-
Ο χρήστης kyr80 έγραψε:
Σε τίποτα δε διαφέρω. Αν μου πειράξεις έστω και μια καρέκλα ή μια ξαπλώστρα, άλλαξε χώρα.
υ.γ. δεν έχω καθόλου φαντασία, θα ακολουθήσω τα γνωστά....
Να εισαι σιγουρος οτι αν εχεις καρεκλες ή ξαπλωστρες στον δρομο, θα μετακινηθουν. Το που θα μπουνε δεν ξερω...Η φαντασια που λεγαμε...
Ασε που εγω οταν βλεπω, παρατημενο στον δρομο, οτιδηποτε αλλο πλην οχηματος, συμπεραινω οτι το εχουν αφησει για πεταμα. Κ βοηθαω στην απομακρυνση του. Απλα πραγματα.
ωσο για τον κυριο με την καφετερια που θεωρει οτι ο χωρος μπροστα στο μαγαζι του του ανηκει και ειναι προθυμος να τσακωθει για αυτον εγω εαν ημουν πελατης του και των εβλεπα να λογομαχει γιαυτον το λογο δεν θα ξαναπαταγα στο μαγαζι του αλλα μαλον δεν τον νοιζει γιατι εχει και αλλα εισοδιματα
Eγω παλι, οταν θελω να βγω για ενα καφε, θελω να ξεφυγω και να ηρεμισω, οχι να βλεπω παντου αμαξια...
Στην πολη, αυτο ειναι δυσκολο. Αλλα στη Χαλκιδικη (οπου εχει μαγαζι ο kyr) το να παρκαρεις μπροστα στη θεα, ενω μπορεις να παρκαρεις 5-6 μετρα πιο διπλα, ειναιΡε συ θα με τρελανεις?
Εγω δεν ημουν ο ΠΡΩΤΟΣ που ειπε οτι θα ημουν μαλακας να το εκανα αυτο, κ οτι ΔΕΝ θα το εκανα? Ο ΠΡΩΤΟΣ που το ειπε ημουν. Πηγαινε καμμια 10αρια σελιδες κ διαβασε.
Αυτο που ενοχλησε ηταν το οτι καποιος μαγαζατορας εδω μεσα θεωρει δεδομενο δικαιωμα να το απαιτησει αυτο, κ μαλιστα οτι το εχει αποκτησει επειδη πληρωνει στο κρατος, πληρωνει το πεζοδρομιο κλπ. Κ αντι να τελειωσει εκει η κουβεντα, διαβασα ενα καρο μαλακιες οπως:
α) (3 σελιδες πριν) ειμαι γαιδουρι αμα εβγαζα ΚΑΡΕΚΛΕΣ για να παρκαρω. Αυτο προεκυψε τωρα που μιλαγα για το Μικρολιμανο.
β) ειμαι γαιδουρι αμα εκανα τσαμπουκα στον τσαμπουκαλεμενο που δεν θα με αφηνε να παρκαρω.
Εδω να σημειωσω οτι οταν ειχε γινει της πουτανας στην παραλια με αυτοφορα πριν 4 χρονια απο δικο μου τηλεφωνο, ή οταν ειχα πιαστει στα χερια με τους καραγκιοζηδες του LavMi, με ειχατε βγαλει ηρωα εδω μεσα...
γ) Ειμαι τρελος που λεω οτι αν οταν ζηταγα τα ρεστα απο αυτον που μου εσπασε το αυτοκινητο, αυτος μαζευε κ 10 κουραδομαγκες κ με απειλουσε με (πιθανα) μαχαιρια κ ξυλο, θα επεστρεφα βραδυ κ θα του εκαιγα το μπουρδελο. Ειμαι τρελος ε?
Τελικα ολοι κραζουμε τα ζωα κ λεμε ποσο σωστοι ειμαστε εμεις, αρκει να μην αφορα εμας κ το πως να κανουμε την δουλεια μας πιο ευκολα. Οταν φτανει σε εκεινο το σημειο, ξαφνικα αποκταμε 'δικαιωματα' σαν κ αυτα που κραζουμε...Ασε που αμα ηταν καμμια Ferrari, οχι μονο θα παρκαρε αλλα θα του την γυαλιζαν κιολας...
Κατι αλλο που αναφερθηκε, οτι εγω θα επαιζα ξυλο για να μην παρκαρουν αμα ειχα μαγαζι. Επειδη ΕΧΩ μαγαζι, κ δεν ειναι κατι παπαριες οπως το θεμα θεας αλλα λογω διανομων ειναι θεμα φορτοεκφορτοσεων, δηλαδη το να παρκαρω στο μαγαζι εχει ΑΜΕΣΗ σχεση με το να μπορω να κανω την δουλεια μου (δεν μιλαμε για μεταφορικη βεβαια, ενα φορτηγακι να διανεμει στους πελατες χονδρικης).
Οσο δεν ειχε κινηση το σημειο, ειχα μια ταμπελα ΠΑΝΩ ΣΤΟΝ ΤΟΙΧΟ Κ ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ, που ελεγε 'Παρακαλω μην παρκαρετε'. Ουτε απαγορευεται ουτε τιποτα. Αν παρκαρε κανεις, ζητουσα ΕΥΓΕΝΙΚΑ, ΑΝ μπορει να το βαλει λιγο πιο κατω. ΑΝ ΗΘΕΛΕ, εφευγε. Αν ΔΕΝ ηθελε, δεν εφευγε.
