-
Όπα παιδιά ένα-ένα!
Κατ'αρχήν τα τεκμήρια όπως δεν απέδωσαν ποτέ, έτσι και δεν πρόκειται να αποδώσουν ποτέ των ποτών σε αυτή τη χώρα, γιατί πρίν τα τεκμήρια διαβίωσης του κάθε περιουσιακού στοιχείου πρέπει να βρείς τις πηγές της φοροδιαφυγής.
Δηλαδή αυτός που φοροκλέβει και έχει πάρει την ακριβή limo στο όνομά του και όχι σαν εταιρικό θα βρεί τον τρόπο του.
Το θέμα είναι να μήν έχει τόσες τρύπες το σύστημα για να μπορεί να φοροκλέβει, επειδή όμως υπάρχουν ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΙ τρόποι να φοροκλέψει αυτός που ενδιαφέρεται, θα συνεχίσει να φοροκλέβει εις τον αιώνα των αιώνων.
Εξ' άλλου ο μεγάλος όγκος της φοροδιαφυγής γίνεται στις εταιρείες στην πηγή του εισοδήματος δηλαδή και εκεί δεν υπάρχουν ελεγκτικοί μηχανισμοί ικανοί και καταρτισμένοι ελεγκτές να εντοπίσουν την φοροδιαφυγή και φυσικά η διαφθορά και η ατιμωρησία όπου είναι η ρίζες του κακού.
Όπως καταλαβαίνετε ξεκινούν απο το τέλος και όχι απο την αρχή του προβλήματος.
Τώρα όσον αφορά, δήλωση καταθέσεων και άλλα ...κωμικά στη φορολογική δήλωση αυτά είναι για να γελούν αυτοί που ξέρουν, γιατί τα δηλώσεις δεν τα δηλώσεις ειδικά οι καταθέσεις δεν μπορούν να εντοπισθούν, παρά μόνο με εισαγγελική παραγγελία και για να γίνει κάτι τέτοιο θα πρέπει να υπάρχουν αποδείξεις φοροδιαφυγής οπότε... πάλι στα ίδια καταλήγουμε.
Εκτός και αν πάθουμε κάτι ξαφνικά όλοι οι έλληνες (π.χ. μας ψεκάσουν με ειδικό ορό της αλήθειας τα αεροπλάνα του Λιακόπουλου) και αποφασίσουμε να πούμε την αλήθεια στην εφορία όλοι μαζί ξαφνικά -
Ο χρήστης ΙΩΣΗΦ έγραψε:
Τώρα όσον αφορά, δήλωση καταθέσεων και άλλα ...κωμικά στη φορολογική δήλωση αυτά είναι για να γελούν αυτοί που ξέρουν, γιατί τα δηλώσεις δεν τα δηλώσεις ειδικά οι καταθέσεις δεν μπορούν να εντοπισθούν, παρά μόνο με εισαγγελική παραγγελία και για να γίνει κάτι τέτοιο θα πρέπει να υπάρχουν αποδείξεις φοροδιαφυγής οπότε... πάλι στα ίδια καταλήγουμε.
Εκτός και αν πάθουμε κάτι ξαφνικά όλοι οι έλληνες (π.χ. μας ψεκάσουν με ειδικό ορό της αλήθειας τα αεροπλάνα του Λιακόπουλου) και αποφασίσουμε να πούμε την αλήθεια στην εφορία όλοι μαζί ξαφνικάΊσως έχεις δίκιο, να ψηφιστεί όμως μαζί και ένας νόμος που θα λέει ότι αν δε δηλωθούν κάποιες καταθέσεις και αυτό αποδειχτεί κάποια στιγμή τότε αυτομάτως κατάσχονται από το κράτος
Αρχικά δε θα ιδρώσει κανενός το αυτί, όταν θα εφαρμοστεί σε μερικούς όμως να δεις για πότε θα αρχίσουν να συμμορφώνονται... -
Αυτά που λές φίλε μου δεν γίνονται ούτε στο αφγανιστάν των ταλιμπάν, με ποιό δικαίωμα θα ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ την περιουσία ενός πολίτη απο τη στιγμή που δεν είναι προιόν εγκλήματος μόνο και μόνο επειδή δεν την δήλωσε στη φορολογική δήλωση του έτους τάδε και απο τη στιγμή που είναι χρήματα τα οποία έχουν φορολογηθεί στην πηγή τους και έχει εξαντληθεί η υποχρέωση τους; Με ποιά λογική;
Μην ξεχνάς οτι οι νόμοι ελέγχονται για την συνταγματικότητά τους. Πιστεύεις ότι ένας τέτοιου είδους νόμος θα μπορούσε να ψηφιστεί απο κράτος μέλος τηε ΕΕ; -
Εγω παντως απο περισυ εχω μεταφερει τα πιο πολλα λεφτα μου εξω.
