-
Ο χρήστης nass έγραψε:
**Κύριοι, το έχετε κουράσει και επαναλαμβάνετε τα ίδια και τα ίδια. Ο,τι ήταν να ειπωθεί για το θέμα ειπώθηκε. Σας παρακαλώ λοιπόν να το αφήσετε εδώ.
Επίσης, την επόμενη φορά που θα εμφανιστούν προσβλητικά emoticons, ειρωνείες, χαρακτηρισμοί και εισαγωγικά, θα πέσει warn.[Mod]**
γιατί δεν το κανεις?απαξιείς?και ο nidosan και ο Kyr80 μου χάρισαν γέλιο...ας προστεθεις και εσύ..
...
επιπέδου προνηπίου παράδειγμα.δεν εφτασες και στο επίπεδο του Nidosan βέβαια αλλά άμα προσπαθήσεις λίγο ακόμα θα το πετύχεις.κρίμα γιατί είσαι και μεγάλος άνθρωπος
@ Into-megane
Πιστεύεις ότι σε κάνουν να φαίνεσαι ξύπνιος αυτά που γράφεις παραπάνω κατόπιν παράκλησης του **nass **?Ακόμα δεν έχουμε δει το φορολογικό Νομοσχέδιο. Μιλάμε με τόσες λεπτομέρειες για αυτό. Εγώ προσωπικά περιμένω το Νομοσχέδιο να δω τι θα λέει.
Μα, βρε Χρήστο, μπορείς να το διαμορφώσεις εσύ το Νομοσχέδιο, μέσα από τις σελίδες αυτού εδώ του φόρουμ.
Μερικά [πρόσφατα] άρθρα επί του θέματος που έτυχε να διαβάσω:
http://www.makthes.gr/index.php?name=Ne ... me=Printer
(Μακεδονία 24.12.09)
http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_art ... 009_384956
(Kαθημερινή, 29.12.09)Κι ένα παλιό, για το αντίστοιχο σύστημα 'αντικειμενικών κριτηρίων' από τα τέλη της δεκαετίας του '90:
http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2& ... 26/09/1999
(Βήμα, 26.9.99)Στις σελίδες της σχετικής διαβούλευσης έχετε δει τι παίζει?
-
Ο χρήστης nidosan έγραψε:
Μα, βρε Χρήστο, μπορείς να το διαμορφώσεις εσύ το Νομοσχέδιο, μέσα από τις σελίδες αυτού εδώ του φόρουμ.
nidosan με το να με ειρωνεύεσαι περνιέσαι για έξυπνος?περιμένω τόσες μέρες να ακούσω την άποψή σου.δεν έχεις άποψη και με επιβεβαιώνεις μονίμως ότι είσαι απλά ένας άβουλος ειρωνας.λυπάμαι.
-
Ρε κανα warn θα πέσει? Ειχαμε τους καφρους στο ποδοσφαιροτοπικ, έχουμε και εδω τωρατον χουλιγκαν να πυροβολει κατα παντων.
Ρε αδερφε, παρε κανα ταβόρ πριν γραψεις.
-
Ο χρήστης ratanplan έγραψε:
Ρε κανα warn θα πέσει? Ειχαμε τους καφρους στο ποδοσφαιροτοπικ, έχουμε και εδω τωρατον χουλιγκαν να πυροβολει κατα παντων.Ρε αδερφε, παρε κανα ταβόρ πριν γραψεις.
δεν πυροβολώ κατά κανενός άλλοι με πυροβολούνε και με ειρωνεύοντε επειδή έκανα μια πρόταση δικαιότατη και λέω τη γνώμη μου ελεύθερα προφανώς γιατί θεωούν ότι εχουν ασυλία λόγω των χιλιάδων ποστ τους δώ μέσα.σε παρακαλώ χαρακτηρισμοί τύπου χούλιγκαν να λείπουν δε σε ξέρω από χτες και δε σου έχω δώσει κανένα δικαίωμα 'φίλε'.άντε μπράβο κάνε μας τη χάρη.
