-
Ο χρήστης nidosan έγραψε:
Σου έκανα μερικές σαφέστατες ερωτήσεις, φίλε, τις οποίες θα μπορούσες να είχες απαντήσει (αν βέβαια είχες λογικές απαντήσεις να δώσεις) όμορφα κι ωραία, για να δείξεις σε όλους όσους παρακολουθούν τη συζήτηση τι καλό που είναι τα σύστημα που προτείνεις. Να στις θυμίσω?
- Που αλλού το εφαρμόζουν (ή το έχουν δοκιμάσει) το σύστημα αυτό και με τι αποτέλεσμα?
- Σε τι διαφέρει από το τσουβάλιασμα?
- Γιατί θεωρείς 'λογικό' να πληρώνει τον ίδιο φόρο και αυτός που βγάζει 4000 και αυτός που βγάζει 8000 αν έχουν ιατρείο με τα ίδια τετραγωνικά στην ίδια περιοχή κι απλά ο ένας δουλεύει περισσότερο, αλλά από την άλλη θες ο δ/ντης που βγάζει 5000 να πληρώνει 5 φορές όσο ο υπάλληλος που βγάζει 1000 ευρώ.
- Πώς εξαφανίζεις τη φοροδιαφυγή ζητώντας 'επίσημα' 5000 ευρώ φόρο από κάποιον που κανονικά θα έπρεπε να πληρώσει 50.000, και 5000 φόρο κι από κάποιον που φέτος δεν τα πήγε καλά (επειδή π.χ. τραυματίστηκε και δε μπορούσε να εργαστεί) και δε θα έπρεπε να πληρώσει ούτε 2000.
- Πώς θα ορίσεις τις 'κατηγορίες'? Με βάση ποιες παραμέτρους?
- Πώς θα βεβαιωθείς ότι δεν αδικείς όσους κόβουν πάντα αποδείξεις και πληρώνουν κανονικά τους φόρους τους μέχρι τώρα? Τι 'πλαφόν' θα τους βάλεις?
Απάντησέ τις, μια προς μια, να δούμε πόσο καλά τα έχεις σκεφτεί αυτά που προτείνεις κι άσε τους χαρακτηρισμούς και τα 'σύμβουλε'. Αν δεν το κάνεις, για άλλη μια φορά αποδεικνύεις αυτό που εδώ και κάμποσες σελίδες είναι προφανές σε όλους όσους παρακολουθούν και κρίνουν.
στα έχω απαντήσει όλα αυτά με βάση τα post μου ψάξε και βρες τα.δεν κάνεις και αλλη δουλειά άλλωστε μόνο quote και ειρωνεία.
-
Ο χρήστης Into-megane έγραψε:
στα έχω απαντήσει όλα αυτά με βάση τα post μου ψάξε και βρες τα.Ναι, σίγουρα.
Να σου πω τι πιστεύω ότι έχουν καταλάβει οι περισσότεροι από τα posts σου, λοιπόν:-
Που αλλού το εφαρμόζουν (ή το έχουν δοκιμάσει) το σύστημα αυτό και με τι αποτέλεσμα?
Δεν έχεις ιδέα και δε σε ενδιαφέρει. -
Σε τι διαφέρει από το τσουβάλιασμα?
Σε τίποτα, από τη στιγμή που το πόσα θα πληρώσει κάποιος δεν εξαρτάται από το πόσα βγάζει στην πραγματικότητα αλλά από το σε ποιο 'κουτάκι' τον έχεις βάλει -
Γιατί θεωρείς 'λογικό' να πληρώνει τον ίδιο φόρο και αυτός που βγάζει 4000 και αυτός που βγάζει 8000 αν έχουν ιατρείο με τα ίδια τετραγωνικά στην ίδια περιοχή κι απλά ο ένας δουλεύει περισσότερο, αλλά από την άλλη θες ο δ/ντης που βγάζει 5000 να πληρώνει 5 φορές όσο ο υπάλληλος που βγάζει 1000 ευρώ.
(1) Γιατί τα έχεις μπερδέψει μέσα στο μυαλό σου
ή
(2) Γιατί δε σε πολυαπασχολεί το πόσο δίκαιο θα είναι το σύστημα που προτείνεις -
Πώς εξαφανίζεις τη φοροδιαφυγή ζητώντας 'επίσημα' 5000 ευρώ φόρο από κάποιον που κανονικά θα έπρεπε να πληρώσει 50.000, και 5000 φόρο κι από κάποιον που φέτος δεν τα πήγε καλά (επειδή π.χ. τραυματίστηκε και δε μπορούσε να εργαστεί) και δε θα έπρεπε να πληρώσει ούτε 2000.
Δεν την εξαφανίζεις, απλά νοιώθεις λίγο καλύτερα μέσα σου που 'κάτι' πληρώνει κι ο 'μεγάλος' που πριν δεν έδινε σχεδόν τίποτα - άσχετα πόσους αδικείς για να το πετύχεις αυτό. -
Πώς θα ορίσεις τις 'κατηγορίες'? Με βάση ποιες παραμέτρους?
Αυτό είναι μυστικό. Το ξέρεις μόνο εσύ και οι 'ειδικοί' που θα το αναλάβουν. -
Πώς θα βεβαιωθείς ότι δεν αδικείς όσους κόβουν πάντα αποδείξεις και πληρώνουν κανονικά τους φόρους τους μέχρι τώρα? Τι 'πλαφόν' θα τους βάλεις?
