-
Ο χρήστης Nikos120i έγραψε:
Το 120 έχει δυνατό ατμοσφαιρικό μοτέρ ( ) και είναι πισωκίνητο και πιο σπορ. Θα ήταν η πρότασή μου αν μιλούσες για καινούριο. Επειδή όμως είναι μεταχειρισμένο και δεν ξέρεις τι θα σου βγει προτείνω το Scirocco με την εγγύηση και την καινουργίλα του!
Μη το λες...στη Γερμανία τα μεταχειρισμένα δεν είναι όπως εδώ. Κάνουν πολλά χιλιόμετρα σε αυτοκινητόδρομους και γενικότερα τα προσέχουν πιο πολύ.
Όταν κάτι είναι μεταχειρισμένο είναι μεταχειρισμένο και αυτό αποτυπώνεται και από την πολύ χαμηλότερη τιμή αγοράς του. Βρε δεν πάει να ήταν και στον Φεγγάρι με την μικρότερη βαρύτητα, το γεγονός παραμένει ότι έχει χρησιμοποιηθεί (ένας Θεός ξέρει πως και από ποιόν) και οι πιθανότητε να έχει προβλήματα είναι περισσότερες. Εξάλλου άλλη η χάρη του καινούριου...
-
Το ίδιο δίλημα αντιμετώπιζα κι εγώ φίλε μου ακριβώς πρίν ένα χρόνο.
Ήμουν μεταξύ BMW 120 diesel Coupe (η κανονική μου κάνει λίγο 'νεκροφόρα') ή 123 diesel από Γερμανία και Scirocco.
Για ατμοσφαιρική BMW βενζίνη θα συζητούσα μόνο από 3000κκ και πάνω και με τίποτα φυσικά στην Ελλάδα με τους υπάρχοντες και μελοντικούς φόρους.
Σε diesel σίγουρα έχεις πολλά να κερδίσεις από εκεί και πέρα θα σου έλεγα να μπείς πρώτα σε μια BMW γιατί σε μέχρι και σε 3 coupe που μπήκα μου φάνηκε στενή (είμαι 1.85), συγκεκριμένα σαν να προεξείχε το κομμάτι που είναι ο λεβιές ταχυτήτων και να στράβωνα το δεξί πόδι για να πατήσω το γκάζι και με το κάθισμα σχεδόν τέρμα πίσω. Γενικά οι χώροι ακόμα και στην 3 coupe μου φάνηκαν πολύ περιορισμένοι. Για την 1 δεν το συζητώ.Τελικά κατέληξα σε Scirocco DSG λόγω ομορφιάς-άνεσης-οικονομίας-εμφάνισης & επιδόσεων.
Με πάνω από 10000 χλμ δεν έχω ακούσει κανέναν περίεργο ήχο αν και είμαι γνωστός για το σημάδι μου στις λακούβες, το DSG είναι must πια για μένα, δεν ξαναπέρνω manual αυτοκίνητο. Στην πόλη μόνιμα με 2000 και κάτω στροφές και μεγάλη οικονομία ενώ στην εθνική 200χλμ/ώρα με 4200 στροφές και 7η ταχύτητα. Επιταχύνει όποτε θες όπως θες.
Οι χώροι άνετοι για 4 άτομα (ενήλικες) με την διαφορά ότι ίσως θα ζοριστούν οι πίσω αν είναι πάνω από 1.80+ κυρίως με το ύψος της οροφής, για τα γόνατα υπάρχει άφθονος χώρος. Απόσκευές παίρνει 2 από τις μεγάλες βαλίτσες και περισσεύει και κάτι για κανένα τσαντάκι στο πλάι.Από οικονομικής απόψεως το αγόρασα με ένα κάρο έξτρα (xenon, DSG, RCD, σπορ πακέτο, εργοστασιακό συναγερμό κα) και επέκταση εγγύησης 28000, ενώ από κατανάλωση κυμαίνομαι στα 8.0-8.5 lt με μικτές διαδρομές (όλη την εβδομάδα στην πόλη, κάθε ΣΚ εκδρομές). Το πρώτο λιπαντικό service στα 7500χλμ (επιλογή μου να κάνω ανά 7500 για την μακροζωία του κινητήρα, κανονικά είναι ανα 15000χλμ) μου κόστισε 98 €.
