Ρε παλληκάρια , πάλι στο προσωπικό και στην διαμάχη μισθωτών και μη το γυρίσατε το θέμα . Ελεος τελικά . Εδώ υπάρχουν δύο ακραίες απόψεις που λένε τα εξής :
Η μία των μισθωτών λέει και σωστά όλο εμένα που είμαι εύκολος πιάνουνε και πληρώνω τους φόρους εισοδήματος , ενώ οι άλλοι την γλυτώνουν .
Η άλλη των επαγγελματιών λέει και σωστά και αυτή , ότι δεν φτάνει που ρισκάρω το κεφάλαιο μου και την περιουσία μου γιά να βγάλω ένα μεροκάματο και ίσως να δώσω και δουλειά σε κάποιους , σιγά μην πληρώσω και φόρους στους χαραμοφάηδες .
Αρα όλοι έχουνε δίκιο . Τι πρέπει να γίνει λοιπόν . Απλά οι άμεσοι φόροι που είναι φόροι στην εργασία να είναι από 0 - 20 % και το 20 % γιά εισόδημα πάνω από 100.000 € . Να υπάρχουν κυρίως έμμεσοι φόροι που να είναι στην κατανάλωση που να είναι από 0 % (τρόφιμα) έως 20 % . Επίσης το κράτος να μειώσει τις τεράστιες σπατάλες του . Να ποινικοποιηθεί η μη απόδοση του ΦΠΑ που έχει ήδη εισπραχθεί . Απλά πράγματα , αλλά πολλά κρατικά λαμόγια , ζούνε από το αλισβερίσι και δεν θέλει απλές λύσεις .
Οσο γιά την με τις καταθέσεις , όπως είχα ήδη πεί , ήταν η της δεκαετίας , γιατί οι έχοντες πολλά λεφτά απλά την έκαναν γιά άλλες πολιτείες , ενώ οι μικρομεσαίοι με τις καταθέσεις των 20000 - 100000 € θα ήταν εύκολοι στόχοι των κακοποιών , γιά απαγωγές και εκβιασμούς , μιά και δεν θα μπορούσαν να αμυνθούν ενώ ταυτόχρονα θα έχαναν το πλεονέκτημα της ανωνυμίας που τους προστατεύει μέχρι σήμερα .
Νομίζω ότι όποιος μλκς υπηρασιακός παράγοντας είχε αυτή την 'φαεινή' ιδέα πρέπει να ανασκολοπιστεί δημοσίως στην πλατεία Συντάγματος , κάτω από το χριστουγεννιάτικο δέντρο , μπας και παραδειγματιστούν οι υπόλοιποι συνάδελφοι του και σταματήσουν τις κρυβόμενοι πίσω από την ανωνυμία του δημοσίου .