Δε σε απασχολεί καν. Το κράτος στο οποίο εύχεσαι να ζήσεις είναι ένα που 'θέλει τόσα από τον κάθε πολίτη για να λειτουργήσει, κι ας κόψουν το λαιμό τους οι πολίτες να τα βρούν'
Αν έχεις κάτι να διορθώσεις ή να προσθέσεις, ελεύθερα.
-
-
στα έχω απαντήσει όλα αυτά με βάση τα post μου ψάξε και βρες τα.
Ναι, σίγουρα.
Να σου πω τι πιστεύω ότι έχουν καταλάβει οι περισσότεροι από τα posts σου, λοιπόν:- Που αλλού το εφαρμόζουν (ή το έχουν δοκιμάσει) το σύστημα αυτό και με τι αποτέλεσμα?
δεν με ενδιαφέρει από τη στιγμή που όλα τα άλλα συστήματα όλα τα χρόνια είναι αποτυχημένα.και σε άλλα θέματα πηγαμε να εισάγουμε το γερμανικό μοντελο το γαλλικό μοντελο το σκανδιναβικό μοντελο και τελικά τα μόνα μοντέλα που εισάγαμε ήταν της Volvo κτλ κτλ.
Τσουβάλιασμα το λες εσύ σύμβουλε.σε αυτό διαφέρει.γιατί φυσικά έτσι σε συμφέρει.
- Γιατί θεωρείς 'λογικό' να πληρώνει τον ίδιο φόρο και αυτός που βγάζει 4000 και αυτός που βγάζει 8000 αν έχουν ιατρείο με τα ίδια τετραγωνικά στην ίδια περιοχή κι απλά ο ένας δουλεύει περισσότερο, αλλά από την άλλη θες ο δ/ντης που βγάζει 5000 να πληρώνει 5 φορές όσο ο υπάλληλος που βγάζει 1000 ευρώ.
γιατί έχουμε ένα κράτος διεφθαρμένο στο οποίο εκτός από 2-3 κατηγορίες κανείς δεν ελέγχεται πόσα βγάζει και αυτοί τους οποίους υπερασποίζεσαι με τόσο σθένος δεν δίνουν ούτε 300 ευρώ που δίνει ένας υπάλληλος που είναι λίγο πάνω από το αφορολόγητο.από τη στιγμή που οι έλεγχοι είναι της πλάκας παίρνω το νόμο στα χέρια μου ως κράτος και λέω φτάνει πια η υποκρισία.
- Πώς εξαφανίζεις τη φοροδιαφυγή ζητώντας 'επίσημα' 5000 ευρώ φόρο από κάποιον που κανονικά θα έπρεπε να πληρώσει 50.000, και 5000 φόρο κι από κάποιον που φέτος δεν τα πήγε καλά (επειδή π.χ. τραυματίστηκε και δε μπορούσε να εργαστεί) και δε θα έπρεπε να πληρώσει ούτε 2000.
Την εξαφανίζεις γιατί αυτοί που θέλω εγώ να πιάσω πριν δεν έδιανν τίποτα.από τη στιγμή που ως κράτος λειτουργω και με τα 5 ψωροχιλιάρικα(όπως λες εσύ) του μεγάλου που τώρα δεν μου τα δίνει είναι μια πρώτη νίκη ενάντια στη φοροδιαφυγή.
- Πώς θα ορίσεις τις 'κατηγορίες'? Με βάση ποιες παραμέτρους?
Αυτό είναι μυστικό. Το ξέρεις μόνο εσύ και οι 'ειδικοί' που θα το αναλάβουν.
υπάρχουν άνθρωποι της αγοράς που μπορούν να ορίσουν τις παραμέτρους ναι.τετραγωνικά θα είναι αντικειμενική αξία θα είναι περιοχή θα είναι παράμετροι είδος επιχείρησης θα είναι παράμετροι υπάρχουν κύριε 'σύμβουλε'.
- Πώς θα βεβαιωθείς ότι δεν αδικείς όσους κόβουν πάντα αποδείξεις και πληρώνουν κανονικά τους φόρους τους μέχρι τώρα? Τι 'πλαφόν' θα τους βάλεις?
αυτοί που πλήρωναν ως τώρα κανονικά δεν πλήττοντε σε τίποτα.ίσα ίσα που ικανοποιούντε που όλοι δίνουν 'κάτι' αυτό το οποίο ειρωνεύεσαι.
που φυσικα δεν είναι απλώς κάτι είναι πολλαπλάσιος φόρος κύριε 'σύμβουλε'.
βάλε το μυαλό σου να δουλέψει και τα ξαναλέμε.grow up εντωμεταξύ.
-
Ρε συ, πόσες φορές πρέπει να στο πούμε? Κάτσε, σκέψου τα λίγο αυτά που έγραψες κι αυτά που σου γράψαμε, βρες μερικά επιχειρήματα με τα οποία ίσως να μπορέσεις να στηρίξεις τις απόψεις σου, και ΜΕΤΑ απάντησε. Τώρα, ούτε καν έχει πλάκα η 'συζήτηση'. Ακόμα και παιδάκι του Γυμνασίου να βάλεις να τα διαβάσει αυτά που γράφεις θα καταλάβει ότι ναι μεν έχεις καλές προθέσεις, αλλά βρίσκεσαι 100% εκτός πραγματικότητος.
Anyway, με κόκκινο οι απαντήσεις μου.
στα έχω απαντήσει όλα αυτά με βάση τα post μου ψάξε και βρες τα.
