-
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
Αρα τα περισσοτερα VW που εχω δει ειναι ζημιαρικα: φευγει χρωμα στις χειρολαβες, στο κομβιον του αλαρμ, και σε λοιπα πλαστικα.
Μόνο στα VW φεύγει χρώμα να 'σαι σίγουρος
Εγω στα VW πρωτοσυναντησα το φαινομενο...
-
Πάσχοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοο! Για γράψε!
Nissan Cherry '90, άπειρα χιλιόμετρα
Μία μπαταρίαΝιssan Almera '96 140000km
Μία μπαταρίαNissan Micra '96 100000km
Μια μπαταρία και 2 λάμπεςΑ ναι, θέλανε και βενζίνη...
-
Ο χρήστης Nikos120i έγραψε:
ας βάλουμε καμένες λάμπες μέσα στους πρώτους 6μήνες (όλες, γύρω-γύρω). Είπα να μη το βάλω...αλλά αφού το έβαλε ο στεφ.Aυτο δεν το εχω καταλαβει...
Πως ειναι δυνατον μερικα αυτοκινητα να αλλαζουν λαμπες καθε βδομαδα?Υ.Γ.
Ρε σεις, υπαρχει σιγουρα και σχετικα προσφατα ενα αντιστοιχο θεμα... -
Ο χρήστης A-Viper7 έγραψε:
Πάσχοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοο! Για γράψε!Nissan Cherry '90, άπειρα χιλιόμετρα
Πλακα μας κανεις και εσυ.
Η μπαταρια θεωρειται βλαβη? -
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Η ζημια ειναι πολυ σχετικο πραγμα..το να σου ζητησει μετα τις 200000km αντλια βενζινης το αυτοκινητο δενεινα ιακριβως ζημια..Επισης μερικοι θεωρουν ζημια το να κανεις συντηρηση στο μπροστινο συστημα μετα απο καποια χιλιομετρα ή την αλλαγη συμπλεκτη (οχι σε λιγα χιλιομετρα..)
Αυτό είναι εντελώς υποκειμενικό θέμα αλλά πάνω απ' όλα είναι θέμα τύχης και τρόπου οδήγησης, προσωπικά δεν θεωρώ τίποτα από αυτά που έγραψα παράλογο.
Σαφως αν το σκιζεις κρυο, το πλακωνεις στα χειροφρενα και το βαζεις πιστα δε πιστευω οτι πρεπει να εχεις απαιτησεις..
Πολυ θα ηθελα να μας πει την αποψη του ο qsis σχετικα με το ταλαιπωρο το c2..Γιατι εκτος απο καποιες πραγματικες βλαβες απ οτι εχω καταλαβει του ειχε βγαλει και τα ματια..c2 vts, 125 ps
1)ανοιγμα κιβωτιου 5-6 φορες δε θυμαμαι..
αλλαγη γραναζιου 2ας, 3ης , 4ης
συγχρονιζε διαφορων ταχυτητων καποιων περισσοτερες απο μια φορες-
απο το διαφορικο εφυγε δοντακι απο ενα γραναζι δορυφορο και σφηνωθηκε καποια στιγμη αναμεσα στα γραναζια και στο καβουκι (εκεινη την ωρα πηγαινα ηρεμα με 60) , ραγιζει το καβουκι, χυνονται οι βαλβολινες στην εξατμιση και σηκωνονται θεαματικοι καπνοι
-
τα φωτα μου δεν αναβαν οταν εβαζα μεγαλες σκαλες και πηγαινα στην εθνικη μες στα σκοταδια , μου αλλαξαν το διακοπτη των φωτων με εγγυηση (αλλιως θα εκανε κανα 500αρικο)
-
οταν βρισκεται σε χιονια ή γενικα πολυ κρυο τα παραθυρα κανουν τα δικα τους και μπορει να μεινουν ανοικτα
-
παλι σε χιονια , φτανω σε σπιτι φιλου σβηνω το αυτοκινητο και τα φωτα αλλα και το ραδιοφωνο παραμενουν ανοικτα .
