-
Ο χρήστης italakias έγραψε:
:slap:χτυπα πιο δυνατα να παρει μπρος...
-
Ο χρήστης popol@ros έγραψε:
:slap:
χτυπα πιο δυνατα να παρει μπρος...
δεν χρειαζεται ,και με σβηστη την μηχανη σε περναω.
-
λατρευω τους ανθρωπους που οδηγανε με την φορα...
-
-
λατρευω τους ανθρωπους που οδηγανε με την φορα...
δεν έχουν και ρύπους...
-
Ξεκαθαρίζω ότι είμαι υπέρ της BMW, σαν αυτοκίνητα θεωρώ καλύτερο και πιο ολοκληρωμένο την 120.
Σαν επιδόσεις σε ευθεία περιμένω στην πράξη να είναι πιο γρήγορο παντού το Σιρόκο αν και σε συγκεκριμένες καταστάσεις και ταχύτητες μπορεί και να κερδίζει η 120... Αργή πάντως η 120 δεν είναι απλά δεν έχει την εκρηκτικότητα στις χαμηλές στροφές των τούρμπο, είναι όμως καλύτερα πιο ψηλά.
Σε ταξίδι πρέπει να πλεονεκτεί η BMW λόγω ζυγίσματος και μεταξονίου.
Σε κατανάλωση δεν ξέρω αλλά ο δίλιτρος της BMW είναι πολύ λιτοδίαιτος.
Δεν περιμένω να πλεονεκτεί κάποιο από τα δύο σε διάρκεια ή αξιοπιστία, περισσότερο θέμα τύχης.
Τα σύγχρονα αυτόματα είναι πολύ καλά για να τα λες βαριά και αργά. Πρακτικά χάνεις στην εκκίνηση που δεν σπινάρεις οπότε αρχίζεις με πιο χαμηλές στροφές. Από εκεί και πέρα αν δεν είναι πολύ μακριές οι σχέσεις (και με 6τάχυτο δεν θα είναι) πας μια χαρά. Σε σχέση με το DSG έχουν μειονεκτήματα (κυρίως κατανάλωση) αλλά και πλεονεκτήματα (ομαλότητα, αξιοπιστία και αντοχή). Το πλεονέκτημα του να ξέρεις ότι πατάς γκάζι κι έχεις 0-100 τόσο πάντα είναι υπαρκτό.
Επίσης αν μπορείς να πάρεις πετρέλαιο να το πάρεις, άλλωστε πλέον και τα βενζίνης (ΒMW και VW) στο ρελαντί σαν diesel ακούγονται... (μεγάλη απογοήτευση ο ήχος του τετρακύλινδρου δίλιτρου στο ρελαντί σε 320 φίλου). Και σε ευκολία οδήγησης αλλά και ρεπρίζ καμία σχέση. Το θέμα ποιότητας καυσίμου βέβαια είναι μια σκέψη...
Επίσης να αναφέρω ότι μου έκαναν και καλή εντύπωση στο σέρβις της ΒMW στην Αλεξανδρούπολη.
Οδήγησέ τα και τα δύο σε οποιαδήποτε έκδοση να νιώσεις τιμόνι, διάθεση κλπ. Αν δεν σε κερδίσει η BMW κάνεις και οικονομία. Γιατί δεν υπάρχει αμφιβολία ότι σε φόρο και σήμα το δίλιτρο κοστίζει.... -
Το 120 έχει δυνατό ατμοσφαιρικό μοτέρ ( ) και είναι πισωκίνητο και πιο σπορ. Θα ήταν η πρότασή μου αν μιλούσες για καινούριο. Επειδή όμως είναι μεταχειρισμένο και δεν ξέρεις τι θα σου βγει προτείνω το Scirocco με την εγγύηση και την καινουργίλα του!
