-
Φίλε Κουπέα δεν του δώσαμε και λίγα. Γη, ύδωρ, απεριόριστο budget, αστρονομικό μισθό, τους καλύτερους μηχανικούς και τα καλύτερα μονόθέσια του grid για 10 χρόνια σχεδόν και κανέναν εσωτερικό ανταγωνισμό!!! Θα έπρεπε να είναι πολύ ευγνώμων ο Ούνος!!!
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Φίλε Κουπέα δεν του δώσαμε και λίγα. Γη, ύδωρ, απεριόριστο budget, αστρονομικό μισθό, τους καλύτερους μηχανικούς και τα καλύτερα μονόθέσια του grid για 10 χρόνια σχεδόν και κανέναν εσωτερικό ανταγωνισμό!!! Θα έπρεπε να είναι πολύ ευγνώμων ο Ούνος!!!Δεν ξέρεις τι λες (χωρίς παρεξήγηση). Όλοι μέσα στη Φερράρι λένε ότι χάρη σε αυτόν έφτασαν εκεί που έφτασαν... Και ειδικά ο Μπρον...
-
Εντάξει,και εγώ θα ήθελα να τον έβλεπα ακόμα στο κόκκινο μονοθέσιο αλλά δεν πιστεύω ότι ακόμα και με όλα αυτά που λες θα μπορούσε ο οποιοσδήποτε να πάρει 7 πρωταθλήματα στο πιο δυσκολο πρωτάθλημα οδηγών.
Ναι μεν αλλά. -
Ο χρήστης kpsig έγραψε:
Φίλε Κουπέα δεν του δώσαμε και λίγα. Γη, ύδωρ, απεριόριστο budget, αστρονομικό μισθό, τους καλύτερους μηχανικούς και τα καλύτερα μονόθέσια του grid για 10 χρόνια σχεδόν και κανέναν εσωτερικό ανταγωνισμό!!! Θα έπρεπε να είναι πολύ ευγνώμων ο Ούνος!!!
Δεν ξέρεις τι λες (χωρίς παρεξήγηση). Όλοι μέσα στη Φερράρι λένε ότι χάρη σε αυτόν έφτασαν εκεί που έφτασαν... Και ειδικά ο Μπρον...
Ναι, με τα χεράκια του έφτιαξε τον 054 των 1000 ίππων! Με τις αεροδυναμικές του γνώσεις σχεδιάστηκε η F2004, το πιο πετυχημένο μονοθέσιο στην ιστορία της F1! Με τις χημικές του γνώσεις κατασκευάζονταν τα καύσιμα της Shell... Μη λέμε αστειότητες τώρα!!! Ένας πολύ γρήγορος οδηγός που είχε το χάρισμα να συσπειρώνει την ομάδα ήταν απλά. Απέναντι σε Prost, Senna κλπ θα είχε τις μισές νίκες από αυτές που έχει τώρα! Η Ferrari θα κέρδιζε με οποιονδήποτε καλό οδηγό, τέτοια ήταν η τεχνική της ανωτερότητα στα χρόνια της απόλυτης κυριαρχίας!
-
Δε νομίζω ότι η Santander είχε να κάνει με την φυγή του Kimi. Άλλωστε το 2008 ήταν σπόνσορας της McLaren ενώ ο Alonso είχε ήδη φύγει από εκεί. Το πρόβλημα της Ferrari ήταν με τον απόμακρο χαρακτήρα του Κίμι που δεν επέτρεπε καλή συνεργασία με τους μηχανικούς. Ο ταχύτερο οδηγος του grid μεν αλλα δεν συνεισφέρει στην εξέλιξη δε.Όσο για τον Μιχαλάκη... θέλω πολύ να φάει τα μούτρα του αν γυρίσει! Για την προδοσία του, αυτό του αξίζει!
Σίγουρα δεν ήταν ο κύριος λόγος...αλλά:
...'I think when there is enough money involved, you can always change anything! I think it's a lot to do with Santander coming in. Probably they made some deal. I don't know...'...
