-
εμενα μ αρεΖε παντως
-
Ο χρήστης jntaras έγραψε:
Ναι αλλα κατι σημαινει που ο κοσμος αγοραζει fiesta και οχι clio και twingo.
κια kia shuma αγοραζε και yaris και nissan almera.....χωρις να σημαινει πως το fiesta δεν ειναι παρα πολυ καλο αυτοκινητο ( σχεδον κορφαιο)
Ναι αλλα ειχαν πιο προστιτη τιμη που αλλα αμαξια δεν σου την εδιναν με τον ιδιο εξοπλισμο ετσι δεν ειναι???Το yaris ομως πιστευω ηταν ακριβο.Το nissan δε ξερω για την εποχη του.Αλλα εδω ετσι μπορεις να αγορασεις turbo αμαξι με λιγοτερα λεφτα δε ξερω αν ειναι παραπανω και αγοραζει ο καθενας ενα fiesta με εναν αρχαιο 120αλογαταρη κινητηρα.
Γιωργο...εσυ???
Τι εγω ρε δε σε πιανω να ουμ!
Εσυ υπερασπιζεσαι τα τουρμπο???Επισης λες αρχαιο τον 120 αλογαταρη??!
Σχετικα παλιος ειναι ο κινητηρας ρε συ.Ενταξει το τουρμπο να σου πω την αληθεια μου αρεσει στα 120 αλογα στο 1.4.Για τα 170 εχω προβλημα.Δε λεω πως θα με χαλαγε να ειχα αυτα τα 120 αλογα στο focus.Αλλα ειναι παλιος οπως και να το κανουμε.
-
Δεν είναι και τόσο παλιός. Κινητήρας 5 ετών μόνο παλιός δεν είναι, παλιός είναι ο V8 6.75 της Bentley. Και τα 120 άτια καλά είναι από 1600 ατμόσφαιρα. Ασχέτως αν οι Ιάπωνες είχαν αυτές τις αποδόσεις πριν 20 χρόνια.
Στο θέμα μας τώρα, αν θέλεις κάτι πιο παιχνιδιάρικο το Swift, κάτι πιο ολοκληρωμένο το Fiesta. Οδήγησέ τα και κρινε ποιό ταιριάζει περισσότερο με το ταμπεραμέντο σου.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Δεν είναι και τόσο παλιός. Κινητήρας 5 ετών μόνο παλιός δεν είναι, παλιός είναι ο V8 6.75 της Bentley. Και τα 120 άτια καλά είναι από 1600 ατμόσφαιρα. Ασχέτως αν οι Ιάπωνες είχαν αυτές τις αποδόσεις πριν 20 χρόνια.Στο θέμα μας τώρα, αν θέλεις κάτι πιο παιχνιδιάρικο το Swift, κάτι πιο ολοκληρωμένο το Fiesta. Οδήγησέ τα και κρινε ποιό ταιριάζει περισσότερο με το ταμπεραμέντο σου.
βέβαια ο κινητήρας της Bentley θα μας outlive όλους...
αντίθετα ο κινητήρας του fiesta δεν βλέπω να έχει τόσο μεγάλο κύκλο ζωής... καλής τέλος πάντων..
στο θέμα μας όμως εγώ θα προσθέσω ότι από εμπειρία φίλου μου συναδέλφου το suzuki δεν είναι και τέρας αξιοπιστίας αλλά πάει πολύ ωραία... Αν θες ψάξε λίγο το utube και αθ βρείς Γιαπωνέζικα videάκια που θα σε πωρώσουν
πάντως αν ήταν δική μου επιλογή το fiesta δεν θα το έπαιρνα εύκολα...
-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
το swift στο εσωτερικό είναι χάλια
Λιτό ναι , χάλια όχι...
Λιτό όχι, απαράδεκτο ναι...
-
Εχω κανει τεστ οδηγησης και τα δυο και μαλιστα το φιεστα δυο φορες.Το σουιφτ μου φανηκε πιο στιβαρο με λιγο καλυτερο κρατημα στις στροφες απο το φιεστα.Ευχάριστο στην οδηγηση, αν και η θεση οδηγησης μου θυμησει το Yaris (Γουστα).Ωραιος ηχος κινητηρα ενω οι κοντες σχέσεις δεν με χάλασαν καθολου. Τωρα, το φιεστα, παρα το οχι τοσο σπορ κιβωτιο αρπαζει πιο καλα λογω προφανως και μικροτερου βαρους.Ειναι προβλεψιμο αν και μου φανηκε θορυβωδες στην Εθνικη.Να σημειωσω οτι και τα δυο ειναι φοβερα στην οδηγηση (αφηνωντας στην ακρη της λεπτομεριες), απλως με καιει το θεμα της καταναλωσης και στα δυο για την οποια δεν γνωριζω πολλα(Ενας οδηγος στο δρομο με Σουιφτ μου ανεφερε περι υπερβολικης καταναλωσης)..Οποτε αν υπαρχει καποιος που γνωριζει ας μου πει..
