-
Το ότι ενώ μοιάζουν με σουβλάκια, είναι φθηνότερα στην αγορά, οικονομικότερα στη χρήση και λιγότερο μπουκωμένα στις επιδόσεις ελέω μικρότερου βάρους και απωλειών.
-
Ο χρήστης Nikos120i έγραψε:
Τι σας συγκινεί στα psedo-SUV που ούτε ουσιαστικές off-road δυνατότητες δεν έχουν?Τπτ μωρε, παπαριες γιωργιτσα μου.
Οι ασχετοι νομιζουν οτι εισαι λεφτας και εχεις τζιπαρα, ενω εσυ το πηρες απλα λιγο πιο ψηλο για να παρκαρω στα πεζοδρομια
-
Τι σας συγκινεί στα psedo-SUV που ούτε ουσιαστικές off-road δυνατότητες δεν έχουν?η bmw φυσικα διαπρεπει σε αυτη τη κατηγορια
ΥΓ:το banned το έχει εδώ και καιρό κάτω από το avatar του.έχει 'ξεμείνει' εδώ και πάρα πολύ καιρό.
το εχουν καλου κακου
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
Τι σας συγκινεί στα psedo-SUV που ούτε ουσιαστικές off-road δυνατότητες δεν έχουν?
η bmw φυσικα διαπρεπει σε αυτη τη κατηγορια
Ε βέβαια...όπως και η Audi ...πάντως μισώ το Χ6 ενώ δε θα αγόραζα ΠΟΤΕ ούτε το Χ5 ούτε το Χ3...(δυστυχώς) it's called marketing...
Πως φαίνεται ότι δε τα συμπαθώ καθόλου ...θέλω να κάθομαι όσο πιο χαμηλά στο δρόμο γίνεται
-
Ο χρήστης Neos έγραψε:
Δεν καταλαβαίνω και ούτε πρόκειται να καταλάβω όποιον αγοράζει Caliber ενώ με τα ίδια λεφτά παίρνει ένα άριστα εξοπλισμένο Bravo 1.4T-Jet που είναι πολύ καλύτερο στα πάντα συγκριτικά.
Όπως δεν μπορώ να καταλάβω στο τυροπιτάδικο όποιον παίρνει ζαμπονοτυρόπιτα ενώ με τα ίδια λεφτά παίρνει πίτσα. Σαφώς συνήθως έχει περισσότερο όγκο, αλλά σε ουσία μένει πίσω
Οκ γούστα είναι αυτά οπότε καθένας παίρνει ό,τι θέλει (εξ'άλλου αν δεν αγόραζε κανείς ζαμπονοτυρόπιτα δεν θα την έφτιαχναν κι όλας), αλλά μην πας να τη βγάλεις καλύτερη με το ζόρι βρε αδερφέ. Αν ο όγκος for money είναι το ζητούμενο πάντως, χτυπάς φλέβα χρυσού με ένα CaliberΤο θεμα ρε αγορι ειναι....ποιος ταλακας αγοραζει ζαμπονοτυροπιτα 20 ημερων μπαγιατιλα, αντι για τυροπιτουλα φρεσκια...αντε χθεσινη το πολύ. Δλδ νταξ....20 ημερων ζαμπονοτυροπιτα, ε θα φαω τις μυξες μου καλητερα
-
Ο χρήστης stred έγραψε:
περσι οταν πήγα να κάνω test drive to Caliber δε είχανε γιατι τα είχανε δώσει όλα.. μετα απο 3 μήνες βρέθηκε test drive,εμενα το Caliber μ'αρεσει.. και το βλέπω αρκετα συχνά στο δρόμο.. επίσης η εμφανισή του είναι η τυπική 'ματσό' αμερικανιά που προσωπικα γουστάρω..
και θα συμφωνήσω με τον Storm οτι βγάζει εικόνα ακριβότερου.. οταν πέρσι το έδειξα στις γυναίκες της οικογένειας που δε το ήξεραν νόμιζαν πως κάνει 30.000++
Είναι που δεν άνοιξαν τη πόρτα να το δούν και μέσα
Πέρα από τη πλάκα εξωτερικά είναι όντως εντυπωσιακό και με όμορφη γραμμή.
