-
ευφτυχώς ναι
-
Χριστουγεννα στην Ν. Υορκη θα προτεινα για να εισαι παρεα με αλλους Ελληνες τουριστες, να αγορασεις διαφορα πραγματα στις εκπτωσεις, Ελληνικα εστιατορια κλπ.
Δε μας φτάνει που τρώμε άλλους Έλληνες στη μάπα όλο το χρόνο, να τους τρώμε και στις διακοπές δηλαδή
Thanks, but no thanks. -
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
ευφτυχώς ναιΤο ήκσερα
Άντε καλό βράδυ
Α, στην ΕΤ1 έχει τον άνθρωπο με το γαρύφαλλο -
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
οι προορισμοί που λέει ο μγιάκωβος είναι ασύγκριτα πιο θελκτικοίποιους προορισμούς λέω εγώ;
Δεν υπάρχουν άσχημοι προορισμοί
Επίλεξε τι θες να δεις εσύ και πήγαινε Παντού ωραία είναι, παντού θα δεις κάτι που δεν βλέπεις κάθε μέρα. Δεν χρειάζεται ψείρισιμα, λίγο καλύτερα τότε ή άλλοτε, αν θα είναι καλύτερα εκεί ή αλλού... -
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Αχ, μια Καμπόντια-Βιετνάμ πολύ θα μου άρεσε για Δεκέμβριο αλλά ένεκα μεγαλόπνοων σχεδίων για αργότερα, επέλεξα κάτι πιο κοντινό και λέω για Ιορδανία-Λίβανο
come to mooie Eindhoven, van harte uitgenodigd
-
Αχ, μια Καμπόντια-Βιετνάμ πολύ θα μου άρεσε για Δεκέμβριο
Αν πας να στήσεις αντάρτικο εκεί σε πληροφορώ ότι ρουφάνε κόκα κόλα εδώ και κάτι δεκαετίες...
-
όχι ρε πστ το έχασα κι αυτό;
μα καλά, τπτ δεν προλαβαίνει κανείς σ' αυτή τη ζωήΣτα σοβαρά, έχουν και τα δύο εκπληκτικά μέρη...
-
μαθε ομως οτι εχει και πολλα κουσουρια εκει..
παραδειγματος χαρη δεν μπορεις να στειλεις ερωτικο sms (το πως το καταλαβαινουν ειναι αλλο θεμα..)
100 ευρω προστιμο
μπορεις να κανεις public οτι θες αλλα μονο μετα τις 11 το βραδυκαι φυσικα το πιο γελειο
αμα κανεις σεξ με ανηλικη ειναι οκ αρκει να μην ακουγεται -
αφού δεν πήγαμε πουθενά πέρσυ, το συζητάμε για φέτος.
παίζει πολύ η Βουδαπέστη, καθώς και όμορφα είναι (όπως βλέπω από φωτογραφίες) και φθηνά.
Καλύτερα με γκρουπ ή χύμα? καμιά πρόταση ? -
Παίζει να κάνεις και τα δύο, και εξηγούμαι.
Κλείνεις με ένα γκρουπ έτσι ώστε να καθαρίσεις φθηνά και με δυό τηλέφωνα, και να μην χάνεις χρόνο όπως πολλοί ιδιώτες ταξιδευτές σε διεκπεραιωτικές βλακείες όπως : έρευνες μέσω ίντερνετ ή οδηγών, ιμέιλ σε ξενοδοχεία και να περιμένεις και απάντηση, μετακινήσεις από και προς το αεροδρόμιο, ληστρικούς ταξιτζήδες, ψάξιμο χωμένων ξενοδοχείων, συννενοήσεις χαμένες στη μετάφραση σε αλαμπουρνέζικη γλώσσα για τετριμένα πράγματα που μέσα στο γκρουπ τα έχεις έτοιμα (που είναι η στάση του μετρό, πόσο κάνει η είσοδος, πότε κλείνει ο χώρος, πόσα χρήματα θέλεις για να με πας στο μνημείο τάδε, κ.α. ανοησίες).
Μετά αυτονομείσαι, άλλοτε λιγότερο άλλοτε περισσότερο ενώ βρίσκεσαι μέσα στο γκρουπ, και διαφοροποιείς το πρόγραμμά σου κατά το δοκούν, έτσι ώστε όταν το γκρουπ κάνει κοιλιά, ή πάει κάπου που δεν θέλεις, ή θες να πας κάπου αλλού για ακόμη καλύτερα, να το κάνεις ελεύθερα. Για το δεύτερο θα χρειαστείς προετοιμασία από το σπίτι, μέσω γνωστών,ιντερνέτ,κ.α., αλλά είναι εύκολο να γίνει και είναι ενδιαφέρουσα/διασκεδαστική.Ήτοι, get the best of both worlds, my favourite.