Από εδώ: http://www.autosport.com/news/report.php/id/80616
Για τον Σούμι δε συμφωνώ. Έδωσε ΠΟΛΛΑ και έκανε ΑΚΟΜΗ περισσότερα για τη Ferrari. Έχω την αίσθηση ότι ο Montezemolo έχει βάλει το χεράκι του στη φυγή και ίσως μη επιστροφή του Σούμι. Ποιός ξέρει...ίσως να ήθελε να γυρίσει το 2009 και η Santander να 'έφερε' τον Αλόνσο
Από πέρσι το 'δούλευε' με το τραυματισμό του Φελίπε, αλλά δε κατάφερε να τρέξει. Προφανώς ετοιμαζόταν για come-back αλλά ίσως ναυάγησε για τη Ferrari με την έλευση του Ισπανού/Santander.
Geo...αυτή τη δήλωση είχε κάνει. Φαντάσου όμως να έλεγε 'το έκανα γιατί ήρθε ο Κίμι και ο Luca με έδιωξε για να τον πάρει'.
Μου φαίνεται κάπως δύσκολο ο die-hard Ferrari freak Σούμι που πρακτικά μεγάλωσε στη Scuderia...μέχρι και Ιταλικά έμαθε...αυτοκίνητα δρόμου εξέλιξε...τόσα πρωταθλήματα έφερε...και πηγαίνει στο αντίπαλο 'στρατόπεδο' τη McLaren? Μήπως τους είπε...έτσι είστε? Αλόνσο? Πάω στη Merc...
Τέλος...γιατί ο Montezemolo ήθελε 3 μονοθέσια? Μήπως ήθελε το 3δυμο Σούμι-Φελίπε-Αλόνσο?
Δε ξέρω...σκέψεις κάνω... ...σατανικές??
-
Να σου πω,αν ήταν 1,2,αντε 3 τα πρωταθλήματα θα συμφωνούσα μαζί σου.
Δηλ δεν έδωσε μάχες και έχασε μάχες ο Σουμάχερ?
Δεν νομίζω.
Εσείς που είστε πιο πολύ διαβασμένοι ξέρετε ότι ένα καλό μονοθέσιο δεν φτάνει για πρωταθλήματα.
Και ο Γερμανός δεν τα βρήκε όλα ρόδινα.Κατ'αρχήν μονο και μόνο που συντονίζονταν με τους μηχανικούς ήταν επιτυχία και αν υπήρχε μια πιθανότητα ένας επίσης γρήγορος ή γρηγορότερος πχ Χακινεν να τον περάσει μονο και μόνο αυτό θα του έδινε προβάδισμα.
Ήταν ολοκληρομένος οδηγός πράγμα παρα μα πάρα πολύ σπάνιο.Ο μεγάλος του εγωισμός σε περιπτωση αποτυχίας ,εγκατάληψης,ασχημης θέσης φαίνονταν παρα πολύ στο πρόσωπό του και αυτό δείχνει το πόσο σημασία έδινε για την νίκη.Σέννα και πρόστ ήταν επίσης μέσα στο 'πετσι' της νίκης. Για μένα μόνο ο Σεννα θα μπορούσε με ιδιο μονοθέσιο -αν γινόταν -να του δείξει το δρόμο.
Άποψή μου!>Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:Φίλε Κουπέα δεν του δώσαμε και λίγα. Γη, ύδωρ, απεριόριστο budget, αστρονομικό μισθό, τους καλύτερους μηχανικούς και τα καλύτερα μονόθέσια του grid για 10 χρόνια σχεδόν και κανέναν εσωτερικό ανταγωνισμό!!! Θα έπρεπε να είναι πολύ ευγνώμων ο Ούνος!!!
-
Όλοι έχουν τις αδυναμίες τους. Απλά καλό είναι να λέμε τα αυτοννόητα, ότι είναι ομαδικό άθλημα δηλαδή και αυτό που μετραέι περισσότερο είναι το μονοθέσιο και μετά ο οδηγός. Ο Button ως τώρα δεν τύγχανε αναγνώρισης αλλά με καλό μονοθέσιο έγινε φέτος πρωταθλητής. Απλά πράγματα!
-
Ο χρήστης Nikos120i έγραψε:
Τέλος...γιατί ο Montezemolo ήθελε 3 μονοθέσια? Μήπως ήθελε το 3δυμο Σούμι-Φελίπε-Αλόνσο?
