-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Αλλη μια φορα.
Για να εχει καποιο αεροδυναμικο νοημα κ αποτελεσμα θα πρεπει το πατωμα να ειναι ΟΛΟ κλειστο κ να καταληγει σε διαχυτη.
Αλλιως ειναι για ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ και μονο.-
ΥΓ να ειναι κ λιγους ποντους απο το εδαφος οπως ειπε και ο Σπυρος
Sent from my iPhone using Tapatalk
Νίκο, ακόμη και το σχήμα των χερουλιών των θυρών έχει αεροδυναμική σημασία, δεν μιλάω για επιδόσεις formula 1 αλλά για πεζά, καθημερινά αυτοκίνητα... η επιπεδότητα μερική ή ολοκληρωτική, έχει μεγάλη σημασία... εξάλλου υπάρχουν σημεία που εκ των πραγμάτων δεν μπορείς να έχει εντελώς επίπεδο σχήμα αλλά εαν το πλησιάζεις σχεδιαστικά τότε είναι αεροδυναμικό πλεονέκτημα. ιδιαίτερα στα σημερινά αυτοκίνητα που έχουν δυνατότητα μεγάλης ταχύτητας κίνησης...
είσαι απόλυτος...
Το σχημα των χερουλιων εχει σημασια αν μιλαμε F1 κ πολυ υψηλες ταχυτητες κ οριακες καταστασεις.
Τι διαφορα να κανει στο σιροκο;
Ντινο, αν το μισο πατωμα ειναι κλειστο, δημιουργουνται στροβιλισμοι στο τελειωμα του, οποτε 0 οφελος.
Είσαι λάθος. Φυσικά και δεν υπάρχουν οφέλη μονό σε ταχύτητες f1.
Sent from my Tab using a pigeon.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Αλλη μια φορα.
Για να εχει καποιο αεροδυναμικο νοημα κ αποτελεσμα θα πρεπει το πατωμα να ειναι ΟΛΟ κλειστο κ να καταληγει σε διαχυτη.
Νίκο, ακόμη και το σχήμα των χερουλιών των θυρών έχει αεροδυναμική σημασία, δεν μιλάω για επιδόσεις formula 1 αλλά για πεζά, καθημερινά αυτοκίνητα... η επιπεδότητα μερική ή ολοκληρωτική, έχει μεγάλη σημασία... εξάλλου υπάρχουν σημεία που εκ των πραγμάτων δεν μπορείς να έχει εντελώς επίπεδο σχήμα αλλά εαν το πλησιάζεις σχεδιαστικά τότε είναι αεροδυναμικό πλεονέκτημα. ιδιαίτερα στα σημερινά αυτοκίνητα που έχουν δυνατότητα μεγάλης ταχύτητας κίνησης...
είσαι απόλυτος...
Το σχημα των χερουλιων εχει σημασια αν μιλαμε F1 κ πολυ υψηλες ταχυτητες κ οριακες καταστασεις.
Ντινο, αν το μισο πατωμα ειναι κλειστο, δημιουργουνται στροβιλισμοι στο τελειωμα του, οποτε 0 οφελος.
ενταξει Ντινο εχει οφελος 10 κιλα στα 250χαω
και λοιπον? -
Tι λες τώρα? Αυτά τα 10 κιλά θα σε σώσουν.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Αλλη μια φορα.
είσαι απόλυτος...
Τι οφελος υπαρχει σε λογικες κ καθημερινες ταχυτητες των 140-160;
-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Αλλη μια φορα.
είσαι απόλυτος...
Τι οφελος υπαρχει σε λογικες κ καθημερινες ταχυτητες των 140-160;
Βγάλε το χέρι σου από το παράθυρο ενώ πηγαίνεις με 100 και θα καταλάβεις.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Βγάλε το χέρι σου από το παράθυρο ενώ πηγαίνεις με 100 και θα καταλάβεις.Sent from my Tab using a pigeon.
Το χέρι σου είναι επίπεδο (δηλαδή 'κλειστό' στη προκειμένη περίπτωση) και ελαφρύ όμως.
