-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Πρωτη φορα ειναι? Εγω σε παω στοιχημα οτι αμα βγουμε καμμια βολτα ολοι μαζι, πολλοι θα συμφωνησετε μαζι μου βλεποντας τι εννοω με αυτα που γραφω.Ασε που εχουν γινει κ χειροτερα, εχω συμφωνησει με τον Λαππα εγω
Καλέ, αυτός έχει Mac! Απαπαπα..
-
Δεν έχω προσέξει αν ισχύει στο ελλάντα αλλά στο Αγγλία υπάρχει και η έννοια του inconsiderate πάρκινγκ. Δηλαδή το να παρκάρεις χωρίς να σκέφτεσαι τον συνάνθρωπο και πιο συγκεκριμένα να πιάνεις με το αυτοκίνητό σου ή το μηχανάκι σου περισσότερο χώρο στάθμευσης από όσο πραγματικά σου χρειάζεται. Εκεί τρως κανονικά κλήση για αυτό!
Αγόρασες δικαίωμα χρήσης κάποιου χώρου αλλά όχι του δρόμου. Και δεν μπορείς εύκολα να το απαιτήσεις... αν και αν είσαι ανάπηρος, δημόσια υπηρεσία, ξενοδοχείο κλπ όλο και κάτι γίνεται. Και το να πάει δίπλα πάλι δεν είναι σωστό... και δίπλα μπορεί να έχει άλλο μαγαζί ή σπίτι που δεν θα μπορεί να βγει από μέσα κλπ.
Αντιλαμβάνομαι την δυσαρέσκεια της αστυνομίας (που να απασχολεί άνθρωπο για να γράφει αυτοκίνητα, καλύτερα να πίνει καφέ σε κλιματιζόμενο γραφείο) που ακόμα κι αν είναι κάπως δικαιολογημένη (είμαστε λίγοι κλπ) είναι απαράδεκτη.
Νομίζω καλύτερα να μεγαλώσουν τα πεζοδρόμια (με κολωνάκια ή φράχτη) ώστε να υπάρχει μόνο μία λωρίδα κυκλοφορίας. Έτσι απλά δεν μπορείς ούτε να το ακουμπήσεις για λίγο χωρίς να σε κράξουν. Αν είναι διπλής κατεύθυνσης να μείνει μία λωρίδα ανά κατεύθυνση και να μπει κολωνάκι στο ενδιάμεσο (το κάνανε σε κεντρικό δρόμο στο Βόλο)Και όποιος έχει οποιουδήποτε είδους μαγαζί να ανεφοδιάζεται τις ώρες που προβλέπεται....
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
@kyrΜπορεις να παρκαρεις οτι θελεις μπροστα στο μαγαζι, αρκει να εχει πινακιδες κ τελη κυκλοφοριας. Αντιστοιχα μπορω να παρκαρω κ εγω κ ο οποιοσδηποτε αλλος. Εκει τελειωνει η κουβεντα. Ολα τα αλλα απο το ενα αυτι μπαινουν κ απο το αλλο βγαινουν, αφου δεν μπορεις να καταλαβεις οτι στα 2 παραπανω ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ τα δικαιωματα κ οι απαιτησεις σου. Ειδικα αν ανεφερες την λεξη 'επιτρεπω' κολλημενη στο προσωπο σου ή οποιουδηποτε μη τροχαιου, θα ειχες κ την αναλογη αντιμετωπιση κ γειωση. Τοσο απλα.
sorry, αλλά χαζός δεν είμαι για να πω στον άλλον 'Δεν σου επιτρέπω'. Στον πελάτη του ξενοδοχείου που μπορεί να έρθει 5 η ώρα το πρωί(μόνο τεκείνη την ώρα θα βρει εκείνες τις θέσεις μη κατειλημένες), του εξηγώ ότι έχει χώρο στάθμευσης μέσα στο χώρο του ξενοδοχείου, και προφανώς το προτιμάει και αυτός, από το να το έχει στο δρόμο.
