-
Ο χρήστης vellerefontis έγραψε:
Σήμερα σκεφτόμουν το πόσο καλό είναι να έχεις ένα αυτοκίνητο αυτόματο αλλά να παραμένει σπορ σε χαρακτήρα... κρατάει έναν καλό εαυτό εντός της πόλης και βοηθάει και στο 'ξεζούμισμα' εκτός σε στροφοδιαδρομές...όταν τα έλεγα, με κράζανε
Ντάξει...μπορεί να μην νιώθεις ότι έχεις το 100% του ελέγχου του αυτοκινήτου , αλλά μετά από αρκετές βόλτες (για να συνηθίσεις 100% το αυτόματο κιβώτιο και ο χειρισμός του να σου γίνει 2η φύση του - όπως και με το χειροκίνητο ) καταλαβαίνεις ότι αυτό που σου στερεί είναι περισσότερο στη φαντασία σου παρά ότι όντως σου στερεί (πραγματικά) κάτι.
ΥΓ: Συν του ότι μέσα στην πόλη (κίνηση-μποτιλιάρισμα κτλ) δε σε κουράζει καθόλου (και στα ταξίδια μεγάλων αποστάσεων επίσης).
-
Σε τι σε κουράζει δηλαδή το χειροκίνητο σε ταξίδια μεγάλων αποστάσεων?
-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Σε τι σε κουράζει δηλαδή το χειροκίνητο σε ταξίδια μεγάλων αποστάσεων?με την έννοια του μεγάλου ταξιδιού και των εναλλαγών στις ταχύτητες κίνησης όπως και προσπεράσματα.
Μην ξεχνάμε ότι το οδικό μας δίκτυο δεν είναι και ιδανικό, όπως επίσης ότι πολλές φορές οι οδηγοί των οχημάτων καβαλάνε την 'αριστερή' και δεν κουνιούνται εκτός αν πρέπει να βγουν στην επόμενη έξοδο ( ).
Σίγουρα αν βάζεις μία '6η' και πας από την Αθήνα στην Πάτρα χωρίς να αλλάξεις ταχύτητα, τότε προφανώς
ή είσαι πολύ τυχερός και δεν υπάρχουν αυξομειώσεις στην ταχύτητά σου (πχ άδειος δρόμος)
ή βαριέσαι οικτρά να κουνήσεις το δεξί σου χέρι για να αλλάξεις ταχύτητα -
Μεγάλη κούραση το να αλλάζεις ταχύτητα. Ούτε στις φαμπρικές της Γερμανίας και στου Βελγίου τις στοές τέτοια ταλαιπώρια...
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Μεγάλη κούραση το να αλλάζεις ταχύτητα. Ούτε στις φαμπρικές της Γερμανίας και στου Βελγίου τις στοές τέτοια ταλαιπώρια... -
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
με την έννοια του μεγάλου ταξιδιού και των εναλλαγών στις ταχύτητες κίνησης όπως και προσπεράσματα.
Μην ξεχνάμε ότι το οδικό μας δίκτυο δεν είναι και ιδανικό, όπως επίσης ότι πολλές φορές οι οδηγοί των οχημάτων καβαλάνε την 'αριστερή' και δεν κουνιούνται εκτός αν πρέπει να βγουν στην επόμενη έξοδο ( ).
Σίγουρα αν βάζεις μία '6η' και πας από την Αθήνα στην Πάτρα χωρίς να αλλάξεις ταχύτητα, τότε προφανώς
ή είσαι πολύ τυχερός και δεν υπάρχουν αυξομειώσεις στην ταχύτητά σου (πχ άδειος δρόμος)
ή βαριέσαι οικτρά να κουνήσεις το δεξί σου χέρι για να αλλάξεις ταχύτητααν έχεις συμπιεστό βενζίνη η πετρέλαιο αντε να βάλεις καμια 5τη σε τσακίρ προσπεράσεις... απορώ τι σκέφτεστε για να δικαιολογήσετε την παππουδοεπιλογή σας...
-
Όντως, κι εγώ δεν τα μπορώ με τίποτα τα dsg
-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
με την έννοια του μεγάλου ταξιδιού και των εναλλαγών στις ταχύτητες κίνησης όπως και προσπεράσματα.
ή βαριέσαι οικτρά να κουνήσεις το δεξί σου χέρι για να αλλάξεις ταχύτητααν έχεις συμπιεστό βενζίνη η πετρέλαιο αντε να βάλεις καμια 5τη σε τσακίρ προσπεράσεις...