Δεν μου απαντάς στην ερώτηση.
Τι όφελος έχει ένα αυτοκίνητο στις προαναφερθέντες ταχύτητες με μισόκλειστο πάτωμα?
-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Το χέρι σου είναι επίπεδο (δηλαδή 'κλειστό' στη προκειμένη περίπτωση) και ελαφρύ όμως.
Τι όφελος έχει ένα αυτοκίνητο στις προαναφερθέντες ταχύτητες με μισόκλειστο πάτωμα?
και 30 ποντους απο το εδαφος.
-
Ο χρήστης RXristos έγραψε:
Velle εδώ θα βρεις μερικά νούμερα αεροδυναμικής για δυο μοντέλα, ένα το δικό σου και ένα...ταπεινό Α3 1,2tsi το οποίο απ'οτι φαίνεται είναι περισσότερο μελετημένο αεροδυναμικά...http://www.carfolio.com/specifications/ ... rodynamics
http://www.carfolio.com/specifications/ ... rodynamics
Αυτά τα νούμερα μπορεί να μην δείχνουν την κάθετη δύναμη που παράγει το κάθε αμάξι αλλά εσύ φυσικά εσύ μπορείς να πιστεύεις ότι σε μια καμπή 140χλμ το R μπορεί να παράγει περισσότερη κάθετη δύναμη εξαιτίας των κάποιων καλυμένων επιφανειών του και της αεροδυναμικής μελέτης του όπως τα υπόλοιπα αμάξια που έχει κατά νου με τα διάφορα αεροδυναμικά κολπάκια τους.
Δεν θα σχολιάσω τα περί αντίληψης...
ωχ αμαν...
http://www.carfolio.com/specifications/ ... car=192302 -
Σε καλό δρόμο είμαστε νομίζω
Το έχει το όνομα Scirocco φαίνεται.Προκαλεί εντάσεις
Προσοχή μην αρχίσετε τα περί μυνήσεων πάλι -
Ο χρήστης spiros έγραψε:
και 30 ποντους απο το εδαφος.
Και 30 πόντους από το έδαφος
-
Διάβασα τις 4 τελευταίες σελίδες μαζί και μπούκωσα, όταν είδα και το 'ΝΑΣΑ' ειδικά...
Το Scirocco από κάτω λογικά θα πρέπει να έχει περισσότερα κοινά μέρη με Passat παρά με τα Golf A3 leon κλπ.
**Κανένα *επιβατικό αυτοκίνητο που προορίζεται για χρήση σε δημόσιο δρόμο δεν έχει σημαντική αρνητική άνωση, τα περισσότερα έχουν άνωση. Μόνο αυτοκίνητα με κινούμενα αεροδυναμικά βοηθήματα (όλες οι McLaren, Veyron και ίσως κάποια ελάχιστα ακομα) έχουν μεγάλα ποσά κάθετης δύναμης.
- Κινούμενα για αεροδυναμικούς και όχι για διακοσμητικούς λόγους (όπως σε 911, TT κλπ).
-
Ο χρήστης Orestisren έγραψε:
Σε καλό δρόμο είμαστε νομίζω
Το έχει το όνομα Scirocco φαίνεται.Προκαλεί εντάσεις
Προσοχή μην αρχίσετε τα περί μυνήσεων πάλιEγώ θα έλεγα οτι κάτω από το Scirocco φυσάει σιρόκος!
-
Ο χρήστης nidosan έγραψε:
Νίκο μου το απέδειξε με όργανα... το φορητό της εταιρίας... ΔΕΝ είναι η ίδια πηγή και γενικά καλό θα είναι αν εμπιστεύεσαι τον φίλο σου τόσα χρόνια να μπορείς να δώσεις και έναν ψηφο εμπιστοσύνης σε αυτούς που εμπιστεύεται με την σειρά του αυτός... βέβαια εχθές ειδωθήκαμε οπότε και θα μπορούσες, αντί να γράφεις εδώ μέσα, να με ρωτήσεις αυτοπροσώπος... εκτός αν το είδες μετά οπότε πάω πάσο...