Τέλος να σημειώσω ότι το αυτοκίνητο προορίζεται να εξυπηρετήσει οικογένεια στα πρώτα βήματα της καθώς αρραβωνιάστικα πρόσφατα και στα επόμενα 7-10 χρόνια που θα το κρατήσω σίγουρα θα μεταφέρει 1-2 μωρά.
Αν δεις τους χώρους και σου κάνουν πάρε BMW 120 ή 120 diesel. Coupe ή όχι είναι υποκειμενικό. Επίσης θα χρειαστείς γύρω στα 30000-32000 για μεταχειρισμένη από Γερμανία (άτιμη ταξινόμηση 2λιτρου).
Σε διαφορετική περίπτωση το Scirocco είναι μονόδρομος...οδήγησε το είδικά σε στροφές και αποφάσισε.
Sorry για το μακροσκελές του Post
-
Ο χρήστης dimik έγραψε:
Στην πόλη μόνιμα με 2000 και κάτω στροφές και μεγάλη οικονομία ενώ στην εθνική 200χλμ/ώρα με 4200 στροφές και 7η ταχύτητα.Eεεε που ειναι οι καμερες να δωσουν τα προστιμα??? Ακου κει με 200...
-
τα βαλαμε κοντριτσα..
το ροκο ειναι πιο γρηγορο, αλλα καλυτερα λεπτομερειες να σας πουν ο νικος120 και ο jntaras που την εκανανλιγο που οδηγησα την 120 παρατηρησα πολυ καλο τιμονι, θεση οδηγησης και πολυ καλο τραβηγμα απο χαμηλα , πραγμα που δεν περιμενα λογω του οτι ειναι ατμοσφαιρα (βεβαια ειναι 2 λιτρα)
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
τα βαλαμε κοντριτσα..
το ροκο ειναι πιο γρηγορο, αλλα καλυτερα λεπτομερειες να σας πουν ο νικος120 και ο jntaras που την εκανανλιγο που οδηγησα την 120 παρατηρησα πολυ καλο τιμονι, θεση οδηγησης και πολυ καλο τραβηγμα απο χαμηλα , πραγμα που δεν περιμενα λογω του οτι ειναι ατμοσφαιρα (βεβαια ειναι 2 λιτρα)
Το rocco είναι πιο γρήγορο λόγω διαφορετικών σχέσεων (ήμουν μια σχέση πάνω) και turbo που στις μεσαίες το εκτοξεύει.
Ξεκινήσαμε μαζί και μέχρι να βάλω τετάρτη πηγαίναμε δίπλα-δίπλα σχεδόν...με το που βάζω 4η και βάζει 3η το rocco...απλά έφυγε και δε πιανόταν με τίποτα γιατί είχε ανοίξει ήδη διαφορά.
-
μεχρι ποσα χλμ πηγατε?
(σε πιστα ολα αυτα εννοειται )γιατι μου ειπε ο jntaras , αλλα ξεχασα
μετα τα 120 αρχιζε να ξεκαθαριζει η διαφορα? (ετσι γινεται σε κοντινης αποδοσης αυτοκινητα πχ εγω vs volvozeus)
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
μεχρι ποσα χλμ πηγατε?
(σε πιστα ολα αυτα εννοειται )γιατι μου ειπε ο jntaras , αλλα ξεχασα
μετα τα 120 αρχιζε να ξεκαθαριζει η διαφορα? (ετσι γινεται σε κοντινης αποδοσης αυτοκινητα πχ εγω vs volvozeus)
Ναι, ναι...σε πίστα, κλειστή κλπ
Ούτε θυμάμαι...δε κοίταξα κοντέρ. Θα μας πει ο jntaras αν θυμάται.
