-
Αντε ρε harisma23, πες το νωριτερα.
Εσπασα τον κουμπαρα μου
-
Δεν υπάρχει καν το ST στην Ελλάδα με τους νόμους που έχουμε και την γενικότερη κατάσταση. Εκτός αν το πάρει κανένας απόλυτα πορωμένος (αλλά και πάλι ένας τέτοιος γιατί να μη περιμένει το RS;)
Και εγώ το σκεφτόμουν και μπορούσα να το πάρω αλλά δεν είναι μόνο η αγορά, πληρώνεις και ένα σκασμό μετά κάθε χρόνο. Τέλη, φόρος πολυτελείας, ασφάλειες κτλ...
Επομένως φόρτωσα ένα ST Line με τα 182 και όλα κομπλέ. Φθηνότερο σαν αγορά, έξοδα κτλ. Εντάξει εννοείτε 100 άλογα λιγότερα χωρίς μπλοκέ αλλά για μένα είναι υπερ αρκετό. Λες και έχουμε κανένα δρόμο της προκοπής να χαρούμε αυτοκίνητο 280 αλόγων!
-
Ερχεται απαντηση απο τον γνωστό και μη εξαιρετέο μηχανικο. Εμ, δεν σου φταιει κανεις, μονος σου τα λες. Δεν ειναι τεκμηριωση αυτη που ανεφερες,
Κατι της μικρης.....της φταινε η τριχες θα πει αλλα πιο κομψα.
Περιμενε ερχεται....
-
Αν εξαιρέσουμε τους τσιμπημένους ρύπους τότε τα υπόλοιπα πάγια είναι ίδια με τα 2λτ. Έτσι δεν είναι?
Ο χρήστης dimitriscsd έγραψε:
Λες και έχουμε κανένα δρόμο της προκοπής να χαρούμε αυτοκίνητο 280 αλόγων!
Αυτό είναι κλασική παρηγοριά στον άρρωστο. Δηλαδή πρέπει να δηλώνεις το Νιρμπουργκρινγκ πρώτη κατοικία για να έχεις 280 άλογα ή πρέπει να είσαι συνέχεια με 250+++? Δε νομίζω ότι είναι αυτό το νόημα και η χαρά που προσφέρουν αυτές οι κατασκευές είναι αλλού.
-
Παρηγοριά ξε-παρηγοριά για εμένα είναι βάσιμος λόγος και αυτός για την επιλογή.
Θεωρώ ότι σε αυτά τα χρήματα στην δική μας χώρα, πολύ περισσότερο θα ευχαριστηθεί κάποιος ένα ικανό off road SUV να οργώσει όλα τα βουνά και τις παραλίες παρά ένα Focus ST των 42 χιλ με τον στάνταρ εξοπλισμό.
Αλλα επειδή αυτά γούστα είναι και φυσικά όπως λέτε κάποιοι μπορεί να θέλουν σόνι και καλά αμάξι με τόσα άλογα παρά την κατάσταση που υπάρχει, τότε το Leon Cupra με τις τωρινές τιμές είναι πολύ σοφότερη επιλογή.
Φοβερό το Focus ST όπως φοβερό και το Type R αλλά για Ελλάδα... μπα
-
Ο χρήστης stefan147 έγραψε:
Αν εξαιρέσουμε τους τσιμπημένους ρύπους τότε τα υπόλοιπα πάγια είναι ίδια με τα 2λτ. Έτσι δεν είναι?Για τα τέλη όντως είναι με βάση τους ρύπους.
Όμως το 2000 έχει 14 φορολογίσιμους ίππους και το 2300 έχει 16, οπότε η ασφάλεια αυξάνεται.
Το τεκμήριο για 2000 είναι 8800 ενώ για 2300 πάει στα 11500...
Φόρος πολυτελείας για 2000 είναι 440 ενώ για 2300 είναι 575.
Αυτά όλα αν τα βάλουμε σε βάθος κάποιων, έστω και λίγων χρόνων, μιλάμε για αρκετά μεγάλο ποσό.
Τα παραπάνω σε σύγκριση με 2λιτρο. Αν κάνουμε την σύγκριση με κάτω από 2000 κυβικά τότε μιλάμε για ένα ακόμα αμάξι σε 10 χρόνια!
