-
Ο χρήστης mikegr έγραψε:
3.000 € προτεινεται το τεκμηριο χρησης για αυτοκινητα εως 1400 κεκ. Οσο αγορασα το δικο μου δηλΔηλαδη? τι εννουμε 3.000 το τεκμηριο χρησης? πως μεταφραζεται αυτο?
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Στην οικογενεια εχουμε 4 ΙΧ και ειμαστε 4 μελη. Το οικογενειακο εισοδημα ειναι ετησιως 38.000 ευρω. ...............
Χμ.... τα βάζω κάτω και δυσκολεύομαι λιγάκι να καταλάβω πώς με 38000 ζείτε 4 άνθρωποι και μέσα σε λιγότερο από 11 χρόνια (αφού το πιο παλιό σας είναι τόσο) έχετε αγοράσει 4 αυτοκίνητα (που ακόμα και μτχ να τα πήρατε δεν είναι και σακαράκες αφού το παλιότερο είναι 11 χρονών)... Καλό είναι να μπορείτε να το δικαιολογήσετε είτε με μεγαλύτερα εισοδήματα πιο πριν είτε με ανάλωση χρημάτων από καταθέσεις, πωλήσεις... Αν δεν μπορείτε τότε κάποιο λάκο έχει η φάβα... και εσάς στοχεύουν τα τεκμήρια!
Σοφή πάντως κίνηση η κατάργηση του ενός αυτοκινήτου. (και στο λέω εγώ που κάποτε σαν πενταμελής οικογένεια, όλοι οδηγοί, είχαμε 7 αυτοκίνητα... κυρίως σαράβαλα, είχε χαθεί η μπάλα)Αυτο ισχυει! Βεβαια περαν του ενος 2λιτρου, τα λοιπα 2 (700 cc και 1.400cc) ειναι 5-6 ετων, και το τεταρτο οπως 'δηλωθηκε' (1000cc-13 ετων πλεον), θα 'το φαει η μαρμαγκα'!!!
ΥΓ: Η φαβα δεν εχει λακο! Ως ΔΥ, 'τα παντα ολα' ειναι δηλωμενα , καθως και 2 μικρα ενοικια που εισπραττουμε (650 ευρω συνολο/μηνα) . Και προφανως δεν υπαρχουν δανεια-δοσεις κλπ. Δεν καταλαβαινω παντως, γιατι εγω που εχω 'λοξα' ή αναγκες στην οικογενεια για 4 ΙΧ αυτης της κατηγοριας, τα οποια δεν εναι και καινουρια, θα πρεπει να 'διωχθω'... Ευχαριστω παντως για τη συμβουλη. -
Ο χρήστης ladaman11 έγραψε:
3.000 € προτεινεται το τεκμηριο χρησης για αυτοκινητα εως 1400 κεκ. Οσο αγορασα το δικο μου δηλ
Δηλαδη? τι εννουμε 3.000 το τεκμηριο χρησης? πως μεταφραζεται αυτο?
Σημαινει οτι πρεπει να δηλωνεις εισοδηματα υψους τουλαχιστον 3.000 ετησιως. Ομως αν πχ εισαι φοιτητης, δεν εργαζεσαι (δικαιολογητικα μισθοδοσιας κλπ) και το ΙΧ ειναι στο ονομα σου, θα πληρωσεις προσθετο φορο, αφου δεν δικαιολογεις το τεκμηριο. Τωρα αν οι γονεις πρεπει να σου κανουν 'δωρεα' καθε χρονο το ποσο των 3.000 και πως αυτο θα αποδεικνυεται, θα το δουμε. (αφορα και δικη μου περιπτωση, που ως γονιος εχω σε 2 παιδια φοιτητες αντιστοιχα ΙΧ).
-
Ο χρήστης dbekos έγραψε:
3.000 € προτεινεται το τεκμηριο χρησης για αυτοκινητα εως 1400 κεκ. Οσο αγορασα το δικο μου δηλ
Σημαινει οτι πρεπει να δηλωνεις εισοδηματα υψους τουλαχιστον 3.000 ετησιως. Ομως αν πχ εισαι φοιτητης, δεν εργαζεσαι (δικαιολογητικα μισθοδοσιας κλπ) και το ΙΧ ειναι στο ονομα σου, θα πληρωσεις προσθετο φορο, αφου δεν δικαιολογεις το τεκμηριο. Τωρα αν οι γονεις πρεπει να σου κανουν 'δωρεα' καθε χρονο το ποσο των 3.000 και πως αυτο θα αποδεικνυεται, θα το δουμε. (αφορα και δικη μου περιπτωση, που ως γονιος εχω σε 2 παιδια φοιτητες αντιστοιχα ΙΧ).
δεν θα πληρωσεις φορο σαν φοιτητης, γιατι το αφορολογητο οριο ειναι 12000€.
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
ΘΑ τον τσακώσει το 'πόθεν έσχες', όπως και να έχει, ανεξαρτήτως εάν είναι κάτω από το αφορολόγητο.
