-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Και στο Περιστερι και στην Εκαλη μοιραζουν σπιτια και εξοχικα και 2λιτρα οταν πεθανουν οι γονεις.Οι δικοι σου θα τα δωσουν στην εκκλησια?
Κατ'ρχάς δεν γνωριζόμαστε από χθες, οπότε κόψε τα προσωπικά παραδείγματα. Δεν νομίζω ότι αφορά εσένα ή το φόρουμ τι θα γίνει σε μια τέτοια περίπτωση, τη στιγμή που και οι δυο μου γονείς είναι υγιέστατοι.
Κατά δεύτερον...το κληρονόμησες και δεν μπορείς να το δικαιολογήσεις? Πούλα το! Νοίκιασέ το!
Τα παραδείγματα στη τηλεόραση είναι εντελώς βλαμμένα. Βάζουν παντού 'εξοχικό' λες και όλοι έχουν εξοχικό.
Γιατί κουράζεσαι?
Τα πράγματα έτσι έχουν. Σωστά ή λάθος, παράλογα ή λογικά...έτσι είναι. Αυτά είναι κι αυτά θα είναι τα τεκμήρια. Δεν λέω ότι είναι σωστά, ούτε ότι είναι λογικά.
Live with it...ή όπως είπε ο manosk, ζήτα τα από τους φοροφυγάδες.
Πούλα το μια κουβέντα είναι, πες μου ποιός έχει να αγοράσει αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα (ή και που να έχει, να θέλει έτσι όπως πάνε τους φόρους);
Και από πότε ρε Νίκος είμαστε υποχρεωμένοι να ανεχόμαστε το παράλογο; Μπορεί εσύ (ή όποιος εσύ) να έβγαλες τα νιάτα σου διαβάζοντας μίκυ μάους αλλά άλλοι τα περάσαμε διαγωνιζόμενοι στα μαθηματικά και τη γεωμετρία. Το ά-λογο είναι για τα ζώα. Άν θες μπορείς να κατατάξεις τον εαυτό σου στη συνομοταξία αυτή αλλά κανείς δε σου δίνει το δικαίωμα να υποδεικνύεις στους άλλους που δεν θέλουν να κάνουν το ίδιο, να βγάλουν το σκασμό ή να ανέχονται όσα παράλογα γίνονται. Κατάλαβε ότι είναι βαθύτατα προσβλητικό αυτό που προτείνεις.
-
@Nikos!: Το ότι έτσι έχουν τα τεκμήρια δε σημαίνει ότι δεν έχει νόημα να τα σχολιάζουμε, να τα κατακρίνουμε, να διαμαρτυρόμαστε, κτλ... Αν σκεπτόμασταν έτσι, δε θα άλλαζε τίποτα...
-
Ο χρήστης dim8 έγραψε:
Απορώ γιατί το κουράζεται ?
Το αποτέλεσμα ' Δηλαδή η ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ' έχει ΑΠΟΔΕΙΧΤΕΙ .
Γιατί κάνουμε τους ανήξερους και σφυρίζουμε αδιάφορα. ?Είναι μια τεράστια μπούρδα με εκατομμύρια μπαλώματα.
Τι συζητάμε τώρα ?
Όταν το σύστημα δεν έχεις ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ και ΕΠΙΒΟΛΗ ποινών στους παραβάτες δεν προχωράει τίποτα.
Όταν δεν υπάρχει κουλτούρα συμμετοχής επίσης . Λέγε με Παιδεία .
Μα πάνω από όλα μακροχρόνιος σχεδιασμός . ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΟΣ - Επιθετικός σχεδιασμός .α) ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ για των έλεγχο και την επιβολή κυρώσεων .
β) Στοχοποιημένο Φορολογικό για ισόνομη είσπραξη εισφορών .
γ) Προσδιορισμός και προγραμματισμός των φορολογικών κινήτρων .Η αφαίμαξη δεν έφερε ποτέ αποτέλεσμα .
Είναι Ηλίθιο να προσπαθείς επαναλαμβανόμενα να επιτύχεις με την ίδια αποτυχημένη συνταγή .
Αν είναι να πεθάνω , προτιμώ να γίνει κατά την έξοδο του Μεσολογγίου ή από επιλογή μου στις Θερμοπύλες .
Φτάνουν οι πληρωμένοι χρησμοί .Η απόφαση θα είναι δική μου γιατί κανείς δεν ενδιαφέρεται για εμάς . Μόνο εμείς .
δεν το κουραζουμε ,απλα αγανακτεις με την λογικη του νεοελληνα οτι δεν θα πληρωσει παραπανω φορο με αυξηση τεκμηριων σε σπιτια/αυτοκινητα απο 30% μεχρι 100%.Νομιζουν οτι θα εξαλειψουν την φοροδιαφυγη ετσι,και δεν θα τους ακουμπησει ουτε θα εξαθλιωσει τους ανεργους,και ηδη πτωχους.