Μέσα είναι για κλάμματα. Ακόμα και τα κορεάτικα των 10κ που κοροϊδεύετε, καλύτερα πλαστικά έχουν. Κλασσική αμερικανιά με ότι συνεπάγεται...
-
@nikos
καλα εσυ εισαι υπερβολικος και το δικο μου ψηλο σου φανηκε για μερικα εκατοστα διαφοραδεν ειναι μονο να καθεσαι χαμηλα (το οποιο μπορει να ειναι και επικινδυνο ), το ψηλο αυτοκινητο εχει πολλα αρνητικα και απο τη στιγμη που δεν εχει off road δυνατοτητες ειναι ουσιαστικα αχρηστο, αλλα αφου ο κοσμος τα ζηταει..
ΥΓ καλα προσπαθει και η audi, αλλα εκτρωμα σαν το Χ6 και μαλιστα Μ ευτυχως δεν εβγαλε ακομα
-
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
περσι οταν πήγα να κάνω test drive to Caliber δε είχανε γιατι τα είχανε δώσει όλα.. μετα απο 3 μήνες βρέθηκε test drive,
εμενα το Caliber μ'αρεσει.. και το βλέπω αρκετα συχνά στο δρόμο.. επίσης η εμφανισή του είναι η τυπική 'ματσό' αμερικανιά που προσωπικα γουστάρω..
και θα συμφωνήσω με τον Storm οτι βγάζει εικόνα ακριβότερου.. οταν πέρσι το έδειξα στις γυναίκες της οικογένειας που δε το ήξεραν νόμιζαν πως κάνει 30.000++
Είναι που δεν άνοιξαν τη πόρτα να το δούν και μέσα
Πέρα από τη πλάκα εξωτερικά είναι όντως εντυπωσιακό και με όμορφη γραμμή.
Μέσα είναι για κλάμματα. Ακόμα και τα κορεάτικα των 10κ που κοροϊδεύετε, καλύτερα πλαστικά έχουν. Κλασσική αμερικανιά με ότι συνεπάγεται...
καλα και τα jeep που ειναι οντως ακριβα , ακομα και η corvette για τα λεφτα που δινεις μεσα ειναι τρισαθλια.. αρα σιγα μην καταλαβουν οι γκομενες
-
Ο χρήστης Drunkard έγραψε:
μου θυμιζει τους ατυχους ιδιοκτητες γκολφ που νομιζουν οτι πηραν το καλυτεροτερο αυτοκινητο της οικουμενης και υποστηριζουν την επιλογη τους με νυχια και δοντια καταντοντας γραφικοι
+vasgti
-
Ο χρήστης pasxos έγραψε:
μου θυμιζει τους ατυχους ιδιοκτητες γκολφ που νομιζουν οτι πηραν το καλυτεροτερο αυτοκινητο της οικουμενης και υποστηριζουν την επιλογη τους με νυχια και δοντια καταντοντας γραφικοι
+vasgti
Την πέταξες πάλι. Βρες μου ποστ που να έχω αναφέρει πως είναι το καλύτεροτερο ή το έχω κάνει με οποιονδήποτε τρόπο επίδειξη. Περισσότερο εσύ το προμοτάρεις παρά εγώ.
-
Τι σας συγκινεί στα psedo-SUV που ούτε ουσιαστικές off-road δυνατότητες δεν έχουν?Νικο αν μπορεσεις να παρεις απαντηση σε αυτο που να εχει καποια λογικη πες την μου και εμενα....δεν παει πολυς καιρος που ειχα μια αναλογη συνομιλια με καποια μελη χαρην του Qashqai....
-
Ο χρήστης VolvoZeus έγραψε:
Τι σας συγκινεί στα psedo-SUV που ούτε ουσιαστικές off-road δυνατότητες δεν έχουν?
Νικο αν μπορεσεις να παρεις απαντηση σε αυτο που να εχει καποια λογικη πες την μου και εμενα....δεν παει πολυς καιρος που ειχα μια αναλογη συνομιλια με καποια μελη χαρην του Qashqai....