Όταν έβαλα 4η και 3η το rocco κάνει ένα μπαμ και φεύγει και δε μαζευόταν...αλλά ήμουν πίσω του, δεν άνοιγε περισσότερο...όσπου μετά απλά έκοψα γιατί πλησίαζε η στροφή
Για να καταλάβεις...(jntaras correct me if I am wrong mate)...ανοίγουμε 2ες...ενώ ο jntaras ήταν 2α και μένει εκεί, εγώ γεμίζω τη 2α και βάζω 3ή...παραμένουμε μαζί...τελειώνω τη 3η και πάω να βάλω 4η, ο jntaras κουμπώνει 3η και φεύγει με άνεση εμπρός πάνω από 2 καρότσες. Μετά κρατάγαμε σταθερά τη διαφορά την οποία δεν είδα να ανοίγει περισσότερο.
Είναι αυτό που λέγαμε...στις μεσσαίες το rocco είναι γρήγορο γιατί έχει φουσκώσει η τουρμπίνα και είναι στη φουλ ροπή του.
-
Δεν είναι παράξενο που σου έφευγε το Scirocco Νίκο, είναι η ροπή στις πολύ χαμηλές στροφές λόγω turbo που του δίνουν πλεονέκτημα έως και τις μεσαίες στροφές, στα ψηλά όμως λαχανιάζει εμφανώς......σύμφωνα με τα Τεχνικά Χαρακτηριστικά των κατασκευαστών έχουμε:
Sciroco 1.4 TSi DSG (160HP)
Κυβισμός(κ.εκ) = 1390
Ισχύς (ίπποι) / σ.α.λ = 160 / 5800
Ροπή (Kgm) / σ.α.λ = 24.4 / 1500
Κιβώτιο ταχυτήτων / Σχέσεις = ΗΑ / 7
Εκπομπές CO2 (γρ./χλμ.) = 147
Τελική ταχύτητα (χλμ./ώρα) = 218
Επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα (δλ.) = 8.0BMW 120i (170HP)
Κυβισμός(κ.εκ) = 1995
Ισχύς (ίπποι) / σ.α.λ = 170 / 6700
Ροπή (Kgm) / σ.α.λ = 21.4 / 4250
Κιβώτιο ταχυτήτων / Σχέσεις = Χ / 6
Εκπομπές CO2 (γρ./χλμ.) = 147
Τελική ταχύτητα (χλμ./ώρα) = 224
Επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα (δλ.) = 7.8Με την αντίστοιχη diesel 120d δεν νομίζω να μπορούσε να σταθεί δίπλα:
BMW 120d (177HP)
Κυβισμός(κ.εκ) = 1995
Ισχύς (ίπποι) / σ.α.λ = 177 / 4000
Ροπή (Kgm) / σ.α.λ = 35.7 / 1750
Εκπομπές CO2 (γρ./χλμ.) = 128
Τελική ταχύτητα (χλμ./ώρα) = 228
Επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα (δλ.) = 7.6Κάθε σύγκριση με την 123d δε κρίνεται ανούσια:
BMW 123d (204HP)
Κυβισμός(κ.εκ) = 1995
Ισχύς (ίπποι) / σ.α.λ = 204 / 4400
Ροπή (Kgm) / σ.α.λ = 40.8 / 2000
Εκπομπές CO2 (γρ./χλμ.) = 138
Τελική ταχύτητα (χλμ./ώρα) = 238
Επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα (δλ.) = 7.0 -
Κοίτα...ανοίξαμε ρολαριστές 2ες...δεν ανοίξαμε από στάση, εκεί δε ξέρω τι θα γινόταν.
Μη ξεχνάς όμως ότι η πίσω κίνηση έχει μεγαλύτερες απώλειες από την εμπρός.
