-
Καλησπέρα σε όλους
Ήρθε η ώρα να αλλάξω λάστιχα στο corsaki και κοίταξα να του βάλω τα λάστιχα που φορούσε μέχρι τώρα (Continental premium contact 2).
Τα βρήκα με 430 € περίπου και μου είπαν ότι είναι τόσο ακριβά επειδή η διάσταση είναι περιέργη και γι αυτό μου πρότειναν να βάλω τα 205-55/16 που θα έρχονται πιο φθηνά...Ποια τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα του να κάνω αυτή την αλλαγή??
Και επίσης να ρωτούσα στην αντιπροσωπεία για να μου πουν αν θα βρίσκει το λάστιχο στο φτερό;;; -
Καλησπέρα σε όλους
Ήρθε η ώρα να αλλάξω λάστιχα στο corsaki και κοίταξα να του βάλω τα λάστιχα που φορούσε μέχρι τώρα (Continental premium contact 2).
Τα βρήκα με 430 € περίπου και μου είπαν ότι είναι τόσο ακριβά επειδή η διάσταση είναι περιέργη και γι αυτό μου πρότειναν να βάλω τα 205-55/16 που θα έρχονται πιο φθηνά...Ποια τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα του να κάνω αυτή την αλλαγή??
Και επίσης να ρωτούσα στην αντιπροσωπεία για να μου πουν αν θα βρίσκει το λάστιχο στο φτερό;;; -
Καλησπέρα σε όλους
Με την διασταση 205 θα χασεις λιγο σε επιδοσεις αλλα θα κερδισεις σε πατημα και αποκριση τιμονιου.
-
Ο χρήστης GiwrgosFocus έγραψε:
...αλλα θα κερδισεις σε ... αποκριση τιμονιου.Συγγνώμη κιόλας αλλά αυτό από πού το συμπέρανες; Δεν είναι δεδομένο σε καμία περίπτωση ότι με πιο φαρδύ λάστιχο και μάλιστα με λίγο πιο ψηλό προφίλ θα κερδίσει σε απόκριση τιμονιού.
-
Η διαφορά στη διάσταση είναι τόσο απειροελάχιστη που ούτε υπάρχει περίπτωση να βρίσκει κάπου ούτε θα υπάρχει διαφορά στη συμπεριφορά του αυτοκινήτου. Αν είναι πιό φτηνά βάλε τα και μήν το σκέφτεσαι
-
Section Width: 195mm____Section Width: 205 mm
Rim Diameter:16in__________Rim Diameter:16 in
Rim Width Range:5.5 - 7in____Rim Width Range:5.5 - 7.5in
Overall Diameter:620.77mm___Overall Diameter: 631.69 mm
Sidewall Height: 107.18mm____Sidewall Height:112.52 mm
Radius:315.72mm____________Radius:310.38mm
Circumference:1950.2mm_____Circumference: 1984.5mm
Revs per Mile: 851.0________Revs per Mile:836.3
Actual Speed:100km/h_____Speedometer1:98.2km/h
Speedometer Difference: 1.757% too slow
Diameter Difference: 1.73%Μέχρι 3% διαφορά στη διάμετρο δεν υπάρχει πρόβλημα. Οι διαφορές στις επιδόσεις λογικά θα είναι ανεπαίσθητες.
Περισσότεροι πειραματισμοί στο: http://www.1010tires.com/TireSizeCalculator.asp -
Ο χρήστης meco έγραψε:
Section Width: 195mm____Section Width: 205 mm
Rim Diameter:16in__________Rim Diameter:16 in
Rim Width Range:5.5 - 7in____Rim Width Range:5.5 - 7.5in
Overall Diameter:620.77mm___Overall Diameter: 631.69 mm
Sidewall Height: 107.18mm____Sidewall Height:112.52 mm
Radius:315.72mm____________Radius:310.38mm
Circumference:1950.2mm_____Circumference: 1984.5mm
Revs per Mile: 851.0________Revs per Mile:836.3
Actual Speed:100km/h_____Speedometer1:98.2km/h
Speedometer Difference: 1.757% too slow
Diameter Difference: 1.73%Μέχρι 3% διαφορά στη διάμετρο δεν υπάρχει πρόβλημα. Οι διαφορές στις επιδόσεις λογικά θα είναι ανεπαίσθητες.