Μου δίνεις την εντύπωση ότι γενικότερα λειτουργείς σαν τον δικαστή Ντρεντ. Χαλλλάρωσε λίγο. Άμα είναι κάθε φορά που βγαίνεις στο δρόμο ή πάς κάπου να ψάχνεις αφορμή για σαματά, τότε καλύτερα κάτσε μέσα. Και εσύ δε θα νευριάσεις, και δε θα νευριάσεις τους υπόλοιπους. Αν είναι δηλαδή να πάω για ένα καφεδάκι και να θέλω να πλακωθώ στο ξύλο με 10-20 ανθρώπους στο μεταξύ, άστο τον πίνω σπίτι.Και για να σου απαντήσω και με τον ίδιο τρόπο γραφής, που χρησιμοποιείς μερικές φορές στις υπογραφές σου...: Πρόσεχε όταν πηγαίνεις σε ένα ξένο μέρος για διακοπές και είσαι προκλητικός... Μπορεί να σου βγουν ξινές.
-
Και για να σου απαντήσω και με τον ίδιο τρόπο γραφής, που χρησιμοποιείς μερικές φορές στις υπογραφές σου...: Πρόσεχε όταν πηγαίνεις σε ένα ξένο μέρος για διακοπές και είσαι προκλητικός... Μπορεί να σου βγουν ξινές.
Chalkidiki speaking .....
-
Γενικά προσπαθώ να μήν παρκάρω μπροστά απο μαγαζιά, ακόμα και αν επιτρέπεται και υπάρχει χώρος. Και γώ μαγαζί έχω και καταλαβαίνω.
-
Ο χρήστης jtblaster έγραψε:
Και για να σου απαντήσω και με τον ίδιο τρόπο γραφής, που χρησιμοποιείς μερικές φορές στις υπογραφές σου...: Πρόσεχε όταν πηγαίνεις σε ένα ξένο μέρος για διακοπές και είσαι προκλητικός... Μπορεί να σου βγουν ξινές.
Κοιτα αμα ειναι να μετραμε ποιος την εχει μεγαλυτερη, τοτε H&K speaking κ οποιος καταλαβε. Επισης κ οποιος προλαβει...Κ σου ξαναλεω, δεν νομιζω οτι παιρνει μαγαζατορα να απειλει καποιον που ανα πασα στιγμη φευγει/κρυβεται...
Απο κει και περα εσυ πιο πανω ανεφερες την φραση 'δεν επιτρεπω'. Κ σου απαντησα οπως αξιζε. Κ απο οτι ειδα καποιοι συμφωνησαν μαζι μου, το μονο που ΔΕΝ ειδα ειναι να συμφωνει καποιος μαζι σου στο 'ειναι μαγαζι για αυτο δεν θελω να παρκαρουν μπροστα του'.
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Γενικά προσπαθώ να μήν παρκάρω μπροστά απο μαγαζιά, ακόμα και αν επιτρέπεται και υπάρχει χώρος. Και γώ μαγαζί έχω και καταλαβαίνω.Εμένα δεν με νοιάζει, γιατί (1) δεν έχω μαγαζί και (2) έχω δίκιο.
-
Εγώ αν μπορώ να παρκάρω όσο πιο κοντά μπορώ το προτιμώ, αν το βλέπω ακόμα καλύτερα.
Κι αν έχει νόμιμο χώρο μπροστά στο μαγαζί προτιμώ να βλέπω το δικό μου έστω παλιό και βρώμικο παρά του άλλου κι ας είναι φρέσκο και γυαλιστερό.... άσε που μπορεί να είναι και κανένα γιγαντοSUV και να μου κόβει και τελείως τη θέα...
Και γεμάτος χώρος μπροστά από μαγαζί σημαίνει κίνηση του μαγαζιού, κράχτης για περισσότερους πελάτες! -
@kacey: +1000 (ήμαρτον )
@dog80: Ειλικρινά δεν το καταλαβαίνω αυτό το κόλλημα με το παρκάρισμα μπροστά στα μαγαζιά. Από πότε αγοράζετε/νοικιάζετε και την 'περιρρέουσα ατμόσφαιρα' μαζί με το μαγαζί σας; Αν ο πωλητής/εκμισθωτής σας χρεώνει και τη θέα (και σεις την πληρώνετε, ελπίζοντας να τα πάρετε πίσω από τους πελάτες σας), είναι δικό σας πρόβλημα. Δεν μπορείτε όμως να ζητάτε από όλους τους υπόλοιπους να σέβονται ανύπαρκτα αγαθά και δικαιώματα.
