-
Εχετε αναλογιστει ποση ωρα κανετε για να φθασετε στο προορισμο σας και τα αντιστοιχα εξοδα? Παρατηρησα πως για να παω στη σχολη με το αμαξι το πρωι απο το Γαλατσι για Καλλιθεα ηθελα στα 40 λεπτα αναλογα την κινηση. Η αντιστοιχη διαδρομη με το λεωφορειο και τον ηλεκτρικο ειναι στα 30 το πολυ 35 λεπτα. Το μεσημερι για την επιστροφη απο Καλλιθεα για Γαλατσι με το αμαξι ηθελα 1:10' ενω με τα ΜΜΜ 30-35. Συμπερασμα ειναι οτι με το αμαξι ειχα σχετικα πιο αυξημενα εξοδα λογω βενζινης ενω με τα ΜΜΜ με 35€* το μηνα σε καρτα απεριοριστων ειμαι πιο ανετος σε χρονο και σε χρημα.
*18€ για φοιτητες / μαθητες
Ζηταω συγγνωμη αν υπηρχε ενα παρομιο θεμα. -
Εχετε αναλογιστει ποση ωρα κανετε για να φθασετε στο προορισμο σας και τα αντιστοιχα εξοδα? Παρατηρησα πως για να παω στη σχολη με το αμαξι το πρωι απο το Γαλατσι για Καλλιθεα ηθελα στα 40 λεπτα αναλογα την κινηση. Η αντιστοιχη διαδρομη με το λεωφορειο και τον ηλεκτρικο ειναι στα 30 το πολυ 35 λεπτα. Το μεσημερι για την επιστροφη απο Καλλιθεα για Γαλατσι με το αμαξι ηθελα 1:10' ενω με τα ΜΜΜ 30-35. Συμπερασμα ειναι οτι με το αμαξι ειχα σχετικα πιο αυξημενα εξοδα λογω βενζινης ενω με τα ΜΜΜ με 35€* το μηνα σε καρτα απεριοριστων ειμαι πιο ανετος σε χρονο και σε χρημα.
Ωραιο θεματακι..Εγω ειμαι φοιτητης στη πατρα..Το φοιτητικο του υπεραστικου κτελ αφου τα πανεπιστημια ειναι στο ριο εχει 1e πηγαινε ελα δηλαδη θες 2e..Αν συνυπολογισεις οτι πραγματικα σε φορτωνουν σα το ζωο...σε λεωφορεια του '80 αυτα με τα ξυλινα καθισματα ,βαλεις μαζι οτι καθε μερα εχει εναν αγενεστατο πραγματικα ελεγκτη και οτι το λεωφορειο ειναι καθημερινα υπερβαρο ενω σε ενα φρεναρισμα δυνατο δε θελω να φανταζομαι τι θα γινει μαλλον με το αυτοκινητο εισαι πρωτα απ ολα περισσοτερο ασφαλης..Απ εκει και επειτα δε βγαινει πολυ παραπανω το μηνα και μονο αν συνυπολογισεις και το κοστος συντηρησης θα ειναι παραπανω..
Τα λεωφορεια στη πατρα ειναι οτι χειροτερο απο ΜΜΜ εχω συναντησει ακομα και με τα ωραρια-συχνοτητα εχουν προβληματα ενω απο συντηρηση ειναι κινουμενοι ταφοι..Εχει τυχει να μεινουμε εν κινησει και γενικα τα ακους να βογκανε..
Με το αυτοικινητο κερδιζεις χοντρα χοντρα μιση ωρα υπνο επισης το οποιο το θεωρω σημαντικοτατο ενω εχεις χρονο να πιεις και ενα καφε το πρωι.. -
Τα λεωφορεια που εχετε στη Πατρα ειναι μεταχειρισμενα απο τον ΟΑΣΘ, Θεσ/νικη. Κατι VOLVO αρθρωτα και 11μετρα και πολλα μεταχειρισμενα εισαγωγης Mercedes-Neoplan και MAN. Οντως η Πατρα ΥΣΤΕΡΕΙ παρα πολυ απο μια σοβαρη συγκοινωνια.
