-
Ο χρήστης dimgster έγραψε:
Παντως πιστευω οτι μετραει πολυ η χρηση για τα προβληματα...ας πουμε η carina σε 18 χρονια εχει τα χιλιομετρα που ειχε το πολο μου σε 4 χρονια...οποτε πιστευω οτι μετραει και η γρηγορη φθορα...
Παρόλα αυτά την κυλινδροκεφαλη δεν την πηραμε στο χέρι...
Σιγουρα
Αλλα δν πηγαινε οπως το πολακι -
Συνεχίσω και εγώ με την σειρά μου.
3 αμάξια έχουν περάσει απο τα χεράκια μου.
-
Opel corsa 1.0 μοντέλο 90.
Στα 200.000 χλμ που έχει κάνει(έχει παραδώσει πινακίδες απο το 2005) το μόνο που μου ζήτησε είναι μπαταρία(3 φορές), λάδια, μπουζί, πλατίνες
και φυσικά βενζίνη(λίγη) για μην ξεχνιόμαστε. 2 Φορές αλλαγές δίσκων μετά τακακίων. 3 φορές λάστιχα.1 φορά δίσκω πλατώ ρουλεμάν. 1 φορά αμορτισέρ.
Ολα αναλώσιμα δηλαδή βλάβη 0. -
Fiat punto gt
3 φορές σκασμένα κολλάρα νερού.
Καμμένη φλάτζα.
Γενικότερα με τις θερμοκρασίες δεν τα πήγαινε καλά.
1 φορά MAF
Και τέλος ένας πολλαπλασιαστής.
Τα υπόλοιπα αναλώσιμα. -
Skoda octavia 5
Είχα ένα θέμα με τον αερόσακκο συνοδηγού μου με ταλαιπώρησε αρκετά, ευτυχώς στα πλαίσια της εγγύσης.
Πρόσφατα άρχισε να μην πέρνει τα πόδια του(αλλαγή προκαταλύτη και καταλύτη), μου βγήκε ο κούκος αηδόνι.
Τα υπόλοιπα αναλώσιμα. -
-
Suzuki Swift ZC11S (1.3) My'06, αγορασμένο καινούριο . Τώρα έχει περί τα 105000χλμ.
- : Εμπρόσθιοι δίσκοι φρένων.
- : Βάσεις εμπρόσθιων καθισμάτων.
- : Προβολείς ομίχλης (ράγισαν από υπαιτιότητα δική μου).
- : Κολώνα τιμωνιού και κρεμαγιέρα.
- : Άκρα αντιστρεπτικής (ζαμφόρ).
- : Εμπρόσθια αμορτισέρ - διαρροή λαδιού (μία φορά στα 33000 και άλλη μία ΠΟΥ ΘΑ μου είχαν αντικαταστήσει στις 64000, αλλά επειδή είχα απηυδήσει, πλήρωσα και μου έβαλαν απευεθίας τα Monroe του Sport)
- : Κάτω τρομπάκι συμπλέκτη (δύο φορές).
: Τον υαλοκαθαριστήρα της πλευράς του οδηγού (τον είχε ραγίσει ένας μηχανικός του Εξουσιοδοτημένου, ο οποίος νόμιζε ότι έσφιγγε τα @@ του )
-
Ο χρήστης swift b.p.m έγραψε:
Suzuki Swift ZC11S (1.3) My'06, αγορασμένο καινούριο . Τώρα έχει περί τα 105000χλμ.Τοσα εχει το δικο μου, μοντελο 2000
35000χλμ/ετος πως/που τα κανεις? -
wow ! 35000 kmτο χρονο ! ταξιτζης εισαι ?
-
Το εντυπωσιακό δεν είναι τα χιλιόμετρα αλλά οι βλάβες. Πάρα πολλές για όχημα 3 ετών!
Καλά οι βάσεις τι στο διάολο έπαθαν και η κολώνα του τιμονιού? Μήπως το είχες στουκάρει πουθενά?
-
Το αυτοκίνητο κυκλοφόρησε 29 Μαη του 2006. Άρα έχει 3,5 χρόνια στην πλάτη του.