@kyr80: ΕΣΥ εξαρτάσαι από τους πελάτες σου και όχι αυτοί από σένα. Μπορούν να ζήσουν και χωρίς την υπέροχη θέα σου (και τις ξινές διακοπές που υπόσχεσαι-απειλείς), εσύ όμως δεν μπορείς να ζήσεις χωρίς τους πελάτες σου. Και, ειλικρινά, θέλω να δω τι θα πεις στην αστυνομία που θα καλέσεις ('κύλιε, κύλιε, το παιζάκι πήγε να μετακινήσει το ποζήλατό μουμουουουου, κάντε τον ντα!' ). Αλήθεια, υπάρχει κανείς σ' αυτό το forum, που να υποστηρίζει σοβαρά τις απόψεις σου;
-
Ο χρήστης stam69 έγραψε:
Αλήθεια, υπάρχει κανείς σ' αυτό το forum, που να υποστηρίζει σοβαρά τις απόψεις σου;Εγώ!
-
same here
και δεν έχω μαγαζί
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
same hereκαι δεν έχω μαγαζί
Only a shag pod
-
pad
-
Right
-
Μαλιστα, δηλαδη θεωρειτε οτι καλως μπορει να απαιτει ή ακομα κ να ζηταει ευγενικα (θεωρωντας ομως οτι αυτος εχει δικιο κ ο αλλος ειναι παραξενος που θελει να παρκαρει) να μην παρκαρουν σε νομιμο σημειο, στον δημοσιο δρομο, μπροστα απο καταστηματα?
Για αυτο ειπα κ εγω σε αλλο τοπικ οτι θα κανω οτι γουσταρω για να βρω την ησυχια μου, γιατι σε αυτο το μπουρδελο εδω (κ μην ξεχναμε, εχουμε την χωρα που μας αξιζει) μπροστα παει μονο οποιος κανει οτι γουσταρει με οποιον τροπο τον συμφερει...
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Κοιτα αμα ειναι να μετραμε ποιος την εχει μεγαλυτερη, τοτε H&K speaking κ οποιος καταλαβε. Επισης κ οποιος προλαβει...Κ σου ξαναλεω, δεν νομιζω οτι παιρνει μαγαζατορα να απειλει καποιον που ανα πασα στιγμη φευγει/κρυβεται...
Απο κει και περα εσυ πιο πανω ανεφερες την φραση 'δεν επιτρεπω'. Κ σου απαντησα οπως αξιζε. Κ απο οτι ειδα καποιοι συμφωνησαν μαζι μου, το μονο που ΔΕΝ ειδα ειναι να συμφωνει καποιος μαζι σου στο 'ειναι μαγαζι για αυτο δεν θελω να παρκαρουν μπροστα του'.
Και εγώ σου απαντάω με τον τρόπο που υπογράφεις...
'πείτε στον οδηγό της τάδε μάρκας, τάδε αριθμού κυκλοφορίας να προσέχει. τον ψάχνουν πολλοί....'@kyr80: ΕΣΥ εξαρτάσαι από τους πελάτες σου και όχι αυτοί από σένα. Μπορούν να ζήσουν και χωρίς την υπέροχη θέα σου (και τις ξινές διακοπές που υπόσχεσαι-απειλείς), εσύ όμως δεν μπορείς να ζήσεις χωρίς τους πελάτες σου. Και, ειλικρινά, θέλω να δω τι θα πεις στην αστυνομία που θα καλέσεις ('κύλιε, κύλιε, το παιζάκι πήγε να μετακινήσει το ποζήλατό μουμουουουου, κάντε τον ντα!' ). Αλήθεια, υπάρχει κανείς σ' αυτό το forum, που να υποστηρίζει σοβαρά τις απόψεις σου;
Προσωπικά μπορώ να ζήσω και χωρίς. Ευτυχώς έχω και άλλα εισοδήματα. Οι εποχές που πήγαινες και έπινες καφέ και ΝΟΜΙΖΕΣ, ότι θα γ@μήσεις τον μαγαζάτορα και όλο το προσωπικό, έχουν περάσει ανεπιστρεπτι...
