-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Ο Κίκιζας όμως έχει κι άλλα δείγματα που λένε το αντίθετο..Στάλθηκε από το Nexus 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Λινκ;
-
Κι εγώ το περιμένω από τον Γρηγόρη...
Στάλθηκε από το Nexus 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Tα εχουμε ξαναπει, καποιοι βεβαια εχουν διαφορες εμμονες...
Παροτι υπαρχουν εξαιρεσεις, οπως πχ καποιες 14αρες σιδερενιες ζαντες του PSA Group για πολυ συγκεκριμενες κατασκευες του παρελθοντος (Rallye, VTS Κτλ) , γενικοτερα οσο ανεβαινουμε σε ιντσες , σε διαμετρο αλλα και πλατος ζαντας, ακομα και οι περισσοτερες εργοστασιακες ζαντες -εξτρα ή οχι σε σχεση με τις στανταρ σιδερενιες που ολο και λιγοτερο βλεπουμε σημερα τουλαχιστον στις μη βασικες εξοπλιστικες εκδοσεις- ειναι απο λιγο εως πολυ ελαφρυτερες, αναλογως την σχεδιαση, εαν ειναι χυτες ή σφυρηλατες, εαν προκειται για αλουμινιου σε καποια 'luxury' εκδοση, ή 'sport' αντιστοιχα, και παει λεγοντας...Για γνωστες afermarket κατασκευες, ουτε λογος βεβαια. Η διαφορα αυξανεταιΠριν παραθεσω καποια παραδειγματα, καλο θα ηταν να αναρωτηθουν καποιοι, γιατι ειδικα στις 'μεγαλες' ιντσες, απο 17αρες και πανω, ειναι σχεδον ελαχιστα τα μοντελα που φορουν σιδερενιες ζαντες...
Επισης, γιατι δεν τις προτιμουν σε καθε λογης αγωνες, αφου ειναι δεδομενη η συγκριτικα μεγαλυτερη αντοχη τους, (στραβωνουν αλλα δεν 'σπανε' δεν 'κοβονται' οπως οι αλουμινιου) αλλα για μερικους -λανθασμενα- θεωρειται οτι κατα κανονα ειναι και ελαφρυτερες?Παμε στα της Bmw:
5αρα Ε60, με ζαντες παντα σε ιδιες ακριβως διαστασεις:
http://bmwfans.info/parts-catalog/E60/E ... m_styl_12/
Σιδερενια 7χ16 , 22,6lb (ξεχασα να προσθεσω και το βαρος που εχει το τασι... )http://bmwfans.info/parts-catalog/E60/E ... spoke_134/
Aλουμινιου 7χ16, 17,6lb3αρα F30:
http://bmwfans.info/parts-catalog/F30/E ... tyl_12_16/
Σιδερενια 7χ16 , 19,4lb (μαζι με το τασι...)http://bmwfans.info/parts-catalog/F30/E ... ke_390_16/
Αλουμινιου 7χ16, 18,1lbΞαναλεω οτι δεν εχουμε -τουλαχιστον στις Bmw- καποια παραδειγματα με 17αρες και πανω...Εκει βρισκονται οι υπολογισιμες διαφορες, συγκρινοντας σιδερενιες Vs αλουμινιου σε ιδιες ακριβως διαστασεις, και ειδικα οταν προκειται για σπορ προτασεις, οπου συνδυαζονται πχ με μεγαλυτερα φρενα, εξου και τα τελευταια προσφερονται ΜΟΝΟ με συγκεκριμενες -και ελαφρυτερες απο τις υπολοιπες αλουμινιου της σειρας- ζαντες αλουμινιου 'm' απο 17αρες και πανω...
Nα ειχαμε κανενα παραδειγμα με τιποτε σιδερενιες 18αρες, να συγκριναμε το βαρος τους με αλουμινιου...
-
τελικα στη διαμορφωση λεει ότι τα αντικλεπτικά μπουλόνια είναι στανταρ μονο με ζάντες αλουμινιου. Αρα θα πρεπει να τα αγορασω και αυτά.