Σωστές σκέψεις κάνεις κι επειδή ένας άνθρωπος σαν τον Schumacher δε γουστάρει να γίνεται μαριονέττα ή μονομάχος με λιοντάρια σε ρωμαϊκή αρένα για να χαίρονται οι άλλοι, πήρε το δικό του δρόμο.
-
Ο χρήστης Phaethon έγραψε:
Σωστές σκέψεις κάνεις κι επειδή ένας άνθρωπος σαν τον Schumacher δε γουστάρει να γίνεται μαριονέττα ή μονομάχος με λιοντάρια σε ρωμαϊκή αρένα για να χαίρονται οι άλλοι, πήρε το δικό του δρόμο.
Κάπως έτσι το σκέφτηκα, επειδή πλέον έχουμε μάθει πως αντιδρά ο Γερμανός.
Δε ξέρω...δε πρέπει να είναι τυχαία τα 3 μονοθέσια, η ανάγκη του για επιστροφή, η Santander και ο Αλόνσο... ...connect the dots
-
Όλοι έχουν τις αδυναμίες τους. Απλά καλό είναι να λέμε τα αυτοννόητα, ότι είναι ομαδικό άθλημα δηλαδή και αυτό που μετραέι περισσότερο είναι το μονοθέσιο και μετά ο οδηγός. Ο Button ως τώρα δεν τύγχανε αναγνώρισης αλλά με καλό μονοθέσιο έγινε φέτος πρωταθλητής. Απλά πράγματα!Συμφωνώ ότι χωρίς κατάλληλο μονοθέσιο και τεχνικό επιτελείο......πρωτάθλημα δεν μπορεί να πάρει ο Θεός ο ίδιος.Συμφωνώ επίσης ότι επί μια δεκαετία στη Ferrari εξασφαλίστηκαν όλες οι αναγκαίες και ικανές συνθήκες (χρήμα,τεχνογνωσία,ανθρώπινο δυναμικό)ώστε ο γερμανός να μεγαλουργήσει.
Αλλά πίσω και μακριά από τους αριθμούς,εκείνο που απέδειξε το σπάνιο μέταλλο του γερμανού,το οποίο όχι μόνο τον κατατάσσει αυτόματα στο πάνθεον των οδηγών του sport,αλλά και το οποίο αν έλειπε,δεν θα μπορούσε να αναπληρωθεί από τον πακτωλό χρημάτων της Ferrari,είναι όχι οι ψυχροί αριθμοί.....αλλά η συγκινητική του τετραετία 96 -99.Όταν και με ένα μονοθέσιο υποδεέστερο του ανταγωνισμού έφθασε δύο φορές να διεκδικήσει πρωτάθλημα μέχρι τον τελευταίο αγώνα και μια να το χάσει εξαιτίας τραυματισμού.
Η δήλωσή του τη σεζόν του 97,την οποία έκανε και πράξη μέσα στην πίστα,είναι αυτή που τον ξεχωρίζει από όλη τη γενιά του και που ευνούχισε τον κάθε επίδοξο επίγονό του:'δώστε μου ένα μονοθέσιο,που σε ρυθμό κατατακτηριών δοκιμών είναι αργότερο έστω κατά 4 δέκατα του ανταγωνισμού...και μπορώ να διεκδικώ τη νίκη στον αγώνα'.Αυτά όλα μετρούν πολύ περισσότερο από τη στατιστική των νικών και των πρωταθλημάτων.
Τέλος να θυμίσω ότι τα πρωταθλήματα του 2000 και 2001 κατακτήθηκαν όχι εξαιτίας κάποιου μονοθεσίου οδοστρωτήρα (όπως αυτά του 02 και 04),αλλά εξαιτίας ενός παροιμιώδους ανοργάνωτου και αναξιόπιστου ανταγωνσιμού....και φυσικά ενός Schumacher (μια ματιά στην τελική θέση που κατέλαβε τις χρονιές αυτές ο team mate του λέει πολλά).Τέλος τα περί δεσίματος του γερμανού με την ομάδα,εξαιτίας των προσωπικών σχέσεων που ανέπτυξε ή εξαιτίας του δέους για την ιστορία και το 'μεγαλείο' της Ferrari...είναι καφενειακού επιπέδου.Πολύ αμφιβάλλω αν ο γερμανός γνώριζε ή ενδιαφέρθηκε ποτέ να μάθει ποιά μονοθέσια κέρδισαν πρωταθλήματα για το Maranello τη δεκαετία του 50 και του 60,πόσες νίκες είχε η ομάδα στο Targa Florio ..ή πώς ήταν η 375 που είχε παραγγείλει ως δώρο για την Bergman o Rosellini ή ποιό αυτοκίνητο έφτιαξε ο γέρος για το βασιλιά Βaudoin.Και πολύ καλά έκανε.