Φοιτητικές υποχρεώσεις plus αγάπη για οδήγηση (του πίνω το αίμα ) = αυτά τα χιλιόμετρα.
Απο'κεί και πέρα η αντικατάσταση του διδύμου 'κρεμαγιέρα-κολώνα' προήλθε από απαίτηση ...ψείρα κατόχου!
Μετά τις 60000χλμ αισθανόμουν ένα ανεπαίσθητο μπόσικο όταν το αυτοκίνητο διερχόταν κάποια έντονη εγκάρσια χαντακολακούβα, από τις συνήθεις της Κρήτης. Ε, δεν ήθελε και πολύ. Τους πίεσα και αντικαταστάθηκαν και τα δυο.Το αυτοκίνητο είναι πλήρως ατρακάριστο (πλην ενός εμπρόσθιου προφυλακτήρα, χάριν μιας Vespa).
-
Ο χρήστης saxon_747 έγραψε:
Suzuki Swift ZC11S (1.3) My'06, αγορασμένο καινούριο . Τώρα έχει περί τα 105000χλμ.
Τοσα εχει το δικο μου, μοντελο 2000
35000χλμ/ετος πως/που τα κανεις?VW Polo My2006 111.000
-
Ο gez εχει ενα saxo 1.0 ή 1.1 του '02 με 370000km..
-
Ε και γω έχω ένα 304 με πάνω από μύριο...
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Ε και γω έχω ένα 304 με πάνω από μύριο...Αμα τα διαιρεσεις με τα χρονια ομως ποσα βγαινουν το χρονο..? Στου gez βγαινει 46500 με 1100cc
-
Ο χρήστης travelman έγραψε:
Το εντυπωσιακό δεν είναι τα χιλιόμετρα αλλά οι βλάβες. Πάρα πολλές για όχημα 3 ετών!Καλά οι βάσεις τι στο διάολο έπαθαν και η κολώνα του τιμονιού? Μήπως το είχες στουκάρει πουθενά?
Πρακτικα δεν υπαρχει αμαξι 3 ετων! Υπαρχει αμαξι 105.000 χιλιομετρων...
Στο δια ταυτα: Αλφα Ρομεο 147 (3ος του 2005) με 92.000χλμ!
- Γρυλος ηλεκτικου παραθυρου συνοδηγου (αντικατασταση στην εγγυηση!)
- Θερμοστατης (αντικατασταση στην εγγυηση!)
- Σπασιμο ιμαντα δυναμο απο μποσικα μιας τροχαλιας (αντικατασταση κ των 2 απο εμενα!)
- Μεταβλητος χρονισμος των βαλβιδων (δικη μου υπαιτιοτητα!)
Απο εκει και περα οτι αλλο αλλαχτηκε αλλαχτηκε απο φυσιολογικη φθορα...
-
Opel Kadett 1.2 1984(280.000++ Km)
- Η κλασσική μίζα που έπαιρνε νερό. Άλλαξε με εγγύηση και με λίγη σιλικόνη όλα καλά.
- Δυναμό τρισάθλιο γαλλικό. Αλλαγή σε Bosch και είμαστε στο 2ο μετά από 25 χρόνια.
- 1 εξάτμιση
- Φλάντζα αφότου πέρασα όλη την Α.Ο. τελικιασμένος στα 165 Km/h πρόπερυσι.
- Σπασμένος μοχλοδιακόπτης φλας από απότομη τιμονιά και γροθιά που έφαγε
- Αλλαγή σωληνώσεων και καλωδιώσεων μετά από 20 χρόνια
- Μία φορά μείναμε από μπαταρία και μία από νερό λόγω νεροποντής στην Ε.Ο.
Ακόμα περιμένουμε να καεί λάμπα. - Χερούλια για παράθυρα. Έφυγαν τα λάστιχα και δεν τα πουλάνε ξεχωριστά και τους αλλάξαμε.
