-
Καλησπέρα,
Μιας και είσαι από Αλεξ/πολη και δεν έχεις τον 'περιορισμό' του diesel, δεν κοιτάς και προς 120d μεριά??
-
καλη ιδεα αλλα δεν μου αρεσει ο ηχος.
ασε που εχω δει και μπολικες ζημιες να γινονται απο σκαρτη βενζινη σε γνωστους με επαγγελματικα diesel. στην ελλαδα ζουμε δυστυχως. -
Ο χρήστης PuntoLord έγραψε:
Καλησπέρα,Μιας και είσαι από Αλεξ/πολη και δεν έχεις τον 'περιορισμό' του diesel, δεν κοιτάς και προς 120d μεριά??
Όντως...αυτό ακριβώς σκεφτόμουν τώρα! Καλά λες.
Γιατί δε κοιτάς ή την 120d ή ακόμα καλύτερα την 123d. Θα βρεις ΠΟΛΛΕΣ στη Γερμανία!
Η 123d έχει και ηλεκτρνικό μπλοκέ
Τον ήχο το συνηθίζεις...τη ροπή όμως και τη ΧΑΜΗΛΗ κατανάλωση με τίποτα ...είναι απλά αλλού τα diesel σε κατανάλωση και ροπή
-
Σε σχεση με τα καινουρια ντιζελοκινητα ο ηχος στο ρελαντι δν αλλαζει πολυ...
Εν κινηση δν καταλαβαινεις τπτ -
λετε?
ενταξει μεχρι τελος του ετους θα ψαξω λιγο αυτα τα δυο θεματα (μηχανικο vs αυτοματου και diesel ή βενζινη) και μετα προχωραω.
και το scirocco ωραιο ειναι αλλα τωρα εχω ψηθει αγρια.ΥΓ δεν καταλαβα γρι τους γερμανους στα βιντεακια αλλα τον κωλο τον πεταει πολυ ωραια.. και ο ηχος πολυ πειστικος..
-
Οδηγα και το σιροκκο που σου λεω...μην ξεχναμε οτι ειναι και πιο ομορφο...και προς θεου φυσικα και ειναι fun to drive μιας και ειναι απο τα πλεον απολαυστικα μπροστινοκινητα,απλα το καθενα ειναι φαν με τον τροπο του!Αν θες πισωκινηση οπωσδηποτε τοτε bmw,αν θες επιδοσεις και εμφανιση τοτε σιροκκο.Νικο παντως αυτο που εχω προσεξει με το σιροκκο ειναι οτι στα πολλα χιλιομετρα δεν μπορουν να το φτασουν,σε ταχυτητες πανω απο 150,χαρακτηριστικο παραδειγμα εχω με μια 320i coupe καινουρια,βεβαια ειναι και σημαντικα πιο βαρια.
-
Εάν μπεις σε 120d ή ακόμα καλύτερα στην 'διαβολική' 123d, πίστεψέ με δεν θα θέλεις να δοκιμάσεις την 120i μετά......
ΥΓ: Άσχετο, εχθές επέστρεψε ο Δντής μου (με το Ε93 320i Auto) από ταξίδι 1500ΚΜ, είχε Μ.Ο κατανάλωσης 8.8 l/100Km και οδηγάει σαν αρχάριος βέβαια.....πόσο λες να είχε με diesel??
-
θα του δωσω και μια ευκαιρια του scirocco.
παντως παλιοτερα ειχα κανει test drive τον tsi με τους 140 ιππους στο golf v και δεν με ειχε πεισει τοσο. δεν ξερω πώς τα καταφερε η vw αλλα παρα τον κομπρεσορα μου εδινε την εντυπωση οτι υπαρχει παλι lag.
παντως ειναι πανεμορφο αντικειμενικα. ξεχωριζει στο δρομο.
θα παω για δοκιμες μεσα στο φθινοπωρο και θα ενημερωσω παιδια!
αλλα με εψησε παρα πολυ η bmw. ειδικα στο δευτερο βιντεακι που κανει αυτος μια δοκιμασια να στριβει αριστερα-δεξια αποτομα και το audi τα κανει μανταρα ενω η bmw κρατιεται... ειναι ολα τα λεφτα. -
Ο χρήστης t30 έγραψε:
θα του δωσω και μια ευκαιρια του scirocco.
παντως παλιοτερα ειχα κανει test drive τον tsi με τους 140 ιππους στο golf v και δεν με ειχε πεισει τοσο. δεν ξερω πώς τα καταφερε η vw αλλα παρα τον κομπρεσορα μου εδινε την εντυπωση οτι υπαρχει παλι lag.
