-
Ο χρήστης criuser έγραψε:
Πρέπει να είναι μπετατζής το κράτος ? Τότε γιατί όχι και κομμώτρια . Που...ανα δεν το συζητώ είναι ήδη .Δεν ξέρω, πρέπει να έχει την οποιαδήποτε επιχείρηση το κράτος; Αν όχι, κακώς έριξε μερικές δεκάδες δις δολάρια για την AIG η αμερικάνικη κυβέρνηση, κακώς η ΔΕΗ είναι κρατική ουσιαστικά (καλύτερη η Enron πχ... ), κλπ κλπ κλπ
Δεν έχω ηθικό ζήτημα με την πώληση μιας κρατικής εταιρείας απαραίτητα, αλλά θα μπορούσε να είναι και μπετατζής το κράτος, όπως είναι πχ ...κατασκευαστής αυτοκινήτων το γαλλικό δημόσιο (βλ. Renault...).
Υπάρχει κάποιος κανόνας επ' αυτού; Πχ η ΔΕΠΑ, καλώς ή κακώς είναι κρατική; Γιατί δεν ήρθε ένας ιδιώτης να την φτιάξει εξ αρχής;
-
Μα πολυ απλα , αν μια εταιρεια απο την εναρξη της ειναι ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ επικερδης , (ας ειναι κ γραφειο τελετων ..) για πιο λογο να (ξε)πουληθει ?? Μονο κ μονο για να μην λεμε οτι το κρατος ειναι μπετατζης? Καλυτερα μπετατζης παρα ξεπουλημενος χωρις καν να υπαρχει αναγκη ...
-
Η ΔΕΗ μπορεί να είναι κρατική ως υποδομή μόνο , το ίδιο και η σιδηροδρομική γραμμή . Αλλά σε επιχειρήσεις που μπορούν να ιδρυθούν από ιδιώτες , όπως τηλεφωνία , σκυρόδεμα , χαλυβουργία , ναυπηγεία , ακτοπλοία , μεταλλεία , τράπεζες , ζάχαρη , καπνός , σταφίδα και άλλα πολλά , δεν μπορεί να υπάρχει κρατική εταιρεία . Είναι αθέμιτος ανταγωνισμός , μειώνει τις θέσεις εργασίας και στερεί έσοδα από το κράτος . Ολα αυτά που γράφω πρίν ήταν κρατικά την δεκαετία του 80 , τις συνέπειες αυτής της πολιτικής τις πληρώνουμε ακόμα και θα τις πληρώνουμε μέχρι το 2054 που όπως γράφουν σήμερα , τότε θα εξοφληθεί το σημερινό δημόσιο χρέος . Είπαμε μπορεί η Ελλάδα να είναι η τελευταία χώρα του υπαρκτού σοσιαλισμού , μπορεί να μην έχει πραγματικά αστικά κόμματα , αλλά οι απλοί πολίτες που δεν ζούν από το κράτος , και θυμούνται και ξέρουν . Μνήμη και κρίση που λένε και οι πολιτικοί , αλλά είναι σίγουροι ότι δεν έχουμε , γι' αυτό και τους ψηφίζουμε .