-
έτσι έχουν και πισίνα κάποιοι και το παίζουν φτωχολογιά
-
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
έτσι έχουν και πισίνα κάποιοι και το παίζουν φτωχολογιά- Βίλα
+Παχυλό μισθό ως στέλεχος πολυεθνικής που δουλεύει με ωράριο και ρυθμούς δημοσίου υπαλλήλου και εκμεταλλεύεται τους απλούς εργαζόμενους
-
Ο χρήστης Into-megane έγραψε:
Ρε κανα warn θα πέσει? Ειχαμε τους καφρους στο ποδοσφαιροτοπικ, έχουμε και εδω τωρατον χουλιγκαν να πυροβολει κατα παντων.
Ρε αδερφε, παρε κανα ταβόρ πριν γραψεις.
δεν πυροβολώ κατά κανενός άλλοι με πυροβολούνε και με ειρωνεύοντε επειδή έκανα μια πρόταση δικαιότατη και λέω τη γνώμη μου ελεύθερα προφανώς γιατί θεωούν ότι εχουν ασυλία λόγω των χιλιάδων ποστ τους δώ μέσα.σε παρακαλώ χαρακτηρισμοί τύπου χούλιγκαν να λείπουν δε σε ξέρω από χτες και δε σου έχω δώσει κανένα δικαίωμα 'φίλε'.άντε μπράβο κάνε μας τη χάρη.
Βασικά εδω ειμαστε φιλογερμανικο φορουμ, ερχεσαι με γαλλικο ψευδονυμο, να μας κανεις προτασεις, εκ των προτερων εχεις χασει το παιχνιδι. Εκτος αυτου εμενα δεν με πολυνοιαζει τι ακριβως λες αλλα οτι εχει γινει μια ολοκληρη μανουρα και ριχνεις χαρακτηρισμους αβερτα σε ατομα που γνωριζουμε αρκετο καιρο εδω μεσα, και οχι δεν εχει να κανει με τον αριθμο των ποστ....βεβαια εσυ μπορει να βλεπεις παντου συνομοσιες, τι να κανουμε....αλλοι βλεπουν μπλε και ροζ ελεφαντακια
-
Στέλιο, η αντίστροφη μέτρηση για να γίνεις κι εσύ ένας 'άβουλος ειρωνας' φοβάμαι πως έχει αρχίσει...
Μην ανησυχείς όμως, δεν πονάει. -
Ο χρήστης Into-megane έγραψε:
σε αυτό το κράτος όποιος γίνεται δημόσιος υπάλληλος δεν μπορεί να απολυθεί εκτός αν κάνει τεράστια μ@@κια και τεθεί σε διαθεσιμότητα οπότε άκυρο το ερώτημά σου...Σε αυτό το κράτος (αλλά και σε πολλά πολλά άλλα) φορολογείσαι βάσει του Συντάγματος με βάση τα εισοδήματά σου. Το Κράτος έχει μηχανισμούς ελέγχου και το θέμα 'φορολόγηση εισοδημάτων' βαίνει όσον καλώς βαίνει η κατάσταση στη χώρα γενικότερα. Καθρέπτης της κοινωνίας που λέμε, εκεί πέρα να πούμε.
Πιστεύω ότι είσαι κάποιος που βρήκε ένα καινούργιο παιχνιδάκι και ότι δεν πιστεύεις ότι αυτό το 'σύστημα' που 'προτείνεις' είναι στ' αλήθεια σύστημα φορολόγησης που θα μπορούσε να ισχύσει στην σημερινή Ελλάδα.
Αν κάνω λάθος και δεν κάνεις πλάκα,
Εσείς οι υπόλοιποι, ωρέ απαντάτε στ' αλήθεια ακόμα σοβαρά; -
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
ΥΓ. Παρόλο Ε.Ε. γουστάρω τρελά το θέμα με τις αποδείξεις.Για να μαζεύεις 5-10 χιλιάρικα αποδείξεις πρέπει να έχεις 40-50 χιλιάρικα εισόδημα.