Τωρα πια που εχει πολλα παρκαρισμενα κ δεν ειναι εφικτο, παρκαρει οποιος θελει κ κανω την δουλεια μου οπως μπορω. Κ μηχανακια εχουμε 2 στο μαγαζι.... Ασε που οταν ενα πρωι κατεβηκα κ βρηκα ενα κωνο στον δρομο, εξυπναδα του πατερα μου, τον πεταξα στα σκουπιδια κ τσακωθηκαμε ακριβως για αυτο το θεμα. Αλλα ειπαμε, εγω ειμαι ο τρελος...Κ εχω τον αλλο να μου λεει 'η θεα ειναι για το μαγαζι'. Ρε δεν πατε να σας κοιταξει κανεις?
Μπορει καποιος να μου απαντησει αυτο το πολυ συγκεκριμενο που ρωτησα πιο πριν κ ολοι προσπερασατε, που αναφερω κ στο γ) πιο πανω? Εσεις οι νορμαλ ανθρωποι τι θα κανατε?
-
Πόσες σελίδες γεμίσατε ρε σεις;
Επειδή αναμασάμε τα ίδια και τα ίδια, όλες οι απαντήσεις υπάρχουν στις προηγούμενες σελίδες. Είτε από τη μια είτε από την άλλη πλευρά. Ξεκινήσαμε από τα μηχανάκια μπροστά στα καφέ, και καταλήξαμε στο να καίμε τα μαγαζιά ή να μαχαιρώνουμε τους πελάτες..
@kacey: Φιλικά και μόνο. Χρήζεις βοήθειας φίλε μου. Ειλικρινά να το κοιτάξεις. Σε κάθε θέμα το λιγότερο μειώνεις τον πληθυσμό της Ελλάδας κατα 2-3. Εκτός αν είσαι η μετενσάρκωση του Ντίλιγκερ. Γράψε ότι θέλεις, πες ότι θέλεις. Από εμένα έχεις το ακαταλόγιστο.
-
Ναι, ναι. Ασε με λοιπον εμενα να χρηζω βοηθειας κ απαντησε αυτο που ρωταω. Εσυ που δεν χρηζεις βοηθειας τι θα εκανες οταν σου εσπαγαν το αμαξι κ μετα εβαζαν στην μεση εσενα κ την γυναικα σου κ σου ελεγαν οτι ηταν λαθος να ζητησεις το δικιο σου?
Καποιος ειπε για 'κατανοηση'. Κατανοηση παιζει κ απο τις δυο μεριες, να βολευουμε κ οι δυο. Αυτος που εχει αδικο, δεν μπορει να θεωρει δεδομενο οτι θα βολευτει. Μονο αν γουσταρει αυτος που εχει δικιο. Κ αν τσαντιζεται+τσαμπουκαλευεται μια φορα αυτος, 10 φορες εγω.
-
Ρε παλικάρια από πάνω θα σας πάρει πολύ ακόμα να καταλάβετε ότι πρακτικά συμφωνείτε αλλά κολλάτε στην διατύπωση; Ο kacey είναι πιο τσαμπουκάς (και μάλλον αν είμασταν όλοι έτσι, τα εκάστοτε ζώα θα το διπλοσκεφτόντουσαν πριν προσπαθήσουν να πατήσουν στο φιλότιμο των υπόλοιπωμ), ενώ ο kyr έχει προφανώς δίκιο αν υπάρχει χώρος δίπλα στο μαγαζί για παρκάρισμα και προφανώς κάποιος πρέπει να είναι κομπλεξικός για να παρκάρει φάτσα φόρα μπροστά.
Τέλος πάντων, για το καβατζο-parking με... αμάξι τι έχετε να πείτε;
Έχω θέμα με ένα τύπο που θεωρεί ιδιοκτησία του το... πεζοδρόμιο και ανεβάζει όλο το αμάξι πάνω, καθιστώντας αδύνατη τη διέλευση πεζού (σήμερα παρακολουθούσα κόσμο να κατεβαίνει το πεζοδρόμιο και να βρέχεται καθώς δεν γινόταν να συνεχίσει να περπατάει κάτω απ το υπόστεγο και έπρεπε να βγει στον πλυμμηρισμένο δρόμο).
Ο τύπος έχει πληρώσει ένα σωρό κλήσεις στην αστυνομία και μυαλό δε βάζει, μας κοιτάει ειρωνικά και απαντάει 'ε κάποια στιγμή θα βαρεθείτε να ασχολείστε, λεφτά να πληρώνω τις κλήσεις έχω για καιρό ακόμα' Επειδή έχει μαγαζί εκεί, υπάρχει κάμερα που βιντεοσκοπεί το αμάξι μέσα απ το μαγαζί οπότε να το πάει κανείς με 'τσάτσικο' τρόπο δεν γίνεται.
Έχει γίνει ανυπόφορο -
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Καποιος ειπε για 'κατανοηση'. Κατανοηση παιζει κ απο τις δυο μεριες, να βολευουμε κ οι δυο. Αυτος που εχει αδικο, δεν μπορει να θεωρει δεδομενο οτι θα βολευτει. Μονο αν γουσταρει αυτος που εχει δικιο.