-
Ο χρήστης criuser έγραψε:
Η ΔΕΗ μπορεί να είναι κρατική ως υποδομή μόνο , το ίδιο και η σιδηροδρομική γραμμή . Αλλά σε επιχειρήσεις που μπορούν να ιδρυθούν από ιδιώτες , όπως τηλεφωνία , σκυρόδεμα , χαλυβουργία , ναυπηγεία , ακτοπλοία , μεταλλεία , τράπεζες , ζάχαρη , καπνός , σταφίδα και άλλα πολλά , δεν μπορεί να υπάρχει κρατική εταιρεία . Είναι αθέμιτος ανταγωνισμός , μειώνει τις θέσεις εργασίας και στερεί έσοδα από το κράτος . Ολα αυτά που γράφω πρίν ήταν κρατικά την δεκαετία του 80 , τις συνέπειες αυτής της πολιτικής τις πληρώνουμε ακόμα και θα τις πληρώνουμε μέχρι το 2054 που όπως γράφουν σήμερα , τότε θα εξοφληθεί το σημερινό δημόσιο χρέος . Είπαμε μπορεί η Ελλάδα να είναι η τελευταία χώρα του υπαρκτού σοσιαλισμού , μπορεί να μην έχει πραγματικά αστικά κόμματα , αλλά οι απλοί πολίτες που δεν ζούν από το κράτος , και θυμούνται και ξέρουν . Μνήμη και κρίση που λένε και οι πολιτικοί , αλλά είναι σίγουροι ότι δεν έχουμε , γι' αυτό και τους ψηφίζουμε .Mπερδεύεις τα κρατικά μονοπώλια με τις κρατικές επιχειρήσεις
-
Δεν νομίζω . Τα κρατικά μονοπώλια (σπίρτα,αλάτι , οινόπνευμα )δεν υπάρχουν σήμερα . Οσα ανέφερα ήταν κρατικές και κρατικοποιημένες επιχειρήσεις . Αλλο πράγμα οι κρατικές υποδομές , πάνω στις οποίες δουλεύουν ιδιώτες πληρώνοντας ενοίκιο η τέλη χρήσης . Δηλαδή τα λιμάνια στα νησιά μπορεί να είναι κρατικά η και ιδιωτικά και τα πλοία ιδιωτικά που πληρώνουν λιμενικά τέλη .
-
Den uparxei periptwsi gia dialisi isa isa 8a kerdisei kiolas edw tha eimaste tha to deite...
Klassika oti ginetai panta...bgainoun oi kasandres kai ta parousiazoun xalia...kai meta kanoun kwlotoumpa..soory gia greeklish dn exei auto to pc...
-
Μηπως το pc ειναι και γαλαζιο?
-
σιγουρα δεν ειναι Μακ...
Μακ=Pa.so.k
-
Πολλοι μιλανε για διασπαση αλλα προσωπικα δεν βλεπω τον λογο,κομμα εξουσιας ειναι και πιθανον σε 4 χρονια να χτυπαει παλι την πορτα της εξουσιας (τοτε τα ΜΜΕ θα μας λενε για τον ανεπαρκη Γιωργο και την δυναμικη Ντορα)
-
μην ανησυχεις και τα ΜΜΕ δεν προκειται να το κανουν αυτο ακομα και αν κατεβει ο Θεος στην Ελλαδα...
ποσο μαλλον η θυγατερα του αθανατου...
-
Ο χρήστης pik. έγραψε:
μην ανησυχεις και τα ΜΜΕ δεν προκειται να το κανουν αυτο ακομα και αν κατεβει ο Θεος στην Ελλαδα...μια χαρα το εκαναν με τον καραμανλη και τον ΓΑΠ, μια χαρα θα το ξανακανουν αμα λαχει
-
48% ο Σαμαρας στην άτυπη ψηφοφορια μας,εχει σαφές προβάδισμα.
-
Μακαρι να εβγαινε αρχηγος της ΝΔ ο ψωμιαδης και με το καλο να γινοταν πρωθυπουργος ! ετσι θα ανταγωνιζωμασταν με τους Ιταλους για το αν ο Ψωμιαδης ή Μπερλουσκονι ειναι ο χειροτερος καραγκιοζης
Πως του παει το γιαουρτι ομως εεε???? -
Το ερώτημα είναι , ποιός είναι ο καραγκιόζης , ο Μπερλουσκόνι που από επιχειρηματίας αντί να κυβερνάει διαμέσου τον πολιτικών , έγινε ο ίδιος πολιτικός , θέτοντας τον εαυτό του στην κρίση του λαού , η οι δικοί μας πολιτικοί που κυβερνάνε γιά τους εγολαβοεκδότες .
