-
Η νόκια έχει το 39% στα smart phones και το ποσοστό αυτό αναμένεται να γίνει 37% μέχρι το 2012.
Επίσης έχει το 34% της παγκόσμιας πίτας κινητών τηλεφώνων και αυτό αναμένεται να πέσει στο 32% το 2012.
Το πρόβλημα της εταιρίας όμως δεν είναι μόνο τα διαρκώς συρικνουμενα μερίδια, αλλά τα διαρκώς συρικνούμενα περιθώρια κέρδους.
Και αυτό σε μια αγορά που διαρκώς μεγαλώνει. -
-
-
Ο χρήστης Lippi έγραψε:
Η νόκια έχει το 39% στα smart phones και το ποσοστό αυτό αναμένεται να γίνει 37% μέχρι το 2012.
Επίσης έχει το 34% της παγκόσμιας πίτας κινητών τηλεφώνων και αυτό αναμένεται να πέσει στο 32% το 2012.
Το πρόβλημα της εταιρίας όμως δεν είναι μόνο τα διαρκώς συρικνουμενα μερίδια, αλλά τα διαρκώς συρικνούμενα περιθώρια κέρδους.
Και αυτό σε μια αγορά που διαρκώς μεγαλώνει.σωπα την καιμενη φαντασου οτι στο q1 εχει ηδη +11%
εκτως και αμα νομιζεις πως εχασε μεσα σε 4 μηνες 24% -
Ο χρήστης cabala10 έγραψε:
Και αυτό σε μια αγορά που διαρκώς μεγαλώνει.σωπα την καιμενη φαντασου οτι στο q1 εχει ηδη +11%
εκτως και αμα νομιζεις πως εχασε μεσα σε 4 μηνες 24%Μην ξεχνάς τι μερίδια αγοράς είχε πριν λιγα χρόνια. Φαίνεται και στα περιθώρια κέρδους της που διαρκώς συρικνώνονται.
Το ότι έχει το 39% των εξυπνων τηλεφώνων οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στο ότι σχεδόν σε όλες τις συσκευές βάζει symbian οπότε και θεωρούνται smart.
Και μερικά νούμερα για να δεις τι σημαίνει μείωση στα περιθώρια κέρδους:Λειτουργικό περιθώριο: από 15-17% τα έτη 2005-2008 έχει πέσει στο 12% το 2009
Περιθώριο Καθαρού Κέρδους : από 14% το 2008 στο 7% το 2009Το 67% του τζίρου προέρχεται από τα κινητά το 33% από την NSN και την ΝAVTEQ, ενώ μόλις 3 χρόνια πριν τα ποσοστά ήταν 80% -20%.
Πέρα από τα νούμερα και τους αριθμούς η εταιρία έχει πρόβλημα υλοποίησης της στρατηγικής της γιατί το προιόν της μάλλον έχει αρχίζει να κουράζει τον καταναλωτή.
και επειδή είμαι μάλλον να τελειώσω λέγοντας ότι αν κοιτάξει κανείς και την κατανομή των πωλήσεων θα διαπιστώσει ότι οι πωλήσεις μετακομίζουν από τον ανεπτυγμένο κόσμο στο αναπτυσσόμενο κόσμο (σε ορισμένες περιπτώσεις έχει και εκεί πτώση).
Μεγάλο καράβι, μεγάλες φουρτούνες. -
Ο χρήστης Lippi έγραψε:
Πέρα από τα νούμερα και τους αριθμούς η εταιρία έχει πρόβλημα υλοποίησης της στρατηγικής της γιατί το προιόν της μάλλον έχει αρχίζει να κουράζει τον καταναλωτή.+CEO που αλλάζει σαν τα πουκάμισα...(πλέον με μη-Φινλανδό για πρώτη φορά, μεταγραφή από Microsoft ).
Η ίδια η Νόκια αναγνωρίζει ότι έχει πρόβλημα στη μετά-iPhone/Android/κλπ εποχή -μέρα παρά μέρα θα διαβάσεις και κάποιο καινούριο άρθρο επί του ζητήματος-, εμείς φυσικά μπορούμε να πιστεύουμε ότι δεν έχει
-
Lippi δεν εισαι offtopic , μαλλον το 45% πηγαινε στο symbian γενικα οχι μονο στη nokia.
επισης στα smartphones δεν μετρα το S40 οποτε δεν ισχυει αυτο που λες για τα 'smart'.anyway και το 37 αισιοδοξο το βλεπω , οπως ειπα ετσι οπως ειναι σημερα ή σε δυο χρονια ακομα και το 25% θα ειναι αθλος για εναν μονο.
