-
Δηλαδή τον Alonso τον είδες να βολεύεται που στις κλειστές στροφές έψαχνε να βρει που είναι το τιμόνι ?
Στην F1 (και κάποια ακόμα αγωνιστικά συνήθως μονοθέσια με
-
Ξαναειδα το βιντεο και δεν μου φανηκε να ψαχνει τιποτα. Τοποθετησε τα χερια του αναλογα σε δυο πολυ κλειστες στροφες. Σε ολη την αλλη πιστα η πολυ γρηγορη κρεμαγιερα τον αφηνε να οδηγει με σταθερη λαβη.
Sent from my Neo V using Tapatalk.
-
Ωραία, έχω άλλη άποψη για το αν έψαχνε ή όχι.
Απλή ερώτηση: για ποιό λόγο έχει τέτοιο σχήμα το τιμόνι της LaFerrari τη στιγμή που, ως αυτοκίνητο δρόμου, έχει >1 στροφές από άκρη σ' άκρη (πόσες έχει αλήθεια ?) και θα χρειαστεί πολλές φορές να αλλάξεις λαβή ? Τι κακό έχει το στρογγυλό τιμόνι και το αλλάξανε ?
-
Λιγότερες από 2 στροφές έχει αλλά δεν έχει μεγάλη σημασία αυτό το νούμερο από μόνο του όπως ξέρεις. Και η 147 είχε 1,7 στροφές αλλά ήταν σαν μια κανονική κρεμαγιέρα 2,5 στροφών που απλά δεν 'έκοβε' τόσο. Το ίδιο συμβαίνει και με το Focus ST που έχει 1,8 στροφές και έχει ίδια απόκριση με οποιοδήποτε άλλο GTi, με την διαφορά ότι δεν έχει τόσο lock! Οι Ferrari αντίθετα έχουν υπερβολικά γρήγορες κρεμαγιέρες, στα όρια του τρομακτικού όπως λένε πολλοί, καθώς στρίβεις με τους καρπούς και μέχρι να το συνηθίσεις παραπάνω από όσο πρέπει.
Τώρα για το σχήμα που λες... μια ζωή αυτοκίνητα με στρογγυλό τιμόνι είχα είχα αλλά όσες φορές οδήγησα 'φαλτσοκομμένο' δεν με ενόχλησε καθόλου.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Και η 147 είχε 1,7 στροφές αλλά ήταν σαν μια κανονική κρεμαγιέρα 2,5 στροφών που απλά δεν 'έκοβε' τόσο.Η 147 έχει 2.2 στροφές lock to lock και 11.9m διάμετρο στροφής. Η 147 GTA έχει 1.75 στροφές lock to lock και 12.1m διάμετρο στροφής. Η κρεμαγιέρα της GTA δεν ήταν ίδια με της απλής 147, δεν ήταν κλειδωμένη στις 1.75 στροφές. Ήταν διαφορετική, ήταν 'αγωνιστική' για απόλυτη οδήγηση με γραμμές.
-
Η 147 δεν έκοβε καθόλου πάντως. Γρηγορότερη από μια 3 στροφών (σαν του Focus π.χ.) αλλά έβριζες στις μανούβρες.
-
Ούτε κι εγώ βλέπω τον Αλόνσο να ενοχλείται κάπου αλλά έχω την απορία γιατί δεν το κάναν στρόγγυλο. Να είχε ένα συν το συγκεκριμένο να το δεχτώ αλλά από τη στιγμή που δεν προσφέρει κάτι παραπάνω και μάλιστα χάνει και σε design δεν μπορώ να καταλάβω γιατί το κάναν έτσι.
-
Εμένα μου αρέσει!
Αλήθεια, ποια είναι πιο γρήγορη, LaFerrari, ή FXX?
-
Το πλεονέκτημα σε αυτό το design είναι ότι αφήνει περισσότερο χώρο για τα πόδια αλλά και δεν κόβει την ορατότητα από πάνω. Αυτά είναι αρκετά σημαντικά σε ένα τόσο χαμηλό αυτοκίνητο με στενό παρμπρίζ. Εμένα πάντως μ' αρέσει.
