλά η εμφάνιση αυτή μοιάζει με ένα συμβατικό hatchback στο οποίο έχουν τοποθετηθεί μεγάλοι τροχοί.

Άρα σε αυτό που μας ρωτάς η απάντηση που δίνω εγώ είναι η εξής: Το αμάξωμα θα πρέπει να είναι έτσι σχεδιασμένο ώστε να εξυπηρετεί το πλήρες φάσμα των δραστηριοτήτων του αυτοκινήτου. Θα πρέπει να είναι οκ και για χωμάτινες trial διαδρομές αλλά και για υψηλές ταχύτητες σε άσφαλτο.

Αν ακολουθήσεις αυτό το -δύσκολο φυσικά- δρόμο θα καταλήξεις σε ένα σχήμα που δεν θα μοιάζει ούτε με συμβατικό σπορ hatchback ούτε με ένα 3πορτο crossover/SUV. Θα είναι το σχήμα που θα αναδικνύει τις δυνατότητες του αυτοκινήτου και δεν θα μοιάζει με οτιδήποτε άλλο εξαιτίας αυτών.

Άρα αφού το usp του αυτοκινήτου αυτού είναι ο συνδυασμός των δύο άκρων το σχήμα θα πρέπει να εκφράζει (και φυσικά να εξυπηρετεί) και τα δύο αυτά άκρα εξίσου.

• K
          konstantinos last edited by

Ο χρήστης drdino έγραψε:
          http://www.caranddriver.com/news/car/10q1/2010_hennessey_ford_f-150_svt_raptor_velociraptor_500-car_news

....δεν λέω , έχει πλεονεκτήματα.
          3-4 ξανθιές του Τέξας τις χωράει , έχει και μεγάλο χώρ αποσκευών , αλλά απέχει πολύ απ αυτό που έχει σκεφθεί ο κ.Κορρές.

• D
            drdino last edited by

Ο χρήστης Kωνσταντίνος έγραψε:

....δεν λέω , έχει πλεονεκτήματα.
            3-4 ξανθιές του Τέξας τις χωράει , έχει και μεγάλο χώρ αποσκευών , αλλά απέχει πολύ απ αυτό που έχει σκεφθεί ο κ.Κορρές.

Απάντηση στον Σπύρο είναι.

• T
              techadmin admin last edited by

(ΥΓ στο παραπάνω)

Επειδή μπορεί ίσως να ακούγομαι πολύ αυστηρός ελπίζω να είναι σαφές πως τα σχόλιά μου είναι καλοπροαίρετα. Φαντάζομαι θα θες την ειλικρινή μας γνώμη και όχι το στιγμιαίο 'κέφι' του καθενός σε ερώτηση τύπου 'βουνό ή θάλασσα' που δεν πιστεύω να έχει κάποια χρησιμότητα.

• K

Ο χρήστης IKE έγραψε:
                (ΥΓ στο παραπάνω)

Επειδή μπορεί ίσως να ακούγομαι πολύ αυστηρός ελπίζω να είναι σαφές πως τα σχόλιά μου είναι καλοπροαίρετα. Φαντάζομαι θα θες την ειλικρινή μας γνώμη και όχι το στιγμιαίο 'κέφι' του καθενός σε ερώτηση τύπου 'βουνό ή θάλασσα' που δεν πιστεύω να έχει κάποια χρησιμότητα.

Οχι , κανένα πρόβλημα.
                Τέτοιου τύπου τοποθετήσεις μας ενδιαφέρουν.
                Απλά ήδη υπάρχουν κάποιοι περιορισμοί τόσο από το υλικό κατασκευής που έχει επιλεγεί για το αμάξωμα , όσο και από τα χαρακτηριστικά κάποιων μερών που αναγκαστικά η προμήθειά τους θα γίνει από το εμπόριο και ορίζουν κάποιες γραμμές.
                Επίσης κάποια χαρακτηριστικά της δομής και της λειτουργίας των επιμέρους συστημάτων του οχήματος ορίζουν γραμμές και όγκους (πχ θόλοι τροχών-φτερά).
                Συν τις γωνίες διαφυγής....ουσιαστικά το αμάξωμα θα πρέπει να έχει (σχεδόν) μηδενικούς προβόλους. Οχι οτι καλύτερο για την αεροδυναμική.
                Δες το περισότερο σαν ιδέα (και οχι όπως αποτυπώνεται στα σκίτσα) , ένα αμάξωμα που να μπορείς να του αφαιρέσεις μέρη.... ( και εγώ πολύ προβληματισμένος είμαι)

• D
                  dodger last edited by

• ?
                    A Former User last edited by

Ο χρήστης drdino έγραψε:

Ατμόσφαιρα λέμε....

http://en.wikipedia.org/wiki/Dodge_Ram_SRT-10

• E
                      efthymis last edited by

Εδω θα θέλαμε να θέσουμε σε όλους σας το ίδιο ερώτημα μ΄αυτό της έρευνας.