το βαζω ξανα μπροστα, το σβηνω το παω βολτα τιποτα, τελικα το προβλημα λυθηκε με βγαζοντας τη μπαταρια για να κανει reset -
2 φορες στραβη δισκοπλακα
-
2 φορες κομμενη ζαντα, αλλα κανουν 100 ευρω και το λαστιχο ειναι χαμηλοπροφιλο αρα ας το δεχτουμε..
(προσοχη και τα 207 ραλλυ , εχουν επισης ζαντες του πεους )
κουμπια ξεβαβουν , η εταζερα δε μπορει να σταθει πλεον και τα παντα μα τα παντα τριζουν..ο λεβιες εχει χαρακιες (δεν φοραω δαχτυλιδια)
το 'δερματινο' τιμονι ξεφλουδισε , αλλαξε με εγγυση αλλα ξαναξεφλουδισετα στηριγματα της σχαρας (τα πλαστικα) σε ολα μα ολα τα c2 καποια στιγμη ξερενονται και στραβωνουν απο την ηλιο, βαλαμε logo στιγμης
επισης ο μοχλος που αναδιπλωνει τα καθισματα ξεκολαει, αλλα εχει το καλο οτι εχει απο τις 2 μεριες σε καθε καθισμα , ετσι εχεις παντα εφεδρικο
-
το ραδιο cd χαλαει σε ολα τα c2/c3 και ειναι τρελο ζορι να το φτιαξεις
(η σιτροεν δε τα φτιαχνει και η Clarion κανει την ανιξερη) -
το κεντρικο κλειδωμα πολλες φορες με γραφει στα @@ του και το αυτοκινητο απλα δεν κλειδωνει
-
καποιες φορες το βεντιλατερ συνεχιζει και δουλευει για κανα 20λεπτο ακομα και αν δεν εχω πιεσει το αυτοκινητο..μαλλον παθαινει καποια εμπλοκη ο θερμοστατης.. μερικες φορες βαζοντας το μπροστα και σβηνοντας το σταματαει, αλλα συνηθως οχι (καποια μερα θα μεινω απο μπαταρια)
επισης του χω κανει και μια στουκιτσα πανω σε πεζοδρομιο , η οποια φορτωσε το αυτοκινητο με επιπλεον προβληματα
τελος αυτα που εχουν αντεξει και ειναι συνηθης βλαβες για μενα ειναι ο δισκος και οι βασεις μηχανης
(ψεματα εχω κοψει μια, αλλα ειναι μονο μια ) -
-
Ο χρήστης saxon_747 έγραψε:
Πάσχοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοο! Για γράψε!
Nissan Cherry '90, άπειρα χιλιόμετρα
Πλακα μας κανεις και εσυ.
Η μπαταρια θεωρειται βλαβη?Tώρα κατάλαβα γιατί θεωρείς αξιόπιστα τα ιταλικά...
-
Καλα qsis τετοιο πραγμα δε το φανταζομουνα..epic fail..μαλλον εχεις πεσει σε monday car..Στο gcc δεν εχει εμφανιστει τετοιο c2 ποτε..Απλα το γεγονος οτι του εβγαζες τα ματια του κιβωτιου απ οτι θυμαμαι να λες ισως ξεκινησε την ολη κατασταση με το κιβωτιο..τωρα τα ηλεκτρολογικα ειναι αλλουνου παπα ευαγγελιο..
-
το κιβωτιο το μαμησα ειναι η αληθεια , αλλα να σημειωσω οτι ειχε προβλητα συγχρονισμου απο το στρωσιμο
ειδικα αν τσουλαγες με νεκρα και εβαζες συγκεκριμενα 3η (κατι που εγω συνηθιζα να κανω μεχρι τοτε, να τσουλαω με νεκρα και να βαζω ο,τι μου ερθει) γρατζουνουσε
ο μηχανικος παραδεχτηκε οτι αυτο δεν ειναι φυσιολογικο και ετσι απο νωρις αρχισαν τα ανοιγματα
το διαφορικο επισης που εσπασε αν εβλεπες εσπασε απο ενα υπερβολικα μικρο δοντακι και υπο προυποθεσεις αυτο θα μπορουσε να ειχε σκοτωσει
μαλιστα λενε οτι δεν γινεται να σπασει το διαφορικο μπλα μπλα μπλα..