παντως ειναι πανεμορφο αντικειμενικα. ξεχωριζει στο δρομο.
θα παω για δοκιμες μεσα στο φθινοπωρο και θα ενημερωσω παιδια!
αλλα με εψησε παρα πολυ η bmw. ειδικα στο δευτερο βιντεακι που κανει αυτος μια δοκιμασια να στριβει αριστερα-δεξια αποτομα και το audi τα κανει μανταρα ενω η bmw κρατιεται... ειναι ολα τα λεφτα.Καμια επαφη οι επιδοσεις των γκολφ με τα σιροκκο,ειδικα απο το 140αρι.Οι ντιζελ οι bmw που αναφερονται ειναι φοβερες.Η 123d ειδικα.
-
Ο χρήστης PuntoLord έγραψε:
Εάν μπεις σε 120d ή ακόμα καλύτερα στην 'διαβολική' 123d, πίστεψέ με δεν θα θέλεις να δοκιμάσεις την 120i μετά......ΥΓ: Άσχετο, εχθές επέστρεψε ο Δντής μου (με το Ε93 320i Auto) από ταξίδι 1500ΚΜ, είχε Μ.Ο κατανάλωσης 8.8 l/100Km και οδηγάει σαν αρχάριος βέβαια.....πόσο λες να είχε με diesel??
200 αλογάτα και 400NM ροπή αν θυμάμαι καλά. Η κατανάλωση ίσως και να είναι ίση με την δική σου (παν-χαμηλη)..
-
Ο χρήστης Nikos120i έγραψε:
Και δύο βιντεάκια δώρο για τι μπορεί να κάνει η 120i:
Part 1: http://www.youtube.com/watch?v=PLBcT827S5c
Part 2: http://www.youtube.com/watch?v=lqZeTvy7Vr4Εγώ πάντως απ' τα βίντεο βλέπω ότι χάνει πολύ εύκολα πρόσφυση και άρα και χρόνο και αυτό σε σύγκριση με το σιβίκ αλλά βέβαια δεν μπορώ να καταλάβω με τι ταχύτητες τα πηγαίνει.
-
delete
-
Ο χρήστης jntaras έγραψε:
Οδηγα και το σιροκκο που σου λεω...μην ξεχναμε οτι ειναι και πιο ομορφο...και προς θεου φυσικα και ειναι fun to drive μιας και ειναι απο τα πλεον απολαυστικα μπροστινοκινητα,απλα το καθενα ειναι φαν με τον τροπο του!Αν θες πισωκινηση οπωσδηποτε τοτε bmw,αν θες επιδοσεις και εμφανιση τοτε σιροκκο.Νικο παντως αυτο που εχω προσεξει με το σιροκκο ειναι οτι στα πολλα χιλιομετρα δεν μπορουν να το φτασουν,σε ταχυτητες πανω απο 150,χαρακτηριστικο παραδειγμα εχω με μια 320i coupe καινουρια,βεβαια ειναι και σημαντικα πιο βαρια.Πήγαινα μαζί με ένα Scirocco και από τα 160 και πάνω δε μπορούσε να με φτάσει. Είναι λογικό ρε συ γιατί 'λαχανιάζει' το 1400άρι μοτέρ...το 2λτ στους ανοιχτούς δρόμους και σε τέτοιες ταχύτητες φαίνεται. Εν κινήσει σε κάτι 80-120 θα είναι ΣΙΓΟΥΡΑ πιο γρήγορο το Scirocco.
Ίσως να φταίει το γεγονός ότι η 1 είναι 100 κιλά ελαφρύτερη από τη 3άρα.
Για μπροστοκίνητο είναι όντως fun-to-drive...αλλά σαν τη BMW που είσαι μονίμως με ένα χαμόγελο λόγω πίσω κίνησης, δεν είναι
-
Ο χρήστης t30 έγραψε:
καλη ιδεα αλλα δεν μου αρεσει ο ηχος.
ασε που εχω δει και μπολικες ζημιες να γινονται απο σκαρτη βενζινη σε γνωστους με επαγγελματικα diesel. στην ελλαδα ζουμε δυστυχως.Από τη στιγμή που βάζεις βενζίνη σε πετρελαιοκίνητο λογικό είναι να γίνονται ζημιές...