-
Ο χρήστης dbekos έγραψε:
Να σοβαρευτούμε λίγο;
Αν έχεις 2 αυτοκίνητα, 1 για κάθε παιδί, και 1 για εσένα, τότε έχεις τεκμαιρόμενο εισόδημα 3χ3000=9000 (ας πούμε ότι όλα είναι 1400άρια, αλλά και δίλιτρο να έχεις, άντε να αυξηθεί 2-3 χιλιάρικα το ποσό). Αν έχεις και σπίτι δικό σου, εξοχικό κλπ, θα αυθηθεί το τεκμαιρόμενο εισόδημά σου σε κανένα 15άρι ως 20άρι χιλιάρικα. Ε, αν με 2 παιδιά φοιτητές με δικά τους ΙΧ συν επιπλέον ΙΧ συν σπίτι/εξοχικό κλπ κάποιος δηλώνει ας πούμε εισόδημα χαμηλόμισθου ΙΥ (δεν λέω ότι εσύ κάνεις αυτό το πράγμα, γενικά μιλάω), κάποιος κοροϊδεύει τους υπόλοιπους φορολογούμενους κατάμουτρα και θέλει να συνεχίσει να το κάνει.
Αν ο φοιτητής πρέπει να δηλώσει 3000 εισόδημα και δεν μπορεί να το δικαιολογήσει, τότε ο γονιός θα πρέπει να του κάνει δωρεά, άρα να δηλώσει ο ίδιος το εισόδημα με τους παραπάνω όρους.
Σε κάθε περίπτωση το πραγματικό κόστος σε φόρο είναι -αναλογικά- αστείο. Όμως είναι τραγικό το να δηλώνουν εκατομμύρια Έλληνες Ε.Ε. εισόδημα όσο και το αφορολόγητο. -
Η δωρεα με λεφτα βεβαια φορολογειται πλεον με 10%
-
Ο χρήστης famas έγραψε:
ΘΑ τον τσακώσει το 'πόθεν έσχες', όπως και να έχει, ανεξαρτήτως εάν είναι κάτω από το αφορολόγητο.
το ποθεν εσχες σε πιανει κατα την αγορα, δεν αφορα τη συντηρηση του αυτοκινητου. κανω λαθος?
-
Καταρχάς τεκμήριο αυτή τη στιγμή έχουμε μόνο για την αγορά. Εάν προχωρήσουμε και στον υπολογισμό τεκμηρίου κατοχής/συντήρησης, δεν έχει λόγο το κράτος να μην σε ελέγξει με το πόθεν έσχες.
-
Ο χρήστης famas έγραψε:
Καταρχάς τεκμήριο αυτή τη στιγμή έχουμε μόνο για την αγορά. Εάν προχωρήσουμε και στον υπολογισμό τεκμηρίου κατοχής/συντήρησης, δεν έχει λόγο το κράτος να μην σε ελέγξει με το πόθεν έσχες.κατα την αγορα εχουμε ποθεν εσχες. Αυτο ισχυε πριν και θα ισχυει και τωρα προφανως.
αυτο που εχουν πει οτι θα ισχυει μετα την αγορα, ειναι το τεκμηριο κατοχης/χρησης. Δε θα σε ρωτησει που βρηκες τα λεφτα (τα 3000€ αν μιλαμε για αυτοκινητο 1400κκ), απλα θα σε φορολογησει γιαυτα. Δεν εχει ειπωθει τιποτε για ποθεν εσχες. Νομιζω οτι δεν εχει και νοημα μετα την αγορα.
οπως ειπα μεχρι τα 12000€ που ειναι το αφορολογητο οριο, δεν θα υπαρξει φορος.
το σκεπτικο της κυβερνησης ειναι να εχει μια σειρα απο τεκμηρια θα οποια θα ειναι αθροιστικα. Πχ αυτοκινητα, σκαφη, πισινες ( ), εξοχικη κατοικια, διδακτρα(?) και διαφορα αλλα.
-
Τα τεκμήρια θα ισχύσουν και για ακίνητα?
Π.χ., αν κάποιος έχει αγοράσει ένα σπίτι και πληρώνει δάνειο με χαμηλή δόση (λόγω χαμηλού δανείου ας πούμε), κάποια στιγμή μπει στην ανεργεία και την δόση δανείου την πληρώνει κάποιος άλλος (π.χ. εργαζόμενα παιδιά), πως θα δικαιολογήσει αυτός ο άνθρωπος την κατοχή συντήρηση από τη στιγμή που είναι άνεργος και το σπίτι/δάνειο είναι στο όνομά του? -
Λέγοντας την αλήθεια, ότι του κάνουν δώρο τα παιδιά του (που θα πληρώνουν και φόρο δωρεάς).