**Όποιος πιστεύει ότι αυτά γίνονται για το καλό μας γελάτε πλάνην οικτρά **.
Δεν ασχολείται κανείς με αυτά , με εμάς .
Το πρόβλημα είναι να μαζέψουν όσα που τους ζήτησαν αυτοί που τους υποσχέθηκαν την επαγγελματική τους επιβίωση .Ακούστε . Η θα μιλήσουμε ειλικρινά και ανοιχτά ή θα αερολογούμε .
Σήμερα , όπως έγραψα και 2 σελίδες πίσω , το σύστημα εισπράττει από όσους δεν μπορούν να ξεφύγουν .
Τίποτα λιγότερο από αυτό , τίποτα περισσότερο . Κάποιοι θα επιβιώσουν . Αυτοί θα επαναλάβουν το φαύλο κύκλο.Δεν γίνεται για το καλό μας . Δεν γίνεται για την ισονομία . Δεν γίνεται για το δίκαιο .
Γίνεται γιατί αυτοί μπορούν ενώ εμείς ΟΧΙ.Είναι προφανές ότι από μία τέτοια λαίλαπα θα καούν χλωρά και ξερά .
Με τα ξερά , δηλαδή των άμοιρο πολίτη δεν θα ασχοληθεί κανείς . Κανένα ΜΜΕ . Αν το κάνει θα το κάνει για μερίδιο προβολής και αγοράς .
Τα χλωρά θα χρησιμοποιηθούν για προβολή και άτυπο παραδειγματισμό .Μην έχετε αμφιβολίες . Οι περισσότεροι που ανήκουν σε αυτήν την κατηγορία είναι γιατί ή δεν πρόλαβαν να προσαρμοστούν ή έμειναν εκτός συμφωνίας . Πάντα κάποιος πρέπει να πληρώσει .
Αγνά και αγαθά κίνητρα δεν υπάρχουν στις business .
ΝΑΙ είναι Business . Όποιος δεν το καταλαβαίνει είναι το κορόιδο του τραπεζιού . -
Ό, τι να nes cafe frappe ατέλειωτη φχαρίστηση.
Οι εφοριακοί βαριούνται/λαδώνονται. Προσθέτουμε μία παύλα, το προσπερνάμε ως επουσιώδες και αναζητούμε λύσεις ουσίας.
Τσάντα notebook 15' τεκμήριο 2000 ευρώ.
Βερνίκι νυχιών - μανό(sk;) για τα κορίτσα και νυχοκόπτης για τα αγόρια τεκμήριο 3000 ευρώ.
Σακκούλες σκουπιδιών sanitas τεκμήριο 4000 ευρώ.
Swiffer πανάκια τεκμήριο 5000 ευρώ.
Χλωρίνη klinex τεκμήριο 6000 ευρώ.
Οδοντογλυφίδες (για τις κουφάλες...τους φοροφυγάδες) τεκμήριο 7000 ευρώ.
20000 posts στο 4tforum τεκμήριο 8000 ευρώ.Και πάει κλαίγοντας.
Live with it ή όπως είπε ένας Guru, πες του πάκη να πληρώσει.
-
Ο χρήστης thvarveris έγραψε:
kon5 πιστεύω το έγραψα και πιο πρίν ό,τι οι εξελίξεις στον κοινωνικό-πολιτικό χώρο της πατρίδας μας το επόμενο διάστημα θα είναι πολύ μεγάλες και γρήγορες.
Ο κόσμος πρέπει να πάρει χαμπάρι ό,τι πρέπει να πάρει την κατάσταση στα χέρια του. Να ανατρέψει αυτούς τους αλήτες που είναι στα πράγματα. Μην περιμένει πότε θα γίνουν εκλογές κλπ.
Να μην φοβάται τους κυβερνώντες. Τους έχουν-έχουμε υπερτιμήσει.
Την 28η Οκτωβρίου χωρίς καμία οργάνωση μερικές χιλιάδες κόσμου ρίξανε μια κυβέρνηση χωρίς να ανοίξει ρουθούνι.
Ένα σπρώξιμο θέλουν και πέσανε. Ανθρωπάκια είναι της πλάκας. Άμα τους σπρώξεις απο την εξουσία εξαφανίζονται.Έχεις σκεφτεί ποτέ να 'ανατρέψεις' τους εφοριακούς;
Ας ανατρέψουμε πρώτα αυτούς που νομοθετούν και 'εκτελούν' και μετά αυτούς που εφαρμόζουν τους νόμους.