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Η ίδια η Νόκια αναγνωρίζει ότι έχει πρόβλημα στη μετά-iPhone/Android/κλπ εποχή -μέρα παρά μέρα θα διαβάσεις και κάποιο καινούριο άρθρο επί του ζητήματος-, εμείς φυσικά μπορούμε να πιστεύουμε ότι δεν έχει
τα αμερικανακια εκαναν την κηδεια της νοκια ακομα κι οταν ανεβαιναν τα ποσοστα τους ή μιλανε μονο για την δικη τους αγορα. εχω διαβασει απιστευτες μπουρδες , ειναι και πως θα το δεις , πχ ο μεγαλυτερος διαολος ηταν οι resistive οθονες , κι ομως ειχαν-εχουν λογο υπαρξης. ή το interface , ναι οκ θα προτιμουσα να δουλευαν τα παντα στο android και ας μην ειχε ολες αυτες τις εφεδιες και απο την αλλη εχεις το ipho
δηλαδη δεν ειναι τυχαια αυτα τα νουμερα προφανως υπαρχει θεση στην αγορα για αυτα που προσφερει το πακετο nokia-symbian. ναι εχουν μεινει πισω σε αρκετα πραγματα αλλα αυτο θα ηταν μεγαλο προβλημα αν το android δεν ειχε τα προβληματα του.
-
Δεν μίλησα για αμερικανάκια, ούτε για το τι κάνει στην αμερική.
Εγώ στις κινήσεις που κάνει η ίδια η Νόκια, στις δηλώσεις που κάνει η ίδια κ.ο.κ. αναφέρθηκα.
Φυσικά και δεν μιλάμε για κηδεία, αλλά το ότι έχει πρόβλημα είναι κάτι που αναγνωρίζει η ίδια. Δεν καταλαβαίνω γιατί να μην θέλουμε να το δεχτούμε εμείς -
μιλησα εγω
anyway , γιατι να μην το δεχτουμε ? ενα σωρο σημαντικα προβληματα εχει δεν υπαρχει αμφιβολια
και οι αλλοι βεβαια εχουν τα δικα τους μικρά ή μεγαλα. -
@patro:
μάλλον ήμουν λίγο υπερβολικός με το χαρακτηρισμό smart σε όλα τα συμβιαν, όπως λες, αλλά από ότι είδα σχεδόν όλη η νέα σειρά έχει κάποιο symbian και μάλλον μπερδεύτικα.
Τα στοιχεία είναι μέχρι και το κλείσιμο του 6μήνου (2Q10) και είναι απο διεθνείς αναλύσεις για την εταιρία και τον ανταγωνισμό.
Οι προβλέψεις είναι βάσει κάποιων τάσεων, που φυσικά μπορεί να ανατραπούν προς το χειρότερό ή προς το καλύτερο.
Στις ΗΠΑ εχουν σημαντικά μερίδια και τα Blackberry και μεγάλο κύρος στην αντίληψη του καταναλωτή ειδικά σε smartphones. Αυτό μόνο το android φαίνεται να μπορεί να το καταρίψει (και αυτό γιατί το αιφον έχει αρκετούς περιορισμούς στην χρήση του).Πλάκα πλάκα βέβαια επειδή ένας κολλητός έχει το 9700 http://uk.blackberry.com/devices/blackberrybold9700/ μπορώ να πω ότι το κινητό είναι εξαιρετικό.
Βέβαια θέλεις BIS ή ΒΕS, αλλά και το data plan στο ιphone (πχ) δεν βγαίνει φθηνότερο. Στα συν: πολύ καλή απόκριση, δεν κολλάει, έχει σήμα καμπάνα, έχει κορυφαία δερμάτινη θήκη στη συσκευασία, αλλα υποφέρει σε οθόνη (65κ χρώματα) και είναι και με Qwerty που δεν αρέσει σε όλους και ο media player υπολείπεται πολύ του iphone 3G σε ποιότητα αναπαραγωγής. -
Ηρθε η ωρα να αλλαξω κινητο μεσω επιδοτησης και λεω να παω για πρωτη φορα σε touch screen
Ειμαι λοιπον μεταξυ Vivaz και Vivaz pro
Το δευτερο ειναι μια λιγο πιο βελτιωμενη εκδοχη του ιδιου κινητου που διαθετει πληκτρολογιο QWERTY και λιγοτερα mp καμερας (μαλλον για να χωρεσει το πληκτρολογιο)
Ιδεες?? -
καλυτερα να μην πας σε se δε ξερω τι σκατα τους λεει το κεφαλι τους, αλλα εβαλαν android 1.6 σε τοσο ακριβο κινητο
αν θες android κοιτα προς htc μερια ααααντε και galaxy s το πολυ..