Ναι, σίγουρα.
Να σου πω τι πιστεύω ότι έχουν καταλάβει οι περισσότεροι από τα posts σου, λοιπόν:- Που αλλού το εφαρμόζουν (ή το έχουν δοκιμάσει) το σύστημα αυτό και με τι αποτέλεσμα?
δεν με ενδιαφέρει από τη στιγμή που όλα τα άλλα συστήματα όλα τα χρόνια είναι αποτυχημένα.και σε άλλα θέματα πηγαμε να εισάγουμε το γερμανικό μοντελο το γαλλικό μοντελο το σκανδιναβικό μοντελο και τελικά τα μόνα μοντέλα που εισάγαμε ήταν της Volvo κτλ κτλ.
Ποια 'άλλα θέματα', για φορολογία και φοροδιαφυγή μιλάμε.
Τα 'άλλα θέματα' τι σχέση έχουν?? Το 'μοντέλο της Volvo' που κολλάει?...Άσχετη απάντηση.
Τσουβάλιασμα το λες εσύ σύμβουλε.σε αυτό διαφέρει.γιατί φυσικά έτσι σε συμφέρει.
Α, ΟΚ, Λες πως διαφέρει μόνο στο όνομα, δηλαδή. Στην ουσία, είναι το ίδιο πράγμα.
Είδες, λοιπόν που σου λέω?!- Γιατί θεωρείς 'λογικό' να πληρώνει τον ίδιο φόρο και αυτός που βγάζει 4000 και αυτός που βγάζει 8000 αν έχουν ιατρείο με τα ίδια τετραγωνικά στην ίδια περιοχή κι απλά ο ένας δουλεύει περισσότερο, αλλά από την άλλη θες ο δ/ντης που βγάζει 5000 να πληρώνει 5 φορές όσο ο υπάλληλος που βγάζει 1000 ευρώ.
γιατί έχουμε ένα κράτος διεφθαρμένο στο οποίο εκτός από 2-3 κατηγορίες κανείς δεν ελέγχεται πόσα βγάζει και αυτοί τους οποίους υπερασποίζεσαι με τόσο σθένος δεν δίνουν ούτε 300 ευρώ που δίνει ένας υπάλληλος που είναι λίγο πάνω από το αφορολόγητο.από τη στιγμή που οι έλεγχοι είναι της πλάκας παίρνω το νόμο στα χέρια μου ως κράτος και λέω φτάνει πια η υποκρισία.
Το έχεις συνειδητοποιήσιει ότι φάσκεις και αντιφάσκεις??...Επειδή δε λες να το καταλάβεις με τίποτα, αυτοί τους οποίους υπερασπίζομαι είναι αυτοι τους οποίους εσύ θες να κάψεις προκειμένου να δίνει 'κάτι' και ο τάδε 'μάγκας' που τώρα φοροδιαφεύγει. Εξαιρετικά δύσκολο να το πιάσεις, ε? Και αυτό, και το ότι καταλήγεις να υπερασπίζεσαι ΕΣΥ Ο ΙΔΙΟΣ τους 'μάγκες' με ένα φόρο του στυλ 'ΠΕΡΑΙΩΣΗ' και να αδικείς τους μικρούς που παλεύουν να επιβιώσουν.
ΜΗΔΕΝ κι εδώ...
Την εξαφανίζεις γιατί αυτοί που θέλω εγώ να πιάσω πριν δεν έδιανν τίποτα.από τη στιγμή που ως κράτος λειτουργω και με τα 5 ψωροχιλιάρικα(όπως λες εσύ) του μεγάλου που τώρα δεν μου τα δίνει είναι μια πρώτη νίκη ενάντια στη φοροδιαφυγή.
Τελικά, 'πρώτη νίκη' είναι ή 'την εξαφανίζεις'? Αποφάσισε τι από τα δύο.
Και άνοιξε τα μάτια σου και κοίτα και τις συνέπειες για τους υπόλοιπους που τώρα δεν κλέβουν.- Πώς θα ορίσεις τις 'κατηγορίες'? Με βάση ποιες παραμέτρους?
υπάρχουν άνθρωποι της αγοράς που μπορούν να ορίσουν τις παραμέτρους ναι.τετραγωνικά θα είναι αντικειμενική αξία θα είναι περιοχή θα είναι παράμετροι είδος επιχείρησης θα είναι παράμετροι υπάρχουν κύριε 'σύμβουλε'.
Άντε πάλι με τους 'ανθρώπους της αγοράς'!...
Βρε χρυσό μου αγόρι, ΕΣΥ δεν το υποστηρίζεις αυτό το σύστημα? ΕΣΥ δεν το έχεις αναλύσει μέσα στο μυαλό σου και το θεωρείς καλό και δίκαιο? Ε, ΕΣΥ πρέπει να μας πεις πώς [έστω διάβασες ότι] θα 'στηθεί' και γιατί θα είναι δίκαιο αν στηθεί έτσι. Εγώ ΔΕΝ πιστεύω ότι μπορεί να στηθεί ένα τέτοιο σύστημα και να δουλέψει σωστά, και ΠΟΥΘΕΝΑ δεν έχει δουλέψει. Δουλειά ΔΙΚΗ ΣΟΥ είναι να με (μας) πείσεις, όχι να μου πετάς μαγικές συνταγές και 'ανθρώπους της αγοράς'.Εσένα, δηλαδή, δε σε απασχολεί αν μπορεί να στηθεί σωστά τέτοιο σύστημα?!...