Δεν ειμαι διατεθειμενος να τζογαρω για το αν εφιαλτικα σεναρια μπορουν να γινουν πραγματικοτητα.
Και δεν υπαρχει πιο ευκολο πραγμα απο το να ανοιξεις εναν λογαριασμο στο εξωτερικο και να τον ελεγχεις με web-banking.Βεβαια εαν μεταφερετε πχ 10 εκατομμυρια ευρω,προφανως θα δεχτειτε πολλες ερωτησεις. -
Μπράβο στους βλάκες που θα μας αναγκάσουν να βγάζουμε τα χρήματα εκτός ελλάδος
Βάλτε και τους Αλβανούς και λοιπούς αλλοδαπούς που τηρούν σεβαστά ποσά σε καταθέσεις στις ελληνικές τράπεζες για να καταλάβετε πόσα χρήματα θα τραβηχτούν από αυτές, θα βγουν στο εξωτερικό και θα μειώσουν την ρευστότητα στην αγορά...
-
-
Παιδιά, δείτε το πρακτικά δεν χρειάζεται να μεταφέρει κανείς τίποτα πουθενά.
Έστω λοιπόν (υποθετικά πάντα) ότι γίνεται υποχρεωτική η αναγραφή των καταθέσεων που έχει ο κάθε ένας στην φορολογική του δήλωση. Υποθετικά λοιπόν η γιαγιά μου είναι 80 χρονών και έχει 100.000 ευρώ στην τράπεζα γιατί έτσι είχε μάθει, δεν τα δήλωσε όμως γιατί το ξέχασε ή γιατί δεν ήθελε να το μάθω εγώ που της φτιάχνω την δήλωση. Τι θα κάνουμε τώρα, θα κατηγορήσουμε τη γιαγιά για...φοροδιαφυγή; Μα αφού οι καταθέσεις προέρχονται απο το μισθό της τόσα χρόνια που δούλευε και την σύνταξή της που παίρνει τόσα χρόνια τώρα τα οποία ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΝΤΑΝ κανονικά κάθε χρόνο. Είπαμε οι καταθέσεις έχουν αξία μόνο όταν υπάρχουν αποδείξεις φοροδιαφυγής, ξεπλύματος βρώμικου χρήματος κ.α.
Είναι σαν να σου κτυπήσει το κουδούνι 12 το βράδυ ένας αστυνομικός και να θέλει να ανέβει στο σπίτι σου για να δεί τι κάνεις εκείνη την ώρα. Μπορεί; -
Ένας ένας οι φοροφυγάδες...
Πέρα από την πλάκα δε μπορώ να καταλάβω κάποιος που είναι νόμιμος τι τον νοιάζει αν πρέπει να δηλώσει και τις καταθέσεις του. Ειδικά αν σκεφτεί ότι σκοπός είναι να βρεθούν αυτοί που φοροδιαφεύγουν έτσι ώστε να πληρώσουν αυτά που τόσα χρόνια δεν πλήρωναν και πλήρωνε αυτός που ήταν σωστός σε αυτά που δήλωνε
Ναι, το πρόβλημα δε θα λυθεί σε μια μέρα και φυσικά πολλά θα μπορούσαν να γίνουν και χωρίς να φτάσουμε στο σημείο να δηλώνονται και οι καταθέσεις, ε δε μπορώ να καταλάβω όμως γιατί όλοι λένε ότι θα πάρουν τα λεφτά τους και θα πάνε έξω... όλοι μαύρα χρήματα έχουν;;;; Αν τα έχουν νόμιμα τι τους πειράζει να τα δηλώσουν; -
aserf αν δεν κάνω λάθος δεν έχεις κάνει καν μέχρι σήμερα φορολογική δήλωση και ούτε έχεις ακόμα φορολογηθεί για χρήματα που έβγαλες με τον ιδρώτα σου. Επομένως, επέτρεψέ μου να σου πω πως δεν έχεις ιδέα πως αισθάνεσαι όταν πάνε να σου βγάλουν κερατιάτικα από εκεί που δεν το περιμένεις. Γιατί αυτοί, η λογική που το κάνουν δεν είναι για να γίνουν όλα δίκαια, αλλά επειδή θέλουν χρήματα στα ταμεία εδώ και τώρα!