Στο ερώτημά που θέτεις scirocco. Το μτχ από τη Γερμανία μπορεί να σου βγει μάπα. Και πέρα όμως από αυτό δε νομίζω ότι αξίζει να προτιμήσεις μία σειρά 1 από το scirocco. -
ρε φιλε γιατι να παρεις μεταχειρισμενο γερμανιας τα οποια μαλιστα υποφερουν οι καροτσες τους απο την υγρασια και τα αλατια που ριχνουν στους δρομους;
ασε που συνηθως εχουν και πολλα χλμ .παρε το σιροκο απο μενα που θα εχει και την εγγυηση ,καινουριο θα ειναι και θα το ευχαριστηθεις περισσοτερο.
-
delete
-
μαλλον εχει ποιο μακριες σχεσεις η μπεμβε.
-
Ο χρήστης italakias έγραψε:
μαλλον εχει ποιο μακριες σχεσεις η μπεμβε.Δεν είναι (μόνο) αυτό. Το μοτέρ είναι. Το 2λτ μοτέρ ψηλά δουλεύει. Από τις 3.5-4Κ στροφές γίνεται χαμός... ...αλλά είναι εντυπωσιακό πως τραβάει και χαμηλά, γενικά είναι αρκετά γραμμικό.
Πήγαινα μαζί με ένα Scirocco και από τα 160 και πάνω δε μπορούσε να με φτάσει. Είναι λογικό ρε συ γιατί 'λαχανιάζει' το 1400άρι μοτέρ...το 2λτ στους ανοιχτούς δρόμους και σε τέτοιες ταχύτητες φαίνεται. Εν κινήσει σε κάτι 80-120 θα είναι ΣΙΓΟΥΡΑ πιο γρήγορο το Scirocco.
Ίσως να φταίει το γεγονός ότι η 1 είναι 100 κιλά ελαφρύτερη από τη 3άρα.
Για μπροστοκίνητο είναι όντως fun-to-drive...αλλά σαν τη BMW που είσαι μονίμως με ένα χαμόγελο λόγω πίσω κίνησης, δεν είναι
Ακριβώς !
Αυτό δεν μπορούν να καταλάβουν κάποιοι.
Θα θυμίσω παλιό 'άνοιγμα' ανάμεσα σε 120 (150 άλογα) και Golf ίδιας ιπποδύναμης.
Στην εκκίνηση το Golf μας πήρε, αλλά στην συνέχεια τον μαζέψαμε και τον περάσαμε.
Στις μεγάλες ταχύτητες το 2λιτρο μοτέρ δείχνει τις αρετές του...Ακριβώς...εκεί, στον ανοιχτό δρόμο φαίνεται το μοτέρ. Επίσης, σαν πισωκίνητο είναι ΠΟΛΥ πιο fun γενικά...μόνο αν οδηγήσει κάποιος πισωκίνητο θα καταλάβει.
-
Εγω παντως οδηγησα 1,20d με αυτοματο κιβωτιο και εμεινα....απλα απαιχτο αυτοκινητο με καλο αυτοματο και τρελη ροπη.μεσα δεν καταλαβαινεις οτι ειναι diesel.
ο ιδιοκτητης την εσκιζε πολυ αλλα η καταναλωση ηταν γυρω στο 8.
φαντασου να μην το σκιζεις.........
εγω αυτο προτεινω! -
Ο χρήστης Nikos120i έγραψε:
Πήγαινα μαζί με ένα Scirocco και από τα 160 και πάνω δε μπορούσε να με φτάσει. Είναι λογικό ρε συ γιατί 'λαχανιάζει' το 1400άρι μοτέρ...το 2λτ στους ανοιχτούς δρόμους και σε τέτοιες ταχύτητες φαίνεται. Εν κινήσει σε κάτι 80-120 θα είναι ΣΙΓΟΥΡΑ πιο γρήγορο το Scirocco.αν θυμάμαι δυναμομέτρηση του 1.4 tsi 160, στα τελευταία του (6000rpm) έχει κάπου 16 κιλά ροπής... η 120i έχει 18 κιλά μέγιστη ροπή στις 4000... οπότε μια απ΄τα ίδια τα κόβω να είναι στα ψηλά... και στο χιλιόμετρο μαζί βγαίνετε γύρω στα 29sec... δε βλέπω διαφορές (δεν έχει η 120i πουθενά πλεόνασμα ροπής ούτε και αλόγων - με 150 άλογα τροχό - για να κάνει τη διαφορά που περιγράφεις)... ίσως τα +5 τελικής της 120i μόνο...
και μόνο που έχουμε μπει στη διαδικασία να συγκρίνουμε 1400άρι (όπως λες) με 2λιτρο υψηλόστροφο, δείχνει ότι άλλος ''λαχανιάζει''...
ΒΜW 120i μεταχ. γερμανιας vs VW Scirocco 160hp καινουριο