Τι σε κάνει να πιστεύεις ότι αν ανατρέψεις αυτούς που νομοθετούν, αυτοί που τους εφαρμόζουν θα ξεκινήσουν να κάνουν τη δουλειά τους;
-
εχω μια απορια (δεν μπορεσα να βγαλω ακρη απ'οσα διαβασα)
τα τεκμηρια για τα σπιτια ειναι κλιμακωτα;
πχ ενα σπιτι 130 τετραγωνικων πληρωνει 130*110€ ή μεχρι τα 120 με τα λιγοτερα και τα 10 μετρα με 110€; -
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Κατ'ρχάς δεν γνωριζόμαστε από χθες, οπότε κόψε τα προσωπικά παραδείγματα. Δεν νομίζω ότι αφορά εσένα ή το φόρουμ τι θα γίνει σε μια τέτοια περίπτωση, τη στιγμή που και οι δυο μου γονείς είναι υγιέστατοι. .
Αφου δεν γνωριζομαστε απο χθες,πως απευθυνεσαι σε μενα με την φραση ''λες αερολογιες''? Ετσι πηρα το θαρρος ρε Νικο και εγω,και σορρυ εαν το πηρες στραβα αλλα πως αλλιως να σου δωσω να καταλαβεις πως μπορει να βρεθει ενας μισθωτος με σπιτι 120 τμ στην Ηλιουπολη.
Κατά δεύτερον...το κληρονόμησες και δεν μπορείς να το δικαιολογήσεις? Πούλα το! Νοίκιασέ το! .
Και ετσι θα εξαλειφθει η φοροδιαφυγη? Και αν δεν μπορουσαν να πουληθουν τι θα εκανες με τα τεκμηρια?
Τα παραδείγματα στη τηλεόραση είναι εντελώς βλαμμένα. Βάζουν παντού 'εξοχικό' λες και όλοι έχουν εξοχικό.
Γιατί κουράζεσαι? .
Νικο εαν ειχα κουραστει θα ειχα παει σε ενα απο τα δυο εξοχικα μου.Να ξερεις παντως οτι δεν τα πουλαω.
Τα πράγματα έτσι έχουν. Σωστά ή λάθος, παράλογα ή λογικά...έτσι είναι. Αυτά είναι κι αυτά θα είναι τα τεκμήρια. Δεν λέω ότι είναι σωστά, ούτε ότι είναι λογικά. .
Σε εσενα λογικα φαινονται και τα 1000 ευρω τελη για το διλιτρο χιουνται σε συγκριση με την 2λιτρη μερκ των 60κ ευρω.
Το αν ειναι λογικα θα φανει απο το αποτελεσμα.Κανε υπομονη λιγες ημερες και τα στοιχεια με τα εσοδα των τελων απο τα ιχ θα ανακοινωθουν σε λιγες ημερες.Εκει θα δεις ποιος αερολογουσε εδω και 2-3 μηνες τωρα για το αν το κρατος θα εισπραξει παραπανω χρηματα με τα αυξημενα τελη,ή αν θα εισπραξει λιγοτερα χρηματα.Live with it...ή όπως είπε ο manosk, ζήτα τα από τους φοροφυγάδες.
Αυτη ειναι η δουλεια του κρατους,που δεν μπορει να την κανει τα τελευταια 30 χρονια.
Συστασεις για το τι θα κανω ,δεν εισαι ικανος να μου κανεις. -
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Και στο Περιστερι και στην Εκαλη μοιραζουν σπιτια και εξοχικα και 2λιτρα οταν πεθανουν οι γονεις.Οι δικοι σου θα τα δωσουν στην εκκλησια?
Κατ'ρχάς δεν γνωριζόμαστε από χθες, οπότε κόψε τα προσωπικά παραδείγματα. Δεν νομίζω ότι αφορά εσένα ή το φόρουμ τι θα γίνει σε μια τέτοια περίπτωση, τη στιγμή που και οι δυο μου γονείς είναι υγιέστατοι.
Κατά δεύτερον...το κληρονόμησες και δεν μπορείς να το δικαιολογήσεις? Πούλα το! Νοίκιασέ το!
στην ουσία αυτό θέλουν αυτοί οι αλήτες. Με τους φόρους να αναγκάσουν το κοσμάκη να πουλήσει την περιουσία του στα αρπακτικά όσο-όσο. Θα κανονίσει στον κάθε τίμιο πολίτη αυτό το σίχαμα ο Βενιζέλος αν θα πουλήσει την περιουσία του που έχουν φτυσει αίμα ολόκληρες γενιές για να αποκτήσουν.
Γιατί κουράζεσαι?
Τα πράγματα έτσι έχουν. Σωστά ή λάθος, παράλογα ή λογικά...έτσι είναι. Αυτά είναι κι αυτά θα είναι τα τεκμήρια. Δεν λέω ότι είναι σωστά, ούτε ότι είναι λογικά.
Live with it...ή όπως είπε ο manosk, ζήτα τα από τους φοροφυγάδες.
Αλλοίμονο αν δεν τα βάλουμε με τα τεκμήρια και αυτούς που φτιάχνουν την φορολογική πολιτική, γιατί θα τα βάλουμε μεταξύ μας.