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Το 120 έχει δυνατό ατμοσφαιρικό μοτέρ ( ) και είναι πισωκίνητο και πιο σπορ. Θα ήταν η πρότασή μου αν μιλούσες για καινούριο. Επειδή όμως είναι μεταχειρισμένο και δεν ξέρεις τι θα σου βγει προτείνω το Scirocco με την εγγύηση και την καινουργίλα του!Μη το λες...στη Γερμανία τα μεταχειρισμένα δεν είναι όπως εδώ. Κάνουν πολλά χιλιόμετρα σε αυτοκινητόδρομους και γενικότερα τα προσέχουν πιο πολύ.
-
Ο χρήστης Nikos120i έγραψε:
Το 120 έχει δυνατό ατμοσφαιρικό μοτέρ ( ) και είναι πισωκίνητο και πιο σπορ. Θα ήταν η πρότασή μου αν μιλούσες για καινούριο. Επειδή όμως είναι μεταχειρισμένο και δεν ξέρεις τι θα σου βγει προτείνω το Scirocco με την εγγύηση και την καινουργίλα του!
Μη το λες...στη Γερμανία τα μεταχειρισμένα δεν είναι όπως εδώ. Κάνουν πολλά χιλιόμετρα σε αυτοκινητόδρομους και γενικότερα τα προσέχουν πιο πολύ.
Δηλαδή δεν έχεις ακούσει ποτέ για προβληματικό μτχ από τη Γερμανία;
Με γυρισμένα χιλιόμετρα, αυτοκίνητα πρώην τροπέτα, αυτοκίνητα με πολλά προβλήματα που προφανώς ο ιδιοκτήτης τα ξεφορτώθηκε όσο όσο κ.λ.π. -
Ο χρήστης meco έγραψε:
Μη το λες...στη Γερμανία τα μεταχειρισμένα δεν είναι όπως εδώ. Κάνουν πολλά χιλιόμετρα σε αυτοκινητόδρομους και γενικότερα τα προσέχουν πιο πολύ.
Δηλαδή δεν έχεις ακούσει ποτέ για προβληματικό μτχ από τη Γερμανία;
Με γυρισμένα χιλιόμετρα, αυτοκίνητα πρώην τροπέτα, αυτοκίνητα με πολλά προβλήματα που προφανώς ο ιδιοκτήτης τα ξεφορτώθηκε όσο όσο κ.λ.π.Μιλάς για αυτοκίνητα 5+ ετών. Εδώ μιλάμε για αυτοκίνητο που βγήκε πριν μόλις 2 χρόνια.
Πλέον στα σύγχρονα αυτοκίνητα μπορείς να δεις τα πραγματικά χιλιόμετρα με πολλούς και διαφόρους τρόπους και επειδή είναι BMW κρατάει τα χιλιόμετρα στο κλειδί κάτι το οποίο είναι και δύσκολο έως αδύνατο πλέον να αλλάξουν και μερικοί το ξεχνάνε. Επίσης, επειδή τα δύο πρώτα χρόνια τα κάνουν service σε αντιπροσωπεία υπάρχει online service log άρα μπορεί κάποιος dealer να δει τα πραγματικά χιλιόμετρα. Τέλος, δε φτάνει μόνο να γυρίσεις τα χιλιόμετρα στο καντράν, πρέπει να γυριστούν και στον εγκέφαλο κάτι το οποίο είναι ακόμα πιο δύσκολο.
Επειδή λοιπόν τα καινούρια είναι δύσκολο να γυριστούν, συνήθως τέτοια φαινόμενα συναντάς σε αρκετά πιο παλιά αυτοκίνητα που είναι και πιο εύκολο να τα γυρίσουν. Σιγά μην ασχοληθούν με τα καινούρια να τα ρίξουν 10-20Κ κμ μπαίνοντας σε όλη αυτή τη διαδικασία.
-
Μιλάς για αυτοκίνητα 5+ ετών. Εδώ μιλάμε για αυτοκίνητο που βγήκε πριν μόλις 2 χρόνια.