Με 20 χιλιάρικα εισόδημα όλα τα λεφτά πάνε σε ΔΕΗ, ΟΤΕ, ενοίκιο, σουπερμάρκετ - που ΔΕΝ ΜΕΤΡΑΝΕ.Άρα καταργείται το αφορολόγητο όπως είχε προτείνει ο Αλογοσκούφης και ο Γιωργάκης ήταν αντίθετος.
-
Δεν ήταν αντίθετος Λέων, **έκανε *τον αντίθετο όπως έπρεπε τότε. Και το επιτελείο του έχει τρόπους να πάρει κι άλλα λ7 απ' όλους μας, δίχως ν' αντιμετωπίσει ιδιαίτερη αντίδραση.
Εδώ θα είμαστε άλλωστε, για 100 + 100 μέρες.*Το θέμα είναι ότι αυτό από μόνο του δεν αρκεί: Θα έπρεπε να τα χρησιμοποιήσει και σωστά.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
ΥΓ. Παρόλο Ε.Ε. γουστάρω τρελά το θέμα με τις αποδείξεις.
Για να μαζεύεις 5-10 χιλιάρικα αποδείξεις πρέπει να έχεις 40-50 χιλιάρικα εισόδημα.
Με 20 χιλιάρικα εισόδημα όλα τα λεφτά πάνε σε ΔΕΗ, ΟΤΕ, ενοίκιο, σουπερμάρκετ - που ΔΕΝ ΜΕΤΡΑΝΕ.Άρα καταργείται το αφορολόγητο όπως είχε προτείνει ο Αλογοσκούφης και ο Γιωργάκης ήταν αντίθετος.
Κοίτα καθώς μαζεύω αποδείξεις. Το ποσό που έχω συγκεντρώσει μόλις και μετά βίας φθάνει το 40% των ακαθάριστων. Αυτό γιατί οι βενζίνες, η λαϊκή αγορά, οι καφέδες και οι ΔΕΚΟ δεν λαμβάνονταν υπόψη. Πιστεύω ότι μπορώ να φθάσω στο 60% που πρακτικά θα με φέρει στα ίδια με πέρυσι με τους Μ.Σ.Κ.Κ. και ίσως να είμαι και καλύτερα καθώς δεν έχω ΟΤΕ....
Πάντως είναι εντυπωσιακό πως ο ΟΤΕ θεωρείται ΔΕΚΟ αλλά η VODAFONE, FORTHNET, HOL κ.λπ. όχι.....
Κατά τα άλλα θα έχει πλάκα να ζητάς για την εφημερίδα απόδειξη..... ή για ένα κιλό πορτοκάλια από το γύφτο. Ίσως να ήταν λύση να ζητάμε απόδειξη και από τον Πακιστανό στα φανάρια και από ζητιάνο καθώς εκεί η φοροδιαφυγή είναι στο 100% και ένας ζητιάνος σήμερα καθαρίζει από 80 ως 120 ευρώ την ημέρα 'μεροκάματο'.
ΥΓ. Δεν έχω ενοίκιο.
ΥΓ. Γιατί ρε καρντάσια οι φόροι που πληρώνουμε να μην εκπίπτουν από το φορολογητέο εισόδημα??? Αν εγώ ζω στην Αθήνα και για τον @@@γλαμά Κακλαμάνη πρέπει να πληρώσω 600 ευρώ το έτος (λέμε) και στα ίδια τετραγωνικά στα Τρίκαλα κάποιος άλλος 300 ευρώ γιατί εγώ να φορολογούμε για τα 300 αυτά ευρώ ενώ δεν καταλήγουν στη τσέπη μου??? Το ίδιο γιατί κάποιος που μένει στο Παλαιό Ψυχικό ή σε σπίτι στη Διονυσίου Αεροπαγίτου (με 3πλάσια αντικειμενική από τη δικιά μου) να πληρώνει 3 φορές περισσότερα και να μην μπορεί να τα παρουσιάσει στην εφορία ως χρήματα που φεύγουν από τη τσέπη του???