Και για μπουμε στο θεμα για να παω Κηφισια σε εναν φιλο στη πλ.Πλατανου για οσους γνωριζουν τη περιοχη με το αμαξι εκανα γυρω στη 1 ωρα λογω κινησης σε βεικου-Κυμης-Κηφισιας, παλι με τα ΜΜΜ γυρω στα 30 λεπτα. γενικα μεσο ορο μετακινησης με τα ΜΜΜ εχω βγαλει τα 15-20 λεπτα. Και ξυπναω το πρωι μιση ωρα αργοτερα που κερδιζω και εκει και φτανω ακριβως στην ωρα μου. -
Ο χρήστης Thomas_C200K έγραψε:
Ζηταω συγγνωμη αν υπηρχε ενα παρομιο θεμα.Για εσένα...
Εγώ με τα αυτοκίνητο θέλω 10 λεπτάκια για την διαδρομή που κάνω (Αγ. Παρασκευή - Πολυτεχνειούπολη) και με τα ΜΜΕ θέλω 1 ώρα (2 μετεπιβιβάσεις)
-
Νομιζω πως ειναι κοντινη η αποσταση Πολυτεχνειοπολη Αγ.Παρασκευη, δεν τα γνωριζω καλα εκει πανω. Μεσα δεν εχει παρκινγκ?
-
Ο χρήστης Thomas_C200K έγραψε:
Νομιζω πως ειναι κοντινη η αποσταση Πολυτεχνειοπολη Αγ.Παρασκευη, δεν τα γνωριζω καλα εκει πανω. Μεσα δεν εχει παρκινγκ?Έχει πάρκινγκ.
Ναι είναι κοντινή η αποστάση. Απλά θέλω να πώ ότι υπάρχουν διάφορες διαδρομές που η χρήση ΜΜΕ είναι απαγορευτική, τουλάχιστον με το υπάρχον δίκτυο...
-
Η Πανεπιστημιούπολη και Πολυτεχνιούπολη χωρίς τις στάσεις Μετρό είναι καταδικασμένες.
Κόστος.
Για μένα η κίνηση στην Αθήνα στοιχίζει περί τα 20 λεπτά το χιλιόμετρο. (μέση τιμή όλα μέσα). Σίγουρα τα ΜΜΜ είναι φθηνότερα και τα προτιμώ όπου μπορώ.
Χρόνος
Υπάρχουν περιπτώσεις όπου τα ΜΜΜ αποτελούν και γρήγορη λύση. Πέρυσι από την Ακαδημία με το Μετρό βρισκόμουν στο σταθμό Αιγάλεω σε 20 λεπτά κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες και μετά οτιδήποτε από 5 ως και 35 λεπτά περιμένοντας για τα τελευταία 3 χιλιόμετρα το λεωφορείο.
Φέτος όμως που ο κοντινότερος σταθμός μετρό είναι με τα πόδια 20 λεπτά και θέλω άλλα 25 λεπτά ως τις στάσεις συν αυτό το 5 ως 35 προτιμώ την Α.Ο. όπου ο χρόνος ποικίλει από 25 ως και 40 λεπτά ανάλογα με τις συνθήκες κίνησης που θα βρω στον Κηφισσό.
Κατάσταση άφιξης.
Τα ΜΜΜ στην Αθήνα δεν είναι για κίνηση τους καλοκαιρινούς μήνες. Δεν μπορώ να φτάνω βρωμόντας για δουλειά.
-
Μένω σύνορα Γαλατσίου-Αθήνας. Για να πάω στην Πολυτεχνειούπολη με ΜΜΜ θέλω από 50 λεπτά μέχρι μιάμιση ώρα. Με αυτοκίνητο κάνω 25 με 35 λεπτά (εκτός αν έχει καμιά πορεία στο κέντρο ή κάτι αντίστοιχο). Οπότε για εμένα, δυστυχώς, το αυτοκίνητο είναι μονόδρομος.
-
Δεν υπάρχουν συνταγές. Άλλοι αντικειμενικά δεν μπορούν χωρίς ΙΧ, άλλοι τα καταφέρνουν μια χαρά με τα ΜΜΜ.
