-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Επισης εχει ενδιαφερον απο κατοχους αυτοκινητων ανω της 10ετιας..
Οk λοιπόν
Nissan Sunny B11 του 1987 κάπου 250.000χλμ δε θυμάμαι ακριβώς τώραμετά από 17 χρόνια έβγαλε ζημιά: σπασμένη μίζα, κόστος 30 ευρώ εκ των οποίων τα 10 επειδή ο μηχανικός ήρθε σπίτι να το φτιάξει γιατί το αμάξι δεν μπορούσε να πάρει μπρος
τίποτα άλλο
-
Έχουμε και λέμε:
Alfa 147 1.6TS 2003 128000χλμ ατελείωτου καψίματος
- 2 καμμένα προβολάκια ομίχλης
- αισθητήρας στροφών
- κυλινδράκι συμπλέκτη
Fiat 500 1.2 Lounge 2008 7000χλμ
- τίποτα όπως είναι φυσικό
Audi Q5 2.0T S-tronic 2009 15500χλμ
- περιέργως τίποτα ακόμα (εκτός από τα συνηθισμένα με τις στροφές)
Παλιότερα:
Land Rover Freelander 2002 120000χλμ- 3 φορές αλλαγή μηχανισμού ηλιοροφής
- 2 φορές αλλαγή τρόμπας βενζίνης
- 1 φορά αλλαγή τρόμπας νερού
- φλάτζα στα 80000χλμ
- 2 φορές ρουλεμάν πίσω διαφορίκου
- 2 φορές αλλαγή μηχανισμού παραθύρου 5ης πόρτας
(+ διάφορα άλλα που δεν θυμάμαι)
BMW 318i E46 1998 75000χλμ
- κομμένη ντίζα χειροφρένου την πρώτη μέρα κυκλοφορίας
- μηχανισμός ηλιοροφής
- σπασμένο κάθισμα συνοδηγού άνευ λόγου και αιτίας (η μάνα μου είναι 55 κιλά!! )
- αντλία βενζίνης
Τα πιο παλιά οικογενειακά αυτοκίνητα δεν τα θυμάμαι γιατί ήμουν μικρός...αν και έχω ακούσει τα χειρότερα για ένα 320i E36 που είχαμε...
-
Ο χρήστης citrovag έγραψε:
ρε γκαντέμη!!!!
Μόλις πήγα να πάρω το Golf V 1.6FSI της μάνας μου με 95.000km και δεν δούλευε ο ένας κύλινδρος (συγκεκριμένα το 3ος ).
Πολλάπλασιαστής.Ναο ο Ιταλακιας φταιει...γκαντεμη ιταλακια..
Περιεργο παντως για το γκολφ.χω ακουσει οτι ειναι αξιοπιστο αυτοκινητακι,ειδικα τα τελευταια tsi.
Pasxo εσυ δεν θα γραψεις εδω ?
ας το καλυτερα γιατι θα πεσει το φορουμ
-
Ο χρήστης jean29 έγραψε:
Βαθιά ανάσα και πάμε ....Μπουζοκαλώδια, αντλία βενζίνης,υδραυλικού τιμονιού (τώρα μάλλόν θέλει και κρεμαριέρα),
πολλαπλασιαστής, πίσω άξονας (δικό μου το φταίξιμο), ψυγείο καλοριφέρ και κάτι μικρο χαζά που δεν
θυμάμαι τώρα (χερούλια, κλειδαριές κτλ).Το αυτοκίνητο είναι ένα 106 1.6 8ν με 230.000 χλμ ...
Να μην ξεχάσω πως σχεδόν κάθε μήνα θέλω ρουλεμάν πίσω στον άξονα αλλά μάλλον αυτό δεν είναι
πρόβλημα του αυτοκινήτου ...Και κανα δυο που ξέχασα ... αισθητήρας στροφών στο στρόφαλο, εκείνη η π@π@ριά που ανάβει τα stop και μια τσιμούχα στο σασμάν που μου έβγαλε το λάδι για να βγει ...
-
Citroen ZX 1.4 Reflex
350.000χλμ τέλος.. Στις 250.000 άλλαξα το μοτέρ (που ήταν μια χαρά) με ένα 8V από Rallye 1600. Τότε μου έσπασε το σαζμαν, οπότε και έβαλα από Ξαρά, όπου και κάποτε έστριψε το διαφορικό. Το αμάξι όμως πια ήταν αμάξι δοκιμών, πιστών κλπ.