O γερμανός ήρθε στη Ferrari για να κερδίσει.Όχι για για να μάθει την ιστορία της.Ήταν τυχερός στο ότι κατόρθωσε να προσθέσει στους προσωπικούς του οπαδούς,τους πολυπληθείς οπαδούς της πιο ιστορικής ομάδας του θεσμού.Και αυτό βέβαια μόνο καλό του έκανε στο image του και στη διαφημιστική δύναμη του ονόματός του.Τέλος είχε την ευτυχία να συνδυάσει τη δημιουργικότερη περίοδο της καριέρας του και το σερί των προσωπικών του ρεκόρ με τη δημοφιλέστερη ομάδα του κόσμου,δίνοντας και άλλη αίγλη στα επιτεύγματά του.
Αυτά όλα όμως επ'ουδενί σημαίνουν ότι Schumacher και Ferrari είναι συνδυασμός που δεν επιτρέπεται να διαλυθεί στο πέρασμα του χρόνου.Δεν ξέρω αν η απόφασή του περί τερματισμού της καριέρας του το 06 προκλήθηκε από τις επιλογές της ομάδας.Πολύ αμφιβάλλω,αλλά ακόμη και αν έγινε έτσι,μάλλον ήταν σωστό η ομάδα να θελήσει να σχεδιάσει το μέλλον της πάνω σε κάποιον πολύ νεώτερο και όχι στο αειθαλή και έτοιμο προς αποχώρηση γερμανό.Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο Brawn δεν ήθελε την επλογή του Raikkonen.
Πάντως έχω την υποψία ότι η μη επιστορφή του στις πίστες την σεζόν που τέλειωσε,οφείλεται όχι σε πραγματικά προβλήματα υγείας.....αλλά στο φόβο του γερμανού να εκτεθεί ανεπανόρθωτα πίσω από το τιμόνι μιας ιδιαίτερα δύστροπης F60,σε ένα πρωτάθλημα με πολλά νέα τεχνικά δεδομένα. -
Αυτο που συμβαινει τις τελευταιες μερες, ηρθε να προσθεσει σε αυτα που νιωθω σε σχεση με τη Ferrari και γενικοτερα με την Formula 1 αλλη μια νεα νοτα. Ο ερχομος του Alonso, ειναι η αληθεια μου εφερε καποια αμηχανια, λογω του οτι εχω συνηθισει να τον βλεπω σε αντιπαλες ομαδες και να μαχεται κυριως τη Ferrari ομως του αναγωριζω πως ειναι ο μοναδικος εν ενεργεια πιλοτος που μπορει (?) να συμμαζεψει τα κακως κειμενα στη Ferrari και να ηγηθει της ολης καταστασης. Πραγμα που δεν καταφερε να κανει ο Φιλανδος.. Θυμαμαι τη χαρα μου οταν εγινε γνωστο πως θα γινει οδηγος της ομαδας ο Kimi.. ηρθαν ετσι τα πραγματα ομως που περιμενα με ανυπομονησια τη λυση της συνεργασιας του με τη Ferrari και την ελευση οσο πιο συντομα γινεται του Fernando. Χωρις να εχω πικρια απο τον Kimi, για τους ιδιους λογους που τον συμπαθω πολυ, για τους ιδιους μου τη σπαει που δε θα μπορεσει να εκμεταλλευτει στο επακρο το ταλεντο του.. Ενα θεμα βεβαια ειναι το τι θα γινει σε σχεση με τον Massa, αφου δε θα περιοριστει λογικα σε ρολο δευτερου οδηγου και πως να το κανει αλλωστε και ετσι ο Alonso δε θα εχει τη μεταχειριση του νουμερο ενα που πιθανοτατα θα θελει. Αυτα ομως λογικα τα ξερει ο Alonso και λεω λογικα γιατι ειδικα μετα τα γεγονοτα στη McLaren πρεπει να ξερει καλυτερα τι να θελει και πως να το ζηταει.. Αν δεν το κανει αυτο τοτε θα εχει κανει ενα μεγαλο λαθος. Πραγμα που απευχομαι.. οπως επισης απευχομαι τη δημιουργια υπερβολικης κοντρας, πιστευω ομως οτι κι αυτο εχει και τα καλα του σε αντιθεση με το διδυμο Massa-Kimi που στα ματια μου ειχε βαλτωσει..