πες τα ρε συ kacey...
πραγματικά όμως από το πολύ φιλότιμο σε αυτή τη χώρα, έχουμε χάσει πλέον τη μπάλα. -
Ο χρήστης Neos έγραψε:
Ρε παλικάρια από πάνω θα σας πάρει πολύ ακόμα να καταλάβετε ότι πρακτικά συμφωνείτε αλλά κολλάτε στην διατύπωση; Ο kacey είναι πιο τσαμπουκάς (και μάλλον αν είμασταν όλοι έτσι, τα εκάστοτε ζώα θα το διπλοσκεφτόντουσαν πριν προσπαθήσουν να πατήσουν στο φιλότιμο των υπόλοιπωμ), ενώ ο kyr έχει προφανώς δίκιο αν υπάρχει χώρος δίπλα στο μαγαζί για παρκάρισμα και προφανώς κάποιος πρέπει να είναι κομπλεξικός για να παρκάρει φάτσα φόρα μπροστά.άλλο κομπλεξικός και άλλο να του απαγορέψεις με το έτσι θέλω και μπορώ(?) να παρκάρει εκει.
Κομπλεξικός ή όχι έχει δικαίωμα ΑΜΑ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ να παρκάρει εκεί.-
Έχουμε ξεχάσει τους νόμους και τα δικαιώματα των γύρω μας με το πολύ φιλοτιμο.Εγώ αυτό παρατηρώ (γενικότερα) κάθε μέρα.Τέλος πάντων, για το καβατζο-parking με... αμάξι τι έχετε να πείτε;
Έχω θέμα με ένα τύπο που θεωρεί ιδιοκτησία του το... πεζοδρόμιο και ανεβάζει όλο το αμάξι πάνω, καθιστώντας αδύνατη τη διέλευση πεζού (σήμερα παρακολουθούσα κόσμο να κατεβαίνει το πεζοδρόμιο και να βρέχεται καθώς δεν γινόταν να συνεχίσει να περπατάει κάτω απ το υπόστεγο και έπρεπε να βγει στον πλυμμηρισμένο δρόμο).
Ο τύπος έχει πληρώσει ένα σωρό κλήσεις στην αστυνομία και μυαλό δε βάζει, μας κοιτάει ειρωνικά και απαντάει 'ε κάποια στιγμή θα βαρεθείτε να ασχολείστε, λεφτά να πληρώνω τις κλήσεις έχω για καιρό ακόμα' Επειδή έχει μαγαζί εκεί, υπάρχει κάμερα που βιντεοσκοπεί το αμάξι μέσα απ το μαγαζί οπότε να το πάει κανείς με 'τσάτσικο' τρόπο δεν γίνεται.
Έχει γίνει ανυπόφοροΚαταρχάς είναι παράνομο να βιντεοσκοπεί στο δρόμο χωρίς έγκριση και αυτοί που έχουν κάμερες έξω από τα κτίρια έχουν κινήσει γη και ουρανό για να πάρουν άδεια για να βιντεοσκοπούν (από ψηλά και πάλι) ΜΟΝΟ το πεζοδρόμιο.άσχετο...αλλά για να ξέρουμε και τι λέει (θεωρητικά) ο νόμος.
Στο πρακτικό...
εγώ θα καλούσα κάθε μέρα την αστυνομία.μπορεί η κάθε κλίση να είναι 15€ (ας πούμε για χάρη της συζήτησης - δε θυμάμαι ακριβώς πόσο είναι).
15€*300 μέρες (γιατί κάποτε θα λείψεις κι εσύ για διακοπές, έχεις κι εσύ ζωή ) = 4500€ ετησίως...Δεν τον χάλασε. (και σκέψου ότι μιλάμε για ένα ποσό κλίσης εξευτελιστικό!Φαντάσου η κλήση να είναι πιο ακριβή. )
Απλά σας λέει ότι έχει λεφτά για τις κλήσεις για να σας αποθαρρύνει ακόμα περισσότερο για να καλείτε την τροχαία αφού βλέπετε κι εσείς ότι η κατάσταση δεν μεταβάλλεται στο ελάχιστο.
Αυτή η 'λύση' απαιτεί συστηματικό κυνήγημα δυστυχώς.Και λέω 'δυστυχώς', γιατί ουσιαστικά ανοίγεις προσωπική αντιπαράθεση με τον 'τύπο'-ασυνείδητο γείτονα.Κάτι ακόμα (φλασιά τελευταίας στιγμής):
αν είσαι πάνω στο πεζοδρόμιο παρκαρισμένος, η αστυνομία πρέπει να σου πάρει πινακίδες ή και ΑΝ χρειαστεί να ρυμουλκήσει το όχημα σε κάποια μάντρα...
Θυμάμαι λάθος? -
Ο χρήστης Neos έγραψε:
Ρε παλικάρια από πάνω θα σας πάρει πολύ ακόμα να καταλάβετε ότι πρακτικά συμφωνείτε αλλά κολλάτε στην διατύπωση; Ο kacey είναι πιο τσαμπουκάς (και μάλλον αν είμασταν όλοι έτσι, τα εκάστοτε ζώα θα το διπλοσκεφτόντουσαν πριν προσπαθήσουν να πατήσουν στο φιλότιμο των υπόλοιπωμ), ενώ ο kyr έχει προφανώς δίκιο αν υπάρχει χώρος δίπλα στο μαγαζί για παρκάρισμα και προφανώς κάποιος πρέπει να είναι κομπλεξικός για να παρκάρει φάτσα φόρα μπροστά.Τέλος πάντων, για το καβατζο-parking με... αμάξι τι έχετε να πείτε;
Έχει γίνει ανυπόφοροΓια δες άμα γουστάρει ο γκασμάς να πληρώνει 600 ευρώ τη φορά..