-
ε όχι και γκρουπ για μέσα στην ευρώπη....
Βλακείες το να ψάξεις τι είναι το μέρος που θα πας και τι θες να δεις/κάνεις εκεί;
Χαμένος χρόνος η συνεννόηση στη χώρα που θα πας;
Τι να πω... φαντάζομαι είναι τι 'ψάχνει' κανείς να 'βρει' στην έννοια του ταξιδιού...
-
Τουναντίον, είναι το θεμελιώδες μιας περιηγητικής εκδρομής, σύμφωνα με τα δικά μου στάνταρντ. Για τις διεκπεραιώσεις ένα σκασμό πραγμάτων τα οποία έχεις έτοιμα στο γκρουπ αναφέρομαι.
Ένα παράδειγμα του μεικτού τρόπου θα αναφέρω.
Πριν από μερικά χριστούγεννα πήγα για 10 ημέρες στην Αίγυπτο, έχω κόψει τις γιορτές σε ευρώπη αυτή την περίοδο λόγω αργιών και κακού καιρού.
Έκλεισα με ένα γκρουπ το οποίο ήταν δύναμη, και έμεινα μαζί του σε όλο του σκέλος του Καίρου (6 ημέρες). Δύο βράδυα και ένα πρωινό που είχα ελεύθερα, αντί να πάω για καφέ ή για στημένα ψώνια μαζί με την πλειοψηφία των υπολοίπων ή στο ρεβεγιόν με κονσερβαρισμένο φαί, πήγα για δεύτερη φορά στο μουσείο το οποίο σκάβει, πήγα με ένα άλλο ζεύγος που είχαμε γνωρίσει σε ένα άλλο ρεβεγιόν που και καλύτερο ήταν από το προτεινόμενο και φθηνότερο (μισά λεφτά ), και πήγα και στο παζάρι το βράδυ γιατί ήταν ραμαζάνι και τότε είχε ντόπιο κόσμο και τζέρτζελο, το πρωί ήταν μόνο τουρίστες.Όταν οι υπόλοιποι πήγαν κρουαζιέρα Νείλου, εγώ επειδή μου είχαν πει ότι είναι βαρετά, έμεινα στα Ασσουάν τρεις ημέρες και τους περίμενα. Εκεί πήγαινα συνέχεια στο παζάρι που ήταν πολύ πιο ωραίο και γνήσιο από το εντελώς τουριστικό του Καίρου (και είχε και πιο πολλά πράγματα), έβγαινα έξω από την πόλη σε άλλα μέρη πολύ ενδιαφέροντα, και μισθώσαμε και ένα αεροπλάνο (8 άτομα συνολικά) και πήγαμε στο ναό του Αμπού Σίμπελ στα σύνορα με το Σουδάν (άπαιχτο θέαμα η σαχάρα και ο Νέιλος από ψηλά).
Οι άλλοι του γκρουπ είχαν βαρεθεί τη ζωή τους τρεις μέρες στο βρωμερό ποταμόπλοιο, και έπιναν μπύρες από το μπαρ με 1.000 δρχ. τη μία τότε. Το τι έσουραν στον διοργανωτή για την κρουαζιέρα δεν λέγεται.Όταν μας είδαν να τους περιμένουμε στο αεροδρόμιο για να φύγουμε όλοι μαζί, τρελλάθηκαν με αυτά που άκουσαν ότι κάναμε.
Και όλα αυτά ενώ είχαμε κλείσει μαζί για ευκολία, αλλά γλυτώνοντας τα λεφτά της κρουαζιέρας και πληρώνοντας και κάτι παραπάνω για τα υπόλοιπα, η εκδρομή απογειώθηκε. -
Εμένα τα 'διεκπεραιωτικά' μ' αρέσουν Από τις καλύτερες ιστορίες που έχω να θυμάμαι ήταν οι συζητήσεις με τους 'ντόπιους' οι 'χαοτικές' συνεννοήσεις, τα λάθη, το να βρεθείς σε άσχετους προορισμούς, να βρεθείς λάθος προετοιμασμένος για την τοποθεσία που πας κ.ο.κ.
Επίσης μου αρέσει πάρα πολύ το κομμάτι του να ψάχνω τον προορισμό μου πριν πάω εκεί. Άλλωστε γι' αυτό τον έχω επιλέξει.
Τώρα, εκεί που 'λέει' το γκρουπ, είναι για συγκεκριμένους και μακρινούς προορισμούς όπου η διαφορά του κόστους εισιτηρίων-διαμονής-ειδικής δραστηριότητας είναι ΤΕΡΑΣΤΙΑ. Και εννοείται ότι δεν είναι ανάγκη όλο το γρουπ να είναι πάντα μαζί.