Δεν απειλώ κανέναν. Αλλά περιμένω ο πελάτης, να σεβαστεί πρώτα τον δίπλα του και ύστερα και τον χώρο που τον φιλοξενεί.
Όσο για τους αστυνομικοους, υπήρξε 'μάγκας', που μου είπε 'φέρε και το 200'. Και όταν ήρθε η αστυνομία και του είπε:'γιατί κύρις μετακινήσατε παρανομα το μηχανάκι του κυρίου'. Άρχισε τα :'συγνώμη','Δεν κατάλαβα', 'δεν θα το ξανακάνω' κλπ. ΑΝ είσαι μάγκας, να πεις:' Το ήξερα, αλλά σας γράφω όλους στα π@π@ρια μου'. Και μετά να δούμε...
Εδώ συμβαίνει σχεδόν καθημερινά πελάτες ήδη καθήμενοι, να κράζουν δήθεν έξυπνους που πάνε να μετακινήσουν τα δίκυκλα, για να παρκάρουν.
Και πίστεψέ με, έχω δει περισσότερους να συμφωνούν μαζί μου παρά να διαφωνούν... -
Δεν παρκάρω μπροστά από μαγαζί το οποίο έχει θέα, θεωρώ πως όποιος το κάνει ενώ υπάρχει άνετο πάρκινγκ σε λογική απόσταση είναι πίθηκος.
Μπουρδέλο είμαστε επειδή υπάρχουν αυτοί οι πίθηκοι που θέλουν να μπανίζουν το αμάξι τους και όχι την θαλασσίτσα ή βαριούνται να περπατήσουν 20 μέτρα.
-
1ον αν με βρεις απο την πινακιδα μου, καλως να ερθεις...Για ερασιτεχνες μας περασες?
2ον Πρωτος εγω σου ειχα γραψει, 2-3 σελιδες πριν, οτι σε μαγαζι με θεα δεν θα παρκαρα μπροστα κ καταλαβαινω γιατι δεν θελεις να το κανουν αυτο.
Αυτο που ενοχλει ειναι το υφακι κ το οτι θεωρεις δεδομενο οτι εχεις δικαιωμα να το κανεις αυτο. Το οποιο εγραψες κ εδειξες με τις αποψεις σου, μερικα ποστ πιο πριν. Καταλαβες τωρα τι σου λενε τοσοι εδω μεσα?
Επισης, δειξε μου ρητη διαταξη του νομου που λεει οτι απαγορευεται να μετακινησω το μηχανακι σου. Το ξερω οτι θεωρειται δεδομενο, αλλα δειξε μου τι παρανομια εκανε αυτος που στο κουνησε (χωρις φυσικα να το ριξει κατω κλπ κλπ) κ τι μπορει να του προσαψει η αστυνομια. Μην ξεχνας οτι κανενας νομος κ παραβαση δεν 'εννοειται' αλλα πρεπει να οριζεται ρητως.
ΥΓ2 εγω θα απαντουσα στον μπατσο 'βαζει τα μηχανακια ετσι ωστε να κραταει θεση για την παρτη του κ για αυτο τα μετακινησα' κ θα το εκανα ολοκληρο θεμα. Αντιστοιχα οχι παρανομο αλλα κατακριτεο.
Κ μετα θα εκανα κ μια ψευδη καταγγελια στην ΥΕΕ οτι κανεις σημεια κ τερατα με αποδειξεις κλπ, κ αντε να αποδειξεις εσυ μετα οτι δεν εισαι ελεφαντας...
Για αυτο σου λεω, δεν σε παιρνει να το παιζεις μαγκας οταν εχεις ενα μαγαζι να χασεις. Το ΜΟΝΟ σιγουρο ειναι οτι θα βγεις πολυ πιο χαμενος απο εμενα κ τον καθε εμενα. Αστο...
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
@kyr1ον αν με βρεις απο την πινακιδα μου, καλως να ερθεις...Για ερασιτεχνες μας περασες?