-
αποψη μου ειναι οτι το εσωτερικο του swift δεν ειναι μόνο λιτό, αλλά και κατωτερου επιπεδου ποιοτικά αλλά και σχεδιαστικά, τόσο από το clio οσο και από το fiesta..
τωρα οσοι κρινουν το ποσο καλό ειναι ενα αυτοκίνητο από τις πωλήσεις στην Ελλάδα, μάλλον βρίσκονται σε ένα δικό τους φανταστικό κόσμο
-
Ο χρήστης EL_GRECO έγραψε:
Εχω κανει τεστ οδηγησης και τα δυο και μαλιστα το φιεστα δυο φορες.Το σουιφτ μου φανηκε πιο στιβαρο με λιγο καλυτερο κρατημα στις στροφες απο το φιεστα.Ευχάριστο στην οδηγηση, αν και η θεση οδηγησης μου θυμησει το Yaris (Γουστα).Ωραιος ηχος κινητηρα ενω οι κοντες σχέσεις δεν με χάλασαν καθολου. Τωρα, το φιεστα, παρα το οχι τοσο σπορ κιβωτιο αρπαζει πιο καλα λογω προφανως και μικροτερου βαρους.Ειναι προβλεψιμο αν και μου φανηκε θορυβωδες στην Εθνικη.Να σημειωσω οτι και τα δυο ειναι φοβερα στην οδηγηση (αφηνωντας στην ακρη της λεπτομεριες), απλως με καιει το θεμα της καταναλωσης και στα δυο για την οποια δεν γνωριζω πολλα(Ενας οδηγος στο δρομο με Σουιφτ μου ανεφερε περι υπερβολικης καταναλωσης)..Οποτε αν υπαρχει καποιος που γνωριζει ας μου πει..Η κατανάλωση που έχεις στο Swift ίσως να είναι λίγο μεγαλύτερη καθότι σίγουρα έχεις ένα
πολύ κοντό κιβώτιο.
To κιβώτιο του Fiesta έχει πιο μακριές σχέσεις και,έστω,στα 140 με 4000 στροφές είσαι.
Στο Swift Sport αν θυμάμαι καλά,έχεις περισσότερες.Επίσης και τα 2 τα μοτέρ είναι αξιοπρεπέστατα.Στο Swift όμως μου άρεσε που στρόφαρε λίγο
παραπάνω,όπως και η 1 κλικ πιο 'χωστή' θέση οδήγησης.Το Swift επίσης,μου έδωσε την εντύπωση (με τα 17άρια πάντα) ότι κοπανούσε περισσότερο.
Αλλά το ένιωθες ακόμα πιο συμμετοχικό στο δρόμο,με πολύ καλή αίσθηση απο το τιμόνι του.Απο προσωπικό συμπέρασμα : για να κάνεις βόλτες,Swift. Για everyday use,Fiesta.
-
Ποιοτικά πάντως το fiesta δεν πείθει.
Η ποιότητα των υλικών του και η συναρμογή τους σε καμία περίπτωση δεν εμπνέουν.
Για εμένα swift χαλαρά...
-
Από εμένα, το Fiesta. Είναι περισσότερο 'αυτοκίνητο' απ το Swift στους περισσότερους τομείς.
Έχω οδηγήσει το Swift Sport και έχω να κάνω τις εξής παρατηρήσεις:-Κακό εσωτερικό για τα σχεδόν 17 χιλιάρικα που κάνει τελική τιμή. Πλαστικά χαμηλής ποιότητας στις πόρτες και σε διάφορα σημεία του ταμπλώ. Ευτυχώς δεν πρέπει να τρίζει όμως.
-Θόρυβος. Ειδικά όταν ανεβάζεις στροφές στο μοτέρ, η έννοια της λέξης 'ηχομόνωση' μοιάζει άγνωστη για το αμάξι αυτό. Το λέω με την έννοια ότι με ένα μικρομεσαίο αμάξι (μεγαλύτερης κατηγορίας) μπορείς να επιταχύνεις το ίδιο και να πιάνεις τα ίδια χλμ και να μην καταλαβαίνεις και πολύ θόρυβο απ το μοτέρ.