Αν όχι, ΓΙΑΤΙ?
Αν ναι, ΠΩΣ ΕΙΣΑΙ ΤΟΣΟ ΒΕΒΑΙΟΣ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ???- Πώς θα βεβαιωθείς ότι δεν αδικείς όσους κόβουν πάντα αποδείξεις και πληρώνουν κανονικά τους φόρους τους μέχρι τώρα? Τι 'πλαφόν' θα τους βάλεις?
αυτοί που πλήρωναν ως τώρα κανονικά δεν πλήττοντε σε τίποτα.ίσα ίσα που ικανοποιούντε που όλοι δίνουν 'κάτι' αυτό το οποίο ειρωνεύεσαι.
Από που κι ως; που δεν πλήτονται σε τίποτα? **Επειδή το λες εσύ? **
Σου έδωσα παραδείγματα, το ίδιο και ο kyr80, και περιμένω απαντήσεις επάνω σε αυτά. Αν δε θες να αερολογείς, πήγαινε από τη θεωρία στην πράξη και ΕΞΗΓΗΣΕ ΜΑΣ πώς θα είναι δίκαιο για όλους.
-
ρε αγόρι μου εδώ και τόσα ποστ ειρωνεύεσαι και λες την πρόταση μου αποτυχημένη....
τη δικιά σου πρόταση θα τη διαβάσουμε δώ μέσα?
ένας που έδινε πριν 300 ευρώ με το σύστημα που προτείνω εγώ θα τα δίνει πάλι?
σε τι βλάπτεται κάποιος που είναι νόμιμος και τώρα και θα ειναι και με το νέο σύστημα?
σε τίποτα...ο άλλος που δνε έδινε τίποτα μέχρι τώρα βλάπτεται?
βλάπτεται...τι δεν καταλαβαινεις?
έχεις κολλήσει στο ότι δεν θα τα δίνει πάλι όλα?
μα τώρα δίνει 0...ένα κουλουράκι.....
ας δώσει έστω και τα 5000 ευρώ που τα θεωρέις ψείρες...
και περιμένω τη πρότασή σου...
αλλά στο λεω δεν είμαι διατεθειμένος να ακούσω ούτε για αμείλικτους ελέγχους ούτε για online συστήματα ούτε για άλλες τέτοιοες θεωριούλες για να τα κονομάνε οι μεσάζοντες που ταίζει το κράτος...
το θέμα είναι τα λεφτά να μπαίνουν άμεσα στον κρατικό κορβανά...
σε περιμένω....
-
Μήπως πρέπει να φύγει όοοολο αυτό το κομμάτι περί φοροδιαφυγής και να πάει στο θέμα των αντικειμενικών τεκμηρίων ή στο 'πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας';
-
μετα απο 4 ουισκι και 5 μπυρες χαλιζομαι αν παω να τα διαβασω ολα αυτα.
-
τη δικιά σου πρόταση θα τη διαβάσουμε δώ μέσα?
Δεν μπήκα στη συζήτηση για να προτείνω λύση, μπήκα επειδή ΕΦΡΙΞΑ με τις ηλιθιότητες περί 'πλαφόν' και 'κατηγοριών' που διάβασα, τις οποίες θεωρώ ανεφάρμοστες, για συγκεκριμένους λόγους που αναφέρθηκαν κι από εμένα κι από άλλους και εσύ δε λες (ή ΔΕ ΘΕΣ...) να καταλάβεις.
ένας που έδινε πριν 300 ευρώ με το σύστημα που προτείνω εγώ θα τα δίνει πάλι?
ΠΟΙΟΣ που έδινε 300 ευρώ, αυτός που έβγαλε 100.000 ή αυτός που δεν του πήγαν καλά οι δουλειές κι έβγαλε ψίχουλα φέτος?
Ξύπνα!!! Καταλαβαίνεις τη διαφορά? Ή ΟΛΟΙ όσοι 'έδιναν 300 ευρώ' είναι κλέφτες?
σε τι βλάπτεται κάποιος που είναι νόμιμος και τώρα και θα ειναι και με το νέο σύστημα?
σε τίποτα...ΠΩΣ σε τίποτα ρε αρχηγέ? Πλάκα μας κάνεις? Καλό μου αγόρι, όταν εσύ του έχεις ορίσει 'πλαφόν' τις 15.000 το χρόνο, με το 'νέο σύστημα', κι αυτουνού δεν πήγαν καλά οι δουλειές του φέτος κι έβγαλε μόνο 10.000, οπότε ό,τι άλλα έξοδα έχει θα τα καλύψει από τα περσινά του έσοδα, ΠΩΣ δεν τον αδικείς όταν του ζητάς να πληρώσει φόρο σαν να έβγαλε και φέτος 15.000 ?...
Εξήγησέ το μας και σταμάτα να κάνεις πως δεν καταλαβαίνεις.
το θέμα είναι τα λεφτά να μπαίνουν άμεσα στον κρατικό κορβανά...
Έτσι, έτσι.... Άμεσα.... Είτε υπάρχουν λεφτά, είτε όχι....
-
Ο χρήστης italakias έγραψε:
μετα απο 4 ουισκι και 5 μπυρες χαλιζομαι αν παω να τα διαβασω ολα αυτα.Είναι γιατί έχεις ξεπεράσει κατά πολύ το 'πλαφόν' σου.
-
Μην ασχολείστε άλλο... Απλά δεν αξίζει το χρόνο μας..