Δεν είναι και τόσο δύσκολο μια κοινωνία να εμπλακεί σε εμφύλια διαμάχη. Αυτός ποπυ δεν έχει, θα την πέσει σε αυτόν που έχει και τότε τα πράγματα θα είναι πολύ δύσκολα.
Δεν είναι υπερβολικά αυτά που λέω. Έγιναν στην Αργεντινή, στοίχισαν την ζωή σε χιλιάδες κόσμο και από τις δύο πλευρές (αν και επισήμως οι αριθμοί που δίνονται μιλάνε για μερικές εκατοντάδες) και ακόμα και σήμερα (περίπου 10 χρόνια μετά) οι πλούσιοι ζουν απομονωμένοι και φυλασόμενοι.
Η κυβέρνηση δεν έχει υπόψη της να διαφυλάξει την κοινωνική ισοροπία απ' ό,τι φαίνεται και καλό είναι να είναι αυτή που θα πληρώσει το μάρμαρο. -
το κληρονομησες και δε μπορεις να το δικαιολογησεις? πουλα το η νοικιασε το!
τι ειναι αυτα που γραφεις ρε Νικο... συνελθε!
-
αγαπούλα, πούλα!
-
Ο χρήστης adis4gr έγραψε:
το κληρονομησες και δε μπορεις να το δικαιολογησεις? πουλα το η νοικιασε το!τι ειναι αυτα που γραφεις ρε Νικο... συνελθε!
εχει ενδιαφερον να δουμε τι θα κανει ο ιδιος αν μεινει ανεργος η συρικνωθει το εισοδημα του
τι θα κανεις Νικο? θα πουλησεις το bmw? 5-7 χιλιαρικα? γιατι αποκλειεται να δωσει καποιος παραπανω ειδικα εμποροσ
και με αυτα τα χρηματα τι θα παρεις να μεταφερεις την οικογενεια με ασφαλεια οπως λες? getz?
-
Σήμερα στις ειδήσεις άκουσα ότι ακόμα και αν κάποιος έχει μηδενικό εισόδημα, θα φορολογηθεί σύμφωνα με τα τεκμήρια διαβίωσης.
Εγώ δηλαδή που σταμάτησα από τη δουλειά μου για να υπηρετήσω την π**τ@ν@ την πατρίδα μου (12 μήνες) και έχω την ατυχία να έχω στο όνομα μου από τα δώδεκα μου το πατρικό μου σπίτι (γύρω στα 80τμ στη Ν. Ιωνία) και ένα Mazda 2 1.3 που το αγόρασα με δόσεις και προκαταβολή ότι είχε περισσέψει από τη δουλειά μου θα φορολογηθώ κανονικά...
Αν μου το λέγανε θα φρόντιζα να βγάλω Ι5, για να συνεχίσω να δουλεύω ώστε να μπορώ να τα πληρώνω τα παιδιά.
Άει στο διάολο Κλέφτες και Λωποδύτες. -
Ο χρήστης pro_crossaro έγραψε:
Εγώ δηλαδή που σταμάτησα από τη δουλειά μου για να υπηρετήσω την π**τ@ν@ την πατρίδα μου (12 μήνες) και έχω την ατυχία να έχω στο όνομα μου από τα δώδεκα μου το πατρικό μου σπίτι (γύρω στα 80τμ στη Ν. Ιωνία) και ένα Mazda 2 1.3 που το αγόρασα με δόσεις και προκαταβολή ότι είχε περισσέψει από τη δουλειά μου θα φορολογηθώ κανονικά...Αν μου το λέγανε θα φρόντιζα να βγάλω Ι5, για να συνεχίσω να δουλεύω ώστε να μπορώ να τα πληρώνω τα παιδιά.
Άει στο διάολο Κλέφτες και Λωποδύτες.Σε αυτή τη περίπτωση τα τεκμήρια είναι μαχητά. In theory.
-
δλδ εγω που ειμαι φοιτητης και εχω ενα 1800 του 01 μοντελο θα πληρωσω τεκμηριο??
-
Εννοειται. Αφου το εχεις στην κατοχη σου, ακομα κ αν το κρατας παρκαρισμενο κ δεν το κουνας, ΠΡΕΠΕΙ να βγαζεις εισοδημα για να το εχεις παρατημενο στο δρομο...
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
...ενώ τώρα θα πληρώσει χιλιάδες αν έχει την 'ατυχία' να έχει ένα σπίτι και ένα μικρό αυτοκίνητο.
...αν δεν μπορεί να τα δικαιολογήσει.
Τι να δικαιολογησει μωρε? Εχεις γνωση του για τι πραγμα μιλαμε? Κατοχη Μ5 Ε60 που αγορασες 35 χιλιαρικα μεταχειρισμενη = ΠΡΕΠΕΙ να βγαζει 48+ χιλιαρικα το χρονο για να συντηρεις, αυτο σου λεει το κρατος. Εχει επαφη με την πραγματικοτητα αυτο?