-
**Το πλεονέκτημα σε αυτό το design είναι ότι αφήνει περισσότερο χώρο για τα πόδια **αλλά και δεν κόβει την ορατότητα από πάνω. Αυτά είναι αρκετά σημαντικά σε ένα τόσο χαμηλό αυτοκίνητο με στενό παρμπρίζ. Εμένα πάντως μ' αρέσει.** Όταν στρίβεις το τιμόνι και το πάνω μέρος του τιμονιού είναι κάτω που πάνε τα πόδια ;**
πως βλέπεις τότε ειδικά τη στιγμή που στρίβεις και πρέπει να δεις που πατάς;;
-
Την περισσότερη ώρα ευθεία κοιτάει το τιμόνι όμως. Όταν στρίβει κατά 1/4 είναι σαν να έχεις ένα στρογγυλό πάνω και κάτω. Το συγκεκριμένο βέβαια ούτε τότε είναι απόλυτα στρογγυλό.
-
Δε βελτιώνεται η ορατότητα με κάτι τέτοιο, το αντίθετο μάλιστα. Όσο για τα πόδια αυτό ισχύει στην F1 που στην ουσία δε χρειάζεται μεγάλο κόψιμο τιμονιού και επιπλέον στο στρίψιμο μειώνεται η ορατότητα.
Η Ferrari τι επιχειρήματα παρέθεσε πάνω σε αυτό το σχέδιο? -
Στην F1 οταν στριβουν μια αριστερη πχ, το κεφαλι κοιταει αριστερα, το πανω μερος του τιμονιου ειναι στην δεξια πλευρα αρα δεν μειωνεται καθολου η ορατοτητα.
-
Φυσικά και βελτιώνεται η ορατότητα. Δες στο βίντεο το ύψος του τιμονιού όταν είναι στην ευθεία και πόσο πιο ψηλά είναι όταν είναι στριμμένο. Αν ήταν ολοστρόγγυλο θα ήταν πάντα στην πιο ψηλή θέση. Όσο για τα πόδια, το κάθισμα δεν ρυθμίζεται και πρέπει να εξασφαλιστεί αρκετός χώρος ακόμα και για σχετικά ψηλούς. Μιλάμε για ένα αυτοκίνητο με ύψος 10 εκατοστά μικρότερο από μια 458 που είναι ήδη σαύρα!!!
-
Όντως η ορατότητα είναι καλύτερη, ειδικά στο 10 και 20 (αν ήταν ρολόι) βλέπεις πιο καλά γιατί είναι κομμένο στο σημείο που κοιτάς. Τώρα αν χρειαστεί να το γυρίσεις παραπάνω από στροφή μάλλον είσαι σε λάθος πίστα. Για να το κάναν έτσι κάτι παραπάνω θα ξέρουν,
Τον Αλόνσο πάντως άπλα τον βλέπω. -
και πρέπει να εξασφαλιστεί αρκετός χώρος ακόμα και για σχετικά ψηλούςΓιατί ? Οι περισσότεροι οδηγοί F1 είναι 1.75 το πολύ. Ή έχεις F1 pedigree ή δεν έχεις!
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
και πρέπει να εξασφαλιστεί αρκετός χώρος ακόμα και για σχετικά ψηλούς
Γιατί ? Οι περισσότεροι οδηγοί F1 είναι 1.75 το πολύ. Ή έχεις F1 pedigree ή δεν έχεις!
Είχαμε κάποτε και έναν Wurz και έναν Webber που ήταν 1.80+. Μη σου πω και για τον Wilson που ήταν 1.86 και το παρακάνω...
-
-
Τι έγινε? Το 6:57 που φέρεται να έκανε το 918 τους έστειλλε πίσω στο νταμαρορίγκ για φροντιστήριο? Και με καμουφλάζ κιόλας?
http://www.autoblog.com/2013/09/25/ferrari-laferrari-spy-shots/
-
Παρατηρειστε στις φωτο ποσο ψηλωμενη ειναι σε σχεση με τα τεστ στο Φιορανο...
Sent from my Neo V using Tapatalk.
LaFerrari (πρώην F70/F150)