Ποια θα προτιμούσατε μεταξύ των δύο λύσεων :
                      α. Ένα αμάξωμα το οποίο θα δίνει την αίσθηση ότι το όχημα είναι για ασφάλτινη χρήση και απλά έχει τη δυνατότητα αφαιρώντας κάποια μέρη του αμαξώματος να βγει και εκτός δρόμου (έχοντας ως δεδομένες τις εκτός δρόμου ικανότητές του , όπως αυτές έχουν παρουσιασθεί στα διάφορα βίντεο).
                      β. Ένα αμάξωμα -υποτυπώδες μάλιστα- που θα προσδίδει στο όχημα έναν τελείως σκληροπυρηνικό χαρακτήρα για αποκλειστικά εκτός δρόμου δραστηριότητες.

Θα θέλαμε τις απόψεις σας.

Εφοσον -απ'οτι εχω καταλαβει- η καινοτομια του προτωτυπου βρισκεται στο γεγονος οτι μπορει να κινειται πολυ γρηγορα στο δρομο και ικανοποιητικα εντος, το υπογραμμισμενο, θεωρω πως ακυρωνει το πλεονεκτημα της ευελιξιας

Η πρωτη λυση μου φαινεται πως βρισκεται πιο κοντα στη φιλοσοφια του πρωτοτυπου. Μπορει η αφαιρεση τμηματων να δειχνει εξτριμ, αλλα κ το ιδιο το οχημα εξτριμ δεν ειναι?? Αν αποθηκευονται και μεσα του ειδικα, θα ειναι υπερβολικα ευελικτο

• G
                        giorellis last edited by

Δύσκολη η απάντηση στο ερώτημά σου Κωνσταντίνε, αλλά το α' φαίνεται σε μένα ως η καλύτερη λύση, ως πιο λογική όσο ειδικό και αν είναι το πρωτότυπο, με την πρώτη (α') λύση το πρωτότυπο φαίνεται πιο ολοκληρωμένο ας πούμε ως αυτοκίνητο εκτός και αν είναι δύσκολο η μη εφικτό το α' (τα σκίτσα από το πρωτότυπο που ανέβασες είναι ) που σημαίνει +1 στο α'!

• η εμπειρία μου είναι πολύ μικρή για ότι έχει σχέση με την αυτοκίνηση (είμαι 23), +αν το πρωτότυπο έχει να δείξει πολλά εκτός δρόμου δεν ξέρω αν πρέπει να αποκλέισω την β' λύση αν η α' λύση μειώνει έστω και στο ελάχιστο τις εκτός δρόμου δυνατότητες του πρωτοτύπου τότε μάλλον β', γιατί στα βιντεάκια δείχνει ότι κάνει πολλά εκτός.
                        • D
                          dimsabas last edited by

Σωστά αναφέρθηκε ότι ελάχιστοι θα έδιναν πολλά χρήματα για ένα όχημα που διαπρέπει εκτός δρόμου, ενώ πολύ περισσότεροι για κάτι που διαπρέπει στην άσφαλτο. Άρα, προς τα εκεί θα πρέπει να κινηθείτε κατά τη γνώμη μου.
                          Επίσης, θα μπορούσε να προσφέρεται και κάποιο off road πακέτο, ώστε να μπορεί ο αγοραστής να δώσει την εντονότερη πινελιά του στα εκτός δρόμου χαρίσματα, αν τον ενδιαφέρει κάτι τέτοιο.

https://cartalk.gr/

• T
                            thanas_4 last edited by

Παρακολούθησα την συζήτηση και αποφάσισα να γράψω και εγώ τη γνώμη μου αφού έχω δει όλες τις προτάσεις και έχω κάνει συζητήσεις με όλους τους εμπλεκόμενους.