Υπάρχει κάτι που να με εμποδίζει να το κάνω επάγγελμα;
2 τέτοιες υποθέσεις το μήνα θέλω, θα βάζω και την αδελφή μου για δικηγόρο, θα κονομάμε και τα δικαστικά έξοδα..Επίσης, ως προς τη κάμερα:
Οδηγίες της ΑΠΔΠΧ - Οδηγία για τα κλειστά κυκλώματα τηλεόρασης :
http://www.dpa.gr/portal/page?_pageid=3 ... ema=PORTAL -
Ο χρήστης Neos έγραψε:
...
Ο τύπος έχει πληρώσει ένα σωρό κλήσεις στην αστυνομία και μυαλό δε βάζει, **μας κοιτάει ειρωνικά και απαντάει 'ε κάποια στιγμή θα βαρεθείτε να ασχολείστε, λεφτά να πληρώνω τις κλήσεις έχω για καιρό ακόμα' ** Επειδή έχει μαγαζί εκεί, υπάρχει κάμερα που βιντεοσκοπεί το αμάξι μέσα απ το μαγαζί οπότε να το πάει κανείς με 'τσάτσικο' τρόπο δεν γίνεται.
Έχει γίνει ανυπόφοροΕπειδη κανει το παραπανω (ειρωνικος κ προκλητικος), μια ειναι η λυση κ οσον αφορα καμερες κ τετοια με ενα κρανος λυνονται τα προβληματα. Αλλα αυτο θα το εκανα εγω ο τρελος κ σοσιοπαθης , εσεις ειστε σοβαροι ανθρωποι ολοι κ 'η βια δεν ειναι λυση'
Επισης η καμερα κατα 99,999% ειναι παρανομη, οποιος εχει ορεξη να ασχοληθει μια καταγγελια στην Προστασιας Δεδομενων θα τον κανει να τρεχει λιγο.
Απο κει και περα, διαβαζοντας το παρακατω αλλα κ διαφορα αλλα site για το ιδιο περιστατικο
Για πρώτη φορά δικαστήριο δικαίωσε πεζό που επέλεξε να περάσει πάνω από παρκαρισμένο αυτοκίνητο που έκλεινε το πεζοδρόμιο, παρά να κατέβει στο οδόστρωμα. Το δικαστήριο έκρινε ότι ο αποκλεισμός του πεζοδρομίου αποτελεί προσβολή της προσωπικότητας του πεζού και επιδίκασε αποζημίωση 600 ευρώ, ανά εμποδιζόμενο πεζό παρακαλώ. Δηλαδή 1200, επειδή ήταν ζευγάρι!
Δεν ενέκρινε όμως και τη ζημία που προκάλεσε αυτός στο αυτοκίνητο, γι αυτό του επιδίκασε να πληρώσει το κόστος της επισκευής.Αυτο που καταλαβαινω εγω απο αυτα που διαβαζω ειναι οτι ο αποκλεισμος αυτος καθ'αυτος ειναι προσβολη της προσωπικοτητας του πεζου, χωρις να κανεις τον Ταρζαν πανω απο το αυτοκινητο.
Θελει κανεις να δοκιμασει να καλεσει το 100 για να παρει τα στοιχεια του κυριου, πιθανως να κανει κ μια αναφορα συμβαντος/εκθεση πιστοποιωντας οτι το υπ'αριθμον ΤΑΔΕ ειναι οντως πανω στο πεζοδρομιο, κ να του τραβηξει μια αστικη αγωγη για προσβολη προσωπικοτητος? Χωρις να περασει απο πανω?
Πλακα θα εχει...
-
FestoNero πολύ κατατοπιστικό το site.
Επίσης πολύ ενδιαφέρον έχουν τα παρακάτω: (αποσπάσματα από την οδηγία 'Οδηγία για τα κλειστά κυκλώματα τηλεόρασης' με αριθμό 1122/26.9.2000)Τα δεδομένα που συλλέγονται με κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης πρέπει να είναι συναφή και πρόσφορα και πάντως όχι περισσότερα από όσα κάθε φορά απαιτείται, για να επιτευχθεί ο σκοπός της επεξεργασίας. Θα πρέπει, ως εκ τούτου, τα σημεία στα οποία εγκαθίστανται οι σταθερές βιντεοκάμερες και ο τρόπος λήψης να καθορίζονται, έτσι ώστε να μην συλλέγονται περισσότερα δεδομένα από όσα είναι απολύτως απαραίτητα για τον σκοπό που επιδιώκεται. Έτσι, για παράδειγμα, αν το κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης ενός καταστήματος ή μίας τράπεζας αποβλέπει στην πρόληψη της κλοπής αγαθών ή την αποτροπή ληστείας, τα δεδομένα που συλλέγονται δεν θα πρέπει να είναι τέτοια, ώστε να μπορούν να χρησιμεύουν για τον έλεγχο της συμπεριφοράς ή της απόδοσης των εργαζομένων.