-
Ο χρήστης dimik έγραψε:
Το ίδιο δίλημα αντιμετώπιζα κι εγώ φίλε μου ακριβώς πρίν ένα χρόνο.Ήμουν μεταξύ BMW 120 diesel Coupe (η κανονική μου κάνει λίγο 'νεκροφόρα') ή 123 diesel από Γερμανία και Scirocco.
Για ατμοσφαιρική BMW βενζίνη θα συζητούσα μόνο από 3000κκ και πάνω και με τίποτα φυσικά στην Ελλάδα με τους υπάρχοντες και μελοντικούς φόρους.
Σε diesel σίγουρα έχεις πολλά να κερδίσεις από εκεί και πέρα θα σου έλεγα να μπείς πρώτα σε μια BMW γιατί σε μέχρι και σε 3 coupe που μπήκα μου φάνηκε στενή (είμαι 1.85), συγκεκριμένα σαν να προεξείχε το κομμάτι που είναι ο λεβιές ταχυτήτων και να στράβωνα το δεξί πόδι για να πατήσω το γκάζι και με το κάθισμα σχεδόν τέρμα πίσω. Γενικά οι χώροι ακόμα και στην 3 coupe μου φάνηκαν πολύ περιορισμένοι. Για την 1 δεν το συζητώ.Τελικά κατέληξα σε Scirocco DSG λόγω ομορφιάς-άνεσης-οικονομίας-εμφάνισης & επιδόσεων.
Με πάνω από 10000 χλμ δεν έχω ακούσει κανέναν περίεργο ήχο αν και είμαι γνωστός για το σημάδι μου στις λακούβες, το DSG είναι must πια για μένα, δεν ξαναπέρνω manual αυτοκίνητο. Στην πόλη μόνιμα με 2000 και κάτω στροφές και μεγάλη οικονομία ενώ στην εθνική 200χλμ/ώρα με 4200 στροφές και 7η ταχύτητα. Επιταχύνει όποτε θες όπως θες.
Οι χώροι άνετοι για 4 άτομα (ενήλικες) με την διαφορά ότι ίσως θα ζοριστούν οι πίσω αν είναι πάνω από 1.80+ κυρίως με το ύψος της οροφής, για τα γόνατα υπάρχει άφθονος χώρος. Απόσκευές παίρνει 2 από τις μεγάλες βαλίτσες και περισσεύει και κάτι για κανένα τσαντάκι στο πλάι.Από οικονομικής απόψεως το αγόρασα με ένα κάρο έξτρα (xenon, DSG, RCD, σπορ πακέτο, εργοστασιακό συναγερμό κα) και επέκταση εγγύησης 28000, **ενώ από κατανάλωση κυμαίνομαι στα 8.0-8.5 lt με μικτές διαδρομές **(όλη την εβδομάδα στην πόλη, κάθε ΣΚ εκδρομές). Το πρώτο λιπαντικό service στα 7500χλμ (επιλογή μου να κάνω ανά 7500 για την μακροζωία του κινητήρα, κανονικά είναι ανα 15000χλμ) μου κόστισε 98 €.
Τέλος να σημειώσω ότι το αυτοκίνητο προορίζεται να εξυπηρετήσει οικογένεια στα πρώτα βήματα της καθώς αρραβωνιάστικα πρόσφατα και στα επόμενα 7-10 χρόνια που θα το κρατήσω σίγουρα θα μεταφέρει 1-2 μωρά.
Αν δεις τους χώρους και σου κάνουν πάρε BMW 120 ή 120 diesel. Coupe ή όχι είναι υποκειμενικό. Επίσης θα χρειαστείς γύρω στα 30000-32000 για μεταχειρισμένη από Γερμανία (άτιμη ταξινόμηση 2λιτρου).
Σε διαφορετική περίπτωση το Scirocco είναι μονόδρομος...οδήγησε το είδικά σε στροφές και αποφάσισε.