Ενα θεμα, αφου πλατιασα στο συγκεκριμενο ζητημα, ειναι οτι δεν μπορουσα να φανταστω τον Schumacher με τον Alonso στα box της Ferrari.. και οπως φαινεται αυτο δε θα γινει. Ειναι καποιες εικονες που δημιουργουνται απο την ιστορια ετσι, ωστε να χαρακτηριζονται απαγορευμενες..
Ο Γερμανος, κανει τα παντα για να μας διαψευσει και μετα απο το πιθανο comeback του το καλοκαιρι οπου ηταν κατι πρωτογνωρο αυτο που μας εκανε να αισθανθουμε, τωρα προσπαθει να βρεθει σαν οδηγος της Mercedes. Αυτο κι αν μου δημιουργει περιεργα συναισθηματα, εχοντας μαλιστα τον Alonso στη Ferrari και εκεινον σαν αντιπαλο. Διαβασα πολλα τις τελευταιες μερες, αναμεσα στα αυτα και οτι ο Schumacher πηρε πανω του τουλαχιστον δυο περιπτωσεις οπου ακολουθηθηκαν οι συμβουλες του σε αγωνες της Ferrari οπου εφεραν κακα αποτελεσματα.. Και ακουσα επισης πως ο Domenicalli (ο ποιος?) μετα απο αυτο προτιμησε να αγνοησει το ρολο του Michael, προτιμώντας να καρατωμηθει (οπως αναφερει το post) για δικα του λαθη και οχι για του Γερμανου. Και κλεινει με το οτι ο εγωισμος του δεν το σηκωσε αυτο τοτε. Εδω εχω να σχολιασω οτι και μονο που βγαινει να κατηγορειται ο Schumacher για κατι τετοιο ειναι γελοιο και μαλιστα να παραγκονιζεται.
Εκεινος που εχει την ευθυνη, ειναι οντως ο Domenicalli (μην τον χαρακτηρισω αλλιως) ασχετα απο το αν η συμβουλη ειναι του Michael. Την ευθυνη να την εφαρμοσει την εχει αυτος και δεν του φταιει κανενας αλλος, ποσο μαλλον ο Schumacher που δεν εχει την αρμοδιοτητα για να 'διαταξει' κατι τετοιο. Και αν οντως θιχτηκε ο Michael επειδη παραγκονιστηκε, ειναι πολυ λογικο. Τι συγκρινουμε τωρα? Τον Domenicalli και τον Michael? Ασχετα απο το οτι ειναι σε δυο τελειως διαφορετικες θεσεις, η εμπειρια και μονο του Michael θα επρεπε να ειναι σα βιβλιο οδηγιων στα χερια του. Ας δει σε κανα dvd τι εκανε με τον Brawn και την υπολοιπη ομαδα και να ερθει να τον εξετασουμε μετα για να δουμε αν πηρε πρεφα τιποτα..
Αυτη η ιστορια βεβαια, μπορει να χρησιμοποιηθει σαν μια ωραια παρατηρηση για την ιστορια που κυκλοφορει οτι οντως ο Michael σπρωχτηκε στο να σταματησει απο τη Formula 1 απο μεσα απο τη Ferrari. Δεν ξερω αν ισχυει κατι τετοιο, πιστευω (ασχετα απο το πως θελω να το πιστευω) πως αν ειχε γινει κατι τετοιο, ο εγωισμος του Schumacher δε θα του επετρεπε να ειναι κοντα στην ομαδα οπως εκανε αυτο το διαστημα μεχρι σημερα. Αν θιχτηκε οντως απο το γεγονος (αν ισχυει) οτι παραγκονιστηκε απο τον Domenicalli, θα ειχε θιχτει πιστευω και απο το οτι τον σταματησαν απο την ενεργο δραση.Ολα αυτα ομως ειναι εικασιες..