εδιτ, αυτα εχουν symbian.. λαθος
-
To Vivaz λίγο που το είχα δοκιμάσει δε μου άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις.
Από που έχεις επιδότηση;
-
Qsis το μονο που ξερω απο το Android ειναι τωρα οπου να ναι βγαινει το 2,1 ενω αυτο εχει ακομα το 1,6 ουσιαστικα απο τοτε που εχει βγει. Αυτο ομως υφισταται στα Xperia. Επισης το μονο που γνωριζω απο Symbian (το εχει αυτο το λογισμικο ενας φιλος σε Νοκια N82) ειναι οτι δεν κλεινει κανενα προγραμμα και πρεπει να παταω 'εξοδος' καθε φορα με αποτελεσμα να μου καιει τσαμπα μπαταρια Δεν εχω καταλαβει, να πω την αληθεια τη λειτουργια (και το σκοπο) των λογισμικων σε κινητα.. Αυτο που θα αντικασταθει ειναι το Yari που ειχα
Angel αλλαξα δικτυο (παω σε Cosmote) και μου εχω επιδοτηση 98,4 €
-
Πριν αποφασίσεις δες και τα Nokia X6 και Samsung Wave.
-
Ο χρήστης Focusman91 έγραψε:
Qsis το μονο που ξερω απο το Android ειναι τωρα οπου να ναι βγαινει το 2,1 ενω αυτο εχει ακομα το 1,6 ουσιαστικα απο τοτε που εχει βγει. Αυτο ομως υφισταται στα Xperia. Επισης το μονο που γνωριζω απο Symbian (το εχει αυτο το λογισμικο ενας φιλος σε Νοκια N82) ειναι οτι δεν κλεινει κανενα προγραμμα και πρεπει να παταω 'εξοδος' καθε φορα με αποτελεσμα να μου καιει τσαμπα μπαταρια Δεν εχω καταλαβει, να πω την αληθεια τη λειτουργια (και το σκοπο) των λογισμικων σε κινητα.. Αυτο που θα αντικασταθει ειναι το Yari που ειχαAngel αλλαξα δικτυο (παω σε Cosmote) και μου εχω επιδοτηση 98,4 €
ασε φιλε ειναι πικρη ιστορια το android τελικα.. αν δε τα σκασεις να παρει καλο τηλεφωνο την εκατσες
πλεον εχει βγει το 2.2 και μονο το nexus και το htc desire το εχουν..το galaxy s αυριο νομιζω οτι θα το παρει και τα πιο φθηνα μοντελα πχ galaxy 3 που ειχα βαλει στο ματι (το οποιο εχει 2.1) , μαλλον δε θα παρουν ποτε, εκτος αν κατσει καποιος που ξερει απο αυτα να φτιαξει σχετικη εκδοση , αλλα αυτοι οι τυποι ασχολουνται μονο με τα high end , η samsung αδιαφορει και για τα μικρα της μοντελα και για τα παλια της (εδω τον παιζει στο μεγαλο της )οποτε η μονη λυση ειναι htc.. καλα η se ειναι απαραδεκτη οσο δεν παει ακου εκει 1.6
στον τομεα υποστηριξη προς τα πισω οπως και να το κανουμε η apple ειναι κορυφη.. η google εξαρταται απο τα @@ του καθε κατασκευαστη που ενδιαφερεται να προωθησει τα νεα του και ακριβα του μοντελα
-
Είναι να φρικάρεις με τα κινητα και τις εταιρίες μαζι με των συνδέσεων βέβαια.Προσωπικά δεν ασχολούμαι ιδιαίτερα αλλα ......
Πήρα επιδότηση 300 ευρω .Πήρα δυο κινητά και με παίρνει αλλη εταιρία μου κάνει καλύτερη προσφορά ,δέχομαι και μετά με παίρνει η εταιρία μου ,μου ζητά πίσω τα λεφτά και μου κάνει αντιπροσφορά εως τη λήξη του συμβολαίου για να μην φύγω απο αυτήν.
Εγώ δέχομαι και με ξαναματαπαίρνει η άλλη εταιρία ,μου ζητά το λόγο που δεν θέλω να αλλάξω ,της λέω ότι δεν διατίθεμαι να δώσω πίσω 300 ευρώ + ότι έχω ίδια ακριβώς προσφορά και της λέω ότι αν μου δώσουν ενα iphone ίσως κάτι γίνει.