Δλδ έχω 17.000 ετήσιο εισόδημα και η περιουσία μου βγάζει τεκμήριο 20.000.
Θα φορολογηθώ σα να βγάζω 20.000 εισόδημα και όχι 17.Το χιλιάδες δεν κατάλαβα σε τι αντιστοιχεί.
πλακα μας κανεις?
Τι πλακα σου κανει? Αυτο σημαινει 'τεκμηριο'. 'Με αυτα που εχεις στην κατοχη, τεκμαιρεται (=υποθετουμε) οτι βγαζεις ΤΟΣΑ κ σε φορολογουμε για ΤΟΣΑ ακομα κ αν δεν τα βγαζεις'. Δηλαδη εσυ αν δηλωνεις 15 χιλιαρικα αλλα τα τεκμηρια σου (που δεν εχουν καμμια επαφη με την πραγματικοτητα σαν νουμερα) ειναι 25 χιλιαρικα, θα θεωρηθει αυτοματα οτι λες ψεμματα, θα θεωρηθει αυτοματα οτι βγαζεις 25 κ θα φορολογηθεις αυτοματα για 25 χιλιαρικα. Κ δεν θα εχεις καν τη δυνατοτητα να το πολεμησεις σε ενα δικαστηριο. Ενω αν σκοτωσεις καποιον πρεπει το κρατος να αποδειξει οτι τον σκοτωσες...
με το παραδειγμα που εθεσες χοντρικα θα πληρωσεις 2000 ευρω παραπανω,συμφωνα με καποια παραδειγματα που ειδα στις ειδησεις.
Αν απολυσουν την γυναικα σου δλδ,ή σου γινει βαρβατη μειωση στη δουλεια,ή ακομα χειροτερα βρεθεις απολυμενος δεν θα μπορεις να καλυψεις ουτε το σπιτι των 70τμ στα Λιοσια.Σόρι, αλλά λες αερολογίες.
Μίλα με νούμερα.
Δεν χρειαζεται ρε παλικαρι μου, οταν ειχαν κ οι δυο καλη δουλεια αγορασαν καλο σπιτι κ καλο αυτοκινητο, τα εχουν εξοφλησει, κ τωρα ειναι κ οι δυο ανεργοι. Πως τα συντηρουν? ΔΕΝ τα συντηρουν, αλλα δεν τα χαριζουν κιολας για να μην τα εχουν στην κατοχη τους, την οποια το κρατος θεωρει οτι σημαινει καταναγκαστικα οτι ξοδευεις Χ χιλιαρικα για να συντηρεις.
Πολλοι θα εχουν προβλημα ακομα και χωρις να συμβει τιποτα απο τα παραπανω.Σου εδωσε ο πατερας σου σπιτι 120τμ στην Ηλιουπολη,εχεις 2λιτρο αξιας 4000-6000 ευρω,και εισαι με 10.000 ετησιες αποδοχες.Δεν μπορεις να τα καλυψεις.
α) Ποιοί είναι αυτοί οι πατεράδες που μοιράζουν σπίτια 120τμ κιόλας, στην Ηλιούπολη συγκεκριμένα?
β) Κι αυτός που πήρε το σπίτι...πως πήρε 2λτ αμάξι με 10.000 ετήσιες αποδοχές, δηλαδή 715 ευρώ το μήνα?
Και πως με 715 ευρώ συντηρεί τέτοιο σπίτι και αυτοκίνητο?
α) Εγω αυτη τη στιγμη εχω ενα κτιριο γραφειων, ενα σπιτι, ενα οικοπεδο κ 3 αυτοκινητα. Ολα απο γονικες παροχες. Ουδεποτε δηλαδη δεν εχω βγαλει καν τα λεφτα που αξιζαν για να αγοραστουν/χτιστουν. Μου τα χαρισαν οι δικοι μου, που τα αγορασαν/εχτισαν νομιμοτατα κ δηλωμενα, μετα απο κοπους 55 εργασιμων ετων.
Αυτοι οι γονεις δινουν. Το κρατος λοιπον λεει οτι εγω ΠΡΕΠΕΙ να βγαζω Χ δεκαδες χιλιαρικα, ενω τα κτιρια δεν μου στοιχιζουν τιποτα (γιατι ειναι αδεια, απλα υπαρχουν), κ τα αυτοκινητα μου στοιχιζουν ολα μαζι γυρω στα 4 χιλιαρικα/χρονο σε ασφαλειες κ σερβις (υπενθυμιζω βενζινη βαζεις ΑΝ εχεις λεφτα να βαλεις), κ ερχεται το κρατος κ μου λεει οτι για αυτα που εχω κ ειναι δικα μου κ μου κοστιζουν 4 χιλιαρικα το χρονο, εγω πρεπει να βγαζω εκατον τεσσερα. Πως σου στεκει αυτο λογικο?
