-
Γιαννικ το σάιτ που παραθέτεις, επειδή το διάβασα, πολλές από οι αιτιολογήσεις που αναφέρει ο συντάκτης είναι λάθος. Μερικές φορές ισχύει το ακριβώς αντίθετο από αυτό που επικαλείται. Χαρακτηριστικά σημειώνω :
Για τη αυξημένη ροπή που έχουν σε σχέση με βενζινοκινητήρες
Ο λόγος που συμβαίνει αυτό είναι γιατί οι πετρελαιοκινητήρες αυτή τη στιγμή εφοδιάζονται με τα πιο προηγμένα συστήματα υπερπλήρωσης που κυκλοφορούν τα οποία είναι πολύ ανώτερα των αντίστοιχων βενζινοκινητήρων.
Όλοι οι πετρελαιοκινητήρες αποδίσουν περισσότερη ροπή από τους βενζινοκινητήρες, αλλά ο λόγος δεν είναι τα δήθεν προηγμένα συστήματα τούρμπο που έχουν (ενώ οι άλλοι δεν έχουν? ) , είναι εγγενές τους χαρακτηριστικό.
Βάρος
Επίσης το γεγονός ότι είναι βαρύτεροι ανά μονάδα ισχύος σε σχέση με τους κινητήρες OTTO τους δίνουν χαρακτηριστικά απαράμιλλης αντοχής στο χρόνο διότι το γεγονός ότι είναι πιο βαρείς ενημερώνεται από την αναγκαιότητα της χρησιμοποίησης ανθεκτικότερων και κατά συνέπειας βαρύτερων υλικών στην κατασκευή τους.
Αυτή ακριβώς η αύξηση βάρους δεν τους επιτρέπει να έχουν πολύ υψηλούς ρυθμούς περιστροφής λόγω των μαζικών δυνάμεων που αναπτύσσονται στα έμβολα.Τζήζους, τον κινητήρα τον κάνεις όσο ελαφρύ ή βαρύ θέλεις, αλλά επειδή η συμπίεση του πετρ. πρέπει να είναι πολύ μεγαλύτερη από αυτή του βενζ. είθισται να τον κάνουμε βαρύ και ενισχυμένο γιατί αλλιώς δεν θα αντέξει για πολύ.
Επίσης το βάρος τους κάνει αργόστροφους ή η ίδια η βραδεία καύση του πετρ. ενώ η βενζίνη έχει έκρηξη? Έλεος δηλαδή.Ρύποι
Σε ότι αφορά τους ρύπους τα πράγματα είναι ακόμα πιο ξεκάθαρα. Οι συγκεκριμένοι κινητήρες είναι καθαρότεροι για 2 άμεσους και προφανείς λόγους. Πρώτον έχουν υψηλότερο βαθμό απόδοσης που συνεπάγεται μικρότερη κατανάλωση και τελικά λιγότερους ρύπους αλλά και γιατί οι πιο σύγχρονοι εξ'αυτών διαθέτουν φίλτρα κατακράτησης σωματιδίων που εξαλείφει και ένα από τα εγγενή μειονεκτήματά τους.
Το άλλο με τον Τοτό το ξέρει ο συντάκτης?
Ταξινομήσεις
Στη δυτική ευρώπη οι ταξινομήσεις είναι σχεδόν μοιρασμένες μεταξύ πετρελαιοκίνητων και βενζινοκίνητων οχημάτων. Με την τάση να είναι σαφώς αυξητική για την πετρελαιοκίνηση.
Η τάση είναι η ακριβώς αντίθετη και θα ενταθεί στο άμεσο μέλλον.
Επίσης για τις ταξινομήσεις σε Ιαπωνία, Καναδά, ΗΠΑ, Ελβετία, Σουηδία και άλλους γελοίους και αμόρφωτους που δεν σέβονται το περιβάλλον ξέρει κάτι να μας πει?Απαγόρευση
Δυστυχώς στην Ελλάδα η πετρελαιοκίνηση έχει καταργηθεί από τη δεκαετία του 80 στα αστικά κέντρα, ίσως όχι αδίκως αφού τότε οι κινητήρες αυτοί δεν παρουσίαζαν τα σημερινά πλεονεκτήματα ωστόσο ίσως έχει έρθει η ώρα πλέον να αναθεωρήσουμε και εμείς.