Εκτός αν τα παιδιά του δεν μπορούν να δικαιολογήσουν το δώρο (αν αυτά έχουν σπίτια,αυτοκίνητα και πισίνες (ο πληθυντικός στις πισίνες μου φέρνει γέλιο) αλλά δηλώνουν σχετικά λίγα οπότε κάποιος θα πρέπει να πληρώσει έτσι κι αλλιώς. Ίσως τότε συμφέρει να φορολογηθεί ο πατέρας για αυτά που δεν έχει παρά τα παιδιά του, αυτός λόγω χαμηλότερου εισοδήματος θα πληρώσει λιγότερα!! -
για τα παλια δεν εχει εκπτωση?
-
Δηλαδή για ένα αμάξι με 2500 κυβικά πρέπει να βγάζεις τουλάχιστον 5600 το χρόνο για να το δικαιολογήσεις;
-
Ο χρήστης sv2 έγραψε:
Στο σημερινό οικονομικό ένθετο της Real News αναφέρονται τα οριστικά όπως γράφει τεκμήρια για τα αυτοκίνητα.
Ετσι για όλα τα αυτοκίνητα μέχρι 1.200 cc το τεκμήριο θα είναι 3.000 ευρώ.
Από εκεί και πέρα για κάθε 100 κυβικά θα προστίθενται 200 ευρώ.Ετσι ένα αυτοκίνητο 1600 θα έχει τεκμήριο 3000+(4Χ200)=3.800 ευρώ
τα 1800 cc = 4.200
τα 2000 cc = 4.600
τα 2500 cc = 5.600
τα 3000 cc = 6.600Επομενως αν ο φοιτητης εχει ως περιουσιακο στοιχειο ενα αυτοκινητο 1000cc (δωρο απο τον μπαμπα), πρεπει να βρει και 3.000 ευρω, ενω αυτος που εχει 3000 cc μπορει να δηλωνει μονο 6.600 ευρω?
Ωραια, **επιτελους θα 'πιασουμε' τους πλουσιους! **
Η κατι καταλαβαινω λαθος ή η αποφαση ειναι -
Γιώργο μπερδεύτηκα. Δεν έλεγαν πριν λίγο καιρό ότι για να έχεις αφορολόγητο θα πρέπει να συγκεντρώσεις αποδείξεις?
-
Ο χρήστης sv2 έγραψε:
Δεν κατάλαβες.....ναι ο φοιτητής θα φορολογηθεί (θεωρητικά) για 3.000 ευρώ.Αλλά επειδή το αφορολόγητο είναι 12.000 δεν θα του πάρουν τίποτα. Τα μέτρα είναι πολύ σωστά και θα πιάσουν αυτούς που έχουν δύο-τρία αυτοκίνητα σπίτι 200 μέτρων βάρκα κτλ και δηλώνουν 10-12 χιλιάρικα.Αν ισχύει όντως ότι μέχρι τα 12000 παραμένει το αφορολόγητο και στα τεκμήρια (για κάποιον που δε δηλώνει εισοδήματα), οπότε μπορούν να δικαιολογηθούν περιπτώσεις όπως τα 'φοιτητάμαξα' (μέχρι πέρυσι και γω τέτοιο είχα χωρίς εισόδημα), τότε πρόκειται για ένα πολύ δίκαιο μέτρο ΣΥΝΟΛΙΚΑ! Προφανώς δηλαδή θα υπάρξουν και εξαιρέσεις με αμάξια που δεν κινούνται, δε στοιχίζουν, αλλά προσθέτουν τεκμαρτό εισόδημα, καλώς ή κακώς όμως ένα μέτρο που λαμβάνεται δε μπορεί να λαμβάνει όλους τους παράγοντες υπόψιν του, κάποιοι θα αδικηθούν. Το ζήτημα είναι συνολικά να αποτελέσει ένα τρόπο μείωσης της φοροδιαφυγής.
-
Ο χρήστης sv2 έγραψε:
.............. Τα μέτρα είναι πολύ σωστά και θα πιάσουν αυτούς που έχουν δύο-τρία αυτοκίνητα σπίτι 200 μέτρων βάρκα κτλ και δηλώνουν 10-12 χιλιάρικα.Mακαρι, γιατι ετσι πρεπει.
-
με τις αποδείξεις τελικά τι ισχύει; αποφάσισαν ή ακόμα σενάρια επι ανούσιων σεναρίων;
-
Ο χρήστης sv2 έγραψε:
Δεν κατάλαβες.....ναι ο φοιτητής θα φορολογηθεί (θεωρητικά) για 3.000 ευρώ.Αλλά επειδή το αφορολόγητο είναι 12.000 δεν θα του πάρουν τίποτα. Τα μέτρα είναι πολύ σωστά και θα πιάσουν αυτούς που έχουν δύο-τρία αυτοκίνητα σπίτι 200 μέτρων βάρκα κτλ και δηλώνουν 10-12 χιλιάρικα.ρε παιδια το ειπαμε.Τα 3.000€ πρεπει να τα δηλωσεις αρα πρεπει να τα δικαιολογησεις.Με δωρεα χρηματων σημαινει 300€ καθε χρονο.Δηλ ξαναπληρωνεις τα τελη κυκλοφορίας!!
EΡΧΟΝΤΑΙ NEA ΤΕΚΜΗΡΙΑ 2012