Αν δηλαδη του χρονου εγω αποφασισω να πουλησω κ την επιχειρηση επειδη δεν γουσταρω να δουλευω ρε παιδι μου, κ δηλωσω τα λεφτα που θα παρω για αυτην, νομιμοτατα, κ φορολογηθω για αυτα, θα βρεθω στο σημειο να ειμαι ανεργος κ να εχω στην κατοχη μου 3 ακινητα (τα δυο κτισματα) κ τρια αυτοκινητα. Συμφωνα λοιπον με τα τεκμηρια κ ενω εγω ειμαι πραγματικοτατα κ νομιμοτατα ανεργος με μηδεν εισοδημα, ΠΡΕΠΕΙ να βγαζω 100+χιλιαρικα. Ο-ΜΟ-ΡΦΑ.
Αλλα δεν πειραζει, off-shore λεγεται η λυση κ να πανε να γαμηθουνε ολοι κ να χρεωκοπησει αυτο το απεραντο μπουρδελο, να τα εχω εγω εξω κ να τα χαιρομαι γελοντας.
β) Ρε αγορι μου, τα αγορασε ΠΕΡΣΙ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΕΙΣΟΔΗΜΑ 40 χιλιαδες, κ φετος απολυθηκε κ δουλευει νομιμα part-time κ βγαζει 715ε το μηνα, αλλα το κρατος λεει οτι ΦΕΤΟΣ που τα κατεχεις ακομα, ΠΡΕΠΕΙ να βγαζεις 40 χιλιαδες για να τα εχεις. Το οποιο δεν εχει επαφη με την πραγματικοτητα.
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
...ενώ τώρα θα πληρώσει χιλιάδες αν έχει την 'ατυχία' να έχει ένα σπίτι και ένα μικρό αυτοκίνητο.
...αν δεν μπορεί να τα δικαιολογήσει.
Νίκο δεν μιλάμε για πόθεν έσχες, Λέμε δεν έχεις εισόδημα και το τεκμήριο λέει ό,τι έχεις. Το βλέπεις δίκαιο;
Κάμποσοι προλαλήσαντες έχουν αναφέρει ότι το τεκμήριο είναι μαχητό! Πας στην εφορία, λες ότι ΔΕΝ έχεις αυτό το εισόδημα, ότι αναλώνεις πιθανόν εισόδημα παρελθόντων ετών (όταν δεν είχες απολυθεί, κτλ) και δεν πληρώνεις. Το πρόβλημα, βέβαια, είναι η ευκολία ή μη της συγκεκριμένης διαδικασίας διότι δεν έχω εμπιστοσύνη στις εφορίες...
Μα ΔΕΝ αναλωνεις ουτε αυτα. ΔΕΝ δινεις τοσα οσα θεωρει το κρατος για να συντηρεις το ταδε πραγμα. Γιατι να δηλωσεις οτι αναλωνεις τοσα λεφτα ενω ΔΕΝ τα αναλωνεις κ θα σου λειψουν απο την δηλωση του επομενου πχ χρονου?
Σου ξαναλεω. Μαζεψα 35 χιλιαρικα κ αγορασα μια μεταχειρισμενη Μ5 Ε60. Απο δηλωμενα εισοδηματα. Εδωσα οτι ειχα κ δεν ειχα ρε παιδι μου.
Κ τον επομενο μηνα απολυθηκα. Εχω δωσει 2 χιλιαρικα για ασφαλεια πριν απολυθω, ΑΝ μαζεψω αλλα 2 θα τα δωσω για το ετησιο σερβις, κ ΟΠΟΤΕ εχω να βαλω βενζινη θα την κουνησω. Κ ερχεται το κρατος κ μου λεει κατοχη Μ5 Ε60 = ξοδευεις ΣΑΡΑΝΤΑ ΟΧΤΩ ΧΙΛΙΑΡΙΚΑ ΤΟ ΧΡΟΝΟ για τη συντηρηση της. Ειναι αστειο το νουμερο, γιατι να δεχτω να 'αναλωσω' 48 χιλιαρικα (που ουτε αυτα ειχα βγαλει τοσα χρονια, ειδικα αφου ξοδεψα τα δηλωμενα 35 για την αγορα) απο προηγουμενα ετη, ενω δινω ΠΕΝΤΕ?
Κατά δεύτερον...το κληρονόμησες και δεν μπορείς να το δικαιολογήσεις? Πούλα το! Νοίκιασέ το
Τι λες ρε μεγαλε, σοβαρα? Αιντε πηγαινε να δεις αν ερχομαι, που θα μου πεις να το πουλησω. Δικο μου ειναι κ θελω να το κρατησω, αλλα ΔΕΝ ΜΟΥ ΚΟΣΤΙΖΕΙ ΤΟΣΟ, για να 'αποδεικνυει' η κατοχη του οτι 'πρεπει' να βγαζω τοσα. Κοιτα ρε κατι εξυπνους...