-Μέτριοι χώροι με χειρότερο σημείο το πορτ-παγκάζ που είναι ακατάλληλο για ταξίδι με περισσότερα από 2 άτομα γιατί δεν θα χωράει τις αποσκευές.
-Ενοχλητικό περιβάλλον για τους πίσω: τα παράθυρα του 3θυρου Swift είναι έτσι κι αλλιώς μικρά, αλλά τα μπάκετ καθίσματα κάνουν τραγική την ορατότητα προς τα έξω γιατί δεν βλέπουν σχεδόν τίποτα Μπορεί να φαίνεται λεπτομέρεια αυτό, αλλά εγώ που είμαι και 1.85+ όταν έκατσα πίσω στο Swift ένιωσα πολύ κλεισούρα με τα μονοκόμματα μπάκετ να μου κλείνουν κάθε ελπίδα για οπτικό πεδίο.
-Κακή άνεση. Μικρο μεταξόνιο και σκληρή ανάρτηση, κάνουν τα πράγματα ζόρικα. Ειδικά οι πίσω έχουν αρκετά δυσάρεστη διαμονή καθώς κάθονται πάνω απ τον πίσω άξονα, δε βλέπουν και μπροστά, κοπανιούνται κι όλας
Από εκεί και πέρα:
-Κοντό 'πολεμικό' κιβώτιο που παίρνει άνετα καρφωτές αλλαγές χωρίς να σκαλώνει και έχει ωραία αίσθηση
-Μοτέρ που ανεβάζει ψηλά στροφές και κινεί αρκετά σβέλτα το ελαφρύ αμάξωμα (το TSI 140 μου πάει κόπιες με το Swift μέχρι τα 140χλμ)
-Κοφτερό τιμόνι και θέση οδήγησης που σε εμπνέει να τρέξεις
-Ωραίο και παιχνιδιάρικο στις στροφές αν και το ύψος του στην αρχή σε ξενίζει
-Δυνατά φρέναΓενικώς το Swift το θεωρώ 'πιτσιρικάμαξο'. Δλδ αν είσαι μέχρι 24-25 και δε μεταφέρεις συχνά κόσμο μπορείς να αντέξεις τις δυστροπίες του και να κάνεις τις θυσίες που απαιτεί για να σου δώσει αυτή την hardocoreίλα. Αλλιώς θα σε κουράσει στην καθημερινή συμβίωση.
Εγώ θα έπαιρνα το Fiesta. Είναι καλύτερο σε όλους τους τομείς που ανέφερα αρνητικά για το Swift και ελαφρώς χειρότερο σε όλους αυτούς που ανέφερα ως θετικά του. Οπότε είναι πιο ισορροπημένη επιλογή.
Αυτά από εμένα
-
Θα συμφωνίσω με τον neos
Ειμαι 20 χρονών και έχω το swift 1 χρόνο, είναι το πρώτο μου αμάξι
Σε αστικό περιβάλλον θα προτιμούσα σίγουρα κάτι πιο άνετο κ' ποιοτικό στο εσωτερικό του,
όταν όμως πηγαίνω στο νησί μου δεν το αλλάζω ούτε με τα 230 άλλογα του forester που έχει ο πατέρας μου.
με το swift νιώθω οτι οδηγάω! καταλαβαίνω τα πάντα μέσω των αναρτήσεων και του τιμονιού
και με τις σαλ στον κόφτη ψάχνω τα όρια, τα δίκα μου πρώτα απ' όλα.
Επίσης τις φορές που το παραέκανα μου φέρθηκε πολύ όμορφα και προβλέψιμα
Είναι ωραίο να το όδηγάς αλλα όχι τόσο για να σε πηγαίνει, αν είσαι πάντως στην ηλικία μου
μπορεί να συμβιβαστείς με τα κουσούρια του -
Δυσκολη επιλογη , πιο συνγχρονο το fiesta , πιο πολεμικο το swift. Εγω παντως θα επελεγα το fiesta γτ ειναι οντως πολυ πιο πολιτισμενο κ επειδη εχω δει ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ πως το swift δεν παει τοσο καλα οσο υποσχεται... Το fiesta πολυ πιο all around επιλογη χωρις να υστερει σε στριψιμο κ στορτιφ χαρακτηρα.
-
Ο χρήστης vargas έγραψε:
κ επειδη εχω δει ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ πως το swift δεν παει τοσο καλα οσο υποσχεται...δηλ?