Όχι, και τότε παρουσίαζαν τα ίδια ακριβώς πλεονεκτήματα (οικονομία, μακροζωία) και τα ίδια μειονεκτήματα (ρύποι, μυρωδιές, ΚΑΙ ΕΞΟΧΩΣ λιγότερες δυνατότητες για υπερκέρδη στο ολιγοπώλιο καυσίμων και λιγότερη εισφορά φόρων στο κράτος ). Ήταν λογικό λοιπόν να καταργηθούν πάραυτα.
-
Παντως και η renault-nissan θα μπει δυναμικα το 2011 με νεο 1.6dci 130 hp που θα μπει σε αρκeτα μοντελα των εταιρειων.Περισσοτερα στο link
http://www.autolatest.com/en/news-detai ... n-alliance -
Ο χρήστης Drunkard έγραψε:
Οπως ειπε και ο Cosneo για τα ακριβα ανταλλακτικα , να σου δωσω ενα παραδειγμα , συναδελφος με Mitsubishi colt πηγε για σερβις και πληρωσε 80€ τα εμπρος τακακια , 80 € τα πισω και 60€ τοποθέτηση τα μπροστα ,αλλα 60 € τοποθέτηση τα πισω και 20€ το υγρο φρενων !!! 300€ για τακακια ε πες μου λοιπον στην περιπτωση που ειχε ενα οχημα η χοντα ή η μιτσου το οποιο θα σε ενδιεφερε εσυ θα το αγοραζες με τετοιες τιμες στα ανταλλακτικα ?Δε μου λέει τπτ αυτό από μόνο του. Το colt μήπως ήταν το turbo με τα 150 αλόγατα; Πόσο κρατάνε τα τακάκια του;
Θυμάμαι το αφεντικό μου στη δουλειά να πηγαίνει για αλλαγή τακάκια το WRX και να του λένε 1000 €. Μόλις συνήλθε τον ρώτησε ο μηχ/κός: θέλεις να φρενάρεις από τα 250 χλμ / ώρα ή όχι;
Δεν είναι όλα τα αυτοκίνητα για όλες τις δουλειές και γι΄ αυτό και δεν κοστίζουν το ίδιο τα ανταλλακτικά τους.
Δε μπορεί να στοιχίζει το ίδιο το Honda που θα σου κρατήσει 20 χρόνια με το huyndai, πως να το κάνουμε δλδ;
-
Ο χρήστης DANAOS_master έγραψε:
Οπως ειπε και ο Cosneo για τα ακριβα ανταλλακτικα , να σου δωσω ενα παραδειγμα , συναδελφος με Mitsubishi colt πηγε για σερβις και πληρωσε 80€ τα εμπρος τακακια , 80 € τα πισω και 60€ τοποθέτηση τα μπροστα ,αλλα 60 € τοποθέτηση τα πισω και 20€ το υγρο φρενων !!! 300€ για τακακια ε πες μου λοιπον στην περιπτωση που ειχε ενα οχημα η χοντα ή η μιτσου το οποιο θα σε ενδιεφερε εσυ θα το αγοραζες με τετοιες τιμες στα ανταλλακτικα ?
Δε μου λέει τπτ αυτό από μόνο του. Το colt μήπως ήταν το turbo με τα 150 αλόγατα; Πόσο κρατάνε τα τακάκια του;
Θυμάμαι το αφεντικό μου στη δουλειά να πηγαίνει για αλλαγή τακάκια το WRX και να του λένε 1000 €. Μόλις συνήλθε τον ρώτησε ο μηχ/κός: θέλεις να φρενάρεις από τα 250 χλμ / ώρα ή όχι;
Δεν είναι όλα τα αυτοκίνητα για όλες τις δουλειές και γι΄ αυτό και δεν κοστίζουν το ίδιο τα ανταλλακτικά τους.
