-
Δεν ξερω αν ειναι ασχετο εδω αλλα να ρωτησω η δωρεα απο πατερα ( ή αλλο συγγενη) σε γιο για αγορα πχ. αυτοκινητου φορολογητε?
-
Ο χρήστης mikegr έγραψε:
Δεν κατάλαβες.....ναι ο φοιτητής θα φορολογηθεί (θεωρητικά) για 3.000 ευρώ.Αλλά επειδή το αφορολόγητο είναι 12.000 δεν θα του πάρουν τίποτα. Τα μέτρα είναι πολύ σωστά και θα πιάσουν αυτούς που έχουν δύο-τρία αυτοκίνητα σπίτι 200 μέτρων βάρκα κτλ και δηλώνουν 10-12 χιλιάρικα.
ρε παιδια το ειπαμε.Τα 3.000€ πρεπει να τα δηλωσεις αρα πρεπει να τα δικαιολογησεις.Με δωρεα χρηματων σημαινει 300€ καθε χρονο.Δηλ ξαναπληρωνεις τα τελη κυκλοφορίας!!
Υπάρχει κάτι σίγουρο πάνω στο θέμα για όσους δεν έχουν εισόδημα;
Και αν π.χ. κάποιος χωρίς εισόδημα, μεταβιβάσει το αυτοκίνητο του σε κάποιο άλλο μέλος της οικογένειας του τι φόρος θα υπάρχει; Συμφέρει να γίνει αυτό;
-
καταρχας υπαρχει ο φορος μετβιβασης...
-
Ο χρήστης mikegr έγραψε:
καταρχας υπαρχει ο φορος μετβιβασης...Το γνωρίζω, είχα πληρώσει πριν 3 χρόνια στο παλιό αυτοκίνητο των 660 κυβικών κάπου στα 130€. Για το 1400 που έχω τώρα δεν ξέρω πόσο είναι η μεταβίβαση.
-
Ο χρήστης gre έγραψε:
καταρχας υπαρχει ο φορος μετβιβασης...
Το γνωρίζω, είχα πληρώσει πριν 3 χρόνια στο παλιό αυτοκίνητο των 660 κυβικών κάπου στα 130€. Για το 1400 που έχω τώρα δεν ξέρω πόσο είναι η μεταβίβαση.
κανα 200αρι πιστευω
Γενικα τα νεα τεκμηρια ειναι μεγαλη απατη.φαινονται μικρα και αθωα αλλα ειναι συσσωρευτικα και υπουλα.Αν καποιος μεινει εκτος εργασιας για ενα διαστημα οχι μονο θα φορολογηθει κανονικα αλλα θα φορολογηθει λεει και απο το πρωτο ευρω (!) σε περιπτωση που δηλωσει μικροτερο εισοδημα απο το τεκμαρτο.Με το ζορι λεφτας!!
-
αν απολυθείς υπάρχει αλλη κλίμακα φορολογίας για την αποζημείωση σου
-
Ναι αλλά αν έχεις κάποια τεκμήρια και ίσως λήξει η δουλειά σου χωρίς αποζημίωση και μέχρι να βρεις άλλη ξεμείνεις μπορεί να έχεις πρόβλημα. Όπως και αν πριν από λίγα χρόνια είχες μια άνεση ή πούλησες το οικόπεδο και έκανες κάποιες αγορές σπίτι, εξοχικό, αυτοκίνητο, σκάφος κλπ αλλά τώρα βγάζεις λίγα μπορεί πάλι να μην βγαίνεις...
Ειδικά για τα αυτοκίνητα φαίνεται ότι πάει για 3000 (περισσότερο από όσο νομίζαμε στην αρχή) για μέχρι τα 1200 κυβικά και μετά 200 ευρώ για κάθε 100 κυβικά... -
Τεκμηρια για τα σπίτια...
Το ίδιο τεκμηριο για νεα σπίτι στην εκαλη 200m2, το ίδιο και για ενα σπίτι παλιο που σταζουν οι οροφες όταν βρέχει, που μπαζουν τα παραθυρα και καπνιζει το σπίτι απο τη ξυλόσομπα σε ενα παλιο αρχοντικο σε ορεινοι χωριο!!
αυτη είναι η αξιοκρατία???