Σ ε ανοιχτούς χώρους, οι βιντεοκάμερες θα πρέπει να είναι τοποθετημένες σε τέτοια σημεία, ώστε να μην είναι δυνατή η λήψη εικόνων της εισόδου ή του εσωτερικού κατοικιών.
Ο υπεύθυνος επεξεργασίας οφείλει να γνωστοποιήσει στην Αρχή την εγκατάσταση του κυκλώματος και την έναρξη της επεξεργασίας, σύμφωνα με το άρθρο 6 ν.2472/1997. Οφείλει, ειδικότερα, να εκθέτει με σαφήνεια τον σκοπό της επεξεργασίας, το είδος των δεδομένων που προτίθεται να συλλέξει και τους τυχόν αποδέκτες των δεδομένων αυτών.
Προτού το άτομο ή το όχημα εισέλθει στην εμβέλεια της βιντεοκάμερας, ο υπεύθυνος επεξεργασίας θα πρέπει να το ενημερώνει με τρόπο κατανοητό ότι προχωρώντας θα βρεθεί σε χώρο που βιντεοσκοπείται. Προς τούτο, θα πρέπει κατ΄ αρχήν να αναρτώνται σε επαρκή αριθμό και εμφανές μέρος ευδιάκριτες πινακίδες, όπου θα πρέπει να αναγράφεται για λογαριασμό ποιου γίνεται η βιντεοσκόπηση, για ποιο σκοπό, καθώς και το πρόσωπο με το οποίο οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να επικοινωνήσουν για να ασκήσουν τα δικαιώματα που ο ν.2472/1997 αναγνωρίζει στο υποκείμενο και, κυρίως το δικαίωμα πρόσβασης και αντίρρησης. Συμπληρωματικά, η ενημέρωση μπορεί να γίνει και με άλλους τρόπους, σύμφωνα με την κανονιστική πράξη 1/1999 της Αρχής.
Είναι αυτονόητο ότι για να γίνει συλλογή και επεξεργασία ευαίσθητων δεδομένων απαιτείται άδεια της Αρχής.
Και τα παραπάνω είναι μόνο μερικά από αυτά που ορίζει ο νόμος ως προϋποθέσεις για να βάλει κάποιος κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης.Κοινώς δεν μπορεί ο καθένας να βάλει κάμερα να τραβάει ό,τι του γουστάρει αλλά ακόμα κι αν το καταφέρει αυτό (διά της πλαγίας οδού - λάδωμα) οφείλει να λογοδοτεί στην Αρχή (αστυνομία?) τακτικά αλλά και η Αρχή να του κάνει έλεγχο κάθε όποτε γουστάρει.
Βάλε τώρα Νeos (μαζί με την ανώνυμη καταγγελία για την κάμερα) και τα επιπλέον 600€ για την πάρτη σου που σου έκοψε το πεζοδρόμιο και δεν μπορούσες να περάσεις...Γερό κουστούμι για μόνο μία μέρα.
Αν και ξεφεύγω λίγο από το συγκεκριμένο θέμα του topic:
Πώς μπορούμε να κάνουμε να καταγγείλουμε κάποιον που έχει βάλει κάμερα για να παρακολουθεί το αμάξι του που είναι παρκαρισμένο (μέσω καβατζοθέσης φυσικά) έξω από το μαγαζί-σπίτι του?
Απλά καλείς την αστυνομία?
Είναι τόοοοσο απλό?
(παραείναι απλό για να είναι Ελληνικό ) -
Σόρρυ, αλλά θα επανέλθω με ένα υποθετικό σενάριο:
Σύμφωνα με το Άρθρο 12 του ΚΟΚ, απαγορεύεται η απόθεση ή απόρριψη στο δρόμο, οποιουδήποτε αντικειμένου παρακωλύει την κυκλοφορία ή τη στάθμευση των οχημάτων. Το πρόστιμο είναι 400 ευρώ. Άρα, η τοποθέτηση κώνων-τενεκέδων-γλαστρών κλπ, προφανώς δεν συμφέρει, κάτι που πολλοί το γνωρίζουν ή το μαθαίνουν σύντομα the hard way. Πάμε παρακάτω.
Σύμφωνα με το Άρθρο 2 του ΚΟΚ, τόσο το ποδήλατο όσο και το μοτοποδήλατο είναι οχήματα. Σύμφωνα με το Άρθρο 34, παράγραφος 5, τα οχήματα πρέπει να σταθμεύουν όσο το δυνατό κοντύτερα στο δεξιό άκρο του οδοστρώματος, ενώ στην παράγραφο 6, καθορίζεται ότι αυτά πρέπει να τοποθετούνται παράλληλα με την κατεύθυνση της κυκλοφορίας. Άρα, τα ποδήλατα-μοτοποδήλατα δεν πρέπει να παρκάρουν κάθετα στο δρόμο. Στην παράγραφο 10, καθορίζεται ότι το πρόστιμο, επειδή πρόκειται για μοτοποδήλατα, είναι 20 ευρώ (ανά όχημα, βέβαια). Μετά από 3 ώρες, η παράβαση βεβαιώνεται ξανά (άλλα 20 ευρώ ανά όχημα) και μετά από άλλες 3 ώρες, τα εμποδίζοντα οχήματα απομακρύνονται υποχρεωτικά, ο δε ιδιοκτήτης επιβαρύνεται με τις δαπάνες απομάκρυνσης και φύλαξης.