Επίσης, 2 τζάμια από κλοπή και μία κλειδαριά και ένα ταμπλώ από έναν κλέφτη που δεν κατάφερε να τραβήξει το κασετόφωνο και έσπασε το ταμπλώ ο βλάκας (1 DIN δε χωράει, οπότε εξέχει, οπότε βγαίνει για πλάκα). Βέβαια, όταν ξαφνικά είδε να τον κυνηγάνε 200 μπάτσοι, κατάλαβε τι έκανε. Τι λεφτά να του πάρεις όμως; Πρεζόνι ήταν.
Opel Corsa 1.4 2005 (46.000 Km)
- Καμμένο δεξί stop
- Αντλία βενζίνης λόγω μούργας φέτος το καλοκαίρι.
Opel Astra 1.4 2000 (178.000 Κm)
- Νερό στα φανάρια, άλλαξαν στην εγγύηση
- Υδραντλία στα 45.000 Km.
- Καμμένες λάμπες Η7 σταθερά κάθε 2 χρόνια. Αισίως είμαι στις 5ες τώρα. Πάντως τα φώτα είναι πολύ καλά μιας και χρησιμοποιώ πάντα τις ενισχυμένες.
- Αισθητήρας λ που έφυγε το καπάκι του 1 εβδομάδα μετά την εγγύηση (αυτό είναι γκαντεμιά).
- 1 αριστερό stop
- Αισθητήρας abs που πάει πακέτο με το μουαγιέ λόγω προβληματικής ζυγοστάθμισης που τον έκανε να τρέμει συνέχεια
- Βουλωμένα μπεκ λόγω φθηνής βενζίνης που δοκίμασα να βάλω ένα καλοκαίρι (ψάξτε τα 2 φθηνότερα βενζινάδικα σε Δραπετσώνα, Κερατσίνι κτλ και μην βάλετε ποτέ αν και ο ένας από ΑΠ έγινε AVIN τώρα - ο άλλος παραμένει Aegean). Ήταν η μόνη φορά που με άφησε στο δρόμο.
- Την Κυριακή που μας πέρασε ανέβασε θερμοκρασία και κόντεψε να φτάσει κόκκινο. Θερμοστάτης; Αισθητήρας ή βαλβίδα θερμοκρασίας; Φλάντζα που στον Χ14 ήταν χάρτινη; Θα δούμε όταν το πάω νοσοκομείο αυτή την εβδομάδα όταν συνέλθω από την Η1Ν1.
- Ψυγείο από πέτρα στο δρόμο που του άνοιξε τρύπα και έχανε σταθερά, αλλά ελάχιστα ώστε να μην το βλέπω, αλλά το είδαν ευτυχώς στον ετήσιο έλεγχο.
Ευχαριστώ.
-
corsa C 1.2 1/2002
~155000km
αλλαγη ( επισκευη?) κρεμαγιερας εντος εγγυησεως στα δυο χρόνια!
παλαντζο ταχυτητητων: 2 δφορες, πλεον με το νεο μεταλλικο σχεδον ανα 70000κμ
φισουνες ημιαξονιου πλευρας οδηγου : δυο φορες μετα τα 100000κμ σε χαμηλωμενο αμαξι
κλειδαρια/μύλος μιζας στο τιμονι : μια φορα, κόλλησε λόγω θερμοκρασιας και θεσεως παρκαρισματος και εσπασε με το ζόρισμα
αισθητηρας maf στα ~145000κμ
αισθητηρας στροφαλου στα ~145000κμ
αντλία νερου στα ~153000κμ
Απο ηλεκτρικα μόνο μια-δυο φορες ασφαλειες φωτων και αναπτήρα χωρις αλλο λογο.καλα ειναι, να τα αφήσω?