Θα συμφωνήσω με τον κ. Χρήστο Λάππα στα παρακάτω(παράθεση από άλλο θέμα)Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Τρώγοντας τα νιάτα μου στα διάφορα fora, συνειδητοποίησα κάποια πράγματα:-
Δεν έχει νόημα να προσπαθείς να αποδείξεις ότι έχεις δίκιο. πρώτα απ' όλα μπορεί και να μην έχεις ( ), αλλά ακόμα και να ξέρεις ότι έχεις, δεν έχει νόημα να το κουράζεις.
-
Λίγα πράγματα στην ζωή είναι πιο γελοία από το να τσακώνεσαι μέσω internet με κάποιον που δεν έχεις δει ποτέ στην ζωή σου για θέματα των οποίων η εξέλιξη δεν εξαρτάται από εσένα ή τον συνομιλητή σου.
-
Πολλές φορές, ακόμα και άτομα των οποίων την πένα σέβεσαι... θα τρολάρουν. Δεν έχει νόημα να τσιμπάς.
-
Η καλύτερη απάντηση σε μια προσωπική επίθεση, όσο εξωφρενική και αν την θεωρείς, είναι να την αγνοήσεις.
-
-
Πιστευω οτι καποιοι το ξεσκισανε το θεμα κανονικα και το καταλαβαν και οι ιδιοι και σταματησαν.
-
Έτσι, έτσι.... Άμεσα.... Είτε υπάρχουν λεφτά, είτε όχι.... [/quote]
συνεχίζεις να με προκαλείς με χειρονομίες.
είναι η τελευταία φορά που κάνω διάλογο μαζί σου.
τον χαρακτηρισμό ηλιθιότητες στον επιστρέφω.
στην Ελλαδα υπάρχουν αυτοί που δίνουν φόρους είτε από ευσυνειδησία είτε γιατί δεν μπορούν να ξεφυγουν.
το θέμα είναι να υποχρεώσεις τους άλλους που δνε πληρώνουν να πληρώσουν.
δεν έκανες πρόταση γιατί το μόινο που ξέρεις να κάνεις είναι να κάνεις quote και να ειρωνεύεσαι και να υπηρετείς και να υπερασπίζεσαι ένα σύστημα της πλάκας και της υποκρισίας όπως αυτο που ισχύει τώρα.
αν ο επιχειρηματίας δεν έχει λεφτά να κλείνει η επιχειρησή του.όπως εγώ είμαι ίσος απέναντι στο νόμο έτσι να είναι και αυτός.να παέι να γίνει υπάλληλος αν δεν έχει να πληρωσει και δεν μπορεί να σεβαστεί το νόμο.
στα έχω απαντήσει όλα αυτά εδώ και τόσα ποστ.
κάθεσαι και μου το παίζεις φιλάνθρωπος και μου λες για τον τάδε που δεν θα βγάλει λεφτα τον άλλο χρόνο ή για κάποιον που αρρώστησε...
ΠΟΣΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ?εδώ έχει γεμίσει η αγορά με δήθεν αφεντικά που μια ζώη το έπαιζαν αφεντικά με τις πιστωτικές τους χρεωμένες μέχρι το λαιμό και δεν τους ένοιαζε αν έχουν να πληρώσουν τον υπάλληλο αρκεί που κυκλοφορούσαν με το jeep ή με το turbo..και αν τράκαραν με το turbo τους την άλλη μέρα αγόραζαν άλλο...
ΕΣΥ ΣΕ ΠΟΙΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΖΕΙΣ?ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΑΚΟΥΣΕΙ ΤΕΤΟΙΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ?ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΜΑΛΙΣΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΛΕΙΟΝΟΤΗΤΑ?
σε μια υγιή οικονομία αυτό που εσύ λες τσουβάλιασμα υπάρχουν και υγιεις-νόμιμες επιχειρήσεις...
είναι βεβαια και τι ονομάζεις ο καθένας υγεία...γιατί τώρα μπορεί να υπάρχουν υγιείς επιχειρήσεις βάσει κερδών κυρίως όμως σε κλάδους μονοπωλιακούς που δεν πλήττοντε ποτέ ακι από τίποτα...
ο άλλος μπορεί να ονομάζει υγεία να κλέβει τους υπαλλήλους του αρκει που έχει κέρδη...
εγώ τόση ώρα μιλάω για σκληρή εφαρμογή των νόμων σε όλα τα επίπεδα και εσύ μου λες ότι δεν σκέφτομαι τι θα γίνει αν κλείσει η επιχείρηση...
ε στα παλιά μου τα παππούτσια όταν οι νόμοι δεν τηρούντε να κλείσει η επιχείρηση...
άντε αγόρι μου να συμβουλέψεις καμια επιχείρηση ...και άσε εμας τους ρομαντικούς να πιστεύουμε στους νόμους και ότι για να ελεγχθούν όλοι αυτοί που τόσα χρόνια κλέβουν χρειάζεται εκτός από πολιτική βούληση και ένα δίκαιο σύστημα αυτό που προτείνω εγώ.
όταν προτείνεις και εσύ κάτι (χλωμό βέβαια σαν συμβιβασμένος που είσαι) εδώ τα ξαναλέμε.
όλα τα χρόνια αναρίθμητοι μαγαζατορες κτλ κτλ βγάζουν πολλαπλάσια ποσά και κλαίγοντε απλά για να περνάει η ώρα και δηλώνουν εισοδήματα συνταξιούχων.