Πάντως μια μικρή περίοδο που με εξυπηρετούσαν τα ΜΜΜ, παρατήρησα ότι ήταν και πολύ πιο ξεκούραστο το πήγαινε έλα στη συγκεκριμένη διαδρομή και μόνο. Είναι θέμα συγκυριών.από christos.dimou » 16/11/09 14:07
Για μένα η κίνηση στην Αθήνα στοιχίζει περί τα 20 λεπτά το χιλιόμετρο. (μέση τιμή όλα μέσα). Σίγουρα τα ΜΜΜ είναι φθηνότερα και τα προτιμώ όπου μπορώ.Έχεις βάλλει μέσα και την απαξίωση ; γιατί μου φαίνεται χαμηλό το κοστολόγιο.
-
Προσωπικά το μόνο θετικό που βλέπω από τη χρήση των ΜΜΜ σε σχέση με το αυτοκίνητο είναι όταν φτάσω στον προορισμό μου ότι δεν ψάχνω να παρκάρω. Που είναι βέβαια ισχυρό κίνητρο χρήσης των ΜΜΜ γιατί ακόμα και αυτήν την περίοδο χρησιμοποιώ ΜΜΜ (και ηλεκτρικό παρόλο που τον έχουν κάνει, όπως τον έχουν κάνει )
-
Προς το παρόν η λύση λέγεται δίκυκλο. Είτε scooter είτε παπί είτε κανονική μηχανή. Ακόμα κι αν κινείσαι όπως τα αμάξια (δλδ χωρίς χώσιμο, απλά να περιμένεις στο κέντρο της λωρίδας) όπου ο κίνδυνος για τον αναβάτη μειώνεται πολύ, όταν φτάσεις δεν χρειάζεσαι πάνω από μερικά δευτερόλεπτα για να βρεις σημείο να παρκάρεις.
Κατά τα άλλα, οποιοδήποτε ΜΜΜ εκτός από μετρό είναι απελπιστικά αργό σε αναμονή & χρόνο να φτάσει. Αφήστε που ορισμένες φορές τα λεωφορεία/τρόλευ καθυστερούν απελπιστικά την κίνηση, όταν λόγω διπλοπαρκαρισμένου γιδιού δεν μπορούν να στρίψουν ή να περάσουν από κάπου που ένα ΙΧ δεν θα σκάλωνε. Αποτέλεσμα να δημιουργούν χάος πίσω τους που κάνει μισή ώρα να ξεκολλήσει, για μόλις 2 λεπτά πήξιμο του λεωφορείο στο σημείο εκείνο. -
Εξαρταται
απο τον τοπο διαμονης και τον τοπο προορισμου (ειτε μιλαμε για εργασια, ειτε για σπουδες ειτε για διασκεδαση). Εν ολιγοις εξαρταται απο τη διαδρομη και την ποιοτητα των ΜΜΕ που καλυπτουν τη διαδρομη.
Υπαρχουν σαφως περιπτωσεις που εξυπηρετουν καλυτερα τα ΜΜΕ, και αλλες που εξυπηρετει καλυτερα καποιο ΙΧ αυτοκινητο.Απαντησεις Ναι/Οχι ειναι υπεραπλουστευτικες.
Παντως κατα κανονα ενα μικρο, ευελικτο και αξιοπιστο δικυκλο συμφερει στις αστικες μετακινησεις, αφηνοντας φυσικα στην ακρη το θεμα της ασφαλειας. -
Έχεις βάλλει μέσα και την απαξίωση ; γιατί μου φαίνεται χαμηλό το κοστολόγιο.