-
Εγώ θεωρώ ότι σε γενικές γραμμές το οδικό δίκτυο είναι μια χαρά και μπορείς άνετα να βγάλεις γούστα με ένα hot hatch. Όσο τέλος πάντων θα έβγαζες και αλλού. Εκτός αυτού για κάποιον που ζητάει κάτι παραπάνω, υπάρχει και η πίστα που είναι φυσικά και ο καταλληλότερος τόπος να ξεδιπλώσεις τις αρετές τους. Το μόνο σίγουρο είναι ότι ΠΟΤΕ κανείς (με στοιχειώδη αγάπη στην αυτοκίνηση) δε θα πει ότι 'είναι πολλά τα άλογα τα ρε γμτ, μακάρι να είχα λιγότερα'.
Ο χρήστης dimitriscsd έγραψε:
Για τα τέλη όντως είναι με βάση τους ρύπους.
Όμως το 2000 έχει 14 φορολογίσιμους ίππους και το 2300 έχει 16, οπότε η ασφάλεια αυξάνεται.
Το τεκμήριο για 2000 είναι 8800 ενώ για 2300 πάει στα 11500...
ΟΚ αυτό είναι ένα θεματάκι για τους συνήθως...ευαίσθητους με τα τεκμήρια συμπολίτες μας. Απ' την άλλη το hot hatch αποτελεί πολύ περισσότερο συναισθηματική επιλογή οπότε τα όποια οικονομικά μεγέθη μπαίνουν σε δεύτερη μοίρα.
-
Το μόνο σίγουρο είναι ότι ΠΟΤΕ κανείς (με στοιχειώδη αγάπη στην αυτοκίνηση) δε θα πει ότι 'είναι πολλά τα άλογα τα ρε γμτ, μακάρι να είχα λιγότερα'.Καλά εσύ αυτό κατάλαβες ότι εννοούσα εγώ;
Εννοείται ότι δεν χαλάνε κανέναν τα παραπάνω άλογα... Το θέμα όμως είναι τι πληρώνεις για να τα πάρεις. Πρέπει να υπάρχει μια λογική στο έξτρα κόστος. Τα παίρνεις με 10χιλ παραπάνω και 500 ευρώ το χρόνο μετά; Με 20 χιλ παραπάνω και 2 χιλ ανα χρόνο μετά;
Νομίζω είναι σαφές αυτό που λέω. Εννοείται ότι για κάποιον που δεν έχει πρόβλημα χρημάτων, μπορεί όλα αυτά να μην έχουν σημασία ακόμα και στην Ελλάδα. Όμως άμα δεν έχεις θέμα χρημάτων θα πάρεις... Focus ST με 43 χιλ; (αν και το μεγαλύτερο σοκ είναι το κόστος μετά - όχι η αγορά)
Σαν παράδειγμα για να φανεί το παράδοξο της ελληνικής φορολογίας, η καινούρια A class AMG A 45 2019 θα έχει μικρότερο φορολογικό κόστος μετά την αγορά από ένα Focus ST αφού είναι 2λιτρη (από 387 έως 421 άλογα ανάλογα την έκδοση)
Τέλος πάντων επειδή αυτό είναι το νήμα του Leon και αναφέρθηκε το Focus ST, μεταξύ των 2 γρήγορων εκδόσεων, παρ όλο που έχω απλό Focus, θα έλεγα λόγω της πανηλίθιας φορολογίας μας, χωρίς δεύτερη σκέψη Leon Cupra!
-
Αυτό που όλοι λένε ότι θα βάλουν το γυαλιστερό SUV καμάρι τους στις άμμους και στα χώματα με ξεπερνάει, πρέπει να το έχουν κάνει μόνο 1-2 άτομα παγκοσμίως
Το μόνο σίγουρο είναι ότι ΠΟΤΕ κανείς (με στοιχειώδη αγάπη στην αυτοκίνηση) δε θα πει ότι 'είναι πολλά τα άλογα τα ρε γμτ, μακάρι να είχα λιγότερα'.Είναι λίγο σχετικό αυτό. Πήγα από 155 τουρμπάτα άλογα σε 120 ατμοσφαιρικά και προτιμώ τα δεύτερα, παρ' ότι είμαι πλέον σαφώς πιο αργός. Το 'άπλωμα' των ατμοσφαιρικών σε όλο το εύρος του στροφομέτρου μου αρέσει καλύτερα + η ακαριαία απόκριση στο γκάζι.