-
ΝΑ ΦΑΤΕ ΤΑ ΣΑΜΑΡΙΑ ΣΑΣ
-
Πραγματικα για να διαβασω τις προηγουμενες σελιδες εφαγα τα ματια μου.Καποιοι εγιναν Πολυ κουραστικοι.
-
Ο χρήστης kyr80 έγραψε:
Μην ασχολείστε άλλο... Απλά δεν αξίζει το χρόνο μας..
Θα συμφωνήσω με τον κ. Χρήστο Λάππα στα παρακάτω(παράθεση από άλλο θέμα)Τρώγοντας τα νιάτα μου στα διάφορα fora, συνειδητοποίησα κάποια πράγματα:
-
Δεν έχει νόημα να προσπαθείς να αποδείξεις ότι έχεις δίκιο. πρώτα απ' όλα μπορεί και να μην έχεις ( ), αλλά ακόμα και να ξέρεις ότι έχεις, δεν έχει νόημα να το κουράζεις.
-
Λίγα πράγματα στην ζωή είναι πιο γελοία από το να τσακώνεσαι μέσω internet με κάποιον που δεν έχεις δει ποτέ στην ζωή σου για θέματα των οποίων η εξέλιξη δεν εξαρτάται από εσένα ή τον συνομιλητή σου.
-
Πολλές φορές, ακόμα και άτομα των οποίων την πένα σέβεσαι... θα τρολάρουν. Δεν έχει νόημα να τσιμπάς.
-
Η καλύτερη απάντηση σε μια προσωπική επίθεση, όσο εξωφρενική και αν την θεωρείς, είναι να την αγνοήσεις.
Σωστός ο Χρήστος....
Πόσο αφελής πρέπει να είμαι για να προσπαθώ να κάνω συζήτηση με αυτόν που είπε το αμίμητο
'δε με νοιάζει πόσα βγάζεις, εγώ ως κράτος θέλω τόσα για να λειτουργήσω'....@ Into-megane
Σε νοιώθω... Πρέπει να είναι τρομερά εκνευριστικό να έχεις ανακαλύψει ένα τόσο τέλειο και απλό φορολογικό σύστημα, το οποίο να είσαι σίγουρος ότι θα κάνει τους 'μάγκες' που τώρα φοροδιαφεύφουν να πληρώσουν κι αυτοί 'κάτι', και να ξέρεις ότι δεν πρόκειται ποτέ να εφαρμοστεί έτσι όπως το έχεις στο μυαλό σου γιατί κάποιοι έχουν αποδείξει ότι είναι άδικο και αντισυνταγματικό.Βέβαια, και η 'έκτακτη εισφορά' πρώτα πέρασε και μετά βγήκε αντισυνταγματική, οπότε μπορείς ακόμα να ελπίζεις ότι θα ζήσεις το όνειρό σου.
-
-
[
@ Into-megane
Σε νοιώθω... Πρέπει να είναι τρομερά εκνευριστικό να έχεις ανακαλύψει ένα τόσο τέλειο και απλό φορολογικό σύστημα, το οποίο να είσαι σίγουρος ότι θα κάνει τους 'μάγκες' που τώρα φοροδιαφεύφουν να πληρώσουν κι αυτοί 'κάτι', και να ξέρεις ότι δεν πρόκειται ποτέ να εφαρμοστεί έτσι όπως το έχεις στο μυαλό σου γιατί κάποιοι έχουν αποδείξει ότι είναι άδικο και αντισυνταγματικό.Βέβαια, και η 'έκτακτη εισφορά' πρώτα πέρασε και μετά βγήκε αντισυνταγματική, οπότε μπορείς ακόμα να ελπίζεις ότι θα ζήσεις το όνειρό σου.
μην αναρωτιέσαι λοιπόν μετά γιατι το κράτος δεν έχει εσοδα και προβαίνει σε συστήματα δαιδαλώδη και γραφειοκρατικά που γελάει ο κόσμος με αποδείξεις κτλ.διότι απλά δεν το συμφέρει να εφαρμόσει κάτι πραγματικά τόσο απλό...και για πες μας σύμβουλε όταν πας σε μία δημόσια υπηρεσία γιατί όταν ξεχάσεις μια φωτοτυπία δε στη βγάζουν επί τόπου μόνο σε στέλνουν στο φωτοτυπείο απέναντι?δεν πληρώνοντε για το κοινωνικό σύνολο?όπως δεν συμφέρει και άλλους 'σύμβουλε' να ισχύσει ένα τόσο απλό σύστημα
εγώ και το ξέρεις καλά ότι δε μιλάω περί έκτατκτων νταβατζηλικιών που εσύ και οι υπόλοιποι τα ονομάζουν εισφορές...θα ήταν κατοχυρωμενος νόμος και εσενα προσωπικά και κάτι σαν και σένα δήθεν θιγμένους και ψευτο-ανθρωπιστές θα τους έκανα επιπλέον κρατήσεις...σοβαρολογώ τώρα.
περιμένω να ακούσω τη δικιά σου πρόταση αλλά μάλλον θα ακούσουμε πολιτικάντικες αρλούμπες περί αμείλικτων ελέγχων οπότε άστο ρε αδερφέ δεν το έχεις.
-
μην αναρωτιέσαι λοιπόν μετά γιατι το κράτος δεν έχει εσοδα και προβαίνει σε συστήματα δαιδαλώδη και γραφειοκρατικά που γελάει ο κόσμος με αποδείξεις κτλ.διότι απλά δεν το συμφέρει να εφαρμόσει κάτι πραγματικά τόσο απλό...