Τέσπα, το καλύτερο είναι να έχεις φτιάξει 'ταξιδιωτικό παρεάκι' οπότε η επιλογή του γκρουπ ή όχι να είναι απλώς στα 'χαρτιά'. Αυτά για μακρινούς προορισμούς. Για ευρώπη, που πας και σαν ζευγάρι, δεν βρίσκω και φοβαρό νόημα, ούτε έχουν τόσο μεγάλες αποκλίσεις οι τιμές.
-
Το μεγαλύτερο γκρουπ που μπορώ να φτιάξω είναι 5 άτομα, οπότε αυτά τα έχω λύσει
Εκτός αν πάρω πολυμορφικό
-
Αυτά τα ωραία θα μπορούσες να τα κάνεις και χωρίς γκρουπ εξαρχής. Μόνο 2 γνώμες θες από πρώτο χέρι για το ξενοδοχείο, μπας και πέσεις σε κανένα χαμαιτυπείο με ωραία ιστοσελίδα. Ήηηηη να ζητήσεις από πρακτορείο να σου κλείσει μόνο ξενοδοχείο και εισιτήρια με ειδική τιμή, έχοντας μια σχετική εξασφάλιση για το επίπεδο των υπηρεσιών από το να πας στα -σχεδόν- τυφλά.
Για μετακινήσεις, αξιοθέατα κλπ βρίσκεις πλέον ό,τι πληροφορία θες. Και με έναν ταξιδιωτικό οδηγό των 30 ευρώ είσαι κομπλέ.
Συμφωνώ με mjacob, θεωρώ απόλαυση το ψάξιμο πριν το ταξίδι (αλλά και το 'άγνωστο' του προορισμού, αν δεν πρόκειται για τίποτα περιοχές με χαμηλό επίπεδο ασφάλειας). -
Η προετοιμασία της εκδρομής είναι η μισή εκδρομή. Με ξετρελλαίνει να διαβάζω άρθρα στον τύπο ή σε βιβλία για το μέρος που θα πάω και να στήνω σενάρια με το μυαλό μου για το ιδανικό πρόγραμμα. Η γυναίκα μου εδώ είναι παντελώς αμέτοχη, αλλά μου έχει 100% εμπιστοσύνη γιατί έχει πάει σε εκδρομές που έχουν αφήσει εποχή και έχει λαλήσει με τους συνδυασμούς που κάνω.
Αλλά επειδή είμαι και κάποιας ηλικίας πλέον και έχω και καλομάθει, θέλω πλέον και μερικά πράγματα έτοιμα στο χέρι. Π.χ. δεν θέλω να στέκομαι σε ουρές, θέλω άμεση μετακίνηση από αεροδρόμιο κατευθείαν στο ξενοδοχείο και τούμπαλιν, κάποιες βασικές ξεναγήσεις (όπου έχοντας προετοιμαστεί κάνω και κάποιες εύστοχες ερωτήσεις στον ξεναγό ), έτοιμες διεκπεραιώσεις με βίζες κ.α. Αυτά στα προσφέρει απλόχερα το γκρουπ, όπως επίσης και μια καλή τιμή εκκίνησης ιδιαίτερα για ασυνήθιστους προορισμούς.
Εγώ σχεδιάζω τα υπόλοιπα, τα πιο στοχευμένα, προσπαθώντας να διαφοροποιούμαι από το σωρό την κατάλληλη στιγμή.
Ασφαλώς υπάρχουν και μέρη που επειδή τα έχω, πηγαίνω εντελώς μόνος μου. -
κοσμογυρισμενοι μου φιλοι, γεια σας.
ειναι 3-4 μερες ανεμεσα σε χριστουγεννα και πρωτοχρωνια που ζητανε ταξιδακι.που ; - Ευρωπαικος προορισμος
ποτε ; - 26/27 - 29 de diciembre
προτιμησεις ; - χριστουγεννιατικη ατμοσφαιρα στους δρομους και στον κοσμο και καποια ενδιαφεροντα spots για επισκεψη (οχι μουσεια με εισοδους κλπ), Πρωτευουσα ή μεγαλη πολη (δηλαδη σουσουρο/κοσμος κλπ με την ρομαντικη την εννοια)
γιατι ; - http://www.youtube.com/watch?v=Ij2Xbu-XhCIgracias por adelantado
-
London baby
Και τα μουσεία δωρέαν αν και τσέκαρε αν είναι ανοιχτά
Χριστουγεννιάτικη Εκδρομή στην Ευρώπη-Προτάσεις