Αν, λοιπόν, κάποιος τύχει να πάει βόλτα για να απολαύσει το ηλιοβασίλεμα με έναν καλό του φίλο, π.χ. δικηγόρο που τυχαίνει να κουβαλάει και μια βιντεοκάμερα μαζί του, και, όλως τυχαίως, έχει χρόνο στη διάθεσή του, τα ποδηλοτομοτοποδήλατα θα μαζευτούν αναγκαστικά εντός 6 ωρών. Φυσικά, θα κάθε φορά θα καλείται το 100 και όχι απευθείας ο τοπικός «ενωμοτάρχης». Ας μην ξεχνάμε ότι υπάρχουν και τα Άρθρα 242 και 259 του ΠΚ, περί ψευδούς βεβαίωσης και παράβασης καθήκοντος, αντίστοιχα. Προσωπικά, δεν θα γούσταρα να σέρνομαι στα δικαστήρια, να φάω ένα 6μηνο φυλάκιση με αναστολή (χαριστικά) και ποιος ξέρει τι πειθαρχικές ποινές και λοιπές επιπτώσεις (πρόστιμα, στέρηση μισθού κλπ) για οποιονδήποτε κολλητό μου.
Καταλήγουμε λοιπόν ότι τα ποδηλοτομοτοποδήλατα θα παρκάρουν παράλληλα στο οδόστρωμα και όσο το δυνατό πλησίον του δεξιού άκρου αυτού. Εγώ, τώρα, αν ήθελα να το τραβήξω, θα παρκάριζα ΔΙΠΛΑ στα παπάκια και, πιστεύω, δεν θα ήμουνα ο μόνος. Θα μπορούσε, βέβαια, ο οποιοσδήποτε να καλέσει το 100 και να ζητήσει να βεβαιωθεί παράβαση του Άρθρου 34, παράγραφος 3, περιπτώσεις γ ή και ε, για όλους όμως που θα έχουν παρκάρει μαζί μου και όχι μόνο για το δικό μου αυτοκίνητο (μην ξεχνάτε τα άρθρα του ΠΚ που ανέφερα πιο πάνω). Η περίπτωση γ μπορεί να αμφισβητηθεί (το ποδηλοτομοτοποδήλατο μπορεί άνετα να βγει, άσε που είναι αμφισβητήσιμο αν ο ιδιοκτήτης του θέλει πράγματι να βγει). Στην περίπτωση ε, το πνεύμα της απαγόρευσης είναι να μην εμποδίζεται η κυκλοφορία από τη στάθμευση σε διπλή σειρά – και πάλι αμφισβητήσιμη η εφαρμογή της ανάλογα με το πλάτος του δρόμου. Στη χειρότερη περίπτωση, θα φάω 40 ευρώ πρόστιμο, θα πληρώσω 20 ευρώ την επόμενη και όλα ΟΚ. Τη δουλειά μου, όμως, θα την έχω κάνει. Μη σου πω ότι πάω και σε διοικητικό δικαστήριο και αμφισβητώ την εγκυρότητα της κλήσης, με βάση τα παραπάνω. ΟΚ, θα μου στοιχίσει κάτι παραπάνω αλλά θα το φχαριστηθώ και θα έχω και την απόφαση του δικαστηρίου μαζί μου για την επόμενη φορά.
Και όλα τα παραπάνω, μέσα στα πλαίσια της νομιμότητας, ε; Ούτε απειλές, ούτε τσακωμοί, ούτε βιαιοπραγίες ούτε εμπρησμοί ούτε τίποτα. Εννοείται βέβαια ότι αν σηκώσει χέρι ο οποιοσδήποτε, το αποτέλεσμα μπορεί να απροσδιόριστο (ποιος ξέρει τι μπορεί να κουβαλάω μαζί μου ), το δε μαγαζί θα κλείσει την επόμενη μέρα.
Αυτά για τους μικροεξυπνάκηδες βέβαια. Στους μεγαλοκαρχαρίες της παραλιακής αυτά δεν πιάνουν, εκτός αν πας για καφέ μαζί με τον Κούγια (ή το Χρυσοχοϊδη) και το STAR CHANNEL.