-
Yπάρχει περίπτωση να γίνει ψηφοφορία αλά πασόκ, μέλη και φίλοι?
πείτε μου ναι
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Yπάρχει περίπτωση να γίνει ψηφοφορία αλά πασόκ, μέλη και φίλοι?πείτε μου ναι
Αν ναι, θα έρθεις από Ολλανδία Ελλάδα για να καταθέσεις την ψήφο σου ως γνήσιος φίλος της παράταξης;
-
τέτοιο τρολάρισμα δεν το χάνω ο κόσμος να χαλάσει
η αρχή είχε γίνει με την εκλογή του γιώργη -
-
Απ ό,τι διαβάζω πάμε για ανοιχτή ψηφοφορία αλλά μόνο από τα μέλη
η μικρή εξερευνήτρια εκτός απ την τούμπα για την εκλογή, αποκηρύσσει και την πολιτική του πατέρα της
Η Μπακογιάννη δεν δίστασε να «αποκηρύξει» και τον πατέρα της Κώστα Μητσοτάκη προκειμένου να πείσει ότι δεν είναι νεοφιλελεύθερη, όπως της προσάπτουν τα στελέχη της λαϊκής Δεξιάς, υποστηρίζοντας ότι γι' αυτό το λόγο δεν μπορεί να κάνει άνοιγμα προς τον ΛΑΟΣ. Δήλωσε ότι είναι «κατ' εξοχήν οπαδός του κοινωνικού φιλελευθερισμού» και ότι διαφωνούσε με τη νεοφιλελεύθερη πολιτική, που παραδέχτηκε ότι ακολουθούσε το '90-'93 ο Μητσοτάκης. «Διαφωνούσα από τότε» είπε. «Αλήθεια είναι αυτό. Εγώ υπουργός Πολιτισμού ήμουν. Πώς να το κάνουμε; Οση προσπάθεια κι αν γίνεται, είτε με την οικογενειακή ευθύνη, η οποία κι αυτή βλέπουμε πως είναι της μόδας, είτε για πολιτικές πράξεις του 1950, '60, '30 ξέρω εγώ, είτε για την απελευθέρωση της Κρήτης από τον Ελευθέριο Βενιζέλο, λυπούμαι πάρα πολύ, αλλά νομίζω ότι οι άνθρωποι κρίνονται για τη δική τους πολιτική πορεία. Γι' αυτή την πολιτική πορεία για την οποία εγώ είμαι υπερήφανη και η οποία βασίστηκε πάντα και μόνο στη βάση αυτής της μεγάλης παράταξης
υπέρμαχοι του νεοφιλελευθερισμού και της θάτσερ, μείον μία επιλογη
(και καλά ήταν σε άλλο πλανήτη τότε )
από ενετ
-
Λετε να εχουμε εναν νεο Αλαβάνο;
Είναι στημένο το παιχνίδι. Το γράψαμε από χθες γιατί έχουμε πληροφόρηση για αυτά που γίνονται στη Ν.Δ. Ο Μεϊμαράκης πριν από λίγο μίλησε τηλεφωνικά με τον Καραμανλή. Το δίνουν οι συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού. Υπάρχει έντονη κινητικότητα με υπογραφές που μαζεύονται για να μείνει ο Καραμανλής. Ο Μεϊμαράκης ήταν τελικά λαγός του Καραμανλή. Το παιχνίδι είναι στημένο για να μείνει στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας ο σημερινός αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. 'Υπό τον φόβο της διάσπασης και υπό την πίεση της βάσης ο Καραμανλής αποφάσισε να παραμένει στην ηγεσία της Ν.Δ. μέχρι να ξεκαθαριστεί τι θα γίνει' θα αναφέρει η ανακοίνωση.
Παντως υπαρχουν και εντονες φημες οτι η Νατασσα δεν θα βγαλει την χρονια και αυτος ειναι ενας λογος που αποχωρει.
ΝΔ-εκλογή αρχηγού