Γιατί δεν το συμφέρει να εφαρμόσει κάτι τόσο απλό? Δεν είναι σίγουρα έσοδα ο κεφαλικός φόρος που προτείνεις??...
εγώ και το ξέρεις καλά ότι δε μιλάω περί έκτατκτων νταβατζηλικιών που εσύ και οι υπόλοιποι τα ονομάζουν εισφορές...θα ήταν κατοχυρωμενος νόμος και εσενα προσωπικά και κάτι σαν και σένα δήθεν θιγμένους και ψευτο-ανθρωπιστές θα τους έκανα επιπλέον κρατήσεις...σοβαρολογώ τώρα.
Δεν είναι Ελληνικά τα παραπάνω. Δε σε γνωρίζω προσωπικά και δεν ξέρω αν πήγες σχολείο ή όχι αλλά κάνε μια προσπάθεια να γράφεις Ελληνικά, να καταλαβαίνουμε τουλάχιστον τι θέλεις να πεις.
Μήπως δεν είσαι από τα μέρη μας, και δεν την παλεύεις με τη γλώσσα, γι αυτό δεν έχεις πάρει πρέφα τι προσπαιθούμε να σου εξηγήσουμε εδώ και τόσες σελίδες?
-
.Γιατί δεν το συμφέρει να εφαρμόσει κάτι τόσο απλό? Δεν είναι σίγουρα έσοδα ο κεφαλικός φόρος που προτείνεις??...
[/quote]είναι αλλά μαλλον είναι προτιμότερες για όλους οι πελατειακές σχέσεις..ε κύριε συμβουλε?
Δεν είναι Ελληνικά τα παραπάνω. Δε σε γνωρίζω προσωπικά και δεν ξέρω αν πήγες σχολείο ή όχι αλλά κάνε μια προσπάθεια να γράφεις Ελληνικά, να καταλαβαίνουμε τουλάχιστον τι θέλεις να πεις.
Μήπως δεν είσαι από τα μέρη μας, και δεν την παλεύεις με τη γλώσσα, γι αυτό δεν έχεις πάρει πρέφα τι προσπαιθούμε να σου εξηγήσουμε εδώ και τόσες σελίδες?
[/quote]η εκτακτή εισφορά ειναι νταβατζηλίκι.όπως νταβατζηλίκι ήταν και τα φετινά τέλη.με κατοχυρομένους όμως νόμους,ψηφισμένους πες τους όπως θες τα νταβατζηλία κομμένα.
και κόψε την ειρωνεία περί γλώσσας μάλλον εσύ τόσες σελίδες το παίζεις μπούλης και δεν καταλαβαίνεις ότι όταν δνε μπορείς να ελέγξεις κάτι δεν ξεφτιλίζεσαι και ζητας από τον πολίτη να καρφώσει όποιον δεν κόβει αποδείξεις το παλεύεις με άλλον τρόπο.σιγά μη δημιουργήσουμε και πολιτοφυλακή για αποδείξεις ήμαρτον.
και κόψε επίσης να λες το σύστημα που προτείνω κεφαλικό φόρο εκτός αν σσν 'σύμβουλος' που είσαι δε δέχεσαι να σου κάνει μαθήματα οικονομίας ένας κακομοίρης σαν εμένα.κακομοίρης βέβαια αλλά ντόμπρος όχι ψευτο-θιγόμενος.
-
Γιατί δεν το συμφέρει να εφαρμόσει κάτι τόσο απλό? Δεν είναι σίγουρα έσοδα ο κεφαλικός φόρος που προτείνεις??...
είναι αλλά μαλλον είναι προτιμότερες για όλους οι πελατειακές σχέσεις..
Άρα προφανώς δεν έχεις λόγο να ελπίζεις να ζήσεις το όνειρό σου και τσάμπα χαλάς το πληκτρολόγιο σου.
η εκτακτή εισφορά ειναι νταβατζηλίκι.όπως νταβατζηλίκι ήταν και τα φετινά τέλη.με κατοχυρομένους όμως νόμους,ψηφισμένους πες τους όπως θες τα νταβατζηλία κομμένα.
'Τόσα μου λείπουν ως κράτος για να λειτουργήσω, τόσα θα πάρω, ασκέτως πόσα έβγαλες' δεν είχες πει ότι είναι η φιλοσοφία του συστήματος σου? Όντως, πολύ λιγότερο 'νταβατζηλίκι' από αυτά που αναφέρεις μου ακούγεται!!...
και κόψε την ειρωνεία περί γλώσσας
Μα ειλικρινά φαίνεται ότι έχεις πρόβλημα με τα Ελληνικά, δε σε ειρωνεύομαι. Ίσα-ίσα, προσπαθώ να καταλάβω αν σε αυτό οφείλεται η δυσκολία σου να κατανοήσεις δυο-τρία απλά πραγματάκια. Σε τι άλλο μπορεί να οφείλεται? Στο IQ σου? Αποκλείεται, τα έχουμε γράψει με τόσους διαφορετικούς τρόπους, παραδείγματα, κλπ, που ακόμα και κάποιος με το IQ χαρτοπετσέτας θα τα είχε καταλάβει. Άρα, προφανώς αλλού είναι το πρόβλημα.