Sorry για το μακροσκελές του Post
Θα εστιάσω στα τονισμένα σημεία του κειμένου σου (είναι αργά και νυστάζω.....) και θα σχολιάσω επιγραμματικά:
α) Το 120d είναι πιο γρήγορο, πιο οικονομικό σε καύσιμο παντού, πιο πολύ αντοχή στο χρόνο, πιο μικρή συντήρηση....
β) Λόγω μικρού κινητήρα και turbo (όπερ σημαίνει ροπή χαμηλά), είναι όντως ευκολία η κίνηση με χαμηλές στροφές....
γ) Έχω την εντύπωση πως με τα 200Km/h στην εθνική, η κατανάλωση που θα έχει το Scirocco θα είναι μεγαλύτερη από την 120i......για τις 2 diesel δεν το συζητώ πως είναι (μεγαλύτερη)....
δ) Με 119l μεγαλύτερο χώρο αποσκευών (449 αντί 330 της BMW) φυσικό είναι να είναι πιο πρακτικό.....
ε) Τα 8-8,5l/100Km σε μεικτή διαδρομή νομίζω πως είναι μέτρια απόδοση, παρόμοια - αν όχι μεγαλύτερη (ο Νίκος θα μας πει) της 120i (μεικτή χρήση) και φυσικά είναι από 20% έως 40% περισσότερη από αυτή των diesel...
στ) Η συντήρηση (αλλαγή λαδιών) που προτείνει ο κατασκευαστής VW ανά 15000ΚΜ, σημαίνει μεγαλύτερο κόστος......το οποίο φυσικά αντισταθμίζεται από την ακριβότερη φορολογική μεταχείριση των 2.0 λίτρων από το @@@@νο το κράτος....(επίτηδες με μικρό 'κ')....
Αυτά τα ολίγα....
-
To Tσιρότο έχει 449 λίτρα χώρο αποσκευών
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
To Tσιρότο έχει 449 λίτρα χώρο αποσκευών120i: 330lt
Scirocco: 312lt -
To Tσιρότο έχει 449 λίτρα χώρο αποσκευών
120i: 330lt
Scirocco: 312ltΠρος στιγμή το ποστ του puntolord με μπέρδεψε για να μην πώ με σόκαρε και έψαχνα να βρώ που τον ανακάλυψαν τόσο χώρα τα τσακάλια από το Γκόλφσμπουργκ
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
To Tσιρότο έχει 449 λίτρα χώρο αποσκευώνΜε 29mm μεγαλύτερο μήκος και 59mm μεγαλύτερο πλάτος, 82mm μικρότερο μεταξόνιο και φυσικά από 15 έως 135 κιλά ελαφρύτερο, πάντα σε σχέση με τα BMW.....
Τα στοιχεία τα πήρα από το Autobild....
Τώρα κοιτάζω τα επίσημα από το site της VW εδώ.....και είναι όντως 312l, όπως και το βάρος αναφέρει πως είναι 1360Kg (και όχι 1285Kg όπως είχα γράψει)...
-
Ο χρήστης PuntoLord έγραψε:
ε) Τα 8-8,5l/100Km σε μεικτή διαδρομή νομίζω πως είναι μέτρια απόδοση, παρόμοια - αν όχι μεγαλύτερη (ο Νίκος θα μας πει) της 120i (μεικτή χρήση) και φυσικά είναι από 20% έως 40% περισσότερη από αυτή των diesel...Το έγραψα και στην αρχή...στην Εθνική καίει 7-8λτ, αλλά από 160 και πάνω θα δεις 11-12 και στη πόλη είμαι στο 9-10 αλλά 11-12 αν το σκίζεις και έχω πάντα κλιματισμό.
Συντήρηση είναι αρκετά χαμηλή έως τώρα...δύο χρόνια την έχω και 20.000κμ και έχω αλλάξει δύο φορές λαδάκια και από μια φίλτρο αέρα και a/c...τίποτε άλλο. Τακάκια όπως λέει το CBS σε 8Κ κμ αν θυμάμαι καλά για τα εμπρός και 13Κ για τα πίσω.