δεν τα επαιξε ο δισκος , δεν εσκασε το κιβωτιο (γιατι το χω κανει και αυτο σε ρενω 19, ανοιξε σαν κονσερβοκουτι που του εβαλες δυναμητακι μεσα ) και εσπασε το διαφορικο
(αν πουμε οτι αυτο το δοντακι εφυγε λογω υπερβολικης πιεσης-καφριλας καποια στιγμη πιο πριν μιας και οταν εκδηλωθηκε το προβλημα πηγαινα σαν κοτα οπως προανεφερα και μαλιστα το επαθα ενα χλμ απο το σπιτι μου)
μετα απο αυτο το αυτοκινητο ολα μου φαινονται αξιοπιστα και τιποτα δεν μου κανει εντυπωση πλεον..
επισης εχω μαθει να ειμαι πιο προσεκτικος , γιατι ξερω οτι μπορω να σπασω τα ΠΑΝΤΑ
δεν υπαρχει αυτοκινητο που να μην μποουμε να καταστρεψουμε και τα αλεξισφαιρα αυτοκινητα με τα αθανατα κιβωτια που παιρνουν τις αλλαγες καρφωτες και αντεχουν να πηγαινουν ολη μερα κοφτες ειναι μυθος..
οτιδηποτε διαλυεται
εγω προσωπικα παντως σκεφτομαι καποια στιγμη να παω σε αυτοματο για να εχω μικροτερο μεριδιο ευθυνης στη φθορα..αυτος ειναι ο βασικος μου λογος
να μη γυρισει ξανα καποιος ηλιθιος να μου πει οτι αλλαζω γρηγορα και οτι κατεβαζω με πολλες στροφες .. -
VW POLO 100HP 16V 2006-σημερα στα χερια της μανας μου πλεον
Ξυμενο εσωτερικα πισω φαναρι στην παραλαβη αλλαχτηκε στην εγγυηση
Ραγισμενη βαση αναρτησης στα πρωτα 5κ χιλιομετρα αλλαγμενη στην εγγυηση, ακομη δν εχω καταλαβει αν το ειχα ριξει σε κανενα κρατηρα...
Αλλαγη σε καπακι κινητηρα(ολα τα σοθηκα) στα 65κ χιλιομετρα αλλαγμενο στην εγγυηση 7 μερες πριν ληξει...σε αυτο εχω μια υποψια οτι εκτος απο εμενα που του εβγαζα το λαδι επρεπε να φταιει και μια αλλαγη λαδιων που ειχα κανει προ λιγου καιρου και μου εμφανισε μλκια αμεσως μετα...
Βγηκε το πλαστικο που αναδιπλωνει την καρεκλα αλλα το εφτιαξα...
2-3 λαμπες...
Για την χρηση που το εκανα και τα χιλιομετρα που εφαγε δν πιστευω οτι πρεπει να παραπονιεμαι
Επισης μετα που αλλαξα μαστορα το αμαξι δν εχει κανει κιχ...ελπιζω να μην κανει το μπαμ ποτε -
Ο χρήστης saxon_747 έγραψε:
ας βάλουμε καμένες λάμπες μέσα στους πρώτους 6μήνες (όλες, γύρω-γύρω). Είπα να μη το βάλω...αλλά αφού το έβαλε ο στεφ.
Aυτο δεν το εχω καταλαβει...
Πως ειναι δυνατον μερικα αυτοκινητα να αλλαζουν λαμπες καθε βδομαδα?Υ.Γ.
Ρε σεις, υπαρχει σιγουρα και σχετικα προσφατα ενα αντιστοιχο θεμα...Αστάθεια της τάσης?