-
Μου αρέσει που τους παίρνετε και στα σοβαρά , τους προδότες . Απλά προσπαθούν να μαζέψουν φράγκα και εφευρίσκουν φόρους .
Ετσι ότι θέλουν βάζουν .
Επίσης κάτι βλακείες που ακούστηκαν περί πουλήματος ακινήτων , να θυμίσω ότι το τεκμήριο κατοικίας , είναι το ίδιο , είτε είναι δικό σου , είτε το νοικιάζεις .
Πάντως μην στενοχωριέστε . Μέχρι τον Μάιο είτε θα έχουμε χρεοκοπήσει , είτε θα έχει δουλέψει η αναδιάρθρωση του χρέους , οπότε θα έχουμε ηρεμήσει .
Αν χρεοκοπήσουμε , δεν θα πληρώσουμε τίποτα , αφού δεν θα υπάρχει κανένας υπάλληλος να εισπράξει , κανένας πολιτικός η δημοσιογράφος η καναλάρχης να απειλήσει .
Διαβάσατε τι είπε ο Λέτο γιά την χρεοκοπία της Αργεντινής , όπως την θυμόταν σαν παιδάκι ?
'Ενα πρωί ξυπνήσαμε και μας είπαν ότι τα λεφτά που είχαμε στην τράπεζα δεν υπάρχουν πιά . Ο πατέρας μου έκανε ένα χρόνο να πάρει μισθό . Ζούσαμε κάνοντας ανταλλαγή προιόντων'
Τώρα τι προιόντα έχουμε εμείς γιά να ανταλλάξουμε , είναι ένα θέμα .
-
Λογικα θα βγει καποιο συμπληρωματικο μετρο που εξαιρει τουσ ανεργους. Μεχρι τωρα δεν ειχαμε πολλους ανεργους, του χρονου που θα γινει πανικος...
-
Ο χρήστης criuser έγραψε:
Αν χρεοκοπήσουμε , δεν θα πληρώσουμε τίποτα , αφού δεν θα υπάρχει κανένας υπάλληλος να εισπράξει , κανένας πολιτικός η δημοσιογράφος η καναλάρχης να απειλήσει .Διαβάσατε τι είπε ο Λέτο γιά την χρεοκοπία της Αργεντινής , όπως την θυμόταν σαν παιδάκι ?
'Ενα πρωί ξυπνήσαμε και μας είπαν ότι τα λεφτά που είχαμε στην τράπεζα δεν υπάρχουν πιά . Ο πατέρας μου έκανε ένα χρόνο να πάρει μισθό . Ζούσαμε κάνοντας ανταλλαγή προιόντων'
Αν και χρεοκοπημένοι είμαστε...αυτό το λες για καλό?
Τι να δικαιολογησει μωρε? Εχεις γνωση του για τι πραγμα μιλαμε? Κατοχη Μ5 Ε60 που αγορασες 35 χιλιαρικα μεταχειρισμενη = ΠΡΕΠΕΙ να βγαζει 48+ χιλιαρικα το χρονο για να συντηρεις, αυτο σου λεει το κρατος. Εχει επαφη με την πραγματικοτητα αυτο?
Καταρχάς το τεκμήριο είναι 40.000 για την Μ5. Όχι 48.000.
1ον. Αν αγόρασε ΤΩΡΑ Μ5 με 80.000κμ, καλά να πάθει. Αυτές κάνουν τόσο, τώρα. Δεν βλέπει τη φοροκαταιγίδα? Τι τη θέλει την Μ5? Αν την έχει εδώ και 3-4 χρόνια, να υπενθυμίσω ότι καινούρια έκανε 160.000 ευρώ! Πριν 2-3 χρόνια οι Μ5 ήταν στα 50-60Κ. Επίσης, η συντήρησή της είναι ένα 15άρι το χρόνο. Την πλήρωσε cash? Ας υποθέσουμε 35Κ? Αν το αυτοκίνητο του κοστίζει 15Κ το χρόνο (και ήδη πλήρωσε ένα 35άρι cash), πόσα πρέπει να βγάζει για να συντηρήσει σπίτι και οικογένεια?
Να στο πω διαφορετικά. Αν ένα αυτοκίνητο σου κοστίζει 5.000 το χρόνο να το συντηρήσεις και σου λέω χωρίς τις δόσεις, πράγμα σπάνιο αλλά ας το πούμε έτσι. Δεν πρέπει να βγάζεις τουλάχιστον άλλα τόσα και λίγα παραπάνω για όλες τις υπόλοιπες (σημαντικότερες) ανάγκες σου? Δηλαδή για σουπερμάρκετ, ΔΕΗ, ΟΤΕ, νερό, κινητό και διασκέδαση? Τι ποσοστό πιστεύεις ότι πρέπει να είναι η συντήρηση του αυτοκινήτου στο συνολικό εισόδημα?