μιλάμε...
Κωνσταντίνε σου απαντάω εδώ απλά γιατί απ' ότι φαίνεται ενδιαφέρει κι άλλους το θέμα.
Δες τα ερωτήματα μετά το [EDIT] στο προηγούμενο ποστ μου και αν θέλεις/μπορείς απάντησέ τα.
Περί 'ψήφου εμπιστοσύνης': Tο ξέρεις καλά ότι δεν τη δίνω όταν κάτι δε μου 'κάθεται' ή έχω κενά γύρω από κάποιο θέμα και ότι προτιμώ τα άρθρα από το 'μου είπε ο τάδε που είναι ειδικός ότι έτσι κι έτσι'. Δεν έχει να κάνει μ'εσένα, με αυτούς που εμπιστεύεσαι, με αυτούς που εμπιστεύονται αυτοί που εμπιστεύεσαι, κλπ, κλπ.
Aαα ρε nidosan, μεγάλη η χάρη σου! Ολόκληρο βίντεο σου έγραψα!
Στο κλιματρονικ πατώντας δύο κουμπάκια μπαίνεις στο κρυφό μενού. Στις δύο μικρές οθονούλες που είχαν τη θερμοκρασία τώρα η αριστερή δείχνει τον κωδικό που αντιστοιχεί στις μετρήσεις και η δεξιά οθονούλα δείχνει την ένδειξη. Εδώ το 19 0 είναι η μη διορθωμένη ταχύτητα σε χιλιόμετρα. Όπως μπορείς να δεις το αυτοκίνητο μετράει τα κανονικά αλλά στέλνει διορθωμένα προς τα πάνω στο ταχύμετρο.
http://www.mk5golfgti.co.uk/forum/index ... ic=19537.0
Στα 140 ταχυμέτρου κάπου μαυρίζει το βίντεο γιατί δεν διέκρινα καλά πως δείχνει τα τριψήφια χλμ. Ανάβει ένα μικρό 1 δεξιά στην οθνούλα (η εκατοντάδα) και αμέσως μετά τα χλμ. Δηλαδή τα 125 φαίνονται στην οθονούλα ως 25 1
-
Ο χρήστης vellerefontis έγραψε:
Νίκο μου το απέδειξε με όργανα... το φορητό της εταιρίας... ΔΕΝ είναι η ίδια πηγή και γενικά καλό θα είναι αν εμπιστεύεσαι τον φίλο σου τόσα χρόνια να μπορείς να δώσεις και έναν ψηφο εμπιστοσύνης σε αυτούς που εμπιστεύεται με την σειρά του αυτός... βέβαια εχθές ειδωθήκαμε οπότε και θα μπορούσες, αντί να γράφεις εδώ μέσα, να με ρωτήσεις αυτοπροσώπος... εκτός αν το είδες μετά οπότε πάω πάσο...
Κωνσταντίνε σου απαντάω εδώ απλά γιατί απ' ότι φαίνεται ενδιαφέρει κι άλλους το θέμα.
Δες τα ερωτήματα μετά το [EDIT] στο προηγούμενο ποστ μου και αν θέλεις/μπορείς απάντησέ τα.
Περί 'ψήφου εμπιστοσύνης': Tο ξέρεις καλά ότι δεν τη δίνω όταν κάτι δε μου 'κάθεται' ή έχω κενά γύρω από κάποιο θέμα και ότι προτιμώ τα άρθρα από το 'μου είπε ο τάδε που είναι ειδικός ότι έτσι κι έτσι'. Δεν έχει να κάνει μ'εσένα, με αυτούς που εμπιστεύεσαι, με αυτούς που εμπιστεύονται αυτοί που εμπιστεύεσαι, κλπ, κλπ.
ναι μωρά Νίκο, εννοείται ότι δεν έχει να κάνει με μένα αλλά είμαι κι εγώ αγύριστο κεφάλι οπότε για να έχω εμπιστευτεί αυτόν τον άνθρωπο τόσα χρόνια σε τόσα περιστατικά κάτι πρέπει να σημαίνει για σένα...