@Κάβουρας και Νέος: το ρημάδι του θα πρέπει να ρυμουλκηθεί στο εξάωρο. Πέραν των δύο κλήσεων, θα πληρώσει έξοδα απομάκρυνσης και φύλαξης. Η κίνηση επί πεζοδρομίου έχει πρόστιμο 200 ευρώ (Άρθρο 16 παράγραφος 4). Τα έξοδα δεν ξέρω πόσα είναι, αλλά μάλλον θα δαγκώνουν. Δυστυχώς, δεν προβλέπεται αφαίρεση πινακίδων για κίνηση/παρκάρισμα σε πεζόδρομο (το αντίστοιχο Άρθρο 103, παράγραφοι 1 και 2, δεν περιλαμβανει την περίπτωση, ενώ καλύπτει τις υπόλοιπες του Άρθρου 16, θαρρείς και η κίνηση επί πεζοδρομίου δεν πρέπει να επισύρει αφαίρεση πινακίδων). Εγω θα πήγαινα στο διοικητή του αρμόδιου τμήματος της τροχαίας και θα του ζήταγα να συνετίσει άμεσα το μαγκάκι. Αν τούτο δεν φέρει αποτέλεσμα, κλήση στο 100 κάθε 3ωρο και, στο 6ωρο, γερανός. Να μη γίνουν δεκτές δικαιολογίες του τύπου 'δεν έχουμε γερανό', αφού ο διοικητής θα ξέρει την περίπτωση. Στο τέλος, αν δεν πιάσουν αυτά, 2-3 μάρτυρες και στο δικαστήριο (αστικό-ποινικό): 'ο κ. Γαϊδούρης με χτύπησε με το αυτοκίνητο του ενώ περπατούσα στο πεζοδρόμιο. Ευτυχώς δεν έσπασα τίποτα, αλλά χτύπησα στο κεφάλι πέφτοντας και έχω ζαλάδες.'. Εν τω μεταξύ, να τρέχει και καμιά αγωγή για προσβολή προσωπικότητας και να δούμε ο μαγκάκος αν θα συνεχίσει.
(Sorry για το σεντόνι, αλλά ... )
-
Πολύ ευχαρίστως να το εφαρμόσω αυτό με την αστική αγωγή Πόσο μάλλον όταν θα έρθει η αστυνομία να έχω και την γιαγιά με τα κινητικά προβλήματα μαζί και να διαμαρτυρηθώ που γριά γυναίκα με κινητικά προβλήματα που περπατάει με ταχύτητα 5 μέτρα το λεπτό, αναγκάζεται να κατέβει στο δρόμο
Ο τρόπος του είναι καθαρά προκλητικός καθώς υπάρχουν φορές που έχει άδεια κανονική θέση στα 10 μέτρα και ο τύπος απλά βαριέται να το μετακινήσει για να το παρκάρει εκεί.
Το πρόβλημά μου είναι πως το αμάξι μου βρίσκεται πολύ κοντά, ξέρει ότι είναι δικό μου και φοβάμαι μην αρχίσουν να εμφανίζονται τίποτα περίεργες γρατσουνιές/βαθουλώματα κλπ κάθε βράδυ, μιας και εγώ δεν έχω τρόπο να το... βιντεοσκοπώ.
Η κάμερα είναι νόμιμη με τη λογική ότι παρακολουθεί την είσοδο του καταστήματος και 'αναπόφευκτα λόγω του σημείου τοποθέτησης παίρνει και λίγο πεζοδρόμιο' όπως ισχυρίζεται ο κύριος με φανερά εγκάθετο ύφος
Πρέπει να έχει ήδη πληρώσει μια 15αριά κλήσεις μέχρι τώρα. -
Άδεια από την ΑΠΔΠΧ, σύμφωνα με το Άρθρο 6 του 2472/97, έχει για την κάμερα; Τα υπόλοιπα είναι π@@@@ες και άστον να λέει ό,τι θέλει. Τράβα του μια καταγγελία στην Αρχή, να τα δει όλα κωλυόμενα...
-
Ο χρήστης stam69 έγραψε:
Άδεια από την ΑΠΔΠΧ, σύμφωνα με το Άρθρο 6 του 2472/97, έχει για την κάμερα; Τα υπόλοιπα είναι π@@@@ες και άστον να λέει ό,τι θέλει. Τράβα του μια καταγγελία στην Αρχή, να τα δει όλα κωλυόμενα...OK.
Αν υπάρχει κι ένας εύλογος τρόπος προστασίας/αποζημίωσης της περιουσίας μου στο ακέραιο (την ταλακία τη βλέπω να γίνεται σίγουρα με τον άνθρωπο που μπλέξαμε εδώ πέρα*) δεν έχω κανένα πρόβλημα να το προχωρήσω, σε συνενόηση και με άλλους κατοίκους της περιοχής*(μια φορά που πήγα και βριζόμασταν με αφορμή μια γυναίκα με μωρό σε καροτσάκι που αναγκάστηκε να το κατεβάσει στο δρόμο, ο τύπος άρχισε τα 'δοκίμασε να μου αρχίσεις τπτ χοντρές ιστορίες με δικαστήρια και θα δεις πάνω στο αμάξι σου πόσο τρελός είμαι' )
-
Που είναι το κατάστημα;
Δοκίμασε να παρκάρεις σε άλλη γειτονιά, μακριά από το μαγαζί. -
Ο χρήστης FestoNero έγραψε:
Που είναι το κατάστημα;
Δοκίμασε να παρκάρεις σε άλλη γειτονιά, μακριά από το μαγαζί.Δεν θα ήθελα να το αναφέρω καθώς εκεί είναι ουσιαστικά η διεύθυνσή μου
Να παρκάρω αλλού δε γίνεται, σιγά μην αλλάξω πάρκινκ για τα μούτρα του κάθε παλαβιάρη -
Ο χρήστης FestoNero έγραψε:
Που είναι το κατάστημα;
Δοκίμασε να παρκάρεις σε άλλη γειτονιά, μακριά από το μαγαζί.Ετσι, να αλλαζουμε το που παρκαρουμε για να αφηνουμε τον καριολη να κανει οτι γουσταρει. Αυτη ειναι η λυση
μεχρι κ εγω κουραστηκα με ολα αυτα που εγραψες
Ρε, καψ΄τε του το αμαξι να τελειωνουμε. 'επεισοδια', αυτες τις μερες που το σηκωνει το κλιμα
-
παλικαρια η λυση ειναι απλη καλεις το 100 και εν αναγκη το αναγκαζεις να κανει την δουλεια του και στην δικια μου γειτονια καναν παρομια πραγματα ( μηχανακια χωρις καν πινακιδα κουβαδες καρεκλες και απειλεσ του στυλ μην παρκαρεις γιατι εδω θα καλεσω το 100) αλλα ωταν το καλεσα εγω μπηκαν στο νοιμα τωρα εχουν μηχανευτει αλλους τροπους που ειναι νομιμοι αλλα απαραδεκτοι
-
Ο χρήστης stam69 έγραψε:
Άδεια από την ΑΠΔΠΧ, σύμφωνα με το Άρθρο 6 του 2472/97, έχει για την κάμερα; Τα υπόλοιπα είναι π@@@@ες και άστον να λέει ό,τι θέλει. Τράβα του μια καταγγελία στην Αρχή, να τα δει όλα κωλυόμενα...Για τις κάμερες δέν υπάρχει άδεια. Μιά απλή κοινοποίηση κάνεις στην Αρχή και αναρτάς προειδοποιητικές πινακίδες στο χώρο παρακολούθησης.