Και αλλα πολλά παραδείγματα... -
παιδια καποιος λογιστης ή καποιος που ρωτησε λογιστη... Αν καποιος εχει αυτ/το 1,3 κυβ το τεκμηριο ειναι 3200. Αν ομως μιλαμε για καποιον ανεργο που δεν εχει να δηλωσει εισοδημα τοτε τι γινεται? Το αυτ/κο του προσθετει 3200 τεκμαρτο εισοδημα το οποιο ειναι κατω απο το αφορολογητο. Αυτος θα φορολογηθει?
Υποψην οτι μενει με τους δικου του και δεν εχει και κοτερο!! -
Ο χρήστης noe έγραψε:
παιδια καποιος λογιστης ή καποιος που ρωτησε λογιστη... Αν καποιος εχει αυτ/το 1,3 κυβ το τεκμηριο ειναι 3200. Αν ομως μιλαμε για καποιον ανεργο που δεν εχει να δηλωσει εισοδημα τοτε τι γινεται? Το αυτ/κο του προσθετει 3200 τεκμαρτο εισοδημα το οποιο ειναι κατω απο το αφορολογητο. Αυτος θα φορολογηθει?
Υποψην οτι μενει με τους δικου του και δεν εχει και κοτερο!!κοιτα 1-2 σελιδες πισω
-
Ο χρήστης mikegr έγραψε:
.. Αν καποιος εχει αυτ/το 1,3 κυβ το τεκμηριο ειναι 3200. Αν ομως μιλαμε για καποιον ανεργο που δεν εχει να δηλωσει εισοδημα τοτε τι γινεται? Το αυτ/κο του προσθετει 3200 τεκμαρτο εισοδημα το οποιο ειναι κατω απο το αφορολογητο. Αυτος θα φορολογηθει?
Υποψην οτι μενει με τους δικου του και δεν εχει και κοτερο!!κοιτα 1-2 σελιδες πισω
Φοβαμαι οτι δεν θα καταλαβει!!!
Αλλοι λεμε ετσι και αλλοι αλλιως.
Θα καταλαβουμε σωστα ολοι, οταν πεσουν οι ντουφεκιες!!!
Προς το παρον , ας ετοιμαζομαστε για τα χειροτερα και μακαρι να μην μας παρουνε τα σκαγια. -
Ο χρήστης nEK έγραψε:
Το ίδιο τεκμηριο για νεα σπίτι στην εκαλη 200m2, το ίδιο και για ενα σπίτι παλιο που σταζουν οι οροφες όταν βρέχει, που μπαζουν τα παραθυρα και καπνιζει το σπίτι απο τη ξυλόσομπα σε ενα παλιο αρχοντικο σε ορεινοι χωριο!!
Και αλλα πολλά παραδείγματα...λεγεται οτι αυτο θα αλλαξει μεχρι τη Δευτερα.Ειδωμεν...
-
Aν δεν υπαρχει εισοδημα τι γινεται???
-
Ο χρήστης nEK έγραψε:
Και αλλα πολλά παραδείγματα...Η απάντηση στο ερώτημά σου:
Φυλάκιση και λουκέτα για όσους δεν κόβουν αποδείξεις. Φωτιά τα τεκμήρια
[...]
Κατοικίες: Ο υπολογισμός του τεκμηρίου για ιδιοκατοικούμενη ή μισθωμένη κύρια κατοικία γίνεται κλιμακωτά ανάλογα με την επιφάνεια των κύριων και βοηθητικών χώρων αυτής. Ειδικότερα:
-
- Για κύρια κατοικία με επιφάνεια κύριων χώρων μέχρι 80 τ.μ., υπολογίζεται με 60 ευρώ το τ.μ., για τα επόμενα 81 μέχρι και 200 τ.μ. κύριων χώρων, με 80 ευρώ το τ.μ., για τα επόμενα 201 μέχρι και 300 τ.μ. κύριων χώρων, με 120 ευρώ το τ.μ. και για τα πλέον των 300 τ.μ. κύριων χώρων αυτής, με 150 ευρώ το τ.μ..