Δε νομίζω να πάρω ουσιαστική απάντηση όμως αγαπητέ
-
Καλά θα τα ξαναλέμε? Αυτά τα αυτοκίνητα είναι σαν το τηγάνι quattro της Fischler, τέσσερα σε ένα, τα εξής :
-
Eίναι σχετικά φθηνά
-
Είναι σχετικά οικονομικά σε χρήση
-
Έχουν της προκοπής επιδόσεις συγκρινόμενα με αυθεντικά τζίπ ή σουβλάκια και
-
Βγάζουν και το μάτι του άσχετου γείτονα/συγχωριανού/συναδέλφου που κομπλεξάρεται νομίζοντας ότι έχετε αγοράσει τζιπούρα.
Ζήτω τα τραβέ ψευτοσουβλάκια (τετράκις)
-
-
Νικο αν μπορεσεις να παρεις απαντηση σε αυτο που να εχει καποια λογικη πες την μου και εμενα....δεν παει πολυς καιρος που ειχα μια αναλογη συνομιλια με καποια μελη χαρην του Qashqai....
εγω θ σας ρωτησω κατι αλλο
που χρειαζεται η τετρακινηση σημερα απτην στιγμη που ολοι οι δρομοι ειναι ασφαλτοστρωμενοι και ποσες φορες θα χρειαστει και αν τελικα θα καταφερει να ανταπεξελθει στις δυσκολιες.
ακομα και στο χιονι χωρις αλυσιδες δεν πας πουθενα.
εμενα μαρεσουν αυτα ταμαξια γιατι ειναι ψηλα ,μπαινεις μεσα και δεν κινδυνευεις να σκισεις το πανταλονι σου,πεφτεις σε λακουβες πιο ανετα και αμ πετυχεις κανα ψοφιο σκυλο στο δρομο μπορει να τον περασεις απο πανω ενω με ενα κανονικο μπορει να το πας σβαρνα μεχρι το σπιτι σου.
-
Ο χρήστης italakias έγραψε:
που χρειαζεται η τετρακινηση σημερα απτην στιγμη που ολοι οι δρομοι ειναι ασφαλτοστρωμενοι και ποσες φορες θα χρειαστει και αν τελικα θα καταφερει να ανταπεξελθει στις δυσκολιες.
εμενα μαρεσουν αυτα ταμαξια γιατι ειναι ψηλα ,μπαινεις μεσα και δεν κινδυνευεις να σκισεις το πανταλονι σου,πεφτεις σε λακουβες πιο ανετα και αμ πετυχεις κανα ψοφιο σκυλο στο δρομο μπορει να τον περασεις απο πανω ενω με ενα κανονικο μπορει να το πας σβαρνα μεχρι το σπιτι σου.
Να συμπληρώσω κι εγώ μια απορία. Τι βρίσκουν στα 200,250,300 άλογα αυτοκίνητα όταν όλοι στην Κηφισίας 'σερνόμαστε', και όλοι στης Εθνικές πλέον δεν πάμε πάνω από 140?
Το crossover στην Ελλάδα είναι ότι πρέπει γιατί και παλιόδρομους έχουμε, και πεζοδρόμια χρησιμοποιούμε συχνά, είναι σε καλή τιμή, είναι ευρύχωρα, είναι άνετα στο ταξίδι και αν με ρωτήσεις :τότε γιατί δεν πας σε suv? θα σου απαντήσω: γιατί το SUV παραείναι. Έχει περισσότερα κυβικά με ότι αυτό συνεπάγεται έτσι όπως γίναμε, είναι πιο ασταθές στον δρόμο ενώ το crossover (και ιδιαίτερα το caliber) είναι πιο σταθερό, δεν έχει 4χ4 με τα συνήθεις προβλήματα.
Από κει και πέρα σε έρευνα που είχε γίνει στην Αμερική το γιατί οι άνθρωποι προτιμούν τέτοιου και παρόμοιου είδους αυτοκίνητα, καταλήξανε στο συμπέρασμα ότι τα προτιμάει ο κόσμος επειδή είσαι ποιο ψηλά από τους άλλους. Ίσως είναι και αυτό ένα κριτήριο. Εγώ πάντως μετά το cherokee που είχα δεν μπορώ να μπω σε χαμηλό αυτοκίνητο. Έχω διαφορετική αίσθηση σε ψηλότερα αυτοκίνητα.