Μια βλάβη έβγαλε. Ενισχυτής πολλαπλασιαστή. Α και μια αντλία βενζίνης. Το 1,6 μοτέρ με το κιβώτιο υπάρχει ακόμη, σε άλλο αμάξι, με +40% ιπποδύναμη.Άλφα 166 2.0TS facelift 2004.
105.000 χλμ, μια κλειδαριά συνοδηγού και πρόσφατα άρχισε να βουίζει το ρουλεμάν του διαφορικού. Δεν το αλλάζω, αφού τώρα ειδικά με τον Ρότρεξ αναμένω κάποια στιγμή και δίσκο. Για να δούμε... Πάντως είναι απολαυστικό αυτοκίνητο.Σέατ Ίμπιζα 2001, 16V 85hp. 110.000 χλμ (γυναίκας)
Ψυγείο κλιματιστικού. Μηχανισμός παραθύρου οδηγού 1 φορά, συνοδηγού 2 φορές (το έφτιαξα μόνος μου με πατέντα. Τώρα δεν θα χαλάσει ποτέ), αρκετά καμμένα λαμπάκια στην κονσόλα, δυναμό, λεβιεδάκι ανοίγματος πόρτας (από μέσα) έσπασε, θερμοστάτης (άθλιο εξάρτημα από μαμά), 5 φορές συρματόσχοινο συμπλέκτη (μπήκε από Γκολφ 3 αν και αυτό της πλάκας είναι). Το μοναδικό που με έχει αφήσει 4 φορές (μια από μπαταρία, μια από δυναμό και 2 από συρματόσχοινο συμπλέκτη). -
Ο χρήστης jean29 έγραψε:
Βαθιά ανάσα και πάμε ....
Μπουζοκαλώδια, αντλία βενζίνης,υδραυλικού τιμονιού (τώρα μάλλόν θέλει και κρεμαριέρα),
πολλαπλασιαστής, πίσω άξονας (δικό μου το φταίξιμο), ψυγείο καλοριφέρ και κάτι μικρο χαζά που δεν
θυμάμαι τώρα (χερούλια, κλειδαριές κτλ).Το αυτοκίνητο είναι ένα 106 1.6 8ν με 230.000 χλμ ...
Να μην ξεχάσω πως σχεδόν κάθε μήνα θέλω ρουλεμάν πίσω στον άξονα αλλά μάλλον αυτό δεν είναι
πρόβλημα του αυτοκινήτου ...Και κανα δυο που ξέχασα ... αισθητήρας στροφών στο στρόφαλο, εκείνη η π@π@ριά που ανάβει τα stop και μια τσιμούχα στο σασμάν που μου έβγαλε το λάδι για να βγει ...
Σε 230.000 χλμ είναι ΟΚ. Αντλία βενζίνης, υδραυλικού τιμονιού και μπουζοκαλώδια είναι στα πλαίσια της συντήρησης.
-
Θα πάω κατευθείαν σε αυτοκίνητα που είχα στην Ελλάδα, όχι στην Αμερική.
Opel Corsa C (Καινούριο, 2001-2006)
-Μηχανισμός παραθύρου (στα χέρια μου από 2001 έως 2004 - 45.000κμ)
-MAF (στα χέρια του αδερφού μου από 2004-2006 - 75.000κμ)Alfa 147 (Καινούριο, 2004-2007 - 52.000κμ)
-Διακόπτης φλας
-Στραβό καπάκι αερόσακου συνοδηγού
-Πίσω διακόπτης πορτ-μπαγκάζ
-Αντλία βενζίνης (χ2)
-Αισθητήρας αερόσακου
-Συμπλέκτης (10.000κμ)
-Μπροστινό ψαλίδι
-Γρατζουνισμένος λεβιές ταχυτήτων (τη πρώτη μέρα, στη παραλαβή)
-Σωλήνας βενζίνης
-Ιμάντας εκκεντροφόρων, κάρφωσε βαλβίδες (στα χέρια του άλλου ιδιοκτήτη )BMW 120i (Καινούριο, 2007-2009 - 22.000κμ)
-Αισθητήρας εκκεντροφόρων
-Αισθητήρας NOxBMW 320si (μεταχειρισμένο μοντέλο 2006, 2009-σήμερα, 14.000κμ)
-Τίποτα -
Τι ζημιες εχουν βγαλει τα αυτοκινητακια σας;
Ο χρήστης Nikos120i έγραψε:
Alfa 147 (Καινούριο, 2004-2007)
-Γρατζουνισμένος λεβιές ταχυτήτωνOχι ακριβως ζημιες...