Επαναλαμβάνω και το έγραψα και πριν γιατί τείνω να παρεξηγηθώ. ΔΕΝ τα θεωρώ σωστά, ούτε λογικά τα τεκμήρια. Αλλά αυτά είναι. Τι να κάνουμε? Ας δούμε στους επόμενους μήνες τι θα ανακοινώσουν...και βλέποντας και κάνοντας.
α) Εγω αυτη τη στιγμη εχω ενα κτιριο γραφειων, ενα σπιτι, ενα οικοπεδο κ 3 αυτοκινητα. Ολα απο γονικες παροχες. Ουδεποτε δηλαδη δεν εχω βγαλει καν τα λεφτα που αξιζαν για να αγοραστουν/χτιστουν. Μου τα χαρισαν οι δικοι μου, που τα αγορασαν/εχτισαν νομιμοτατα κ δηλωμενα, μετα απο κοπους 55 εργασιμων ετων.
Τι λες τώρα? Όλα αυτά από γονικές παροχές? Δυο ακίνητα (εκ των οποίων το ένα κτήριο γραφείων), ένα οικόπεδο και 3 αυτοκίνητα...όλα αυτά από δυο γονείς?
Ωραίος!!
Σοβαρά μιλάω.
Εγώ γμτ δεν ήμουν τόσο τυχερός.
Κατά δεύτερον...το κληρονόμησες και δεν μπορείς να το δικαιολογήσεις? Πούλα το! Νοίκιασέ το
Τι λες ρε μεγαλε, σοβαρα? Αιντε πηγαινε να δεις αν ερχομαι, που θα μου πεις να το πουλησω. Δικο μου ειναι κ θελω να το κρατησω, αλλα ΔΕΝ ΜΟΥ ΚΟΣΤΙΖΕΙ ΤΟΣΟ, για να 'αποδεικνυει' η κατοχη του οτι 'πρεπει' να βγαζω τοσα. Κοιτα ρε κατι εξυπνους...
Ωραία, τότε δικαιολόγησέ τα.
το κληρονομησες και δε μπορεις να το δικαιολογησεις? πουλα το η νοικιασε το!
τι ειναι αυτα που γραφεις ρε Νικο... συνελθε!
Το έγραψα και πριν, παράλογα, λάθος, ηλίθια κλπ...όμως αυτά είναι.
Ποιές επιλογές βλέπεις αν δεν μπορείς να το δικαιολογήσεις και δεν μπορείς να πληρώσεις την επιπλέον φορολογία (πέρα από έκτακτα τέλη) για τα ακίνητά σου?
Εγώ να συνέλθω? Αυτοί να συνέλθουν!
εχει ενδιαφερον να δουμε τι θα κανει ο ιδιος αν μεινει ανεργος η συρικνωθει το εισοδημα του
τι θα κανεις Νικο? θα πουλησεις το bmw? 5-7 χιλιαρικα? γιατι αποκλειεται να δωσει καποιος παραπανω ειδικα εμποροσ
και με αυτα τα χρηματα τι θα παρεις να μεταφερεις την οικογενεια με ασφαλεια οπως λες? getz?
Ποιός σου είπε ότι θα το πουλήσω? Δεν χρωστάω πουθενά, δεν έχω ούτε ένα δάνειο. Η BMW μου στοιχίζει 200 ευρώ το μήνα μαζί με τις βενζίνες της.
Δεν θα αγχωθώ από τώρα για τι θα γίνει σε περίπτωση που.
Βλέποντας και κάνοντας...όπως λένε στο χωριό μου...'we'll cross that bridge when we get to it...'
Αισιοδοξία ρε παιδιά...όχι άλλη μαυρίλα...αισιοδοξία.
-
Εαν ερμηνευεις τη σκεψη του οικονομικου κωλοχανειου τοτε πασο...οντως η σκεψη τους ειναι να πουληθουν στις μισες τιμες και παρακατω σε ανθρωπους με ρευστο...
Εαν πιστευεις οτι η πωληση ειναι η ενεργεια που θα πρεπει να κανει ο μη εχων τοτε επιμενω να συνελθεις...εχουν πληρωθει ολα αυτα και εχουν μπει και φοροι κληρονομιας κτλ κτλ.
Δεν νομιζω να θεωρεις λογικο να σε αναγκαζουν να πουλησεις το αμαξακι η το σπιτακι σου που αγορασες με τα λεφτα σου γιατι δε μπορουν να βαλουν το Κρατος να δουλεψει...
Ο υπ. Οικ. Πιστευει οτι θα πληρωθουν ολα αυτα,εχω τις αμφιβολιες μου, το 2012 θα ναι καυτο... -
υπομονή μέχρι το Μάρτιο που θα σκάσει το ομόλογο.
μετά βλέπουμε ανάλογα με το ποιος θα έχει μείνει όρθιος.
γενικά κρατήστε όσο πιο πολύ ρευστό μπορείτε.
EΡΧΟΝΤΑΙ NEA ΤΕΚΜΗΡΙΑ 2012