Πέρα από όλα αυτά (και sorry για την πολυγραφία) μου αρέσει σαν αυτοκίνητο, μου αρέσει σαν μοτερ και μου αρέσει όταν περνάω από νταλίκα στην Αθηνών - Λαμίας να μην με παίρνει ο αέρας...
Ελπίζω η απάντηση να θεωρηθεί ουσιαστική από τον 'φίλο' που ΔΕΝ περίμενε να πάρει ουσιαστική απάντηση στο γιατί μας αρέσουν αυτού του τύπου τα αυτοκίνητα. -
Δεν είναι κακό αμαξάκι το καλίμπρι, ειδικά αναλογικά με την τιμή του. Το ότι δεν πουλάει είναι πιστεύω συνέπεια της μηδενικής προώθησης στη χώρα μας.
Πάντως, είναι οδηγικά απροβλημάτιστο, σύγχρονο μοτεράκι έχει και καλούς χώρους για τις διαστάσεις του. Σε υλικά εσωτερικού και φινίρισμα πάσχει σίγουρα, αλλά η συναρμογή δεν είναι κακή. -
Ο χρήστης rokko74 έγραψε:
Να συμπληρώσω κι εγώ μια απορία. Τι βρίσκουν στα 200,250,300 άλογα αυτοκίνητα όταν όλοι στην Κηφισίας 'σερνόμαστε', και όλοι στης Εθνικές πλέον δεν πάμε πάνω από 140?
Το crossover στην Ελλάδα είναι ότι πρέπει γιατί και παλιόδρομους έχουμε, και πεζοδρόμια χρησιμοποιούμε συχνά, είναι σε καλή τιμή, είναι ευρύχωρα, είναι άνετα στο ταξίδι και αν με ρωτήσεις :τότε γιατί δεν πας σε suv? θα σου απαντήσω: γιατί το SUV παραείναι. Έχει περισσότερα κυβικά με ότι αυτό συνεπάγεται έτσι όπως γίναμε, είναι πιο ασταθές στον δρόμο ενώ το crossover (και ιδιαίτερα το caliber) είναι πιο σταθερό, δεν έχει 4χ4 με τα συνήθεις προβλήματα.
Από κει και πέρα σε έρευνα που είχε γίνει στην Αμερική το γιατί οι άνθρωποι προτιμούν τέτοιου και παρόμοιου είδους αυτοκίνητα, καταλήξανε στο συμπέρασμα ότι τα προτιμάει ο κόσμος επειδή είσαι ποιο ψηλά από τους άλλους. Ίσως είναι και αυτό ένα κριτήριο. Εγώ πάντως μετά το cherokee που είχα δεν μπορώ να μπω σε χαμηλό αυτοκίνητο. Έχω διαφορετική αίσθηση σε ψηλότερα αυτοκίνητα.
Πέρα από όλα αυτά (και sorry για την πολυγραφία) μου αρέσει σαν αυτοκίνητο, μου αρέσει σαν μοτερ και μου αρέσει όταν περνάω από νταλίκα στην Αθηνών - Λαμίας να μην με παίρνει ο αέρας...
Ελπίζω η απάντηση να θεωρηθεί ουσιαστική από τον 'φίλο' που ΔΕΝ περίμενε να πάρει ουσιαστική απάντηση στο γιατί μας αρέσουν αυτού του τύπου τα αυτοκίνητα.Χωρίς καμία διάθεση για αντιπαράθεση, μιας και συζήτηση κάνουμε θέλω να σου πω τις απόψεις μου.