Πλέον στα σύγχρονα αυτοκίνητα μπορείς να δεις τα πραγματικά χιλιόμετρα με πολλούς και διαφόρους τρόπους και επειδή είναι BMW κρατάει τα χιλιόμετρα στο κλειδί κάτι το οποίο είναι και δύσκολο έως αδύνατο πλέον να αλλάξουν και μερικοί το ξεχνάνε. Επίσης, επειδή τα δύο πρώτα χρόνια τα κάνουν service σε αντιπροσωπεία υπάρχει online service log άρα μπορεί κάποιος dealer να δει τα πραγματικά χιλιόμετρα. Τέλος, δε φτάνει μόνο να γυρίσεις τα χιλιόμετρα στο καντράν, πρέπει να γυριστούν και στον εγκέφαλο κάτι το οποίο είναι ακόμα πιο δύσκολο.
Επειδή λοιπόν τα καινούρια είναι δύσκολο να γυριστούν, συνήθως τέτοια φαινόμενα συναντάς σε αρκετά πιο παλιά αυτοκίνητα που είναι και πιο εύκολο να τα γυρίσουν. Σιγά μην ασχοληθούν με τα καινούρια να τα ρίξουν 10-20Κ κμ μπαίνοντας σε όλη αυτή τη διαδικασία.Επικεντρώθηκες μόνο στο θέμα του γυρίσματος των χιλιομέτρων. Αν τα πράγματα είναι όπως τα λες ok με αυτό το θέμα. Υπάρχουν όμως και άλλα ζητήματα όπως ανέφερα παραπάνω.
-
BMW από εμένα...
Οσο είχα την i116, πραγματικά ευχαριστήθηκα τη πίσω κίνηση, αν και θέλει παραπάνω προσοχή στα βρεγμένο...
Εξαιρετικό το rocco, αλλά ένα αυτοκίνητο δεν είναι μόνο κινητήρας, εμφάνιση...
Μετά από λίγο καιρό, μένει μόνο η 'ψυχή' που σου εμπνέει και εκεί το BMW μου φάνηκε πολύ καλό, ενώ το roco νομίζω ότι είναι πολύ πιο 'αυστηρό'! Αλλωστε, γιατί λέμε 'η' BMW και 'το' scirocco?
...αν η BMW δεν είχε και τις εργονομικές περιέργιες... -
Ο χρήστης meco έγραψε:
Μιλάς για αυτοκίνητα 5+ ετών. Εδώ μιλάμε για αυτοκίνητο που βγήκε πριν μόλις 2 χρόνια.
Επειδή λοιπόν τα καινούρια είναι δύσκολο να γυριστούν, συνήθως τέτοια φαινόμενα συναντάς σε αρκετά πιο παλιά αυτοκίνητα που είναι και πιο εύκολο να τα γυρίσουν. Σιγά μην ασχοληθούν με τα καινούρια να τα ρίξουν 10-20Κ κμ μπαίνοντας σε όλη αυτή τη διαδικασία.Επικεντρώθηκες μόνο στο θέμα του γυρίσματος των χιλιομέτρων. Αν τα πράγματα είναι όπως τα λες ok με αυτό το θέμα. Υπάρχουν όμως και άλλα ζητήματα όπως ανέφερα παραπάνω.
Σου απάντησα. Ένα αυτοκίνητο που κυκλοφορεί 2 χρόνια πότε να προλάβει να γίνει τροπέτο και ειδικά Σειρά 1, όταν η 3άρα πουλάει πολύ περισσότερο. Think marketing...θα κάνουν τροπέτα αυτοκίνητα που πουλάνε περισσότερο και έχουν παραπάνω ζήτηση.
-
Σιρόκος .
ενας απλος , γρηγορος ανθρωπομεταφορεας..... δεν ειναι joy machine οπως η 120
Eντάξει, δεν είναι και ό,τι πιο joy η 120 από BMW, αλλά από το βατραχάκι της wagen μακράν, σίγουρα, εφόσον μιλάμε για οδήγηση.