-
toyota starlet kp61 1982 450.000+χλμ
-αντικατασταση μηχανης το 2005 (μετα απο 23 χρονια δεν τραβαγε η προηγουμενη)
-γρυλος παραθυρου οδηγου
-καρτερ λογω χτυπηματος
-κλειδαρια στο τιμονι γιατι λογω φθορας δεν εβγαινε το κλειδι και αν εβγαινε δεν εμπαινε μετα
-ασφαλεια πισω πορτας
-καθισματα μπρος πισωalfa romeo 146 1.4 boxer 1996 200.000χλμ (μεταχειρισμενο με 80Κ χλμ το 2004)
-ζαμφορ (2 φορες) 2005
-σωληνακια τιμονιου 2004
-θερμοστατης 2006
-σασμαν 2008
-δεξι καπακι μηχανης βαλβιδες λογω σπασιματος ιμαντα χρονισμου 2009vw passat 1.6 fsi 2006 49.000 χλμ αγορασμενο καινουριο
-γρυλος παραθυρου οδηγου 2 φορες μες το 2006 αλλαχτηκε στην εγγυηση(και μαλλον παει για 3η τωρα)
-πολλαπλασιαστης 2007 αλλαχτηκε στη εγγυηση -
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Καλα qsis τετοιο πραγμα δε το φανταζομουνα..epic fail..μαλλον εχεις πεσει σε monday car..Στο gcc δεν εχει εμφανιστει τετοιο c2 ποτε..Απλα το γεγονος οτι του εβγαζες τα ματια του κιβωτιου απ οτι θυμαμαι να λες ισως ξεκινησε την ολη κατασταση με το κιβωτιο..τωρα τα ηλεκτρολογικα ειναι αλλουνου παπα ευαγγελιο..ααα
μολις θυμηθηκα την πολλαπλη εισαγωγης που δεν ειχε βιδωθει καλα απο το εργοστασιο και ξεκολλησε λιγο μετα το στρωσιμο και αρχισε να τραβαει ο,τι να ναι αερηδες και να σφυριζει υποπτακαμια ενδειξη φυσικα στο ταμπλω και οι γυφτοι δε μου αλλαξαν προληπτικα τον αισθητηρα λ
-
3500χιλιόμετρα στο οδόμετρο...
Μέχρι στιγμής αντιμετωπίζω προβλήματα στην (ψευτο)συναρμολόγηση και αρκετές αστοχίες υλικών.
Τελευταίο πρόβλημα, ο πίσω προφυλακτήρας που ξεκόλλησε από τη θέση του στην δεξιά πλευρά και έπεσε περίπου 1 εκατοστό. Μαζί του πήρε και το θόλο που είναι πάνω από το πίσω δεξί ελαστικό... Ψευτοκατασκευές...
Το συμβάν έγινε χθες στην Εθνική οδό μετά από βόλτα προς Χαλκίδα.
Το αμάξωμα και η συναρμολόγηση είναι ευαίσθητο πολύ... Χαρτόνι... Δεν είναι για πολλά-πολλά...Μαζί με όλα τα υπόλοιπα που έχω εντοπίσει, διαπιστώνω ότι τα Peugeot πάσχουν ακόμα σε κρίσιμους τομείς...
-
Kάποιος στον έχει φορέσει, ή εσύ βρήκες κάπου.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Kάποιος στον έχει φορέσει, ή εσύ βρήκες κάπου.Μπα, χλωμό...
Το αυτοκίνητο χρησιμοποιήθηκε την προηγούμενη Κυριακή για λίγο και από τότε ήταν σε ιδιόκτητο γκαράζ. Ο προφυλακτήρας ξεχαρβαλώθηκε μάλλον από κακή συναρμολόγηση. Άλλωστε και ο μπροστινός έχει τα ίδια συμπτώματα... Χαρτόνια εντελώς.Τέλος πάντων. Το θέμα είναι ότι δεν έχει σημάδια από χτυπήματα οπότε φαντάζομαι ότι στο συνεργείο απλά θα τον ανεβάσουν και θα το στερεώσουν καλύτερα.
-
Εκεί που παρκάρεις το αμάξι, δεν φρενάρουν - τα αφήνουν να χτυπάνε μεταξύ τους.
Γι αυτό είναι έτσι οι προφυλακτήρες σου.Με μικρά ζουλήγματα στο παρκάρισμα, οι προφυλακτήρες λυγίζουν αρκετά αλλά επανέρχονται και δεν βγαίνουν από τη θέση τους ούτε σπάνε οι βάσεις τους.
Τι ζημιες εχουν βγαλει τα αυτοκινητακια σας;