-
Για πάμε και στη διαχείρηση πολυκατοικίας.
Χαμός -
Ο χρήστης ililias έγραψε:
σε αυτό το κράτος όποιος γίνεται δημόσιος υπάλληλος δεν μπορεί να απολυθεί εκτός αν κάνει τεράστια μ@@κια και τεθεί σε διαθεσιμότητα οπότε άκυρο το ερώτημά σου...
Σε αυτό το κράτος (αλλά και σε πολλά πολλά άλλα) φορολογείσαι βάσει του Συντάγματος με βάση τα εισοδήματά σου. Το Κράτος έχει μηχανισμούς ελέγχου και το θέμα 'φορολόγηση εισοδημάτων' βαίνει όσον καλώς βαίνει η κατάσταση στη χώρα γενικότερα. Καθρέπτης της κοινωνίας που λέμε, εκεί πέρα να πούμε.
Πιστεύω ότι είσαι κάποιος που βρήκε ένα καινούργιο παιχνιδάκι και ότι δεν πιστεύεις ότι αυτό το 'σύστημα' που 'προτείνεις' είναι στ' αλήθεια σύστημα φορολόγησης που θα μπορούσε να ισχύσει στην σημερινή Ελλάδα.
Αν κάνω λάθος και δεν κάνεις πλάκα,
Εσείς οι υπόλοιποι, ωρέ απαντάτε στ' αλήθεια ακόμα σοβαρά;για κάτσε ρε μεγάλε γιατί θα μας τρελάνεις...
το ότι έχουμε το ποδόσφαιρο που μας αξίζει,τον τουρισμό που μας αξίζει,τις δημόσιες υπηρεσίες που μας αξίζουν,τους πολιτικούς που μας αξίζουν και άλλα τόσα στραβά αυτό τι σημαίνει?
ότι δνε πρέπει να λέμε τη γνώμη μας ΄ή ότι δεν πρέπει καποια στιγμή να αντιδράσουμε?
μου μιλάς για σύνταγμα και το εχω απαντήσει άπειρες φορές εδώ μέσα....κάποιος (και μιλάω γενικά έτσι) ο οποίος δεν πλήρωνε όλα αυτά τα χρόνια ή μάλλον να στο θέσω καλύτερα πλήρωνε ελάχιστα γιατί απέκρυπτε ειοδήματα δικαιούται να μιλάει για σύνταγμα και να το επικαλείται?θα ήθελα πολύ να μου το απαντήσεις...
επίσης παρπάνω ο Nidosan πόσταρε κάποια links που αναφέρουν ότι τα δημόσια έσοδα είναι αυτή τη στιγμή στο χαμηλότερο σημείο...που σημαίνει ότι και κάποιοι αποκρύπτουν εισοδήματα και καποιοι δεν κάνουν σωστά τη δουλειά τους είτε γιατί δεν πάνε πλέον για ελέγχους είτε γιατί δεν ξέρουν να ελέγξουν....και σε ρωτάω ας πούμε ότι μπαίνει και online σύστημα που λένε όλοι....αν εγώ πάω να αγοράσω κάτι πχ παππούτσια και του πω ή μου πει χωρίς απόδειξη και δεν το χτυπήσει μέσα στο σύστημα πάλι φοροκλοπή δεν είναι?καθότι σύμφωνα με όσα είπατε παραπάνω δεν μπορεί να είναι κάθε αστυνομικός εξω από κάθε πόρτα ή από ένα καταστημα να βλέπει ποιος μπαίνει και ποιος βγαίνει...
με το σύστημα λοιπόν των κριτηρίων το κράτος εξασφαλίζει τα χρήματά του και δε μιλάει και κανείς.πριν ειρωνευτείς σκέψου η ειρωνεία είναι η εύκολη λύση η πρόταση είναι η δύσκολη.