Επίσης έχει καταδικαστεί ποτέ κανένας για παράνομη χρήση καμερών? Έχω την εντύπωση οτι η Αρχή το μόνο που μπορέι να σου κάνει είναι να σου κλάσει μια μάντρα.
-
Δηλαδή πρακτικά αμφισβητείς τη δυνατότητα των μοτο να παρκάρουν πάνω στο δρόμο (δε μιλάω για 'καβάντζο-parking' αλλά γενικά), και ας πληρώνουν τέλη κυκλοφορίας.
Κάθετα απαγορεύεται, παρότι η κοινή λογική λέει πως έτσι γλυτώνεις πολύτιμο χώρο (βέβαια όλες οι θέσεις parking για μοτό που έχουν δημιουργηθεί από δήμους κτλ. είναι κάθετα )
Παράλληλα θα σε κλείσει κάποιος έξυπνος με αυτοκίνητο.
Ωραία...
Αν λοιπόν εγώ παρκάρω τη μοτό μου στο δρόμο παράλληλα με το πεζοδρόμιο και 'όσο το δυνατόν κοντύτερα' δηλ. ας πούμε 1 μέτρο (συγνώμη αλλά είμαι ατζαμής, τόσο είναι το 'όσο το δυνατόν κοντύτερα' για μένα, βλέπεις το 'όσο το δυνατόν κοντύτερα' δεν είναι αντικειμενικά μετρήσιμο όπως πχ. η ταχύτητα), ο έξυπνος θα έρθει να παρκάρει δίπλα μου, βγάζοντας το αυτοκίνητό του 1 μέτρο στο δρόμο (εκτός και αν είναι κανας κουβάς στυλ Smart). ΟΚ, για να το δούμε...
Και μετά που δεν θα μπορώ να βγω (γιατί μπροστά και πίσω θα έχει αυτοκίνητο και πίσω και στο πλάι και εννοείται πως στο πεζοδρόμιο δεν ανεβαίνω... ) πειράζει που θα φωνάξω το γερανό να σηκώσει το αυτοκίνητο από το πλάι ? Πάμε στοίχημα ότι θα το σηκώσει ?
(Δικαστήρια για παραβάσεις του ΚΟΚ δεν 'παίζουν' πλέον...)
Νομίζω όλος ο συλλογισμός σου είναι μια σοφιστεία για να αποδείξει το προφανές: αν κάποιος παρκάρει νόμιμα μια νόμιμη μοτό (με τέλη κτλ.) σε μία θέση αυτοκινήτου, δεν μπορεί κανείς να του κάνει τίποτα, πουθενά δεν απαγορεύεται από τον ΚΟΚ αυτό το παρκάρισμα.
Αν βέβαια αυτό το κάνει για καβαντζο-parking, ηθικό δεν είναι, αλλά νόμιμο είναι.
-
Είχα κάποτε γράψει ένα κειμενάκι (τίποτα το ιδιαίτερο, το άρθρο 48 του ΚΟΚ συνοδευόμενο από μία παράγραφο*) και το είχα αφήσει στο παρμπρίζ ενός που καβάντζωνε μια θέση με αυτή τη μέθοδο.
Σχεδόν δεν το πίστευα όταν είδα ότι έπιασε τόπο
Ο τύπος μάλλον ήταν εξαίρεση (ή σταμάτησε να χρειάζεται το καβαντζο-parking )
- 'Παρακαλείστε θερμά να μην καταλαμβάνετε με εμπόδια δημόσιο χώρο στάθμευσης, παρεμποδίζοντας με αυτό τον τρόπο την στάθμευση των υπόλοιπων οχημάτων. Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης θα κληθεί η αρμόδια υπηρεσία για την επιβολή των νόμιμων κυρώσεων, σύμφωνα με τα οριζόμενα στον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.'
Καβάντζο-parking