Για το κυνήγι αλόγων συμφωνώ ότι είναι μάταιο στη χώρα που ζούμε και με τις υποδομές που υπάρχουν ωστόσο υπάρχει μια λογική, στο γεγονός ότι με δυνατό αμάξι μπορείς να κάνεις προσπέραση ακαριαία. Γνωρίζω άτομο που έχει αμάξι με 200 ίππους και στην εθνική ταξιδεύει με 110χλμ cruise control και απλά κάνει με τέρμα γκάζι προσπεράσεις όταν χρειαστεί. Φυσικά αυτό δεν είναι ο κανόνας, καθώς η πλειοψηφία ως γνωστόν απλά θα πατάει το γκάζι όσο πάει όπου βρουν ευκαιρία και έχουν όρεξη. whatever.Στο ότι το δικίνητο crossover είναι πιο σταθερό απ τα 4χ4 που επιφέρουν κάποια προβλήματα όπως γράφεις, δεν μπορώ παρά να διαφωνήσω. Η τετρακίνηση εκεί που το δικίνητο θα έχανε ελκτική πρόσφυση, θα σου επιτρέψει να σανιδώσεις το γκάζι χωρίς δράματα. Και ίσως σου επιτρέψει να ανέβεις κι ένα λοφάκι με λασπωμένο χωματόδρομο, κάτι που είναι στις δυνατότητες του οχήματος λόγω ύψους.
Το να είσαι πιο ψηλά από τους άλλους πάλι σχετικό είναι, γιατί με αυτή τη λογική όσο παίρνουν ψηλά οχήματα περισσότεροι, σε λίγο καιρό πάλι στα ίδια θα είμαστε και θα πρέπει να πάρεις ακόμα (!) πιο ψηλό όχημα και.. φαύλος κύκλος.
Ένα μεγάλο μειονέκτημα των ψηλών αυτοκινήτων είναι ότι στους καθρέφτες κρύβουν ακόμα περισσότερο τα δίκυκλα ειδικά στο σημείο της νεκρής γωνίας. Μαζί με τον αυξημένο όγκο του οχήματος δυσκολεύεσαι να ελέγξεις περιμετρικά, κάτι που στην πόλη είναι μάλλον αρνητικό.Η σταθερότητα δίπλα από νταλίκα είναι χειρότερη σε ψηλό αυτοκίνητο λόγω της αυξημένης ροής αέρα κάτω απ το όχημα και της γενικά κακής αεροδυναμικής.
Για τα πεζοδρόμια δεν σχολιάζω γιατί έχω καβαλήσει 2 φορές στα 5 χρόνια που οδηγώ καθαρά από άμεση ανάγκη.
Τέλος, κάποια crossover λόγω δικίνησης και μεγάλου ύψους, οι κατασκευαστές τα έχουν εφοδιάσει με πιο σκληρή απ τα νορμάλ μικρομεσαία ανάρτηση για να αποτρέψουν τις αυξημένες κλίσεις. Αποτέλεσμα ακόμα και η άνεση να μετριάζεται και να υπάρχουν απότομες αντιδράσεις όταν περνάς από έντονη ανωμαλία με πολλά χιλιόμετρα.
Επομένως, κατά τη γνώμη μου, πέραν του αυξημένου ύψους (που κι αυτό σχετικό είναι όπως έγραψα, αν έχεις άλλο suv μπροστά σου δεν είσαι πλέον πιο ψηλός) που δίνει σε μερικούς μια αίσθηση υπεροχής, δεν υπάρχει ιδιαίτερο επιχείρημα υπέρ τους.
-
Ο χρήστης Neos έγραψε:
Για το κυνήγι αλόγων συμφωνώ ότι είναι μάταιο στη χώρα που ζούμε και με τις υποδομές που υπάρχουν ωστόσο υπάρχει μια λογική, στο γεγονός ότι με δυνατό αμάξι μπορείς να κάνεις προσπέραση ακαριαία.Κάθε πότε πάει κάποιος ταξίδι και κάθε πότε θα χρειαστείς να κάνεις προσπέραση? Δεν νομίζω ότι κυνηγάνε τα άλογα γιαυτό το λόγο.
Στο ότι το δικίνητο crossover είναι πιο σταθερό απ τα 4χ4 που επιφέρουν κάποια προβλήματα όπως γράφεις, δεν μπορώ παρά να διαφωνήσω.
Δεν έγραψα κάτι τέτοιο. Δεν είμαι ανίδεος. Το ξέρω ότι το 4χ4 είναι πιο σταθερό.
Το να είσαι πιο ψηλά από τους άλλους πάλι σχετικό είναι, γιατί με αυτή τη λογική όσο παίρνουν ψηλά οχήματα περισσότεροι, σε λίγο καιρό πάλι στα ίδια θα είμαστε και θα πρέπει να πάρεις ακόμα (!) πιο ψηλό όχημα και.. φαύλος κύκλος.