επίσης θελω να ρωτησω αξίζει να βάλω αντιηλιακα κρύσταλα; 440 ευρώ κάνει προ εκπτωσης. Στην περιγραφή της διαμορφωσης λεει ότι θα εχει θερμομονωτικά κρύσταλλα με φιμε πισω πλαινά τζάμια και πισω παμπριζ. Περιοριζουν λεει τη θερμανση του εσωτερικου. Μήπως θα πηγαίνει άσχημα που τα πισω παραθυμα και παμπριζ θα ειναι μαύρα ενω τα μπροστα κανονικου χρώματος; Υπενθυμιζω ειναι ασπρο το αυτοκινητο
http://www.car.gr/classifieds/cars/photos/4982208/
να εδω παραπανω ειναι τα αντιηλιακα κρυσταλλα σε ασημι f30
Επισης η γκρι λουρίδα στο πανω μερος του μπροστα παμπρίζ αξίζει τα 100 ευρω ως εξτρα; Μάλλον όχι μου φαινεται. -
Περί ζάντας.
Πρόκειται για κράμα αλουμινίου, εξ'ου και το alloy wheels. Alloy of aluminium παραδείγματος χάρη. -
Κικιζα ταξιδεψαμε και ταυτόχρονα αναρωτηθήκαμε με τα γραπτά σου
Καιρός εχεις να γράψεις τοσο ωραία σεντόνια
-
Γρηγόρη παιδί μου...για να μη μπερδεύεις το πλήθος με λίβρες, μπορείς από επάνω δεξιά να πατήσεις το κουμπάκι lb και να στις αλλάξει σε κιλά.
Ο χρήστης antonn έγραψε:
τελικα στη διαμορφωση λεει ότι τα αντικλεπτικά μπουλόνια είναι στανταρ μονο με ζάντες αλουμινιου. Αρα θα πρεπει να τα αγορασω και αυτά.
επίσης θελω να ρωτησω αξίζει να βάλω αντιηλιακα κρύσταλα; 440 ευρώ κάνει προ εκπτωσης. Στην περιγραφή της διαμορφωσης λεει ότι θα εχει θερμομονωτικά κρύσταλλα με φιμε πισω πλαινά τζάμια και πισω παμπριζ. Περιοριζουν λεει τη θερμανση του εσωτερικου. Μήπως θα πηγαίνει άσχημα που τα πισω παραθυμα και παμπριζ θα ειναι μαύρα ενω τα μπροστα κανονικου χρώματος; Υπενθυμιζω ειναι ασπρο το αυτοκινητο
Επισης η γκρι λουρίδα στο πανω μερος του μπροστα παμπρίζ αξίζει τα 100 ευρω ως εξτρα; Μάλλον όχι μου φαινεται.Φαγώθηκες να προσθέτεις πράγματα εσύ
Όλα σχετικά είναι...το θέμα είναι μέχρι πόσα θα δώσεις ή τι σκοπεύεις να βάλεις μετά. Αν σκοπεύεις να βάλεις φιμέ, καλύτερα εργοστασιακά να μη σου πούνε και τίποτα.
Τα φιμέ, αν και δε τα πάω, είναι πολύ χρήσιμα στη χώρα μας ιδιαίτερα το καλοκαίρι. Δροσίζει το αυτοκίνητο πολύ γρήγορα και προστατεύει το εσωτερικό.
Δε θα έχει τόση μεγάλη διαφορά στη διχρωμία, δηλαδή δε θα είναι και μαύρα τα κρύσταλλα...απλά λίγο πιο σκούρα.
Αντικλεπτικά μπορείς να ζητήσεις να σου βάλουν...βασικά ένα μπουλόνι ανά ζάντα είναι, όχι τίποτα το φοβερό.
-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Γρηγόρη παιδί μου...για να μη μπερδεύεις το πλήθος με λίβρες, μπορείς από επάνω δεξιά να πατήσεις το κουμπάκι lb και να στις αλλάξει σε κιλά.τελικα στη διαμορφωση λεει ότι τα αντικλεπτικά μπουλόνια είναι στανταρ μονο με ζάντες αλουμινιου. Αρα θα πρεπει να τα αγορασω και αυτά.
Επισης η γκρι λουρίδα στο πανω μερος του μπροστα παμπρίζ αξίζει τα 100 ευρω ως εξτρα; Μάλλον όχι μου φαινεται.Φαγώθηκες να προσθέτεις πράγματα εσύ
Όλα σχετικά είναι...το θέμα είναι μέχρι πόσα θα δώσεις ή τι σκοπεύεις να βάλεις μετά. Αν σκοπεύεις να βάλεις φιμέ, καλύτερα εργοστασιακά να μη σου πούνε και τίποτα.