Πιστεύω λοιπόν ότι στην παρούσα φάση, η καλύτερη λύση είναι ένας συνδυασμός των δύο πλευρών: ένα όχημα που είναι και δείχνει εξωτικό, σκληροτράχηλο, με δικό του χαρακτήρα και ξεχωριστή εμφάνιση. Γενικότερα μετά από πολύ σκέψη και αφού συμμετείχα και εγώ κατά κάποιο τρόπο στη σχεδίαση του πιο 'αεροδυναμικού' μοντέλου, έχω καταλήξει στο να πιστεύω ότι ήταν λάθος εξαρχής η προσπάθεια εξευγενισμού του σχήματος έτσι ώστε να επιτευχθεί μικρός αεροδυναμικός συντελεστής (κάτι που επιπλέον δεν έγινε επιτυχώς). Πραγματικά δεν χρειάζεται να θυσιαστεί η εικόνα και ο χαρακτήρας του οχήματος έτσι ώστε να φτάνει τα 300 χιλιόμετρα την ώρα. Οι απίστευτες δυνατότητες εκτός δρόμου και ταυτόχρονα εντός πίστας είναι το κύριο χαρακτηριστικό του οχήματος, και αυτό πρέπει να το υποδηλώνει έντονα με την εξωτερική του εμφάνιση. Άρα σημαντικό είναι να χτιστεί μία προσωπικότητα και το όχημα να αποπνέει κάτι διαφορετικό, αφού δεν έχει υπάρξει στο παρελθόν κάτι αντίστοιχο. Αυτή η ανάγκη γίνεται ακόμα πιο σημαντική αν σκεφτούμε και την τιμή του, αλλά και την περιορισμένη παραγωγή του. Από την άλλη, και η πιο γωνιώδης και απόλυτη προσέγγιση του Κορρέ είναι κάπως κλειστόμυαλη κατά τη γνώμη μου.

Η 'αεροδυναμική' πρόταση λοιπόν έχει έλλειψη χαρακτήρα και προσωπικότητας, ενώ η σκληροτράχυλη, έχει 'άσχημα' σημεία που χαλάνε κάπως την συνολικά καλή και ιδιαίτερη εικόνα. Για αυτό η καλύτερη λύση είναι ο συνδυασμός. Νέο μοντέλο λοιπόν, που να κρατά τα καλύτερα στοιχεία των δύο προτάσεων.

Για να κλείσω λοιπόν, δεν μπορώ να καταλάβω για ποιο λόγο δεν 'ρίχνουμε' λίγο τις απαιτήσεις μας από θέμα τελικής ταχύτητας (πχ. 250 χλμ) αφού οι επιταχύνσεις του οχήματος (που είναι φοβερές), το κράτημά του στο δρόμο και η οδηγική του συμπεριφορά γενικότερα, το κατατάσσουν πανεύκολα στο club των supercars, ενώ από την άλλη είναι αναμφίβολα το πιο ικανό off roader όλων των εποχών.

Τέλος να πω ότι και η δική μου πρόταση (πάνω στο πιο 'αεροδυναμικό' και 'σπορ' μοντέλο), αναφερόταν σε ένα κοινό όχημα με 2 πακέτα εξοπλισμού τα οποία αφορούσαν αποσπώμενα μέρη. Έτσι με την αλλαγή του εμπρόσθιου προφυλακτήρα είχαμε από τη μία μεγάλο πρόβολο για καλή αεροδυναμική και πιο σπορ εμφάνιση και από την άλλη ένα προφυλακτήρα τύπου 4x4 για ελάχιστη γωνία ανάβασης. Τα φωτιστικά σώματα και στη δική μου πρόταση έμεναν σταθερά. Γενικά οι διαφορές της με αυτή που είδατε από τον Κωνσταντίνο ήταν ότι υπήρχαν ακόμα μεγαλύτερες διαφορές ανάμεσα στα 2 πακέτα εξοπλισμού στην περιοχή του προφυλακτήρα. Παρόλα αυτά βλέποντας και τις δύο προτάσεις πιο αντικειμενικά και από μεγαλύτερο ύψος, πιστεύω ότι ίσως έχει δίκιο ο Κορρές τελικά και ίσως με κάποιες βελτιώσεις και παραχωρήσεις από μέρους του μπορούμε να βελτιώσουμε στο μέγιστο την πρότασή του. Αυτά

• M
                              markvag last edited by

Εδω θα θέλαμε να θέσουμε σε όλους σας το ίδιο ερώτημα μ΄αυτό της έρευνας.