-
Tempra - έτος αγοράς: 1994
Μία αντικατάσταση δυναμό στα 57000km στα μέσα του 2001 και μία ανακατασκευή αυτού στα τέλη του 2008 στα 88600km. Επίσης, μία τρόμπα νερού πριν 4 μήνες, στα 95000. Από λάμπες έχει κάψει μία πορείας και μία ψείρα μπροστά και δυο-τρεις πίσω, μία σίγουρα η δεξιά φρένου. Το αυτοκίνητο σήμερα έχει 100000km και έναν ημιλιπόθυμο αισθητήρα βολάν.Duna - έτος αγοράς: 1987
Πεντ'-έξι αλλαγές στις φούσκες των μπιλιοφόρων (πότε μόνο την αριστερή, πότε μόνο τη δεξιά, πότε και τις δύο), δύο καρμπυρατέρ, στα 100000km στα τέλη του 1995 και στα 165000 στα μέσα του 2002, δυο καστάνιες χειροφρένου, μία το 1998 με 125000 και μία στα τέλη του 2005 με 216400km, μία ηλεκτρονική ανάφλεξη με 147500 στα μέσα του 2000, ένα ρουμπινέτο καλοριφέρ στα τέλη 2002 με 173000, ένα μοτέρ καθαριστήρα και μία τρόμπα νερού μαζί στα τέλη 2004, μια μίζα στα τέλη 2005, ένα ψυγείο το 2007 με 229000km, δυο φορές ψαλίδια, στα 90000 και στα 221000km, καναδυό ντίζες συμπλέκτη και καναδυό ντίζες κοντέρ. Επίσης, ένα ρεκτιφιέ στα 161000 το 2002. Το αυτοκίνητο σήμερα έχει περίπου 236000km, έχει να κάνει service από το 2007 (λάδια όμως άλλαξε πέρισυ τέτοια εποχή) και τσιμπάει αρκετό λάδι. Από λάμπες έχει κάψει δύο πορείας και μία πινακίδας. -
renault clio 1.2 του 2004, μτχ με 80.000χλμ.
εκτός από τις φυσιολογικές φθορές, είχαμε:
στα 100.000 αντλία καυσίμου ~300 ευρώ
στα 110.000 πεταλούδα γκαζιού ~800 ευρώ -
Toyota carina II του 1992 115.000 Km
-Αλλαγή στα λάστιχα των παραθύρων 2 φορές γιατι τα μάγκωνε (στην εγγύηση). Συνέχιζε να τα μαγκώνει, αλλα σταματήσαμε να ασχολούμαστε γιατι δεν δημιουργούσε κανενα πρόβλημα.
-Αλλαγη 2 φορες στο τελικο καζανάκι γιατι παρουσίαζε 'σημαδια' σαπίσματος (στην εγγύηση). Μετα την εγγύηση δεν ξαναλάχτηκε και το 2005 παρουσίασε μικρή τρύπα/ Παραμένει τρύπιο αφου δεν κάνει θόρυβο και δεν ενοχλέι. Για τα σαπίσματα φταίει η χρήση του αυτοκινήτου αφού τοπρωί έπαιρνε εμπρός έκανε 600 μ και έσβηνε με αποτέλεσμα οι υδρατμοί να συσωρεύονται στο τελικό καζανάκι.
-Στα 90.000 κμ σχίστικε μια φούσκα απο τον μπιλιοφόρο. Ο πατέρας μου το αγνόησε και στα 100.000 Κμ που την έφτιαξε χτυπάει ο μπιλιοφόρος.
-Ανα 5 ετια (χονδρικα) αλλάζει μπαταρία, μπουζί και φ. αέρα
-Στα 85.000 άλλαψε αμορτισερ γιατι αλλου πάταγε αλλου βρίσκονταν (συνεχισε αλλου να το πας και αλλου να πηγαίνει)Το αμάξι δεν γνωρίζει τι σημαίνει συντήρηση.