2ον Πρωτος εγω σου ειχα γραψει, 2-3 σελιδες πριν, οτι σε μαγαζι με θεα δεν θα παρκαρα μπροστα κ καταλαβαινω γιατι δεν θελεις να το κανουν αυτο.
Αυτο που ενοχλει ειναι το υφακι κ το οτι θεωρεις δεδομενο οτι εχεις δικαιωμα να το κανεις αυτο. Το οποιο εγραψες κ εδειξες με τις αποψεις σου, μερικα ποστ πιο πριν. Καταλαβες τωρα τι σου λενε τοσοι εδω μεσα?
Επισης, δειξε μου ρητη διαταξη του νομου που λεει οτι απαγορευεται να μετακινησω το μηχανακι σου. Το ξερω οτι θεωρειται δεδομενο, αλλα δειξε μου τι παρανομια εκανε αυτος που στο κουνησε (χωρις φυσικα να το ριξει κατω κλπ κλπ) κ τι μπορει να του προσαψει η αστυνομια. Μην ξεχνας οτι κανενας νομος κ παραβαση δεν 'εννοειται' αλλα πρεπει να οριζεται ρητως.
ΥΓ2 εγω θα απαντουσα στον μπατσο 'βαζει τα μηχανακια ετσι ωστε να κραταει θεση για την παρτη του κ για αυτο τα μετακινησα' κ θα το εκανα ολοκληρο θεμα. Αντιστοιχα οχι παρανομο αλλα κατακριτεο.
Κ μετα θα εκανα κ μια ψευδη καταγγελια στην ΥΕΕ οτι κανεις σημεια κ τερατα με αποδειξεις κλπ, κ αντε να αποδειξεις εσυ μετα οτι δεν εισαι ελεφαντας...
Για αυτο σου λεω, δεν σε παιρνει να το παιζεις μαγκας οταν εχεις ενα μαγαζι να χασεις. Το ΜΟΝΟ σιγουρο ειναι οτι θα βγεις πολυ πιο χαμενος απο εμενα κ τον καθε εμενα. Αστο...
- Με την εφορία κάνε ότι γουστάρεις. Κόβω απόδειξη ακόμα και για τα κερασμένα....
Και για να κλείνουμε το θέμα. Συμφωνώ απόλυτα με τον Κωνσταντίνο. Ο οποίος και έχει έρθει και καταλαβαίνει για τι χώρο μιλάμε, και το τί σημαίνει παρκάρω 2 λεπτά παραδίπλα.
α)Θεωρώ ότι σε ένα τουριστικό μέρος, δεν θα έπρεπε να παρκάρει κάποιος μπροστά σε κατάστημα εστίασης, όταν μπορεί να παρκάρει κάπου κοντά χωρίς να ενοχλεί στη θέα των υπολοίπων πελατών, Το θεωρώ δίκαιο γιατί έτσι ζημειώνεται άμεσα ο ιδιοκτήτης και έμεσα οι υπάλληλοι-τα δημοτικά έσοδα-τα κρατικά έσοδα. Ενώ ο 'παρκάρων' δεν θίγεται πουθενά. Το θεωρώ λοιπόν δίκαιο, αλλά δυστηχώς δεν είναι νόμιμο.
β)Θεωρώ άδικο να καταλαμβάνω θέσεις στάθμευσης χωρίς το λόγο της ύπαρξής τους, αλλά δεν είναι παράνομο.
γ)Πρόβλημα υπάρχει όταν ο οποιοσδήποτε θεωρεί σωστό να ακολουθήσει το νόμο επιλεκτικά για ένα από τα α,β. Να εφαρμόσει δηλαδή στην μια περίπτωση το σωστό και στην άλλη το νόμιμο.υ.γ. την υπογραφή σου στη θύμισα, όχι γιατί θα έκανα το ίδιο, αλλά για να καταλάβεις ότι πρέπει να χαλλλλαρώσεις...
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
1ον αν με βρεις απο την πινακιδα μου, καλως να ερθεις...Για ερασιτεχνες μας περασες?
Ωπ, σωστός ο φίλος!
Παρακαλώ να αλλάξει το όνομα του topic από Καβαντζοparking σε Καβαντζόπουστας!
Καβάντζο-parking