Σημαίνει ότι είναι ο καλύτερος που μπόρεσες να βρεις, όχι ότι τα ξέρει όλα.
Το ίδιο και ο δικός μου μηχανικός - ΔΕΝ τα ξέρει όλα (πράγμα που πολύ συχνά παραδέχεται) αλλά εξακολουθεί να έχει την εμπιστοσύνη μου σε βαθμό που δεν την έχει κανένας άλλος.ειδάλλως τελικά δεν εκτιμάς την δική μου κρίση στους ανθρώπους οπότε εκεί θα συμφωνήσω μαζί σου να έχεις ερωτηματικά, πολλά μάλλιστα!
Κωνσταντίνε, ξανά: Το ότι έχω ερωτηματικά δεν έχει να κάνει με το πόσο 'εκτιμώ' τη δική σου κρίση στους ανθρώπους (*)
Εφόσον δεν έχω πάρει απαντήσεις φυσικά και θα έχω ερωτηματικά. ΑΝ είναι έτσι όπως λες (που μπορεί εμένα να μη μου φαίνεται λογικό, όπως δε φαίνεται και σε άλλους 'εδώ μέσα', αλλά δε θα έπαιζα και το κεφάλι μου χωρίς να έχω περισσότερα στοιχεία) θέλω να ξέρω ΓΙΑΤΙ είναι έτσι. Γι αυτό και ζήτησα link - ό,τι και να παίζει, η εξήγηση είναι που ψάχνω. Τόσο απλά.(*) Προσωπικά, από τη στιγμή που υπάρχουν άνθρωποι για τους οποίους έχω πέσει έξω στο παρελθόν δε θεωρώ ότι μπορώ να έχω την απαίτηση κάποιος να εμπιστευθεί 100% την κρίση μου στους ανθρώπους. Τώρα, αν εσύ την έχεις....
-
Ο χρήστης Professeur έγραψε:
Aαα ρε nidosan, μεγάλη η χάρη σου! Ολόκληρο βίντεο σου έγραψα!
Στις δύο μικρές οθονούλες που είχαν τη θερμοκρασία τώρα η αριστερή δείχνει τον κωδικό που αντιστοιχεί στις μετρήσεις και η δεξιά οθονούλα δείχνει την ένδειξη. Εδώ το 19 0 είναι η μη διορθωμένη ταχύτητα σε χιλιόμετρα. Όπως μπορείς να δεις το αυτοκίνητο μετράει τα κανονικά αλλά στέλνει διορθωμένα προς τα πάνω στο ταχύμετρο.
Πολύ λογικό.
-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
Διάβασα τις 4 τελευταίες σελίδες μαζί και μπούκωσα, όταν είδα και το 'ΝΑΣΑ' ειδικά...Το Scirocco από κάτω λογικά θα πρέπει να έχει περισσότερα κοινά μέρη με Passat παρά με τα Golf A3 leon κλπ.
**Κανένα *επιβατικό αυτοκίνητο που προορίζεται για χρήση σε δημόσιο δρόμο δεν έχει σημαντική αρνητική άνωση, τα περισσότερα έχουν άνωση. Μόνο αυτοκίνητα με κινούμενα αεροδυναμικά βοηθήματα (όλες οι McLaren, Veyron και ίσως κάποια ελάχιστα ακομα) έχουν μεγάλα ποσά κάθετης δύναμης.
Τι, θες να πεις ότι π.χ. o παρακάτω 'διαχύτης' (στη συγκεκριμένη περίπτωση η μαύρη βαφή του κάτω μέρους του πίσω προφυλάκτήρα με τα 4 κάθετα διακοσμητικά παπαράκια) δεν κάνει τρελή δουλειά?!....
-
Όλη η δουλειά γίνεται από τα παπαράκια που βάζουν στην οροφή στο evo.
edit: Αυτά
-
Για ποια ακριβως δουλεια μιλαμε?