Ποια θα προτιμούσατε μεταξύ των δύο λύσεων :
                              α. Ένα αμάξωμα το οποίο θα δίνει την αίσθηση ότι το όχημα είναι για ασφάλτινη χρήση και απλά έχει τη δυνατότητα αφαιρώντας κάποια μέρη του αμαξώματος να βγει και εκτός δρόμου (έχοντας ως δεδομένες τις εκτός δρόμου ικανότητές του , όπως αυτές έχουν παρουσιασθεί στα διάφορα βίντεο).
                              β. Ένα αμάξωμα -υποτυπώδες μάλιστα- που θα προσδίδει στο όχημα έναν τελείως σκληροπυρηνικό χαρακτήρα για αποκλειστικά εκτός δρόμου δραστηριότητες.

Θα θέλαμε τις απόψεις σας.

Προσωπικά, και λαμβάνοντας υπόψη το ότι το εκτιμώμενο κόστος θα είναι ένα ποσό με αρκετά μηδενικά και η κατασκευή χειροποίητη, θα έλεγα και τα δύο.

Πόσο δύσκολο είναι να βγει με 2 τύπους αμαξώματος, με όχι τεράστιες, αλλά αντιληπτές διαφορές;

Δηλαδή, για όποιον θέλει να κινείται βασικά στην άσφαλτο (το 99,99% των υποψήφιων αγοραστών φαντάζομαι...) να υπάρχει η έκδοση με τα αφαιρούμενα τμήματα και για όσους (νομίζουν ότι) θέλουν να κάνουν και trial, να υπάρχει η πιο hardcore έκδοση, η οποία εκτός από την έλλειψη των αφαιρούμενων τμημάτων να έχει και άλλες διαφορές στο επίπεδο πχ των μαρσπιέ, χρωμάτων, υλικών εσωτερικού (π.χ. να είναι αδιάβροχα), κτλ...

Κοινώς συμφωνώ με τον Thanas 4

• W
                                wannabe last edited by

το α)
                                η γυναίκα του Καίσαρα δεν αρκεί να είναι τίμια πρέπει να φαίνεται και τίμια.
                                προσφέρεις ένα προιόν το οποίο υποτίθεται οτι έχει συγκριτικό πλεονέκτημα στο engineering. οτι έχει πέσει δουλειά και δεν είναι απλώς μια καλή πρωτότυπη ιδέα αλλά έχει περάσει και απο διαδοχικά στάδια ραφιναρίσματος. η εξευγενισμένη όψη στοιχίζεται σε αυτή τη λογική.
                                όπως τιτλοφορείται και μια σειρά για engineering, 'the elegant solution'

• K

Ο χρήστης Thanas_4 έγραψε:

α.Γενικότερα μετά από πολύ σκέψη και αφού συμμετείχα και εγώ κατά κάποιο τρόπο στη σχεδίαση του πιο 'αεροδυναμικού' μοντέλου, έχω καταλήξει στο να πιστεύω ότι ήταν λάθος εξαρχής η προσπάθεια εξευγενισμού του σχήματος έτσι ώστε να επιτευχθεί μικρός αεροδυναμικός συντελεστής (κάτι που επιπλέον δεν έγινε επιτυχώς). Πραγματικά δεν χρειάζεται να θυσιαστεί η εικόνα και ο χαρακτήρας του οχήματος έτσι ώστε να φτάνει τα 300 χιλιόμετρα την ώρα. Οι απίστευτες δυνατότητες εκτός δρόμου και ταυτόχρονα εντός πίστας είναι το κύριο χαρακτηριστικό του οχήματος, και αυτό πρέπει να το υποδηλώνει έντονα με την εξωτερική του εμφάνιση. Άρα σημαντικό είναι να χτιστεί μία προσωπικότητα και το όχημα να αποπνέει κάτι διαφορετικό, αφού δεν έχει υπάρξει στο παρελθόν κάτι αντίστοιχο. Αυτή η ανάγκη γίνεται ακόμα πιο σημαντική αν σκεφτούμε και την τιμή του, αλλά και την περιορισμένη παραγωγή του. Από την άλλη, και η πιο γωνιώδης και απόλυτη προσέγγιση του Κορρέ είναι κάπως κλειστόμυαλη κατά τη γνώμη μου.
                                  α.Η προσπάθεια 'αεροδυναμικού εξευγενισμού' του σχήματος προήλθε από την απαίτηση το όχημα να μπορεί να προσεγγίσει ταχύτητες της τάξεως των 280km/h.Το πρόβλημα σε αυτές τις ταχύτητες είναι οι κάθετες δυνάμεις που θα πρέπει να ασκούνται και μάλιστα να φορτίζουν τον πίσω άξονα.Αν το νούμερο (αεροδυναμικής αντίστασης) που επιτεύχθηκε σκεφτούμε οτι αφορά την 'εξευγενισμένη' εκδοχή , άνετα μπορούμε να υπολογίσουμε την κακή επίδοση που θα έχει ένα πιο γωνιώδες και πρισματικό σχήμα.