-
σιροκο
-
...Το έγραψα και στην αρχή...στην Εθνική καίει 7-8λτ, αλλά από 160 και πάνω θα δεις 11-12 και στη πόλη είμαι στο 9-10 αλλά 11-12 αν το σκίζεις και έχω πάντα κλιματισμό.Δεν ήξερα πως καίει τόσα πολλά Νίκο.....
Συντήρηση είναι αρκετά χαμηλή έως τώρα...δύο χρόνια την έχω και 20.000κμ και έχω αλλάξει δύο φορές λαδάκια και από μια φίλτρο αέρα και a/c...τίποτε άλλο. Τακάκια όπως λέει το CBS σε 8Κ κμ αν θυμάμαι καλά για τα εμπρός και 13Κ για τα πίσω.
Άσχετο, Λάδια 2 φορές γιατί?? Κάθε 2 χρόνια δεν είναι η αλλαγή (ή έως 30000ΚΜ)? Απάντησε με pm για να μην βγούμε εκτός θέματος....
-
Ο χρήστης PuntoLord έγραψε:
...Το έγραψα και στην αρχή...στην Εθνική καίει 7-8λτ, αλλά από 160 και πάνω θα δεις 11-12 και στη πόλη είμαι στο 9-10 αλλά 11-12 αν το σκίζεις και έχω πάντα κλιματισμό.
Δεν ήξερα πως καίει τόσα πολλά Νίκο.....
Άσχετο, Λάδια 2 φορές γιατί?? Κάθε 2 χρόνια δεν είναι η αλλαγή (ή έως 30000ΚΜ)? Απάντησε με pm για να μην βγούμε εκτός θέματος....
Μια χαρά είναι για 2λτ...σκέψου ότι πριν με την 147 και 1.6 έκαιγε 12-13!
Στα 8.000 τα πρώτα του...και στα 17Κ τα επόμενα. Ας λέει 30.000 η BMW, το λαδάκι είναι το αίμα του αυτοκινήτου και με τόσες φθορές (auto start/stop, κίνηση, ζέστη κλπ) δε θα μείνει τίποτα στα 30.000κμ.
-
.....Μια χαρά είναι για 2λτ...σκέψου ότι πριν με την 147 και 1.6 έκαιγε 12-13!
Μάλλον έχω κακομάθει πολύ από το diesel και μου φαίνονται όλα τα άλλα νούμερα κατανάλωσης μεγάλα....
Στα 8.000 τα πρώτα του...και στα 17Κ τα επόμενα. Ας λέει 30.000 η BMW, το λαδάκι είναι το αίμα του αυτοκινήτου και με τόσες φθορές (auto start/stop, κίνηση, ζέστη κλπ) δε θα μείνει τίποτα στα 30.000κμ.
Περί ορέξεως....
-
...Το έγραψα και στην αρχή...στην Εθνική καίει 7-8λτ, αλλά από 160 και πάνω θα δεις 11-12 και στη πόλη είμαι στο 9-10 αλλά 11-12 αν το σκίζεις και έχω πάντα κλιματισμό.
Δεν ήξερα πως καίει τόσα πολλά Νίκο.....
Μια χαρά είναι για 2λτ...σκέψου ότι πριν με την 147 και 1.6 έκαιγε 12-13!
Την 147 μην την πιάνεις στο στόμα σου κύριος.
Πες απλά πως δεν μπορούσες να την οδηγήσεις όπως έπρεπε. Άλλωστε κάποια ψυχή έχει δηλώσει πως με το συγκεκριμένο μοντέλο μας τσαγιάζει όλους εδώ μέσα...
Ήσασταν τυχεροί χθες το βράδυ που δεν σας πέτυχε στο δρόμο.
ΒΜW 120i μεταχ. γερμανιας vs VW Scirocco 160hp καινουριο