Στριβουν αυτα τα οχηματα με ταχυτητες μονοθεσιων ,ωστε να μπορει να παραχθει αναλογη καθετη δυναμη και να μιλαμε για καλυτερο στριψιμο?Δε νομιζω...
Αυτα τα βοηθηματα την οποια δουλεια θα την κανουν σε αυτοκινητοδρομους σε πολλα χλμ και λογικα θα προσφερουν σταθεροτητα
Αλλα τιποτα παραπανω, καθετη δυναμη σε στυλ μονοθεσιων (αρα και καλυτερο στριψιμο) μου φανταζει επιστημονικη φαντασια
Sent from my LG-P500
-
Για να δουλεψει κατι τετοιο πρεπει να ειναι κλειστο και επιπεδο ολο το πατωμα του αυτοκινητου, επισης ο διαχυτης πισω πρεπει να εχει γωνια συγκεκριμενων μοιρων για να ειναι λειτουργικο το ολο συστημα, βαζοντας απλα ενα κοντρα πλακε και σηκωνοντας το λιγο προς τα πανω δεν πετυχαινεις απολυτως τιποτα και εχει γινει τσαμπα ολο το κλεισιμο απο κατω. Αυτα τα παπαρακια που ειναι καθετα προς το εδαφος, οπως ειπε και ο Γιωργος δεν βοηθανε απο αποψη καθετης δυναμης, αυτα απλα κατευθυνουν τον αερα και βελτιωνουν την σταθεροτητα το οχηματος και την ομαλη ροη του αερα.
Ολα αυτα τα συγχρονα αυτοκινητα στα οποια βλεπουμε τετοια ψευτο-ντιφιουσερ πισω, ειναι κατα 90% αισθητικοεφετζιδικα (το νουμερο το πηρα απο την μπακαλιστικ οτομοτιβ στατιστικς). Για την επιτυχημενη λειτουργια ενος τετοιου συστηματος το αυτοκινητο πρεπει να ειναι παρα πολυ χαμηλο, τοσο χαμηλο που η ποσοτητα του αερα που να διερχεται κατω απ'το αυτοκινητο να εισερχεται μονο απο μπροστα, αυτο θεωρητικα κανουν και τα side skirts, εμποδιζουν τον αερα να μπαινει απ'το πλαι και να μαμαει την ροη αυτου που μπαινει απο μπροστα. Γι'αυτον τον λογο ολα τα αγωνιστικα πιστας και φυσικα τα μονοθεσια ειναι τοσο χαμηλα, δεν υπαρχει αυτοκινητο παραγωγης το οποιο να μπορει να πετυχει καθετη δυναμη απ'τον σχεδιασμο του πατωματος του η το ντιφιουσερ του. Μπορουν να το πετυχουν με διαφορα αλλα αεροδυναμικα παπαρακια οπως αεροτομες-ειδικα σχεδιασμενους μπροστα προφυλακτηρες κτλ. αλλα οχι απ'το πατωμα. Σε ενα αυτοκινητο παραγωγης, ενα καλοσχεδιασμενο επιπεδο πατωμα θα πετυχει μειωμενες αντιστασεις, καλυτερη ροη αερα, αποφυγη στροβιλισμων κτλ αλλα σε καμια περιπτωση δεν μπορει να πετυχει καθετη δυναμη.
Τα παραπανω ειναι καθαρα προσωπικη μου αποψη και καθε αντιθετη αποψη ειναι φυσικα δεκτη και σεβαστη χωρις να απαιτησω μπαν, απαγχονισμο η στειρωση απο καποιον μοντ
Μα όχι, τι λέτε, κάθε επιθυμία σας προσταγή μας [Mod]
-
Ο χρήστης Καμπάς έγραψε:
Τα παραπανω ειναι καθαρα προσωπικη μου αποψη και καθε αντιθετη αποψη ειναι φυσικα δεκτη και σεβαστη χωρις να απαιτησω μπαν, απαγχονισμο η στειρωση απο καποιον μοντΣαν να παρα-αυστηροποιήθηκαν οι ποινές στο φόρουμ...
GOLF R - SCIROCCO R