Περισσότεροι πειραματισμοί στο: http://www.1010tires.com/TireSizeCalculator.aspΠήρα τηλ στον Καλτσούνη να ρωτήσω αν χωράνε τα λάστιχα και μου είπαν ότι το αυτοκίνητο 205/55 R16 δεν θα πηγαίνει μία και θα χάσει και σε άισθηση
-
Ο χρήστης stefanostam έγραψε:
Πήρα τηλ στον Καλτσούνη να ρωτήσω αν χωράνε τα λάστιχα και μου είπαν ότι το αυτοκίνητο 205/55 R16 δεν θα πηγαίνει μία και θα χάσει και σε άισθησηΈλεος!
-
Εpic!
Επίσης μπορεί να ανατιναχτεί κιόλας, εκτος αν εννοούν ότι ήδη δεν πάει μία.
-
Ε ναι ! Σαν τα γνωστά ,παρόμοια μπαρμπούτσαλα, που μου αράδιαζαν κι εμένα για να προτιμήσω την 195/55 διάσταση, αντί της 195/50.
-
Ότι δεν πάει γενικότερα δεν πάει αλλά το θέμα είναι η αλλαγή στη διάσταση είναι τέτοια που θα χαλάσει το κράτημα του αμαξιού(λόγω ψηλότερου προφίλ)???Για το θέμα του πόσο τραβάει και εγώ δεν το πιστεύω γιατί το ίδιο μοντέλο με τα ίδια κυβικά βγαίνει και με 17αρα ζάντα...
-
Λεει ο τυπας σιγα την επιδοση που θα χασει αν βαλεις 10 ιντσες πιο φαρδυ λαστιχο. Παντος να τα βαλεις χωρις δευτερη αν δεν στα βαζει αυτος τραβα αλλου.!
-
:whatever: Λεει ο τυπας σιγα την επιδοση που θα χασει αν βαλεις 10 ιντσες πιο φαρδυ λαστιχο. Παντος να τα βαλεις χωρις δευτερη αν δεν στα βαζει αυτος τραβα αλλου.!Κράτημα?Αίσθηση τιμονιού;;(Συγκριτικά με πριν πάντα)
-
... αν βαλεις **10 ιντσες **πιο φαρδυ λαστιχο....10 τι?
-
Ο χρήστης swift b.p.m έγραψε:
... αν βαλεις **10 ιντσες **πιο φαρδυ λαστιχο....
10 τι?
-
Ο χρήστης swift b.p.m έγραψε:
... αν βαλεις **10 ιντσες **πιο φαρδυ λαστιχο....
10 τι?
ενταξει μωρε ,τι ειναι 25,4 ποντοι επιπλεον;!!!
-
Εντάξει δεν είναι ίντσες, έπρεπε να γράψει 10 ...εκατοστά.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Εντάξει δεν είναι ίντσες, έπρεπε να γράψει 10 ...εκατοστά.Λες;;; Να το πάει δηλαδή από 195 σε 295;;;
Μάλλον 10...χιλιοστά έπρεπε να γράψει
-
Περισσότερη κατανάλωση θα έχεις και μόνο αυτό αρκεί να μην τα βάλεις.
Η μεγαλύτερη επιφάνεια σημαίνει μεγαλύτερη ποσότητα τριβής αρα αντίστασης αρα περισσότερη κατανάλωση ενέργειας απο τον κινητήρα.Η διαφορα αυτή θα φαίνεται περισσότερο στα ταξίδια εστω και μικρή!
Αν είναι θέμα χρημάτων βάλτα.! -
:whatever: Λεει ο τυπας σιγα την επιδοση που θα χασει αν βαλεις 10 ιντσες πιο φαρδυ λαστιχο. Παντος να τα βαλεις χωρις δευτερη αν δεν στα βαζει αυτος τραβα αλλου.!Μου αρέσει που το παίζεις και ψαγμένος και γράφεις και στα τεχνικά...
Μετάβαση απο 195-55/16 σε 205-55/16