Τα φιμέ, αν και δε τα πάω, είναι πολύ χρήσιμα στη χώρα μας ιδιαίτερα το καλοκαίρι. Δροσίζει το αυτοκίνητο πολύ γρήγορα και προστατεύει το εσωτερικό.
Δε θα έχει τόση μεγάλη διαφορά στη διχρωμία, δηλαδή δε θα είναι και μαύρα τα κρύσταλλα...απλά λίγο πιο σκούρα.
Αντικλεπτικά μπορείς να ζητήσεις να σου βάλουν...βασικά ένα μπουλόνι ανά ζάντα είναι, όχι τίποτα το φοβερό.
Καλύτερα καλές ζελατίνες με λιγότερα από τα μισά λεφτά. Αν δε βάλεις κατάμαυρες, δε σου λέει ποτέ και κανένας τίποτα.
-
σας ευχαριστω και παλι! Τελικα πήρα τα αντιηλιακα κρυσταλλα προς 400 ευρώ από 420. Τουλάχιστον να μην το πιανει ο κάθε μαστρομητσος αυτοδίδακτος να βαζει μεμβρανη να μου το γρατσουνα
-
Sent from Corsair's brick
-
τα 20ε θα στα δώσουν στο χέρι ή είναι έκπτωση επίσημη του αντιπροσώπου;
-
μικρη εδώ η εκπτωση το ξερω, όμως κουραστηκε και ο αντιπρόσωπος στη Χαλκιδα όλο να τον τηλεφωνω να αλλάζω κάτι!
Στα αλλα μου ειχε κανει καλες εκπτωσεις, εδώ σου λεει με αυτόν δεν ξεμπερδευω αλλιώς!
Nikos! εσυ μου την ελεγες στην αρχικη παραγγελια φτωχειά και με επιασε το πατριωτικο. Ευτυχως με φρέναρες γιατι σκεφτόμουν και το αυτοματο να βάλω!!! Τωρα που σταματησε τις γενναιες εκπτωσεις θα κατσω ησυχα -
Το αυτόματο θα έπρεπε να το βάλεις πρώτο...
Στάλθηκε από το Nexus 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Το αυτόματο θα έπρεπε να το βάλεις πρώτο...Στάλθηκε από το Nexus 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
+1
Πολλα τα λεφτά για τα φιμέ τη στιγμή που με λιγότερα απο τα μισά τις φερνεις ακριβώς στα μέτρα σου στις 2 κορυφαίες εταιρίες
-
2440 το αυτοματο κανει, του κοσμου τα λεφτα! επίσης σηκώνει τη ροπή όταν θα γινει το τσιπαρισμα στα 177 άλογα;
Drift με το αυτοματο θα μπορεί να κάνει; εχει μικρότερες εκπομπές ρύπων το αυτοματο ή περισσότερες;
στη μεταπώληση μετα από 3τια θα πιάσει τίποτε; ή όλα τα εξτρα χαμένα θα πάνε; γιατι μεχρι τωρα κανα τριχίλιαρο στοίχισαν τα εξτρα μετα την εκπτωση, χωρις να βάζω μεσα τα 17αρια ζαντολάστιχα, που τελικα αν μου πάρει αυτός που μου τα πούλησε τα 16αρια λάστιχα, θα μου στοιχίσουν 420 ευρω -
Το μόνο έξτρα που θα πιάσει κάτι στο μέλλον είναι το αυτόματο.
-
Ακριβώς.
Sent from Corsair's brick
-
Προλαβαίνεις ακόμα να το ζητησεις!!!
-
Όμως:
- το αυτόματο σηκώνει τη ροπή όταν θα γινει το τσιπαρισμα στα 177 άλογα;
- Drift με το αυτοματο θα μπορεί να κάνει;
- εχει μικρότερες εκπομπές ρύπων το αυτοματο ή περισσότερες;
-
παιδια μην του απαντησει κανεις.... ο αντιπροσωπος στην Χαλκιδα ειναι στα προθυρα νευρικου κλονισμου και θα του ακυρωσει την παραγγελια...
BMW 3-Series 2012 - F30/F32