Για να μπορείς να επιλέξεις πρέπει να έχεις αυτοκίνητο. Οπότε πολυ σωστά στη σύγκριση μπαίνει μόνο το κόστος κίνησης. Τα πάγια και η απαξίωση δεν αποφεύγονται αν πάρεις το λεωφορείο και αφήσεις το αμάξι στο πάρκινγκ. Αν τα βάλεις και αυτά μέσα πάντα η συγκοινωνία θα είναι φτηνότερη. Αν τα συνυπολογίσεις και επιλέξεις ψυχρά για την αγορά ή όχι αυτοκινήτου όχι μόνο δεν αγοράζεις αυτοκίνητο αλλά δεν το δέχεσαι ούτε για δώρο αν είναι το συντηρήσεις ο ίδιος
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
Εξαρταταιαπο τον τοπο διαμονης και τον τοπο προορισμου (ειτε μιλαμε για εργασια, ειτε για σπουδες ειτε για διασκεδαση). Εν ολιγοις εξαρταται απο τη διαδρομη και την ποιοτητα των ΜΜΕ που καλυπτουν τη διαδρομη.
Υπαρχουν σαφως περιπτωσεις που εξυπηρετουν καλυτερα τα ΜΜΕ, και αλλες που εξυπηρετει καλυτερα καποιο ΙΧ αυτοκινητο.Απαντησεις Ναι/Οχι ειναι υπεραπλουστευτικες.
Παντως κατα κανονα ενα μικρο, ευελικτο και αξιοπιστο δικυκλο συμφερει στις αστικες μετακινησεις, αφηνοντας φυσικα στην ακρη το θεμα της ασφαλειας.+1
-
Αυτοκίνητο= υψηλότερη δαπάνη, ενδεχομένως μποτιλιάρισμα, μη προκαθορισμένος χρόνος διαδρομής, αλλά και ευελιξία, μη αναμονή σε στάση, άριστη υγιεινή
Λεωφορεία, τρόλεϋ=χαμηλότερη δαπάνη, παιζόμενο μποτιλιάρισμα, ταχύτητα so and so, δυσκολία ελιγμών σε στενούς δρόμους, στίβαγμα σε ώρες αιχμής, μη προκαθορισμένος χρόνος διαδρομής, πορτοφολάδες, άπλυτοι, μικρόβια
METRO =χαμηλότερη δαπάνη ταχύτητα, πολιτισμός, γνωστός και προκαθορισμένος χρόνος διαδρομής, λιγότεροι πορτοφολάδες, ενίοτε άπλυτοι, μικρόβια, λίγες γραμμές
ΗΘΙΚΟ ΔΙΔΑΓΜΑ Αν δεν γίνουν πολλές γραμμές μετρό, το κυκλοφοριακό δεν σώζεται με τίποτε -
Μένω 4km από τη πανεπιστημιούπολη.
Ο χρόνος με το αμάξι είναι 15-25 λεπτά από τη πόρτα μου μέχρι την είσοδο του φυσικού.
Ο χρόνος με ΜΜΜ είναι 25 λεπτά 140 μέχρι ούλωφ πάλμε και άλλα 5 το εσωτερικό.
Αυτό προυποθέτει να τα πετύχω και τα 2 αμέσως.
Δυστυχώς το σύνηθες είναι με τα ΜΜΜ από τη πόρτα μου μέχρι την είσοδο του φυσικού, να κάνω συνολικά 50 λεπτά . Σημαντικό θεωρώ και το οτι στη στάση του 140 που με εξυπηρετεί, δεν έχει πουθενά να κάτσεις (παγκάκι κλπ) και αναγκαστικά είτε κάνω πέρα δώθε λες και περιμένω να γεννήσει η γυναίκα μου, είτε κάθομαι σα ζητιάνος στο πεζοδρόμιο .
Η αναμονή με σκοτώνει.
Με τα πόδια είναι περίπου 25 λεπτά μέχρι τη κάτω πύλη (ούλωφ πάλμε). -
Ο χρήστης FestoNero έγραψε:
Μένω 4km από τη πανεπιστημιούπολη.4 χιλιόμετρα;;;; εγώ θα πήγαινα με τα πόδια!!!!!!
-
Ο χρήστης costaslio έγραψε:
Μένω 4km από τη πανεπιστημιούπολη.
4 χιλιόμετρα;;;; εγώ θα πήγαινα με τα πόδια!!!!!!
Το θέμα είναι σε τι κατάσταση φτάνεις εκεί..
Δε γίνεται να πηγαίνω εκεί ιδρωμένος, είναι αρκετή ανηφόρα.
Μέσα Μαζικής Μεταφοράς Vs Ι.Χ.