Όπως έγραψε και ο kyr80 υπάρχουν περιπτώσεις και περιπτώσεις που αν απλά πουν δηλώστε και εμφανίστε σήμερα ότι έχετε στην κατοχή σας είτε αυτοκίνητα, είτε ακίνητα, είτε χρήματα, μετοχές κτλ, υπάρχουν σοβαρά ερωτήματα το πως θα κρίνουν ποια από αυτά είναι από νόμιμες πηγές και ποια μαύρα. Και πόσο πίσω δηλαδή μπορεί να ανατρέξει κανείς και να τα δικαιολογήσει όταν θα υπάρχουν και χρονιές που είτε θα έχει πεσμένα εισοδήματα είτε για κάποιους χ ψ λόγους θα αδυνατεί να παρέχει επαρκή στοιχεία (χωρίς να είναι κάτι παράνομο);
-
-
Σε μιά χώρα που είναι το προπύργιο της διαφθοράς και της εγκληματικότητας , ζητάνε να έχει το διάτρητο κράτος όλη την οικονομική κατάσταση κάποιου , έτσι ώστε να γίνει εύκολος στόχος κάθε εγκληματία , απαγωγέα κλπ .
Δηλαδή κάποιος που έχει 100 - 200 -300 χιλιάδες στην τράπεζα , είναι συγκεκριμμένος στόχο κάθε εκβιαστή , ο οποίος πολύ εύκολα θα αποκτήσει γνώση των προσωπικών μας στοιχείων .
Αν θέλουν λοιπόν να τους πιστέψουμε , ας αρχίσουν να ελέγχουν τις περιουσίες εφοριακών , τελωνειακών , δικαστών , πολεοδόμων και λοιπών αναξιοπαθούντων και μετά τα ξαναλέμε .Υ.Γ. Προς Asimov
Τα παράπονα σου στις εφημερίδες που δημοσιεύουν τα στοιχεία . -
Εκτος του οτι.... http://www.youtube.com/watch?v=odVGroOBs-Y
αυτοι ειχαν και συγκεκριμενο προγραμμα αν θυμαστε.
Απο τη καταπολεμηση της φοροδιαφυγης μεχρι τη προστασια της ασιατικης ακριδας.Σκασμος λοιπον για τεσσερα χρονια, ο λαος μιλησε, πληρωστε και βουλωστε το τωρα.
Α και που'στε
1.Αλλη φορα να μαθετε οτι εκτος απο την υπογραφη σας και τη ψ#λη σας ειναι παρα πολυ σημαντικο να ξερετε σε ποιον δινετε και τη ψηφο σας.
Τα ιδια κανατε και το 2004 και σκουζατε πεντε χρονια μετα, τα ιδια κανετε και σημερα.
2.Παλιο γαϊδουρι καινουρια περπατησια δε φτιαχνει.
Οπως οι ΝΔαιοι δεν αλλαξαν ποτε ετσι και Πασοκοι δε προκειται να αλλαξουν στον αιωνα τον απαντα.
Ο Γιωργακης γιωργακης θα παραμεινει μεχρι να βγαλει ο ηλιος κερατα.Γιατι πολυ απλα σας/μας εχουν δεδομενους.Και εφοσον εμεις δεν αλλαζουμε και δε ξεφευγουμε απο το πινγκ-πονγκ δεν εχουν κανενα απολυτως λογο να αλλαξουν αυτοι.
Αντε να σας πετανε κανα σεμνα και ταπεινα και κανα οπενγκοβ λιγο πριν η π#*τσα φτασει στο λαρυγγα...Μετα πληρους εκτιμησεως
Ενας φορολογουμενος που δεν μπορει να ξεφυγει αλλα και που δεν εχει τιποτα να κρυψει απο κανεναν και ποτε. -
Ο χρήστης ΙΩΣΗΦ έγραψε:
Παιδιά, δείτε το πρακτικά δεν χρειάζεται να μεταφέρει κανείς τίποτα πουθενά.
Έστω λοιπόν (υποθετικά πάντα) ότι γίνεται υποχρεωτική η αναγραφή των καταθέσεων που έχει ο κάθε ένας στην φορολογική του δήλωση. Υποθετικά λοιπόν η γιαγιά μου είναι 80 χρονών και έχει 100.000 ευρώ στην τράπεζα γιατί έτσι είχε μάθει, δεν τα δήλωσε όμως γιατί το ξέχασε ή γιατί δεν ήθελε να το μάθω εγώ που της φτιάχνω την δήλωση. Τι θα κάνουμε τώρα, θα κατηγορήσουμε τη γιαγιά για...φοροδιαφυγή; Μα αφού οι καταθέσεις προέρχονται απο το μισθό της τόσα χρόνια που δούλευε και την σύνταξή της που παίρνει τόσα χρόνια τώρα τα οποία ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΝΤΑΝ κανονικά κάθε χρόνο. Είπαμε οι καταθέσεις έχουν αξία μόνο όταν υπάρχουν αποδείξεις φοροδιαφυγής, ξεπλύματος βρώμικου χρήματος κ.α.