Δε μπορεί να στοιχίζει το ίδιο το Honda που θα σου κρατήσει 20 χρόνια με το huyndai, πως να το κάνουμε δλδ;
προς ενημερωση σου δεν ειναι το τουρμπο ,τωρα σου φαινεται λογικη η 2πλη χρεωση τοποθέτησης (μπρος-πισω) και το υγρο των 20 € ? αν ναι τοτε παω πασο
Το οτι του ζητησε του φιλου σου ενα 1000αρικο για φρενα δεκτο , δεν μας ειπες τι ειδους φρενα εβαλε στο αμαξι των 300 ιππων ? δεν νομιζω να εβαλε δισκους-τακακια-δαγκανες που φοραει ενα απλο οικογενιακο αμαξι και να του τα χρεωσε 1000€ .
-
οδηγησα προχθες το asx.γκαζι σουπερ,αθορυβο,γενικα πολυ καλο.ενα μειονεκτημα ομως.μικροι χωροι για τους πισω επιβατες και πολυ σκληρα και αβολα πισω καθισματα.μια δευτερη γνωμη κανεις?
-
ήρθε κιόλας το βενζινοκίνητο;
-
Ο χρήστης Drunkard έγραψε:
που ειναι το περίεργο σε αυτά που είπε?
εγω το εχω διαπιστώσει και πρακτικά μάλιστα το Χόντα στα 20 χρόνια δεν έκανε ουτε ένα τριγμό δίπλα στο αλλο που ηταν 10ετίας -
Ο χρήστης svlach έγραψε:
ήρθε κιόλας το βενζινοκίνητο;Αμέ...
Ήδη έχω κυκλοφορήσει αρκετά μαζί του καθώς το αγόρασε φίλος μου.
Από τους πρώτους, σε 16άρι με 117 ίππους.
Πολύ καλές εντυπώσεις έχω μέχρι στιγμής. -
Ο χρήστης varesanovits2 έγραψε:
οδηγησα προχθες το asx.γκαζι σουπερ,αθορυβο,γενικα πολυ καλο.ενα μειονεκτημα ομως.μικροι χωροι για τους πισω επιβατες και πολυ σκληρα και αβολα πισω καθισματα.μια δευτερη γνωμη κανεις?+1 κι απο μενα...ενω μπροστα καθεσαι σαν αρχοντας,πολυ ανετο και πολυ καλη θεση οδηγησης,το πισω καθισμα μου φανηκε λιγο μικρο σε διαστασεις....αναλογικα παντα με τους χωρους που προσφερονται μπροστα,γιατι σαν μικρομεσαιο κινειται στον μεσο ορο χωρων για τους πισω...
ρε παιδια με αυτα τα χρηματοδοτικα τι γινεται?κανουν καμια προσφορα η εχουν ακομη 7.5-9% επιτοκιο?
-
Ο χρήστης vengas έγραψε:
που ειναι το περίεργο σε αυτά που είπε?
εγω το εχω διαπιστώσει και πρακτικά μάλιστα το Χόντα στα 20 χρόνια δεν έκανε ουτε ένα τριγμό δίπλα στο αλλο που ηταν 10ετίαςτο να βρεις καποιον την σήμερον ημερα που θα κρατησει 20 χρονια το αυτοκινητο του θα ειναι θαυμα, αλλα φαντάζομαι οταν λες για χιουνταϊ που ετριζε και ειχε γινει χαρβαλο θα ηταν κανα πλαστικο απο αυτα που βγαζανε πριν 10-15+ χρονια, απο τοτε εχουν γινει αλματα προοδου
-
Εξω από αντιπροσωπείες που το είδα αισθητικά είναι πολύ όμορφο!
@mods: αφού πάτησε Ελλάδα να πάει στους κατασκευαστές
-
Ο χρήστης samatistas έγραψε:
Εξω από αντιπροσωπείες που το είδα αισθητικά είναι πολύ όμορφο!@mods: αφού πάτησε Ελλάδα να πάει στους κατασκευαστές
ναι ! πρεπει να παει στους κατασκευαστες
-
Ρε παιδια πολλά δεν ειναι τα 22 παρά κάτι(για την ινβαιτ που είναι η καλύτερη για μένα)?