Αν οντως εγινε ετσι, το λαθος ειναι της ιδια της Ferrari και το απωτερο αποτελεσμα ειναι η πιθανοτητα να τον δουν αντιπαλο και να χασουν ολες τις υπηρεσιες του Michael Schumacher. Ενος οδηγου που για οτι προσεφερε εκεινος στην Ferrari και για οτι καταφεραν μαζι, θα επρεπε να εχει ισοβιο συνδεσμο μαζι της.. -
STK υποτιμάς πολύ τον Domenicalli και κυρίως τον Brawn. Οι αποφάσεις στην αλάνθαστη εποχή Schumacher ήταν του δέυτερου και όχι του Γερμανού.
-
Ο χρήστης STK έγραψε:
. Ενα θεμα βεβαια ειναι το τι θα γινει σε σχεση με τον Massa, αφου δε θα περιοριστει λογικα σε ρολο δευτερου οδηγου και πως να το κανει αλλωστε και ετσι ο Alonso δε θα εχει τη μεταχειριση του νουμερο ενα που πιθανοτατα θα θελει.Να είχαμε να λέγαμε.Αυτά λυπάμαι είναι για λαΪκή κατανάλωση στα tabloids και στο internet.
O Felipao σε περίπτωση που ο γερμανός ήθελε ή μπορούσε να καλύψει θέση στη Ferrari το 2010,δίπλα στον Alonso.....θα είχε βρεθεί χωρίς πολλά πολλά και χωρίς να το καταλάβει στη Sauber ή στην STR.Και ακουσα επισης πως ο Domenicalli (ο ποιος?) μετα απο αυτο προτιμησε να αγνοησει το ρολο του Michael, προτιμώντας να καρατωμηθει (οπως αναφερει το post) για δικα του λαθη και οχι για του Γερμανου. Και κλεινει με το οτι ο εγωισμος του δεν το σηκωσε αυτο τοτε. Εδω εχω να σχολιασω οτι και μονο που βγαινει να κατηγορειται ο Schumacher για κατι τετοιο ειναι γελοιο και μαλιστα να παραγκονιζεται.
Εκεινος που εχει την ευθυνη, ειναι οντως ο Domenicalli (μην τον χαρακτηρισω αλλιως) ασχετα απο το αν η συμβουλη ειναι του Michael. Την ευθυνη να την εφαρμοσει την εχει αυτος και δεν του φταιει κανενας αλλος, ποσο μαλλον ο Schumacher που δεν εχει την αρμοδιοτητα για να 'διαταξει' κατι τετοιο. Και αν οντως θιχτηκε ο Michael επειδη παραγκονιστηκε, ειναι πολυ λογικο. Τι συγκρινουμε τωρα? Τον Domenicalli και τον Michael?Yπάρχει κάποιο δόγμα ή μήπως μαθηματικό αξίωμα που επιβάλει ότι ο πρωτοκλασσάτος οδηγός θα είναι κορυφαίος και σε ρόλο τεχνικού ή διοικητικού παράγοντα;
Τα παραδείγματα των Jackie Stewart,Niki Lauda,Alain Prost,που τα έκαναν μούσκεμα όταν προσπάθησαν να μεγαλουργήσουν και από άλλα πόστα,δεν είναι αρκετά; -
Εγω θα επιμείνω ,διευκρινήσω και ας είμαι κουραστικός ότι όταν ο Σουμάχερ δεν ηταν ευχαριστημένος απο την συμπεριφορά η γενικά την απόδοση του κινητήρα σε κατατακτήριες ειδικά όχι απλώς έλεγε ότι θελω ταχύτητα πχ αλλά και που την θέλει και με λεπτομέρειες που μόνο ένας που οδηγει f1 ξέρει.
Και είχε αποτέλεσμα .Δεν θέλει μυαλο να καταλάβει κανείς ότι δεν είναι δυνατον οι μηχανικοι απο μόνοι τους πάντα να του δίνουν το τέλειο μονοθέσιο.Μην τα παραλέμε εδω μέσα.