Είναι σαν να σου κτυπήσει το κουδούνι 12 το βράδυ ένας αστυνομικός και να θέλει να ανέβει στο σπίτι σου για να δεί τι κάνεις εκείνη την ώρα. Μπορεί;μιας και ο γιωργάκης .. .είχε πει .. Λ7 υπάρχουν, έ τώρα θέλει να μας τα μετρήσει. Να ξέρει ρε παιδί μου το κράτος, πόσα έχουμε και που τα έχουμε, ώστε να εφαρμόσει την κατάλληλη τακτική για να τα οικειοποιηθεί. Μιας και τώρα δεν μπορεί να εφαρμόσει την υποτίμηση του €, θα τα πάρει με φορολογία ....
-
Αν δεν πληρώνουν τους φόρους που τους αναλογούν οι εντιμότατοι, δουλευταράδες, πανέξυπνοι κ.τ.λ. κλέφτες και απατεώνες είτε είναι μαύροι δημόσιοι μισθωτοί (λέμε τώρα), είτε είναι ελεύθεροι κομπιναδώροι της αρπαχτής τότε η λύση μονόδρομος είναι έμμεσοι φόροι π.χ βενζίνη στα 1,5 ευρό/λίτρο, ποτά 40 ευρώ φιάλη ουίσκι, τσιγάρα 5 ευρώ το πακέτο (συμφωνώ αν και καπνιστής), διόδια 5 ευρώ, τέλη ταξινόμησης και τέλη κυκλοφορίας +100% πάνω,κ.τ.λ μη βγείτε όμως και τσιρίζετε μετά, που για να πάρετε το γερμανικό σας δίλιτρο θα θέλετε +20.000 ευρώ και για να πάτε μια βόλτα στη Βουλγαρία θα θέλετε 300 ευρώ βενζίνα και 200 ευρώ διόδια.
-
έχουν πολύ πλάκα τελικά οι έλληνες ...
μια ζωή να πληρώνουν οι μισθωτοί...μια ζωή ...βολεύτηκαν κάποιοι. Ε τώρα να ξεβολευτούν. Αρκετά.
-
Είναι πολλοί που θα πρέπει να ξεβολευτούν.... και πρώτοι πρώτοι οι ίδιοι οι εφοριακοί!!
Ποιος θα ελέγξει ποιον.... και πώς θα ξεμάθουν οι τρώγωντες... μόνο αν πέσουν κεφάλια...Αν όσοι φοροκλέβουν (για σοβαρά μιλάμε) κάνανε κόμμα θα κάνανε κυβέρνηση αυτοδύναμη!
Η γιαγιά ας έχει πολλά στην άκρη αφού τα μάζευε επί 50 χρόνια δικαιολογούνται.... αν όμως τα έχει κανένας 20χρονος φοιτητής τότε...
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Είναι πολλοί που θα πρέπει να ξεβολευτούν.... και πρώτοι πρώτοι οι ίδιοι οι εφοριακοί!!
Ποιος θα ελέγξει ποιον.... και πώς θα ξεμάθουν οι τρώγωντες... μόνο αν πέσουν κεφάλια...Αν όσοι φοροκλέβουν (για σοβαρά μιλάμε) κάνανε κόμμα θα κάνανε κυβέρνηση αυτοδύναμη!
Να ξεραμε και τα ποσα, που πληρωνουν μερικοι μερικοι για να πιασουν Ποστα!!! με προοπτικη λαδοματος.......
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Ποιος θα ελέγξει ποιον.... και πώς θα ξεμάθουν οι τρώγωντες... μόνο αν πέσουν κεφάλια...Ακριβώς το αντίθετο, άλλο που δέν θέλουν οι εφοριακοί να κάνουν ελεγχους.