Με άλλα λόγια θέλω αραβικά καθαρόαιμα άλογα, όχι ότι κι ότι
Δεν περιμένω φυσικά κανέναν να συμφωνήσει μαζί μου, με κοιτάνε σαν εξωγήινο όταν τους λέω θέλω ατμοσφαιρικά. Βέβαια τέτοια ψύχωση με την ατμόσφαιρα μόνο εγώ, άντε και ο Αληθινός Δίας.
-
Ο χρήστης kouladi έγραψε:
Αυτό που όλοι λένε ότι θα βάλουν το γυαλιστερό SUV καμάρι τους στις άμμους και στα χώματα με ξεπερνάει, πρέπει να το έχουν κάνει μόνο 1-2 άτομα παγκοσμίωςΠροσωπικά, πέρα από το ότι εγώ το βάζω πολύ συχνά γνωρίζω και αρκετούς στην Ελλάδα που το κάνουν (ο πιο 'κάφρος' ο κουμπάρος μου που σε κάθε σέρβις του έδιναν τις πέτρες που έβγαζανα από την ποδιά του Χ3). Οπότε σίγουρα παγκοσμίως θα είναι αρκετές χιλιάδες!
-
Το μόνο σίγουρο είναι ότι ΠΟΤΕ κανείς (με στοιχειώδη αγάπη στην αυτοκίνηση) δε θα πει ότι 'είναι πολλά τα άλογα τα ρε γμτ, μακάρι να είχα λιγότερα'.
Είναι λίγο σχετικό αυτό. Πήγα από 155 τουρμπάτα άλογα σε 120 ατμοσφαιρικά και προτιμώ τα δεύτερα, παρ' ότι είμαι πλέον σαφώς πιο αργός. Το 'άπλωμα' των ατμοσφαιρικών σε όλο το εύρος του στροφομέτρου μου αρέσει καλύτερα + η ακαριαία απόκριση στο γκάζι.
Με άλλα λόγια θέλω αραβικά καθαρόαιμα άλογα, όχι ότι κι ότι
Δεν περιμένω φυσικά κανέναν να συμφωνήσει μαζί μου, με κοιτάνε σαν εξωγήινο όταν τους λέω θέλω ατμοσφαιρικά. Βέβαια τέτοια ψύχωση με την ατμόσφαιρα μόνο εγώ, άντε και ο Αληθινός Δίας.
Προφανώς και είναι προτιμητέα τα ατμοσφαιρικά άλογα αλλά για είναι πολλά θες και κυβικά και όλοι ξέρουμε τι σημαίνει αυτό. Οπότε 'συμβιβαζόμαστε' με το next best thing. Τα 120hp για μένα πλέον είναι ανυπόφορα όσο καλοστημένο και να είναι το αμάξι. Πχ αυτές τις μέρες δοκιμάζω ένα Astra 1.4 150hp και πραγματικά αναρωτιέμαι αν έχει κάτι κάτω από το καπώ. Αντίστοιχα οδήγησα το ΣΚ ένα Ζ4 iDrive23 με τα 204hp και είναι πιο αργό απ' το πρώην Q5 μου. Τραγωδία.
-
Sent from my SM-G975F using Tapatalk
Το γράφω κι εδώ.
Πολλά like αυτή η φώτο, κυρίως για τη κουπραρα και τη χρωματαρα αλλά και για τα 680 άλογα της φώτο.
Πολύ ικανός ο κουπραρος στη διαδρομή.
Κάνει και τα pop του από την εξατμιση.
Sent from my H9436 using Tapatalk
-
Αυτο σκεφτηκα και εγω..βρε κατι φαινεται εκει στο βαθος.
Κατα τα αλλα stefan μας γειωσες ολους μαζι με τα αλογα. Μας εκανες σκουπιδι.
-
Προφανώς και δεν ήταν τυχαία η φώτο. Έπρεπε να φαίνεται και ο Έβουρας!