-
Ζημιές είναι, είναι δυνατόν να φτιάχνουν τον μοχλό από υλικά που είναι εύκολο να γρατζουνιστούν;
(όπως και στο Auris) -
Τωρα καταλαβα γιατι ο νικος δε θελει να βλεπει alfa ουτε ζωγραφιστη..
Γενικα αν σου βγαλει τη πιστη ενα μοντελο μιας εταιριας σε προδιαθετει απο εκει και επειτα. -
Αρα τα περισσοτερα VW που εχω δει ειναι ζημιαρικα: φευγει χρωμα στις χειρολαβες, στο κομβιον του αλαρμ, και σε λοιπα πλαστικα.
-
Ο χρήστης saxon_747 έγραψε:
Αρα τα περισσοτερα VW που εχω δει ειναι ζημιαρικα: φευγει χρωμα στις χειρολαβες, στο κομβιον του αλαρμ, και σε λοιπα πλαστικα.Μπο@@@@λα αστο...
-
Alfa 147 (Καινούριο, 2004-2007)
-Γρατζουνισμένος λεβιές ταχυτήτωνOχι ακριβως ζημιες...
Όταν παραλαμβάνεις το αυτοκίνητο τη ΠΡΩΤΗ μέρα και είναι έτσι, είναι ζημιές! Δεν έγινε στη πορεία...έτσι ήρθε!
-
Δεν αντιλεγω, απλα η λεξη 'ζημια' (με την εννοια που πιστευω πως θελει να τη χρησιμοποιησει ο δημιουργος του θεματος) δεν ειναι σωστη.
Ειναι θεμα λαθος επιλογης πλαστικων, κακης συναρμολογησης κτλ.Δηλαδη εαν παραλαμβανες το αμαξι (οποιοδηποτε, οχι μονο την Αλφα)απλυτη, θα το εγραφες και αυτο?
Προφανως, καποιος σου γρατσουνισε το λεβιε κατα τη μεταφορα, και δεν συναρμολογηθηκε σωστα το καπακι του αεροσακου.
-
Η ζημια ειναι πολυ σχετικο πραγμα..το να σου ζητησει μετα τις 200000km αντλια βενζινης το αυτοκινητο δενεινα ιακριβως ζημια..Επισης μερικοι θεωρουν ζημια το να κανεις συντηρηση στο μπροστινο συστημα μετα απο καποια χιλιομετρα ή την αλλαγη συμπλεκτη (οχι σε λιγα χιλιομετρα..)
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Η ζημια ειναι πολυ σχετικο πραγμα..το να σου ζητησει μετα τις 200000km αντλια βενζινης το αυτοκινητο δενεινα ιακριβως ζημια..Επισης μερικοι θεωρουν ζημια το να κανεις συντηρηση στο μπροστινο συστημα μετα απο καποια χιλιομετρα ή την αλλαγη συμπλεκτη (οχι σε λιγα χιλιομετρα..)Αυτό είναι εντελώς υποκειμενικό θέμα αλλά πάνω απ' όλα είναι θέμα τύχης και τρόπου οδήγησης, προσωπικά δεν θεωρώ τίποτα από αυτά που έγραψα παράλογο.
-
Ο χρήστης jean29 έγραψε:
Η ζημια ειναι πολυ σχετικο πραγμα..το να σου ζητησει μετα τις 200000km αντλια βενζινης το αυτοκινητο δενεινα ιακριβως ζημια..Επισης μερικοι θεωρουν ζημια το να κανεις συντηρηση στο μπροστινο συστημα μετα απο καποια χιλιομετρα ή την αλλαγη συμπλεκτη (οχι σε λιγα χιλιομετρα..)
Αυτό είναι εντελώς υποκειμενικό θέμα αλλά πάνω απ' όλα είναι θέμα τύχης και τρόπου οδήγησης, προσωπικά δεν θεωρώ τίποτα από αυτά που έγραψα παράλογο.