-
Ο χρήστης 106_4_ever έγραψε:
κ επειδη εχω δει ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ πως το swift δεν παει τοσο καλα οσο υποσχεται...
δηλ?
μετα απο αρκετα χιλιομετρα με το απλο το swift (και μην μου πειτε οτι εχει τρελη διαφορα με το 1.600αρη please) δεν ειναι κατι το ουαου....με απογοητευσε...μετριο στο δρομο...
-
μουτρα ? αισθηση? αποτομες αντιδρασεις?
τι εχει δηλ??
το ρωταω γιατι αν και 4αστερο στα κρας τεστ το ειχα παντα εναν σεβασμο σε βαθμο που ισως να το βαλω υποψηφιο στο μελλον !!
και το ειχα κανει μικρο τεστ ντραιβ και το βρηκα αρκετα καλο αλλα δεν το ειχα πιεσει σε διαδρομες με στροφυλικια! -
Το εχω οδηγησει κ μου φανηκε πολυ αργο (γιαυτο που δειχνει) , κ επισης το ειχα (το χει ενα πολυ καλος μου φιλος)τεσταρει κοντρα στο δικο μου που ειναι 140 αλογα (civic type s) αλλα εχουν μεγαλη διαφορα βαρους και εμενε 2-3 αυτοκινητα πισω σε διαδοχικα ανοιγματα με εμενα.Στις στροφες ειναι εκπληκτικα ικανο αλλα του λειπει η δυναμη.
-
Ο χρήστης vargas έγραψε:
Το εχω οδηγησει κ μου φανηκε πολυ αργο (γιαυτο που δειχνει) , κ επισης το ειχα (το χει ενα πολυ καλος μου φιλος)τεσταρει κοντρα στο δικο μου που ειναι 140 αλογα (civic type s) αλλα εχουν μεγαλη διαφορα βαρους και εμενε 2-3 αυτοκινητα πισω σε διαδοχικα ανοιγματα με εμενα.Στις στροφες ειναι εκπληκτικα ικανο αλλα του λειπει η δυναμη.ναι ειναι αργο...και για 1,6 πιεσμενο μοτερ παλι ειναι αργο ..οντως....το εχω διαπιστωσει και εγω με μικρες κοντριτσες
αλλα στις στροφες με νοιαζει εμενα.....και εκει μονο καλα λογια ακουγα και ακουω. -
μετρια ποιοτητα κυλισης
αρκετος θορυβος
πενταλ φρενου κουκουρουκου
θεομακρο σασμαν που για να γεμισει η ταχυτητα αναβεις και πουρο αμα λαχει (στο yaris mk1 αν και εχουν το ιδιο μακρυ σασμαν τα χιλιομετρα ανεβαινουν ΠΟΛΥ καλυτερα)
το τιμονι εχει καλυτερη αισθηση απο τα περισσοτερα που κυκλοφορουν σημερα
πανω στην στροφη εισαι στο πολυ περιπου, λες τωρα θα μου πεταξει μουτρα, τωρα θα γυρισει... και ολα αυτα με 185 λαστιχο..
πεταει το πισω μερος ΓΙΑ ΠΛΑΚΑ και σχετικα αποτομα χωρις να σου λεει ποσο ακριβως εχει φυγει...μεσα στην πολη ενημερωτικα η καταναλωση 8.5 - 9 λιτρα ...
προσωπικα δεν το αγοραζα με ΤΙΠΟΤΕ ειδικα στο drive factor...
-
μ αρεσει που πεταει κωλαρακι να σου πω την αληθεια...οπως και οντως τα φρενα θυμαμαι ηταν καπως...
δεν το πιεσα και ετσι δεν ειχα την αισθηση που ελεγες (το πολυ στο περιπου) αλλα μου φανηκε πως ηταν καλο ιαπωνικο...
το τιμονι μ ενδιαφερει και οντως εχει αρκετα καλο,και ενταξει στα 1,3λ με σχεδον 1000 κιλα δεν περιμενω και πολλα..
παντως εχει πολλα αφτερ απο πολλες εταιρειες και πολλοι κατασκευαστες αφτερ μαρκετ το εχουν στις λιστες τους κατι που με τρελαινει αυτο οπως κ αυτο
-
χιλιες φορες καλυτερα ford fiesta mk6 facelift 1.600 S version.... πολυ καλυτερο drivers car....
Ford Fiesta Sport '09 ή Suzuki Swift Sport?