-
- Στις περιοχές άνω των 2.800 ευρώ έως 4.999 αντικειμενική τιμή ζώνης τα παραπάνω τεκμήρια θα προσαυξάνονται κατά 30%, ενώ στις περιοχές με τιμή ζώνης από 5.000 ευρώ και άνω τα τεκμήρια θα προσαυξάνονται κατά 50%. Οι περιοχές που βρίσκονται σε τιμές ζώνης πάνω από 2.800 ευρώ το τ.μ. είναι Αλιμος, Βούλα, Γλυφάδα, Βουλιαγμένη, Εκάλη, Κηφισιά, Διόνυσος, Ψυχικό, Μύκονος, Καλαμαριά, Πανόραμα, Πυλαία, Κέρκυρα, Σαντορίνη, Υδρα και πολλές περιοχές των Αθηνών και ορισμένες της Θεσσαλονίκης.
-
- Τεκμήριο 30 ευρώ/ τμ. για τους βοηθητικούς χώρους της κύριας κατοικίας.
-
- Για μονοκατοικίες το τεκμήριο προσαυξάνεται κατά 20%.
[...]
-
-
για τα αυτοκίνητα ΟΚ αλλα να ρωτήσω το αλλο: Εγω σαν φοιτητής που μου ειχε αγοράσει ο πατέρας που με γονική παροχή πριν αρκετά χρόνια ενα διαμέρισμα 40 τετραγωνικών θα πληρώσω τώρα τεκμήριο μιας κ δεν εχω εισόδημα?? Θεωρούμε πλούσιος φοροφυγάς δηλαδή πλέων??
-
Ο χρήστης GeorgT έγραψε:
για τα αυτοκίνητα ΟΚ αλλα να ρωτήσω το αλλο: Εγω σαν φοιτητής που μου ειχε αγοράσει ο πατέρας που με γονική παροχή πριν αρκετά χρόνια ενα διαμέρισμα 40 τετραγωνικών θα πληρώσω τώρα τεκμήριο μιας κ δεν εχω εισόδημα?? Θεωρούμε πλούσιος φοροφυγάς δηλαδή πλέων??40τμ * 60ευρώ/τμ = 2400ευρώ
Λογικά, επειδή είναι μέσα στο αφορολόγητο, δεν έχεις πρόβλημα.
-
Οι παναγια μου!!
Δηλαδη ο πατερας μουσυνταξιουχος που εχει στο ονομα του ακινητο 200m2 ( σε δυο ξεχωριστους οροφους) και κατοικουμε στα 100 θα πληρωσει φορο για τεκμαρτο εισοδημα 14400+1500 (αυτοκινητο)=15900€???
πωπωπωπωπω!!
ΥΣ δεν τολμω να φανταστω τι θα πληρωσουν αυτοι που εχουν περισσότερα.
Στα χωρια σχεδον όλοι εχουν πολλαπλα κτισματα στην κατοχη τους, συν τις bmw-mercedes των αγρoτων θα γινει της πουτ@νας το καγκελο! -
Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
για τα αυτοκίνητα ΟΚ αλλα να ρωτήσω το αλλο: Εγω σαν φοιτητής που μου ειχε αγοράσει ο πατέρας που με γονική παροχή πριν αρκετά χρόνια ενα διαμέρισμα 40 τετραγωνικών θα πληρώσω τώρα τεκμήριο μιας κ δεν εχω εισόδημα?? Θεωρούμε πλούσιος φοροφυγάς δηλαδή πλέων??
40τμ * 60ευρώ/τμ = 2400ευρώ
Λογικά, επειδή είναι μέσα στο αφορολόγητο, δεν έχεις πρόβλημα.
ετσι βγαινει τελικα θενκς lokatzis για την γρήγορη απάντηση , αιντε βάζω ακομα στα 2400 να αυξηθούν κ 30% αν θεωρηθεί η τουμπα περιοχή με υψηλή αντικειμενική άξια!
-
Ο χρήστης sv2 έγραψε:
Η ετήσια αντικειμενική δαπάνη δεν εφαρμόζεται... για επιβατικά Ι.Χ. αυτοκίνητα τα οποία είναι ειδικά διασκευασμένα για αναπήρους.
Πηγή: auto.in.grδεν κρατήθηκα να μην συνδιάσω τα δύο post...
-
Αν την πινακίδα ΑΝΠ την είχε ένα **ακριβότερο από μτχ Corvette C5 ** πχ VW Passat δεν θα τα συνδύαζες όμως.
EΡΧΟΝΤΑΙ NEA ΤΕΚΜΗΡΙΑ 2012