Σαφως αν το σκιζεις κρυο, το πλακωνεις στα χειροφρενα και το βαζεις πιστα δε πιστευω οτι πρεπει να εχεις απαιτησεις..
Πολυ θα ηθελα να μας πει την αποψη του ο qsis σχετικα με το ταλαιπωρο το c2..Γιατι εκτος απο καποιες πραγματικες βλαβες απ οτι εχω καταλαβει του ειχε βγαλει και τα ματια.. -
Να και τα αμάξια που πέρασαν από τα χέρια μου (κατά σειρά χμ που τα δούλεψα εγώ)
VW Polo 1.4 100HP έτος 1998 (το πούλησα στα 200Κ χμ): Η τραγωδία...
- Άπειρες φορές οι γρύλλοι των ηλεκτρικών παραθύρων (βασικά πιο πολύ τα θυμάμαι χαλασμένα παρά να δουλεύουν)
- 2 φορές θερμοστάτης (στις 30Κ και μετά περίπου στις 150Κ)
- 2 φορές βεντιλατέρ
- μπουζοκαλώδιο
- αισθητήρας λ
- κολώνα τιμονιού
- ντιστριμπιτέρ
και πολλά ακόμα μικρά και μεγάλα... γενικά το αμάξι ήταν απαράδεκτο και με έκανε πολύ επιφυλακτικό στα VW αν και το πήρα με πολλές προσδοκίες
Hyundai Getz έτος 2004 (έχει τώρα 110Κ χμ): Η έκπληξη
Κάποια λαμπάκια, αλλαγή μπαταρίας και άλλα αναλώσιμα.. το πήρα και με δωρεάν σέρβις.. άψογο αν και επιφυλακτικός λόγω μάρκας όταν το αγόρασα!Renault Clio 1.2 έτος 2000 (πουλήθηκε στα 60Κ χμ): το αναξιοποίητο
Σχεδόν κανένα πρόβλημα εκτός από το κολλημένο κασσετόφωνοKia Rio έτος 2007 (έχει 30Κ χμ)
Δεν μαζεύει η ζώνη του οδηγού, έχω προγραμματίσει να μου την αλλάξουν στην εγγύησηFiat Panda έτος 2007 (έχει 30Κ χμ): Το σούπερ πρακτικό
ΤίποταMercedes C έτος 2008 (έχει 20Κ χμ): το ακριβό
ΤίποταMazda 626 έτος 2001 (πουλήθηκε με περίπου 150Κ χμ): σπάνια ομορφιά
Το είχε ο πατέρας μου, δεν θυμάμαι να είχε κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημαMazda 626 έτος 1983 (πουλήθηκε με 200Κ+ χμ): το νοσταλγικό
Το αμάξι των παιδικών μου χρόνων, το πρόλαβα λίγο σαν νέος οδηγός στα τέλη της δεκαετίας του '90, προς το τέλος έβγαλε προβληματάκια γηρατειών όπως διάφορα λαστιχάκια στη μηχανή κλπ. γενικά πολύ αξιόπιστο. -
Αρα τα περισσοτερα VW που εχω δει ειναι ζημιαρικα: φευγει χρωμα στις χειρολαβες, στο κομβιον του αλαρμ, και σε λοιπα πλαστικα.Μόνο στα VW φεύγει χρώμα να 'σαι σίγουρος
-
Δεν αντιλεγω, απλα η λεξη 'ζημια' (με την εννοια που πιστευω πως θελει να τη χρησιμοποιησει ο δημιουργος του θεματος) δεν ειναι σωστη.
Ειναι θεμα λαθος επιλογης πλαστικων, κακης συναρμολογησης κτλ.Δηλαδη εαν παραλαμβανες το αμαξι (οποιοδηποτε, οχι μονο την Αλφα)απλυτη, θα το εγραφες και αυτο?
Προφανως, καποιος σου γρατσουνισε το λεβιε κατα τη μεταφορα, και δεν συναρμολογηθηκε σωστα το καπακι του αεροσακου.
Δε συμφωνώ...αλλά τέσπα, ας τα βγάλουμε κι ας βάλουμε καμένες λάμπες μέσα στους πρώτους 6μήνες (όλες, γύρω-γύρω). Είπα να μη το βάλω...αλλά αφού το έβαλε ο στεφ.