-
εχεις ακουσει μαντραδες που λενε.
ΟΧΙ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ δλδ οτι τα αυτοκινητα που πουλανε ειναι απο ελλαδα.
και να ξερεις οτι δεν ειναι και τοσο ηλιθιοι οι γερμανοι που τα δινουν γρηγορα,ξερουν τι κανουν. -
και να ξερεις οτι δεν ειναι και τοσο ηλιθιοι οι γερμανοι που τα δινουν γρηγορα,ξερουν τι κανουν.Δεν έχω την ίδια άποψη. Μη πάμε να βγάλουμε τα Γερμανικά εισαγωγής σκάρτα. Οι Γερμανοί αλλάζουν τα αυτοκίνητα σαν τα πουκάμισα γιατί έτσι τους αρέσει, όχι γιατί έπαθε κάτι το αυτοκίνητο...νομίζω είναι γνωστό, άλλωστε η αγορά στη Γερμανία είναι και 10 φορές μεγαλύτερη από την Ελληνική.
Τέλος, νομίζω ότι γενικά οι Ευρωπαίοι προσέχουν το αυτοκίνητό τους περισσότερο από εμάς εδώ και υπάρχουν σαφώς λιγότερες φθορές λόγω των δρόμων εκεί.
-
και να ξερεις οτι δεν ειναι και τοσο ηλιθιοι οι γερμανοι που τα δινουν γρηγορα,ξερουν τι κανουν.οι Γερμανοι ειναι ηλιθιοι και απατεωνες
οι Ελληνες μαντραδες ειναι εντιμοι και λενε παντα την αληθεια. Ποτε δε πουλανε τρακαρισμενα για ατρακαριστα. Επισης ποτε δε γυρνανε τα κοντερ.
εγραψες, για αλλη μια φορα.
-
αυτο ειπα εγω;
-
Μου αρέσει που μιλάνε ορισμένοι για την κατάσταση στη Γερμανία χωρίς να έχουν βρεθεί ποτέ εκεί......πόσο μάλλον ζήσει επί μακρόν.....
Σε κάθε περίπτωση ισχύει ότι αναφέρει ο Nikos120i στο τελευταίο του post
-
προτεινω το σιροκο..οι λογοι υπερ του?
καλυτερες επιδοσεις,χαμηλοτερη καταναλωση,καλυτεροι χωροι,σιγουρια καινουργιου εναντι μεταχειρισμενου(οσο σιγουρο ειναι ενα μεταχειρισμενο απο γερμανια,δεν παυει να ειναι λιγοτερο σιγουρο απο ενα καινουργιο),χωρις προσθετη φορολογηση(κατω των 2λτ),χαμηλοτερα ασφαλιστρα(μικροτερος κυβισμος),χαμηλοτερα τελη,φιλικοτερο προς το περιβαλλον(euro 5),δεν αναμενεται αντικαταστατης συντομως(αν κ του αλλαζουν κατι καθε 22 εβδομαδες οταν τελειωνουν απο στοκ..),μεγαλυτερη αξια μεταπωλησης.κατα?
δεν εχει πισω κινηση(για οσους το θεωρουν μειονεκτημα,συμπεριλαμβανομενου κ του γραφοντος),δεν εχει προπελα στο καπο(για οσους δεν εχουν σταθερη συντροφο κ αλλο τροπο-προσον να αποκτησουν εστω κ περιστασιακη.. )για οδικη συμπεριφορα κ φρενα δεν μπορω να κρινω καθοτι δεν εχω οδηγησει την σειρα 1..
υ.γ.
η b.m.w. κοστιζει περισσοτερο κυριως λογω κυβισμου.κ γιατι ως εταιρια ειναι αυτο που λεμε πιο premium εν συγκρισει με την vw..
οσο για τα αυτοματα,σε εμενα τουλαχιστον το παραμικρο δεν εχει παρουσιαστει..
ΒΜW 120i μεταχ. γερμανιας vs VW Scirocco 160hp καινουριο