Σαφώς πήγε στην φερράρι να κερδίσει και να πάρει δόξα και χρήμα αλλά ξαναλέω ότι ηταν ο πιο ολοκληρωμένος οδηγός που ειδα μεχρι τώρα .Και είναι πραγματικότητα για μένα.
Την ιστορία της φερράρι την έμαθε για επικοινωνιακούς λόγους και μόνο.
Ο Μπάτον είχε το καλυτερο μονοθέσιο αλλα στο τέλος κινδύνευσε να το χάσει .Γιατι?
Εμεινε πίσω σε βελτίωση το μονοθέσιο? Καλά αν δεν είχε και τον Μπρον ,,,,,,,,,αστα!
Το θέμα είναι ότι τα δέκατα ο Σουμι θα τα έβρισκε ,γέναγε πείτέ το όπως θέλετε πάντος θα τα έβρισκε.
Αυτή είναι η διαφορά κύριοι! -
Ο χρήστης Alba Parietti έγραψε:
. Ενα θεμα βεβαια ειναι το τι θα γινει σε σχεση με τον Massa, αφου δε θα περιοριστει λογικα σε ρολο δευτερου οδηγου και πως να το κανει αλλωστε και ετσι ο Alonso δε θα εχει τη μεταχειριση του νουμερο ενα που πιθανοτατα θα θελει.
Να είχαμε να λέγαμε.Αυτά λυπάμαι είναι για λαΪκή κατανάλωση στα tabloids και στο internet.
O Felipao σε περίπτωση που ο γερμανός ήθελε ή μπορούσε να καλύψει θέση στη Ferrari το 2010,δίπλα στον Alonso.....θα είχε βρεθεί χωρίς πολλά πολλά και χωρίς να το καταλάβει στη Sauber ή στην STR.Και ακουσα επισης πως ο Domenicalli (ο ποιος?) μετα απο αυτο προτιμησε να αγνοησει το ρολο του Michael, προτιμώντας να καρατωμηθει (οπως αναφερει το post) για δικα του λαθη και οχι για του Γερμανου. Και κλεινει με το οτι ο εγωισμος του δεν το σηκωσε αυτο τοτε. Εδω εχω να σχολιασω οτι και μονο που βγαινει να κατηγορειται ο Schumacher για κατι τετοιο ειναι γελοιο και μαλιστα να παραγκονιζεται.
Εκεινος που εχει την ευθυνη, ειναι οντως ο Domenicalli (μην τον χαρακτηρισω αλλιως) ασχετα απο το αν η συμβουλη ειναι του Michael. Την ευθυνη να την εφαρμοσει την εχει αυτος και δεν του φταιει κανενας αλλος, ποσο μαλλον ο Schumacher που δεν εχει την αρμοδιοτητα για να 'διαταξει' κατι τετοιο. Και αν οντως θιχτηκε ο Michael επειδη παραγκονιστηκε, ειναι πολυ λογικο. Τι συγκρινουμε τωρα? Τον Domenicalli και τον Michael?Yπάρχει κάποιο δόγμα ή μήπως μαθηματικό αξίωμα που επιβάλει ότι ο πρωτοκλασσάτος οδηγός θα είναι κορυφαίος και σε ρόλο τεχνικού ή διοικητικού παράγοντα;
Τα παραδείγματα των Jackie Stewart,Niki Lauda,Alain Prost,που τα έκαναν μούσκεμα όταν προσπάθησαν να μεγαλουργήσουν και από άλλα πόστα,δεν είναι αρκετά;1)Συμφωνω με τα 1000 για το που θα βρισκοταν ο Massa. Αλλα αυτο δεν εχει καμια σχεση με το πως θα αντιδρασει ο Massa απεναντι στον Alonso (αλλο η αντιδραση του απεναντι στον Michael και αλλο απεναντι στον Alonso), οταν με τον Kimi ειχε το νουμερο 3 και ο Φιλανδος το 4..
2)Απλα δεν μπορει να χρεωνεται ο Michael τις αποφασεις, εστω κι αν εκανε την προταση αυτος, αφου η τελικη εισηγηση ειναι του Domenicalli.Απλο..