Εκείνη το σκέφτεται με ξαναματαπαίρνει και μου λέει πως όταν λήξει το συμβολαιό μου να πάρω την διευθυντρια στο αυτό τηλ και να ζητήσω ότι με ενδιαφέρει απο προσφορές και μάλιστα .....θα τα βρούμε .
Το i phone το έχω σίγουρο .Ίσως κατι σε γυναικείο είδος δεν ξέρω.....
Πόλεμος! ........υγ.Εχω το SGH-I450V SAMSUNG δύο χρονια και δεν είχα ποτέ πρόβλημα.Ειδικά σε μπαταρία.
Τα άλλα τα έδωσα στους ....... -
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
Qsis το μονο που ξερω απο το Android ειναι τωρα οπου να ναι βγαινει το 2,1 ενω αυτο εχει ακομα το 1,6 ουσιαστικα απο τοτε που εχει βγει. Αυτο ομως υφισταται στα Xperia. Επισης το μονο που γνωριζω απο Symbian (το εχει αυτο το λογισμικο ενας φιλος σε Νοκια N82) ειναι οτι δεν κλεινει κανενα προγραμμα και πρεπει να παταω 'εξοδος' καθε φορα με αποτελεσμα να μου καιει τσαμπα μπαταρια Δεν εχω καταλαβει, να πω την αληθεια τη λειτουργια (και το σκοπο) των λογισμικων σε κινητα.. Αυτο που θα αντικασταθει ειναι το Yari που ειχα
Angel αλλαξα δικτυο (παω σε Cosmote) και μου εχω επιδοτηση 98,4 €
ασε φιλε ειναι πικρη ιστορια το android τελικα.. αν δε τα σκασεις να παρει καλο τηλεφωνο την εκατσες
πλεον εχει βγει το 2.2 και μονο το nexus και το htc desire το εχουν..το galaxy s αυριο νομιζω οτι θα το παρει και τα πιο φθηνα μοντελα πχ galaxy 3 που ειχα βαλει στο ματι (το οποιο εχει 2.1) , μαλλον δε θα παρουν ποτε, εκτος αν κατσει καποιος που ξερει απο αυτα να φτιαξει σχετικη εκδοση , αλλα αυτοι οι τυποι ασχολουνται μονο με τα high end , η samsung αδιαφορει και για τα μικρα της μοντελα και για τα παλια της (εδω τον παιζει στο μεγαλο της )οποτε η μονη λυση ειναι htc.. καλα η se ειναι απαραδεκτη οσο δεν παει ακου εκει 1.6
στον τομεα υποστηριξη προς τα πισω οπως και να το κανουμε η apple ειναι κορυφη.. η google εξαρταται απο τα @@ του καθε κατασκευαστη που ενδιαφερεται να προωθησει τα νεα του και ακριβα του μοντελα
Το Desire είναι ίσως το καλύτερο κινητό android που κυκλοφορεί αυτή τη στιγμή. Μόνο μείον οτι έχει μόνο 140MB για να αποθηκεύεις εφαρμογές αλλά διορθώνεται αυτό.
-
οχι ρε συ , δεν εχει μονο τοσο αλλα οσο και να εχει με μια καρτα μνημης διορθωνεται το θεμα
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
οχι ρε συ , δεν εχει μονο τοσο αλλα οσο και να εχει με μια καρτα μνημης διορθωνεται το θεμαΤο Desire έχει 500ΜΒ εσωτερική μνήμη αλλά το μεγαλύτερο μέρος το πιάνει το λειτουργικό, οπότε μένουν μόνο 140MB για τις εφαρμογές.
Με αναβάθμιση σε 2.2 σου δίνει δυνατότητα αποθήκευσης της εφαρμογής στην SD αλλά δέν το υποστηρίζουν αυτό όλες οι εφαρμογές και όσες το υποστηρίζουν μεταφέρουν μόνο τμήμα της εφαρμογής στην SD. Οπότε πάλι αργά ή γρήγορα η εσωτερική μνήμη θα γεμίσει.
Η λύση σε αυτό είναι να φορμάρεις την SD με διπλό partition ext2/FAT32 και να περάσεις στο κινητό κάποιο modded ROM που να μπορεί να εκμεταλλευτεί το ext2 και να αποθηκεύει εκεί τις εφαρμογές.
Θα γράψω αναλυτικό οδηγό στο θέμα περι Android για οποιον ενδιαφέρεται γιατί εγώ παιδεύτηκα αρκετά μέχρι να βρώ πώς γίνεται.
Περί κινητών τηλεφώνων [#5]