Ότι έχει να κάνει με jeep & suv κοίτα στην Αμερικάνικη αγορά και θα καταλάβεις. Από 4χ4 σε SUV σε HUMMER και τώρα τελευταία σε....
Αυτά είναι η τελευταία λέξη τις μόδας στην Αμερική και το προωθούν αρκετοί ηθοποιοί.
Ποιος σου είπε ότι δεν πάμε όλο σε ποιο ψηλά οχήματα? Για ρίξε μια ματιά γύρω σου και δες πόσα SUV/CROSSOVER/4X4 κυκλοφορούν στη χώρα μας και αναλογίσουν πόσα κυκλοφορούσαν πριν 10 χρόνια..Η σταθερότητα δίπλα από νταλίκα είναι χειρότερη σε ψηλό αυτοκίνητο λόγω της αυξημένης ροής αέρα κάτω απ το όχημα και της γενικά κακής αεροδυναμικής.
Τα crossover δεν έχουν κακή αεροδυναμική. Εκεί είναι και η διαφορά τους με τα καθαρά SUV. Δεύτερον η σταθερότητα έχουν να κάνουν και με το βάρος του αμαξώματος. Εγώ ακόμη και με το Cherokee που ήταν κατά πολύ ψηλότερο από caliber δεν με κούναγε ρούπι ούτε ο νταλκαδιασμένος νταλικιέρης, ούτε ο χρυσοαλισιδίτης πουλμαντζής...
Τα ίδια και με Caliber. Δύσκολα κουνίετε και στο λέω από προσωπική εμπειρία και όχι το 'μου το είπες ένας φίλος'.Για τα πεζοδρόμια δεν σχολιάζω γιατί έχω καβαλήσει 2 φορές στα 5 χρόνια που οδηγώ καθαρά από άμεση ανάγκη.
Εγώ πάλι από πεζοδρόμιο σε πεζοδρόμιο είμαι και από λακούβα σε λακούβα.
Τέλος, κάποια crossover λόγω δικίνησης και μεγάλου ύψους, οι κατασκευαστές τα έχουν εφοδιάσει με πιο σκληρή απ τα νορμάλ μικρομεσαία ανάρτηση για να αποτρέψουν τις αυξημένες κλίσεις. Αποτέλεσμα ακόμα και η άνεση να μετριάζεται και να υπάρχουν απότομες αντιδράσεις όταν περνάς από έντονη ανωμαλία με πολλά χιλιόμετρα.
Μάλλον μιλάς για SUV. To caliber το έχεις δει από κοντά? Το έχεις κάνει βόλτα? Δεν ισχύει αυτό που λες και ούτε τόσο ψηλό είναι σαν τα SUV.
-
το μονο σίγουρο είναι ότι τα suv - crossover δεν είναι το μέλλον της αυτοκίνησης (τουλάχιστον στην ευρώπη)
-
Ο χρήστης italakias έγραψε:
το οτι ειναι ασφαλτοστρωμενοι δε σημαινει οτι ειναι δρομοι
και τελοσπαντων η τετρακινηση ειναι μια αλλη μεγαλη κουβεντα.. εγω προσωπικα για τις οδηγικες ικανοτητες που εχω τη θεωρω απαραιτητα απο καποια αλογα και πανω
αν σερνομαστε το κανουμε λογω μπατσικων , αλλιως και με μια mito στη κηφησιας πιανεις χαλαρα 200αρες
για τις εθνικες το αφηνω ασχολιαστο...
αν το παμε ετσι γιατι να μην αγοραζουμε ολοι το ιδιο αυτοκινητο που θα καλυπτει τις αναγκες των περισσοτερων και να μην ξεπερνα τα 100 αλογα, γιατι παραπανω αντικειμενικα δεν χρειαζομαστε..
και οι φερραρι ολες στη φωτιαπαντως τα αλογα πολλοι θα τα χρησιμοποιησουν εστω και παρανομα , το να ειναι το αυτοκινητο σου ψηλο πραγματικα δεν εχει κανενα απολυτως νοημα..
εχει μονο απειρα αρνητικα και κανενα μα κανενα καλο
Αγορά Dodge Caliber