Εδώ στο δικό μου με τα 120 άτια και τη ροπή στις 4000 σαλ και σπάνια χρειάζεται να κατεβάσω 4η σε δρόμο σαν την Πατρών-Κορίνθου...
Σαν πολύ συμφωνούμε σήμερα, κακό σημάδι αυτό...
-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
ή βαριέσαι οικτρά να κουνήσεις το δεξί σου χέρι για να αλλάξεις ταχύτητααν έχεις συμπιεστό βενζίνη η πετρέλαιο αντε να βάλεις καμια 5τη σε τσακίρ προσπεράσεις...
Εδώ στο δικό μου με τα 120 άτια και τη ροπή στις 4000 σαλ και σπάνια χρειάζεται να κατεβάσω 4η σε δρόμο σαν την Πατρών-Κορίνθου...
Σαν πολύ συμφωνούμε σήμερα, κακό σημάδι αυτό...
ανακάλεσε άμεσα...
-
Όσοι δε πάτε τα dsg, έχετε ζήσει μαζί τους;
Γιατί αν ζήσετε, δε θα θέλετε να δείτε τα manual ούτε ζωγραφιστα.
Sent from my iPad 2 using Tapatalk
-
Άλλο αν τα πάμε, άλλο αν τα θεωρούμε χρήσιμα σε ορισμένες συνθήκες και άλλο να δικαιολογούμε την ύπαρξή τους επειδή 'το χειροκίνητο είναι πιο κουραστικό στο ταξίδι'.
-
Για τα ταξίδια υπάρχει κι άλλη δικαιολογία. Αυτή του cc. Άλλο να απενεργοποιείς/ενεργοποιείς στις ανηφόρες το cc κι άλλο να τα αναλαμβάνει όλα το dsg
Η Αθηνών-Κορίνθου είναι σχετικά flat (εκτός από 2 σημεία). Πάνε καμιά Κορίνθου-Τριπόλεως και θα αναθεωρήσεις -
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Όσοι δε πάτε τα dsg, έχετε ζήσει μαζί τους;Γιατί αν ζήσετε, δε θα θέλετε να δείτε τα manual ούτε ζωγραφιστα.
Sent from my iPad 2 using Tapatalk
Δεν ισχύει αυτό Νίκο. Εξαρτάται τον οδηγό. Εγώ πάντως από τότε που έχω μπλέξει με αυτόματο αμάξι νιώθω ότι έχω μείνει στάσιμος ως οδηγός και τον τελευταίο μήνα έχω χρησιμοποιήσει ελάχιστα το Audi γιατί με έβλεπα να ξεχνάω κι αυτά που ξέρω.
Όσο καλό και να είναι ένα αυτόματο (και το dsg είναι όντως καλό σε γενικές γραμμές) ποτέ δεν θα σου δώσει τον απόλυτο έλεγχο και αυτό είναι εκνευριστικό σε κάποιες συνθήκες.
-
Ο χρήστης Scotch έγραψε:
Για τα ταξίδια υπάρχει κι άλλη δικαιολογία. Αυτή του cc. Άλλο να απενεργοποιείς/ενεργοποιείς στις ανηφόρες το cc κι άλλο να τα αναλαμβάνει όλα το dsg
Η Αθηνών-Κορίνθου είναι σχετικά flat (εκτός από 2 σημεία). Πάνε καμιά Κορίνθου-Τριπόλεως και θα αναθεωρήσειςΤο cc στο δικό μου μυαλό έχει νόημα μόνο σε φλατ διαδρομές με λίγες αυξομειώσεις της ταχύτητας. Η Πατρών-Κορίνθου αποκλείεται λοιπόν, όπως και οι ανηφοριές της Τρίπολης, τις οποίες απολαμβάνω με άλλο τρόπο.
-
Μανία να απολαύσεις εσύ... εδώ λέμε πως να χαλαρώσουμε στο ταξίδι
Εν τοιάυτη περιπτώσει, κλείνεις το cc και .. απολαμβάνεις -
Έχω την εντύπωση ότι ορισμένοι βαρέθηκαν την οδήγηση... υπάρχει και η λύση του δεξιού καθίσματος!
-
-
Μοιράζει τάπες σήμερα ο drdinos...
-
Πιστεύω πως καθένας απολαμβάνει την οδήγηση με τον τρόπο του
Προσωπικά δε θα καθόμουν ποτέ στο δεξί κάθισμα, εκτός κι αν μου το υπαγόρευαν ιατρικοί λόγοι ή αν οδηγούσα σε lhd χώρα. -
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Δεν είπα όμως ποιά δεξιά... κοιτώνατας από μπρος ή από πίσω;
GOLF R - SCIROCCO R