Λαδια αλλαζει κάθε 10.000 κμ με ορυκτέλεια shell σε βενζινάδικο
Δεν έχει αλλαξει τακάκια (δεν εχει χρειαστεί)
Δεν έχει αλλαξει δισκο-πλατο
Δεν έχει κάψει ουτε ενα λαμπάκι
Δεν έχει αλλαξει ψυκτικά ποτε (ουτε έχει συμπληρώσει)
Δεν έχει αλλάξει ποτέ βαλβολίνες
Δεν έχει αλλάξει ουτε ενα βοηθητικό ιμάνταΤα προβλήματα που έχει τα τελευταία 2 χρόνια ειναι:
Θέλει αλλαγη το ρουλεμαν του πίσω τροχού γιατι που και πού σφυράει
Χτυπάει ο μπιλιοφόροςΤο αμάξι πάει κανονικά, δεν ανεβάζει ουτε για αστείο θερμοκρασία και γενικά μηχανικά δουλευει μια χαρά.
Ο ορισμός του αμαξιου που δε σε προβληματίζει. Μάθαμε να οδηγούμε 3 παιδιά σε αυτό και εγώ προσωπικά του έχω αλλαξει τα φώτα.
Για τα υπόλοιπα αμάξια θα ποστάρω στη συνέχεια...
-
Παντως πιστευω οτι μετραει πολυ η χρηση για τα προβληματα...ας πουμε η carina σε 18 χρονια εχει τα χιλιομετρα που ειχε το πολο μου σε 4 χρονια...οποτε πιστευω οτι μετραει και η γρηγορη φθορα...
-
Προσθέστε στη λίστα και το VW Touran TSI DSG.
Στα δύο χρόνια επαθε βλάβη το DSG, και το καλύτερο....
ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΑΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΣΤHΝ AUTO MARIN ΕΠΙ 45 ΗΜΕΡΕΣ.
(Σημειώνω οτι είναι την εγγύηση....) -
Ο χρήστης EGEORGIOU έγραψε:
Προσθέστε στη λίστα και το VW Touran TSI DSG.
Στα δύο χρόνια επαθε βλάβη το DSG, και το καλύτερο....
ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΑΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΣΤHΝ AUTO MARIN ΕΠΙ 45 ΗΜΕΡΕΣ.
(Σημειώνω οτι είναι την εγγύηση....)Ποια λιστα???
Μαλλον δν σου εξηγησαν καλα το συρμα που επεσε... -
Καινούργια:
Fiat 127 amico:
Παρ'ολο που στις 5000χλμ του έβαλα διπλό καρμπυρατέρ και χταπόδι και αλλαγή καδένας με ιμάντα και το έσκιζα αλύπητα (24 ετών τότε)...δεν έβγαλε ποτέ τίποτα...Fiat Fiorino safari:
Στις 10000χλμ, χωρίς να έχει στρωθεί ιδιαίτερα, μπήκε εκκεντροφόρος απο τον Μπούμπη, 2 διπλά καρμπυρατέρ, χταπόδι, εξάτμιση ελεύθερη χειροποίητη, κόψιμο ελατηρίων, αλλαγή ταμπλώ με αυτο του 127 mk3...δεν έμεινε ποτέ...αλλά στις 70000 έκανε γενικη το μοτέρ (ελατηρια, μέταλλα κλπ) δεν είχε οβαλ...μπηκε ο γνήσιος εκκεντροφόρος του 127sport και το διπλό καρμπυρατέρ...και μετά πήγαινε του σκοτωμού...Fiat Bravo 1,2 16v:
Πουλήθηκε στις 50000 χλμ...το μόνο προβλημα που έβγαλε ήταν ο κλιματισμός που μετά απο αρκετή ταλαιπωρία σε άσχετα συνεργεία, ένας βοηθός γάτος (έχει δικό του συνεργείο τώρα) βρήκε ότι βραχυκύκλωνε ένα καλωδιάκι...Alfa Romeo 147:
Στον χρόνο πάνω αλλάχθηκε η μπαταρία...στις 40κάτι χιλιάδες χλμ, εδώθη εξ αιτίας ενος κακού διαζυγίου...**Fiat Panda 100hp:**Στον 1,5 χρόνο έμεινε απο μπαταρία και το 'αστροπελέκι' της Οδικής ήρθε χωρίς γεμάτη μπαταρία...και αφού ένωσε δύο μαζί (μάλλον εν σειρά ο κόπανος...δεν μπορούσα να δω γιατί ήμουν μέσα και γυρνούσα τον διακόπτη) έκανε την πατάτα και έκαψε κάποιο εξάρτημα, που αλλάχθηκε με την εγγύηση και αυτό...