β.Για να κλείσω λοιπόν, δεν μπορώ να καταλάβω για ποιο λόγο δεν 'ρίχνουμε' λίγο τις απαιτήσεις μας από θέμα τελικής ταχύτητας (πχ. 250 χλμ) αφού οι επιταχύνσεις του οχήματος (που είναι φοβερές), το κράτημά του στο δρόμο και η οδηγική του συμπεριφορά γενικότερα, το κατατάσσουν πανεύκολα στο club των supercars, ενώ από την άλλη είναι αναμφίβολα το πιο ικανό off roader όλων των εποχών.
                                  Φοβάμαι πως σήμερα , τα 250χλμ/ωρα δεν σε βάζουν στο club όχι των supercars αλλά ούτε στον ερύτερο κύκλο των απλώς γρήγορων οχημάτων. Πόσα καθημερινά αυτοκίνητα ακόμα και στη μεσαία κατηγορία δεν προσεγγίζουν αυτό το νούμερο? Το Korres4 δύσκολα μπορεί να θεωρηθεί supercar - ειδικό όχημα με ανεπανάληπτες δυνατότητες εκτός δρόμου κίνησης , ναι- αν μάλιστα ακολουθηθεί η 'σκληροπυρηνική' προσέγγιση στην εξωτερική εμφάνιση κινδυνεύει να απομονωθεί ακόμα περισσότερο , καταλήγοντας εύκολα στην αγκαλιά των στρατιωτικών..

Έχουμε λοιπόν , μια τυπολογία ανάρτησης που δίνει τη δυνατότητα στο όχημα να ισοπεδώσει στο πέρασμά του τα πάντα και έναν κινητήρα με τεράστεια αποθέματα ροπής. Καλούμεθα να ντύσουμε αυτά τα δυο στοιχεία με μια εμφάνιση που πρέπει...
                                  α.Να καλύψει λειτουργικές ανάγκες ( στέγαση επιβαινόντων , ορατότητα , προσβασιμότητα , γωνίες ράμπας και διαφυγής του οχήματος , κάλυψη μηχανικών μερών , δημιουργία χώρου αποσκευών κλπ).
                                  β.Να καλύψει 'ψυχολογικές' ανάγκες του κατόχου .
                                  γ.Να λειτουργήσει ως 'κράχτης' και εργαλείο αύξησης των πωλήσεων.
                                  , αλλά παράλληλα έχουμε αδιευκρίνιστο ακόμα το κομάτι που αφορά το υλικό κατασκευής του αμαξώματος (είμαστε στην περίπτωση χρήσης Αλουμινίου και λίγων πλαστικών μερών) και δεδομένο τον δότη του παρμπρίζ.
                                  Νομίζω ότι έχει έρθει η ώρα να συζητήσουμε σοβαρά τα σημεία α και β των 'πρέπει' μας.

• G
                                    giorellis last edited by

από την επανασχεδίαση έχουμε κανένα νέο...

• T
                                      thanas_4 last edited by

Δυστυχώς όχι ακόμα Ελπίζω να έχουμε κάτι ενδιαφέρον σύντομα

• E
                                        efthymis last edited by

Ενα αρθρο ακριβως στο πνευμα του τιτλου, με πληροφοριες για ελληνικες κατασκευες απο τις αρχες του 20ου αιωνα μεχι κ το project του Κορρε

http://www.votegreece.gr/archives/9047

• G
                                          giorellis last edited by

κανένα νέο από το project του κ.Κορρέ ύπαρχει; έχουμε καιρό να ακούσουμε.

• K

Φάση από την εξέλιξη του αμαξώματος (4 μήνες πίσω).

• First post
                                              Last post
                                            • 1
                                            • 2
                                            • 25
                                            • 26
                                            • 27
                                            • 28
                                            • 29
                                            • 55
                                            • 56