-
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
aserf αν δεν κάνω λάθος δεν έχεις κάνει καν μέχρι σήμερα φορολογική δήλωση και ούτε έχεις ακόμα φορολογηθεί για χρήματα που έβγαλες με τον ιδρώτα σου. Επομένως, επέτρεψέ μου να σου πω πως δεν έχεις ιδέα πως αισθάνεσαι όταν πάνε να σου βγάλουν κερατιάτικα από εκεί που δεν το περιμένεις. Γιατί αυτοί, η λογική που το κάνουν δεν είναι για να γίνουν όλα δίκαια, αλλά επειδή θέλουν χρήματα στα ταμεία εδώ και τώρα!Έχω κάνει φορολογική δήλωση στο παρελθόν καθώς διαθέτω αυτοκίνητο στο όνομά μου και έχω ήδη φορολογηθεί, καθώς ο φόρος παρακρατείται προκαταβολικά από το μισθό σου και παρότι πρώτη δουλειά ξεπερνάω το αφορολόγητο. Πρέπει να είμαι πολύ πλούσιος τελικά... Πέρα από την πλάκα παρότι φυσικά δεν είμαι πλούσιος δεν έχω κανένα πρόβλημα να πληρώνω το φόρο που μου αναλογεί εφόσον το κράτος χρειάζεται αυτό το φόρο για να λειτουργήσει, απαιτώ όμως να εισπράτεται από όλους ακριβώς το ποσό που τους αναλογεί. Αν για να γίνει αυτό πρέπει να βγουν όλα στη φόρα ας βγουν. Όσοι είναι σωστοί δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα. Φυσικά δεν περιμένω με τα νέα μέτρα θα μηδενιστεί η φοροδιαφυγή και μια σημαντική μείωση όμως τη θεωρώ παραπάνω από ευπρόσδεκτη.
Όπως έγραψε και ο kyr80 υπάρχουν περιπτώσεις και περιπτώσεις που αν απλά πουν δηλώστε και εμφανίστε σήμερα ότι έχετε στην κατοχή σας είτε αυτοκίνητα, είτε ακίνητα, είτε χρήματα, μετοχές κτλ, υπάρχουν σοβαρά ερωτήματα το πως θα κρίνουν ποια από αυτά είναι από νόμιμες πηγές και ποια μαύρα. Και πόσο πίσω δηλαδή μπορεί να ανατρέξει κανείς και να τα δικαιολογήσει όταν θα υπάρχουν και χρονιές που είτε θα έχει πεσμένα εισοδήματα είτε για κάποιους χ ψ λόγους θα αδυνατεί να παρέχει επαρκή στοιχεία (χωρίς να είναι κάτι παράνομο);
Πιστεύω ότι σε περιπτώσεις που κάνει μπαμ ότι τα περιουσιακά στοιχεία δε συμβαδίζουν με τα εισοδήματα τότε ή θα υπάρχουν τα δικαιολογητικά του πού βρήκε ξαφνικά ο χ τα λεφτά για να πάρει το σπίτι, τις μετοχές, κτλ ή κάτι δεν πάει καλά. Τα λεφτά είναι μετρήσιμο μέγεθος και δεν πολλαπλασιάζονται μόνα τους. Αν βγάζεις 40000 € το χρόνο κατά μέσο όρο μπορείς να δικαιολογήσεις ψ έξοδα, αν κάνεις 5*ψ έξοδα ή έχεις κάποιο έξτρα έσοδο (π.χ. κληρονομιά) ή κάτι δεν πάει καλά.
Αν έχεις μια χρονιά πεσμένα έσοδα δεν έγινε και κάτι, θα δικαιολογείται από τα έσοδα της προηγούμενης χρονιάς ή πολλών προηγούμενων χρονιών. Την αδυναμία παροχής επαρκών στοιχείων δεν την καταλαβαίνω. Εγώ ξέρω ότι τα νόμιμα έσοδα καταγράφονται στη φορολογική δήλωση, ενώ αντίστοιχα και η αποδοχή κληρονομιάς γίνεται επισήμως. Άρα υπάρχουν στοιχεία για όλα. -
Ο χρήστης 224.v έγραψε:
Να ξεραμε και τα ποσα, που πληρωνουν μερικοι μερικοι για να πιασουν Ποστα!!! με προοπτικη λαδοματος.......
Για το ΥΠΕΕ ήταν της τάξης των πολλών δεκάδων χιλιάδων ευρώ το έτος.... Για τη ΣΔΟΕ ήταν τις τάξης των δεκάδων εκατομμυρίων.... (νομίζω άπαξ...)
Ας καλωσορίσουν τα τεκμήρια.... Δεν τα φοβάμαι. Υπάρχουν και άλλες λύσεις. Ας είναι καλά οι τράπεζες του Εξωτερικού....
EΡΧΟΝΤΑΙ NEA ΤΕΚΜΗΡΙΑ 2012