Σήμερα έχει 52000 χωρίς καμμία υποψία προβλήματος...
Για τα μετ/να που έχω αλλάξει, θα πρέπει να έχω πολλά κέφια και να σκαλίσω την μνήμη μου, μια και ξεπερνάνε τα 25 κομμάτια...
Να γράψω όμως ότι για ένα διάστημα είχα ένα Citroen C3, από τις 8000χλμ έως και τις 25000...και δεν παρουσίασε το παραμικρό...εκτός απο το γρί χρώμα του μισού ταμπλό που άρχισε να ξεφλουδίζει...
Γενικά, έχω παρατηρήσει ότι στα χέρια μου δεν βγάζουν ζημιές τα αυτοκίνητα, παρόλο που τα πηγαίνω γρήγορα...πολύ γρήγορα... -
matiz του 98 με 245,000 χλμ
1 αντλία βενζίνης στα 70.000 ( αλλάχτηκε μέσα στην 3ετή εγγύηση)
1 αντλία βενζίνης στα 235,000 ( αλλάχτηκε με ιμιτασιόν , κόστος μαζί με τα εργατικά 100e !!)to air condition μετά τα 200,000 χλμ δουλεύει στο 50% αλλά καινούργιο έβγαζε παγάκια οπότε ακόμη και τώρα κάνει έστω και οριακά τη δουλειά του.
πριν 1 εξάμηνο άλλαξα και τον πλαστικό σωλήνα που πηγαίνει από το φιλτροκούτι στη μηχανή επειδή είχε μια ρωγμή , κόστος 40-50e δε θυμάμαι ακριβώς , original από την αντιπροσωπία μου τον έπιασαν λίγο.
στα πίσω ακριανά στοπ δεν έχω αλλάξει λάμπες ποτέ !!
Στο μεσαίο 2 φορές μέσα σε 6 μήνες κάπου στα 50,000 χλμ και έκτοτε ποτέ !!Το πάω τέζα και στην πίστα των Σερρών έριξα προσπέραση στο MX-5 του Dimsabas , ακόμη και τώρα πιάνει 170 κοντεράτα.
-
Ο χρήστης Thanix έγραψε:
Παντως πιστευω οτι μετραει πολυ η χρηση για τα προβληματα...ας πουμε η carina σε 18 χρονια εχει τα χιλιομετρα που ειχε το πολο μου σε 4 χρονια...οποτε πιστευω οτι μετραει και η γρηγορη φθορα...Παρόλα αυτά την κυλινδροκεφαλη δεν την πηραμε στο χέρι...
-
Hyundai accent του 97' με 177.000 km ,εχει φαει 5 στουκες(οι 2 αρκετα σοβαρες) και με καθημερινο ελεεινο οδηγημα εχει βγαλει τα εξης :
1 αντλια νερου 30 €
1 τρυπιο ψυγειο 60 €
μαζι με τα εργατικα συνολο 150 €γρατζουναει η τριτη σχεση στο κιβωτιο (δεν με πειραζει)
θελει αλλαγη στους γρυλλους των παραθυρων
και στους μπιλιοφορους (τα τελευταια 4 χρονια)τιποτα το σοβαρο σε αυτα τα 13 χρονια που το εχω , φτου φτου μακαρι να συνεχισει ετσι
Τι ζημιες εχουν βγαλει τα αυτοκινητακια σας;