-
Ο χρήστης STK έγραψε:
2)Απλα δεν μπορει να χρεωνεται ο Michael τις αποφασεις, εστω κι αν εκανε την προταση αυτος, αφου η τελικη εισηγηση ειναι του Domenicalli.Απλο..
Μα δεν του της χρέωσε κανένας.Ούτε από τη GS ούτε από τον τύπο.Ο Domenicalli έφαγε το λούσιμο και από τους δύο......και έκτοτε αποφάσισε να γράψει τις συμβουλές του γερμανού στα π@π@ρια του.Τι ποιό λογικό από αυτό.Το ίδιο θα έκανα και γω.Αν ήταν να πάω σπιτι μου,θα προτιμούσα να πάω απλά δαρμένος.Όχι και κερατάς.
-
Ο χρήστης Alba Parietti έγραψε:
Μα δεν του της χρέωσε κανένας.Ούτε από τη GS ούτε από τον τύπο.Ο Domenicalli έφαγε το λούσιμο και από τους δύο......και έκτοτε αποφάσισε να γράψει τις συμβουλές του γερμανού στα π@π@ρια του.Τι ποιό λογικό από αυτό.Το ίδιο θα έκανα και γω.Αν ήταν να πάω σπιτι μου,θα προτιμούσα να πάω απλά δαρμένος.Όχι και κερατάς.
Εγω θυμαμαι πως ακουγοταν πιο εντονα σαν λανθασμενες επιλογες του Michael παρα επιλογες του Domenicalli. Και αλλο να παραγκονιζεται καποιος (αν εγινε ετσι) και να μη ζητειται καν η γνωμη του (γιατι αυτο ακουσα και για αυτο μιλησα εγω) και αλλο να μην εφαρμοζεται η γνωμη του.
-
Tι έγινε φεραράκια; Μας δυσαρεστεί η επιστροφή του μεγάλου Schumacher;
Φαντάζεστε τον Τζόλε να επιστρέφει και να παίζει στον Παναθηναικό; Ε αυτό είναι ακόμα χειρότερο. -
Ο χρήστης fn1m έγραψε:
Tι έγινε φεραράκια; Μας δυσαρεστεί η επιστροφή του μεγάλου Schumacher;
Φαντάζεστε τον Τζόλε να επιστρέφει και να παίζει στον Παναθηναικό; Ε αυτό είναι ακόμα χειρότερο.Μπα...νομίζω ότι για τους αντι-σουμαχερικούς McLaren-Mercedes (εσένα δηλαδή) είναι ΑΚΟΜΗ χειρότερο...
-
Δεν ξέρεις τι λες (χωρίς παρεξήγηση). Όλοι μέσα στη Φερράρι λένε ότι χάρη σε αυτόν έφτασαν εκεί που έφτασαν... Και ειδικά ο Μπρον...
Ναι, με τα χεράκια του έφτιαξε τον 054 των 1000 ίππων! Με τις αεροδυναμικές του γνώσεις σχεδιάστηκε η F2004, το πιο πετυχημένο μονοθέσιο στην ιστορία της F1! Με τις χημικές του γνώσεις κατασκευάζονταν τα καύσιμα της Shell... Μη λέμε αστειότητες τώρα!!! Ένας πολύ γρήγορος οδηγός που είχε το χάρισμα να συσπειρώνει την ομάδα ήταν απλά. Απέναντι σε Prost, Senna κλπ θα είχε τις μισές νίκες από αυτές που έχει τώρα! Η Ferrari θα κέρδιζε με οποιονδήποτε καλό οδηγό, τέτοια ήταν η τεχνική της ανωτερότητα στα χρόνια της απόλυτης κυριαρχίας!
Θα σε συμβούλευα να ψάξεις να βρεις συνεντεύξεις των τελευταίων 2-3 ετών του Μπρον, για αρχή. Χωρίς παρεξήγηση, και πάλι, το ΜΕΓΑΛΟ πλεονέκτημα του Σουμάχερ ήταν το feedback που έδινε στην ομάδα, η κατανόηση της λειτουργίας όλων των μερών του μονοθεσίου, η δυνατότητα αυτοσυγκέντρωσής του και η τεράστια αντοχή του σε ατελείωτες δοκιμές.Δεν τα λέω εγώ αυτά.
Schumacher επιστροφή #2