-
Ο χρήστης samatistas έγραψε:
... που το είδα αισθητικά είναι πολύ όμορφο!Και εμένα μου άρεσε. Δείχνει ένα όμορφο και μαζεμένο SUV.
Εκτός απο το έντονο μπλε/τυρκουάζ που δεν μου έκατσε σαν απόχρωση και πολύ καλα.Εκείνο που σκέφτομαι πάντως (αν υπάρχει σκοπός να συμβεί) είναι ότι θα είναι ομορφο με μια μούρη απο DS3 ως Citroen αλλά με τρομοκρατεί η περίπτωση μουρης ως ... Peugeot!!!
-
Ποια 22 χιλιάρικά? Βάλε και περίπου 850 για μεταλλικό, πινακίδες και τέλος ταξινόμησης.
Όντως όμορφο μαζεμένο MPV προς SUV. Ειδικά ΑΝ επιτραπεί το diesel Αθήνα-Θεσσαλονίκη έχει ελπίδες να προταγωνιστήσει στην κατηγορία. Το 1600 το θεωρώ υπερεκτιμημένο, χωρίς μάλιστα να συνοδεύεται με κάποιο προωθητικό πρόγραμμα.
Έχει κάνει κάπιος test drive το diesel να μας πει ενυπώσεις?
-
το οδηγησα και δευτερη φορα.πολυ καλο(1.800 4χ4).επιμενω ομως.πολυ μικροι οι χωροι για τους πισω επιβατες.και πολυ σκληρα και αβολα τα πισω καθισματα(συγκριτικα τα αντιστοιχα του sportage- που εχω -μοιαζουν με πολυθρονες σαλονιου ).παντως ειναι ωραιο αμαξι
-
καλησπερα παιδια ειμαι καινουργιος στο φορουμ και γραφω γιατι ενδιαφερομαι για το ασχ.
το εχει δοκιμασει κανεις?ισχυουν τα περι της καταναλωσης?ειμαι ετοιμος να παρω μια octavia 5 160hp αλλα μετακομισα και οι δρομοι εδω εχουν αρκετες λακουβες και μπορει να πηγαινω και καμια βολτα στο βουνο.αξιζει λετε?εκει μεχρι 25000 μπορω να διαθεσω -
Ο χρήστης koloko έγραψε:
καλησπερα παιδια ειμαι καινουργιος στο φορουμ και γραφω γιατι ενδιαφερομαι για το ασχ.
το εχει δοκιμασει κανεις?ισχυουν τα περι της καταναλωσης?ειμαι ετοιμος να παρω μια octavia 5 160hp αλλα μετακομισα και οι δρομοι εδω εχουν αρκετες λακουβες και μπορει να πηγαινω και καμια βολτα στο βουνο.αξιζει λετε?εκει μεχρι 25000 μπορω να διαθεσωPeugeot 3008
-
Ο χρήστης harisnikolop έγραψε:
το εχει δοκιμασει κανεις?ισχυουν τα περι της καταναλωσης?ειμαι ετοιμος να παρω μια octavia 5 160hp αλλα μετακομισα και οι δρομοι εδω εχουν αρκετες λακουβες και μπορει να πηγαινω και καμια βολτα στο βουνο.αξιζει λετε?εκει μεχρι 25000 μπορω να διαθεσωPeugeot 3008
Μακραν η χειροτερη παπαριά !
-
Ο χρήστης koloko έγραψε:
το εχει δοκιμασει κανεις?ισχυουν τα περι της καταναλωσης?ειμαι ετοιμος να παρω μια octavia 5 160hp αλλα μετακομισα και οι δρομοι εδω εχουν αρκετες λακουβες και μπορει να πηγαινω και καμια βολτα στο βουνο.αξιζει λετε?εκει μεχρι 25000 μπορω να διαθεσωΥπάρχει ποικιλία επιλογών, Yeti, QQ, Scout, ASX, 3008, 2κίνητα, 4κίνητα, βενζίνης, πετρελαίου κλπ. Δοκίμασε τα σύμφωνα με τις ανάγκες σου και αποφασίζεις.
Mitsubishi ASX Crossover