με το σύστημα των αποδείξεων θα υπάρηει τέτοιος χαμός που άκρη δε θα βγαίνει.εδώ θα είμαστε.μόνο και μόνο με τη διαχείριση της πολυκατοικίας όταν βάζεις πετρέλαιο άσε τα υπόλοιπα.
@ρατανπλαν ξέρω Γερμανικά παρότι γουστάρω Γαλλικά αυτοκίνητα...θα με παίιξετε και μένα?
-
Tο μέτρο με τις αποδείξεις ΙΜΟ είναι τραγικό.
Φανταστείτε έναν ταλαίπωρο με εισόδημα γύρο στο χιλιάρικο πού ξοδεύει τα λεφτά του:
Σουπερμάρκετ, βενζίνες ενοίκια, δεκο.
Πως στο διάολο θα μαζέψει αυτός ικανό ποσο για το αφορολόγητο σε αποδείξεις
θα κάθεται να αθροίζει το 1,4€ που δίνει για εφημερίδα και τα 1,24 για μπρόκολα?
πως στο διάολο θα κάτσει να περάσει 1000 αποδείξεις στο τέλος?και απ την άλλη η κυρία του τάδε, θα κάνει δύο ντου στο κολωνάκι και το κάλυψε.
μεγαλεία
-
στον κουλουρά στο σύνταγμα δίνω 300 ευρω το χρόνο!!!!
-
Ο χρήστης coyote έγραψε:
στον κουλουρά στο σύνταγμα δίνω 300 ευρω το χρόνο!!!!o κουλουρας στο συνταγμα βγαζει 5 φορες οσα βγαζεις εσυ το χρονο.
να ζητας αποδειξη, αλλιως υπαρχουν και οι φουρνοι
-
από που ρε... από αυτόν με το καλάθι?
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Tο μέτρο με τις αποδείξεις ΙΜΟ είναι τραγικό.Φανταστείτε έναν ταλαίπωρο με εισόδημα γύρο στο χιλιάρικο πού ξοδεύει τα λεφτά του:
Σουπερμάρκετ, βενζίνες ενοίκια, δεκο.
Πως στο διάολο θα μαζέψει αυτός ικανό ποσο για το αφορολόγητο σε αποδείξεις
θα κάθεται να αθροίζει το 1,4€ που δίνει για εφημερίδα και τα 1,24 για μπρόκολα?
πως στο διάολο θα κάτσει να περάσει 1000 αποδείξεις στο τέλος?και απ την άλλη η κυρία του τάδε, θα κάνει δύο ντου στο κολωνάκι και το κάλυψε.
μεγαλεία
Είναι ακριβώς αυτή η συμπεριφορά που δημιουργεί το πρόβλημα in the first place. Δεν νομίζω ότι επειδή βγάζω παραπάνω από 1000 ευρώ το μήνα αλλάζω και τις συνήθειες μου. Στο SM θα πάω μία φορά την εβδομάδα οπότε μιλάμε για 52 αποδείξεις με το ίδιο ΑΦΜ. Στο φούρνο το ίδιο. Φυσικά κανέναν δεν εμποδίζει να ζητά συγκεντρωτική απόδειξη με το σύνολο της εβδομάδας (και με αντίστοιχη εξόφληση) στο φούρναρη ώστε να μειώσει και αυτό το πλήθος των αποδείξεων.
Λύσεις υπάρχουν. Το θέμα των αποδείξεων το πράττω εδώ και δύο έτη. Μισή ώρα στο τέλος της εβδομάδας και έχουν περάσει όλες οι αποδείξεις.
-
Ο χρήστης ratanplan έγραψε:
Βασικά εδω ειμαστε φιλογερμανικο φορουμ,Ε! ρε... γλέντιαααα!....
...τη βλέπω τη δουλειά...
χωρίς 'αφεντικά', συλλογικότητα και σύμπνοια μεταξύ μας, θα παραμείνουν έννοιες άγνωστες!
100 ημέρες ΠΑΣΟΚ, απολογισμός κυβερνητικού έργου