δεν καταλαβαίνεις ότι όταν δνε μπορείς να ελέγξεις κάτι δεν ξεφτιλίζεσαι και ζητας από τον πολίτη να καρφώσει όποιον δεν κόβει αποδείξεις το παλεύεις με άλλον τρόπο.σιγά μη δημιουργήσουμε και πολιτοφυλακή για αποδείξεις ήμαρτον.
Φαντάζομαι ότι αν δε σου δώσει τα σωστά ρέστα ο περιπτεράς κι αναγκαστείς να έρθεις σε αντιπαράθεση μαζί του, θα θεωρήσεις το κράτος υπεύθυνο και 'ξεφτιλισμένο' που δεν είχε ένα μπάτσο από πάνω, να προσέχει να μη χρειαστεί να κουνήσεις ούτε το δαχτυλάκι σου για να ολοκληρωθεί σωστά η συναλλαγή. Έτσι?..
και κόψε επίσης να λες το σύστημα που προτείνω κεφαλικό φόρο
Γιατί? Αφού αυτό είναι. Από τη στιγμή που δεν εξετάζει το πραγματικό εισόδημα κάποιου, και τους βάζει όλους σε 'κουτάκια', για κεφαλικό φόρο πρόκειται. Δες και εδώ τον ορισμό: 'κεφαλικός φόρος (αρσενικό):
φόρος κατά κεφαλή· φόρος που καταλογίζεται σε κάθε άτομο χωριστά, ανεξάρτητα από το εισόδημά του· χαράτσι'Τέλος πάντων, εγώ θέλω την επιστημονική σου άποψη στο εξής:
Έχω μια συνάδελφο που εργάζεται ως γραφίστας (ελεύθ. επαγγελματίας) και βγάζει από 10.000 ως 40.000 περίπου το χρόνο, ανάλογα τι δουλειές θα καταφέρει να κλείσει [αυτό τα τελευταία 9-10 χρόνια, πλην μιας χρονιάς που τους περισσότερους μήνες παρακολουθούσε κάτι μαθήματα και δούλεψε ελάχιστα, οπότε έβγαλε ψίχουλα]. **Αυτή μπορούν να τη φορολογούν από εδώ και στο εξής με βάση 'πλαφόν'? Αν ναι, με βάση τι 'πλαφόν' προτείνεις να τη φορολογήσουν? ** Υπόψην ότι (1) το μόνο που χρειάζεται για να κάνει τη δουλειά της είναι ένας Η/Υ και μια σύνδεση στο internet (2) είναι 35 ετών, ανύπαντρη, (3) μένει στο πατρικό της, και (4) αποδείξεις παροχής υπηρεσιών δίνει πάντα. Ό,τι άλλο θες ρώτα με να σου πω. Θέλω όμως μια απάντηση και όχι μαγικές συνταγές με 'ειδικούς που ξέρουν την αγορά'. Η 'αγορά' είναι αυτή που της δίνει ΣΥΝΗΘΩΣ δουλειές από τις οποίες βγάζει από 10.000 ως 40.000 το χρόνο.
-
'σ'υμβουλος' wrote
Μήπως 'ξεφτιλίζεσαι' [ως κράτος] και όταν προτείνεις στον πολίτη να καταγγέλει κάθε τι στραβό? Μήπως και όταν δεν είσαι δίπλα του όταν τον κλέβει ο περιπτεράς μη δίνοντάς του τα σωστά ρέστα?! Μήπως πρέπει να είσαι πάντα εκεί έτοιμο, να επέμβεις? Ένας μπάτσος παρών σε κάθε συναλλαγή! Για να μην 'ξεφτιλίζεται' το κράτος αναγκάζοντας τον πολίτη να χαλάει τη ζαχαρένια του...
φυσικά και ξεφτιλίζεσαι....όταν μου δημιουργεις γραμμή τηλεφωνου ακόμα και για τις λακούβες στους δρόμους εκεί που παίζοντε ζωές είσαι ένα κράτος ανύπαρκτο...τι είσαι δηλαδή δεν κατάλαβα...ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΑΠΟ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΝΑ ΕΛΕΓΧΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ....
και σταμάτα το αυτό με τα ρέστα και τον περιπτερά...ούτε νηπιο δεν το λέει...ατυχές παράδειγμα τελείως...
Για τη γραφίστρια φίλη σου σαφώς και θα έμπαινε και σε αυτήν ένα ποσο το οποίο θα έπρεπε να δίνει κάθε χρονο στο κράτος.Είπαμε οι επαγγελματίες αυτού του είδους που πλήρωναν κανονικά δεν πλήττοντε σε κάτι αυτοί που δνε πλήρωναν εξογίζοντε.είναι η εκατομμυριοστη φορά που στο γράφω.και συνεχίζεις να τους υπερασπίζεσαι.
και μη μου κοπανάς συνέχεια ότι είπα 'σαν κράτος δε με νοιάζει εγώ θέλω τόσα για να λειτουργήσω' γιατί και εσύ είπες δε με νοιάζει πόσα θες σαν κρατος άρα από τη στιγμή που το λες αυτό είσαι ΄ένας συμφεροντολογάκος που δεν σέβεσαι αυτούς που πλήρωναν φόρους τόσα χρόνια και με βάση αυτους επιβιώνουν και οι άλλοι και απολαμβάνουν τα όποια αγαθά προσφέρει αυτό το κράτος.ΠΡΟΣΕΧΕ ΛΙΓΟ.
100 ημέρες ΠΑΣΟΚ, απολογισμός κυβερνητικού έργου