-
Αυτό που όλοι λένε ότι θα βάλουν το γυαλιστερό SUV καμάρι τους στις άμμους και στα χώματα με ξεπερνάει, πρέπει να το έχουν κάνει μόνο 1-2 άτομα παγκοσμίωςΑνάλογα το SUV και ανάλογα το άτομο.
Μίλησα ξεκάθαρα για ΙΚΑΝΟ off road όχημα. Και αυτά δεν είναι πολλά. Τα περισσότερα ικανά είναι pickups πλέον ή πολύ μικρά.
Όταν κάποιος αγοράζει 4χ4 για συγκεκριμένο συνειδητοποιημένο σκοπό, γιατί να μη το βάλει στο χώμα; Δε μιλάω για αμάξια SUV λιμουζίνες με 10 εκατοστά απόσταση από το έδαφος και 20άρες (πολλές φορές 2κίνητα).
Αν τα οικονομικά μου για παράδειγμα ήταν ΤΟΣΟ καλά που δε θα με ένοιαζε να έχω οτιδήποτε, γιατί να μην έπαιρνα για παράδειγμα ένα Discovery ή ένα Land Cruiser για εκδρομές; Θα σκεφτόμουν μη λερωθούν και θα τα είχα για καφέ στο κέντρο;
-
Ίδιο χρώμα με το δικό μου ή μου φαίνεται;
(Είμαι ο μπροστινός στη φωτογραφία) -
Κοίτα τώρα σχέδιο 20ετίας!!
-
Πήγα από 155 τουρμπάτα άλογα σε 120 ατμοσφαιρικά και προτιμώ τα δεύτερα, παρ' ότι είμαι πλέον σαφώς πιο αργός. Το 'άπλωμα' των ατμοσφαιρικών σε όλο το εύρος του στροφομέτρου μου αρέσει καλύτερα + η ακαριαία απόκριση στο γκάζι.Η ακαριαία απόδοση στο γκάζι στη σημερινή εποχή συνήθως δεν έχει σχέση με την ύπαρξη ή μη υπερτροφοδότησης.
Από τη μία τα σύγχρονα downsized συνολάκια έχουν μικρές τουρμπίνες κολλημένες στην εξαγωγή που περιστρέφονται αμέσως και αποδίδουν έργο από πολύ χαμηλές στροφές και από την άλλη (και συτό είναι το βασικότερο) η συνολική καθιέρωση του ηλεκτρόγκαζου συναρτά την απόκριση στο γκάζι με τον προγραμματισμό του ηλεκτρόγκαζου. Έχουμε δει λοιπόν και ατμοσφαιρικά σύνολα με τραγική απόκριση όπως και υπερτροφοδοτούμενα με πάρα πολύ καλή απόκριση. Στα καθημερινά αυτοκίνητα (όχι στις σπορ κατασκευές) μάλλον για να δεις ακαριαία απόκριση πρέπει να πας 30 χρόνια πίσω σε ντιζάτη πεταλούδα.
Κατά τ' άλλα, ατμοσφαιρικός κινητήρας 120 ίππων στη σύγχρονη εποχή = περιφορά του επιταφίου, στο 99% των περιπτώσεων.
Και για να μην παρεξηγηθώ, αν δεν είχαμε τους διάφορους πρακτικούς, περιβαλλοντικούς και οικονομικούς περιορισμούς όλοι θα προτιμούσαμε έναν μεγάλου κυβισμού ατμοσφαιρικό κινητήρα...
-
Ότι θέλουν κάνουν πλέον οι κατασκευαστές. Πχ στο Cupra mode είναι ψιλοαστεία η απόκριση του ηλεκτρόγκαζου. Είναι τόσο βίαιη που νομίζεις θα πάρεις καμιά βάση μοτέρ/κιβωτίου στο χέρι. Επίσης σου ανεβάζει το ρελαντί στις 1100σαλ οπότε έτσι έχει ακόμα μικρότερο εύρος λειτουργίας εκτός τουρμποροπής. Η δε διάταξη είναι έτσι ακριβώς όπως λες. Η τουρμπίνα απέχει εκατοστά από την πολλαπλή που στην ουσία είναι σαν να την έχουν καταργήσει.
-
Που ειναι το τουρμπο;
Αυτο στο κεντρο; μα πως τα εκαναν ετσι;
SEAT León Mk3 (2013-2020)